Meny
Brev från ordförande
Skrivet: 2023-09-28

Hej!

 

Jag vill börja detta brev med att tacka de föräldrar som städade i cafeterian i helgen, golven skurades och det städades i varje hörn. Det är precis det som krävs att vi hjälps åt så vi får en cafeteria som känns trevlig att vara i, så åter igen tack😊

Tiden går väldigt fort och nu har jag varit engagerad i TIF i 6 månader. Det tar tid att sätta sig in i allting men nu börjar jag få en bra bild om föreningen. Det finns ett stort hjärta i Torsåker och många aktörer vill kunna hjälpa till att utveckla bygden.

Vi i TIF har diskuterat mycket om vad vår roll i bygden ska vara. Samhället ser inte ut på samma sätt som för 10 år sedan och barnen idag har en tuffare miljö att växa upp i. Utanförskap och mobbing via sociala medier är mycket mer vanligt och barnen möter olika typer av krav från många olika håll. Vi har utifrån det diskuterat TIFs roll för att få fler att vilja träffas och röra på sig och få en naturlig plats där man kan träffa sina kompisar. Kopplat till detta arbeta så träffade jag också rektorn i Torsåker Mari Rickardsson som blev ett jättepositivt möte där det kändes som det finns möjligheter att kunna samverka ännu mer. Och jag kommer också träffa Kyrkoherde Ing-Marie Lundberg denna vecka med samma syfte.

 Av den anledningen så sökte vi medel från RF-SISU för att kunna åka iväg ett dygn och få tid att diskutera vad vi vill och bör göra i TIF den närmaste tiden. Första dagen hade vi Eva Westin från just RF-SISU med oss och det var bra för då kunde vi skapa samsyn vad vi tycker är bra och mindre bra idag. Dessutom hade vi bett att få input från ledare och tränare på vad de tyckte var bra och mindre bra idag.

Det känns som vi behöver starta om några motorer och det är nu när säsongen är över som vi har möjlighet att kunna göra det.

Vårt arbete kan vi dela upp i 2 sektioner, en seniorverksamhet och en verksamhet för barn och ungdomar. Vi behöver förstärka i båda sektionerna, men vi ser att vi behöver lägga mer tid på barnen för vi önskar att fler känner att på idrottsplatsen kan man träffas och kicka boll om man känner för det men vi vill också kunna öppna upp för andra aktiviteter, det viktiga är att träffas, ha kul och röra på sig. För att lyckas med det så behöver vi fler ledare och tränare som känner sig trygga och som har fått verktyg att träna barnen. Vi vill kunna få in respekt och kamratskap som en naturlig del och då behöver vi hjälpa tränare och ledare i det arbetet.

Vi i styrelsen behöver bli bättre på att planera och informera er föräldrar, för livet är ett pussel när man har barn och ju tidigare man vet när det är matcher etc så är det lättare för er att vara med och hjälpa till när det behövs. Men för att kunna ge information så behöver vi ha fått information om matcher etc från förbundet. Vi ser behovet av att träffa er föräldrar så vi får input från er om vi gör rätt saker, så vi kommer kalla till ett föräldramöte innan nästa säsong och då kanske vi kan se om vi har någon förälder som skulle kunna tänka sig att hjälpa till med att skapa andra aktiviteter än fotboll. Jag skulle gärna se att vi kan anordna ett minimaraton i vår men då behöver vi någon som kan följa de barn som vill träna i spåret och springa med dem och berätta om allt runt med löpning, detta var ett exempel. Får vi snö, kanske några kan träffas och köra skidor. Jag tror att om vi öppnar upp för fler aktiviteter så kommer vi kunna attrahera fler barn till planen och det måste vara målet.

Vi lever just nu i lite tuffare tider rent ekonomiskt. För några kan det vara riktigt tufft. Här går vi i tankar att skapa en bytesdag innan säsongen så vi kan ge fler barn möjlighet att vara med.

Vi i styrelsen kommer jobba än mer aktivt på att hitta olika fonder att söka medel ur men här tar vi gärna emot tips. Vår marknadsgrupp gör ett jättefint arbete med sponsorerna men jag hoppas vi kan ge tillbaka ännu mer i form av synlighet under nästa år.

Cafeteriaverksamheten är viktig både utifrån att kunna få in pengar, men även vårt ansikte utåt till gästande lag. Där har vi i år tyvärr inte haft någon som ansvarat över cafeterian och vi behöver hitta någon som skulle tycka det vore kul att ta ett ansvar och styra upp den delen så vi får till att det ser rent ut och att vi kan beställa mindre vid fler tillfällen så vi kan anpassa bättre verksamheten efter väderförhållande. I år har vi inte haft så många hemmamatcher pga vädret och större delen av verksamheten i malmjärnskiosken regnade bort så vi har inte kunnat sälja i den omfattning vi önskat och därför har lagret blivit för stort. Denna roll är jätteviktig för TIF så se om det kan finnas någon timme över i veckan för att hålla i planeringen av inköp och sätta upp regelverken bättre för de som arbetar i cafeterian vid matcherna. Känns detta som något roligt att få göra, kontakta Anton eller mig så kan vi berätta mer😊

Medlemskap är en annan viktig del av de intäkter som vi får in. Vi har ingen tränaravgift  så medlemsavgiften är superviktig för att vi ska kunna utveckla föreningen. Så känner ni att ni glömt att betala in den så vore vi tacksamma om ni ka göra det för detta år.

Detta brev blev mer riktat till barn/ungdomar men vi kommer göra saker även i vår seniorverksamhet men det får jag berätta om i nästa brev.

Nu ska jag inte skriva mer denna gång men det kommer mer info inom kort. Men motorerna har fått ny energi så nu gäller det att hålla dom igång och att ni vill kunna hjälpa oss att få TIF till en förening som alla vill vara med i.

Hoppas vi ses på Bygdemarknaden på söndag😊

 

//Styrelsen genom ordförande Lena

Nästa Seniormatch

Inga planerade matcher.
Inga planerade matcher.

Kommande matcher

Inga planerade matcher.
Se alla kommande matcher

Kalender

Kalendern är tom!