Meny

Aktuellt

2020-09-16

Stort tack till 

Under en pandemi år har föreningen och samarbetspartner gemensamt letat efter olika typer av åtgärder för att stärka likviditeten. Vi tillsammans med Torsåkers Kött har under sommaren haft samarbete som vi är stolta och glada över och hoppas kunna fortsätta att utveckla över tid. 

 

Vi vill från föreningens sida rikta ett stort tack till både Torsåkers Kött men även ni som valde att vara med och stötta föreningen genom att handla. STORT TACK! och Tillsammans är vi starka.

 

2020-09-14

Inför Hagaströms SK 

Då var de dags i gen efter några extra dagars ledigt efter att vi lär flytta matchen pga risk för Corona spridning inom Hagsatröms SK. Den faran ska nu vara över efter att dom fått bättre koll på läget och höst förkylningarna är över. vi tar ett snack med herrtränaren David Laksola inför matchen. 

 

Hur är läget inför matchen nu när flytten till tisdag blev av?

- Ett självklart beslut om Hagaström kände sig osäker på spel i lördags så får man lita på de. De är svåra tider att veta just nu när höstförkylningarna är i farten även dom. Men bara att acceptera läget och ge allt i morgon.

Sista hemma matchen på säsongen och sista för din del personligen för denna gång hur känns de ?

- Ja man hade ju hoppats att få göra den på vindarnas men som läget är just nu så är de bara att acceptera och göra de bästa av de.

Hur är status i truppen så här på slutet av året ?

- Tycker de känns stabilt, så gott som skadefria några skavanker men inge allvarligt, vi har nästan spelat oss kvar i både DIV 4 och DIV 5 och kommer kunna styra speltiden för att utveckla spelarna och spelet på ett annat sätt en vi gjort tidigare och de tycker jag känns bra.

Hagaström kommer till stålringen och ska försöka att kliva över nerflyttnings strecket hur tror du att matchen kommer att se ut ?

- Ja de är sant, som vi tidigare har erfara så finns de inge matcher där vi kan ställa ut skorna utan vi kommer att få jobba hårt för att vinna mot ett förväntat hårt jobbande Hagaström. 

Hur ser truppen ut inför kvällens match mot Hagaström ?

- Vi kommer att matcha laget något annorlunda en tidigare för att dels ge några av dom yngre spelarna chansen att få mer speltid i DIV 4 för att skaffa sig erfarenhet och rutin. Bland de roligaste som ledare är just de att se dom yngre ta steg och utvecklas. 

 

 

2020-09-09

DIV 4 matchen på lördag är flyttad pga Corona i Hagaströms trupp. Vi har därför gemensamt valt att flytta matchen till stålringen tisdag den 15/8 kl:19.00.

Håll avstånd och va rädda om varandra 💚🖤

 

2020-09-07

Intersport Erbjudande

Den 7–13 september är det föreningsdagar hos vår samarbetspartner Intersport och ni får en exklusiv rabatt om

25% på allt*. Passa på att köpa allt från sneakers och jackor till träningskläder och prylarna för kommande idrottssäsong.
Visa upp detta inlägg i butiken eller använd
rabattkoden FÖRENING25 på intersport.se.
Erbjudandet gäller
7–13 september på ord.pris, dock ej på presentkort, hockey, bandy, elektronik, cyklar, träningsmaskiner, studsmattor,
Hövding, Thule, golf, föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror

2020-08-17

Torsåkers IF kommer att göra förändringar under nästa år. 

Under måndagen 17/8, meddelade sportgruppen att nuvarande huvudtränare David Laksola, kommer att sluta som A-lags tränare efter avslutad säsong.  David kommer att fortsätta i föreningen men med andra uppdrag, bla fotbollsutveckling  inom ungdomssidan. 

För att vara väl förberedd inför 2021, så har arbetet startat med organisation kring seniorverksamheten. Föreningen hoppas att kunna knyta upp en ny huvudtränare inom en snar framtid. Beslutet att sluta som huvudtränare kommer från David själv och är ett beslut som diskuterats under lång tid.

 


- Beslutet är helt mitt och jag har känt under en längre tid att de är rätt läget att lämna över till någon annan som kan driva verksamheten framåt och fortsätta att utvecklas. Jag är extremt glad, stolt och tacksamma över dessa 8 säsonger säger huvudtränaren själv efter beskedet.

 

Föreningen tillsammans med David har ett avtal som sträcker sig över 2021, som nu kommer att ses över. Vi kommer att återkomma med mer information kring det.  Arbetet har startat med att knyta både spelare och ledare inför 2021 och kommer presenteras löpande under hösten. Föreningen lägger stor vikt vid att fortsätta att utveckla föreningen i samma anda som tidigare.

 

- Vi har startat ett arbete med att knyta upp befintliga spelare och även göra klart ledargruppen för seniorerna så snart som möjligt. Vi hoppas kunna bedriva verksamheten i samma anda som tidigare där utveckling ska stå högst upp i fokus, säger styrelsens sportansvarige Stefan Lindqvist. 

 

På vår hemsida kan ni löpande följa arbetet i föreningen och vår verksamhet.

 

/Styrelsen Torsåkers IF.

2020-08-06

Nu ges möjlighet att se A och B-matcher på Torsåkers IP

Torsåkers IF:s styrelse har beslutat att under rådande Covid 19-läge tillåta publik på seniormatcherna enligt följande: Max 50 personer i publiken (Enligt Folkhälsomyndighetens direktiv räknas ledare, spelare & funktionärer inte in) 

 

Förboka plats

För att vi ska kunna säkerställa att det endast kommer 50 personer/match så får man boka plats.

Matchvärdar och supportrar med årskort har företräde, därefter är det först till kvarn som gäller.

Skicka mail till kansliet sussi.toresson@torsakersif.se med information om vilken match det gäller, antal platser (max 2 platser/person) samt ditt namn. Observera att bokningsbekräftelse skickas via mail till de som erhållit plats och skall visas upp i entrén.

Pris: 60:-/person. Betalning sker på plats, enbart swish.

Ingen cafeteria kommer att vara öppen.

 

Säsongens återstående hemmamatcher:

Div 5: Torsåkers IF - Brynäs IF 10 augusti 19.00

Div 4: Torsåkers IF - Forsbacka IK 11 augusti 19.00

Div 4: Torsåkers IF - Hofors AIF 15 augusti 13.00

Div 5: Torsåkers IF - Storviks IF 23 augusti 17.00

Div 4: Torsåkers IF - Helges IF 29 augusti 15.00

Div 5: Torsåkers IF - Årskunda IF 30 augusti 17.00

Div 4: Torsåkers IF - Hagaström SK 12 september 14.00

Div 5: Torsåkers IF - Österfärnebo/Hedesunda IF 13 september 17.00

Div 5: Torsåkers IF - Forsbacka IK 26 september 15.00

 

Varmt välkomna till Vindarnas tempel!

Torsåkers IF

 

2020-08-02

Torsåkers IF Fyller 110 år

I våran Jubileumssatsning träffar vi Owe Eriksson från Vall i Torsåker som redan som barn visste att han skulle bli sportreporter. Hyland var den stora idolen och de första TIF-Matchen han såg som barn spelades vid Kistbron. Owe arbetade i flera decennier på sveriges radio och blev en känd röst  på Radiosporten. Sedan några år tillbacka har Owe varit penisonär som ägnat sig åt att göra TV-dokumentärer, nyss blev en om motorsportens Varg-olle Nygren klar.

 

Pia Möller Andersen har pratat minnen med sin vän Owe Eriksson

Lyssna på hela intervjun här

 

2020-07-28

1-6 förslust i omstarten 

Efter söndagens omstart med matcher för herrarna vart de tunga 1-6 förlust och inte den starten man vill ha för att bygga vidare. Herrarna var under måndagen samlad i gen för att starta upp en ny vecka med nya tag och en genomgång och summering av våren samt en framåtblick vad som gäller inför hösten. 

Tränare David Laksola säger så här om matchen i söndags.

- En match som vi snabbt vill gå vidare från men som vi samtidigt lär ta med oss, vi sätter inte försvars spelet så bra som vi måste göra  för att vara bra offensivt. Vi är inte närvarande och kommer fel in i situation efter situation och de är svårt att vända 0-3 efter 15 minuter.

Hur kan de komma sig att man kommer så fel in i en match ?

- Allt handlar om inställning och ödmjukheten till att ta de där extra jobbet, samtidigt som Säter är ett bra lag som har spelat några matcher senaste veckorna medan vi varit lediga då dom är i en annan period eftersom dom har seriestart nu till helgen. Men 1-6 är absolut inte godkänt, vi har betydligt högre krav på varandra och på oss som lag.

Summeringen från våren hur låter den ?

- Att vi är med i båda serierna och att vi har hittat halvt rätt i spelet, vi har några detaljer som vi kommer att ändra på för att bli mer slagkraftiga och tajta till matcherna. Vi har inte hittat helt rätt i försvaret över 90 minuter. När vi sätter försvarsspelet ser de riktigt bra ut medan när vi inte sätter de hamnar vi riktigt fel tyvärr är dom stunderna fler. Så efter samtal med spelarna så kommer vi att göra små ändringar.

Är de något vi kommer se stor skillnad på redan på torsdag mot Sandvikens AIK borta ?

- Ja våran förhoppning är att vi under dom tre passen vi har fram till dess ska kunna börja bygga något bra men ett bra försvars spel bygger man över tid och inte på en vecka. Men för dom som följer oss och ser alla matcher kommer man kunna se en skillnad och en start på något bra.

Vad blir viktigt dom 9 seriematcherna i höst i både  DIV 4 och DIV 5  serierna ?

- I DIV 5 har vi pratat om att jobba hårt med både ledare och spelare att säkra ett kontrakt så snabbt som möjligt för att kunna använda dom avslutande omgångar som rena utbildnings matcher. DIV 4 har vi som mål att kunna avsluta uppe i Sundsvall med DIV 4 final mot Jämtland Härjedalens, då krävs de att vi är med från start och är ödmjuka inför uppgiften. Vi ska inte slarva bort något för att vi inte tar jobbet. Som vi pratade i dag så är vi väldigt nöjda med hur vi har hanterat den långa våren med bra närvaro och en bra utveckling på spelarna och även på oss som lag. Då ska vi inte slarva bort hösten med att inte vara ödmjuka och inte ta jobbet som krävs, utan ge oss själva chansen att summer säsongen 2020 på bästa sätt. 

Sandvikens AIK borta på Torsdag vad förväntar du dig av matchen ?

- Jag förväntar mig att vi måste max prestera för att få med oss en vinst, men de är precis såna här matcher vi lär ha för att växla upp inför seriestarterna veckan där på. Men vi vet att SAIK är bra och framförallt hemma på Jernvallen på konstgräs de kommer gå fort och vi måste vara med på deras passningsspel mellan och i genom lagdelar.

 

 

2020-07-20

Torsåkers IF 110 år med damlag i fokus 

Torsåkers IF fyller 110 år. Föreningen var med nationella mått mätt tidigt ute i en damlagssatsning och damerna spelade sin första match redan säsongen 1973.Då fanns inga flicklag för småtjejer som ville spela fotboll utan alla åldrar samlades i ett enda lag. I föreningens jubileumssatsning minns Mona Gabrielsson, Sonnie Eklund och Anna-Karin Lith sammanhållningen, fajterna och Ordförande Birgitta Osmund-Eriksson berättar om planerna på en ny damsatsning. 

 

Se filmen om Damlags historian här Mona och Sonnie

Hör ordförande Birgitta Osmund-Eriksson om den nya Damlags satsningen

 

2020-07-19

Truppnyheter inför Hösten. 

Två veckors ledighet för Herrarna och nu startar hösten och kampen DIV 4 igen. Herrarna startar 9 agusti borta mot Valbo FF/ GIF kl 15.00. Före det spelas två träningsmatcher; nu på söndag kl 15.00 mot Säters IF Hemma på Vindarnas och sedan Sandvikens AIK kl 19.00 på Jernvallen 30 juli.

Men innan dess har vi fått tillbaka en spelare som vi känner väl igen. Vi hälsar Tony Winberg från Sandvikens AIK varmt välkommen tillbaka till Torsåkers IF. Tony spelade 9 matcher förra säsongen då han var utlånad till oss under hösten. 

"Tony är en spelare med hög arbetsinsats och en ambitiös spelare som kommer hjälpa oss att spetsa till truppen inför dom avslutande 9 matcherna som är kvar i DIV 4 innan de är dags för playoffspel i oktober, säger David Laksola sportsligt ansvarig i Torsåkers IF"

 

Matcher i höst för herrarna DIV 4 och DIV 5 

26/7 kl 15.00 Tr-Match Säters IF  (H)

30/7 kl 19.00 Tr-Match Sandvikens AIK (B)

3/8 kl:19.00 DIV 5 Järbo IF  (B)

9/8 kl:15.00 DIV 4 VFF/GIF U19 (B)

10/8 kl:19.00 DIV 5 Brynäs IF:2 (H)

11/8 kl:19.00 DIV 4 Forsbacka IK (H)

15/8 kl:13.00 DIV 4 Hofors AIF (H)

16/8 kl:15.00 DIV 5 BK Legend (B)

21/8 kl:19.00 DIV 4 Årsunda IF (B)

23/8 kl:17.00 DIV 5 Storviks IF (H)

29/8 kl:15.00 DIV 4 Helges IF (H) 

30/8 kl:17.00 DIV 5 Årsunda IF 2 (H)

5/9 kl:15.30 DIV 4 Hille IF (B)

6/9 kl:16.00 DIV 5 Ockelbo IF (B)

12/9 kl:14.00 DIV 4 Hagaström (H)

13/9 kl:17.00 DIV 5 Österfärnebo IF (H)

19/9 kl: 13.00 DIV 4 Norrsundet (B)

20/9 kl:15.00 DIV 5 Älvkarleby (B)

26/9 kl:15.00 DIV 5 Forsbacka IK 2 (H)

27/9 kl:15.00 DIV 4 Brynäs IF (B)

 

2020-07-12

Då har juni övergått till juli och Torsåkers IF är mitt uppe i några veckors vila.

 

Blickar tillbaka på en mycket märklig vår där vi pga Corona fått ställa om, ställa in och tänka nytt. Vi har valt att tänkta nytt, hitta nya sätt att jobba, nya samarbeten, nya partner mm. Detta har skapat massor av engagemang och nytänkande som är viktigt för framtiden.

Ingen vet i dagsläget vad som händer med Coronan så vi följer ständigt utvecklingen och riktlinjerna för att snabbt ställa om.

 

Fotbollen är den del som varit mest "normal". 

Barn och ungdomsverksamheten har varit i gång som ett vanligt år med träningar och matcher, dock matcher utan publik.

Vi har fått många nya spelare på ungdomssidan vilket är fantastiskt roligt. Boll & Lek som är vår rekrytering, har 40 barn som leker och spelar fotboll. 

Seniorerna har tränat och tränat och haft en otroligt lång försäsong. Men 25/6 var det äntligen dags för seriestart för div 4, div 5 dagen efter. Även dessa matcher utan publik.

 

Gemenskap Torsåker och all den verksamhet vi gör där har pga Corona ställts in, Tiffy Cup, campingen på Bluegrassen, Tors-Loge och Bilbingon. Nu hoppas vi att Bygdemarknaden 4/10 kan genomföras.

 

Föreningen fyller 110 år i år vilket vi beslutade oss att göra något av. Jubileumsåret startade 25/6 med livesändning, film och bildspel samt en jubileumstidning.

Tanken är jubileet ska pågå under hela året.  Filmen finns på vår hemsida och youtube, har ni inte kollat, gör det !

 

Jubileumstidningen vill jag verkligen slå ett slag för, finns att köpa på Torsåkers Blommor, Pelargon &T rädgård, P.I.A, Carins Hårbod. Finns i endast 300 ex så missa inte att köpa den.

Om du inte har möjlighet att köpa på plats så maila till oss med namn och adress så skickar vi tidningen. Tidningen kostar 110 kr och Swish till 123 551 22 98, märk tidning.

 

Nu har vi som sagt lite vila för att vara laddade inför hösten och planering inför 2021.

 

Jag vill tacka alla ledare, aktiva, styrelse, personal, föräldrar, ”fler som gör mindre”,  partner, Torsåkersbor och alla som finns i och kring föreningen för allt jobb och stöd i dessa tider.

 

Glädje – Gemenskap - Stolthet

 

Nu önskar jag alla en trevlig sommar så syns vi snart igen !

 

Hälsningar

 

Birgitta

Ordförande

2020-07-06

Jubileumsfirandet är i gång - följ oss här!

Nu kan ni se filmen som visades före matchen den 25-juni med de nedkortade intervjuerna som gavs. Vi kommer under juli månad att släppa alla intervjuer oklippta med exklusiva berättelser om föreningens 110 år. Möt legendarer från TIF som berättar just sina minnen från föreningens brokiga historia. Och missa inte de unika bildspelen. 

Följ oss på hemsidan för mer information, allt kring vårt 110-årsjubileum samlas under fliken "110-årsjubileum". Jubileumstidningen finns att köpa hos Carins hårbod, PIA, Pelargonmuseet, Torsåkers Blomsterhandel och Malmjärnskiosken. Vi har stängt på Torsåkers IF kansli mellan veckorna 28-30 så passa på att handla tidningen hos någon av våra fantastiska samarbetspartners.

 

Här kan du se filmen som startar jubileumsåret 2020  

 

2020-07-02

DIV 4 får nu semester

Efter två omgångar står DIV 4 truppen på 4 poäng efter 1-0 seger i premiären mot Stensätra IF och 3-3 borta mot IK Huge. En lång och annorlunda säsongs inledning är avklarad och nu väntar de semester för så väll spelare som ledare. vi kommer att ta ett kortare snack med huvudtränare David Laksola om vad han tycker om säsongsstarten i DIV 4. DIV 5 har sin sista match i dag torsdag innan dom får gå på semester. 

Hur skulle du summera starten ?

- 4 poäng med två speciella matcher där den ena innehåller 33-28 grader tropisk hetta och de syns att de tar på spelarna, samt att få målvakten utvisad efter 15 minuter i andra med en 1-0 ledning. De är starkt att vinna den matchen då vi valde att endast ha utespelare med på bänken för att kunna ha pigga ben, en lärdom jag aldrig mer gör om. Andra matchen är de 12 grader och perfekt fotbolls väder och får spela Gustav Andersson som målvakt och debattera, en debut som han klarar med bravur mot ett av dom lagen jag ser på förhand som passar oss minst bra. Dom är bra där vi är sämre, Så 4 poäng i inledningen är jag nöjd med.

 

Är de något i spelet du är extra nöjd med dom här två matcherna ?

- De är mycket jag är nöjd med och där jag ser att vi tagit till oss de vi pratat om under lång tid, vi har hittat ett sätt att försvara oss högt och anfalla med bra fart. Men sen måste man lyfta fram den moral och attityd som finns i gruppen att aldrig ge upp utan att hella tiden ta kampen. 

 

Hur får man in den attityden i gruppen och vad har de för fördelar ?

- Ja jag tror vi har haft en lättare grupp att arbeta med i år för att få de men grunden ligger i samtal med varandra och känna en tillhörighet. Fördelarna om man känner tillhörighet blir att man vill ta ansvar för att vinna och ta poäng. Något jag tycker vi gjort bra i träningsmatcherna också att bara packa ner matchen i slutet och behålla resultatet, vi lyckades inte mot Tunnabro men mot både Valbo FF och Brynäs samt dom två seriematcherna så packar vi hem de resultat vi vill ha med oss på ett bra sätt.

 

Ja nu har de förvisso gått bara 1,5 omgång fler matcher kommer under helgen och dagen, men hur tycker du att serien ser ut och hur kommer den att se ut framöver. ?

- Tycker de är enorm skillnad sen 2018 säsongen, de känns som att vi var före våran tid då med att träna hårt träna mycket och lägga ner försäsong träningen seriöst. Jag vet att Forsbacka och IK Huge framförallt har tränat på väldigt bra och de kanske dom inte säger själv men jag tror och hoppas att vi har inspirera dom till den typ av träning dom gör så serien ser betydligt bättre och jämnare ut i år tycker jag.

 

Semester väntar för många av spelarna och ledarna nu hur ser de ut framöver hur länge blir du och spelarna lediga ?

- Ja jag ska ta nästa vecka och vara helt ledig sen V.29 ska jag börja små planera hösten och se över hur vi lägger upp planen fram till slutet av oktober då jag hoppas att vi spelar dom sista eventuella matcherna upp till DIV 3. Någon längre plan en så lägger  vi inte. Vi ska sätta oss och göra en genomlyssning av truppen och gruppen under augusti månad för att se hur Torsåkers IF ska gå vidare dom kommande åren.

 

När drar träningen i gång och hur ser veckorna fram till nästa DIV 4 match ut som är VFF/GIF U19 den 9 augusti ?

- Vi kommer vara tränings lediga 2 veckor v.28 oh 29 där vi sedan v.30 gör en halv vecka med två pass och en träningsmatch mot Sätters IF hemma på IP. V.31 är planerad som en MAX vecka där vi ska maxa ur för att kunna komma tillbaka ordentligt. Vi kör 3 träningar och TR-match mot SAIK på Jernvallen sen våran gemensamma triathlon aktivitet på helgen. för att sedan V.31 köra igång serierna igen med både DIV 5 och DIV 4 matcher.

 

2 veckor alltså innan de är dags i gen vad blir viktigast för spelarna nu kommande veckor ?

- Njuta av en fantastisk bra försäsong som vi inte hade tänkt oss skulle bli så lång, en bra inledning av serien och förhoppningsvis båda. Då de är DIV 5 match i kväll där vi måste ha 3 poäng för att kunna fortsätta att utveckla våra yngre spelare under hösten. Jag tycker mig se att vi har kört något för hårt under för lång tid så känner inte i gen steget hos alla spelar, vi är nog något nertränade men de kommer vi efter dom här två veckorna att kunna ta med oss in till hösten. Hösten som jag hoppas kommer bli lång och avsluta den uppe i Sundsvall i DIV 4 finalen tillsammans på en arena där uppe. De skulle vara kronan på verket efter denna säsong.  

 

Ha en skön ledighet och se till att njuta ordentligt över att vara ledig och inte passa tider så ses vi fulltankade med energi till hösten igen.

 

 

 

2020-06-21

Inför seriestarten med David Laksola 

 

Med bara dagar kvar till premiären 2020 så tar vi oss ett snack tillsammans med huvudtränare David Laksola om hur känslan är inför en efterlängtad premiär. Herrarna har spelat 3 träningsmatcher och och matcherna har slutat 2-1 1-2 2-1 målsnålt men med en optimism från huvudtränaren som är nöjd med spelarnas framåtlutande anda i spelet.

 

Hur är känslan att de snart drar i gång ?

- Äntligen de har varit en lång försäsong med många olika typer av träning men nu ska vi få tävla i gen. 

 

Ska vi summera dom tre räningsmatcherna ni har spelat, den sista går ju i dag kl 19.00 mot Järbo IF hur skulle du summera matcherna mot Valbo FF, IF Tunnabro och Brynäs IF?

- Tre olika matcher med olika typer av spel som vi fått spela men hittat vägar till att vinna eller nästa vinna matcherna. Valbo FF är en match där vi vet och har bra koll på hur dom vill spela och där kontrollerar vi andra halvlek fullständigt. IF Tunnabro var de bästa laget vi mött på länge med bra rörelse och bra anfalls spel, dom tog oss på sängen efter att vi sett dom tidigare. Men nu med ett helt nya spelare som va bra. Där hittar vi rätt under delar av matchen men sen slarvar vi i slutet och dom får göra 2-1 i 88". Brynäs IF FK blir en rörig match då vi byter sönder den i andra men ändå har kontroll på den. Där spelar vi bra anfalls spel och ett bra försvars spel under hela matchen.

 

Vi som har sett matcherna har hört att ledorden varit våga kliv fram och vårda boll, vad innebär de i erat del när vi hör dessa ord? 

- Ja de har varit dom ledorden vi försökt trycka in i spelet under hella tiden, att våga innebär väll att vi vill stå högre i vårat försvars spel och våga bli förbi spelade och våga kliva fram i stället för att backa. Vårda boll innebär att vi måste bli bättre på att behålla bollen inom laget och sitta mer på den, de kan lätt bli att när man pulserar så hårt i försvars spelet som vi gör så hakar de i anfallsspelet och att man inte samlar kraft då utan man öser på även i anfalls spelet. Men ska vi orka spela de spel vi vill måste vi i vissa lägen vårda boll och rulla runt den bara för att hämta andan.

 

Spelet då är ni nöjda med hur de sett ut ?

- Ja de är vi, vi har anpassat oss utifrån den matchbild som är. Klart vi vill styra tempo och styra matchbilden men de är omöjligt i 90 minuter för vi har även bra motståndare som vill göra samma, då har vi på ett bra sätt accepterat de och hämtat kraft för att spela de spel som innebär att vi har störts chans att vinna matchen. Tunnabor tycker jag är ett lyssande exempel där vi får jobba hårt i försvaret och ställa om på motståndarna med snabba kontringar. Ett spel som vi kanske inte vill använda i 45 minuter men så vart de i andra och de accepterar vi och gnuggar på för att vi ser att de är så vi måste spela i dag för att vinna. tyvärr lyckas vi inte men skapar lika ånga om inte fler skarpa målchanser. 

 

Järbo IF DIV 5 i kväll, vad kan vi vänta oss av den matchen ?

- Vi kommer att lufta runt, vi har inte kunnat lufta alla spelare i A och B truppen som vi vill då vi bara fick i hopp 4 träningsmatcher före, De är så klart inte optimalt att några starta serien utan att ha spelat en match på över 1 månad. Men de är inte mycket i världen som är rättvist just nu och optimalt så varför ska våran verksamhet kunna vara de. Men som sagt i dag ska vi försöka lufta runt ordentligt med dom som är uttagen.

 

Stort lycka till dom sista dagarna och hoppas på ett bra resultat även i kväll mot Järbo IF  

2020-06-21

Platserna på Gästis och VIP paketet är nästan slutsålda. 50 åskådare är max inne på Gästis under rådande omständigheter. Vill du boka en av dom sista platserna så gör de nu  sms David på telefon nr 073-412 78 72 ! 

Om du hellre vill sitta och titta på matchen hemma i din egen soffa så kan du beställa hem matchen här. Du skapar ett kostnadsfritt inlogg och sedan betalar du med swish eller kort. Sändningen startar 18.00 och börjar med att du får en tillbakablick av några av legendarerena i föreningen. 25 minuter före matchstart kommer sänidngen att gå över live till vindarnas tempel där du kommer få tränar och spelar intervjuer.

 

Va med på premiären du med

Se matchen här https://play.staylive.se/torsakersif/l/27886

 

2020-06-17

Seriestart för DIV 4 i en annorlunda säsong där vi har skapat förutsättningar för att du som supporter ska kunna se den enda hemma matchen på våren Live på Gästis. Va med i starten av Jubileumsåret 2020 där föreningen blir 110 år. 

Vi kommer att ha 50 platser som kostar 250 kr där ett exklusivt reportage material sänds 1 H före match start som sedan går över till live intervjuer från Vindarnas och till sist matchen live med kommentator och bra bilder för alla. I priset ingår de även middag där du kan välja mellan Fisk, Kött och Vegetariskt. 

Boka din plats nu genom att SMSa David Laksola 073-412 78 72 

 

2020-06-12

Fotbolls helg på vindarnas........ på avstånd! 

I helgen kommer vindarnas tempel att vara navet i byggdes där både dom yngsta och dom absolut äldsta spelarna kommer vara på plats för att träna, spela och leka fotboll. I och med detta uppmanar vi alla Vuxna som har barn som spelar matcher att inte närvara på anläggningen då de kommer en viktig helg för spelarna som är födda 2013-2016 med deras fotbollskola. vi summerar de kort här för att ni ska ha koll på vad som gäller inför helgen. 

 

Fotbollsskolan

Lördag och söndag 09.00-12.30 

En förälder per barn får närvara på anläggningen men att vi gemensamt håller avståndet"

 

F11 Match

kl 11.00 Lördag 

Inga föräldrar får vistas på anläggningen för att minska risken för stora klungor och mycket folk på anläggningen. 

 

Herrar Träningsmatch mot Valbo FF

Kl:17.00 Söndag

Ingen publik grinden är låst för samtliga som inte har med själva matchen.

vi hoppas på eran förståelse detta är viktiga beslut för oss då vi vill som alla andra hålla verksamheten i gång och i liv. En viktig helg med fotbollsskolan väntar för föreningens framtida spelare och därför hoppas vi på att alla har förståelse för dom beslut vi tagit och hjälper oss att följa dom.

 

 

 

2020-06-09

Äntligen är de dags att dra igång DIV 4 och DIV 5 för säsongen 2020, tyvärr kommer minst dom inledande matcherna som de ser ut just nu att vara inför tomma läktare, Vi hoppas att ni respekterar detta och hjälper oss att följa FHMs Riktlinjer. Herrarna har jobbat hårt under våren för att förbereda sig och nu är de dags. 

 

Dom inledande träningsmatcherna kommer att vara väldigt viktiga för att slipa formen meddelar Torsåkers IF tränare David Laksola som även tillägger att kampen om en topp placering startar direkt. - Vi ska kliva in direkt på söndag den 14/6 med inställningen att de är en seriematch och att de är poäng de handlar om, vanligtvis i träningsmatcher spelar man alla spelare och man kanske rullar runt, vi kommer spela för att vinna och ge allt vad som krävs för att vinna. vi behöver hitta den där känslan och den där glöden för att vara påslagen när serien rullar igång.

 

 

Så här spelar herrarna inna  uppehållet.

 

14/6 kl 17.00 Torsåkers IF Div 4 - Valbo FF DIV 3 TR-Match 

16/6 kl 19.00 Torsåkers IF DIV 4 - Tunnabro IF DIV 4 TR-Match 

18/6 kl 19.00 Torsåkers IF DIV 4 - Brynäs IF DIV 4 TR-Match 

22/6 kl 19.00 Torsåkers IF DIV 4 - Järbo IF DIV 5 TR-Match 

25/6 kl 19.00 Torsåkers IF -Stensätra IF DIV 4 seriepremiär 

28/6 kl 15.00 Gårdskärs IF-Torsåkers IF:2 DIV 5 premiär

30/6 kl 19.00 Ik Huge - Torsåkers IF DIV 4

2/7 kl 19.00 Torsåkers IF:2 -Hille IF:2 DIV 5

2020-05-11

Säsongsstart för boll och lek 

Nu kör vi igång boll och lek för säsongen, denna säsong är boll och lek för pojkar och flickor  födda 2013-15, inga förkunskaper eller fotbollsskor behövs. vi önskar att spelarna använder benskydd för att skydda sig under träningarna.  

Under rådande omständigheter önskar vi att endast en anhörig per per deltar på träningarna och att vi inte samlas i stora föräldrar samlingar under passen utan sprider ut oss.  

 

Är du intresserad av att vara med är de bara att dyka upp, har du frågor eller funderingar kontakta Hanna Staland 072-55 622 02

 

Träningar 2020 

 

20 maj kl:17.30-18.45

27 maj kl:17.30-18.45

3 juni kl:17.30-18.45

10 juni kl:17.30-18.45

17 juni kl:17.30-18.45

24 juni kl:17.30-18.45

27 juni kl:11.00-13.00 Föräldrar match och våravslutning  

 

5 augusti kl:17.30-18.45

12 augusti kl:17.30-18.45

19 augusti kl:17.30-18.45

26 augusti kl:17.30-18.45

2 september kl:17.30-18.45

9 september kl:17.30-18.45

16 september kl:17.30-18.45

23 september kl:17.30-18.45

25 september kl:17.00-19.00 Torsåkers IF familjenavslutning 


2020-04-26

Endast spelare och ledare

Under rådande omständigheter har Svenska Fotbollsförbundet kommit ut med direktiv om att all publik under träning och match undanbedes. Vi har tagit till oss informationen och i dag söndag 26 april har vi beslutat om att vi stänger anläggningen från publik under både träning och match. Vi vill fortsätta att följa myndigheternas rekommendationer och de direktiv som finns kring pandemin. 

 

" Vi hoppas att alla föräldrar fortsätter att hjälpa sina barn fram till träningen och anläggningen. Men under tiden ditt barn tränar så hoppas vi att ni har förståelse för att vi fortsätter att följa restriktionerna kring pandemin" säger Fotbollsansvarige David Laksola

 

Restriktioner som föreningen följer kring pandemin

  • All ombyte sker hemma för alla både ledare och spelar
  • Tvätta händerna före träningen och efter träningen
  • Stanna hemma om du är sjuk 
  • Ingen publik kring varken träning eller matcher. "Endast spelare och ledare för verksamheten på plats"

 

 

vid frågor kontakta

Ordförande Birgitta Osmund-Eriksson 073-822 50 56  

Föreningens fotbollsansvarige David Laksola 076-636 37 95

A-laget David Laksola 076-636 37 95 

B-Laget Roger Wallqvist 070-508 39 34

P07 Daniel Damm 070-661 59 65

F08 Morgan Lundgren 070-265 93 50

P09/10 Micke Svensson 070-251 98 87

P/F 11/12 Marie Modén 073-440 71 85

2020-04-23

Var med och fyll Vindarnas Tempel i seriepremiären som inte kan spelas!

Torsåkers IF fyller 110 år och inget är sig likt. Coronapandemin påverkar oss alla och vi i Torsåkers IF är inget undantag. Denna efterlängtade seriepremiär i division fyra är framflyttad till juni och seriematcherna för både DIV 4 och DIV 5 har halverats. Detta innebär givetvis ekonomiska avbräck för föreningen som påverkar hela föreningen senior, ungdom och Gemenskap Torsåker.

 

Vill du bidra? hjälpa oss att symboliskt fylla läktarna på Vindarnas tempel på onsdag 29 April, dagen för vår seriepremiär som inte kan spelas.

 

Köp en symbolisk biljett till matchen genom att

Biljett priset är 20 kr. 

Swisha 123 551 22 98 

bankgiro: 5329-4740

Märkning Hemma29 

 

Se filmen här

2020-04-22

I en tid då Torsåkers IF fyller anrika 110 år är ingenting sig likt. Coronapandemin påverkar oss alla och för vår förening ändras förutsättningarna rejält. Vi vill börja med att rikta ett varmt tack för allt stöd som mött oss hittills, många bidrar till de satsningar vi gör just nu och ert stöd är ovärderligt när vår ordinarie verksamhet inte kan bedrivas som planerat.

 

Vill du hjälpa till och bidra till föreningens verksamhet i Cornatider

Nu inleder Torsåkers IF ett samarbete med Torsåkers Bygdegårdsförening genom att bidra till skötseln av byns bygdegård. Vi börjar med en rejäl vårstädning utomhus och hoppas att många kommer med en kratta i handen lördag 9 maj 10.00. TIF:s devis är ”fler gör mindre” och här kan alla bidra med en stunds arbete som ger ett välbehövligt tillskott i föreningskassan.

Fotbollssäsongen för division 4 och 5 är framflyttad till juni och matcherna har halverats. Vi hoppas att symboliskt kunna fylla läktaren på Vindarnas Tempel onsdag 29 april då ordinarie premiär skulle ha spelats. Köp en symbolisk biljett till matchen genom att swisha 123 551 22 98, bankgiro 5329-4740 eller kom till kansliet och betala direkt. Biljettpriset är 20 kronor, du kan givetvis bjuda flera på matchen.

 

I samarbete med ICA Torcenter säljer och levererar vi blomjord i 15 literssäckar hem till dörren. 1 säck 59 kr och 4 säckar 200kr. Ring eller mejla David Laksola 076-6363795, david.laksola@torsakersif.se

TIF säljer grillkol och briketter i 7,5 kilossäckar, som också levereras hem till dörren. 145 kronor/styck. Ring eller mejla Sussi Toresson 070-3149877, sussi.toresson@torsakersif.se

Torsåkers Kött förbereder nu leverans av sitt närproducerade kött till grillsäsongen och ger 5 procent av intäkterna under april månad till Torsåkers IF. Läs mer och beställ på https://www.facebook.com/torsakerskott/ eller ring Mikael Sehlberg 070-509 72 80

 

Köp säsongskort på Gulf i Torsåker. I år till rabatterat pris, 350 kronor. (ordinarie 420 kronor)

Köp dina bingolotter av TIF. Finns på kansliet, men gör Coronaläget att du inte vill besöka oss så ring David Laksola 076-6363795 så levererar vi hem till dig.

 

Lämna din pant vid Vindarnas Tempel dygnet om. Många nya ”pantare” har tillkommit den senaste månaden och vi är tacksamma för allas bidrag.

 

Bli stolpfadder och hjälp oss att underhålla våra motionsslingor. Swisha 200 kronor till 123 551 22 98, bankgiro 5329-4740. Märk med ”stolpe” och uppge vilket namn du vill ha på ”din skylt” i spåret. Går också att ordna genom att besöka kansliet.

Vi hälsar nya medlemmar varmt välkomna! Enskilda 250 kronor/år, familj 450 kronor/år. Betala till bankgiro 5329-4740, ange ”medlemskap” och namn/personnummer, eller besök kansliet.

 

I dagsläget har Torsåkers IF ställt in TIFY-cup, den populära cupen för yngre spelare som vi brukar anordna nu i april. Vi ser nu över möjligheten att arrangera Fotbollsskolan i juni, här är det restriktionen med en samling av max 50 personer som avgör. Det finns i dagsläget inga beslut kring Tors Loges danser, bilbingon i Lemstanäs eller  Bluegrassfestivalen där TIF är medarrangörer. Vi håller tät kontakt med våra vänner i de andra föreningarna.

Föreningens cirka 100 barn och ungdomar tränar i nuläget som vanligt, men inga cuper eller träningsmatcher genomförs. Vi följer de riktlinjer som gäller och byter om hemma, är noga med att tvätta händerna och att hålla avstånd.

Följ vad som händer i föreningen på www.torsakersif.se eller på Facebook https://www.facebook.com/TorsakersIfOfficiellaSida/

 

Titta även in intervjun med David Laksola

 

Har du fler idéer på hur TIF kan arbeta i Coronatider?

Tveka inte att höra av dig till oss!

Hälsningar  Styrelsen, Torsåkers IF     Glädje – Gemenskap – Stolthet 


2020-04-16

 

   Dags att Grilla!

Stöd Torsåkers If genom att beställa Kol & Briketter 7,5 kg

Pris 145 Kr

Hämtas på IP eller få det hemkört.

Beställ på Telefon 070-31 498 77

sussi.toresson@torsakersif.se  

 

2020-04-08

Stöd Torsåkers IF - köp ditt säsongskort 2020!

 

Coronatider är tuffa tider för oss alla. Torsåkers IF Aprilsatsning fortsätter med Gästis som nästa företag ut att vara med. Vid köp av TIF:s säsongskort får du under Perioden9/4-12/4 köpa 2 pizzor och betala endast för 1 vid uppvisning av säsongskort. Säsongskorten kan du köpa på Gulf Torsåker fram till seriestart eller vid ICA Tor-center i dag torsdag 9/4 mellan 12.00-18.00. 

"Ett samarbete som vi är väldigt nöjda att kunna ha, vi försöker hela tiden utveckla föreningen tillsammans med bygdens företagare, April satsningen som vi gör just nu är ett steg i de säger David Laksola Förenings utvecklare Torsåkers IF"

 

Säsongskortet är rabatterat och kostar 350 kr. Ordinarie pris 420 kr

Fri entré till DIV 4 matcher   (Enkelbiljett kostar 60 kr/ per match, vi spelar 5 hemmamatcher) 

Fri entré till DIV 5 matcher   (Enkelbiljett kostar 20 kr/ per match, vi spelar 6 hemmamatcher)  

* Säsongskortet kommer inte gälla för Tr-Matcher. 

* Inget återköp vid utebliven säsong.

 

 

 

 

2020-04-08

Dags att grilla! Torsåkers Kött skänker 5 procent av försäljningen till TIF

Familjeföretaget Torsåkers Kött med Mikael Sehlberg och Linda Granberg förbereder nu leverans av sitt närproducerade kött till grillsäsongen. De ger 5 procent av intäkterna under april månad till Torsåkers IF och hoppas att andra företag ska följa efter och bidra efter var och ens förmåga.

- TIF är navet i byn och det känns bra att kunna hjälpa till när planerade evenemang blir inställda och föreningen tappar intäkter, säger Mikael och Linda.

När du beställer kött levereras alla delar benfria och vacuumpackade, uppmärkta med namn och vikt och redo att stoppa in i frysen. Nötfärsen levereras i 5 kilospåsar. Läs mer och beställ Klicka här!

Vill du som företagare bidra i TIF:s Aprilsatsning? Kontakta oss på kansliet 070-314 98 77.

2020-04-02

I denna tid vi har nu så ännu viktigare med våra samarbetspartner.

Stort tack AD Bildelar för stödet 2020

/Birgitta 

 

2020-04-02

Vid föreningens årsmöte i söndags valdes en ny styrelse.

Birgitta Osmund Eriksson, ordförande 
Martin Huld, vice ordförande
AnnaKarin Lith, sekreterare
Anna-Karin Gustavsson, adjungerad kassör
Stefan Östblom
Stefan Lindqvist
Marie Wirhen
Matilda Andersson
David Österlund
Jan Juhlin

Världen är sig inte längre lik och även TIF:s verksamhet och ekonomi påverkas rejält av Coronapandemin. Den nya styrelsen har sitt första möte måndag 6 april och vi återkommer med lägesrapport och flera åtgärdsförslag efter det. Har du en idé kring hur TIF skulle kunna få nya intäkter under det rådande läget, tveka inte att höra av dig till oss. Alla bidrag och idéer mottages tacksamt.

/Styrelsen

 

2020-03-31

Information seriespel 2020 

säsongen skulle vara i gång om några veckor, uppladdningen inför seriespelet har varit bra dom kommande veckorna, men tyvärr så dröjer de en stund till innan vi kommer att kunna rulla i gång på grund av de rådande läget i världen. Vi gör här en snabb genomgång av dom lagen vi har i föreningen för att informera hur läget ligger där...

 

DIV 4 Herrar

Div 4 herrar skulle ha startat den 24/4 men kommer att starta i stället den 26/6 detta är ett datum vi hoppas på kunna starta serien på om allt har lugnat ner sig. Vi kommer den 16/maj att börja med träningsmatcher för att ladda om inför seriestarten. Laget kommer under April månad att ha mindre pass och ta en lugnare period för att ladda om batterierna. Ni ser hela spelschemat här 

 

DIV 5 Herrar

DIV 5 laget som går under herrsektionen kommer att ha lika schema fram till seriestart då dom startar samtidigt, även dom ska ha träningsmatcher med start 16/maj. Ni hittar spelprogrammet här

 

Ungdomslagen Pojkar 07, 09/10 samt Flickor 07 

Alla dessa lag kommer att starta sina matcher som vanligt detta då spelar matcher utan serie och där kan lagen välja själva om dom vill spela eller inte. Så de är alltså upp till lagen själva om man spelar matcher eller inte med tanke på de rådande läget. 

 

Vad de gäller träningar

  • Fortsätt att vara hemma om man har den minsta symtomen på förkylning eller liknande
  • Tvätta händerna före och efter träning 
  • Ombyte sker hemma

2020-03-24

I dessa tider får man ta en dag i taget och hela samhället väntar och ser på utvecklingen av viruset som har gjort denna vårsäsong speciell på många sätt. Torsåkers IF tränar och träningsspelar vidare i den speciella situationen som råder. Vi tar ett snabbt snack med Huvudtränare David Laksola om hur läget ser ut i truppen och hur känslan är efter tre spelade matcher. 

 

Hur är läget i laget under speciella omständigheter?

- Läget i laget är väl som på vilken arbetsplats,familj eller socialt sammanhang man befinner sig i för tillfället frågande och oroliga över den situation som råder kring oss. Vi har en då bestämt oss för att vi ska försöka släpp fokus när vi är här och få tänka på något annat. man spelar fotboll för att de är roligt och glädjande och de är väl en viktig faktor i dessa tider. Sen är de så klart att alla vi är påverkade av situationen.

 

Förståelse för att ni kanske inte vet men hur ser de ut med seriespel för eran del?

-Vi vet inget om de för tillfället och vi fokuserar på förberedda oss så bra som möjligt fram till den 24/april om vi inte hör något annat, blir de sedan andra direktiv så får vi ta de då.

 

Hur har träningarna sett ut och hur känns gruppen rent sportsligt inför säsongen ?

- Tycker att gruppen känns harmonisk och sugna efter förra årets "konstiga" säsong alla vi har ett ansvar som vi måste ta för för att vi ska kunna summera denna säsongen som vi vill. Vi jobbar mycket med de just nu för att få alla delaktiga och ta ansvar för våran egen utveckling och prestation. 

 

Några har säkert sätt träningsmatcherna mot Strömsberg förlust 8-0 och sedan vinst mot DIV 5 laget Ockelbo IF med 5-0 och sedan nu i helgen Säters IF DIV 4 förlust med 4-2 hur skulle du summera dom första tre matcherna ?

- Bra matcher för oss att få, en bra lektion mot Strömsberg där vi fokuserade på en sorts detalj där vi även visste att vi skulle bli sårbara sen fick vi även efter den matchen skruva på några saker och detaljer i vårat spel. Matchen mot Ockelbo tycker jag visar stor skillnad i agerande och visar att vi är på rätt spår på de sättet vi vill spela fotboll på, man ska komihåg att vi håller på att sätta ett nytt arbetssätt och spelidé inför kommande år och de sätter man inte på några veckor eller några matcher utan detta kommer kanske inte att sitta till 100 förrns i höst. Matchen mot Säters IF tycker jag att vi gör mycket bra saker men kanske inte riktigt utifrån de sättet vi vill spela på stundtals då jag tycker att vi blir bekväma och sätter för enkla bollar som inte riktigt är utifrån spelets idé i vårt "NYA" spel. utan hamnar i vårat gamla stundtals. i Andra halvleks första 10 minuter gör vi i stället precis de vi vill göra och gör de ofantligt bra. Men blir sedan kvar i de och blir hårt straffade på några av dom detaljerna. Men som sagt känslan var att hade 3 poäng varit på spel mot Säter så har vi vunnit den matchen, nu va de prestationen och ett vist moment som vi ville jobba med för att bli bättre och då fick de vara prio i min coachning och lagets agerande.

 

Så du är nöjd med inledningen av säsongen?

- Ja utifrån dom förutsättningar vi har så tycker jag vi har kommit lång i de vi vill göra. De märks att spelarna försöker och gör de vi ska göra i många lägen och de är positivt. sen att inte den där sista passningen sitter de får man räkna med när vi inte spelat och tränat ute med boll så pass mycket som vi vill.

 

Du nämner att ni börjar sätta en ny spelidé hur i korthet ska man som publik kunna se de?

- Exakt ja vi vill försöka bli ett mer spelande lag där jag tror att de kommer till en början att se naivt ut. Jämförelse vist så har vi tidigare år kanske varit väldigt raka i anfalls spelet och legat djupt och varit duktiga på att försvar oss djupt ner i planen. vi försöker  nu att hitta ett spel där vi kan kombinera oss fram med hjälp av mittfältet och vara med passnings orienterade en tidigare, en del implementerade vi redan förra året men kanske inte fick utdelning av de då. Men vi har skruvat på detaljer i spelet för att få en mer passnings inriktad fotboll och ett försvars spel som kan ge oss större möjligheter till att vinna boll snabbare och högre upp i banan. 

Låter som en liten identitets byte, kan man säga de ? 

- Ja både och vi ska ha kvar våran identitet som vi har skapat och som jag vet många tycker när dom möter oss att vi är jobbiga att möta och att vi jobbar hårt för varandra men vi ska göra de på ett annat sätt bara. så identiteten är kvar men skillnaden är kanske att vi ska vara jobbigare och på ett annat sätt en tidigare.

 

Låter spännande. vi tackar för pratstunden och hoppas att serien kan rulla i gång på utsatt tid annars får laget en mer tid på sig bara att gnugga in dom nya arbetsförhållande till varandra. Här nedan ser ni kommande matcher och vi hoppas att ni fortsätter att tvätta händerna och ta hand om varandra på ett digitalt och säkert sätt.

29/3 B-match  SAIK U 11.00 Göransson arena

1/4 A-match Forsbacka IK 19.00 Stålringens IP

13/4 A-match Hille IF 14.00 Stålringens IP

17/4 A-match Avesta AIK 19.00 Stålringens IP

 

Seriestarten som den ser ut just nu är

24/4 DIV 4 Stensätra IF 19.00 Jernvallen

26/4 DIV 5 Gårdskärs IF 15.00 Stålringens IP


 

 

2020-03-24

 

Bli en del av TIF-Familjen - Bli Medlem !

Ni som inte fått inbetalnings kort i brevlådan!

( nya riktlinjer för de som ej har reklam) 

Medlemskapet är ett krav för våra aktiva för att försäkringar ska gälla. För dig som inte är aktiv är medlemskapet en ypperlig chans att visa ditt stöd till föreningen !

Medlemsavgifter 2020:

250 kr/person

Eller

400 kr/familj

 Betala till bankgiro, 5329-4740, ange medlemskap och namn/personnummer

Swish: 123 551 2298 

Välkommen i Tif Familjen 

Glädje-Gemenskap-Stolthet

2020-03-18

Som sagt, föreningsjobbet rullar vidare och kontakter med våra partner pågår hela tiden.

I dag klart men ännu en partner som varit oss trogen i många år och väljer att fortsätta samarbeta med oss 2020.

Stort tack Toa Lätt !

/Birgitta 

2020-03-18

Torsåkers IF i dessa tider..... 

 

Torsåkers IF som alla andra runt om i kommunen, distriktet, landet och världen får anpassa sig till din situation som är kring Corona viruset. Vi följer ständigt myndigheternas rekommendationer och SvFF:s riktlinjer kring träning och match.

 

Vi återkommer fortlöpande med information kring hur vi påverkas i våran verksamhet. Vi har drabbats och kommer att drabbas men i hur stor utsträckning är just nu svårt att säga som för alla andra. 

 

Rekommendationer är

* Sjukdom eller förkylning håll dig från att träna

* Tvätta händerna före träning och efter träning

* Inga handskakningar eller annan onödig kropps kontakt.

* Torsåkers IF beslutade själva att alla ombyte sker på hemmaplan under tre veckor med start i måndags den 16/3

 

Ta hand om  varandra och ta vara på varandra,  vi grejar detta tillsammans.... 

2020-03-17

I dag klart med en partner som har stöttat oss i många många år. Han har själv spelat i A-laget under många år. Har under många år varit tränare för P03 & from i år tränare för B-laget.

Pratar så klart om POE Englund som när han inte är på Vindarnas driver PoE´s Elteknik 

Stort TACK för samarbetet !

/Birgitta

 

2020-03-17

Dagarna fylls av allt kring Corona viruset. Det är en helt ny situation för oss alla. Men mitt i allt detta så går livet vidare och klart med trogen partner till oss under många år.

Stort tack Elon Hofors !

 

 

2020-03-02

 

2020-02-27

#VISESIHOFORS är en tävling som är utlyst av Entré Hofors. För oss i Torsåkers IF är det en självklarhet att vara med i tävlingen. Vi har vunnit första pris, andra pris och 2019 var vi en av finalisterna.

Här är kriterier och förklaring till #VISESIHOFORS och varför vi har det med i allt vi skriver.

Då föreningar är en otroligt viktig del av kommunen och vårt ansikte utåt är det viktigt att stimulera och visa uppskattning till det arbete de gör. Därför annonserar vi denna tävling där alla föreningar i kommunen har chansen att vinna 15000 kronor och 10000 kronor.

Här är de enkla kriterier att följa

* Föreningen skall vara verksam i Hofors kommun
* Föreningen ska anmäla sitt deltagande till Katarina Petersson på Entré Hofors för att vara med i tävlingen.
* Att på ett positivt sätt lyfta sitt arbete och Hofors kommun som en plats att leva, verka och bo.
* Använda sig av platsvarumärket (Hjärtat) och visa hur ni i förenings verksamhet visar upp och använder platsvarumärket.
* Använda #visesihofors följt av året det gäller, exempelvis för 2020 #visesihofors2020

 

Hur platsvarumärket implementeras i er verksamhet är av stor vikt när vinnaren skall utses. Viktigt att tänka på är att inläggen är offentliga i sociala medier för att vi skall kunna se det. Det är inte mängden bilder, utan vad de innehåller som räknas.

 

Hoppas ni alla i föreningen hjälper till i tävlingen. 

Hälsningar

Styrelsen Torsåkers IF 

 

2020-02-18

Har sagt det förut & säger det igen. Allt hänger samman i ett samhälle, föreningar, företag och kommunen. Samarbete mellan partner och företag är en viktig del.

I dag klart med Karl Hedin AB som kommer att samarbeta med oss under 2020.

Stort tack !!

/Birgitta

 

2020-02-16

Fler nya partner är klara. Otroligt roligt och det är ett viktigt arbete som görs med partnerkontakter.

I dag klart med Sibylla Hofors som har skrivit avtal för samarbete 2020. Stort tack Sibylla Hofors

/Birgitta

 

2020-02-09

Mitten av februari och fler partner klara. Idag är det Fastighetsbyrån Sandviken Hofors som stöttat oss under många år och fortsätter även 2020.

Stort tack Fastighetsbyrån Hofors Sandviken

/Birgitta

 

 

2020-02-09

Jobbet med att knyta avtal med partner fortsätter intensivt. Det är väldigt roligt att vi har skapat oss ett namn utanför kommunen vilket gör att vi får fler nya partner till föreningen.

Har i dagarna gjort klart med Subway Gävle Sandviken som för första gången kommer att samarbeta med oss.

Otroligt tacksam för det och ett stort Tack Subway Gävle Sandviken för ert stöd.

/Birgitta

 

 

2020-02-03

En bit in i februari har vi klart med fler lokala partner. Dalgränsens Mekaniska AB har stöttat oss under många år och fortsätter även 2020.

Stort Tack Dalgränsens Mekaniska AB

Birgitta 

 

 Dalgränsens Mekaniska

0290-43082

2020-02-01

Vi söker hela tiden nya samarbeten och har nu gjort klart med Fiket i Hofors om samarbete 2020.

Jätteroligt, besök cafeterian i sommar så kommer ni märka samarbetet.

Stort tack Fiket !

/Birgitta

 

2020-02-01

Våra samarbetspartner är viktiga för föreningen. Vi tycker det är viktigt att jobba med lokal närhet ur många perspektiv. Vi vill vara navet i Torsåker och då är det ännu viktigare med samarbeten.

Kan med glädje informera om att Horisonterra fortsätter samarbeta med oss 2020. Horisonterra har varit med oss under några. Horisonterra Årets Företagare i Hofors kommun 2019.

Mer om Horisonterra i länken

http://www.horisonterra.se/

Stort tack Horisonterra !

/Birgitta 

 

2020-02-01

Jobbas intensivt med alla partner inför säsongen 2020. I veckan klart med Fastighetsbyrån som fortsätter samarbeta med oss 2020

Stort tack Fastighetsbyrån Sandviken - Hofors

/Birgitta

 

 

2020-02-01

Att samarbeta med företag är en viktig del för alla idella föreningar. Vi kan idag informera om att Handelsbanken Torsåker fortsätter samarbeta med Torsåkers IF även 2020

Stort tack Handelsbanken

 

/Birgitta

 

2020-01-30

Första dagen i februari och med glädje berättar om ytterligare en partner.

Det är Mattias Bergs Åkeri AB som fortsätter samarbete med oss. Mattias är även en av ledarna i föreningen, P/F 11-12.

Stort tack Mattias Berg Åkeri AB

/Birgitta

 

2020-01-30

Sista dagen på januari och kan meddela att en mycket viktigt kugge i förening är klar.

Det är Gästis som fortsätter samarbeta med oss. Gästis har varit en trogen partner under många många år.  Vi tycker det är mycket trevlig att ha Gästis som granne till Vindarnas, skapar massor av samarbete. 

Stort TACK Gästis & Dacke med personal !!

/Birgitta

 

 

2020-01-27

 

 

Torsåkers IF beslutade 2015 om Framtid Torsåker och en tydlig målsättning tom 2020, både sportsligt och vårt samhällsengagemang.

 

Nu är 2020 här och vi har en ny målsättning tom 2023. Detta för att vi ska:

         fortsätta fostra framtidens fotbollsspelare

         ge barn och ungdom en aktiv fritid i Torsåker

         fortsätta och utveckla vårt samhällsengagemang Gemenskap Torsåker och  vara navet i Torsåker

         bygga en stabil och hållbar förening för framtiden

 

För att möjliggöra och säkerställa detta så startade vi TIF Klubben 2019.

 

Konceptet är enkelt: om 20 personer och företag bidrar med 1 000 kr vardera ger det ett tillskott på 20 000 kr.

 

Du får ett årskort till seniormatcher (värde 500 kr), ditt namn på hemsidan och i cafeterian, förhandsinformation via mail samt en kaffemugg.

 

Du som har möjlighet bidrar då till vår fortsatta satsning på barn och ungdomar och  vårt samhällsengagemang för bygden, Gemenskap Torsåker.

 

Pengarna går oavkortat till föreningen med fokus på barn och ungdomar samt Gemenskap Torsåkers för att fortsätta utveckla bygden.

 

Vill Du vara med:

För att bli medlem så använd uppgifterna nedan:

Bankgiro: 5329-4740

Swish 123 551 22 98

 

Ange i meddelandefältet TIF klubb 2020, namn, mail och telefon.

Vill ni vara anonym så ange även nej så blir det inget namn på hemsidan.

 

Webb: www.torsakersif.se/tifklubben

 

Frågor, kontakta styrelsen

  

Glädje – Gemenskap – Stolthet

 
/ Hälsningar Styrelsen Torsåkers IF

 

 

2020-01-26

Vi går in i sist veckan i januari och fler av våra trogna partner är klara.

Klart med en partner som samarbetat fler år med oss och det är Coop Hofors som ser till att vi har kaffe i vår cafeteria.

Stort tack Coop Hofors !

/Birgitta

 

 

 

2020-01-22

Birgitta Osmund-Eriksson är Årets Eldsjäl i Hofors kommun 2019

 

Det är Birgitta Osmund-Eriksson som får utmärkelsen för sitt engagemang i Torsåkers IF. Priset delas nu ut för nionde gången och består av, förutom äran, ett diplom och 5 000 kronor.
Det finns många människor som på olika sätt bidrar till att lyfta Hofors kommun och de personerna tycker vi förtjänar att uppmärksammas.
Det är bakgrunden till varför Hofors kommun och Entré Hofors instiftade utmärkelsen Årets Eldsjäl i Hofors kommun för nio år sedan.

2019 är det Birgitta Osmund-Eriksson som får ta emot utmärkelsen med motiveringen;

”Med stort engagemang som ordförande leder Birgitta arbetet med att göra Torsåkers IF till ett socialt nav i Torsåker. Med hårt arbete har Birgitta arbetat med att göra Torsåkers IF till en förening i framkant och en förebild för andra”.

 

Den officiella prisceremonin hålls på Hoforsgalan den 15 februari. Övriga nominerade till Årets Eldsjäl 2019; Pia Möller Andersén(ideellt arbete för behövande), Hannah Lindberg(hjälparbete i Irak), Johanna Grönlund(HAIF och Aerostep Company), Roger Wallqvist(Torsåkers IF), Annelie Söderblom(Hofors Ridsällskap), Eva-Lis Berglund(PRO), Mathias Strand(Hofors Discgolf), Stefan Åkerberg(Hofors Hockey), Ove Sandgren(skidtränare), Håkan Wikström(engagemang för barn och ungdomar), Ing-Marie Sjöblom(PRO-kören Fyrklang), Marie Modén(Hofors Hockey/Torsåkers IF), Eva-Lis Berglund och Ove Berglund(PRO), Anders Svensson(Hofors Atletklubb), David Färnström(HAIF fotboll), Anna-Lena Holmstrand(Bilkåristerna, Hoforsbacken mm) och Bengt Lundgren(HAIF-stugan)
Kontaktperson:
Linda Jonsson
Kommunikatör
Entré Hofors
Mobil: 072-857 70 28
linda.jonsson@hofors.se

2020-01-20

En bit in i januari så har vi fler partner att presentera. 

Har precis gjort klart med JM Förarutbildning AB som väljer att fortsätta samarbeta med oss.

Stort tack JM Förarutbildning AB

/Birgitta

Mer info om vår partner http://www.jmforarutbildning.se/ 

 

 

2020-01-19

Mitten av januari och jobbet rullar på med att knyta avtal med våra partner. 

I dag klart men en trogen partner sedan några år och det är Hofors Plåtslageri AB.

Stort tack Hofors Plåtslageri AB för att ni väljer att samarbeta med oss

Mer om Hofors Plåtslageri AB på http://www.hoforsplat.se/ 

 

/Birgitta 

2020-01-14

Nu har det varit tyst några dagar men idag har vi gjort klart men ännu en partner.

Det är en partner som stöttas och samarbetat med oss under många år.

Med glädje kan vi meddela att vi idag har gjort klart med Wiiks Rör AB som kommer att samarbeta med oss under 2020.

Stort tack Wiiks Rör AB !!

/Birgitta 

 

2020-01-11

Isak Högblom gör sin 7 säsong 

Säsongen 2020 är i gång och många av ledarna och spelarna har varit i föreningen under en längre tid och nu kliver en Sandviken kille in på sin 7 säsong, efter en mängd med år i föreningen har Isak klivit in under dom sista åren och blivit en viktig kugge på och utanför planen. Vi känner Isak som publiken själva brukar säga de "Den elegantaste fotbollsspelaren i Torsåkers IF " men vi vet att Isak är en spelare som gärna ser sitt försvar långt ner i skyttegravarna och spelar hem 1-0 segrar. Så en elegant spelfilosofi vet vi inte om han har men att han passar i ett hårt arbetande Torsåkers IF inför kommande säsong de kan vi slå fast.

 

Isak själv säger så här om hur föreningen har hanterat degraderingen inför kommande säsong?

- Jag tycker att föreningen har hanterat det på ett bra sätt. Man var exempelvis ute tidigt och påbörjade truppbygget inför kommande säsong för att knyta åt sig dom spelarna man ansåg sig vilja ha kvar i föreningen. Det kan annars lätt bli ett stort spelartapp när man åker ur en serie, men detta har föreningen lyckats väldigt bra med tycker jag. Det känns även som att man har satt upp tydligare riktlinjer och en plan inför kommande säsong om hur man vill att de ska se ut, Exempelvis att b-laget kommer att tas hand om tidigare P03 laget, där vi i från A-laget kan fylla på och stötta dom. Vilket jag tror kommer att fungera jättebra till nästa säsong. Bra där att både A-B laget kommer att  jobba med samma spelfilosofi, vilket underlättar framförallt när dom yngre killarna kommer upp för att göra matcher i DIV 4

 

Skönt att höra att Isak uttrycker sig på ett sakligt och tydligt sätt inför kommande säsong de märks att föreningen har jobbat hårt och varit tydliga i budskapet inför kommande säsong men hur känner Isak själv att få starta säsong 7 i föreningen? 

- Jag känner mig minst lika taggad som inför förra säsongen.Roligt att så pass många valde att stanna kvar i föreningen och att vi ser ut att få tillbaka några gamla ansikten. Kul med dessa "Prestigevärvningar" som vi väl ändå få kalla det som framförallt med Mattias Magnusson, men även Matte O och Fredrik H som är tillbaka efter ett kortare uppehåll

 

Ja de tror jag att alla känner att de kommer vara en bra grund med dessa tre in i truppen igen, Truppen är något annorlunda byggd inför kommande säsong med A-B separat hur tycker du att de känns ?

- Som jag sa tidigare lite kort ser jag de som positivt. Framförallt för våra yngre killar att få känna på seniorfotboll på allvar, vilket kanske blir nytt för många men även för oss spelare och ledare i A-truppen att kunna fokusera på DIV 4 på ett annat sätt en tidigare. Att vi kommer att jobba med samma spelfilosofi underlättar som sagt arbetet med att flytta runt spelare både i match och träning då alla vet vad som gäller och vad som förväntas utav mig som spelare. 

 

Från ledningen säger man att de är en nystart hur tycker du att de märks och hur känner du själv ?

- Personligen tycker jag att de märks genom att man gjort en hel del förändringar inför kommande säsong. Bland annat de som nämnts tidigare men även att de fokuserar mer på kommunikation och sommarbete med spelarna där vi hittills säsongen 2020 nog haft fler individuella samtal än någonsin tidigare och då har säsongen knappt börjat. 

Vad förväntar du dig av kommande säsong ? 

- Jag både tror och förväntar mig att vi kommer att tillhöra toppen utav DIV 4. Som försvarsspelare får jag väl dessutom säga att jag förväntar mig att vi släpper in minst mål utav alla lag, vilket jag tror att vi har goda förutsättningar att kunna lyckas med, kanske framförallt om Rikard får sin önskan uppfylld om att bli uppflyttad till forward.

Vem tror du kommer få de stora genombrottet under säsongen ?

- Jag tror Hugo Englund kommer att kunna blomma ut till en viktig kugge på mittfältet kommande säsong, Vi fick se prov på de under slutet av förra säsongen. 

Till sist vill vi tacka för pratstunden och ett fortsatt samarbete i föreningen inför kommande säsong men beskriv föreningen med tre ord?

Gemenskap-Engagemang-Glädje

2020-01-09

 

Vi välkomnar gamla och nya medlemmar med in i det nya verksamhets året 2020.

Medlemsavgift för år 2020

Enskild 250Kr

Familj 400Kr

Betalnings alternativ: Swish: 123  551 2298

                               Bank Giro: 5329-4740 

Märk med namn och person nummer. 

 

 Frågor angående medlemsavgiften, medlemskap och vår verksamhet får du gärna ställa till

sussi.toresson@torsakersif.se

070-3149877 

Välkommen Torsåkers IF 

                                            

2020-01-07

Intervju med Rikard Eriksson

Säsongens första pass är avklarat, några sjukdomar och småskavanker gör att de vart en mindre trupp som körde från A-laget i går men med bra fart och härlig attityd. En av dom som saknades på grund av sjukdom va Rikard Eriksson som vi tog ett snabbt snack med inför kommande säsong hans egna tankar.

Säsongen 2019 är över och vi frågar Rikard hur han känner efter degraderingen förra året ?

-Självklart väldigt tråkigt att vi inte lyckades stanna kvar i DIV 3. Men de känns istället som att degraderingen har gjort att motivationen i gruppen har höjts rejält igen. 

Just truppen har vi hört hur lagledningen har byggt på dom befintliga spelarna från förra säsongen med några återvändare och endast två nya inför kommande säsong. Vad har du för förväntningar på dagens trupp?

-Att vi ska ha en stabil grund att falla tillbaka på och en tight grupp. Vi tappade gemenskapen lite förra året men redan under Bilma hade man en helt annan känsla i gruppen än under hela förra året. 

Just gruppkänslan har de pratats om under hela ledigheten från lagledningen och organisationen runt laget, just samma ledning valde att sätta dig som kapten under slutet av förra säsongen då man tyckte att du visat prov på bra ledaregenskaper och en driven spelare i gruppen. Hur skulle du själv beskriva din roll i gruppen?

-Skulle beskriva mig som en glädjespridare och skojare när de inte är dags att prestera för då ställer jag krav och är en pådrivare och en vinnarskalle. Vågar alltid säga vad jag tycker och trivs med mycket ansvar.Försöker ge energi till resten av laget helt enkelt och de verkar uppskattas. 

De känns som en viktig uppgift att just driva gruppen just nu när de pratas om en nystart och en revansch lust, Vad har du för känsla av vad vi kommer kunna förvänta oss av Torsåkers IF inför kommande säsong ? 

-Jag tycker att vi utan tvekan ska satsa på topplacering då vi har kvar stommen u laget och har blivit mer erfaren av en DIV 3 säsong. Vi känns också mer samspelta och de är ett helt annat go i laget jämfört med förra året.

Vem kommer att bli lagets skyttekung enligt dig?

- Jag utan tvekan om jag får chansen i min naturliga forwardsposition. Annars tror jag stenhårt på Oskar Wadia.

Beskriv Torsåkers IF med tre ord ?

Glädje-Vinnarskallar-Gemenskap

2020-01-07

Händer mycket nu !!!

Ännu ett nyförvärv av en partner. Det är Celebra AB, Sandviken, som i år valt att samarbeta med oss.

Ett stort tack Celebra !

/Birgitta

 

2020-01-07

Fler partner klara

Nu är det en partner som samarbetat med oss under flera och vi är jätteglada att dom fortsätter i TIF familjen. Det är ABB Storvik som vi tackar för valet att fortsätta tillsammans med oss.

Stort tack ABB !

 

/Birgitta

 

 

 

 

2020-01-07

Som jag sagt tidigare, många kuggar ska fungera och haka i varandra i en förening. 

Våra partner är en otroligt viktig kugge och kan nu med glädje presentera ett nyförvärv .

Det är Ärleheds Byggservice som valt att samarbeta med oss under 2020.

Varmt välkommen Årleheds Byggservice AB som partner till Torsåkers IF

 

/Birgitta

 

2020-01-07

Läget i truppen 2020 

 

Säsongsstarten är snart här och vi ska nu gå igenom truppen på herrsidan som kommer att tillhöra Torsåkers IF kommande säsong. Fortfarande några platser kvar innan det är riktigt fullt och innan herrsektion är nöjd. Vi tittar över läget i laget just nu samt går igenom ledargruppen och sportsektionens roll för att skapa klarhet och tydlighet. 

 

#1 Tobbias Wiberg-Persson

Tobbe kom till oss under förra hösten då Viktor Hedberg började plugga i Umeå och valde att byta målvakt med Årsunda under den tiden. Tobbe har varit i föreningen tidigare och har en stor erfarenhet och mångårig målvaktskarriär.

#90 Viktor Hedberg

Viktor är tillbaka och kommer att vara i föreningen samtidigt som har pluggar i Umeå, Viktor kommer att vara hemma under delar av säsongen och vi är glad att Viktor vill tillhöra Torsåkers IF igen.

#30 Sökande

En målvakt saknas då vi behöver hitta en lösning på de då Viktor inte kommer vara hemma under hela säsongen. Jakten pågår men läget på målvakts sidan i distriktet är som för alla tufft.

 

 

#4 Rikard Eriksson

Rikard har under förra säsongen tagit stora steg och är en pålitlig spelare som man vet vad man får av, Rikard har under dom senaste åren tagit stort ansvar och är en ledare i gruppen.

#5 Johan Lindkvist

Johan har varit i föreninen under dom senaste åren och vi är väldigt glada att se att han fortsätter då Johan  är en nyckelspelare för laget.

#6 Isak Högblom

Sandvikenkillen som kom för 7 år sedan och fortfarande är kvar och har blivit en naturlig del av laget och föreningen. Med naturlig pondus och mycket glädje är de just såna spelare som vi vill ha i förening.

#7 Viktor Jansson

Janssons pojken som har varit föreningen trogen, en spelare med stort hjärta och en viktig del av truppen. Viktor tog stora steg under förra våren men vart en avtrubbning på de då han tyvärr reste mycket  med jobb under hösten. Vi hoppas att Viktor ska kunna göra en likadan säsong som den vår han hade.

#8 Nils Hällberg

Nisse kom inför förra säsongen och vi ser att han kommer kunna ta nästa steg tillsammans med oss. Nisse har kommit in bra i gruppen och vi är väldigt nöjda att få ha kvar honom även 2020

#9 Mattias Ohlsson

Mattias som förra året hade skadeproblem och rehabilitering av knä ska till i sommar vara på benen och vara tillgänglig för ytterligare en div 4 säsong.

#10 Mattias Magnusson NY inför 2020!

Om allt går som de ska under försäsongen och att Mattias håller så kommer vi äntligen att få se Mattias i den grönsvarta tröjan på Vindarnas Tempel. Mattias har under dom senaste 3 åren haft skadeproblem som satt stopp för spel.

#12 Fadi Malik  NY inför 2020! 

Fadi är ny inför säsongen och har en koppling till föreningen genom kusin Oskar Wadia. Fadi är en ung spelare som vi på sikt kommer kunna ta steg med oss.

#13 Fredrik Hydén NY inför 2020!

Fredrik har under 2 år varit borta ur truppen då han har tagit hand om familj och jobbat. Inför 2020 har Fredrik själv valt att ta steget tillbaka som spelare och är laddad inför en ny säsong tillsammans med oss.

#15 Linus Wårvik

Kulturbärare inom några år som alltid ger allt och som är Torsåkers IF trogen. En laglojal spelare som är på plats oavsett dag och tidpunkt. Linus är en viktig kugge för laget

#16 Carl Waara

Calle har varit i föreningen under en längre tid och vi är väldigt glada att han fortsätter tillsammans med oss.  Calle var en av dom spelarna som under förra säsongen hade en hög lägsta nivå och som presterade i match efter match.

#17 Andreas Ohlsson

Andreas är viktig på och utanför planen med sin attityd och sin inställning. Andreas är en kraftfull spelare med bra fart och härlig intensitet.

#20 Linus Lindkvist

Yngre broder Lindkvist som under dom senaste åren tagit en stor roll i laget med ledarskap och vinnare mentalitet. Linus kommer i år att plugga i Falun och kommer pendla Falun - Torsåker. 

#24 Anton Wallqvist

Anton var större delen med i A-lags säsongen 2019 men kommer inför denna säsong att ha en ordinarie plats redan från start. Anton spelade många matcher redan förra säsongen och vi ser att han kommer kunna ta ytterligare steg.

#25 Hugo Eriksson

Hugo har varit med oss sedan han kom för 2 säsonger sedan. Vi ser en enorm utvecklingspotential i Hugo som under förra säsongen tog stora steg. Hugo har en viktig vinter framför sig för att bygga vidare på den bra höst han gjorde.

#26 Omar Mezaide NY inför 2020

Omar kommer närmast från Sandvikens AIK där han var utlånad till Årsunda under 5 omgångar men presetarde bra och gjorde 8 mål på dessa matcher. Omar  är en kvick forwards som kan göra de där lilla extra som man i många matcher kan behöva.

#47 Alexander Skråmo 

Alexander är ingen ny spelare i Torsåkers IF utan en spelare med stort hjärta för föreningen. Alexander har under dom senaste åren gett sig själv en identitet som en jobbig box till box mittfältare som ger allt och är motståndarnas mardröm centralt.

#80 Oskar Wadia

Oskar kom till oss under förra säsongen från Sandvikens IF junior lag och växte in i seniorfotbollen på ett bra sätt. Vi hoppas att Oskar kan ta ytterligare steg och utvecklas inom organisationen för att kunna ta nästa steg. 

 

2 målvakter och 18 utespelare landar vi in på när vi summerar truppen just nu. Detta antal är de antal som föreningens sportsliga organisation har sagt att man ska hålla sig till. De känns som en härlig grupp att få arbeta med undre säsongen säger en nöjd sportchef/huvudtränare.

 

A-lags ledningen

Sportchef/Huvudtränare David Laksola

David har varit i föreningen under 7 år och kommer till i år att göra sitt 8 tillsammans med föreningen. David har en delad roll som sportsliga ansvarig i föreningen både herrar och ungdom samtidigt som han leder den dagliga driften av herrarna samt är föreningsutvecklare. En kombination som vi ser som en bra lösning i detta skede i förening.

Sportassistent Patrik Berg

Patrik har inför i år klivit av den dagliga driften av herrlaget och kommer assistera David med Sportchefen och se till den sportsliga verksamheten mer ur administrativa punkter och de strategiska vägvalen mot herrarna.

Sportassistent Jakob Markarian

Jakob har varit spelare och kommer assistera David och Putte utifrån ett spelarperspektiv och kommer med input utifrån för att stärka bilden och jobba med att stärkla varumärket Torsåkers IF.

Styrelseansvarig Stefan Lindkvist

Stefan är ytterst ansvarig från styrelsen för att herrsektion rullar på och att den sköts utifrån föreningens krav och villkor. Stefan kommer inte vara med i dagliga driften och jobbar närmast med dom administrativa delarna kopplat till förening.

Assisterande Juha Laksola

Juha kom in inför hösten förra året med bra energi och mycket erfarenhet. Juha kommer närmast att jobba med laget och den dagliga driften för att se till att utveckla spelarna och laget. Juha har en mångårig erfarenhet av ledarskap inom Hofors AIF.

Assisterande Jens Engkvist

Jens går in i den 3 säsongen tillsammans med laget och kommer fortsätta att arbeta med att utveckla i och utbilda spelarna för att prestera på max. Jens är en glad och positiv ledare med mycket erfarenhet och kunskap.

Materialchef Christoffer Hillberg 

Kricke som nu har skaffat sig en stor erfarenhet av jobbet som materialare vet vad de handlar om och vet vad spelarna behöver för att prestera. Kricke kommer att vara ytterst ansvarig för den dagliga driften och se till så rätt saker är på rätt plats.

Materialansvarig Ulf Wårvik

Uffe som kom in inför förra säsongen är ansvarig för A och B lagets material finns på plats inför den dagliga driften som han tillsammans med Kricke ser till att driva. Både Kricke och Uffe är två trogna materialare som ställer upp i alla väder och presterar max varje dag. 

2020-01-07

Om Bilma Cup 2020

 

Turneringen där fotbolls familjen samlas och startar en ny säsong är över för denna gång då man lämnar turneringen i semifinalen mot vinnarna Norrsundet. Inför Turneringen gick laget ut med att man skulle starta säsongen och lägga ribban på att jobba hårt och vara ett jobbigt lag att möta. De kan man säga att man gjorde på ett bra sätt

 

I gruppen startade man med att besegra Sandvikens IF internationell efter en inledning med små knackigt spel men ett bra hårt jobbande försvars spel som la grunden för segern och en första match som slutar 5-0 tillslut. Tobbe tar båda straffarna då SIF internationell har börjat om i DIV 6. 

 

Mellan matcherna så genomfördes ett första steg att spelarna själva skall utveckla sig och vi som ledare ska veta vad kan vi hjälpa med och hur kan vi göra alla bättre. Utveckling är viktigt i föreningen så väl inom föreningen men även ut till spelarna. Vi vill att alla våra spelare ska känna att dom utvecklas både som människor men även som spelare. 

 

I match 2 mötte vi DIV 4 laget Marma som i sin första match fick se sig besegrade av BK Legend och nu hade vi redan i match 2 chansen att spela bort Marma och hoppas på att BK legend som spelade efter oss också vinner för att vara klara inför den sista gruppspels matchen. Matchen mot Marma vart en tuff och hård kamp mellan två lag som spände musklerna och gick in i närkamper. en mindre välspelad match men en  match med bra fart och mycket attityd som vi bär med oss. VI gör en väldigt bra match där vi inte släpper till så många chanser utan låter dom spela utanför oss. Vi tar snabbt ledningen med 2-0 och har kontroll på matchen enda fram till att dom gör 2-1 på en frispark. men efter de kan vi även rulla in 3-1 som blir slutresultatet. 

 

Gruppens sista match mot BK Legend va en match om första platsen i gruppen då BK legend slog SIF internationell. Denna match vart en match där vi släppte lös allt och bara körde, alla spelare va aggressiva i Defensiven och va de jobbiga laget vi vill vara. Att hela tiden ta jobbet och se till att vi hjälper varandra i defensiven så väl som offensiven. Matchen slutar tillslut 4-1 efter de att BK legend gjort mål på sin Handikapp straff.

 

Gruppen summerar vi som väldigt bra obesegrade och endast två insläppta mål. En bra start på säsongen då vi varit noggranna under några veckor med att vi ska vara jobbiga att möta med ett bra aggressivt försvars spel, så visar vi de direkt att vi är på rätt väg med inställningen och attityden för att ta jobbet tillsammans.

 

Kvartsfinalen mot Hofors AIF som vi alltid på något sätt stöter på i denna turnering oavsett om vi möts i en grupp match eller om vi möts i slutspel så är de mycket känslor som spelar in i sådana typer av matcher. En kvartsfinal ska man ta sig igenom bara för att få Godkänd stämpeln på turneringen. Matchen startar med att vi fortsätter vissa upp den härliga inställningen och attityden för att försvara oss. Vi är noggranna i Omställningarna och skapar bra chanser redan från start. Dom första 5 spel minutrarna är de bra övertag och kontroll av oss och vi leder snabbt med 2-0 efter 10-15 minuter. Men efter de gör vi ett slarv i försvars spelet som resulterar i 2-1 och dom sista 10 minutrarna kommer att vara väldigt nervösa. men spelarna hanterar de på ett bra sätt och spelar av de på ett väldigt bra sätt. Seger och en Semifinalplats klar

 

Semifinalen mot Norrsundet som dom senaste 2 åren vunnit blir en tuff historia där vi ligger rätt och dom har mycket boll, vi skapar inga riktigt hetta chanser på våra omställningar men vi jobbar och jobbar innan dom får trycka in 1-0 efter en mindre bra agerande av oss. Efter de blir de stressigt och vi skapar en högklassig målchans men i samma sekund som dom rensar den rullar dom i 2-0. Sista 10 minutrarna blir böljande spel där vi släpper på allt och bara kör för att skapa 2-1 och kontakt och nerver men i stället kan dom rulla in både 3-0 och 4-0.

 

Norrsundet går sedan och viner turneringen mot BK legend i Finalen och vi kan summera turneringen med att vi åkte upp och starta en resa som vi i år är inne på där vi ska göra de tillsammans, ingen är viktigare en någon annan och alla ska vara med på tåget. Den resan fick en väldigt bra start där vi kan jobba vidare från under dom kommande veckorna. 

 

I dag startar två månader av hårt jobb där vi i dag kör i gång med den tuffa perioden av säsongen, en period som man kan tycka vad man vill om men för att vi ska orka spela de spel vi vill är de en viktig period för samtliga. 

 

 

2020-01-06

2020 är inne på sin 6:e dag och fler partner är klara.

För oss är det viktigt med lokala samarbeten av fler skäl. Hållbarhet är en viktigt fråga och något vi kommer att jobba med ännu mer under 2020. 

Vi har nu gjort klart med ICA Tor Center för 2020. Ett samarbete som pågått i många år och ett samarbete vi kommer att utveckla ännu mer. Som många säkert märkte så hade vi samarbete med ICA inför julen, ett bra upplägg för alla.

Stort tack ICA Tor Center !

 

/Birgitta

 

 

 

 

2020-01-03

Inför Bilma Cup 2020 

I morgon startar Bilma CUp för Torsåkers IF Herrar DIV 4, en säsongstart likt många andra dom senaste 8 åren men med några skillnader. Man kommer nu upp till Bilma för första gången efter en degradering i seriesystemet och en säsongsinledning som har varit kortare utifrån att eftersäsongs träningen startade i oktober och ledigt november då man tidigare har varit i gång och ledig under mellandagarna.

 

Vi tar ett snabbt snack med huvudtränare David Laksola som nyss skrivit på ett 2 års avtal med föreningen hur han ser på att åka upp till turneringen för 8 gången.

-Bilma cup är en fantastisk turnering att spela med mycket folk och bra stämning på läktaren men även i katakomberna. Så alltid lika roligt att åka ditt och träffa fotbolls Gästrikland. 

 

Hur har ni pratat inför turneringen, förra året åkte man ut mot Hofors AIF i kvarten efter en handikappstraff med ena laget, året före gick man inte ens till slutspel och dom två tidigare åren va man i final med en seger i ryggen.

- Klart vi ställer upp för att gå så långt som möjligt men just nu ligger fokus hos mig och föreningen som stort att jobba på andra värden och kanske inte en titel i första hand. Men självklart när bollen är i rullning ska vi göra dom andra värdena perfekt för att kunna gå så långt som möjligt.

 

Vilken typ av världen är de ni vill att ska sitta efter helgens cupspel?

- Vi vill hitta tillbaka till en gruppkänsla och hitta vad vi står för. Vi har jobbat hårt sen i oktober med den grupp vi har, vad vi vill stå för kommande år och vad vi vill som grupp tillsammans. Vi sätter stor viktig vid att alla är delaktiga och tar ansvar för de vi ska göra, tar man de hårda jobbet som krävs för varandra så kommer vi kunna vara ett bra lag som kan fortsätta att utvecklas.

SÅ vi kommer att få se ett hårt arbetande Torsåkers IF under Bilma ?

- Ja de är de absolut viktigaste att vi sätter de goda vanorna direkt sen är de som alltid inomhus turnering 25 minuter och gruppspel. med några handikapp-straffar så kan de gå hur som helst. Gruppen ska man bara krångla sig ur på ett eller annat sätt och de ska vi göra med hårt arbete och bra attityd och kroppsspråk som lyser stolthet.

 

Dessa åker upp till Bilma CUp i morgon för att starta tävlingssäsongen 2020

#1 Tobbe Wiberg-Persson

#90 Viktor Hedberg

#4 Rikard Eriksson

#5 Johan Lindkvist

#6 Isak Högblom 

#7 Viktor Jansson

#8 Nills Hällberg

#10 Mattias Magnusson

#15 Linus Wårvik

#20 Linus Lindkvist

#24 Anton Wallqvist

#25 Hugo Eriksson

#80 Oskar Wadia

 

Matchtiderna är

08.00 Sandvikens IF Internationell DIV 5 

13.50 Marma BK DIV 4

17.20 BK Legend DIV 5

2020-01-03

2020 är igång och även jobbet med våra partner.

3 dagar in på nya året så har vi gjort klart med en huvudpartner för närmaste två åren och det är Hofors Autoservice AB. 

Hofors Autoservice AB startade samarbetet med oss 2019 och då också som huvudpartner.

Stort tack för ert fortsatta samarbete 2020-2021 !!!

Mer att om Hofors Autoservice i länken,  https://www.hoforsautoservice.se/

 

/Birgitta

 

 

2019-12-29

Nytt år står för dörren och jobbet att få alla kuggar på plats inför säsongen är i full gång.

Swedbank har stöttat oss i många och gör så även 2020 vilket vi är väldigt glada för.

Stort tack Swedbank ! 

/Birgitta 

 

 

2019-12-29

Vill önska alla ett riktigt 

GOTT NYTT ÅR ! 

2019-12-29

Fotbollsskolan arrangerar vi varje år och det är en väldigt viktigt aktivitet. På fotbollsskolan fångar vi upp många barn och föräldrar. 

Vi samarbetar med fler partner kring fotbollsskolan och en av dessa är JH Byggteknik AB som även 2020 stödjer oss och specifikt fotbollsskolan. 

Stort tack JH Byggteknik AB

/Birgitta

 

 

2019-12-27

Så här i slutet av 2019 så är fler partner för 2020 klara. 

Vi har många partner som stöttat oss under många år. En av dessa är Pizzeria Parma som vi nu har gjort klart med och som finns med oss även 2020. 

Stort TACK för erat stöd och samarbete ! 

/ Birgitta

 

 

 

 

 

2019-12-26

Förlängning inom Torsåkers IF 

 

Vi kan i dag meddela att Torsåkers IF tillsammans med David Laksola har kommit överens om en förlängning som sträcker sig 2 år framåt. Förlängningen innebär att David kommer att vara anställd av Torsåkers IF under perioden. David kommer att ansvar för föreningsutveckling och fotbollsutveckling i synnerhet. Vi ser detta som mycket glädjande för att fortsätta vårat arbete med Hållbarhet och Långsiktighet. David har under förra året varit anställd av Intersport Gävle där han kommer vara kvar fram till 1 mars, efter de kommer David Jobba 100% med Torsåkers IF. Vi hälsar David varmt välkommen tillbaka till oss. 

 

David själv säger följande efter förlängningen

-Jag är fantastiskt hedrad av att få detta privilegierade arbete ytterligare en gång. Jag har trivts jätte bra på Intersport men ser fram emot att få vara tillbaka i föreningen i 2 år till. Intersport har gett mig mycket under detta år och jag har hittat ett jobb som jag vet att jag kommer komma tillbaka till på ett eller annat sätt.

 

Varför väljer du att skriva på 2 år ?

- Jag ser en lysande framtid i föreningen där de kommer många yngre spelare med stor utveckling samtidigt som våra spelare vi har skrivit på med i dag visar stort hjärta för föreningen. Kan vi få en bra styrning på detta dom närmaste åren så kommer föreningen att kunna stabilisera verksamheten och vara ett stabilt Div 3-4 lag inom dom närmaste 2 åren.

 

Hur skulle du summera föreningens utveckling under dessa 7 år du har varit här? 

- ja var ska man börja, jag skulle säga att föreningen har vågat drömma och vågat göra fel men på vägen har de blivit många saker som blivit rätt. Vi ska nu fortsätta att drömma och hitta nya vägar till att utvecklas och inte hamna i facket där vi är nöjd och tycker att vi gör saker bra. Bekvämlighet och dom enkla vägarna står inte för oss. Vi tar dom jobbiga vägarna och obekväma insatserna. som man brukar säga allt är möjligt, de är bara de omöjliga som tar lite längre tid....

    

Glad fortsättning till er alla hoppas att ni är lika glada som vi

 

             

 

2019-12-18

Torsåkers IF Lucka 19 

Ni har inte missat i helgen kommer Torsåkers IF att befinna sig på Ica Torcenter för att hjälpa er med Kassarna och även skapa den optimala julstämningen med glögg och kaffe utanför för alla. Vi  tillsammans med Ica har tagit fram en Ica kasse där du kan stödja både den lokala handlaren men även den lokala idrottsföreningen. Men de viktigaste av allt så spar vi in på plasten och miljön.

 

 

Ica Kassen finns bara i få exemplar så först till kvarn under helgens Julaktiviteter på Ica Tor-center

25kr/st

 

 

 

 


 

Luckans Sponsor är 

Telefon:070-4900789

2019-12-17

Viktig kugge i föreningen är våra partner. 

Det jobbar för fullt inför 2020 och kan med glädje informera att Midroc har valt att fortsätta samarbetet med oss 2020-2021.

Midroc har varit ett samarbetspartner till oss under många år.

Stort TACK Midroc

 

 

 

2019-12-07

Fira Julen  på Ica Tor-center med Torsåkers IF 

 

Under helgen den 21-23 December kommer Ica tillsammans med Torsåkers IF hjälpa till för att motverka köerna som blir under julen men samtidigt fira julen tillsammans då vi bjuder på kaffe,glögg och pepparkakor till dom som handlar. Kom och handla din julmat på Ica Tor-center och snacka med spelar, Ledare och styrelsen i Torsåkers IF. Vi vill jobba mot ett hållbart Torsåker och vi uppmanar alla att handla lokalt för att stärka bygden! 

 

David Laksola sportchef i Torsåkers IF säger så här om samarbetet

- Ett naturligt steg då vi kommer jobba med hållbarhet och vi vill stärka bygden tillsammans med invånarna. Vi hoppas att alla handlar lokalt för ett hållbart Torsåker i Jul. Kom om besök Ica tor-center före Jul 

 


2019-12-07

Lucka 24

 

Från Torsåkers IF vill vi önska alla en riktigt

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR 

 

 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

 

2019-12-03

Bilma Cup 2020 

Då va de snart dags i gen för den årliga Bilma Cup turneringen i Ockelbo. En turnering med stor passion och mycket glädje. Turneringen har representerats av Torsåkers IF dom senaste 7 åren och nu gör vi de för 8 gången. Säsongen startade i går upp med ett lätt löpning för att sedan gnugga spel, 14 spelare på plats i går med bra fart och bra beslutsamhet att säsongen 2020 ska präglas av glädje och tillsammans för att lyckas.

 

Hoppas att ni följer med upp till Ockelbo Efter nyår!

08.30 Sandvikens IF INT DIV 5 - Torsåkers IF DIV 4

13.50 Torsåkers IF DIV 4 -Marma DIV 4 

17.20 Torsåkers IF DIV 4 - BK Legend DIV 5  

 

2019-12-02

 Lucka 4

Hållbaret är en viktig fråga för oss alla

 

Vi kommer med start 2020 arbeta aktivt med Hållbarhet.

Vi utgår från UNICEF´s 17 hållbarhetsmål och har då valt att arbeta med:

Hälsa & välbefinnande samt Hållbara Städer & Samhällen.

 

Vad kommer vi då att göra ?

 

Hälsa & Välbefinnande:

Utbilda inom kost och vikten av att äta rätt

Skapa förutsättningar för mer spontan rörelse på IP

Aktivitetsdagar på IP

Samarbete skolan

 

Hållbara Städer & Samhällen:

Pant har vi redan på IP

Planerar en miljövecka

Samåkning till och från matcher /träningar

Lokalproducerade produkter i cafeterian

Återbruk

 

Vill ni vara med och påverka  eller har frågor kring Hållbarhet så bara höra av sig.