Meny

Aktuellt

2023-12-02

Lucka 2

Antal A-lagsmatcher 

I dagens lucka tar vi en titt på den uppdaterade listan med antal spelade A-lagsmatcher i Torsåkers IF.

Alla registrerade matcher är när man har varit uttagen i en A-lags seriematch för Seniorer i Torsåkers IF antingen som startspelare eller som avbytare. Vi har sedan instiftat en 100-matchersklubb.

 

Listan är uppdaterad den 2/12-2023

 

100- klubben

Andreas Ohlsson 189st 

Mattias Ohlsson 144st

Fredrik Hydén 152st

Viktor Jansson 150st

Alexander Skråmo 121st

Mattias Magnusson 121st

Linus Englund 120 st

Jesper Ohlsson 118st

Linus Lindkvist 105st

Isak Högblom 105st

 

50-99 matcher 

Fredrik Lindberg 83st

Patrik Ohlsson 78st

Rikard Eriksson 75st

Johan Lindkvist 70st

Carl Waara 69 st

Joel Paavola 63st

André Kuismin 63st

Gustav Andersson 59st

Hugo Englund 56 st

Jens Walldorf 55st

Johan Eriksson 55 st

Linus Wårvik 55st

 

Aktiva A-lags spelare under 50 Matcher

Anton Wallqvist 49st

Kalle Prim 46st

Melker Paar 42st

Joel Östblom 41st

Martin Frejd 38st

Axel Hedlund 29st 

Vilma Boman 28st

Frida Axelsson 25st

Erik Damm 25st

Alfred Wallqvist 25st

Nils Willman 25st

Elvira Damm 24st

Molly Eriksson 23st

Tommie Hydén 21 st

Joel Jonsson  20 st

Agnes Persson 17st

Sara Lindström 17st

Mathilda Hedström 15st

Ebba Hillberg 15st

Hilma Sehlberg 14st

Alva Wallberg 13st

Vilda Borbos 12st

Totte Sjögren 11st

Gustav Ekman 10st

Malou Lindén 9st

Emelia Bartosch 5st

Wilma Hall 5st

Viktor Thures 5st

Liva Moell 3st

Emilia Ström 3st

Emma Johansson 3st

Filippa Hansson 3st

Ida Sjöstrand 2st

 

Man kan även kolla listan här

Dagens lucka sponsras av Enerco

2023-12-01

Lucka 1

Sommarkvällar på Gästis

I den första luckan av årets Julkalender så drömmer vi oss bort från snö, minusgrader och isvindar tillbaka till sena sommarkvällar och framförallt sommarkvällar på Gästis. I somras så skapade Gästis med hjälp av TIF ett gäng evenemang som man kallade för "Sommarkvällar på Gästis" där mna förvandlade bakgården av restaurangen till ett konsertområde med stor scen och utebar och man bokade artister och band av hög rang.

Under sommaren uppträdde John Lindberg Trio, Victor Crone, Olle & Kråkan, Svenne Rubins, Brolle och dessutom hade man en "Local Heroes" kväll med Berglundz Svänggäng, Bröderna Norling och Bad Habitz. Tyvärr ställde det tråkiga sommarvädret vi hade till det lite grann så någon av gångerna var man tvungen att flytta in inomhus. Men trots regn vissa dagar så fick vå några helt fantastiska kvällar med mycket människor, bra musik, bra väder och fantastisk stämning.

TIF fick en mycket trevlig uppgift i form av publikvärd och matservering på konsertområdet där vi serverade grillkorv, hamburgare och grillspett, men framförallt fick vi träffa och prata med en hel del trevliga människor som njöt av konserten samtidigt som vi själva fick lyssna på musiken.

 

Vi från Torsåkers IFs håll vill tacka Gästis för att vi fick vara med och samarbeta kring dessa Sommarkvällar!

 

Dagens lucka sponsras av Andersson & Rask AB Hofors

2023-11-17

Läges kollen hos Torsåkers IF Herr 

Efter förra säsongens mindre bra resultat så siktar herrarna på en nystart/ omstart inför kommande säsong. men samtidigt ta med sig de man gjorde bra. Vi tar ett snabbt snack med David Laksola tränare för Torsåkers IF Herr.

 

 

Hur summerar du säsongen 2023? 

En märklig säsong där vi gick in med öppet sinne och sa från början att vi kommer få jobba hårt men att vi ska vända på de, känslan va hela tiden att vi va något på spåret men att de inte lossnade i tid. Samtidigt är jag stolt över dom där sista 10 kritiska dagarna i kvalet att vi som grupp knöt näven i fickan och tillsammans gjorde vi allt vi kunde. Med minsta marginal lyckades vi inte spela oss kvar själva. Men tack vare Åbyggeby Som tog kvalet till DIV 3 på sista sparken klarar vi oss kvar ändå, och de känns fantastiskt bra.

Hur ser du på den säsongen som kommer?

Vi kommer fortsätta jobba med våran strategi men spetsa till vissa delar och göra ett grundligt jobb nu under vintern med allt runt omkring. om man skulle prioritera något i någon slags rangordning nu så är de Prio 1 att jobba med att bredda truppen för att skapa bra träningsmässiga förutsättningar, Prio 2 lägga en träningsmässig bas och inriktning och Prio 3 spelsystem och spelsätt att lägga den grunden tydligare utifrån den start vi gjorde förra säsongen.

 

Så här ser truppen ut inför kommande säsong just nu, och de kommer fyllas på med spelare allt eftersom men vi är väldigt glada att kunna presentera några nyförvärv redan nu. en längre intervju och presentation med dessa kommer längre fram. Målsättningen med truppen är att den ska innehålla 1+20 minst när vi startar upp säsongen i December. Samarbetet som vi startade med Österfärnebo kommer leva kvar även inför 2024 och de är vi väldigt glada över.

 

Truppen 2023 

Mv. Sökande 

MV. Sökande

1.Anton Wallqvist

2.Erik Damm

3.Axel Hedlund

4.Gustav Ekman

5.Alfred Wallqvist

6.Melker Paar

7.Martin Frejd

8.Kalle Prim

9.Viktor Jansson

10.Joel Östblom

11.Hugo Englund 

12.Totte Sjögren

13.Linus Wårvik 

14.Antonije Kovacic "NY inför kommande säsong" 

15.Noha Lisselg "NY inför kommande säsong"

16.Melvin Mollis "Ny inför kommande säsong" 

17.Gustav Eriksson "Österfärnebo IF " 

18.Sökande 

19.Sökande

20.Sökande

 

Ledargruppen

Tränare David Laksola

Tränare Martin Berglund

Tränare Daniel Damm

Tränare Sökande

Lagledare Micke Wihrén

Materialförvaltare Christoffer Hillberg

Materialförvaltare Niklas Hillberg

Materialförvaltare Mohamad Faraman

Styrelserepresentant Herr Roger Wallqvist

 

 

2023-09-28

Hej!

 

Jag vill börja detta brev med att tacka de föräldrar som städade i cafeterian i helgen, golven skurades och det städades i varje hörn. Det är precis det som krävs att vi hjälps åt så vi får en cafeteria som känns trevlig att vara i, så åter igen tack😊

Tiden går väldigt fort och nu har jag varit engagerad i TIF i 6 månader. Det tar tid att sätta sig in i allting men nu börjar jag få en bra bild om föreningen. Det finns ett stort hjärta i Torsåker och många aktörer vill kunna hjälpa till att utveckla bygden.

Vi i TIF har diskuterat mycket om vad vår roll i bygden ska vara. Samhället ser inte ut på samma sätt som för 10 år sedan och barnen idag har en tuffare miljö att växa upp i. Utanförskap och mobbing via sociala medier är mycket mer vanligt och barnen möter olika typer av krav från många olika håll. Vi har utifrån det diskuterat TIFs roll för att få fler att vilja träffas och röra på sig och få en naturlig plats där man kan träffa sina kompisar. Kopplat till detta arbeta så träffade jag också rektorn i Torsåker Mari Rickardsson som blev ett jättepositivt möte där det kändes som det finns möjligheter att kunna samverka ännu mer. Och jag kommer också träffa Kyrkoherde Ing-Marie Lundberg denna vecka med samma syfte.

 Av den anledningen så sökte vi medel från RF-SISU för att kunna åka iväg ett dygn och få tid att diskutera vad vi vill och bör göra i TIF den närmaste tiden. Första dagen hade vi Eva Westin från just RF-SISU med oss och det var bra för då kunde vi skapa samsyn vad vi tycker är bra och mindre bra idag. Dessutom hade vi bett att få input från ledare och tränare på vad de tyckte var bra och mindre bra idag.

Det känns som vi behöver starta om några motorer och det är nu när säsongen är över som vi har möjlighet att kunna göra det.

Vårt arbete kan vi dela upp i 2 sektioner, en seniorverksamhet och en verksamhet för barn och ungdomar. Vi behöver förstärka i båda sektionerna, men vi ser att vi behöver lägga mer tid på barnen för vi önskar att fler känner att på idrottsplatsen kan man träffas och kicka boll om man känner för det men vi vill också kunna öppna upp för andra aktiviteter, det viktiga är att träffas, ha kul och röra på sig. För att lyckas med det så behöver vi fler ledare och tränare som känner sig trygga och som har fått verktyg att träna barnen. Vi vill kunna få in respekt och kamratskap som en naturlig del och då behöver vi hjälpa tränare och ledare i det arbetet.

Vi i styrelsen behöver bli bättre på att planera och informera er föräldrar, för livet är ett pussel när man har barn och ju tidigare man vet när det är matcher etc så är det lättare för er att vara med och hjälpa till när det behövs. Men för att kunna ge information så behöver vi ha fått information om matcher etc från förbundet. Vi ser behovet av att träffa er föräldrar så vi får input från er om vi gör rätt saker, så vi kommer kalla till ett föräldramöte innan nästa säsong och då kanske vi kan se om vi har någon förälder som skulle kunna tänka sig att hjälpa till med att skapa andra aktiviteter än fotboll. Jag skulle gärna se att vi kan anordna ett minimaraton i vår men då behöver vi någon som kan följa de barn som vill träna i spåret och springa med dem och berätta om allt runt med löpning, detta var ett exempel. Får vi snö, kanske några kan träffas och köra skidor. Jag tror att om vi öppnar upp för fler aktiviteter så kommer vi kunna attrahera fler barn till planen och det måste vara målet.

Vi lever just nu i lite tuffare tider rent ekonomiskt. För några kan det vara riktigt tufft. Här går vi i tankar att skapa en bytesdag innan säsongen så vi kan ge fler barn möjlighet att vara med.

Vi i styrelsen kommer jobba än mer aktivt på att hitta olika fonder att söka medel ur men här tar vi gärna emot tips. Vår marknadsgrupp gör ett jättefint arbete med sponsorerna men jag hoppas vi kan ge tillbaka ännu mer i form av synlighet under nästa år.

Cafeteriaverksamheten är viktig både utifrån att kunna få in pengar, men även vårt ansikte utåt till gästande lag. Där har vi i år tyvärr inte haft någon som ansvarat över cafeterian och vi behöver hitta någon som skulle tycka det vore kul att ta ett ansvar och styra upp den delen så vi får till att det ser rent ut och att vi kan beställa mindre vid fler tillfällen så vi kan anpassa bättre verksamheten efter väderförhållande. I år har vi inte haft så många hemmamatcher pga vädret och större delen av verksamheten i malmjärnskiosken regnade bort så vi har inte kunnat sälja i den omfattning vi önskat och därför har lagret blivit för stort. Denna roll är jätteviktig för TIF så se om det kan finnas någon timme över i veckan för att hålla i planeringen av inköp och sätta upp regelverken bättre för de som arbetar i cafeterian vid matcherna. Känns detta som något roligt att få göra, kontakta Anton eller mig så kan vi berätta mer😊

Medlemskap är en annan viktig del av de intäkter som vi får in. Vi har ingen tränaravgift  så medlemsavgiften är superviktig för att vi ska kunna utveckla föreningen. Så känner ni att ni glömt att betala in den så vore vi tacksamma om ni ka göra det för detta år.

Detta brev blev mer riktat till barn/ungdomar men vi kommer göra saker även i vår seniorverksamhet men det får jag berätta om i nästa brev.

Nu ska jag inte skriva mer denna gång men det kommer mer info inom kort. Men motorerna har fått ny energi så nu gäller det att hålla dom igång och att ni vill kunna hjälpa oss att få TIF till en förening som alla vill vara med i.

Hoppas vi ses på Bygdemarknaden på söndag😊

 

//Styrelsen genom ordförande Lena

2023-05-15

Hej

 

Nu har jag suttit som ordförande i 2 månader och börjar komma in i föreningen. Har även hunnit med att delta på distriktets ordförandeträff, det är roligt att höra på ordförandeträffen att Torsåker har en fin klubb med ett starkt engagemang.

Engagemang är viktigt för att vi ska kunna skapa en bra platform för våra barn och ungdomar. Just nu står fotbollen för en stor del av verksamheten men jag tycker vi ska se om det finns andra behov framöver. En viktig hörnsten idag är våra ledare och tränare för alla lag, vår roll i styrelsen är att stötta och utveckla dom i sina roller. Nu drar säsongen igång (äntligen) och då kommer ni föräldrar vara viktig som nästa hörnsten. Vi kommer behöva hjälp i kiosken och andra aktiviteter. Vi skulle ha velat fått ut  kioskschema tidigare men spelschemat har inte varit klart eftersom våren blev försenad. Jag har respekt för att alla har ett pussel med jobb och andra aktiviteter men jag hoppas att vi kan hjälpas åt så barn/ungdomar får en bra säsong.

Vi diskuterar framtiden för Torsåker IF, hur vi ska kunna utveckla föreningen och möte nya behov och den förändring som sker i samhället. Ett steg är att vi slutför certifieringen av att bli en  “kvalitetsklubb”, detta är ett ramverk som fotbollsföreningen har tagit fram för föreningsutveckling. Många av er svarade på en enkät förra året och det materialet använder vi när vi nu ser vad som behöver prioriteras. Jag skulle kunna skriva så mycket mer men det viktigaste är att vi skapar möjligheter för barn/ungdomar att träffas, ha kul, känna respekt för varandra och vara ute. Vi har som alla andra klubbar utmaningar, men det är genom dom som vi kan utveckla klubben vidare.

Jag vill tacka alla sponsorer, det är tack vare er som vi kan genomföra alla de aktiviteter vi önskar. Men utöver sponsorskap så behöver vi samla in mer pengar på andra sätt, så nu drar bingo, planering för kiosken i Malmjärn och andra aktiviteter igång.

Stort tack till ledare, tränare, föräldrar och sponsorer för ert engagemang, jag ska göra vad jag kan för att Torsåker fortsätter bli en förening vi kan vara stolta över.

Jag kommer vilja skriva brev med jämna mellan rum för att informera om vad som händer i klubben och planerna framöver. Hoppas vi ses på någon match.

 

//Lena

2023-05-12

Vi tackar Lindroths Åkeri för fortsatt samarbete 2023!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-05-10

Vi tackar Hofors Sparköp som valt att bli samarbetspartner med oss!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhälllet och bygden.

2023-05-08

Vi tackar SubWay för fortsatt samarbete 2023!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-05-08

Vi tackar Horisonterra för fortsatt samarbete 2023!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-05-03

Vi tackar ABB för fortsatt samarbete 2023!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-05-02

Vi tackar Mattias Bergs Åkeri AB för ett fortsatt samarbete 2023!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-04-10

Vi tackar Pizzeria Parma för fortsatt samarbete år 2023!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-04-05

Vi tackar TST Gruppen för fortsatt samarbete

år 2023!

Tillsammans med våra partner kan vi jobba hållbart för sammhället och bygden.

2023-04-01

I torsdags var det årliga Årsmötet i Torsåkers IF.

2022 är lagd till handlingarna & nu blickar vi mot 2023.

På årsmötet valdes  Lena Eskilsson som ordförande i Torsåkers IF.

Varmt välkommen Lena, berätta vem du är:

Jag heter Lena Eskilsson och bor i Dalgränsen med min man Per. Vi flyttade från Täby utanför Stockholm 2021. Vi har 2 döttrar och 4 barnbarn som vi ägnar mycket tid tillsammans med. Cocker Spanieln “Maggan” 10 månader gör att jag är mycket ute i skog och natur, sen är intresset för att odla stort, så i år ska växthuset fyllas med mycket plantor. När jag fick förfrågan om att bli ordförande så kändes det väldigt spännande och hedrande. Det ska bli spännande att få ta del av allt fint arbete som Torsåker IF gör och jag hoppas jag kan bidra med lite nya tankar.

Hoppas vi ses vid någon aktivitet under vår/sommar//Lena.

Här är styrelsen för Torsåkers IF
Ordf Lena Eskilsson
V ordf Roger Wallqvist
Sekreterare Veronika Johansson
Kassör Monika Lindgren
Jan Juhlin
Per Jaktlund, nyval
Martin Huld 
Daniel Damm
Jan Näslund 
Madelene Marklund 
David Laksola 

Vi hälsar Lena & Per välkommen

Stort tack till avgående ordförande Thomas Söderqvist samt ledamot Stefan Lindqvist, Matilda Andersson och Anna-Karin Gustavsson för ert engagemang i Torsåkers IF

Styrelsen har sitt första möte måndag 3 april

Trevlig helg 

2023-03-30

Vi tackar Robin Sjöström Bygg för fortsatt samarbete 2023!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-03-28

Vi tackar Granitor för fortsatt samarbete 2023!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-03-21

Vi tackar Marklunds Betongprodukter för fortsatt samarbete 2023!

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-03-20

Vi tackar Ovako för fortsatt samarbete på ungdomssidan 2023

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-03-08

Kallelse Årsmöte 2023

Plats: Cafeterian, Torsåkers IP

Datum: Torsdag 30/3-23

Tid: 18.00

 

Vi bjuder på kaffe och fika.

Årsmöteshandlingar finns att tillgå på kansliet dagtid mellan kl 10-15 från och med torsdag den 23/3

Varmt välkommen!

2023-03-08

Vi tackar Svensk Webbhandel för fortsatt samarbete även 2023

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för sammhället och bygden.

2023-03-06

Vi tackar Enerco för fortsatt samarbete även 2023

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

 

2023-02-28

Vi tackar Wiiks Rör för fortsatt samarbete även 2023

Tillsammans med våra partners kan vi jobba hållbart för samhället och bygden.

2023-01-11

Lägesrapport efter ett bra Bilma för våra herrar, många frågor som vart ställda då när vi smyg visar upp trupp inför kommande säsong och vi kan i dag klargöra Herrarnas trupp just nu och även presentera fyra klara spelare inför kommande säsong.

Vi börjar  nyförvärven att presentera dom i korthet och en längre intervju kommer senare....

Den första spelaren att presenteras för de grönsvarta laget inför kommande säsong är ingen mindre en Oscar Wadia som vänder hem till Vindarnas tempel inför kommande säsong. vi är glada att se Oscar i den grönsvarta tröjan igen efter några år borta från den. Oscar spelade senast i Kungsgården under två säsonger sedan han lämnade efter spel i DIV 3 och DIV 4 tillsammans så hälsar vi Oscar varmt välkommen till Vindarnas tempel igen. 

De andra nyförvärvet kommer från Sandvikens IF och har spelat hela sin tid i rödvästarna på Jernvallen där han är fostrad. Vi säger varmt välkommen till vindarnas tempel och grönsvart inför kommande säsong till David Floberg Palmblad. David är en försvars general i grunden men som kan användas på många platser. David kommer senast från spel i Sandvikens IF P19 akademi  

 

De tredje nyförvärvet kommer från Kungsgården även han och har tidigare representerat Torsåkers IF, Vi hälsar Omar Mezaide välkommen tillbaka till Torsåkers IF. 

 

De fjärde nyförvärvet kommer även han från Sandvikens IF P19 och är målvakt, Vi hälsar Dexter Gälldin Varmt välkommen till Torsåkers I. Dexter har spelat i Akademi lagen i Sandviken och är en ung lovande målvakt som vi hoppas ska kunna utvecklas i Torsåkers IF 

 

Så här säger David Laksola och Calle Waara om dessa nyförvärv inför kommande säsong: Vi är glada att kunna bygga på truppen med fyra hungriga spelare, där Oscar och Omar har kunskap om föreningen och en del i gruppen sedan tidigare. David kan komma in som ny och hjälpa till att utveckla gruppen med ett en nytändning och en inställning som vi behöver. Dexter kommer in som ung lovande målvakt och kommer få stöttning av Rutinerade Erkan att ta plats i senior målet.  

 

Truppen som helhet just nu

MV. Dexter Gälldin 

MV. Erkan Gummus 

 

#2 Axel Hedlund

#9 Martin Frejd

#7 Viktor Jansson

#8 Hugo Englund

#12 Joel Östblom

#14 Melker Paar

#15 Linus Wårvik

#17 Andreas Ohlsson

#18 Erik Damm

#20 Oliwer De Witt

#24 Anton Wallqvist 

#29 Melker Paar

#?? Oscar Wadia

#?? David Floberg Palmblad

#?? Omar Mezaide

2022-12-24

Lucka 24

2022-12-23

Lucka 23

Ordförande Thomas Söderqvist har ordet

Året som gått får nog sägas ha varit ett ganska normalt år för Torsåkers IF trots en orolig omvärld. Den pandemi som präglade vår verksamhet och resten av samhället har tappat lite av det grepp den hade om vår tillvaro. Därför har vi kunnat genomföra mycket av de aktiviteter som vi planerat, om ej alltid med önskat resultat. Sportsligt har resultaten varit bra, men ekonomiskt inte fullt så lyckade.

Vårt damlag uppvisar god ”fotbollskunskap” och en i mina ögon hög ambitionsnivå på fotbollsplanen. Inget ”sparka och spring” utan hela tiden ett konstruktivt bollrullande. Jag har uppriktigt sagt varit ganska imponerad av de matcher jag såg.

Herrlaget klarar sig kvar i division 4 och även hos detta lag steg kvalitén under säsongen.

Ekonomiskt har dock inte året varit fullt så framgångsrikt. Man kunde kanske tro att när saker och ting normaliserades efter pandemin så skulle även det ekonomiska stärkas. Så har inte blivit fallet. Bil-bingo verkar ha varit en aktivitet som var mycket lämplig under en pandemi. När pandemin lugnat ner sig kom det inte alls lika många till Lemstanäs. Vi kan konstatera ett rejält tapp på intäktssidan jämfört med föregående år. Dessutom har ”flygarna”, d.v.s. de som har hand om Lemstanäs aviserat att bilbingon vid flygfältet är ett avslutat kapitel. Vi jobbar med att försöka ”ta hem” bingon till Torsåker från och med nästa sommar.

De mer danslystna tycks ha fått andra intressen under pandemin och danserna på Tors Loge har ej dragit tillräckligt med folk för att vi skall kunna fortsätta på samma sätt som tidigare. Vi jobbar med att försöka hitta andra aktiviteter eller annat sätt att jobba med Logen.

Slutligen så har vi ej fått in lika mycket bidrag från ”panten” (kiosken invid entrén till Vindarnas Tempel där man kan lämna sina burkar och plastflaskor) och vi hade också en del förluster när vi drabbades av ett inbrott i ett av skjulen där panten förvarades.

Jag vill till sist avsluta med två positiva aktiviteter;

Campingen i anslutning till Bluegrassfestivalen gav ett bra resultat! Vi ser fram emot nästa års festival.

Årets Bygdemarknad vart lite av en succé med mycket folk och nöjda knallar! I och med detta har nästa års Bygdemarknaden potential att bli ännu bättre.

 

Jag vill också passa på att meddela att jag ej kommer att ställa upp för omval till styrelseordförande. Saker och ting har förändrats för mig och jag kan inte lägga den tid som krävs för ett sådant förtroendeuppdrag. Jag vet att aktiviteter pågår för att hitta en ny ordförande.

Slutligen ett MYCKET STORT TACK till alla er som på ett eller annat sätt bidrar till att vi kan bedriva vår verksamhet; Aktiva, ledare, tränare, styrelse, föräldrar, partners och bidragsgivare och alla andra som i det tysta bidrar till att göra Torsåkers IF till en förening som andra föreningar i Gästrikland ser på med ett visst mått av beundran.

Å styrelsens vägnar önskar jag alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

 

Thomas Söderqvist

Ordförande

Dagens lucka sponsras av AB Karl Hedin

2022-12-22

Lucka 22

Torsåkers IF deltar i Bilma Cup 2023

Både Torsåkers IFs herr- och damlag kommer att delta i Bilma Cup helgen 6-8 januari i Ockelbo, har ni tid så åk gärn och stötta våra lag i gestriklands populäraste inomhuscup. Spelschemat och grupperna ser ut som följande:

Dagens lucka sponsras av Plåtgrossisten

Vi levererar svensktillverkad kvalitetsplåt över hela Sverige till privatpersoner och företag.
Handla din Takplåt online och få det hemlevererat.

 

2022-12-21

Lucka 21

Verksamhetsberättelse Herr

Huvudtränare, Juha och Poe

Assisterande, Martin B, Daniel D, Calle W

Material, Kricke, Uffe W, Farahmand, Sompa

Lagledare, Micke W

Träningsstart vecka 46 2021 inomhus 3 ggr/vecka.

Vi körde en fysträning i Solberga under ledning av Christian Länk från Aktiverafabriken och två fotbolls- /futsalträningar i Solberga och Värna.

Vi deltog i futsalserien, men hann bara spela 3 omgångar innan den bröts pga pandemin.

Vi tränade vidare med 3 pass/vecka i december och januari.

I februari ökades mängden till 5 pass/vecka då vi även tränade fotboll på fullstor plan i Gävle samt testade lite andra träningsformer som tex yoga, boxercise/bootcamp samtidigt som vi fortsatte med inomhusträningarna som tidigare. När vädret tillät så tränade vi utomhus med löpning på byns gator.

I mars återgick vi till 3 pass/veckan, och i mitten av månaden gjorde vi våra första pass på Stålringens konstgräs.

Matcher rullade igång med gruppspel i DM och träningsmatcher.

April liknande upplägg fast med all träning utomhus, träningsmatcher och DM-slutspel.

Seriepremiär div 4 var den 29 april med ”hemmamatch” mot Valbo på Stålringen.

Maj och juni rullade på med 3 träningar och en match i veckan.

v.27 – 29 tog vi ledigt.

I slutet av juli startade vi upp höstsäsongen och fortsatte med 3 träningar + match.

I mitten av augusti minskade vi ned till två träningar i veckan, och så rullade det på tills säsongen slutade med sista seriematchen första helgen i oktober.

Det har varit en tuff säsong, men vi fixade till slut nytt kontrakt i division 4 och när vi nu knyter ihop säcken så känns det som det viktigaste även om målet var satt lite högre.

Glädje – Gemenskap – Stolthet

/Ledarna

 

Dagens lucka sponsras av BR Morells Rör & Entreprenad AB

2022-12-21

Lucka 20

Verksamhetsberättelse P/F 13-14

Säsongen startade upp i början av maj 2022. Det var första säsongen med två träningspass per vecka, vi tränade både måndagar och onsdagar. I snitt var vi 10-12 barn på varje träning. Vi hade uppehåll i träningen mellan slutet av juni och mitten av augusti. Vi spelade seriespel med totalt 12 matcher under säsongen, uppdelat på 6 matchtillfällen. På några av matcherna stöttade vi upp vårt lag med spelare födda 2012. För första gången delade vi ut gröna kort på matcherna, till spelare som gjort laget bättre genom att göra sitt bästa och vara bra lagkamrater. Detta var mycket uppskattat. Den 22 september hade vi säsongsavslutning och spelade match tillsammans med de andra lagen i TIF.

 

Tränare var Patrik Olsson, Krister Eriksson och Hanna Staland, och Amanda Sjöblom var lagledare. I slutet av säsongen fick Amanda också stöd av Linda Dahlqvist.

 

Stort tack till alla föräldrar som ställt upp och jobbat i cafeteria, på bildbingo mm för att TIFs träningsverksamhet ska kunna hållas i stort sett avgiftsfri för alla barn!

Vi ses nästa säsong.

 

Glädje - Gemenskap - Stolthet

 

Dagens lucka sponsras av Ärleheds Byggservice


2022-12-19

Just nu går vi in inför juletider med allt vad de innebär och vi ser fram emot Bilma Cup som startskottet på säsongen 2023. Herrlaget har under December haft ett lugnare schema med mycket enklare upplägg för att sedan efter Bilma Cup den 6-9 Januari dra i gång på allvar. Vi gör en lägges kollen både med hårdfakta och några kommentarer från en av Huvudtränarna inför kommande säsong. 

 

Ledargruppen 2023

Huvudtränare: David Laksola & Calle Waara 

Assisterande: Martin Berglund & André Kuismin

Materialförvaltare: Christoffer Hillberg, Niklas Hillberg, Mohamed Faraman

 

Kommentar av David Laksola om ledargruppen: Ledargruppen är som vanligt stabil i Torsåkers IF där vi alltid jobbar med att vi ska ha lokalförankring i den, de känns extra roligt att i dagens ledargrupp kunna ha tre stycken gamla spelare (Calle Waara, Andre Kusmin, Niklas Hillberg)  som under min tidigare period som ansvarig huvudtränare är med i ledargrupp och ledderarbetet framåt. Detta känns extremt inspirerande för mig då detta har varit något jag har hoppats på skulle hända under en längre tid. Att jag själv även får vara med då känns extra roligt. 

 

Spelartruppen 2023

Vi kommer inom kort att lista spelarna med namn och bild.

Kommentar av David Laksola om spelartruppen: Vi fortsätter våran förändring av spelartruppen och bygget av att vara långsiktiga och hållbara i div 4 fortsätter. Truppen siktar vi på kommer att vara 2 målvakter och 15 utespelare stor när säsongen startar. Vi har några pusselbitar kvar. Samt at vi tittar på ett överskridande samarbete för att bygga våra unga spelare som vi hoppas kunna göra klart inom dom närmaste dagarna. 

 

Planering 2023

December

1+1 pass i veckan.

Januari

2+1 pass i veckan med Aktivera Mera Länk

Bilma Cup Spelprogram kommer

Februari

2+1 pass i veckan med aktivera mera länk

Mars

3 pass fotboll

Träningsmatcherna rullar i gång program kommer

April

3 pass fotboll

Träningsläger Åland

Träningsmatcherna fortsätter

Seriestart

Kommentar av David Laksola : Planeringen ser något annorlunda ut då vårat läge med omstruktureringar och liknande gör att vi valde den lugnare vägen fram till nyår. Detta tror vi kommer gynna oss efter nyår då vi ser en stor vikt vid att behålla energi nivån så länge som möjligt och vara som bäst och vara i fas när vi kommer in i April månad. 

 

Vi tar några snabba kommentarer med David inför säsongen

Hur känns de nu när december rullat förbi snart och du har dragit på dig TIF overallen igen några pass?

Som sagt de är några pass då vi haft ledarledda pass bara fyra gånger och vi har valt en lugnare säsongs inledning en vad jag är van vid samt att fördelningen varit att Martin Berglund driver fysspassen där han är med. Så hittills har jag bara varit med som bihang och inte varit speciellt drivande, men de har varit en behövlig start.

Vad känner du om erat ledare och spelarbygge inför kommande säsong?

Jo som sagt även där har vi lagt grunden med att få till en ledargrupp som vi bygger lokalt, de har varit fokus. Spelartruppen jobbar man ju med dagligen i en sån här verksamhet och vi har lagt grunden på spelare som varit med oss tidigare sen lever vi som alla andra små föreningar just nu i en verklighet efter pandemin som tagit många spelare att marknaden inte är så stor. Men vi ser ljust ändå på framtiden som vi känner kommer kunna erbjuda en bra spelartrupp inför kommande säsong. Vi hoppas kunna bygga en starkt 2+15 manna trupp inför kommande säsong. Detta då vi ser att vi behöver bygga långsiktigt och hållbart. 

Vad kommer vara viktigast just nu fram till seriestart?

Vi behöver bygga vidare med spelartruppen och se till att sätta dagliga rutiner som ska efterlevas både av ledare och spelare. Vi ser fram emot att komma in i Januari månad och ha mer frekvent närvaro på Vindarnas där vi ser att vi ska bygga en känsla att vi mår bra tillsammans.

 

Vad vill du skicka ut till alla som läser detta ?

Att fortsätta tro på grönsvart för de gör vi och vi kommer bevisa de och vi hoppas att ni tror på de så vi slipper motbevisa er.

 

2022-12-19

Lucka 19

Verksamhetsberättelse P09/10

Vi startade verksamheten med en ny huvudtränare med Mikael Sehlberg som kom från flickor 07/08/09. V valde att spela en nivå lägre detta år och stanna kvar på 7 mot 7 då året innan varit väldigt tufft för oss med många svåra lag som vi låg efter i utvecklingen. Under året har vi varit 14 spelare i truppen.

Vi bedrev ingen inomhusträning utan körde igång så fort vi kunde vara utomhus och träna. Fokus blev på att utveckla den individuella skickligheten men också att träna på att våga hålla i bollen och hitta ett bra uppspel som vi kunde använda på match. Vi har varit relativt få i truppen och även fått ställa in/flytta ett par matcher direkt efter sommaren som alltid är en svår period.

Resultatmässigt har vi även detta år haft en utmaning men många spelare har vuxit på sig rejält och utvecklats rejält. Periodvis har vi spelat riktigt fin fotboll och exempelvis gjorde vi det när vi åkte med 7 spelare till skogsplanen i Järbo. Alla spelare i vårt lag fick grönt kort av motståndarlaget och trots att vi inte orkade utan avbytare så spelade vi stundtals riktigt fin fotboll.

Vi har en kärntrupp av killar och tjejer som gnuggar på nästan varje träning och verkligen har hög träningsnärvaro men vi har tyvärr också tappat ett par spelare sedan starten av säsongen, framför allt på grund av att de prioriterat andra sporter eller aktiviteter. Vi har tränat två gånger i veckan men ibland lagt in en tredje träning när det passat förutom matchen som varit på helgen.

Vi hoppas att alla dessa fina ungdomar vill fortsätta spela fotboll nästa år också i Torsåkers IF och fortsätta den utvecklingsresa som de är inne på. Ni som föräldrar får även uppmuntra dem att spela lite fotboll hemma eller i skolan och träna teknik hemma på gräsmattan för att komplettera våra träningar. I vårt lag har vi få spelare som har andra sporter så egenträning vid sidan om de organiserade träningarna är viktigt för utvecklingen av bollteknik.

Tack för att vi fått förtroendet att ha hand om era ungdomar det gångna året.

Glädje - Gemenskap - Stolthet

/Ledarna Mikael Sehlberg & Mikael Svensson  

 

Dagens lucka sponsras av C24 Bygg

2022-12-18

Lucka 18

Jul på Ica

Även i år komer vi att finnas utanför Ica Tor-Center där vi kommer bjuda på glögg och pepparkakor, sälja sista minuten julklappar och bingolotter till uppesittarkvällen, och bjuda på julstämning dagarna innan julafton.

Tiderna vi kommer vara där är:

Onsdag 16-20

Torsdag 16-20

Fredag 12-19

Tiderna är ungefärliga och kan komma att ändras lite.

Vi ses på Ica!

 

Dagens lucka sponsras av Ica Tor-Center

2022-12-17

Lucka 17

Promenadbingo på julafton och skridskobingo på nyårsafton

Som vi ett antal år nu har gjort, så kommer vi även i år att anordna en julaftonsmorgon vid elljusspåret, vi kommer i år att köra en promenadbingo runt 2,5 km slingan med start vi starten av elljusspåret. Vi kommer även att bjuda på glögg och ha allmänt trevligt på julaftonsmorgonen.

Vi kommer även att köra skridskobingo på malmjärn på nyårsafton på den upplogade isbanan som vi underhåller där.

Varmt välkomna att fira jul med oss och även nyår!

2022-12-16

Lucka 16

Intervju med damernas kapten: Agnes Persson

Namn: Agnes Persson

Ålder: 20 år

Moderklubb: Torsåkers IF

 

Kan du summera säsongen 2022?

Vi har som trupp tagit stora kliv både på och utanför planen. En säsong som gav mycket bättre resultat än vad vi hade förväntat oss och som ger mycket motivation att fortsätta bygga på det nya damlaget.

Vad tror du om säsongen 2023?

Som sagt så tror jag att vi har en bra grund att bygga vidare på och fortsätta utvecklas och nå bättre resultat.

 

Vi kör även 5 snabba fotbollsfrågor:

Fotbollsidol? Pappa<3

Vem är världens bästa herrspelare just nu? Kylian Mbappé

Vem är världens bästa damspelare just nu? Alexia Putellas

Favoritklubb? (Förutom TIF) Arsenal FC

Vilket land vinner VM-finalen på söndag? Frankrike

 

Dagens lucka sponsras av Marklunds Betongprodukter

2022-12-15

Lucka 15

Intervju med herrarnas kapten: Martin Frejd

Namn: Martin Frejd

Ålder: 20 år

Moderklubb: Torsåkers IF

 

Kan du summera säsongen 2022?

Säsongen 2022 var inte det vi i laget hade hoppats på resultatmässigt men det kändes ändå som att gruppen tog ett kliv i rätt riktning.

Vad tror du om säsongen 2023?

Säsongen 2023 kommer bli en fortsättning på utvecklingen men med bättre resultat.

 

Vi kör även 5 snabba fotbollsfrågor:

Fotbollsidol? Didier Drogba

Vem är världens bästa herr-fotbollsspelare just nu? Lionel Messi

Vem är världens bästa dam-fotbollsspelare just nu? Beth Mead

Favoritklubb? (Förutom TIF) Chelsea FC

Vilket land vinner VM-finalen på söndag? Argentina

 

Vi tackar Martin för svaren, imorgon tar vi även en liten frågestund med damernas kapten.

 

Dagens lucka sponsras av Elon Hofors

2022-12-14

Lucka 14

Fler som gör mindre

Inom en ideell förening så krävs det alltid många som ställer upp och hjälper till när det behövs. För några år sedan startade Torsåkers IF upp "Fler som gör mindre", som innebär precis vad det heter, många personer som gör små insatser som i slutändan gör stor skillnad. 

T.ex. så har vi folk som hjälper till att styra bilbingon, som klipper gräs på biytor på Vindarnas, som sorterar och skickar iväg pant och mer därtill. Ingen nämnd, ingen glömd. 

Vi har även en Facebook-grupp som heter "Torsåkers IF Fler som gör mindre" där vi ibland lägger ut förfrågningar om hjälp i cafeterian, vid bilbingon eller andra små insatser som inte är så mycket för er men som gör en stor skillnad för oss. 

Så stort tack till alla som ställer upp och hjälper till vid alla möjliga tillfällen!

 

Dagens lucka sponsras av Torsåkers Gym

2022-12-13

Lucka 13

Verksamhetsberättelse Boll & Lek

Deltagare har varit barn födda mellan 2016-2018 och antalet har legat mellan 20-30 barn med en blandning av pojkar och flickor.

Vi har haft 1 träning i veckan på onsdagar med uppehåll under semesterperioden, träningarna har pågått under 1 timme.

Ett stort fokus vi har haft på träningarna är att bekanta sig och lära känna varandra genom olika lekar. Fotbollen har vi använt i början av träningarna då vi upplever att fokuset är som störst. Då har vi använt mycket boll nära fötterna, försökt undvika stillastående och köbildning så mycket som möjligt och vara aktiv så mycket som möjligt. Vi har övat på att springa och driva med boll, passat boll och lite förflytningar med boll.

Glädje - Gemenskap - Stolthet

/Ledarna Mattias Sundqvist, Ola Hage, Caroline Hodin

 

Dagens lucka sponsras av Mackans Lyft & Transport

2022-12-12

Lucka 12

Fotbollsskolan 2022

Även i år genomfördes vår populära fotbollsskola för barn mellan 4 till 7 år. Ett tillfälle där barn kan komma och testa på, leka och ha kul med fotboll, oavsett hur mycket man spelat innan.

Under två dagar i augusti fick ett 20 tal barn tillsammans med ledare från herrlaget spela, leka och lära fotboll. Dag 1 började med utdelning av T-shirts, vattenflaskor och bollar till alla barn, efter det spelades det fotboll och lektes fram tills att det var dags för mellanmål, sedan var det dags för fotboll och lek igen. Dagen avslutades med att Tify kom på besök och delade ut glass till alla barn.

Dag 2 var en mycket fin men även mycket varm dag som började med lek och spel fram till mellanmålet när det var dags för spel och lek igen märktes det att värmen tog på fokuset hos barnen så vi avbröt lite tidigare för diplomutdelning och efter det kördes ett otroligt uppskattat vattenkrig, både uppskattat hos barnen och ledarna. 

Sammanfattningsvis var det en fantasktiskt rolig helg tillsammans med framtidens fotbollsspelare. Hoppas vi ses på Fotbollsskolan 2023.

 

Dagens lucka sponsras av Enerco

 

2022-12-11

Lucka 11

TIF Familjen 2022

Den 22 september 2022 så genomfördes TIF-Familjen på Vindarnas som är en tradition som vi har sedan några år tillbaka där en turnering med mixade lag av spelare från våra ungdoms- och seniorlag. I år var runt 50 spelare från 8 års ålder och upp till herr- och damspelare med och förgyllde denna fantastiska kväll som verkligen speglar vår värdegrund: Glädje - Gemenskap - Stolthet

Kvällen blev en stor succé både bland unga och vuxna med mycket skratt, glädje och fotboll. Efteråt bjöds alla på hamburgare och festis och några av ungdomslagen avslutade sin säsong i samband med kvällen.

Dagens lucka sponsras av Gulf Torsåker

2022-12-10

Lucka 10

Verksamhetsberättelse Torsåkers IF Dam

2022 var året då Torsåkers IF hade ett damlag i seriespel igen. Under detta år har vi varit en tunn trupp på ca 16-18 stycken, där tjejerna har visat upp bra moral, vilja och inställning. Vi pratade inför säsongen att inte lägga fokus på resultaten i matcherna utan istället fokusera på vår egen utveckling.

Vårt huvudmål har varit utveckling, både individuellt och som lag, och det är någonting vi ledare verkligen har fått bevittna säsongen 2022. Tjejernas vilja och attityd har funnits där från första träningen till den sista utveckla att utveckla den spelidé vi har infört.

Detta fick vi i ledarstaben, och även publiken på Vindarnas, ta del av framför allt under hösten där spelarna verkligen visade hur mycket de har utvecklats på bara en säsong ihop.

Nu ser vi allihopa fram emot ett fantastiskt 2023 där vi ska fortsätta jobba med utveckling och ta steg framåt, kriga till oss några fler vinster och bjuda hemmapubliken på en underhållande fotboll.

Glädje – Gemenskap – Stolthet

Marcus Jönsson, Ulf Engberg, Stefan Johansson, Stefan Östblom, Ulf Wårvik, Malin Hodin

Dagens lucka sponsras av Gästis


2022-12-09

Lucka 9

Verksamhetsberättelse F08

Inför säsongen 2022 så konstaterades ganska snart att vi inte skulle få ihop ett lag rent spelarmässigt. Vi kontaktade då Hofors AIF som i princip satt i samma sits som vi gjorde. Efter några möten de bägge klubbarnas ordföranden emellan så beslutades det att vi gör en hopslagning av lagen. Då detta blev klart ganska sent så kom vi också igång med träningen senare än beräknat. 

 

Vi startade träningarna 18/4 och gjorde sista träningen 26/9 vilket resulterade i 35 träningar som varvades mellan IP och Stålringen. Vi genomförde också en form av kick-off helgen 23-24/4 där vi startade med bowling och pizza för att sedan ta oss upp till sportstugan för teambuilding och övernattning. Vi avslutade sedan på lördagen med träningsmatch hemma mot Fors. 

 

Vad gäller seriespelet så spelade vi 14 matcher vilket resulterade i 5 vunna, 0 oavgjorda och 9 förluster. Vi skrapade således ihop 15 poäng och slutade på en sjundeplats i serien. Sammanfattningsvis så gjorde vi en bättre vårsäsong men mattades något på hösten. 

Vi var också ner till Månkarbo där vi spelade en endagarscup som slutade med en andraplats. En mycket trevlig och väl arrangerad cup. 

 

Tjejerna har kämpat på bra hela säsongen och vi har haft en hög träningsnärvaro, sammanslagningen har också fungerat bra vilket kan vara lite svårt ibland när nya konstellationer ska bildas. I skrivande stund vet vi inte om vi får ihop något lag till säsongen 2023, då vi ska ta klivet upp på 11-mannaplan. I den frågan får vi be att få återkomma. 

 

Ledarna F08

Emil Hillberg 

Mikael Schylander 

Johan Stenberg 

Katarina Petersson 

Morgan Lundgren

 

Genom Morgan Lundgren

 

Dagens lucka sponsras av Swedbank


2022-12-08

Lucka 8

Ni hittar oss på Torsåkers julmarknad

Imorgon fredag mellan kl 15-19 hittar ni oss på Torsåkers julmarknad där vi kommer att bjuda på glögg och pepparkaka samt sälja julkärvar. Så kom förbi oss och drick glögg och stötta Torsåkers IF genom att köpa med hem en julkärve eller två.

Dagens lucka sponsras av Granitor

2022-12-07

Lucka 7

Bilbingon flyttar

Från och med 2023 så kommer vår bilbingo som vi arrangerar att flytta från flygfältet i Lemstanäs till Tors Loge i Torsåker. Något som gör att det blir närmare för de allra flesta som ska dit. Våran förhoppning är att man även ska kunna sitta inne och spela också samtidigt, något som skulle ge möjlighet till fler att spela

Vi tackar alla som har besökt bilbingon under 2022 och hoppas att vi ses även 2023 på Tors Loge.

 

Dagens lucka sponsras av Wallqvist Bygg AB

2022-12-06

Lucka 6

Bygdemarknaden 2022

För första gången sedan 2019 så kunde vi i år genomföra den klassiska bygdemarknaden i Torsåker. Marknaden ägde rum söndagen den 2 oktober och det blev minst lika bra som vi hade hoppp-ats på att det skulle bli.

Marknaden innehöll som vanligt mycket knallar, många lokala knallar men även några som reser långt för att komma till Torsåker och vara en del av vår fantastiska marknad. Antalet knallar i år uppgick till 36 stycken vilket vi är väldigt nöjda med då det är många som antingen inte startat upp sin verksamhet eller lagt av efter pandemin. Känslan var också att de flesta har saknat bygdemarknaden då det var väldigt mycket besökare på plats, antalet besökare uppskattades till cirka 2000 besökare vilket var väldigt roligt. 

Årets marknad var speciell då bygdemarknaden firade 30 års-jubileum, i och med 30 års-jubileumet så återinvigdes även den klassiska Kronblom-statyn efter att ha varit nedplockad under ett antal år för att fräschas upp. Statyn har även fått en ny plats, efter att tidigare stått vid gamla skolmuséumet mitt emot Kronblom-huset, den nya platsen för statyn är mer centralt i byn utanför Ica-butiken. Under marknaden återinvigdes statyn av Torsåkers Hembygsförening.

Torsåkers IF hade också sitt eget område på marknaden med ett TIF-Tält där vi bjöd på kaffe, godis, kakor och vi informerade om föreningens barn- och ungdomsverksamhet. På vårt område hade vi också hoppborg, en uppblåsbar hinderbana och tävlingar, något som vart en supersuccé bland barn och ungdomar som var på marknaden. Även Tify dök upp och delade ut godis till alla barn som var där. 

Torsåkers IF har sedan 2015 varit huvudarrangör för Torsåkers Bygdemarknad, så var det även 2022, detta år tog vi även lite hjälp av två lokala aktörer i Torsåkers Blommor och Torsåkers Församling. Något som var till stor hjälp till att marknaden blev så bra som den blev.

Vi hoppas på en minst lika bra marknad även nästa år.

 

Dagens lucka sponsras av Fastighetsbyrån

2022-12-05

Lucka 5

Stöd Torsåkers IF på uppesittarkvällen!

Ni vet väl att ni kan köpa både enkellotter och dubbellotter till Bingolottos uppesittarkväll från Torsåkers IF både hos Carins Hårbod och Gulf i Torsåker. Genom att köpa dina bingolotter från Torsåkers IF så stödjer du vår fotbollsverksamhet som får en väldigt stor del av Torsåkers barn och ungdomar att aktivera sig och röra på sig tillsammans med andra ungdomar. 

Så sväng förbi Gulf och Carins Hårbod och köp dina bingolotter från Torsåkers IF!


Dagens lucka sponsras av Helena & Lottas Hårstudio HB

2022-12-04

Lucka 4

Verksamhetsberättelse P/F 15-16

Vi har tränat en dag i veckan på onsdagar under våren sommaren och hösten borträknat sommaruppehåll. 

Uppslutningen har även i år varit väldigt bra, vi har haft ungefär 3–4 spelare som ”slutat” men också 3–4 spelare som har anslutit till truppen på en mer reguljär basis. Vi har följt upp alla som vi vet med säkerhet har slutat för att se om det är något vi som tränare eller förening har gjort som har lett till att spelaren har slutat. I de fall där vi har haft kontakt med förälder/målsman är det andra skäl till att spelaren slutat och vi har öppnat dörren för att om viljan och möjligheten finns att komma tillbaka längre fram så ska dom aldrig tveka på att dom är välkomna.

På våra träningar ligger vi oftast strax över 30 men vi har varit uppe i närmare 40 såväl som någon träning nere närmare 20. Som en eloge till alla föräldrar kan tilläggas att väderlek aldrig tycks påverka antalet deltagare på träningarna utan det är mer veckorna kring semestern där gissningsvis vissa har tidig respektive sen semester och då andra åtaganden.

Vårt fokus har även i år varit att börja med så mycket bollkontakt som möjligt under uppvärmningen och sen varvat fotbollsfokuserade övningar med mer lekbetonade övningar. 

Fokus ligger kvar på lagbygget, hur man är mot sina medspelare, tränare och motspelare. Här har disciplin varit en stor del, att man till exempel sitter still på samlingar, att man inte bråkar med varandra när man står i kö och att man försöker vara tysta när tränarna pratar, något vi också tror har nått fram till barnen. 

Genomlöpande arbetar vi vidare med Torsåkers IF ledord, Stolthet, Gemenskap och Glädje vilket vi verkligen tror har nått fram. 

Vi har några återkommande övningar men vi försöker lägga in en ny övning ungefär varannan träning och därigenom byta ut de övningar som blivit ”för enkla” för truppen. Vi har testat en del avslut och också en del passningsövningar men fokus ligger på spelare med boll och många bollkontakter.
Vi kör också hinderbana där vi försöker variera oss och arbeta med koordination, kroppskontroll och bollkontakt.

En viktig nyckel till att vi har haft ett så bra engagemang och bra fart på träningarna tror vi kan vara att vi har varit många tränare. Det har dels gett att man under träningarna snabbt kan fånga upp de barn som ”svävar iväg” och dels inte känna samma tvång i att alltid komma på träningarna utan komma när man är redo och taggad för uppgiften. Vi försöker hela tiden ha nästa övning redo innan den aktuella övningen tar slut då 30 stycken 6- och 7-åringar i grupp som inte har något att göra snabbt kan utvecklas till en oreda som är näst intill omöjlig att reda ut innan träningen är över.

På våren hade vi ett sammandrag hemma i Torsåker där vi ställde upp med två lag. Båda lagen var väldigt glada och taggade inför att få spela match ”på riktigt”. Vi lånade Herr-seniorernas omklädningsrum där vi samlades och dels pratade om kommande match men också bara för att få vara i ett riktigt fotbollsomklädningsrum och det tror vi för vissa spelare var minst lika häftigt som att spela matcherna.

Glädje - Gemenskap - Stolthet

Fredrik Hydén, Martin Lith, Tommie Hydén och Pär Hermansson

 

Dagens lucka sponsras av Robin Sjöström Bygg AB2022-12-03

Lucka 3

Köp dina julkärvar av Torsåkers IF med hemleverans!

Vill du dekorera din trädgård med fina julkärvar och göra fåglarna glada? Just nu kan du lyckas med det samtidigt som du stödjer Torsåkers IF. 

Om du beställer dina julkärvar nu senast på fredag 9/12 så får du dem hemlevererade redan på lördag 10/12, hemleveransen gäller dock bara inom centrala Torsåker, alltså postnummer 81340.

För er som bor utanför centrala byn som vill köpa julkärvar så rekomenderar vi att antingen att besöka oss på julmarknaden i Torsåker fredag den 9/12 där vi kommer att sälja våra julkärvar. Har man inte möjlighet till det kan man kontakta kansliet på 0290 405 55 och lösa en upphämtning av dina julkärvar på Torsåkers IP.

För att göra din beställning så fyller du i och följer instruktionerna i beställningsformuläret nedan.

Beställningsformulär: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVhyXMX_E2n63Xjnsf1JEdr-PK0uFC29-6SBvg-7Q37BuVzw/viewform

Dagens lucka sponsras av Comfort Wiiks Rör AB

2022-12-02

Lucka 2

PantaMera med Torsåkers IF

Som många av er säkert vet men som kanske inte alla vet så kan man skänka sin pant till till Torsåkers IF både för att stötta föreningen och även bidra för en bättre miljö. Vi tar emot alla sorters flaskor och burkar (förutom glas!), annars tar vi emot trasiga, ihoptryckta, utländska burkar, flaskor utan etikett osv. Allt förutom glas kort sagt. 

När man skänker pant till Torsåkers IF så bidrar man inte bara till en bättre miljö och hållbarhet i samhället, utan även till en aktiv föreningen och ett aktivt Torsåker för både för barn, ungdomar och vuxna. 

Vi från Torsåkers IFs håll vill säga stort tack till våra ideella arbetskrafter Stig Wihrén och Anneli Wihrén som sorterar och packar panten och även Anders Haglund som hjälper till att skicka iväg panten.

Så skänk din pant till Torsåkers IF för en bättre miljö, ett bättre samhälle och ett bättre Torsåker!

Dagens lucka sponsras av Andersson & Rask AB

 

2022-12-01

Lucka 1

 

Verksamhetsberättelse P/F 11-12

 

Laget inledde som vi brukar göra bortsett från under pandemin, med inomhusturnering i Gävle - barn hjälper barn, som är en cup som samlar in pengar till Barncancerfonden. Vi spelade fin fotboll och det var kul att vara igång igen tillsammans.

Eftersom flera i laget håller på med andra idrotter (som innebandy och ishockey) så inledde vi inte träningar varken i Hofors eller inomhus utan vi väntade tills gräset på IP var tillräckligt grönt.

När säsongen startade var vi mellan 15-18 spelare men det har såklart varierat över tid och under säsongen. Vi har även erbjudit både åldre och yngre spelare att träna med laget som komplement - utöver deras träningar.

Vi har spelat i stort sett alla matcher enligt det spelschema som funnits (bortsett från en match som inte blev spelad). Vi har haft behov av att låna spelare från andra lag i föreningen vilket vi är oerhört tacksamma för. Vi har till årets säsong också fått in fler ledare i laget och vi hälsade Martin F och Daniel M välkomna som ledare till laget.

Vi har tränat 2 dagar i veckan och med match en dag i veckan upplever vi att det varit fullt tillräckligt denna säsong. I samband med våra träningar har bi också ätit glass efteråt och efter match har vi ibland fikat tillsammans för att jobba med sammanhållningen i laget.

Utanför fotbollen har laget sålt toapapper för att få igång ett sparande på ett lagkonto för att kunna ta sig till en cup eventuellt inför säsongen 2023.

Säsongen avslutades med en match som var jämn och spelades mot Hofors AIF som alltid skapar goa känslor framförallt hos barnen men också hos ledarna vad gäller föreningsstoltheten kopplat till derby i kommunen.

För skojs skull avslutade vi också med att hyra simhallen och köpa pizza.

Vi vill tacka alla spelare, ledare och föräldrar som arbetat ideellt denna säsong och väl mött inför nästa säsong.

Glädje - Gemenskap - Stolthet

// Ledarna Jonas N, Mattias B, Martin F, Patrik B, Daniel M, Hanna G & Marie M

 

Dagens lucka sponsras av Mattias Bergs Åkeri & Entreprenad AB

 

 

2022-10-24

Vi kunde tidigare  presentera att vi gjort klart med delar av ledargruppen i dag presenterar vi de första spelarna som väljer att stanna kvar i föreningen inför kommande säsong. Vi är glada att meddela att arbetet med truppen rullar på.

Huvudtränare David Laksola säger så här om arbetet!

- Arbetet inför kommande säsong är i gång och vi ser fram emot att arbeta vidare med dom spelarna vi har haft och utveckla den redan unga truppen. Vi hopas kunna knytta till oss någon ny men de viktigaste för oss är att få kvar den truppen som va med under 2022 där vi ser stor potential.

 

Vi tar ett snack med kapten Martin Frejd som säger Martin så här om att han väljer att spela i föreningen 2023.

Varför väljer du att spela i Torsåkers IF 2023?

- Det är min moderförening och de är en bra förening att vara i

Vad ser du fram emot 2023

- Jag ser fram emot att få fortsätta lagbygget med våran unga trupp som bara kommer att bli bättre med åren.

 

Vi kan även meddela att vi har gjort klart med dessa spelare som även dom kommer att spela nästa säsong. Vi kommer under vägens gång at släppa små intervjuer även med dom spelarna.

GLÖM INTE ATT KOPPLA PÅ DITT SVENSKA SPEL KONTO

Stöta föreningen när du använder svenskaspel

Klicka här

Herrtruppen 2023

MV.

MV.

MV.

1. Anton Wallqvist 

2. Joel Östblom 

3. Melker Paar 

4. Martin Frejd 

5. Oliwer De-Witt

6. Erik Damm 

7.

8.

9.

10.

11.

12

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

 

2022-10-21

Bröderna kliver in i på seniorsidan 

Arbetet i seniorleden fortsätter att rulla på och i dag kan vi fortsatt meddela läget kring Dam laget och Herr laget i föreningen. Föreningens två representations lag har et intensivt arbete innan säsongerna ska starta upp i gen. Vi tar i dag och hälsar bröderna Emil och Niklas Hillberg in i dom olika lagen. 

 

Dam laget

Damlaget kommer fortsatt at ha kvar stora delar av ledargruppen här jobbar vi mer med att förstärka dom med fler ledare kring laget för att stärka både den individuella utvecklingen men även gruppens utveckling framåt. så i dag kan vi meddela att Emil Hillberg kommer ta steget från vårat ungdomsled in i Damlaget inför kommande säsong. läget just nu ser ni nedan.

Huvudtränare: Marcus Jönsson

Assisterande: Ulf Engberg & Emil Hillberg

MV-Tränare: Stefan Östblom

Lagledare: Malin Hoodin

Materialförvaltare: Vakant

 

Herrlaget

Herrarna kunde vi i början av veckan presentera delar av ledargruppen men finns många delar kvar inför kommande säsong men vi kan i dag meddela att Niklas Hillberg kommer tillbaka in i ledargruppen som materialförvaltare efter några års frånvaro.

Huvudtränare: Calle Waara & David Laksola

Assisterande: Martin Berglund

Lagledare: Vakant

Materialförvaltare: Mohamed Farhaman & Niklas Hillberg

2022-10-17

Ledarförändringar i herrarna

Efter två säsonger med delat ledarskap i herrlaget mellan Poe Englund och Juha Laksola har dessa herrar valt att avsluta efter två år tillsammans och vi vill tacka  för mycket stabilt och gediget arbetet med gruppen och Föreningen. Arbetet med att hitta ersättare har varit i gång under en period och vi kan i dag presentera hur ledargruppen kommer att se. 

Ledargruppen inför säsongen 2023 kommer att vara i fortsatt delat ledarskap och vi är glada att kunna presentera detta tillsammans med två ledare till som är klara. Arbetet med att fortsätta bygga på ledargruppen kommer att fortgå löpande inför säsongen.

 

Huvudtränare Carl Waara och David Laksola

Assisterande: Martin Berglund

Materialförvaltare: Mohamed Farahmand

 

Vi kommer som sagt att släppa fler ledare kring gruppen när de är klart men vi kan redan nu tacka av Sompa Björtoft som kommer att avsluta efter den gångna säsongen.

 

Vi tar ett kort snack med den nyaste av huvudtränarna Carl Waara inför den kommande säsong. Calle har spelat i föreningen under dom senaste åren, nu byter han riktning och kliver in som Huvudtränare tillsammans med David Laksola som har varit Huvudtränare i föreningen tidigare men som senast va i Sandvikens IF P16 under våren förra året men som sedan valde att avsluta sin tjänst där, men nu är tillbaka i Torsåkers IF Herrlag inför säsongen 2023 

Calle Waara säger så här om varför han väljer att kliva in i uppdraget som en av två huvudtränare inför den kommande säsongen?

- Jag väljer att kliva in i rollen som huvudtränare för jag vill testa något nytt och förra säsongen var jag med lite från sidan när jag va skadad och började då tycka att de va roligt. Men nu växlar jag upp och testar nya och roliga utmaningar. det känns riktigt bra när jag får dela rollen med David, en rutinerad och duktig ledare som man kan lära sig mycket av.

Hur känns de att få vara med och bygga vidare på Torsåkers IF herrsida inför kommande säsong ?

- Som sagt det finns utmaningar och vem älskar inte utmaningar? Det ska bli fantastiskt roligt och bygga ihop herrlaget inför kommande säsong och sedan få utveckla de under säsong och bra de kommer de att bli. 

Som sagt håll ögonen öppna vi kommer släppa fler nyheter längs vägen.

 

   

2022-10-16

Summering säsongen 2022

Säsongen 2022 är avslutad och de är dags att summera säsongerna för Herr och Dam, En del av föreningens stora verksamhet. Vi summerar nu ner i korthet vad som hänt och kommer hända kommande dagar och veckor innan en ny fotbollssäsong är på ingång.

 

Dam lagets säsong 2022

Torsåkers IF startar inför säsongen upp ett damlag med många damer som varit ute på vift i andra föreningar men som är fostrad i Torsåkers IF. Föreningen har haft ungefär 20-25 spelare i verksamheten och några har varit in och provat en sväng men valt att sluta men nu finns det en stomme av spelare som bygger föreningens damlag inför kommande säsong.

Marcus Jönsson och Uffe Engberg tillsammans med övriga ledare har arbetat hårt med säsongen men gjort de på ett mycket bra sätt. Att starta upp ett nytt lag med nya spelare och ledare är ingen lätt uppgift. Men alla har jobbat hårt under säsongen för att få denna säsong att rulla på så pass bra som de blivit.

Resultaten har varit sekundära detta år då alla spelare har gjort en stor utveckling i sitt eget spel men även som lag, vi har även lyft upp några spelare från ungdomslaget som har fått testa på damlaget denna säsong, ett naturligt steg i verksamheten som gör att vi känner oss nöjda med den prestation som varit.

 

Herr lagets säsong 2022

Torsåkers IF har skrivit historia att ytterligare en gång vara kvar i distriktets högsta serie med ett år i DIV 3 på raden. De har bara hänt mellan 1992-1999 tidigare och nu är de klart att inför säsongen 2023 kommer vi att för andra gången skriva historia att vara kvar i toppen av distriktets serie.

Spelartruppen har varit lokalförankrat med små inslag av andra spelare eller spelare som varit med i föreningen tidigare. Och vi ser en ljus framtid på spelarsidan då de är många av dom spelarna som spelat i år som har många år kvar på fotbollsplan. 

Tyvärr fick vi lägga ner DIV 5 laget inför denna säsong men vi såg det som ett strategiskt beslut för att bygga vidare på spelarutvecklingen som vi har i föreningen.

Juha Laksola och Poe Englund som under dom gånga två säsongerna har varit huvudtränare har med små resurser gjort ett bra arbete och lyckats med målsättningarna som varit at hålla kvar Herrarna i DIV 4 och samtidigt lyft fram många nya och unga spelare in i seniorverksamheten som kommer kunna skörda frukt under dom kommande säsongerna. 

Arbetet i båda trupperna är i gång och vi kommer att släppa nyheter om hur arbetet går när saker börja falla på plats och vi kan bara tacka alla som varit och stötta laget under den gångna säsongen och hoppas att ni kommer at fortsätta vara med under hösten och vintern för att stötta här på sociala medier med all kärlek och respekt. Vi tillsammans skapar en byggd och en föreningskultur som vi alla skall vara stolta över.

 

2022-08-24

Inbjudan till Torsåkers bygdemarknad den 2 oktober 2022 kl 10-16

Torsåkers IF som bedriver Torsåkers bygdemarknad bjuder in er till en genuin marknad och med tanke på att det är första året vi kan driva en bygdemarknad efter pandemin så hoppas vi på massor av folk.

Marknaden kommer att äga rum i centrala Torsåker i anslutning till Torsåkers IP. Är du/ni intresserad av att sälja era produkter eller marknadsföra ert företag så anmäl till oss med företagsnamn/namn, organisationsnummer/personnummer, telefonnummer, mail samt hur stor marknadsplats ni behöver.

Önskas samma plats som tidigare år så skriv med det i ansökan.

Kostnaden är 400 kr/3 meter. Behöver ni el så tillkommer en kostnad på 150 kr.

Anmälan görs till Torsåkers IFs kansli: Telefon: 0290 405 55 Mail: sussi.toresson@torsakersif.se, anton.wallqvist@torsakersif.se Anmälan vill vi ha in senast den 23 september.

Betalning sker antingen till bankgiro är 5329-4740, swishnummer är 123 551 22 98, senast den 26 september.

Märk betalningen med “Bygdemarknad och företagsnamn/namn”. Er marknadsplats är säkrad när betalningen är gjord. Välkommen till Torsåkers bygdemarknad önskar TORSÅKERS IF Vi som arrangör förbehåller oss rätten att, då det är en liten marknad, inte ta in för många knallar med samma sortiment.

2022-08-09

I helgen den 13-14 augusti kommer årets fotbollsskola gå av stapeln och det ser ut som att vi kommer att få finväder.

Vi vill börja med att påminna om att anmälningarna till fotbollsskolan är öppen till och med onsdag 10/8 så det finns fortfarande tid att anmäla sitt barn.

Helgen kommer att bestå ut av en blandning av lek och fotboll där barnen kommer att få upptäcka fotboll samttidigt som de kommer att ha mycket roligt. Barnen kommer dessutom att få mellis båda dagarna, det kommer finnas mackor, festis, yoghurt och frukt. Det går även rykten om att Tify kommer på besök någon gång under helgen. Ledare för helgen kommer att vara spelare från herr- och damlaget i Torsåkers IF.

Barnen kommer att få en egen träningströja, vattenflaska, fotboll och ett diplom när helgen är över.

Tiderna som gäller under helgen är både lördag och söndag 9:00 - ca 12:30

Hoppas vi ses till helgen!

 

Anmälan kan göras här:

Anmälan till fotbollsskolan

2022-08-04

Vi tackar SubWay för samarbete år 2022

https://www.subway.com/sv-SE

2022-08-02

Efter ett sommaruppehåll som vi hopppas varit skönt med mycket bad och lek där barnen fått vila upp sig så är det dags för höstsäsongen att dra igång.

Herrarna och damerna har redan hunnit starta upp hösten och båda har hunnit med att spela en match där båda tyvärr förlorade med 0-1 men stod för två väldigt bra prestationer.

Vi vill påminna om att alla som vill är välkommna att komma och testa att träna med våra ungdomslag, de lag vi har är följande:

Boll och lek, född 17-18

Träningar varje onsdag 17:30 med start vecka 32.

Ledare här är Mattias Sundqvist, Ola Hage, Jeanette Wegersjö och lagledare är Carlolin Hodin.

Pojkar/flickor, född 15-16

Träningar varje onsdag 17:30 med start vecka 32.

Ledare här är Pär Hermansson, Fredrik Hydén, Tommie Eriksson och Martin Lith.

Pojkar/flickor, född 13-14

Träningar måndag, onsdag och torsdag 17:00 med start vecka 32 eller 33, ta kontakt med ledare eller kansliet för närmare info.

Ledare här är Hanna Staland, Patrik Ohlsson, Jakob Wallin och lagledare är Amanda Sjöblom.

Pojkar/flickor, född 11-12

Träningar måndag och torsdag 17:30 med start vecka 32.

Ledare här är Patrik Berg, Jonas Nornholm, Mattias Berg, Martin Frejd och lagledare är Marie Modén.

Pojkar, född 08-10

Träningar måndag och onsdag 18:30 och torsdagar 17:00 med start vecka 32.

Ledare här är Mikael Sehlberg och Mikael Svensson.

Flickor, 06-08 (samarbete med Haif)

Träningar måndag, onsdag och torsdag 17:00, träningarna äger rum varierande mellan Torsåker och Hofors, kontakta ledarna eller kansliet för mer info.

Ledare här är Morgan Lundgren, Emil Hillberg och lagledare är Katarina Petersson.

 

För mer info:

Mejl: anton.wallqvist@torsakersif.se

Telefon kansli: 0290 405 55

2022-06-09

Anton Wallqvist - vår nye förenings- och fotbolls utvecklare! 

Från och med den första augusti kommer Anton Wallqvist finnas på plats på Vindarnas Tempel som nyanställd i Torsåkers IF. Vi är extra glada att kunna rekrytera Anton från våra egna led. Anton är uppvuxen i och runt föreningen och spelar just nu i Torsåkers IF Herrlag, vilket han också kommer fortsätta med. Efter att gått ut ekonomiprogrammet på gymnasiet har han under de senaste åren jobbat på ICA Tor-Center, så vi tror han är ett välkänt ansikte för många. Antons arbetsuppgifter kommer att vara sportslig utveckling på Ungdomssidan samt fortsätta att jobba med det arbete som David startat kring utvecklingen av föreningen. Den sportsliga delen för seniorerna på Herr- och Damsidan kommer Stefan Lindkvist, David Laksola och Putte Berg att fortsätta ha ansvar för. samt fortsätta att jobba med det arbete som David startat kring utvecklingen av föreningen. 

Ordförande Thomas Söderqvist säger så här om att vi nu anställt Anton:
Vi har varit en liten grupp ur styrelsen bestående av Stefan Lindqvist, Monika Lindgren samt undertecknad som tillsammans med David intervjuat ett antal personer som bedömts lämpliga för positionen.
I slutändan valde vi att gå på denna lokala lösning som kombinerar en för positionen lämplig utbildningsprofil och ett starkt fotbollsintresse med en stark lokal förankring.
Vi tar även tagit pulsen på Anton inför sitt nya uppdrag i TIF:  
Det känns otroligt roligt att få den här möjligheten att få jobba med den här föreningen som jag växt upp i och som är en sådan stor del av mitt 
liv. Att få arbeta med det jag älskar mest vilket är fotboll känns sjukt kul och spännande och jag tror att detta är en roll som kommer passa mig bra 
men som även kommer få mig att utvecklas som person. 


2022-06-08

Fotbollsskolan 2022 

Den populära Fotbollsskolan som vi bedriver en gång per säsong där dom yngre spelarna i föreningen men även barn som inte har borta men som vill prova på att vara med har chansen att testa på under 2 dagar.

Vi har nu beslutat att flytta den från den klassiska datumet här i jun i månad till höst start, Vi hoppas på lika många barn som vanligt som vill komma och vara med och leka spela och uppleva fotboll. 

 

Datum 13-14 Augusti

Anmäla kostar 500 kr syskon rabatterat pris 300 kr för andra barnet. 

I anmälan ingår: Fika, boll, t-shirt, flaska och 7 h fotboll med lek och spel.

Födda 2015-2018 pojkar och flickor 

 

Anmälan gör du enkelt här

 

 

2022-06-03

Nyheter kring herrlaget inför matchen  mot Åbyggeby FK . 

Efter en tuff start på säsongen med 7 raka förluster, har sport gruppen under dom senaste dagarna arbetat med att stärka truppen och tittat över situationen. Efter förlusten mot Hofors AIF senast så kommer de nu nyheter om förstärkningar och kompletterings spelare in i truppen inför kvällens match mot Åbyggeby FK.

 

Vi tar ett snack med ytterst ansvarig för de sportsliga David Laksola

Vad har ni gjort under dom senaste veckorna dagarna ? 

- Efter att ha utvärderat situationen under en tid så ser vi att vi behöver göra förändringar i verksamheten och ett steg i de är att komplettera med spelare för att ge dom spelare i den befintliga truppen möjlighet till att sparras och ges utrymme till att dels kunna återhämta sig mellan matcherna etc. Vi kommer därför att plocka in några spelare som kommer att vara med och stärka upp truppen så väl i träning som i match. 

 

Vilka spelare kommer att komma in

- vi säger vart välkommen till André Kuismin, Alexander Skråmo och Mattias Magnusson alla välkända ansikten som kommer att ansluta till truppen och vara med runt truppen och laget när deras egen tid finns. Detta är ett bevis på att vi har många där ute som bryr sig om föreningen och vill hjälpa till. Vi har även stärkt upp truppen med Viktor Sholborg som kommer även han att vara med och spela under sommaren. 

Sedan har vi en spelare som kommer att närvara under dagen och där vi skall föra en fortsatt dialog men som väljer att hoppa in och ställa upp när målvakts situationen ser ut som den gör och Tobias Wiberg- Persson tyvärr är skadad. Så i dag kommer vi att ha Erkan Gumus i mål en målvakt med stor rutin och mycket goda erfarenheter. Erkan va hos oss senast i DIV 4 under säsongen 2016, om de blir en fortsättning eftre dagens match de kommer vi att återkomma till under kommande vecka men att han kommer in i kassen i kväll känns också fantastiskt bra. 

 

Härligt med spelare som väljer att knytta på sig och vara med och bidra i tuffa tider, hur ser arbetet ut annars runt herrsidan om vi börjar där ?

- klart att arbetet dom senaste veckorna är pressat både för oss i sport gruppen men även för ledare och spelare alla vill ha resultat och de nu. Men som vi alltid har sagt gör man rätt saker över tid så kommer resultaten att komma. Samtidigt finns de inte så mycket att spela på utan de måste börja ramla in poäng för att vi ska känna att vi är med i matchen i gen. Men att de finns i gruppen de är jag säker på utifrån dom resultat man gör mot bland annat Brynäs, Stensätra, Hille där man är med men slarv eller orutin tappar alla poäng i stället för att få med sig 1 poäng till att börja med.

 

Hur ser arbetet framåt ut nu då för att undvika att bli fast i botten och riskera att få kvala eller åka ur ?

- Vi fortsätter så klart arbetet, men denna förändring vi gör nu med dessa spelare kommer vi så klart att analysera utfallet av först. Att degraderas till DIV 5 är absolut inget som kommer få hända utan vi alla knyter näven i fickan och kommer att se till att vi skall göra allt i våran makt för att undvika de.

 

Hur ser övriga verksamheten ut rent sportsligt just nu ?

- Jag ska vara helt ärlig och säga just nu så rullar verksamheten på, klart vi har saker som vi skulle behöva göra bättre lägga mer tid på etc. Men som alla vet så har jag fram till semestern ( 4- Juli ) som jag är anställd av föreningen till. Just nu har de legat mycket tid på att dels vara med i processen till att hitta ersättaren och vara med och bolla med styrelsen för att dels hitta personen men även vad skall rollen innebära. men även att undvika en degradering med Herrarna så fokus har pendlat från Uppstart med Dam till mer Herr nu sista veckorna. Ungdom gör Ungdomsledarna ett fantastisk jobb med. Boll och lek och dom yngre gänget som är en viktig del skötts just nu helt och hållet av ledarna själva och dessa ledare gör ett fantastisk jobb.

 

Hur ser planerna ut framöver för egen del då, anställd fram till och med 31-juli men går på semester 3 veckor för att sedan gå över på ditt nya jobb? 

- De stämmer, efter den 4-juli går jag själv på semester klart jag kommer vara med under min semester och skötta om anläggningen till dess att de blir den nya anställdas uppgift den 1-agustio. Sen kommer jag att under resten av denna säsong att vara med och bolla in den nya i arbetet så klart, men lägga min tid och kraft på Dam och Herr och sitta kvar där säsongen ut för att lämna dessa lag under pågående Tävlings säsong de kommer jag inte göra och inte som de ser ut just nu. Jag vill vara med och ta mitt ansvar kring de som händer resten av säsong. Efter de kommer jag ta ett eget beslut utifrån hur mycket tid mitt nya jobb tar vad jag kommer göra med min fritid.

 

De låter spännande och att de händer mycket i föreningen, matchen i kväll vad kan vi förvänta oss?

- De vi kan förvänta oss i kväll är att vi kommer möta et riktigt bra fotbollslag så de gäller att vara påkopplade från start och se till att inte ge bort något utan vara kliniska i allt vi gör. I den situationen vi är i just nu så är de hår jobb med smarthet som gäller, jag har själv åkt ur serie och varit i botten och klarat sig kvar. den lärdomen jag har från de är att man behöver jobba med enkelheten och jobba med att göra varandra bättre. Samt lägga ner de där lilla extra i allt  och vara mer noggrann i allt än när man är i toppen och allt bara löser sig.

 

Dagens trupp

 

 

 

2022-05-31

2022-05-23

Till medlemmar och föräldrar till aktiva inom Torsåkers IF

Styrelsen inom Torsåkers IF har beslutat att arbeta enligt ett av Svenska Fotbollsförbundet utvecklat program kallat ”Diplomerad förening” med ambitionen att kvalitetssäkra arbete inom föreningen och stärka ungdomsfotbollen i Torsåker.

Diplomerad förening kan beskrivas som en paketering av fotbollens föreningsutveckling där det har skapats en struktur för föreningar att arbeta med sin utveckling. Svensk fotboll har identifierat ett antal målbilder som tillsammans beskriver en bra fotbollsförening. Utifrån dessa målbilder har det sedan skapats ett antal kriterier för föreningar att arbeta med.
Riktlinjerna i Fotbollens, spela, lek och lär – inriktning för svensk barn- och ungdomsfotboll, ligger till grund för framtagandet av Diplomerad förening. Under processen stöttas föreningar av olika digitala verktyg där de först skickar ut självskattnings enkäter till sina ledare samt till spelarna och deras vårdnadshavare. Självskattningen är sedan en del av den övergripande stöd plattformen där hela processen dokumenteras och all kontakt med distrikt sker.
Inom Torsåkers IF kommer Martin Huld att vara den sammanhållande för detta arbete.
Jag vill med detta brev informera om att detta arbete startats och att vi under augusti kommer att skicka ut den enkät som nämns ovan. Redan nu ber vi er att ge era e-mail adresser till respektive ledare. Detta arbete har redan startats av David.

Med önskningar om en skön sommar

Thomas Söderqvist
Ordförande Torsåkers IF

2022-05-19

David har antagit ett erbjudande om att döma Hockeyallsvenskan på heltid och kommer att lämna sin anställning i Torsåkers IF den 31:a juli.

Vi önskar David lycka till och tackar honom redan nu för hans mycket goda arbete för TIF.

En grupp ur styrelsen, bestående av Monika Lindgren, Stefan Lindkvist och Thomas Söderqvist arbetar med att hitta en lösning för den stora lucka i organisationen som uppstår.
Arbetsgruppen ser gärna att ledare och föräldrar kommer med förslag och synpunkter om hur vi bäst kan lösa situationen.

 

2022-05-17

Vi kommer under säsongen 2022 att testa att inte ta några kontanter då hanteringen av kontanterna har förändrats och vi som liten förening har svårt att hantera kontanterna både före köpet och framförallt efter köpet. Vi kommer inom dom närmaste veckorna att lösa ytterligare ett betal medel. men just nu är de de endast swish som gäller på anläggningen. 

 

2022-05-10

Nu är fotbolls säsongen i gång och vi hoppas at så många barn och ungdomar kommer med oss i sommar. Säsongsstarten för dom äldre lagen har redan varit men i morgon sparkar vi igång för dom absolut yngsta barnen som tillhör våran Boll och Lek grupper. mer information ser du här nedan 

 

Vi påminner alla spelare och föräldrar att man behöver vara medlem i Torsåkers IF för att vara försäkrad för spel. detta gör du enkelt här Bli medlem här

 

PF 2015-2016

Denna grupp tillhörde förra säsongen bol och lek och i år går dom in i ett eget lag med matcher och spel mer frekvent där dom spelar 3 mot 3 och redan den 21/5 är de sammandrag för spelarna på hemma plan.

Ledare här kommer att vara Pär Hermansson, Martin Lith, Fredrik Hydén och Tommie Eriksson 

Vi söker ledare som kan jobba med de administrativa mer lagledare här för att ledargruppen skall vara komplett.

Träningstider kommer att vara Onsdagar mellan 17.30-18.45

 

Boll och lek 2017-2018

Denna grupp var säkert några av spelarna födda 2017 med i redan förra säsongen och nu fyller vi på med spelare födda 2018. Här blandar vi spel med bol och en massa lek. 

Ledare: Mattias Sundqvist, Janette Wegersjö och lagledare Carolina Hoodin. Här söker vi fler  som kan vara med för att underhålla barnen. 

Träningstider: Onsdagar kl:17.30-18.45

2022-05-10

2022-04-28

Swedbank har varit en stolt samarbetspartner till Torsåkers IF under många år och förnyar nu samarbetet.

-Vi är stolta och glada över vårt samarbete med Torsåkers IF och vi ser fram emot att kunna stödja Torsåker IFs aktiviteter för att inspirera barn och unga till rörelse och lyfta vikten av både fysisk och psykisk hälsa.

Swedbank och Friends har jobbat ihop sedan 2002 med att stötta och utbilda idrottsföreningar i hela Sverige.

Vi är stolta över att vi kan erbjuda Torsåker IF en kortfilm som tar upp vikten av att arbeta med ett systematiskt och förebyggande trygghetsarbete mot en värld utan mobbning.

Genom våra föreläsningar i ekonomi för Torsåkers barn och unga får vi dessutom vara med och inspirera till en sund och hållbar ekonomi.

Vi vill stötta det lokala föreningslivet och vara med och skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle säger Camilla Berglund, Retail Area Manager Gävleborg och Dalarna.

2022-04-26

Vi Tackar C 24 BYGG för fortsatt samarbete 

2022-04-19

Nytt och spännande samarbete 

Torsåkers IF och MIA som driva av Mia Pålsson kommer under hela säsongen att jobba med motiverande inspirerande och coachande samtal för Dam och flick verksamheten för att bugga individer i gruppen men som i slutet gör gruppen starkare. Ett samarbete som vi är väldigt stolta över.

Mia kommer att tillföra en kunskap och kompetens som ingen av oss andra ledare har i föreningen. Detta kommer att ge en stark och bra effekt både på tjejernas prestation på planen men även utanför planen och något som vi hoppas att alla tjejer kan bära med sig resten av livet. säger sportchef David Laksola 

 

2022-04-14

Vi välkomnar TST Gruppen som ny partner 2022

2022-04-13

Sommarjobb i Malmjärn.

Är du som ungdom intresserad av att tjäna en slant under sommaren?

Då erbjuder Torsåkers IF dig som går i åk 7 (född-08) och uppåt (ej över 18 år) att jobba under soliga dagar i vår kiosk i Malmjärn.

Är du intresserad och vill veta mer vad arbetet innebär så är du välkommen på en informationsträff och genomgång tillsammans med en förälder/vårdnadshavare på badplatseni Malmjärn tisdagen 26/4 kl 18.00.

Ersättning är 60:-/tim.

På informationsträffen kommer du/ni att få veta vad som ingår i uppdraget.

Men i stora drag ansvarar du för att:

-        Under soliga dagar har kiosken öppen mellan Kl: 11-17

-        Städning av toaletter och sophantering på badplatsen.

-        Se över vilka varor som ska beställas till kiosken och observera att badplatsen i Malmjärn är ok och ser välordnad ut för att skapa så bra trivsel som möjligt för våra badgäster.

Vi har en önskan att en förälder under de dagar ditt barn jobbar har ett extra ansvar runt öppnande och vid stängning av kiosken.

På informationsträffen får du i din anmälan om jobb som du fyller i och lämnar in till TIF kansli eller i TIF´s postlåda senast 1 maj.

Frågor och funderingar kontakta

Sussi Toresson 070-3149877

David Laksola 073-4127872

Matilda Andersson 073-6533815

 

 

Varmt välkommen!! / Torsåkers IF

2022-04-12

Provning 

Snart är säsongen 2022 i full gång och vi vill passa på att erbjuda våra medlemmar att prova den nya kollektionen för säsongen. Kollektionen finns att prova på kansli under dessa tider ( Se nedan). Vi tillsammans med INTERSPOR och ADIDAS kommer kunna presentera en ny webb lösning där du gör din beställning enkelt och få hem din beställning till närmaste post ombud.

 

Tider för att testa kläder

Torsdag den 14 apr kl 09.00-11.00

Lördag den 16-Apr kl:09:00-12.00

Tisdag den 19-apr  kl:09.00-15.00

 

 

Här beställer du enkelt dina kläder

https://team.intersport.se/torsakers-if

 

 

2022-04-07

Nya ordförande har ordet 

Årsmötet är avklarat och som vi tidigare meddelat har Birgitta Osmund-Eriksson efter lång och trogen tjänst valt att avgå som ordförande för Torsåkers IF. Vi tackar återigen Birgitta för hennes tid som ordförande. Birgitta kommer att jobba vidare med Marknadsgruppen i föreningen. 
Vi tar nu ett snack med den nya tillträdande ordförande Thomas Söderqvist för att lära känna honom närmare. 

Snabba fakta
Namn: Thomas Söderkvist
Ålder: 65 år 
Yrke: Pensionär
Bor: Kronblomshuset i Torsåker sedan 10 år. Född och uppvuxen i Hedemora. 
Familj: fru och 3 vuxna och utflugna barn, 3 barnbarn. 

Vem är du?

En fotbollsintresserad 65 årig yngling som har bott i Torsåker dom senaste 10 åren, uppväxt i Hedemora men i mellantiden har jag bott i Norr- och Västerbotten på olika platser, Sandviken samt en 5-årsperiod i Kanada. Fastnade för Torsåker genom att det vackra Kronblomshuset vart vårt samt att det ligger i ett område av landet som känns som hemma för både min fru och mig. Christinas hemort är Gävle och min egen är Hedemora. 

Vad har du för idrottslig bakgrund? 
Jag har spelat fotboll i Hedemora sedan barns ben och har alltid gillat att tillhöra lag och utveckla lagarbete. Detta har framför allt tagit sig uttryck i yrkeslivet där jag innehaft olika chefsroller under j stort sett hela mitt yrkesliv. Jag tror att min uppväxt inom lagidrotten format mig. 
Dessutom var jag ordförande i en liknande idrottsförening i Västerbotten under en kortare period för några år sedan. 


Vad har du haft för civil karriär?
Jag är gruvingenjör i grunden men har inte jobbat rent praktiskt som ingenjör i någon större utsträckning utan har haft olika ledarskaps positioner inom Boliden och Sandvik som varit de enda arbetsgivarna jag haft under mitt yrkesliv.

 
Din syn på ledarskap och vad kännetecknar ditt eget ledaskap?
Mitt ledarskap är värderings baserat och jag tror det är viktigt att individer i en organisation tar beslut och agerar utifrån dom värderingar som sätts upp för en verksamhet. Noterade tidigt att TIF har väl definierade värderingar och jag tror att det är viktigt att medlemmar och ledare håller värderingarna vid liv genom att prata om dom och agera utifrån dem. 

Vad känner du är de viktigaste och roligaste att jobba med som ledare? 
Jag tror att en ledares främsta uppgift är att utveckla människorna runt omkring sig och då är det viktigt att lyssna in och engagera och coacha människorna i organisationen och att ge förtroende under ansvar. Att se medarbetare utvecklas och ibland gå vidare till större uppgifter är stort. Sedan trivs jag som sagt i lag där man jobbar med att skapa laganda och få människorna i organisationen att nå framgångar tillsammans.

Vad fick dig att ta dig an uppdraget som ordförande i Torsåkers IF?
Jag känner att Torsåkers IF har en central plats i byn och att föreningen är en viktig del i bygden som engagerar så många oavsett ålder eller kön. Jag bor ju bredvid skolan och ser barn och unga som växer upp här i samhället och jag tror att idrottsföreningen kan ha en stor roll i att hjälpa dessa unga människor genom att vara med och fostra till goda lagspelare och medmänniskor. 
Sen blir jag lätt rastlös om jag bara ska renovera fönster och påta i trädgården hela dagarna…

2022-04-06

 

 

Torsåkers IF är så glada och stolta över

att ha fått utdelning från Alla är olika – olika är

bra för arbetet med vår Flick & Damsatsning.

Tack! #allaolika #aoob

2022-04-05

Vi välkomnar en ny samarbetspartner för 2022

 

2022-03-30

Stort tack för alla år och timmar i föreningen 

Efter årsmötet i går har vi tagit oss en snack med den avgående ordförande om hennes tid i föreningen, Vi hör med Birgitta som tackar för tiden som ordförande

Hon klev in som ordförande för tio år sedan, men nu tycker hon att det är dags för någon annan att ta vid.
– En förening mår bäst av att byta ordförande då och då och nu tycker jag att det är dags. Men för den skull blir inte föreningen av med mig, jag kommer att vara kvar i någon form, säger Birgitta.

Birgitta, du tog över som ordförande för elva år sedan och har varit en ordförande som syns och hörts-även utanför Torsåker där du fått berätta om föreningens arbete. Kan du berätta om en händelse som berört dig extra mycket?
- Det finns många. Men först o främst vill jag nämna att vi ganska tidigt blev premierad som Årets barn- o ungdomsförening i Gästrikland. Det berörde mig mycket, det blev ett bevis på att vi var på rätt väg med föreningen och framför allt fick vi utmärkelsen i konkurrens av alla stora klubbar i Gästrikland. Något annat som berört mig väldigt mycket är de andra priser vi fått, både som förening och enskilda. Att vårt arbete uppmärksammas och prisas är en obeskrivlig känsla. Sen måste jag också nämna engagemanget från allt och alla. Överlag och generellt finns det ett otroligt engagemang från våra aktiva i föreningen och bygden för övrigt.

Nu är ju inte du en person som vill lyfta fram dig själv, men om du får säga en sak som du är grymt stolt över under dina år som ordförande, vad säger du då?
- Utan tvekan att jag utsågs till årets Eldsjäl på idrottsgalan i Gästrikland. Det var en bekräftelse för både mig och föreningen om att det arbete vi lagt ner har varit helt rätt. Dels för fotbollen men även alla andra evenemang vi gör som någonstans har Torsåkers IF som nav i Torsåker. 

Vad kommer du att sakna mest nu när du kliver av som ordförande?
- Alla möten med människor på ip med spelare, ledare och övriga. Att arbeta med den utveckling och framtidstro vi alltid haft. Vi har alltid arbetat för att utvecklas och att alltid bli lite bättre och det arbetet har sporrat mig att fortsätta.

Vad vill du skicka med till din efterträdare?
- Fortsätt att få med dig alla i föreningen. Hitta ett sätt att få alla ännu mer engagerade. Fortsätta vårda det arbete föreningen har gjort hittills och fortsätt utveckla det vi har.

Vem blir din efterträdare?
- Thomas Söderqvist. En presentation av honom kommer inom kort så håll utkik på vår hemsida.

Sist men inte minst. Några snabba;
Vilken plats hamnar TIF herrar på i fyran?
Femma.
Vilken plats hamnar TIF damer på i trean?
Femma.
Vilken match ser du mest fram emot under säsongen?
Damernas första hemmamatch och herrarnas Torsåker-HAIF.
Vilken ledare gör alltid saker i tid?
Stefan Östblom.
Vilken ledare får man alltid påminna?
Poe Englund.
Vilken herrspelare gör flest mål i år?
Viktor Jansson.
Vilken damspelare gör flest mål i år?
Här har jag lite dålig koll, men säger Kajsa Hydén.


2022-03-30

Vi tackar POE´s El teknink

Och Wallqvist bygg för fortsatt samarbete 2022

   

2022-03-22

JM förarutbildning

Väljer att samarbeta med TIF 2022

2022-03-15

Fortsatt samarbete även 2022

2022-03-08

Midroc blir Granitor och fortsätter sitt samarbete med TIF 2022

2022-03-03

Vi tackar återigen Östbergs åkeri för ytterligare samarbete med föreningen under 2022. 

 

 

2022-03-03

Vi tackar vår trogna samarbetspartner sedan många år som givetvis är med oss även i år.

2022-02-24

Marklunds fortsätter sitt samarbete med TIF

2022-02-17

Vi tackar ENERCO för fortsatt samarbete 2022

2022-02-10

Vi Tackar INTERSPORT för samarbete 2022

2022-02-08

Vi tackar SKF för fortsatt samarbete 2022

2022-02-01

 Vi tackar Svensk webb handel
För ännu ett års samarbete.

2022-01-11

Förlängning i herrarna

Efter en Jul och nyår med en välbehövlig paus för många av spelarna och ledarna så är verksamheten i gång i gen och siktet inställt mot en ny säsong. Herrarna har börja snurra upp träningsmängden och truppen börjar komma på plats med dom sista pusselbitarna. I dag kan vi meddela att Vi gjort klart med en förlängning inför kommande säsong då ingen mindre en Fredrik Hydén kommer att fortsätta över 2022.

Vi är glada att komma i hamn med Fredrik inför kommande säsong då Fredrik är en viktig del i Torsåkers IF som förening och som lag, Fredrik har en enorm erfarenhet och goda ledaregenskaper som vi behöver inför kommande säsong säger en nöjd Sport assistent Patrik Berg  

 

Följ truppens och ledargruppens utveckling inför 2022 

MV. Tobias Persson-Wiberg  säsongen 2022

MV.  Gustav Andersson säsongen 2022

MV. Mattias Sköld Moderklubb Hofors AIF 

MV.

1. Linus Wårvik Moderklubb Torsåkers IF 

2. Anton Wallqvist Moderklubb Torsåkers IF 

3.Hugo Englund Moderklubb Torsåkers IF 

4.Axel Hedlund Moderklubb Torsåkers IF 

5.Nils Willman Moderklubb Torsåkers IF 

6.Joel Östblom Moderklubb Torsåkers IF 

7.Gustav Wihrén Moderklubb Torsåkers IF 

8.Joel Jonsson Moderklubb Torsåkers IF 

9.Melker Paar Moderklubb Hofors AIF 

10. Oliwer De-Witt Moderklubb Torsåkers IF 

11. Kalle Prim Moderklubb Storviks IF 

12.Viktor Jansson Moderklubb Torsåkers IF 

13. Andreas Ohlsson Moderklubb Torsåkers IF 

14. Martin Frejd Moderklubb Torsåkers IF 

15. Henrik Sundin Moderklubb Torsåkers IF 

16. Carl Waara Moderklubb Hofors AIF 

17. Fredrik Hydén Moderklubb Torsåkers IF 

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

 

Tränare: Juha Laksola 

Tränare: Poe Englund 

Assisterande: Martin Berglund 

Assisterande:

Assisterande:

Målvaktstränare:

Lagledare: Micke Wihrén

Materialförvaltare: Ulf Wårvik 

Materialförvaltare: Christoffer Hillberg 

Materialförvaltare: Sompa Björtoft 

Materialförvaltare: Mohamed Farhaman 

 

2021-12-15

2021-12-15

Lucka 23

Summering av 2021

Men en dag kvar till julafton så sitter jag här och summerar året som gått.

Återigen ett år som präglats av pandemin.

Vi lärde oss mycket under 2020 som vi tog med oss in i 2021. Men vem kunde ana att vi i skrivande stund sitter här och undrar hur det ska bli inför 2022.

 

Men vi har alla blivit experter på att ställa in, ställa om och tänka nytt.

Fotboll har spelats om än lite försenad start, vi har genomfört serier, fotbollsskola och sammandrag.

Vi har haft rekord på boll och lek 2021 vilket är jätteroligt. Många nya ledare har vi också fått.

 

Vårt samhällsengagemang Gemenskap Torsåker har haltat lite. Camping genomfördes om än i mindre format, ingen Bygdemarknad och inga danser på Tors Loge men Bilbingon kunde vi arrangera.

 

Kan bara konstatera att ur kriser så föds en enorm kraft, gemenskap och vilja hos oss alla.  Vilken styrka !!!!

 

Nu ser jag med tillförsikt på 2022 och med en förhoppning att pandemin ska ge sig och föreningslivet kan bli mer ”normalt”

 

Torsåkers IF skulle inte vara där vi är utan alla engagerade i och kring föreningen.

 

Ett STORT och VARMT  TACK till er:

*Ledare/tränare/styrelse. Ni fantastiska ideella krafter

*Spelare i alla åldrar

*Personalen

*Alla ”Fler som gör mindre”. Ni fantastiska ideella krafter

*Föräldrar som finns kring sina barn, jobbar i cafeterian, bingon mm

*Partner och bidragsgivare. Ni är ovärderliga

*Publik och alla som på ett eller annat sätt stöttar oss.

 

Glädje – Gemenskap – Stolthet

 

Önskar alla en riktigt

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR !!

 

/Birgitta

Ordförande

Sponsor är

2021-12-15

Lucka 22

Även i år kunde vi genomföra Fotboll skolan i Juni

Mycket uppskattat av alla barnen

vi hoppas vi ses till sommaren igen!

Kan vara en bild av en eller flera personer, park och gräs

 

Sponsor för luckan

2021-12-15

Lucka 21

Den 22-23 december mellan 14-18 hittar ni oss utanför ICA med div julklapps tips, mössor, halsdukar mm

Välkommen

sponsor är

2021-12-15

lucka 18

Vi tackar SKF för fortsatt samarbete 2022

2021-12-15

Lucka 17

Varför åka långt för att köpa julklapparna när det finns så mycket hos GULF

Gå in och se alla fina erbjudanden

Kan vara en bild av stövlar

 

Sponsras av Gulf

2021-12-10

Lucka 20

 

Verksamhetsberättelse Lag 09/10

 

Pandemins påverkan har gett effekter på detta lag i form av att vi har tappat en del spelare men saknade även ledare kopplat till laget. Utifrån det togs ett beslut om att slå samman laget med lag 11/12 som hade betydligt större ledarstab.

Säsongen startade 3 maj med en sammanslagning tillsammans med Lag 11/12. Vi inledde säsongen med 2 träningar i veckan och erbjöd ett föräldramöte den 10 maj där ungdomsansvarig beskrev syftet med sammanslagningen av 2 lag inför säsongen.

Vi har trots sammanslagningen haft svårt att få till spelare till lagen och matcherna. Framförallt till bortamatcher. Utifrån har det varit viktigt att låna in från de yngre laget för att ens kunna spela matcher.

Säsongen har inneburit en del insikter, bl.a. att sammanslagningen inte uppnådde syftet och avbröts under den sista delen av säsongen. Lag 09/10 klev då samman med det äldre laget för att utmanas ytterligare kopplat till spel och träningar.

Säsongen har innehållit teambildande insatser tillsammans med lag 11/12 som att ätit på Gästis.

Tack för den här säsongen alla barn och föräldrar! Väl mött igen 2022.

Glädje - Gemenskap - Stolthet

// Ledarna Mikael, David, Mattias, Jonas

Dagens sponsor är

2021-12-10

Lucka 19

Verksamhetsberättelse Lag 11/12

 

Pandemins påverkan har gett effekter på detta lag i form av att vi inte startade inomhus som vi brukar med en inomhuscup till skillnad från 2020.

Säsongen startade 3 maj med en sammanslagning tillsammans med Lag 09/10. Vi inledde säsongen med 2 träningar i veckan och erbjöd ett föräldramöte den 10 maj där ungdomsansvarig beskrev syftet med sammanslagningen av 2 lag inför säsongen.

Vi har haft många på träningarna och har inledningsvis av säsongen haft flertalet ledare som tillkommit och en del nya barn som startat.