Summering Herrar

Skrivet: 2019-05-14

Summering herrar efter 5 omgångar

Herrarna har nu spelat 5 omgångar och ligger på 6 poäng efter två vinster och tre förluster. Men med endast 5 mål insläppta kan man vara nöjda med starten i den nya serien. Herrarna tog senast mot Strömsberg hem där de vart segern med 2-1 på vindarnas tempel som även va den riktiga hemma premiären för grabbarna inför ca 200 åskådare. Vi tar ett snack med ansvarige David Laksola om hur han känner efter dom första 5 omgångarna.

5 omgångar spelade och 6 poäng in på konto hur summerar du första delen av säsongen ?

- Bra start i en ny serie, vi har pratat om tidigare att bygga ett spel som gör att vi ska vara med i alla matcher och som gör att vi kan sno med oss poäng även i dom tuffa matcherna. De har vi gjort och nu väntar nästa steg i en process som vi är inne i och de är att skapa mer målchanser samtidigt som vi inte ska tumma på de bra defensiva arbetet.

De defensiva arbetet är du inne på som nykomlingar efter 5 omgångar har ni bara släppt in 5 mål och släpper inte till så mycket, hur kommer de sig ?

- Vi har jobbat hårt med de defensiva som gjort att vi är där vi är i dag, jag tror på att ha en bra defensiv struktur för att vinna matcher och de har vi skapat. De är lättare att släppa upp hängslena för att våga skapa mer, en tvärt om att vi lära knyta åt hängslena nu efter 5 omgångar för att vi läcker i försvaret.

Så ni kommer att släppa upp defensiven nu för att skapa mer ?

- Absolut inte, de där är en balans gång utifrån hur mycket man kan släppa men vi kommer aldrig att släppa våra rammar utifrån hur vi vill spela fotboll och hur vi tror att vi ska spela för att ta poäng. allt handlar om att ta poäng i matcherna och spelet utan boll är en viktig del i de.

Vilka matcher är du mest nöjd med efter 5 omgångar ?

- Jag är nöjd med mycket och vi har haft en process plan som vi pratat om under längre tid och för att lära oss serien och komma in med bra resultat och kunna jobba vidare under säsongen. Processen vi har pratat om är att lära oss serien och bygga på små saker, Vi har exempelvis varit tydliga med första kvarten är alltid ett mål att hålla 0-0 och komma in i matchen. När de målet är klart har vi pratat om att komma in med 0-0 i paus och sista delmålet för att vara helt i hamn och verkligen känna att nu är vi inne i serien va att göra 1-0 före paus. Kan tyckas tråkigt och destruktivt men allt handlar om att skapa sig så bra läge som möjligt i matcherna och inte vara naiva när man tar en ny serie.

Så är delmålen nu klara och processen slutförd?

- Nej näste steg i detta är att lära sig hur tar man poäng på borta plan, hemma vet vi att vi är starka men nu måste vi lära oss hur ska vi spela för att ta med oss poäng även på borta plan oavsett 1 eller 3. Ju högre upp i serierna man kommer ju viktigare blir hemma plan och borta plan. De är skillnad, så nu ska vi jobba för att ta våra första poäng borta mot Heby och hitta ett spel som kan passa oss även där.

Fick vi något svar på vilken match du va mest nöjd med ?

- hehehe, kanske inte men självklart senast mot Strömsberg, de är den matchen som jag är absolut stoltast över hur grabbarna tar till sig de vi prata om i veckan och kliver ut och genomför den, sen är de en självklarhet att de blir som de blir på slutet där jag tycker vi blir för passiva och inte spelar de spel vi ska göra. Men alla vet hur viktigt de va med 3 poäng i den matchen för att hålla 1,2 snittet.

1,2 snittet vad innebär de ?

- Vi jobbar metodiskt och har gjort under många år där vi tittar på 5 omgångar i taget och räknar på vad man behöver för snitt poäng snitt för att hålla sig kvar, den statistiken är sedan plockad från 5 år tillbaka och då visar de sig att snittet för att hålla sig kvar har varit 1,2 poäng per match. Vi jobbade lika förra året för att ha koll på hur vi ligger till för att veta vart vi ska sikta. Självklart går de inte att veta att 1,2 poäng håller just i år men de är en finger visning för ett långsiktigt arbete.

Så i ligger rätt utifrån eran plan och strategi nu med 1,2 poäng efter 5 omgångar ?

- Absolut vårat primära mål är att spela DIV 3 fotboll även 2020 då klubben firar 110 år. men å andra sidan så är vi vinnare och vi vill självklart vinna alla matcher, men prio 1 är att ta sina poäng för att säkra kontrakt och ingen skulle vara gladare än oss om vi kan göra de tidigt för att sikta högre.

Heby borta på lördag vad väntar oss då ?

- Heby är ett rutinerat lag med många bara fotbolls spelare, men jag tycker vi har sett att alla slår alla och att allt som vanligt handlar om inställning, attityd och hårt arbete för att ta poäng. Vi vet också att vi kan vinna över alla samtidigt som vi kan förlora över alla. Vi ska göra vårat och vi ska kriga för våra poäng borta mot Heby också.

Stort tack för pratstunden och vi hoppas på bra resultat i matchen mot Heby på lördag.

DIV 3 Sala IF (H)
1 juni Kl. 12:00

juni
Herrar DIV 3 Sala IF (H)