Meny
Lägeskollen med Herrlaget
Skrivet: 2022-12-19

Just nu går vi in inför juletider med allt vad de innebär och vi ser fram emot Bilma Cup som startskottet på säsongen 2023. Herrlaget har under December haft ett lugnare schema med mycket enklare upplägg för att sedan efter Bilma Cup den 6-9 Januari dra i gång på allvar. Vi gör en lägges kollen både med hårdfakta och några kommentarer från en av Huvudtränarna inför kommande säsong. 

 

Ledargruppen 2023

Huvudtränare: David Laksola & Calle Waara 

Assisterande: Martin Berglund & André Kuismin

Materialförvaltare: Christoffer Hillberg, Niklas Hillberg, Mohamed Faraman

 

Kommentar av David Laksola om ledargruppen: Ledargruppen är som vanligt stabil i Torsåkers IF där vi alltid jobbar med att vi ska ha lokalförankring i den, de känns extra roligt att i dagens ledargrupp kunna ha tre stycken gamla spelare (Calle Waara, Andre Kusmin, Niklas Hillberg)  som under min tidigare period som ansvarig huvudtränare är med i ledargrupp och ledderarbetet framåt. Detta känns extremt inspirerande för mig då detta har varit något jag har hoppats på skulle hända under en längre tid. Att jag själv även får vara med då känns extra roligt. 

 

Spelartruppen 2023

Vi kommer inom kort att lista spelarna med namn och bild.

Kommentar av David Laksola om spelartruppen: Vi fortsätter våran förändring av spelartruppen och bygget av att vara långsiktiga och hållbara i div 4 fortsätter. Truppen siktar vi på kommer att vara 2 målvakter och 15 utespelare stor när säsongen startar. Vi har några pusselbitar kvar. Samt at vi tittar på ett överskridande samarbete för att bygga våra unga spelare som vi hoppas kunna göra klart inom dom närmaste dagarna. 

 

Planering 2023

December

1+1 pass i veckan.

Januari

2+1 pass i veckan med Aktivera Mera Länk

Bilma Cup Spelprogram kommer

Februari

2+1 pass i veckan med aktivera mera länk

Mars

3 pass fotboll

Träningsmatcherna rullar i gång program kommer

April

3 pass fotboll

Träningsläger Åland

Träningsmatcherna fortsätter

Seriestart

Kommentar av David Laksola : Planeringen ser något annorlunda ut då vårat läge med omstruktureringar och liknande gör att vi valde den lugnare vägen fram till nyår. Detta tror vi kommer gynna oss efter nyår då vi ser en stor vikt vid att behålla energi nivån så länge som möjligt och vara som bäst och vara i fas när vi kommer in i April månad. 

 

Vi tar några snabba kommentarer med David inför säsongen

Hur känns de nu när december rullat förbi snart och du har dragit på dig TIF overallen igen några pass?

Som sagt de är några pass då vi haft ledarledda pass bara fyra gånger och vi har valt en lugnare säsongs inledning en vad jag är van vid samt att fördelningen varit att Martin Berglund driver fysspassen där han är med. Så hittills har jag bara varit med som bihang och inte varit speciellt drivande, men de har varit en behövlig start.

Vad känner du om erat ledare och spelarbygge inför kommande säsong?

Jo som sagt även där har vi lagt grunden med att få till en ledargrupp som vi bygger lokalt, de har varit fokus. Spelartruppen jobbar man ju med dagligen i en sån här verksamhet och vi har lagt grunden på spelare som varit med oss tidigare sen lever vi som alla andra små föreningar just nu i en verklighet efter pandemin som tagit många spelare att marknaden inte är så stor. Men vi ser ljust ändå på framtiden som vi känner kommer kunna erbjuda en bra spelartrupp inför kommande säsong. Vi hoppas kunna bygga en starkt 2+15 manna trupp inför kommande säsong. Detta då vi ser att vi behöver bygga långsiktigt och hållbart. 

Vad kommer vara viktigast just nu fram till seriestart?

Vi behöver bygga vidare med spelartruppen och se till att sätta dagliga rutiner som ska efterlevas både av ledare och spelare. Vi ser fram emot att komma in i Januari månad och ha mer frekvent närvaro på Vindarnas där vi ser att vi ska bygga en känsla att vi mår bra tillsammans.

 

Vad vill du skicka ut till alla som läser detta ?

Att fortsätta tro på grönsvart för de gör vi och vi kommer bevisa de och vi hoppas att ni tror på de så vi slipper motbevisa er.

 

Nästa Seniormatch

DIV 4 Hille IF (B)
26 april Kl. 18:30
Tr Match Skogsbo-Avesta IF (H)
27 april Kl. 11:00

Kommande matcher

april
26
Kl. 18:30
Herrar DIV 4 Hille IF (B)
Hille IF, Frideborgsvägen 22, 806 45 Gävle, Sverige

27
Kl. 11:00
Damer Tr Match Skogsbo-Avesta IF (H)
Stålringen Idrottscenter, Göklundsvägen 21, 813 31 Hofors, Sverige
maj
3
Kl. 19:00
Herrar DIV 4 Hagaströms SK (B)
Arena Träffen, Porfyrvägen 15, 806 31 Gävle, Sverige

7
Kl. 19:00
Herrar DIV 4 Stensätra IF (H)
Torsåkers IF, Idrottsvägen 1, 813 40 Torsåker, Sverige

9
Kl. 15:00
Damer DIV 4 Gävle DFF 2 (H)
Torsåkers IF, Idrottsvägen 1, 813 40 Torsåker, Sverige
Se alla kommande matcher

Kalender

maj
Se alla kommande händelser