Torsåkers IF lucka 6

Skrivet: 2018-12-06

Torsåkers IF lucka 6

A-LAGET berättar om året som gått.

Året 2018 startade tyngre än tidigare år, Direkt ur i Bilma cup i januari stora förluster i Valbo Cupen och sen ett DM spel som va under all kritik, så såg de ut att bli en tung säsong. Fotbollskunniga runt laget pratade om en bak smäll från 2017 års bra resultat och att grabbarna och ledarna är kanske inte bättre en så här.

Men när serien rullade i gång hade spelare och ledare samlat ihop sig och börja hittat formen. Serien rullade i gång med en stor seger över Järbo hemma på stålringen och 5-0 seger mot GGIK så såg de mycket bättre ut direkt. Spelet såg ut att ha tagit form och grabbarna såg laddad ut i gen. Efter de vart de en ordentlig holmgång mot Ockelbo Borta och efter 3 raka förluster hade en säkerhet smugit sig in men man lyckades ändå vinna matchen. Så 4 raka segrar löstes av med Stensätra hemma och IK Huge borta och 1-0 seger i 74” matchminuten.

Sen vart de en tidig seriefinal borta mot topp favoriterna Brynäs IF, en match som innehöll bra kamp och bra spel, men en match som vi inte riktigt orkade hålla ihop spelet på. Efter 6 raka segrar och mycket matcher tätt inpå så vart de för tufft mot Brynäs IF som spelade en mycket bra fotboll just under denna period. Meda vi inte kom upp på den nivån vi ville. Så en 4-0 förlust kom i omgång 7.

För att sedan lösas av mot Derby konkurrenterna Hofors AIF, en match som alla hade sett fram emot över 800 åskådare va på plats på vindarnas tempel och allt var upplagt för en riktigt trevlig fotbolls tillställning. Matchen startade och efter 20 minuter har Hofors AIF tryggt in 0-1 och 0-2 på Straff och hörna. Ni som följt laget vet historien i tidigare derbyn och många hade nog samma tanke att, ska de bli en till derbyförlust till nu när folket slutit upp. Men attityden och gruppens moral visade framgång och innan paus tröck den ständiga målskytten Johan Lindqvist in 1-2 på straff ett mål som va viktigt att ha med sig in i paus. Under pausen va stämningen lugn och harmonisk för att inte säga självsäker på att vi grejar de om vi fortsätter mala på oavsett när målen kommer så kommer vi greja de.

Andra halvlek startar i samma höga fart från TIF spelarna och Alexander Skråmo trycker in 2-2 och kort därpå kliver Marcus Eriksson in i spelet och alla vet vad Markus har gjort mot oss tidigare i derby sammanhang och sista orden från huvudtränare David Laksola till Markus innan  han hoppade in va "du ha sänkt oss förut nu får du frälsa oss.”  Mycket riktigt så är de han som kliver in i matchen och efter 15 minuter in i andra har matchen vänt och ställningen är 3-2 och slutresultatet blir 4-2 och derbysegern är hemma.

Våren fortsätter i bra takt och vi avslutar våren med att ligga några poäng bakom Brynäs IF inför höstens avslutning och den får ni läsa in någon annan lucka framöver hur höstens avslutning gick till samt kanske även få höra några röster från spelarna själva.

Dagens lucka presenteras av  Helena och Lottas hårstudio

DM SAIK-Torsåkers IF