Meny
Isak Högblom gör sin 7 säsong
Skrivet: 2020-01-11

Isak Högblom gör sin 7 säsong 

Säsongen 2020 är i gång och många av ledarna och spelarna har varit i föreningen under en längre tid och nu kliver en Sandviken kille in på sin 7 säsong, efter en mängd med år i föreningen har Isak klivit in under dom sista åren och blivit en viktig kugge på och utanför planen. Vi känner Isak som publiken själva brukar säga de "Den elegantaste fotbollsspelaren i Torsåkers IF " men vi vet att Isak är en spelare som gärna ser sitt försvar långt ner i skyttegravarna och spelar hem 1-0 segrar. Så en elegant spelfilosofi vet vi inte om han har men att han passar i ett hårt arbetande Torsåkers IF inför kommande säsong de kan vi slå fast.

 

Isak själv säger så här om hur föreningen har hanterat degraderingen inför kommande säsong?

- Jag tycker att föreningen har hanterat det på ett bra sätt. Man var exempelvis ute tidigt och påbörjade truppbygget inför kommande säsong för att knyta åt sig dom spelarna man ansåg sig vilja ha kvar i föreningen. Det kan annars lätt bli ett stort spelartapp när man åker ur en serie, men detta har föreningen lyckats väldigt bra med tycker jag. Det känns även som att man har satt upp tydligare riktlinjer och en plan inför kommande säsong om hur man vill att de ska se ut, Exempelvis att b-laget kommer att tas hand om tidigare P03 laget, där vi i från A-laget kan fylla på och stötta dom. Vilket jag tror kommer att fungera jättebra till nästa säsong. Bra där att både A-B laget kommer att  jobba med samma spelfilosofi, vilket underlättar framförallt när dom yngre killarna kommer upp för att göra matcher i DIV 4

 

Skönt att höra att Isak uttrycker sig på ett sakligt och tydligt sätt inför kommande säsong de märks att föreningen har jobbat hårt och varit tydliga i budskapet inför kommande säsong men hur känner Isak själv att få starta säsong 7 i föreningen? 

- Jag känner mig minst lika taggad som inför förra säsongen.Roligt att så pass många valde att stanna kvar i föreningen och att vi ser ut att få tillbaka några gamla ansikten. Kul med dessa "Prestigevärvningar" som vi väl ändå få kalla det som framförallt med Mattias Magnusson, men även Matte O och Fredrik H som är tillbaka efter ett kortare uppehåll

 

Ja de tror jag att alla känner att de kommer vara en bra grund med dessa tre in i truppen igen, Truppen är något annorlunda byggd inför kommande säsong med A-B separat hur tycker du att de känns ?

- Som jag sa tidigare lite kort ser jag de som positivt. Framförallt för våra yngre killar att få känna på seniorfotboll på allvar, vilket kanske blir nytt för många men även för oss spelare och ledare i A-truppen att kunna fokusera på DIV 4 på ett annat sätt en tidigare. Att vi kommer att jobba med samma spelfilosofi underlättar som sagt arbetet med att flytta runt spelare både i match och träning då alla vet vad som gäller och vad som förväntas utav mig som spelare. 

 

Från ledningen säger man att de är en nystart hur tycker du att de märks och hur känner du själv ?

- Personligen tycker jag att de märks genom att man gjort en hel del förändringar inför kommande säsong. Bland annat de som nämnts tidigare men även att de fokuserar mer på kommunikation och sommarbete med spelarna där vi hittills säsongen 2020 nog haft fler individuella samtal än någonsin tidigare och då har säsongen knappt börjat. 

Vad förväntar du dig av kommande säsong ? 

- Jag både tror och förväntar mig att vi kommer att tillhöra toppen utav DIV 4. Som försvarsspelare får jag väl dessutom säga att jag förväntar mig att vi släpper in minst mål utav alla lag, vilket jag tror att vi har goda förutsättningar att kunna lyckas med, kanske framförallt om Rikard får sin önskan uppfylld om att bli uppflyttad till forward.

Vem tror du kommer få de stora genombrottet under säsongen ?

- Jag tror Hugo Englund kommer att kunna blomma ut till en viktig kugge på mittfältet kommande säsong, Vi fick se prov på de under slutet av förra säsongen. 

Till sist vill vi tacka för pratstunden och ett fortsatt samarbete i föreningen inför kommande säsong men beskriv föreningen med tre ord?

Gemenskap-Engagemang-Glädje

Nästa Herrmatch

DIV 4 Hofors AIF
15 augusti Kl. 13:00

Kommande matcher

augusti
15
Kl. 13:00
Herrar DIV 4 Hofors AIF
Torsåkers IF, Idrottsvägen 1, 813 40 Torsåker, Sverige

16
Kl. 15:00
Herrar DIV 5 BK Legend
Ej angivet

21
Kl. 19:00
Herrar DIV 4 Årsunda IF (B)
Årsunda If, Främlingshemsvägen 21, 810 22 Årsunda, Sverige

23
Kl. 17:00
Herrar DIV 5 Storviks IF (H)
Ej angivet

29
Kl. 14:00
Herrar DIV 4 Helges (H)
Torsåkers IF, Idrottsvägen 1, 813 40 Torsåker, Sverige
Se alla kommande matcher Se alla kommande händelser