Meny
Skrivet: 2021-02-16

Sportchefen har ordet... 

Säsongen har rullat i gång och seriestarten närmar sig förhoppningsvis men de är fortfarande ovissa tider för alla som jobbar inom föreningslivet och ska strukturera upp en miljö inför 2021. Vi tittar med Sportchefen David Laksola om hur läget ser ut inför kommande säsong.

 

Hur är känslan inför säsongen som vi hoppas ska dra igång ? 

- Känslan är bra men väldigt oviss hur de ser ut inför säsongen, vi jobbar på för att förberedda oss inför  sommaren men vi ser också till att spara på spelare och ledares energi nivå inför starten så mycket som möjligt. Efter utvärderingen av förra säsongen känns de som vi brände av krutet för tidigt.

Hur är känslan att stå på sidan av laget inför säsongen och jobba med truppen och gruppen utanför?

- Jo de känns väldigt skönt och nyttigt för att ta föreningen vidare i utvecklingen att släppa den dagliga driften och fokusera på att säkra upp spelare och jobba med truppen och ledarna på sidan av. Min nya roll har jag varit sugen på tidigare att kunna påverka men inte driva den dagliga driften. Sen vet både jag och ledarna att vi kommer behöva ha högt i tak till en början för att sätta dom nya rollerna.

Om vi tittar på ledargruppen hur ser den ut och hur är känslan inför säsongen ?

- Jag och resterande av sport gruppen är nöjda med att ha hittat två huvudtränare med en förståelse över kulturen i klubben och vad klubben gått igenom under dom senaste åren samt vad som behövs göras. samtidigt som vi fått in ny tänkande i Daniel Dilén och spelande assisterande Linus Englund som ska känna på tränar rollen under säsongen. Vi har tittat på de administrativa kring laget som vi behöver disponera ut på fler så de känns skönt att Micke Wihrén kommer att ta den delen och samtidigt kunna behålla stommen i material gruppen med ett nyförvärv till i den gruppen där Mohamed Farhamad kommer att vara. 

Vad blir viktigast för föreningen och ledarna inför säsongen ? 

- Vi har pratat om att vi ska fortsätta hålla kvar i dom hårda värdena som föreningen vill stå för den proffsighet med stil och profil samt seriositet, men de kommer bli en annan still på planen med dom nya ledarna som kommer utveckla gruppen. 

Om vi tittar på spelartruppen hur känns den och är den klar? De har varit få nyförvärv men många som lämnat.

- Ja de stämmer vi har 8 spelare som valt att lämna eller sluta spela fotboll. 1 nyförvärv klart men arbetet med truppen fortsätter vi försöker jobbar annorlunda inför säsongen och jag är inte orolig för den trupp vi har att dom ska vara stabila men antalet behöver vi förstärka upp med spelare som passar in. Jag är stolt att vi kan vara ett naturligt steg för många spelare att utvecklas och gå vidare i karriärerna för att förhoppningsvis komma hem och tillbaka.  Men samtidigt som jag känner en viss besvikelse för att vi inte kan behålla spelare som vi lagt mycket förtroende på och att dom inte kan ge de tillbaka till oss som förening under ett år där vi kommer behöva förändra saker i föreningen för att bli stabila. 

Hur ser du på föreningen om 1 år ?

- Jag har sagt de förr att min kärlek till föreningen och till bygden är så otroligt stark jag kom som blå men är grönare en grönast nu och jag kommer aldrig att lämna föreningen utan att jag känner att föreningen kommer att kunna stå på benen och att vi har en stabil framtid och den framtiden och den stabiliteten och grunden kommer vi att försöka jobba upp under detta år. Under året kommer vi att behöva jobba hårt för att stärka upp organisationen runt laget och runt föreningen och även se till att vara aktivare en vanligt på spelarmarknaden under hela året för att skapa dom bästa förutsättningarna för dom kommande 5 åren. 

Vad kommer att krävas av er under säsongen ?

-Vi har en bra plan och en bra vision om hur vi sak gå vidare rent sportsligt dom kommande åren för att bli en stabilare förening. Vi är just nu i en av föreningens bästa historisk tider där vi skriver in oss under 6 säsonger i fotbollens fin rum på "gräsrotsnivå". Jag tro vi kommer behöva vara i DIV 4-DIV 3 nivån under minst 10 år för att få de stabilt över tid och att sätta starka ramar i föreningen hur vis ska bedriva verksamheten. Att ändra en kultur som varit före min tid och längre en så är svårt att göra på 8 år men vi är på god väg med goda förebilder och träningsmiljö så föder vi in dom yngre spelarna i de facket att hård träning lönar sig. Vi ser i dag att många av våra yngre spelare som kommer upp förstår vikten av att träna både styrka, kondition och med en kombination av fotboll. Den typ av träningen behöver man göra själv på helger, kvällar och efter passen för att utvecklas och bli bättre en versionen som va A-lags spelare för. 

Samtidigt som vi ser att såna spelare som Isak, Johan, Hydda, Jansson, Magnusson, Waraa etc. behöver vara förebilder och ta ansvar för att leda dom yngre in i en bättre version av sig själv kan vi lyckas med de så kommer föreningen att kunna ta nästa steg. Men de är många bitar som ska falla på plats.

Under dom kommande veckorna kommer ni att få några intervjuer med spelare, ledare och sport gruppen inför säsongen för att få en inblick i föreningens nya vardag.

Nästa Herrmatch

Tr-Match Ej klart
27 mars Kl. 14:00

Kommande matcher

mars
27
Kl. 14:00
Herrar Tr-Match Ej klart
Stålringen Idrottscenter, Göklundsvägen 21, 813 31 Hofors, Sverige
april
11
Kl. 15:00
Herrar Tr-Match Hille IF
Stålringen Idrottscenter, Göklundsvägen 21, 813 31 Hofors, Sverige

17
Kl. 12:00
Herrar Tr-Match Ej klart
Avesta, Sverige

24
Kl. 14:00
Herrar TR-Match Ockelbo IF (H)
Ej angivet
Se alla kommande matcher

Kalender

mars

Se alla kommande händelser