2 veckor kvar till seniorstart
Skrivet: 2021-11-02

Med två veckor kvar till seniorstart 2022 så genomfördes en gemensam träff med Herr och Dam lagets ledare inför kommande säsong för att lägga en grovplanering och en likriktning för verksamheten. Arbetet med att skapa bra förutsättningar inför 2022 är i full gång. Vi kommer här att i korthet presentera dels några nya spelare/ ledare för respektive grupp men även tankarna om starten inför 2022.

Damgruppen

• Idag kan vi meddela att Ellen Thumb, Patricia Hagström, Frida Axelsson, Molly Eriksson, Villma Boman, Signe Lundkvist har förstärkt truppen ni ser hella truppen här
  • Spelartruppen i dagsläget är litte svajig då vi har fler spelare som visat intresse men att vi ska få till en bra och utvecklingsbar grupp inför kommande säsong är vi inte oroliga för.
  • Damgruppen startar V.46 Måndag uppe i värnahallen kl 19:30-21:00 Se hela schema här
  • Ledargruppen ska förstärkas med en ytterligare tränare, materialförvaltare, lagledare innan vi känner oss bekväma. Vi har just nu några krokar ute för att bygga denna grupp för framtiden.
  • Bilma Cup är anmält och klart inför kommande säsong
  • Upptakts träff den 12/1 för att gå igenom inför kommande säsong

Herrgruppen

• Herrtruppen kan vi meddela att vi har 2 målvakter klara en ytterligare på väg in som vi släpper inom några dagar, Vi ser att vi i dagsläget har en stark 16 manna trupp. Fortfarande några spelare från föregående säsong som vi har diskussion med för att göra klart inför kommande säsong. Samt att några nyförvärvs träffar kommer att ske under dom kommande veckorna. Truppen ska vara 3 målvakter och max 25 utespelare stor när den är klar. Detta då vi i dagsläget har egna juniorer som står att knacka på dörren för att vara med och komplettera upp truppen vid behöv.
  • Ledargruppen kan vi i dag meddela att våran fantastiska Mohamed Farhaman har gjort klart för ytterligare en säsong som materialförvaltare. Detta är vi otroligt glada för då Farhaman har kommit in med en positiv attityd och inställning. Ledargruppen.
  • Vi ser ett stort behov i att hitta en Match coach för DIV 5 matcherna för att vi ska kunna genomföra den serien inför kommande säsong. Där ligger allt fokus nu.
  • Herrarna kommer starta säsongen V.46 Måndag kl 18:30-19:30 på Solberga skolan Hela schemat ser ni här
  • Herrarna kommer även dom spela i Bilma Cup
  • Upptakts träff den 12/1 för att diskutera den sportsliga verksamheten

vi tar ett snack med sportchef David Laksola om läget just nu

- Vi jobbar hårt just nu med både faciliteterna för att få dom så bra som möjligt och utnyttja alla ytor till max. Damerna kommer få precis likt herrarna ett eget omklädningsrum att ha sina grejer kvar. Damledarna kommer få ett stort eget ledarrum för att kunna sitta och planera och diskutera verksamhetens utveckling framåt. Herrarnas ledare kommer även dom få flytta in på Kansli för att ha sitt ledarrum där under kvällarna. Vi ser att faciliteterna i dag är ett stort problem med den bredda verksamheten vi har men vi ska ge alla ledare och spelare för representations lagen dom bästa förutsättningarna för att prestera.

Vad finns de för möjligheter med att ha ett Herr och Dam lag i föreningen ?

- Vi ser stora fördelar och möjligheter då vi kan erfarenhets utbytta på ett annat sätt och få och ge energi till varandra. Våran ambition är att kunna samarbete mellan lagen och göra saker tillsammans både med träning och team aktiviteter. Vi ser att vi kommer kunna ha en positiv effekt av att vara en förening.

Vad kommer bli nästa steg för föreningen att ta nu när vi ser ut att kunna få se Dam och Herrfotboll på vindarnas under 2022?

- Vi ser att vi behöver bli bättre på att locka till och och även behålla tjejer i våra ungdomslag, men i första steget blir att vi ska se till att dom båda grupperna under sommaren trivs har roligt tillsammans och kan hitta en arbetsstruktur kring den sportsliga organisationen för att kunna utvecklas och ta nästa steg med båda grupperna. Herrsidan ser vi att vi inom 1-2 år kommer kunna vara med och slåss i toppen av DIV 4 och med rätt arbete även vara en kandidat för avancemang. På Damsidan gäller de att skapa en grupp och få spelare och ledare in i TIF-Modellen med vad de gäller föreningens ambition, ledstjärnor både i träning och match. Efter de kan vi ta nästa steg för att börja titta på avancemang.

Nästa Herrmatch

Bilma Torsåkers IF - Överhärde