De sportsliga läget inför 2021.
Skrivet: 2020-11-10

De sportsliga läget inför 2021...

November och december månad är dom månader på året då de händer mycket i en förening, Sortgruppen jobbar intensivt med att steg ett få klart senior sidans verksamhet inför en beräknad start i december om inte Covid-19 sätter stopp för de. Vi lyssnar av den fördetta huvudtränaren och nuvarande Sportchef David Laksola inför 2021.

Hur ser läget ut för föreningen i stort ?

- De ser bra ut vi har jobbat intensivt och med en tydlighet under ett tag, beskedet jag lämnade tidigt i höstas har skapat ett arbetsklimat över långtid. Läget just nu utan att kunna presentera allt ser riktigt intressant ut. Vi har en tydlig plan på hur vi vill att verksamheten ska se ut inför 2021 men vi kommer inte kunna presentera allt just nu.

Hur ser läget i A-lags truppen ut generellt ?

- Vi är nöjda med hur vi har arbetat fram både ledargruppen som inte till 100% är klar men som vi ser stor potential i. Samtidigt är vi nöjda med dom spelare som är kvar sedan förra säsongen och tittar man på nyförvärvs sidan så ser vi även där stora möjligheter att kunna knytta till oss 3-6 nya spelare som kommer komma in i truppen och höja nivån.

Hur många spelare jobbar ni med för att fylla truppen inför 2021, och hur många vill ni vara ?

- Vi har som sagt 2 målvakter och 12st  "A-lags spelare" 8st "B-lags" spelare från vårat ungdomsled klara och som ska vara med och konkurrera om spel i DIV 4 och DIV 5 oavsett ålder. Men vi ser att vi skulle behöva vara 18-20 spelare som har rutin från seniorfotboll eller som kommer från en annan typ av miljö med stor talang. Sedan hoppas vi ju som sagt att några av spelarna som inte har skrivit på, blir kvar och fortsätter att utvecklas tillsammans med oss.

Så en trupp på 3 målvakter och 28 utespelare är de ni siktar på om man slår i hopp A och B laget ?

- Absolut de är en siffra som vi behöver hålla för att vi ska kunna vara med och konkurrera i både DIV 4 och DIV 5 inför kommande säsong. Men samtidigt utveckla dom spelare vi har. De är inte utvecklingsbart att ha 36 utespelare i en trupp utan vi måste hitta de gyllene talet och där är vi på 28st så vi saknar i dagsläget 8 spelare.

Om vi vänder blicken till Ungdoms sektion hur ser de ut där ?

- Vi har inlett ett arbete med DIV 4 och DIV 5 truppen som kommer till stora delar vara klart i början av december. Efter de kommer vi att starta upp arbetet med Ungdomssidan, vi har en bra verksamhet från A-lag ner till Boll och lek som är på väg att sätta sig nu där vi tror att vi kommer kunna ta nästa steg och där vi kommer vara hållbara över tid. Men allting måste få ta sin tid och de är just de som många oavsett A-lagsspelare eller ungdomsspelare kan ha svårt med i bland.

Om du får titta in i spå kullan hur ser du föreningen 2021 kommer att utformas?

- Jag har en stor tro på att vi kommer kunna bygga en starkare trupp som kommer kunna vara med och konkurrera i både DIV 4 och DIV 5 inför kommande säsong. Ledargruppen kommer vara fylld av erfarenhet och kunskap som kommer kunna utveckla gruppen ett steg till. På ungdomssidan kommer vi att ha påbörjat ett nytt arbete som kommer utveckla spelarna över tid.

Sportruppen

26.Sökande

27. Sökande

28. Sökande