Vad ska vi göra 2020 ?

Verksamhetsplan Torsåkers IF 2020
Värdegrund: Vi ska vara navet i byn och erbjuda fotbollsverksamhet och ha ett samhällsengagemang för bygden. För barn och ungdomar, våra medlemmar samt boende i Torsåker för att skapa glädje, gemenskap och stolthet runt idrotten och vår bygd.

Vision: En modern fotbollsförening som blickar framåt, med ett ständigt samhällsengagemang och ständig utveckling.

Värdeord: Glädje – Gemenskap – Stolthet

Föreningsutveckling: För att behålla och utveckla den verksamhet som finns idag inom föreningen så jobbar vi ständigt med “Fler som gör mindre”. Vi är nu organiserade i fyra arbetsgrupper, Arrangemang, Anläggning, Marknad och Sport. Finns tydliga matriser som beskriver arbetsuppgifter, när det ska göras samt vem/vilka som är ansvarig.

Styrelsen: Övergripande ansvar för hela föreningen. Ansvar för ekonomin, marknad, hemsidan, personal, att vision, värdegrund och värdeord efterlevs.

Föreningen fyller 110 år 31/7 2020, planera firande och arrangemang under året.

Fortsätta SvFF Diplomerad Förening, enkät till aktiva, ledare och föräldrar som sedan ligger till grund för vad vi bör/ska jobba med i föreningen.

Allt vi gör ska ha utgångspunkt Långsiktighet och Hållbarhet. Vi jobbar utifrån UNICEF´s 17 hållbarhetsmål där vi kommer att arbeta med två, Hälsa & Välbefinnande samt Hållbara städer och samhällen.

Barnkonventionen som funnit länge men är lag from 2020-01-01 finns med i allt vi gör. Grundstommen i all ungdomsverksamhet.

Start upp ett ”ungdomsråd” för att öka delaktigheten med barn och ungdomar.

Deltar i nätverket EttBraNätverk Gävleborg

Deltar i gruppen Allt för Torsåker där flera föreningar, företag mm diskuterar/planerar aktiviteter och arrangemang. Allt med syfte att lyfta Torsåker

Gemenskap Torsåker: Barn & Ungdom: Vägen Inn, Speedmeeting feb och sept, för arbetslösa ungdomar Info och bollar till 6-åringar med budskap: vikten av att röra på sig, våren 2020 Friluftsdag/samarbete med Solberga Skola Bullspring för barn, vår/höst Spökstig i november

Bygden: Valborgsmässofirande Bygdemarknad 4/10 Spökstig november Samarbete med ICA vid jul Julmys 24/12

Samverkan med andra föreningar: Camping Bluegrass 6-8 juli Bilbingo Lemstanäs Danskvällar Tors Loge Rörelsefestival

Hållbarhet: Pantinsamling Miljövecka

Arrangemangsgruppen ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av arrangemang inom Gemenskap Torsåkers, i samarbete med övriga arbetsgrupper.

Sport: Senior A lag div 4 och B lag div 5 5 ungdomslag + boll & lek Tify Cup, april Fotbollsskola i juni Matchvärdar & uppsnack div 4matcher Utbildning spelare och ledare Gröna Tråden, uppdatering Rekrytera spelare och ledare Föreningsdag maj Föreningsavslutning september
 Sportgruppen ansvarar för planering, genomförand och uppföljning. I vissa fall gemensamt med övriga grupper.

Anläggningen: Dörr från cafeterian till altan Målning och utbyte panel Fyllning av underlag i elljusspåret

Anläggningsgruppen ansvarar för fortsatt utveckling av anläggningen i samråd med Hofors kommun. Spårgruppen ansvarar för spåret, sommar och vinter

Marknad: Kontakter med partner för avtal Nyhets brev 4 ggr/år Partneraktivitet

Marknad ansvarar för kontakter, avtal och aktiviteter med partner