Meny
Skrivet: 2022-04-07

Nya ordförande har ordet 

Årsmötet är avklarat och som vi tidigare meddelat har Birgitta Osmund-Eriksson efter lång och trogen tjänst valt att avgå som ordförande för Torsåkers IF. Vi tackar återigen Birgitta för hennes tid som ordförande. Birgitta kommer att jobba vidare med Marknadsgruppen i föreningen. 
Vi tar nu ett snack med den nya tillträdande ordförande Thomas Söderqvist för att lära känna honom närmare. 

Snabba fakta
Namn: Thomas Söderkvist
Ålder: 65 år 
Yrke: Pensionär
Bor: Kronblomshuset i Torsåker sedan 10 år. Född och uppvuxen i Hedemora. 
Familj: fru och 3 vuxna och utflugna barn, 3 barnbarn. 

Vem är du?

En fotbollsintresserad 65 årig yngling som har bott i Torsåker dom senaste 10 åren, uppväxt i Hedemora men i mellantiden har jag bott i Norr- och Västerbotten på olika platser, Sandviken samt en 5-årsperiod i Kanada. Fastnade för Torsåker genom att det vackra Kronblomshuset vart vårt samt att det ligger i ett område av landet som känns som hemma för både min fru och mig. Christinas hemort är Gävle och min egen är Hedemora. 

Vad har du för idrottslig bakgrund? 
Jag har spelat fotboll i Hedemora sedan barns ben och har alltid gillat att tillhöra lag och utveckla lagarbete. Detta har framför allt tagit sig uttryck i yrkeslivet där jag innehaft olika chefsroller under j stort sett hela mitt yrkesliv. Jag tror att min uppväxt inom lagidrotten format mig. 
Dessutom var jag ordförande i en liknande idrottsförening i Västerbotten under en kortare period för några år sedan. 


Vad har du haft för civil karriär?
Jag är gruvingenjör i grunden men har inte jobbat rent praktiskt som ingenjör i någon större utsträckning utan har haft olika ledarskaps positioner inom Boliden och Sandvik som varit de enda arbetsgivarna jag haft under mitt yrkesliv.

 
Din syn på ledarskap och vad kännetecknar ditt eget ledaskap?
Mitt ledarskap är värderings baserat och jag tror det är viktigt att individer i en organisation tar beslut och agerar utifrån dom värderingar som sätts upp för en verksamhet. Noterade tidigt att TIF har väl definierade värderingar och jag tror att det är viktigt att medlemmar och ledare håller värderingarna vid liv genom att prata om dom och agera utifrån dem. 

Vad känner du är de viktigaste och roligaste att jobba med som ledare? 
Jag tror att en ledares främsta uppgift är att utveckla människorna runt omkring sig och då är det viktigt att lyssna in och engagera och coacha människorna i organisationen och att ge förtroende under ansvar. Att se medarbetare utvecklas och ibland gå vidare till större uppgifter är stort. Sedan trivs jag som sagt i lag där man jobbar med att skapa laganda och få människorna i organisationen att nå framgångar tillsammans.

Vad fick dig att ta dig an uppdraget som ordförande i Torsåkers IF?
Jag känner att Torsåkers IF har en central plats i byn och att föreningen är en viktig del i bygden som engagerar så många oavsett ålder eller kön. Jag bor ju bredvid skolan och ser barn och unga som växer upp här i samhället och jag tror att idrottsföreningen kan ha en stor roll i att hjälpa dessa unga människor genom att vara med och fostra till goda lagspelare och medmänniskor. 
Sen blir jag lätt rastlös om jag bara ska renovera fönster och påta i trädgården hela dagarna…

Nästa Seniormatch

Inga planerade matcher.
Inga planerade matcher.

Kommande matcher

Inga planerade matcher.
Se alla kommande matcher

Kalender

februari
Se alla kommande händelser