Meny

Aktuellt

2020-04-02

I denna tid vi har nu så ännu viktigare med våra samarbetspartner.

Stort tack AD Bildelar för stödet 2020

/Birgitta 

 

2020-04-02

Vid föreningens årsmöte i söndags valdes en ny styrelse.

Birgitta Osmund Eriksson, ordförande 
Martin Huld, vice ordförande
AnnaKarin Lith, sekreterare
Anna-Karin Gustavsson, adjungerad kassör
Stefan Östblom
Stefan Lindqvist
Marie Wirhen
Matilda Andersson
David Österlund
Jan Juhlin

Världen är sig inte längre lik och även TIF:s verksamhet och ekonomi påverkas rejält av Coronapandemin. Den nya styrelsen har sitt första möte måndag 6 april och vi återkommer med lägesrapport och flera åtgärdsförslag efter det. Har du en idé kring hur TIF skulle kunna få nya intäkter under det rådande läget, tveka inte att höra av dig till oss. Alla bidrag och idéer mottages tacksamt.

/Styrelsen

 

2020-03-31

Information seriespel 2020 

säsongen skulle vara i gång om några veckor, uppladdningen inför seriespelet har varit bra dom kommande veckorna, men tyvärr så dröjer de en stund till innan vi kommer att kunna rulla i gång på grund av de rådande läget i världen. Vi gör här en snabb genomgång av dom lagen vi har i föreningen för att informera hur läget ligger där...

 

DIV 4 Herrar

Div 4 herrar skulle ha startat den 24/4 men kommer att starta i stället den 26/6 detta är ett datum vi hoppas på kunna starta serien på om allt har lugnat ner sig. Vi kommer den 16/maj att börja med träningsmatcher för att ladda om inför seriestarten. Laget kommer under April månad att ha mindre pass och ta en lugnare period för att ladda om batterierna. Ni ser hela spelschemat här 

 

DIV 5 Herrar

DIV 5 laget som går under herrsektionen kommer att ha lika schema fram till seriestart då dom startar samtidigt, även dom ska ha träningsmatcher med start 16/maj. Ni hittar spelprogrammet här

 

Ungdomslagen Pojkar 07, 09/10 samt Flickor 07 

Alla dessa lag kommer att starta sina matcher som vanligt detta då spelar matcher utan serie och där kan lagen välja själva om dom vill spela eller inte. Så de är alltså upp till lagen själva om man spelar matcher eller inte med tanke på de rådande läget. 

 

Vad de gäller träningar

 • Fortsätt att vara hemma om man har den minsta symtomen på förkylning eller liknande
 • Tvätta händerna före och efter träning 
 • Ombyte sker hemma

2020-03-24

I dessa tider får man ta en dag i taget och hela samhället väntar och ser på utvecklingen av viruset som har gjort denna vårsäsong speciell på många sätt. Torsåkers IF tränar och träningsspelar vidare i den speciella situationen som råder. Vi tar ett snabbt snack med Huvudtränare David Laksola om hur läget ser ut i truppen och hur känslan är efter tre spelade matcher. 

 

Hur är läget i laget under speciella omständigheter?

- Läget i laget är väl som på vilken arbetsplats,familj eller socialt sammanhang man befinner sig i för tillfället frågande och oroliga över den situation som råder kring oss. Vi har en då bestämt oss för att vi ska försöka släpp fokus när vi är här och få tänka på något annat. man spelar fotboll för att de är roligt och glädjande och de är väl en viktig faktor i dessa tider. Sen är de så klart att alla vi är påverkade av situationen.

 

Förståelse för att ni kanske inte vet men hur ser de ut med seriespel för eran del?

-Vi vet inget om de för tillfället och vi fokuserar på förberedda oss så bra som möjligt fram till den 24/april om vi inte hör något annat, blir de sedan andra direktiv så får vi ta de då.

 

Hur har träningarna sett ut och hur känns gruppen rent sportsligt inför säsongen ?

- Tycker att gruppen känns harmonisk och sugna efter förra årets "konstiga" säsong alla vi har ett ansvar som vi måste ta för för att vi ska kunna summera denna säsongen som vi vill. Vi jobbar mycket med de just nu för att få alla delaktiga och ta ansvar för våran egen utveckling och prestation. 

 

Några har säkert sätt träningsmatcherna mot Strömsberg förlust 8-0 och sedan vinst mot DIV 5 laget Ockelbo IF med 5-0 och sedan nu i helgen Säters IF DIV 4 förlust med 4-2 hur skulle du summera dom första tre matcherna ?

- Bra matcher för oss att få, en bra lektion mot Strömsberg där vi fokuserade på en sorts detalj där vi även visste att vi skulle bli sårbara sen fick vi även efter den matchen skruva på några saker och detaljer i vårat spel. Matchen mot Ockelbo tycker jag visar stor skillnad i agerande och visar att vi är på rätt spår på de sättet vi vill spela fotboll på, man ska komihåg att vi håller på att sätta ett nytt arbetssätt och spelidé inför kommande år och de sätter man inte på några veckor eller några matcher utan detta kommer kanske inte att sitta till 100 förrns i höst. Matchen mot Säters IF tycker jag att vi gör mycket bra saker men kanske inte riktigt utifrån de sättet vi vill spela på stundtals då jag tycker att vi blir bekväma och sätter för enkla bollar som inte riktigt är utifrån spelets idé i vårt "NYA" spel. utan hamnar i vårat gamla stundtals. i Andra halvleks första 10 minuter gör vi i stället precis de vi vill göra och gör de ofantligt bra. Men blir sedan kvar i de och blir hårt straffade på några av dom detaljerna. Men som sagt känslan var att hade 3 poäng varit på spel mot Säter så har vi vunnit den matchen, nu va de prestationen och ett vist moment som vi ville jobba med för att bli bättre och då fick de vara prio i min coachning och lagets agerande.

 

Så du är nöjd med inledningen av säsongen?

- Ja utifrån dom förutsättningar vi har så tycker jag vi har kommit lång i de vi vill göra. De märks att spelarna försöker och gör de vi ska göra i många lägen och de är positivt. sen att inte den där sista passningen sitter de får man räkna med när vi inte spelat och tränat ute med boll så pass mycket som vi vill.

 

Du nämner att ni börjar sätta en ny spelidé hur i korthet ska man som publik kunna se de?

- Exakt ja vi vill försöka bli ett mer spelande lag där jag tror att de kommer till en början att se naivt ut. Jämförelse vist så har vi tidigare år kanske varit väldigt raka i anfalls spelet och legat djupt och varit duktiga på att försvar oss djupt ner i planen. vi försöker  nu att hitta ett spel där vi kan kombinera oss fram med hjälp av mittfältet och vara med passnings orienterade en tidigare, en del implementerade vi redan förra året men kanske inte fick utdelning av de då. Men vi har skruvat på detaljer i spelet för att få en mer passnings inriktad fotboll och ett försvars spel som kan ge oss större möjligheter till att vinna boll snabbare och högre upp i banan. 

Låter som en liten identitets byte, kan man säga de ? 

- Ja både och vi ska ha kvar våran identitet som vi har skapat och som jag vet många tycker när dom möter oss att vi är jobbiga att möta och att vi jobbar hårt för varandra men vi ska göra de på ett annat sätt bara. så identiteten är kvar men skillnaden är kanske att vi ska vara jobbigare och på ett annat sätt en tidigare.

 

Låter spännande. vi tackar för pratstunden och hoppas att serien kan rulla i gång på utsatt tid annars får laget en mer tid på sig bara att gnugga in dom nya arbetsförhållande till varandra. Här nedan ser ni kommande matcher och vi hoppas att ni fortsätter att tvätta händerna och ta hand om varandra på ett digitalt och säkert sätt.

29/3 B-match  SAIK U 11.00 Göransson arena

1/4 A-match Forsbacka IK 19.00 Stålringens IP

13/4 A-match Hille IF 14.00 Stålringens IP

17/4 A-match Avesta AIK 19.00 Stålringens IP

 

Seriestarten som den ser ut just nu är

24/4 DIV 4 Stensätra IF 19.00 Jernvallen

26/4 DIV 5 Gårdskärs IF 15.00 Stålringens IP


 

 

2020-03-24

 

Bli en del av TIF-Familjen - Bli Medlem !

Ni som inte fått inbetalnings kort i brevlådan!

( nya riktlinjer för de som ej har reklam) 

Medlemskapet är ett krav för våra aktiva för att försäkringar ska gälla. För dig som inte är aktiv är medlemskapet en ypperlig chans att visa ditt stöd till föreningen !

Medlemsavgifter 2020:

250 kr/person

Eller

400 kr/familj

 Betala till bankgiro, 5329-4740, ange medlemskap och namn/personnummer

Swish: 123 551 2298 

Välkommen i Tif Familjen 

Glädje-Gemenskap-Stolthet

2020-03-18

Som sagt, föreningsjobbet rullar vidare och kontakter med våra partner pågår hela tiden.

I dag klart men ännu en partner som varit oss trogen i många år och väljer att fortsätta samarbeta med oss 2020.

Stort tack Toa Lätt !

/Birgitta 

2020-03-18

Torsåkers IF i dessa tider..... 

 

Torsåkers IF som alla andra runt om i kommunen, distriktet, landet och världen får anpassa sig till din situation som är kring Corona viruset. Vi följer ständigt myndigheternas rekommendationer och SvFF:s riktlinjer kring träning och match.

 

Vi återkommer fortlöpande med information kring hur vi påverkas i våran verksamhet. Vi har drabbats och kommer att drabbas men i hur stor utsträckning är just nu svårt att säga som för alla andra. 

 

Rekommendationer är

* Sjukdom eller förkylning håll dig från att träna

* Tvätta händerna före träning och efter träning

* Inga handskakningar eller annan onödig kropps kontakt.

* Torsåkers IF beslutade själva att alla ombyte sker på hemmaplan under tre veckor med start i måndags den 16/3

 

Ta hand om  varandra och ta vara på varandra,  vi grejar detta tillsammans.... 

2020-03-17

I dag klart med en partner som har stöttat oss i många många år. Han har själv spelat i A-laget under många år. Har under många år varit tränare för P03 & from i år tränare för B-laget.

Pratar så klart om POE Englund som när han inte är på Vindarnas driver PoE´s Elteknik 

Stort TACK för samarbetet !

/Birgitta

 

2020-03-17

Dagarna fylls av allt kring Corona viruset. Det är en helt ny situation för oss alla. Men mitt i allt detta så går livet vidare och klart med trogen partner till oss under många år.

Stort tack Elon Hofors !

 

 

2020-03-02

 

2020-02-27

#VISESIHOFORS är en tävling som är utlyst av Entré Hofors. För oss i Torsåkers IF är det en självklarhet att vara med i tävlingen. Vi har vunnit första pris, andra pris och 2019 var vi en av finalisterna.

Här är kriterier och förklaring till #VISESIHOFORS och varför vi har det med i allt vi skriver.

Då föreningar är en otroligt viktig del av kommunen och vårt ansikte utåt är det viktigt att stimulera och visa uppskattning till det arbete de gör. Därför annonserar vi denna tävling där alla föreningar i kommunen har chansen att vinna 15000 kronor och 10000 kronor.

Här är de enkla kriterier att följa

* Föreningen skall vara verksam i Hofors kommun
* Föreningen ska anmäla sitt deltagande till Katarina Petersson på Entré Hofors för att vara med i tävlingen.
* Att på ett positivt sätt lyfta sitt arbete och Hofors kommun som en plats att leva, verka och bo.
* Använda sig av platsvarumärket (Hjärtat) och visa hur ni i förenings verksamhet visar upp och använder platsvarumärket.
* Använda #visesihofors följt av året det gäller, exempelvis för 2020 #visesihofors2020

 

Hur platsvarumärket implementeras i er verksamhet är av stor vikt när vinnaren skall utses. Viktigt att tänka på är att inläggen är offentliga i sociala medier för att vi skall kunna se det. Det är inte mängden bilder, utan vad de innehåller som räknas.

 

Hoppas ni alla i föreningen hjälper till i tävlingen. 

Hälsningar

Styrelsen Torsåkers IF 

 

2020-02-18

Har sagt det förut & säger det igen. Allt hänger samman i ett samhälle, föreningar, företag och kommunen. Samarbete mellan partner och företag är en viktig del.

I dag klart med Karl Hedin AB som kommer att samarbeta med oss under 2020.

Stort tack !!

/Birgitta

 

2020-02-16

Fler nya partner är klara. Otroligt roligt och det är ett viktigt arbete som görs med partnerkontakter.

I dag klart med Sibylla Hofors som har skrivit avtal för samarbete 2020. Stort tack Sibylla Hofors

/Birgitta

 

2020-02-09

Mitten av februari och fler partner klara. Idag är det Fastighetsbyrån Sandviken Hofors som stöttat oss under många år och fortsätter även 2020.

Stort tack Fastighetsbyrån Hofors Sandviken

/Birgitta

 

 

2020-02-09

Jobbet med att knyta avtal med partner fortsätter intensivt. Det är väldigt roligt att vi har skapat oss ett namn utanför kommunen vilket gör att vi får fler nya partner till föreningen.

Har i dagarna gjort klart med Subway Gävle Sandviken som för första gången kommer att samarbeta med oss.

Otroligt tacksam för det och ett stort Tack Subway Gävle Sandviken för ert stöd.

/Birgitta

 

 

2020-02-03

En bit in i februari har vi klart med fler lokala partner. Dalgränsens Mekaniska AB har stöttat oss under många år och fortsätter även 2020.

Stort Tack Dalgränsens Mekaniska AB

Birgitta 

 

 Dalgränsens Mekaniska

0290-43082

2020-02-01

Vi söker hela tiden nya samarbeten och har nu gjort klart med Fiket i Hofors om samarbete 2020.

Jätteroligt, besök cafeterian i sommar så kommer ni märka samarbetet.

Stort tack Fiket !

/Birgitta

 

2020-02-01

Våra samarbetspartner är viktiga för föreningen. Vi tycker det är viktigt att jobba med lokal närhet ur många perspektiv. Vi vill vara navet i Torsåker och då är det ännu viktigare med samarbeten.

Kan med glädje informera om att Horisonterra fortsätter samarbeta med oss 2020. Horisonterra har varit med oss under några. Horisonterra Årets Företagare i Hofors kommun 2019.

Mer om Horisonterra i länken

http://www.horisonterra.se/

Stort tack Horisonterra !

/Birgitta 

 

2020-02-01

Jobbas intensivt med alla partner inför säsongen 2020. I veckan klart med Fastighetsbyrån som fortsätter samarbeta med oss 2020

Stort tack Fastighetsbyrån Sandviken - Hofors

/Birgitta

 

 

2020-02-01

Att samarbeta med företag är en viktig del för alla idella föreningar. Vi kan idag informera om att Handelsbanken Torsåker fortsätter samarbeta med Torsåkers IF även 2020

Stort tack Handelsbanken

 

/Birgitta

 

2020-01-30

Första dagen i februari och med glädje berättar om ytterligare en partner.

Det är Mattias Bergs Åkeri AB som fortsätter samarbete med oss. Mattias är även en av ledarna i föreningen, P/F 11-12.

Stort tack Mattias Berg Åkeri AB

/Birgitta

 

2020-01-30

Sista dagen på januari och kan meddela att en mycket viktigt kugge i förening är klar.

Det är Gästis som fortsätter samarbeta med oss. Gästis har varit en trogen partner under många många år.  Vi tycker det är mycket trevlig att ha Gästis som granne till Vindarnas, skapar massor av samarbete. 

Stort TACK Gästis & Dacke med personal !!

/Birgitta

 

 

2020-01-27

 

 

Torsåkers IF beslutade 2015 om Framtid Torsåker och en tydlig målsättning tom 2020, både sportsligt och vårt samhällsengagemang.

 

Nu är 2020 här och vi har en ny målsättning tom 2023. Detta för att vi ska:

         fortsätta fostra framtidens fotbollsspelare

         ge barn och ungdom en aktiv fritid i Torsåker

         fortsätta och utveckla vårt samhällsengagemang Gemenskap Torsåker och  vara navet i Torsåker

         bygga en stabil och hållbar förening för framtiden

 

För att möjliggöra och säkerställa detta så startade vi TIF Klubben 2019.

 

Konceptet är enkelt: om 20 personer och företag bidrar med 1 000 kr vardera ger det ett tillskott på 20 000 kr.

 

Du får ett årskort till seniormatcher (värde 500 kr), ditt namn på hemsidan och i cafeterian, förhandsinformation via mail samt en kaffemugg.

 

Du som har möjlighet bidrar då till vår fortsatta satsning på barn och ungdomar och  vårt samhällsengagemang för bygden, Gemenskap Torsåker.

 

Pengarna går oavkortat till föreningen med fokus på barn och ungdomar samt Gemenskap Torsåkers för att fortsätta utveckla bygden.

 

Vill Du vara med:

För att bli medlem så använd uppgifterna nedan:

Bankgiro: 5329-4740

Swish 123 551 22 98

 

Ange i meddelandefältet TIF klubb 2020, namn, mail och telefon.

Vill ni vara anonym så ange även nej så blir det inget namn på hemsidan.

 

Webb: www.torsakersif.se/tifklubben

 

Frågor, kontakta styrelsen

  

Glädje – Gemenskap – Stolthet

 
/ Hälsningar Styrelsen Torsåkers IF

 

 

2020-01-26

Vi går in i sist veckan i januari och fler av våra trogna partner är klara.

Klart med en partner som samarbetat fler år med oss och det är Coop Hofors som ser till att vi har kaffe i vår cafeteria.

Stort tack Coop Hofors !

/Birgitta

 

 

 

2020-01-22

Birgitta Osmund-Eriksson är Årets Eldsjäl i Hofors kommun 2019

 

Det är Birgitta Osmund-Eriksson som får utmärkelsen för sitt engagemang i Torsåkers IF. Priset delas nu ut för nionde gången och består av, förutom äran, ett diplom och 5 000 kronor.
Det finns många människor som på olika sätt bidrar till att lyfta Hofors kommun och de personerna tycker vi förtjänar att uppmärksammas.
Det är bakgrunden till varför Hofors kommun och Entré Hofors instiftade utmärkelsen Årets Eldsjäl i Hofors kommun för nio år sedan.

2019 är det Birgitta Osmund-Eriksson som får ta emot utmärkelsen med motiveringen;

”Med stort engagemang som ordförande leder Birgitta arbetet med att göra Torsåkers IF till ett socialt nav i Torsåker. Med hårt arbete har Birgitta arbetat med att göra Torsåkers IF till en förening i framkant och en förebild för andra”.

 

Den officiella prisceremonin hålls på Hoforsgalan den 15 februari. Övriga nominerade till Årets Eldsjäl 2019; Pia Möller Andersén(ideellt arbete för behövande), Hannah Lindberg(hjälparbete i Irak), Johanna Grönlund(HAIF och Aerostep Company), Roger Wallqvist(Torsåkers IF), Annelie Söderblom(Hofors Ridsällskap), Eva-Lis Berglund(PRO), Mathias Strand(Hofors Discgolf), Stefan Åkerberg(Hofors Hockey), Ove Sandgren(skidtränare), Håkan Wikström(engagemang för barn och ungdomar), Ing-Marie Sjöblom(PRO-kören Fyrklang), Marie Modén(Hofors Hockey/Torsåkers IF), Eva-Lis Berglund och Ove Berglund(PRO), Anders Svensson(Hofors Atletklubb), David Färnström(HAIF fotboll), Anna-Lena Holmstrand(Bilkåristerna, Hoforsbacken mm) och Bengt Lundgren(HAIF-stugan)
Kontaktperson:
Linda Jonsson
Kommunikatör
Entré Hofors
Mobil: 072-857 70 28
linda.jonsson@hofors.se

2020-01-20

En bit in i januari så har vi fler partner att presentera. 

Har precis gjort klart med JM Förarutbildning AB som väljer att fortsätta samarbeta med oss.

Stort tack JM Förarutbildning AB

/Birgitta

Mer info om vår partner http://www.jmforarutbildning.se/ 

 

 

2020-01-19

Mitten av januari och jobbet rullar på med att knyta avtal med våra partner. 

I dag klart men en trogen partner sedan några år och det är Hofors Plåtslageri AB.

Stort tack Hofors Plåtslageri AB för att ni väljer att samarbeta med oss

Mer om Hofors Plåtslageri AB på http://www.hoforsplat.se/ 

 

/Birgitta 

2020-01-14

Nu har det varit tyst några dagar men idag har vi gjort klart men ännu en partner.

Det är en partner som stöttas och samarbetat med oss under många år.

Med glädje kan vi meddela att vi idag har gjort klart med Wiiks Rör AB som kommer att samarbeta med oss under 2020.

Stort tack Wiiks Rör AB !!

/Birgitta 

 

2020-01-11

Isak Högblom gör sin 7 säsong 

Säsongen 2020 är i gång och många av ledarna och spelarna har varit i föreningen under en längre tid och nu kliver en Sandviken kille in på sin 7 säsong, efter en mängd med år i föreningen har Isak klivit in under dom sista åren och blivit en viktig kugge på och utanför planen. Vi känner Isak som publiken själva brukar säga de "Den elegantaste fotbollsspelaren i Torsåkers IF " men vi vet att Isak är en spelare som gärna ser sitt försvar långt ner i skyttegravarna och spelar hem 1-0 segrar. Så en elegant spelfilosofi vet vi inte om han har men att han passar i ett hårt arbetande Torsåkers IF inför kommande säsong de kan vi slå fast.

 

Isak själv säger så här om hur föreningen har hanterat degraderingen inför kommande säsong?

- Jag tycker att föreningen har hanterat det på ett bra sätt. Man var exempelvis ute tidigt och påbörjade truppbygget inför kommande säsong för att knyta åt sig dom spelarna man ansåg sig vilja ha kvar i föreningen. Det kan annars lätt bli ett stort spelartapp när man åker ur en serie, men detta har föreningen lyckats väldigt bra med tycker jag. Det känns även som att man har satt upp tydligare riktlinjer och en plan inför kommande säsong om hur man vill att de ska se ut, Exempelvis att b-laget kommer att tas hand om tidigare P03 laget, där vi i från A-laget kan fylla på och stötta dom. Vilket jag tror kommer att fungera jättebra till nästa säsong. Bra där att både A-B laget kommer att  jobba med samma spelfilosofi, vilket underlättar framförallt när dom yngre killarna kommer upp för att göra matcher i DIV 4

 

Skönt att höra att Isak uttrycker sig på ett sakligt och tydligt sätt inför kommande säsong de märks att föreningen har jobbat hårt och varit tydliga i budskapet inför kommande säsong men hur känner Isak själv att få starta säsong 7 i föreningen? 

- Jag känner mig minst lika taggad som inför förra säsongen.Roligt att så pass många valde att stanna kvar i föreningen och att vi ser ut att få tillbaka några gamla ansikten. Kul med dessa "Prestigevärvningar" som vi väl ändå få kalla det som framförallt med Mattias Magnusson, men även Matte O och Fredrik H som är tillbaka efter ett kortare uppehåll

 

Ja de tror jag att alla känner att de kommer vara en bra grund med dessa tre in i truppen igen, Truppen är något annorlunda byggd inför kommande säsong med A-B separat hur tycker du att de känns ?

- Som jag sa tidigare lite kort ser jag de som positivt. Framförallt för våra yngre killar att få känna på seniorfotboll på allvar, vilket kanske blir nytt för många men även för oss spelare och ledare i A-truppen att kunna fokusera på DIV 4 på ett annat sätt en tidigare. Att vi kommer att jobba med samma spelfilosofi underlättar som sagt arbetet med att flytta runt spelare både i match och träning då alla vet vad som gäller och vad som förväntas utav mig som spelare. 

 

Från ledningen säger man att de är en nystart hur tycker du att de märks och hur känner du själv ?

- Personligen tycker jag att de märks genom att man gjort en hel del förändringar inför kommande säsong. Bland annat de som nämnts tidigare men även att de fokuserar mer på kommunikation och sommarbete med spelarna där vi hittills säsongen 2020 nog haft fler individuella samtal än någonsin tidigare och då har säsongen knappt börjat. 

Vad förväntar du dig av kommande säsong ? 

- Jag både tror och förväntar mig att vi kommer att tillhöra toppen utav DIV 4. Som försvarsspelare får jag väl dessutom säga att jag förväntar mig att vi släpper in minst mål utav alla lag, vilket jag tror att vi har goda förutsättningar att kunna lyckas med, kanske framförallt om Rikard får sin önskan uppfylld om att bli uppflyttad till forward.

Vem tror du kommer få de stora genombrottet under säsongen ?

- Jag tror Hugo Englund kommer att kunna blomma ut till en viktig kugge på mittfältet kommande säsong, Vi fick se prov på de under slutet av förra säsongen. 

Till sist vill vi tacka för pratstunden och ett fortsatt samarbete i föreningen inför kommande säsong men beskriv föreningen med tre ord?

Gemenskap-Engagemang-Glädje

2020-01-09

 

Vi välkomnar gamla och nya medlemmar med in i det nya verksamhets året 2020.

Medlemsavgift för år 2020

Enskild 250Kr

Familj 400Kr

Betalnings alternativ: Swish: 123  551 2298

                               Bank Giro: 5329-4740 

Märk med namn och person nummer. 

 

 Frågor angående medlemsavgiften, medlemskap och vår verksamhet får du gärna ställa till

sussi.toresson@torsakersif.se

070-3149877 

Välkommen Torsåkers IF 

                                            

2020-01-07

Intervju med Rikard Eriksson

Säsongens första pass är avklarat, några sjukdomar och småskavanker gör att de vart en mindre trupp som körde från A-laget i går men med bra fart och härlig attityd. En av dom som saknades på grund av sjukdom va Rikard Eriksson som vi tog ett snabbt snack med inför kommande säsong hans egna tankar.

Säsongen 2019 är över och vi frågar Rikard hur han känner efter degraderingen förra året ?

-Självklart väldigt tråkigt att vi inte lyckades stanna kvar i DIV 3. Men de känns istället som att degraderingen har gjort att motivationen i gruppen har höjts rejält igen. 

Just truppen har vi hört hur lagledningen har byggt på dom befintliga spelarna från förra säsongen med några återvändare och endast två nya inför kommande säsong. Vad har du för förväntningar på dagens trupp?

-Att vi ska ha en stabil grund att falla tillbaka på och en tight grupp. Vi tappade gemenskapen lite förra året men redan under Bilma hade man en helt annan känsla i gruppen än under hela förra året. 

Just gruppkänslan har de pratats om under hela ledigheten från lagledningen och organisationen runt laget, just samma ledning valde att sätta dig som kapten under slutet av förra säsongen då man tyckte att du visat prov på bra ledaregenskaper och en driven spelare i gruppen. Hur skulle du själv beskriva din roll i gruppen?

-Skulle beskriva mig som en glädjespridare och skojare när de inte är dags att prestera för då ställer jag krav och är en pådrivare och en vinnarskalle. Vågar alltid säga vad jag tycker och trivs med mycket ansvar.Försöker ge energi till resten av laget helt enkelt och de verkar uppskattas. 

De känns som en viktig uppgift att just driva gruppen just nu när de pratas om en nystart och en revansch lust, Vad har du för känsla av vad vi kommer kunna förvänta oss av Torsåkers IF inför kommande säsong ? 

-Jag tycker att vi utan tvekan ska satsa på topplacering då vi har kvar stommen u laget och har blivit mer erfaren av en DIV 3 säsong. Vi känns också mer samspelta och de är ett helt annat go i laget jämfört med förra året.

Vem kommer att bli lagets skyttekung enligt dig?

- Jag utan tvekan om jag får chansen i min naturliga forwardsposition. Annars tror jag stenhårt på Oskar Wadia.

Beskriv Torsåkers IF med tre ord ?

Glädje-Vinnarskallar-Gemenskap

2020-01-07

Händer mycket nu !!!

Ännu ett nyförvärv av en partner. Det är Celebra AB, Sandviken, som i år valt att samarbeta med oss.

Ett stort tack Celebra !

/Birgitta

 

2020-01-07

Fler partner klara

Nu är det en partner som samarbetat med oss under flera och vi är jätteglada att dom fortsätter i TIF familjen. Det är ABB Storvik som vi tackar för valet att fortsätta tillsammans med oss.

Stort tack ABB !

 

/Birgitta

 

 

 

 

2020-01-07

Som jag sagt tidigare, många kuggar ska fungera och haka i varandra i en förening. 

Våra partner är en otroligt viktig kugge och kan nu med glädje presentera ett nyförvärv .

Det är Ärleheds Byggservice som valt att samarbeta med oss under 2020.

Varmt välkommen Årleheds Byggservice AB som partner till Torsåkers IF

 

/Birgitta

 

2020-01-07

Läget i truppen 2020 

 

Säsongsstarten är snart här och vi ska nu gå igenom truppen på herrsidan som kommer att tillhöra Torsåkers IF kommande säsong. Fortfarande några platser kvar innan det är riktigt fullt och innan herrsektion är nöjd. Vi tittar över läget i laget just nu samt går igenom ledargruppen och sportsektionens roll för att skapa klarhet och tydlighet. 

 

#1 Tobbias Wiberg-Persson

Tobbe kom till oss under förra hösten då Viktor Hedberg började plugga i Umeå och valde att byta målvakt med Årsunda under den tiden. Tobbe har varit i föreningen tidigare och har en stor erfarenhet och mångårig målvaktskarriär.

#90 Viktor Hedberg

Viktor är tillbaka och kommer att vara i föreningen samtidigt som har pluggar i Umeå, Viktor kommer att vara hemma under delar av säsongen och vi är glad att Viktor vill tillhöra Torsåkers IF igen.

#30 Sökande

En målvakt saknas då vi behöver hitta en lösning på de då Viktor inte kommer vara hemma under hela säsongen. Jakten pågår men läget på målvakts sidan i distriktet är som för alla tufft.

 

 

#4 Rikard Eriksson

Rikard har under förra säsongen tagit stora steg och är en pålitlig spelare som man vet vad man får av, Rikard har under dom senaste åren tagit stort ansvar och är en ledare i gruppen.

#5 Johan Lindkvist

Johan har varit i föreninen under dom senaste åren och vi är väldigt glada att se att han fortsätter då Johan  är en nyckelspelare för laget.

#6 Isak Högblom

Sandvikenkillen som kom för 7 år sedan och fortfarande är kvar och har blivit en naturlig del av laget och föreningen. Med naturlig pondus och mycket glädje är de just såna spelare som vi vill ha i förening.

#7 Viktor Jansson

Janssons pojken som har varit föreningen trogen, en spelare med stort hjärta och en viktig del av truppen. Viktor tog stora steg under förra våren men vart en avtrubbning på de då han tyvärr reste mycket  med jobb under hösten. Vi hoppas att Viktor ska kunna göra en likadan säsong som den vår han hade.

#8 Nils Hällberg

Nisse kom inför förra säsongen och vi ser att han kommer kunna ta nästa steg tillsammans med oss. Nisse har kommit in bra i gruppen och vi är väldigt nöjda att få ha kvar honom även 2020

#9 Mattias Ohlsson

Mattias som förra året hade skadeproblem och rehabilitering av knä ska till i sommar vara på benen och vara tillgänglig för ytterligare en div 4 säsong.

#10 Mattias Magnusson NY inför 2020!

Om allt går som de ska under försäsongen och att Mattias håller så kommer vi äntligen att få se Mattias i den grönsvarta tröjan på Vindarnas Tempel. Mattias har under dom senaste 3 åren haft skadeproblem som satt stopp för spel.

#12 Fadi Malik  NY inför 2020! 

Fadi är ny inför säsongen och har en koppling till föreningen genom kusin Oskar Wadia. Fadi är en ung spelare som vi på sikt kommer kunna ta steg med oss.

#13 Fredrik Hydén NY inför 2020!

Fredrik har under 2 år varit borta ur truppen då han har tagit hand om familj och jobbat. Inför 2020 har Fredrik själv valt att ta steget tillbaka som spelare och är laddad inför en ny säsong tillsammans med oss.

#15 Linus Wårvik

Kulturbärare inom några år som alltid ger allt och som är Torsåkers IF trogen. En laglojal spelare som är på plats oavsett dag och tidpunkt. Linus är en viktig kugge för laget

#16 Carl Waara

Calle har varit i föreningen under en längre tid och vi är väldigt glada att han fortsätter tillsammans med oss.  Calle var en av dom spelarna som under förra säsongen hade en hög lägsta nivå och som presterade i match efter match.

#17 Andreas Ohlsson

Andreas är viktig på och utanför planen med sin attityd och sin inställning. Andreas är en kraftfull spelare med bra fart och härlig intensitet.

#20 Linus Lindkvist

Yngre broder Lindkvist som under dom senaste åren tagit en stor roll i laget med ledarskap och vinnare mentalitet. Linus kommer i år att plugga i Falun och kommer pendla Falun - Torsåker. 

#24 Anton Wallqvist

Anton var större delen med i A-lags säsongen 2019 men kommer inför denna säsong att ha en ordinarie plats redan från start. Anton spelade många matcher redan förra säsongen och vi ser att han kommer kunna ta ytterligare steg.

#25 Hugo Eriksson

Hugo har varit med oss sedan han kom för 2 säsonger sedan. Vi ser en enorm utvecklingspotential i Hugo som under förra säsongen tog stora steg. Hugo har en viktig vinter framför sig för att bygga vidare på den bra höst han gjorde.

#26 Omar Mezaide NY inför 2020

Omar kommer närmast från Sandvikens AIK där han var utlånad till Årsunda under 5 omgångar men presetarde bra och gjorde 8 mål på dessa matcher. Omar  är en kvick forwards som kan göra de där lilla extra som man i många matcher kan behöva.

#47 Alexander Skråmo 

Alexander är ingen ny spelare i Torsåkers IF utan en spelare med stort hjärta för föreningen. Alexander har under dom senaste åren gett sig själv en identitet som en jobbig box till box mittfältare som ger allt och är motståndarnas mardröm centralt.

#80 Oskar Wadia

Oskar kom till oss under förra säsongen från Sandvikens IF junior lag och växte in i seniorfotbollen på ett bra sätt. Vi hoppas att Oskar kan ta ytterligare steg och utvecklas inom organisationen för att kunna ta nästa steg. 

 

2 målvakter och 18 utespelare landar vi in på när vi summerar truppen just nu. Detta antal är de antal som föreningens sportsliga organisation har sagt att man ska hålla sig till. De känns som en härlig grupp att få arbeta med undre säsongen säger en nöjd sportchef/huvudtränare.

 

A-lags ledningen

Sportchef/Huvudtränare David Laksola

David har varit i föreningen under 7 år och kommer till i år att göra sitt 8 tillsammans med föreningen. David har en delad roll som sportsliga ansvarig i föreningen både herrar och ungdom samtidigt som han leder den dagliga driften av herrarna samt är föreningsutvecklare. En kombination som vi ser som en bra lösning i detta skede i förening.

Sportassistent Patrik Berg

Patrik har inför i år klivit av den dagliga driften av herrlaget och kommer assistera David med Sportchefen och se till den sportsliga verksamheten mer ur administrativa punkter och de strategiska vägvalen mot herrarna.

Sportassistent Jakob Markarian

Jakob har varit spelare och kommer assistera David och Putte utifrån ett spelarperspektiv och kommer med input utifrån för att stärka bilden och jobba med att stärkla varumärket Torsåkers IF.

Styrelseansvarig Stefan Lindkvist

Stefan är ytterst ansvarig från styrelsen för att herrsektion rullar på och att den sköts utifrån föreningens krav och villkor. Stefan kommer inte vara med i dagliga driften och jobbar närmast med dom administrativa delarna kopplat till förening.

Assisterande Juha Laksola

Juha kom in inför hösten förra året med bra energi och mycket erfarenhet. Juha kommer närmast att jobba med laget och den dagliga driften för att se till att utveckla spelarna och laget. Juha har en mångårig erfarenhet av ledarskap inom Hofors AIF.

Assisterande Jens Engkvist

Jens går in i den 3 säsongen tillsammans med laget och kommer fortsätta att arbeta med att utveckla i och utbilda spelarna för att prestera på max. Jens är en glad och positiv ledare med mycket erfarenhet och kunskap.

Materialchef Christoffer Hillberg 

Kricke som nu har skaffat sig en stor erfarenhet av jobbet som materialare vet vad de handlar om och vet vad spelarna behöver för att prestera. Kricke kommer att vara ytterst ansvarig för den dagliga driften och se till så rätt saker är på rätt plats.

Materialansvarig Ulf Wårvik

Uffe som kom in inför förra säsongen är ansvarig för A och B lagets material finns på plats inför den dagliga driften som han tillsammans med Kricke ser till att driva. Både Kricke och Uffe är två trogna materialare som ställer upp i alla väder och presterar max varje dag. 

2020-01-07

Om Bilma Cup 2020

 

Turneringen där fotbolls familjen samlas och startar en ny säsong är över för denna gång då man lämnar turneringen i semifinalen mot vinnarna Norrsundet. Inför Turneringen gick laget ut med att man skulle starta säsongen och lägga ribban på att jobba hårt och vara ett jobbigt lag att möta. De kan man säga att man gjorde på ett bra sätt

 

I gruppen startade man med att besegra Sandvikens IF internationell efter en inledning med små knackigt spel men ett bra hårt jobbande försvars spel som la grunden för segern och en första match som slutar 5-0 tillslut. Tobbe tar båda straffarna då SIF internationell har börjat om i DIV 6. 

 

Mellan matcherna så genomfördes ett första steg att spelarna själva skall utveckla sig och vi som ledare ska veta vad kan vi hjälpa med och hur kan vi göra alla bättre. Utveckling är viktigt i föreningen så väl inom föreningen men även ut till spelarna. Vi vill att alla våra spelare ska känna att dom utvecklas både som människor men även som spelare. 

 

I match 2 mötte vi DIV 4 laget Marma som i sin första match fick se sig besegrade av BK Legend och nu hade vi redan i match 2 chansen att spela bort Marma och hoppas på att BK legend som spelade efter oss också vinner för att vara klara inför den sista gruppspels matchen. Matchen mot Marma vart en tuff och hård kamp mellan två lag som spände musklerna och gick in i närkamper. en mindre välspelad match men en  match med bra fart och mycket attityd som vi bär med oss. VI gör en väldigt bra match där vi inte släpper till så många chanser utan låter dom spela utanför oss. Vi tar snabbt ledningen med 2-0 och har kontroll på matchen enda fram till att dom gör 2-1 på en frispark. men efter de kan vi även rulla in 3-1 som blir slutresultatet. 

 

Gruppens sista match mot BK Legend va en match om första platsen i gruppen då BK legend slog SIF internationell. Denna match vart en match där vi släppte lös allt och bara körde, alla spelare va aggressiva i Defensiven och va de jobbiga laget vi vill vara. Att hela tiden ta jobbet och se till att vi hjälper varandra i defensiven så väl som offensiven. Matchen slutar tillslut 4-1 efter de att BK legend gjort mål på sin Handikapp straff.

 

Gruppen summerar vi som väldigt bra obesegrade och endast två insläppta mål. En bra start på säsongen då vi varit noggranna under några veckor med att vi ska vara jobbiga att möta med ett bra aggressivt försvars spel, så visar vi de direkt att vi är på rätt väg med inställningen och attityden för att ta jobbet tillsammans.

 

Kvartsfinalen mot Hofors AIF som vi alltid på något sätt stöter på i denna turnering oavsett om vi möts i en grupp match eller om vi möts i slutspel så är de mycket känslor som spelar in i sådana typer av matcher. En kvartsfinal ska man ta sig igenom bara för att få Godkänd stämpeln på turneringen. Matchen startar med att vi fortsätter vissa upp den härliga inställningen och attityden för att försvara oss. Vi är noggranna i Omställningarna och skapar bra chanser redan från start. Dom första 5 spel minutrarna är de bra övertag och kontroll av oss och vi leder snabbt med 2-0 efter 10-15 minuter. Men efter de gör vi ett slarv i försvars spelet som resulterar i 2-1 och dom sista 10 minutrarna kommer att vara väldigt nervösa. men spelarna hanterar de på ett bra sätt och spelar av de på ett väldigt bra sätt. Seger och en Semifinalplats klar

 

Semifinalen mot Norrsundet som dom senaste 2 åren vunnit blir en tuff historia där vi ligger rätt och dom har mycket boll, vi skapar inga riktigt hetta chanser på våra omställningar men vi jobbar och jobbar innan dom får trycka in 1-0 efter en mindre bra agerande av oss. Efter de blir de stressigt och vi skapar en högklassig målchans men i samma sekund som dom rensar den rullar dom i 2-0. Sista 10 minutrarna blir böljande spel där vi släpper på allt och bara kör för att skapa 2-1 och kontakt och nerver men i stället kan dom rulla in både 3-0 och 4-0.

 

Norrsundet går sedan och viner turneringen mot BK legend i Finalen och vi kan summera turneringen med att vi åkte upp och starta en resa som vi i år är inne på där vi ska göra de tillsammans, ingen är viktigare en någon annan och alla ska vara med på tåget. Den resan fick en väldigt bra start där vi kan jobba vidare från under dom kommande veckorna. 

 

I dag startar två månader av hårt jobb där vi i dag kör i gång med den tuffa perioden av säsongen, en period som man kan tycka vad man vill om men för att vi ska orka spela de spel vi vill är de en viktig period för samtliga. 

 

 

2020-01-06

2020 är inne på sin 6:e dag och fler partner är klara.

För oss är det viktigt med lokala samarbeten av fler skäl. Hållbarhet är en viktigt fråga och något vi kommer att jobba med ännu mer under 2020. 

Vi har nu gjort klart med ICA Tor Center för 2020. Ett samarbete som pågått i många år och ett samarbete vi kommer att utveckla ännu mer. Som många säkert märkte så hade vi samarbete med ICA inför julen, ett bra upplägg för alla.

Stort tack ICA Tor Center !

 

/Birgitta

 

 

 

 

2020-01-03

Inför Bilma Cup 2020 

I morgon startar Bilma CUp för Torsåkers IF Herrar DIV 4, en säsongstart likt många andra dom senaste 8 åren men med några skillnader. Man kommer nu upp till Bilma för första gången efter en degradering i seriesystemet och en säsongsinledning som har varit kortare utifrån att eftersäsongs träningen startade i oktober och ledigt november då man tidigare har varit i gång och ledig under mellandagarna.

 

Vi tar ett snabbt snack med huvudtränare David Laksola som nyss skrivit på ett 2 års avtal med föreningen hur han ser på att åka upp till turneringen för 8 gången.

-Bilma cup är en fantastisk turnering att spela med mycket folk och bra stämning på läktaren men även i katakomberna. Så alltid lika roligt att åka ditt och träffa fotbolls Gästrikland. 

 

Hur har ni pratat inför turneringen, förra året åkte man ut mot Hofors AIF i kvarten efter en handikappstraff med ena laget, året före gick man inte ens till slutspel och dom två tidigare åren va man i final med en seger i ryggen.

- Klart vi ställer upp för att gå så långt som möjligt men just nu ligger fokus hos mig och föreningen som stort att jobba på andra värden och kanske inte en titel i första hand. Men självklart när bollen är i rullning ska vi göra dom andra värdena perfekt för att kunna gå så långt som möjligt.

 

Vilken typ av världen är de ni vill att ska sitta efter helgens cupspel?

- Vi vill hitta tillbaka till en gruppkänsla och hitta vad vi står för. Vi har jobbat hårt sen i oktober med den grupp vi har, vad vi vill stå för kommande år och vad vi vill som grupp tillsammans. Vi sätter stor viktig vid att alla är delaktiga och tar ansvar för de vi ska göra, tar man de hårda jobbet som krävs för varandra så kommer vi kunna vara ett bra lag som kan fortsätta att utvecklas.

SÅ vi kommer att få se ett hårt arbetande Torsåkers IF under Bilma ?

- Ja de är de absolut viktigaste att vi sätter de goda vanorna direkt sen är de som alltid inomhus turnering 25 minuter och gruppspel. med några handikapp-straffar så kan de gå hur som helst. Gruppen ska man bara krångla sig ur på ett eller annat sätt och de ska vi göra med hårt arbete och bra attityd och kroppsspråk som lyser stolthet.

 

Dessa åker upp till Bilma CUp i morgon för att starta tävlingssäsongen 2020

#1 Tobbe Wiberg-Persson

#90 Viktor Hedberg

#4 Rikard Eriksson

#5 Johan Lindkvist

#6 Isak Högblom 

#7 Viktor Jansson

#8 Nills Hällberg

#10 Mattias Magnusson

#15 Linus Wårvik

#20 Linus Lindkvist

#24 Anton Wallqvist

#25 Hugo Eriksson

#80 Oskar Wadia

 

Matchtiderna är

08.00 Sandvikens IF Internationell DIV 5 

13.50 Marma BK DIV 4

17.20 BK Legend DIV 5

2020-01-03

2020 är igång och även jobbet med våra partner.

3 dagar in på nya året så har vi gjort klart med en huvudpartner för närmaste två åren och det är Hofors Autoservice AB. 

Hofors Autoservice AB startade samarbetet med oss 2019 och då också som huvudpartner.

Stort tack för ert fortsatta samarbete 2020-2021 !!!

Mer att om Hofors Autoservice i länken,  https://www.hoforsautoservice.se/

 

/Birgitta

 

 

2019-12-29

Nytt år står för dörren och jobbet att få alla kuggar på plats inför säsongen är i full gång.

Swedbank har stöttat oss i många och gör så även 2020 vilket vi är väldigt glada för.

Stort tack Swedbank ! 

/Birgitta 

 

 

2019-12-29

Vill önska alla ett riktigt 

GOTT NYTT ÅR ! 

2019-12-29

Fotbollsskolan arrangerar vi varje år och det är en väldigt viktigt aktivitet. På fotbollsskolan fångar vi upp många barn och föräldrar. 

Vi samarbetar med fler partner kring fotbollsskolan och en av dessa är JH Byggteknik AB som även 2020 stödjer oss och specifikt fotbollsskolan. 

Stort tack JH Byggteknik AB

/Birgitta

 

 

2019-12-27

Så här i slutet av 2019 så är fler partner för 2020 klara. 

Vi har många partner som stöttat oss under många år. En av dessa är Pizzeria Parma som vi nu har gjort klart med och som finns med oss även 2020. 

Stort TACK för erat stöd och samarbete ! 

/ Birgitta

 

 

 

 

 

2019-12-26

Förlängning inom Torsåkers IF 

 

Vi kan i dag meddela att Torsåkers IF tillsammans med David Laksola har kommit överens om en förlängning som sträcker sig 2 år framåt. Förlängningen innebär att David kommer att vara anställd av Torsåkers IF under perioden. David kommer att ansvar för föreningsutveckling och fotbollsutveckling i synnerhet. Vi ser detta som mycket glädjande för att fortsätta vårat arbete med Hållbarhet och Långsiktighet. David har under förra året varit anställd av Intersport Gävle där han kommer vara kvar fram till 1 mars, efter de kommer David Jobba 100% med Torsåkers IF. Vi hälsar David varmt välkommen tillbaka till oss. 

 

David själv säger följande efter förlängningen

-Jag är fantastiskt hedrad av att få detta privilegierade arbete ytterligare en gång. Jag har trivts jätte bra på Intersport men ser fram emot att få vara tillbaka i föreningen i 2 år till. Intersport har gett mig mycket under detta år och jag har hittat ett jobb som jag vet att jag kommer komma tillbaka till på ett eller annat sätt.

 

Varför väljer du att skriva på 2 år ?

- Jag ser en lysande framtid i föreningen där de kommer många yngre spelare med stor utveckling samtidigt som våra spelare vi har skrivit på med i dag visar stort hjärta för föreningen. Kan vi få en bra styrning på detta dom närmaste åren så kommer föreningen att kunna stabilisera verksamheten och vara ett stabilt Div 3-4 lag inom dom närmaste 2 åren.

 

Hur skulle du summera föreningens utveckling under dessa 7 år du har varit här? 

- ja var ska man börja, jag skulle säga att föreningen har vågat drömma och vågat göra fel men på vägen har de blivit många saker som blivit rätt. Vi ska nu fortsätta att drömma och hitta nya vägar till att utvecklas och inte hamna i facket där vi är nöjd och tycker att vi gör saker bra. Bekvämlighet och dom enkla vägarna står inte för oss. Vi tar dom jobbiga vägarna och obekväma insatserna. som man brukar säga allt är möjligt, de är bara de omöjliga som tar lite längre tid....

    

Glad fortsättning till er alla hoppas att ni är lika glada som vi

 

             

 

2019-12-18

Torsåkers IF Lucka 19 

Ni har inte missat i helgen kommer Torsåkers IF att befinna sig på Ica Torcenter för att hjälpa er med Kassarna och även skapa den optimala julstämningen med glögg och kaffe utanför för alla. Vi  tillsammans med Ica har tagit fram en Ica kasse där du kan stödja både den lokala handlaren men även den lokala idrottsföreningen. Men de viktigaste av allt så spar vi in på plasten och miljön.

 

 

Ica Kassen finns bara i få exemplar så först till kvarn under helgens Julaktiviteter på Ica Tor-center

25kr/st

 

 

 

 


 

Luckans Sponsor är 

Telefon:070-4900789

2019-12-17

Viktig kugge i föreningen är våra partner. 

Det jobbar för fullt inför 2020 och kan med glädje informera att Midroc har valt att fortsätta samarbetet med oss 2020-2021.

Midroc har varit ett samarbetspartner till oss under många år.

Stort TACK Midroc

 

 

 

2019-12-07

Fira Julen  på Ica Tor-center med Torsåkers IF 

 

Under helgen den 21-23 December kommer Ica tillsammans med Torsåkers IF hjälpa till för att motverka köerna som blir under julen men samtidigt fira julen tillsammans då vi bjuder på kaffe,glögg och pepparkakor till dom som handlar. Kom och handla din julmat på Ica Tor-center och snacka med spelar, Ledare och styrelsen i Torsåkers IF. Vi vill jobba mot ett hållbart Torsåker och vi uppmanar alla att handla lokalt för att stärka bygden! 

 

David Laksola sportchef i Torsåkers IF säger så här om samarbetet

- Ett naturligt steg då vi kommer jobba med hållbarhet och vi vill stärka bygden tillsammans med invånarna. Vi hoppas att alla handlar lokalt för ett hållbart Torsåker i Jul. Kom om besök Ica tor-center före Jul 

 


2019-12-07

Lucka 24

 

Från Torsåkers IF vill vi önska alla en riktigt

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR 

 

 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

 

2019-12-03

Bilma Cup 2020 

Då va de snart dags i gen för den årliga Bilma Cup turneringen i Ockelbo. En turnering med stor passion och mycket glädje. Turneringen har representerats av Torsåkers IF dom senaste 7 åren och nu gör vi de för 8 gången. Säsongen startade i går upp med ett lätt löpning för att sedan gnugga spel, 14 spelare på plats i går med bra fart och bra beslutsamhet att säsongen 2020 ska präglas av glädje och tillsammans för att lyckas.

 

Hoppas att ni följer med upp till Ockelbo Efter nyår!

08.30 Sandvikens IF INT DIV 5 - Torsåkers IF DIV 4

13.50 Torsåkers IF DIV 4 -Marma DIV 4 

17.20 Torsåkers IF DIV 4 - BK Legend DIV 5  

 

2019-12-02

 Lucka 4

Hållbaret är en viktig fråga för oss alla

 

Vi kommer med start 2020 arbeta aktivt med Hållbarhet.

Vi utgår från UNICEF´s 17 hållbarhetsmål och har då valt att arbeta med:

Hälsa & välbefinnande samt Hållbara Städer & Samhällen.

 

Vad kommer vi då att göra ?

 

Hälsa & Välbefinnande:

Utbilda inom kost och vikten av att äta rätt

Skapa förutsättningar för mer spontan rörelse på IP

Aktivitetsdagar på IP

Samarbete skolan

 

Hållbara Städer & Samhällen:

Pant har vi redan på IP

Planerar en miljövecka

Samåkning till och från matcher /träningar

Lokalproducerade produkter i cafeterian

Återbruk

 

Vill ni vara med och påverka  eller har frågor kring Hållbarhet så bara höra av sig.

 

 


/Styrelsen

 

 

 Luckans Sponsor

 

AM Hodin AB 

 

 

 

 

2019-11-29

Många kuggar blir det & alla lika viktiga

Roger Wallqvist som driver Wallqvist Bygg är inte bara en engagerad ledare i Torsåkers IF utan en viktig samarbetspartner.

Idag klart att samarbetet fortsätter 2020-2021 

Stort TACK Wallqvist Bygg AB

/Birgitta

 

 

2019-11-29

Kuggarna faller på plats mer och mer.

SKF är en trogen partner till oss och samarbetet fortsätter även 2020.
SKF stödjer också vårt samarbete med skolan.

Stort TACK !!

/Birgitta

2019-11-25

 Lucka 21

Gemenskap Torsåker är vårt samhällsengagemang. Vad är då vårt samhällsengagemang och varför gör vi det vi gör. 

Föreningar är en viktig del i samhället, samarbete och samverkan är viktigt för att allt ska fungera. Torsåker är en mindre ort och då är det ännu viktigare att samverka och samarbeta, föreningar, kommun och näringslivet. 

Vi beslutade 2015 att bli navet i byn och vara delaktig i samhället och Torsåkers utveckling.

I Gemenskap Torsåker så arrangerar vi Valborgsmässofirande, Camping i samarbete med Torsåkers Bluegrassförening, Bygdemarknaden, Spökstig, Julmys bla. Vi samarbetar också med skolan för att få fler barn och ungdomar att röra på sig. Vi samverkar med företag och andra föreningar med olika aktiviteter och arrangemang.

Vår övertygelse är att samverkan och samarbeten är framgångsfaktorer där vi gemensamt kan utveckla Torsåkers IF och Torsåker.

 

Glädje - Gemenskap - Stolhet

  

Luckans sponsor är 

 

 

2019-11-24

5 Platser kvar när Andreas Ohlsson har skrivit!

Söndag Kväll och återigen dags för en ny underskrift. Vi är glada att ytterliggare en trotjänare har skrivit på för 2020. ett lagbygge med stort hjärta före föreningen har börjat ta form och en revansch att uthämta för samtliga spelare kommande säsong. Nu är de bara 5 platser kvar för utespelarna att slåss om. Då saknas fortfarande några från förra årets lag och ryktena säger att de kommer några rekryteringar till upptakstmötet i veckan. Vad kommer att hända ?

 

Sportchefen säger

Andreas har under hela sitt liv tillhört Torsåkers IF Andreas har varit en viktig spelare för tjärnan i Torsåkers IF. Tyvärr vart föra säsongen som den vart både för Andreas och lagets del och nu ska han tillsammans med alla oss andra ta oss tillbaka. Vi är väldigt tacksam att Andreas väljer Torsåkers IF föra alla andra nybyggen.

 

Truppen just nu

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik
5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist 

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10. Oskar Wadia 

11. Calle Waara 

12. Mattias Ohlsson 

13. Isak Högblom 

14.Alexander Skråmo

15. Andreas Ohlsson 

16.

17.

18.

19.

20.

21. Junior spelare

22. Junior spelare

 

2019-11-22

Vi från Torsåkers IF vill tacka Margareta Nornholm, Nornholms Blommor för gott samarbete under alla år. 

Margareta lämnar nu över till Eira Hedlund som from idag, 25/11, kommer att driva Torsåkers Blomsterhandel.

Vi vill tacka Margareta och önska Eira stort Lycka till !

 

Hälsningar

 

Torsåkers IF

/Birgitta 

 

 

2019-11-22

Fler kuggar som hakar i och det jobbas intensivt på fler håll i föreningen.  Inte bara spelare som signar och förlänger.

Marklunds Betongprodukter är en väldigt trogen partner till oss och har så varit under många år och som nu förlänger med TIF säsongen 2020.

 

Stort TACK !!!!

 

/Birgitta 

 

 

 

2019-11-22

Extra Extra!!! 

Under fredagen har de varit många nyheter om Herrarna och A-laget, vi kan nu även bjuda på ytterligare en nyhet då vi vill att alla TIFARE ska få en ljusare helg. Med denna nyhet får vi verkligen en ljusare framtid och helg. Vi har kl:17.00 i dag gjort klart med Alexander Skråmo som väljer att skriva på sin 9 säsong i föreningen. Alexander har spelat 117 matcher och gjort de med den ära då han har skapat sitt eget spelsätt och en tydlig förebild för våra yngre spelare.

 

Sportchefen säger så här...

Vi och jag har jobbat hårt för att Alexander ska stanna i föreningen då Alexander så som många andra har haft andra alternativ. Detta är med Stolthet som vi skriver på kontraktet med Alexander då han är en självklar spelare i Torsåkers IF tröjan med sitt sätt att sprida attityd och löpmeter på planen med härlig inställning.

 

 

Truppen just nu

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10. Oskar Wadia 

11. Calle Waara 

12. Mattias Ohlsson 

13. Isak Högblom 

14.Alexander Skråmo

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21. Junior spelare

22. Junior spelare

 

 

2019-11-22

Sportassistenten förstärker organisationen 

Sista nyheten för dagen kommer från Sportassistenten Patrik Berg som jobbar tätt intill herrlaget och den sportsliga verksamheten överlag. Organisationen just nu är mer slimmad en tidigare för att alla ska vara med delaktiga med större ansvar. Men vi väljer att plocka in ytterligare en sportassistent med inriktning Senior A & B. Vi hälsar Jakob Markarian varmt välkommen till Sportgruppen som Sportassistent med Inriktning Senior.

 

Jakob är en framtida föreningsledare på olika sätt med ett stort kunnande och ett naturligt sätt att vara kommer Jakob i sin roll som sportassistent inriktning Herrar ansvara för en del kontakt med spelare och även jobba med rekrytering in till förening. Jakob kommer jobba nära Sportchef David Laksola men i synnerhet ge ett naturligt understöd till Sportassistent Patrik berg som sitter med på både Herrsektion men även ungdom.

 

Sportassistent Patrik Berg säger så här om Jakob....

Jakob har en bakgrund i föreningen och har varit här och spelat så de känns naturligt att behålla honom för att bygga vidare, Jakob är i rätt ålder och har ett stort kontakt nät med spelare som vi skulle kunna vara intresserad av inför kommande men även över tid..

 

Sportsliga organisationen runt lagen Herrar som undgom 

Sportchef: David Laksola

Sportassistent: Patrik Berg 

Sportassistent Herrar: Jakob Markarian

Styrelse Representant Herrar: Stefan Lindkvist

Styrelse Representant Ungdom: Janne Juhlin

Materialansvarig Herrar: Ulf Wårvik

Materialansvarig Ungdom: Stefan Östblom

Boknings ansvarig: Micke Wihrén

 

Ledartruppen A-lag

Huvudtränare:David Laksola

Assisterande:Jens Engkvist

Assisterande:Juha Laksola

Materialare: Ulf Wårvik

Materialare: Christoffer Hillberg

 

Ledargruppen B-lag

Tränare:Poe Englund

Tränare: Roger Wallqvsit

Lagledare: Ewa-Liz Lööf Halvarsson

 

2019-11-22

Spelare 13 klar inför 2020 

Dagens Andra nyhet kommer också från A-laget där vi nu kan meddela att Isak Högbom väljer att spela sin 7 säsong för Torsåkers IF och börjar nu räknas som en av kultur bärarna och dom stora profilerna i Torsåkers IF. Isak har spelat 76 matcher i föreningen och börjar snart närma sig dom där åtråvärda 100 matcherna i en och samma förening. En milstolpe som vi värdesätter och inger respekt både som spelare men även som individ att lyckas med. 

 

Sportchefen säger..

Isak har under dom senaste två åren varit en nyckelspelare både på planen men även utan för med sitt sätt att vara inger han lugn med respekt och vi ser att Isak är en ledare i framtiden. Vi är väldigt glada att Isak blir kvar och vill vara med på nystarten nästkommande säsong. Isak är en av dom spelarna vi har erbjudit en ledarutbildning för att fostra morgondagens A-lags tränare i Torsåkers IF

 

 

Truppen just nu

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10. Oskar Wadia 

11. Calle Waara 

12. Mattias Ohlsson 

13. Isak Högblom 

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21. Junior spelare

22. Junior spelare

 

2019-11-22

Spelare 12 klar inför 2020 

 

Spelare 12 är klar inför 2020 vi hoppas att du är lika glad som vi att Mattias Ohlsson är skadefri och väljer att spela inför kommande säsong. Mattias va borta under förra året på grund av en knä skada som han  ådrog sig under vintern men som nu är rehabiliterad och klar för spel 2020. 

 

Sportchefen säger...

Att få  Mattias Ohlsson att spela inför kommande säsong är en viktig pusselbit för den lokala förankringen som vi vill hålla på laget där just nu alla spelare har varit i klubben länge och vet vad vi vill. Mattias är inte bara en duktig fotbollsspelare utan en väldigt laglojal kille som är på plats i alla väder.

 

Truppen just nu

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10. Oskar Wadia 

11. Calle Waara 

12. Mattias Ohlsson 

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21. Junior spelare

22. Junior spelare

2019-11-20

Spelare 11 klart inför 2020

Spelare numer 11 är i dag klar för Torsåkers IF några skriver sina kontrakt på ett kansli, en bil på Willys vi skriver i dag kontraktet på Sibylla Hofors. Vi kan i dag meddela att även Calle Waara kommer att spela i Torsåkers IF tröjan kommande säsong, Calle har spelat 44 matcher i föreningens A-lag. Detta är Viktigt att fortsätta bygga gruppen på spelare som vill spela Fotboll i Torsåkers IF och på lokala karaktärer.

 

Sportchefen säger om Påskriften

Vi är väldigt tacksamma att Calle väljer att fortsätta tillsammans med oss inför kommande säsong. Calle ligger rätt i våran spelarprofil då han är från kommunen och har varit här under en längre tid. Med hans erfarenhet och hans skils kommer vi kunna bygga vidare på något riktigt bra. Calle har under förra säsongen klivit fram både på planen men även som individ och förebild för våra yngre spelare vi hoppas att Calle ska kunna ta ytterligare steg.

 

Hur ser övriga arbetet ut ?

- Övriga arbetet ser ut att flyta på bra vi är just nu inne i slutfasen där vi ska hitta dom 17 första klara spelarna innan nästa vecka startar. Detta kommer vi med största sannolikhet att göra.

 

Då är de bara 3 platser kvar till 20 där de är stopp eller ? 

- Japp där är de stopp då vi kommer viga dom två tomma utspelar platserna till våra juniorer för att dom ska ha en egen plats där dom får sitta när dom är med oss i sommar.

 

Hur ser de ut med dom tre platserna då för jag antar att upp till 17 spelare känner ni er så gott som klara med eller ?

- Ja dom första 17 platserna känner jag mig nöjd och stolt över att kunna fylla med spelare som har varit här under förra året. De är viktigt för oss att vi ska fortsätta bygga lokalt, Sen dom övriga 3 platserna till 20 spelare kommer vi ha två alternativ att fylla. Antingen är de med några try-out spelare som vi kommer köra på eller så är de rena nyförvärv. 

 

Så de skulle kunna bli 20 st av spelare som varit i föreningen tidigare och som kommer tillbaka och inte ett enda nyförvärv ? 

- De är för tidigt att säga men de är högst sannolikt att truppen kommer bestå av en 97% av spelare som varit i föreningen tidigare och jag tror vi kommer ha bland den högsta siffran någonsin på lokalförankring i truppen sedan jag kom för 7 år sedan.  

 

Vad är nyckeln till detta ?

- De finns många som sitter just nu där ute som säger att man ska bygga nytt och att man ska göra de ena eller de andra för spelarna om dom kommer. Men jag tror och hoppas att spelarna vi har och har haft känner att vi vill deras bästa och inte målar upp en fasad av saker. Vi har varit här i 7 år och kliver in till en 8 säsong dom vet att vi gör allt för våra spelare och att vi är måna om dom även som människor och inte bara som spelare. De tror jag är största nyckeln.

 

Är de några som kommer lämna ?

- Ja de finns några spelare som kommer att lämna oss inför sommaren och som jag har sett att dom är klara för en annan klubb en oss. Men jag kommer inte nämna några spelare utan de för den nya föreningen göra själva jag har bara sätten att berätta vilka jag själv har skrivit på med.

 

Truppen just nu

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10. Oskar Wadia 

11. Calle Waara 

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21. Junior spelare

22. Junior spelare

 

2019-11-14

Träffar med våra partner inför framtiden pågår hela tiden.

Våra partner är viktiga kuggar i föreningen och då kan vi meddela att Enerco Group AB väljer att samarbeta med oss dom två kommande åren.

Vi är otroligt glada för det och ett STORT TACK till Enerco Group AB

 

/Birgitta 


2019-11-13

Onsdag Morgon dags igen! 

Onsdag morgon och nu är de dags att presentera spelare nr 11 i truppen, vi kan i dag meddela att Oskar Wadia kommer att fortsätta spela i Torsåkers IF under 2020. Oskar tog under förra året stora steg och blev en bra box till box spelare med ett hårt jobb i både defensiven men även offensiven.  Så stort tack för att du vill vara kvar under 2020

 

Sportchefen säger om förlängningen. 

Oskar är en spelare som vi ser stor potential i och som vi tror kommer kunna ta nästa steg under dom kommande två åren, Oskar jobbade hårt både på träning och match under förra året och vart en nyckelspelare på många sätt. Oskar kom som en duktig offensiv spelare men under året utvecklade han stora delar av sitt spel och blev en hårt jobbande spelare som tog ansvar både offensivt och defensivt. 

 

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10. Oskar Wadia 

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

 

 

 

2019-11-12

Spelare NR 10 att förlänga...

Spelare 10 och andra för dagen att förlänga är ingen mindre en spelare som har under åren klivit fram och utvecklats båda på planen men även utanför planen. Vi är väldigt glada att Viktor Jansson väljer att vara kvar under 2020 för att förstärka gruppen och föreningen inför kommande säsong.

Viktor har spelat fotboll under hela sin karriär med Torsåkers IF och ytterligare en säsong är kommen och Viktor blir kvar i Torsåkers IF.

 

Sportchefen säger...

Viktor är en spelare som har haft stor utveckling under säsongen men även under dessa 7 år, Viktor har blivit en jämn spelare som man vet vad man får av. Viktor har under en längre tid visat fram fötterna och bevisat att fotbolls kunskap, vi har erbjudit viktor att gå första steget för att bli fotbollstränare efter karriären. Vi kommer att jobba med spelarna under året för att fostra nya tränare inom föreningen och inom laget. Vi ser gärna att så många som möjligt går en tränar utbildning under sin aktiva karriär för att få förståelse och kunskap både för sitt eget spelande men även för att ha med sig de i bagaget efter spelarkarriären. 

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

2019-11-12

 Lucka 23

Dan före dan, julafton i morgon.

Vad hände – sitter här och funderar var det här året tog vägen, fler än jag som tycker det gått fort ?

Mitt 9:e år som ordförande, oj oj oj. Sa max 3 år från början. Funderar på hur det kunde bli så här och frågan är nog ganska enkel.

Det är en fantastisk förening där det finns en otrolig vilja att utvecklas och tänkta nytt hela tiden. Det passar mig väldigt bra, att bara förvalta är inte riktigt min grej.

Men är heller inte så enkelt att hela tiden ha nya saker på gång, det kräver sitt. Händer att ”vi kör i diket” men bara upp igen, utvärdera, omvärdera och gå vidare.

Mitt år inleddes med nominering som Årets Eldsjäl i Gästrikland, att bara bli nominerad var otroligt mäktig för mig. 2018 var till och från ett turbulent och jobbigt år så extra roligt att bli nominerad.  Att sen på galan bli Årets Eldsjäl i Gästrikland 2018, är helt klart topp 4 i mitt liv. Går nästan inte att sätta ord på känslan, så stolt. Men, vill att alla i föreningen ska känna att det är deras pris också, utan alla i och kring föreningen så får man inte ett sånt här pris.

TIF året har varit ett bra år tycker jag. Många barn och ungdomar igång och det är trots allt vår framtid. Så häftigt att vara på Vindarnas en kväll och se alla dessa barn och ungdomar som tränar. Alla ledare som med sitt engagemang ser till att allt fungerar, det är energikick det.

Seniorerna har testat div 3, gjort många bra matcher men målen har inte velat hamna på rätt sida av stolpen. Så är idrott ibland men nu tar vi nya tag 2020 och div 4, ser riktigt bra ut så här långt.

Vårt samhällsengagemang genom Gemenskap Torsåker känns också väldigt bra, Bygdemarknaden bla som vi arrangerat för 5:e gången så nu är det en tradition. 

Samarbete med skolan ska vi försöka utveckla och det tror jag är viktigt, Torsåker är en liten ort och då är samverkan viktigt. Vi vill vara navet i byn. 

Inför 2020 kommer vi jobba mycket med långsiktighet och hållbarhet, det ska bli mycket spännande. När det gäller Hållbarhet så är det något vi alla måste tänka på.

Nästa år fyller föreningen 110 år ! Ja du läste rätt, 110 år, det är många år det och vi kommer att uppmärksamma det på flera sätt. 

Finns mycket att skriva om men jag stannar här och jag vill av HELA MITT HJÄRTA tacka er alla i och kring föreningen - aktiva, ledare, styrelse, personal, föräldrar, partner, publik, supportrar, Fler som gör mindre, Solberga Skola, Hofors Kommun Fritid, GFF, SISU mfl 

Utan er alla ingen verksamhet  !

Glädje – Gemenskap - Stolthet

 

Önskar all en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR !

 

Birgitta

Ordförande 

 

Sponsras av

 

 

2019-11-12

Förlängning i Torsåkers IF 

Torsåkers IF jobbar vidare med att förlänga avtalen och skriva avtal med spelare, I dag kommer de en välbehövlig förlängning som föreningen kan presentera och som man är väldigt glada för att ha gjort klart inför 2020. Denna gång förlänger man med Målvakten Tobias Wiberg Persson. Tobias kom till föreningen under hösten och gjorde de riktigt bra och kom in i gruppen på ett bra sätt. 

 

Sportchefens ord om förlängningen

Tobias är en bra målvakt som vi har haft hos oss under två perioder, nu återvände han "hem" till oss under hästen och vi är väldigt glada och tacksamma att han stannar även över 2020 för att utvecklas och bidra med ett stabilt målvaktsspel. 

 

Truppen har nu börjat byggas på och så här ser den ut just nu. Ytterligare en förlängning kommer under dagen så håll ögonen öppna!

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

2019-11-11

 Lucka 22

Varje år är det Hoforsgalan där en mängd priser delas ut. Hoforsgalan är from 2019 en gemensamma gala för idrotten och företagande. Finns otroligt många ideella krafter som dag ut och dag in jobbar i sin förening och finns en mängd företagare som sliter varje dag och natt i sina företag.

Dessa är värd att hyllas på Hoforsgalan men inga priser utan nomineringar.

Nominera Du också innan 31/12.

Årets Arrangemang

Årets hederspris

Årets lag

Årets ledare

Årets ungdom 

Nominera på

https://Hofors.se/kultur-fritid/nominera-2019-ars-idrottsprestation.html

 

Årets Fritids och kulturstipendiat 2019

Nominera på

https://Hofors.se/kultur-fritid/fritids-och-kulturstipendiat/nominera-till-fritids-och-kulturstipendiet.html

 

Årets Företagare

Nominera på

https://www.foretagarna.se/nyheter/gavleborg/2019/oktober/arets-foretagare-i-Hofors.html

 

Mer finns att läsa om Hoforsgalan på FB Hoforsgalan och på länken 

https://www.hofors.se/kultur--fritid/nominera-2019-ars-idrottsprestationer.html

 

Tack för att Du nominerat

 Dagens sponsor är

 

 

2019-11-11

 

Lucka 16 

I dagens lucka så vill vi lyfta fram alla ledare vi har i föreningen. Vi har i dagsläget 2 senior lag och 5 ungdomslag + Boll & Lek och då behövs det ett helt gäng ledare.

25 ledare är idag igång i föreningen som året runt är engagerad för att barn, ungdom och senior fotbollen ska fungera. Planering av träningar, genomförande av träningar, matcher, matchplanering, spelarmöten, föräldramöten, ledarmöten och en hel del mer.

Ledarna gör tillsammans ca 12 000 timmar vilket motsvarar 6 heltidsanställda. Det görs helt ideellt, helt fantastiskt jobb alla ledare gör. 

Vi fick en pratstund till Marie Modén, en av ledarna för P/F 10-11

 Varför blev du ledare ?

Jag blev ledare för att barnen skulle kunna få en möjlighet att spela/leka fotboll i Boll & Lek och för att jag fick frågan av David helt enkelt & sen har det fortsatt.

Vad är bäst med att vara ledare ?

Det bästa med att vara ledare i Torsåkers IF är att se barnens glädje och för att vara med och se dem utvecklas. Sen är det en otroligt gemenskap i föreningen vilket gör att man som ledare kan be varandra om hjälp om man behöver det. Vi är flera ledare i laget, Jonas, Mattias, Patrik, som är otroligt roliga och vi skrattar mycket tillsammans. Härligt gäng helt enkelt.

Vad är svårast med att vara ledare ?

Det svåra är att försöka anpassa träningar så att alla barnen ges utrymme till egen utveckling och fotbollsglädje. Men där är det skönt att föreningen snabbt investerar i Fotbollsförbundets utbildningar så att vi ledare får verktyg att fortsätt leda barnen.

Torsåkers IF med 3 ord

Glädje - Gemenskap och ett härligt gäng (blev visst mer än tre ord)

 Tack Marie för pratstunden. Utan alla er fantastiska ledare så skulle vi inte kunna bedriva den verksamhet vi gör idag. 

Stort Tack till er alla 

Sponsras av 

MORELLS RÖR & ENTREPRENAD

 GAMMELSTILLAVÄGEN 83
813 94 Torsåker

 

2019-11-11

 Lucka 9

Verksamhetsberättelse Pojkar 09/10 för 2019

 

Verksamhetsåret började med inomhusträningar i Solbergahallen i mitten av januari för de som inte är dubbelidrottande. I vårt lag är det väldigt få som är det vilket är synd. Intresset för inomhusträningar är betydligt lägre än när vi går ut på gräs. Det är något vi noterat under flera år nu och vissa av killarna tycker helt enkelt det inte är roligt att träna inomhus. Det ledde till att vi var alltifrån tre spelar upp till åtta spelare under inomhussäsongen. Vi valde att inte gå på konstgräset i Hofors utan fortsatte i Solbergahallen. När den var stängd på lovet körde vi på grusplanen istället. 

 

Vi spelade en futsalcup i Gävle - ”barn hjälper barn” vilket är en cup med ett gott syfte. För oss blev det spel och resultatmässigt en mycket jobbig cup. Många mål i baken och mycket choklad till motståndarna. Trots det så höll spelarna uppe humöret och kämpade på. Vi diskuterade mycket i ledarstaben hur vi skulle göra till sommaren och även på ledarmöten under våren. Vi bestämde oss till slut att spela sju mot sju och spela i 09-serien. Det var nog rätt beslut för när vi gick ut på gräs i maj så droppade spelarna in en efter en.   Serien har varit supertuff för våra killar där förlustsiffrorna varierande mellan – 30 och -4 i de enskilda matcherna.

 

Vi har tappat ett par spelare under säsongen och några har kommit till. Vi har haft runt 15 man i truppen men trots det haft svårt att spela bortamatcher då vi saknat många spelare. Trots det har vi bara flyttat en match. Tyvärr lottade förbundet oss också mot lag som låg så långt bort som bara var möjligt under 2019 vilket inkluderade två besök nere i Uppland samt match mot Ockelbo. Vi har saknat de roliga derbyna mot lag från Västra Gästrikland. Det har killarna också gjort.

 

Läs fortsättningen i morgondagens lucka// 

 

 

 

Sponsrar av 

 

2019-11-10

Bygget 2020 pågår på flera håll, många kuggar som ska fungera. 

Våra partner är en otroligt viktigt kugge i föreningen. '

Vi är därför väldigt glada att presentera Robin Sjöström Bygg AB som fortsätter jobba med oss även 2020.

Stort TACK Robin Sjöström Bygg AB

 

/Birgitta

Ordförande 

2019-11-07

Lojalitet och delaktighet nu förlänger.... 

 

Efter en veckans hårt jobb med samtal så kan vi presentera ytterligare 2 spelare som väljer att förlänga, lojalitet och delaktighet är synonymen för båda två spelare som är lojala mot sina medspelare och väldigt delaktiga i gruppen, därför känns de extremt roligt att kunna presentera att årets MVP Nisse berg och Framröstad med hela 30 % av rösterna i år Linus Lindkvist väljer att förlänga sina avtal inför kommande säsong. 

 

Sportchefen säger så här om Linus Linkdkvist

Linus har under dessa året klivit fram och varit högst lojal mot gruppen alltid på plats och gör sitt yttersta för att prestera. Därför känns de fantastiskt roligt att kunna presentera folkets spelare 2019 som förlängning inför 2020.

 

Sportchefen säger så här om Nisse Hällberg

Nisse är en av dom lojalaste spelarna jag haft med många bra tankar tar han den plats i gruppen han vill och har trivts väldigt bra under året. Nisse Var ledarnas MVP under 2019 då han höll den jämnaste lägsta nivå och en hög högstanivå. 

 

Vi är otroligt glada att både Nisse och Linus Väljer att spela i den grönsvarta tröjan inför 2020. Båda dessa kommer kunna ha en nyckelroll i vårat sätt att spela och driva gruppen mot seger i sommar. Vi jobbar stenhårt med att hitta spelare som vill vara delaktig i något som under en 3 års period kommer bli väldigt bra. Dessa två spelare kommer i högsta grad bidra med detta.

2019-11-07

 Lucka 20

Vi jobbar med långsiktighet och hållbarhet. Då är det viktigt att ha en gemensam grund att stå på. 2017 jobbade vi tillsammans med SISU igenom föreningen, vilka vi är till för, vad står vi för, vad ska vi göra mm. Ett mycket bra och viktigt arbete där vi jobbade fram  Vision - Verksamhetsidé och Värdeord. Detta är viktigt att sprida i och utanför föreningen. 

 

 

Sponsor är 

Mattias Bergs Åkeri AB 

 

2019-11-07

 Lucka 18

Fotbollen är grunden i Torsåkers IF och det kommer alltid att finnas fotboll i Torsåkers IF.

2015 tog vi ett strategiskt beslut att också jobba med samhällsengagemang som vi numer kallar Gemenskap Torsåker. I gemenskap Torsåker så arrangerar vi bla Valborgsmässofirande, Bygdemarknad, Camping mm. Vi gör väldigt mycket och viktigt att informera om det.

Gör det skillnad det vi gör ? 

Genom EttBraNätverk Gävleborg så har vi fått information och kunskap att presentera föreningen på ett sätt utöver det traditionella.

Vi gör nu för tredje året ett Socioekonomiskt bokslut som är en sätt att beskriva den verksamhet vi gör, vilken betydelse det har för orten och föreningen men andra ord och siffor än traditionellt bokslut.

Visar vikten av föreningen på orten, betydelsen för barn och ungdomar, ledares ideella engagemang mm.

Kan bara konstatera att det vi gör har betydelse och gör skillnad.

http://www.torsakersif.se/Media/Soc%20bokslut%202019%20pp.pptx 

 

 Sponsor för dagens luckan är

Bröderna Juhlin invest AB

 

2019-11-07

 Lucka 17

JUL aftons morgon med Torsåkers IF 

Traditioner är till för att följas, vi hoppas att du vill vara med och fira julaftons morgon tillsammans med oss. Ta en promenad och va med under morgonfirandet tillsammans med oss. Firandet i år kommer att ske på Torsåkers IP där vi grillar korv och bjuder på en mysig stämning. 

 

Välkommen till Torsåkers IP kl:07.00-09.00

Alla får grillad korv med bröd, glögg, kaffe och  pepparkaka.

Varmt välkommen till oss. 

 

Luckans sponsor är 

 

 

 

2019-11-07

 Lucka 14

              Fotbollsskolan / Boll och lek 2019

Fotbollsskolan och boll och lek 2020, Föreningens rekryterings arbete så väl på spelare som på ledare är en viktig del för att få föreningen att vara hållbar över tid. Under dom senaste 3 åren har fotbollsskolan under sommaren och boll och lek verksamheten varit två viktiga delar. 

Fotbolls skolan har ändrat tappning från att vara ett nationellt koncept där alla kör så har Torsåkers IF tillsamman med samarbetspartners startat en egen fotbollsskola för att hålla ner priset och inte vara styrda vad man ska göra och inte göra. Vi har skapat en fotbolls skola med glädje och mycket gemenskap under årets fotbollsskola hade vi hela 65 barn på plats under lördag och söndag. En mycket glädjande siffra för oss som ser barn och ungdomarna som en viktig del i föreningen. 

Boll och lek startar vi upp under hösten för att se hur stort intresse är och hur vi skall jobba vidare för att rekrytera ledare till gruppen. Vi körde 4 st prova på tillfällen där de totalt var 34 olika barn som va med och provade på att spela och leka fotboll tillsammans med oss. Vi kommer efter nyår att presentera kommande års evenemang och där i bland fotbollsskolan samt boll och lek 

 

Stort tack för den sommar önskar David Laksola

 

 

Luckan sponsras av 

 

Telefon: 0290- 40215 

2019-11-07

 Lucka 15

Torsåkers Bygdemarknad startade 1992 och har sedan genomförts under alla år. Har verkligen blivit etablerad och en tradition.

Torsåkers IF var arrangör för 5:e året i år. Vi fick förfrågan våren 2015 att vara arrangör och vi tackade ja och det passar väldigt bra in i vårt samhällsengagemang Gemenskap Torsåker. 

Vårt mål har varit att öka antalet knallar, få fler aktiviteter under dagen, ex scen där lokala förmågor uppträder, engagera företag i och kring Torsåker mm

Det har hittills var väldigt lyckat och vi fortsätter med samma upplägg 2020. Bygdemarknaden 2020 är söndagen den 4 oktober, så boka in den dagen.

Finns det fler ideér och vill Du vara med på marknaden, i arrangörsgruppen, jobba några timmar under dagen - bara höra av sig till Sussi på kansli.

Tack alla ni som varit med, besökt och jobbat på Bygdemarknaden ! 

 

 

Sponsor är: 

 

2019-11-07

 

Verksamheters berättelse 2019 Herrsektion

 

Herrsektionen har under 2019 tagit ett steg bakåt men två till tre steg framåt. För första gången på många år har föreningens A-lag åkt ur en serie, detta vart ett år där många små saker kanske gick fel och studsade emot föreningens A-lag. Men hanteringen efter degraderingen är den bästa hanteringen föreningen har gjort. Ett digert arbete med över 60 spelarsamtal och mängder av planeringsmöten. Vi kommer i verksamhetsberättelsen att lista några av sakerna som gjorde att de blev en degradering. Några saker som vi tar med oss inför 2020 som gör att föreningen kommer ta nästa steg i sin utveckling.

 

Varför vart de degradering

 • Nyckelspelare som blev skadad eller föll ifrån

  En punkt som har lyfts fram av spelare och ledare är nyckelspelare som försvann av olika anledningar, nyckelspelare som under 2018 varit viktiga spelare i omklädningsrummet för spelarna.

 • Trupp bygget med för många spelare och en ny grupp

  Utifrån att nyckelspelare försvann så blev truppen svajig tack vara att de blev en större trupp med mindre VI känsla. Något som vi har varit stolta över förut att vi varit ett lag som krigat för varandra. Detta blev nu rubbat och med en för stor trupp med många nya så var de ingen som tog ansvar för den gemensamma prestationen.

 • Starten av 2019 efter 5 omgångar stod herrarna på 7 poäng efter 10 omgångar, med en bra spelmässig start men utan att få med sig poäng så vart självkänslan i gruppen stukad och mycket funderingar och tankar. Utan att vara optimistiska skulle laget ha stått på 10 poäng efter första 5 omgångarna och då kunna ha skramlat in några poäng till dom kommande 5 omgångarna. Nu blev de en jobbig start och de är aldrig bra i en ny division.

   

  Nästa steg i utvecklingen utifrån 2019

 • Mindre A-lags trupp

  Som vi sagt tidigare ska truppen bli mindre och starkare kraft inom gruppen där vi ska göra 2020 tillsammans.

 • DM spelet till 2020 tas bort

  Då inte kommunen har planen i drift under februari månad så kommer vi att ta bort DM spelet då vi inte får dom förutsättningar som de krävs att vara med

 • Träningsläger

Träningslägret läggs de en stor vikt vid under 2020 för att bygga gruppen från start och inte vänta med att truppen blir tajt. Träningslägret 2020 kommer att finansieras av arbets insatser av A-lags spelarna. 4 dagar på Eckerö med 6 träningar på 4 dagar i April månad.

Vi hoppas att ni kommer att vara med oss under 2020 igen när föreningen fyller 110 år Stort grattis till oss alla att vi firar 110 år i en division där föreningen ska vara minst. Vi ser ljust på framtiden.

 

 

 

 Sponsras av

 

2019-11-07

 Lucka 13

Säsongen inleddes inomhus i Solbergaskolans idrottshall i februari där vi hade ca 15-20 barn, men under mars pausade vi för att säkerställa att barnen skulle vara motiverade att komma igång med träningen utomhus igen.

När Vindarnas var redo gick vi ut och tränade, något som barnen hade längtat efter.  Under denna säsong har ledarstaben förstärkts och består nu av Jonas Nornholm, Mattias Berg och Patrik Berg. Lagledare är Marie Modén. Tack vare förstärkningen så kan vi träna 2 dagar i veckan.

 Under försommaren och sommaren har vi deltagit i några sammandrag och barnen har utvecklats oerhört mycket både på planen och utanför och flera nya spelande barn har tillkommit vilket är jätte rolig

Vi avslutade säsongen med att åka på en cup i Sundborn, det var oerhört roligt och givande att möta nya lag och spela cup tillsammans.

 

 

Tack för den här säsongen alla barn och föräldrar! Väl mött igen 2020.

Glädje - Gemenskap - Stolthet

// Ledarna Jonas, Mattias, Patrik och Marie

 

 

Luciadagens sponsor är 

 

 

2019-11-07

 Lucka 11

Vi har ju inte bara fotbollen i föreningen. Vi sköter även elljusspåret tillsammans med kommunen. Vintertid spåras det skidspår. Slingorna är 1,5 km, 2,5 km och 5 km. Vi ser till att det är bra underlag och röjer sly. Under 2019 har vi röjt sly och kört ut grus (stenmjöl) för att förbättra underlaget.

 Det finns en  "Spårgrupp" som löpande arbetar i spåret samt att vi har en arbetsdag höst och vår, vill Du också vara med, kontakta då ansvarig Roger Wallqvist 070-508 39 34

 Vill man sen vara med och utveckla och underhålla spåret så bli "Stolpfadder"

För 200 kr/ år så får Du ditt namn på en stolpe och pengarna används till material och underhåll av spåret.

Hur gör jag då:

Swisha till 123 551 22 98, märk med det namn du vill ha på din skylt på stolpen

 

 

Sponsor är 

 

2019-11-07

 Lucka 10

Fortsätter Pojkar 09/10 sin berättelse 

Det har varit mycket lärande och fokus på fotbollens grunder med passning,  positioner och lagspel. Alla spelarna har tagit steg framåt. Vi planerar att spela P 10 serien vilket kommer blir jättebra.  

Killarna har stundtals svårt att koncentrera sig på träningarna så vi har lagt mycket fokus på det och även att de ska kunna göra övningarna med vem som helst. Vi försöker köra mycket övningar med mycket boll både på uppvärmning och sedan under träningarna. Det har gett resultat under året och vi avser fortsätta med mycket tillslag. Spelförståelsen får komma efter hand.  

Vi har spelat TIFY cup och ett sammandrag med 10:orna vilket var vårt eget sammandrag på IP. Förhoppningsvis får vi behålla de flesta spelarna inför 2020 och kan utveckla dem ytterligare ett steg som fotbollsspelare. Vi ser gärna förstärkning på ledarsidan framöver då det kommer att behövas vartefter grabbarna blir äldre. 

 För Pojkar 09/10 Mikael svensson och Joakim Mattsson

 Sponsor för luckan är 

 

2019-11-07

 Lucka 8

Andersson & Rask har under flera år stöttat oss och kommer fortsätta samarbetet 2020-2021, det tackar vi för !!!

Kan inte nog sägas hur viktiga våra partner är för vår verksamhet. Allt hänger samman i ett samhälle - näringsliv och föreningsliv.

Vi Tackar Andersson & Rask för ett fint samarbete.

Vilka är då Andersson & Rask ?

läs mer på deras hemsida http://www.andrask.se/ 

Det lilla företaget med det

 

Sponsras av 

 

2019-11-07

 Lucka 7

Får vi läsa om Flickor 07-08 s berättelse om året. 

Tredje året och vi har varit mellan 10-14 st under säsongen. Dubbelt så många som året innan, jätteroligt. Tjejerna är i åldern 9-13 år. Även en ny ledare till säsongen, Morgan Lundgren.

 Vi började inomhus i Februari, en gång i veckan. Körde på så till Vindarnas planer var klara i början av Maj. Sen har vi tränat 2 gånger i veckan.

Vi deltog på Barn hjälper Barn i Gävle i Februari

Spelade TIFY cup i april.

Sen har vi spelat seriespel i år, 7 mot 7.

Tjejerna har utvecklats jättemycket under säsongen, stor skillnad mellan vår och höst och det är väldigt roligt att se.Laget är äldsta flicklaget i föreningen så vår målsättning är att få alla kvar så länge som möjligt.

 Micke, Morgan & Emil.

 Luckan sponsras av 

 

2019-11-07

 Lucka 5

Wiiks Rör AB, Vilka är ni och vad gör ni? 

Vi är ett företag på 10 st anställda. Vi utför alla slags VVS-arbeten och har en badrumsbutik på 350 m2 i Storvik.

Årets VVS företag, Hur kändes det att få det priset? 

Att Blivit vald till årets VVS-företag är stort. Vi blev mest förvånade att vi vann tack vare de stora företagen från stora städer som var våra konkurrenter, Vi är väldigt tacksamma och vi har ett kvitto på att vi jobbar rätt och att vår strategi är hållbar.

Har priset gett fler affärer? 

Priset har uppmärksammats enormt, Allt från lokala aktörer till rikstäckande både leverantörer och kunder. Vi är övertygande om att vi fått och får fler affärer tack vare att vi är Sveriges VVS-Företag. Det ger kunden en trygghet i sin affär.

Ni stödjer föreningslivet, ni gör ju det och vad är då viktigt för er? 

Att stödja föreningslivet är en självklarhet för oss. Ett samarbete som förenar samhällsnyttan och nätverket mellan företag och föreningslivet.                                                                                                              Vi vill också stödja den lokala idrotten då vi anser den väldigt viktig för våra barn och ungdomar, Vi har valt Torsåkers IF eftersom våra förväntningar infrias, och deras arbetssätt mot oss samarbetspartner är så mycket större än en logga på en tröja. I vårt perspektiv beträffande sponsring är det viktigt.

TIF med tre ord? 

Viktiga, Framtid, Gemenskap. 

Sponsras av 

 

2019-11-07

 I lucka 6 kan ni läsa om..

 

Säsongen 2019 har Torsåkers IF haft ett fotbollslag för pojkar födda mellan 2006-2008

Laget har deltagit i Gestriklands fotbollsförbund 7 mot 7 serie och totalt har det blivit 63 fotbollstillfällen under säsongen som sträckte sig från Januari till September.

Vi har under säsongen haft en stabil kärntrupp på 13 spelare och utöver det ett par stycken som varit med under delar av året som gått.

Säsongen drog igång i slutet av Januari då vi tränade inne i Solbergahallen.

En gång i veckan fram till andra halvan av mars då vi gick ut på konstgräsplanen i Hofors.                       Två pass i veckan där tills dess att det riktiga gräset hemma på IP i Torsåker var spelbart i början av Maj.

Hemma i Torsåker tränade vi sedan två pass i veckan under hela säsongen med avbrott för semester under Juli.                                                                                                                                                        Förutom träningar så spelade vi Cup på Stålringen sista helgen i April och under sommaruppehållet åkte vi till Timrå för att spela Mid Nordic Cup första helgen i Augusti. Att resa till Timrå på Cup var mycket uppskattat av både spelare & ledare.

Vi var borta Torsdag till Söndag och förutom att vi spelade ett antal fotbollsmatcher så blev det även en lyckad social aktivitet då vi alla bodde tillsammans i en och samma skolsal under hela resan.

Under tiden Maj-September deltog vi i GFF seriespel för pojkar -07, sju mot sju spel utan tabell. Grabbarna i vår kärntrupp har varit mycket träningsvilliga vilket gjort det enklare att planera och bedriva träning och totalt under säsongen har det blivit 47 träningstillfällen och 12 seriematcher samt ovan nämnda turneringar.    

I slutet av September anordnades gemensam avslutning för alla lag i föreningen och utöver detta så hade vi en egen avslutningsmiddag på Gästis där vi satte punkt för denna säsong och körde en föräldrar match.

 

Tränare har även detta år varit Daniel Damm och Mattias Sundqvist med stöd från lagledare Jonas Ekman och lagadministratör Cissi Hedwall.

 

Dagens sponsor är

 

 

 

2019-11-07

 Lucka 3

Fortsättning P03

Hur blev höstsäsongen? 

Uppstarten för höstsäsongen genomfördes med tävlingar, lek och mat hos Poe och Carin uppe i Malmjärn.

Höstsäsongen blev intensivare med tätare matcher då spelarna även spelade många matcher i B-Laget.

Ett nytt föräldrar och spelarmöte hölls i september där det beslutades att spelarna i P03 skulle bli det nya B-Laget till 2020.

Det var den första gången under historien ett ungdomslag skulle kliva upp och spela DIV 5.

Det har gjorts ett riktigt grundjobb för att detta skall fungera i praktiken men vi får alla vara beredda på att det kommer dyka upp frågor och funderingar men som säkerligen kommer att lösas.

En kortare vila fick spelarna efter det att höstsäsongen tog slut sedan har det tränats tillsammans med Herrarna både på stålringen i Hofors och inomhus i Parkhallen Storvik.

4 av spelarna, födda 2005 har deltagit i spelarutbildning för GFF och det fortsätter efter nyår.

Spelarna har mycket att se fram emot till nästa säsong och kommer att fortsätta utvecklas och bibehålla sin positiva och charmiga inställning till varandra, ledare och fotboll.

Börjar med Göranssson CUP i Januari 2020 som ett P03-Lag för sista gången.

/ Ewa-Liz, Roger och Poe 

 

 

Sponsras av  

För kontakt: 070-464 7468 

2019-11-07

 Lucka 2

I lucka 2 berättar Ewa-Liz, Roger och Poe vad som hänt detta år för P03

Inomhusträningarna började redan i början av Januari sedan var det Futsal från mitten av Januari.

Göransson Cup spelades med 2 lag, 03 + 05 .

Träningsmatch på konstgräs var planerad i slutet av Januari på järnvallen men ställdes in pga för stora snömängder så matchen spelades i Februari istället.

Futsal matcher och träningar avlöste varandra fram till välförtjänt vila till sportlovet.

Mars och April spelades mycket i Hofors på konstgräs, både träningar och matcher.

Någon match spelades även i Ockelbo.

I två helger under April var det flertal av spelarna som gick Förenings domar utbildning i Hofors.

I April var även det första föräldrar möter där information om det kommande seriespelet i både Gästrikland, Hälsingland och Dalarna. 

På TIFY-CUP fick de flesta som gått domarutbildningen utöva det de lärt sig i "skolbänken" vilket de gjorde med bravur.

I slutet av April var några med på första B-lagsmatchen.

Dömningarna fördelades ur rättvist under hela säsongen och det har varit en hel del matcher som bemannas. 

Fortsättning av P-03 resa läser ni i morgondagens lucka. 

 

Luckans sponsor är 

Forsvägen 19 Torsåker

0290-407 03 

 

2019-11-04

Trio av 99:or fortsätter 

 

Dags i gen då, nu kan vi presentera spelare 4-5-6 som är födda 1999 och kommer vara en del av Torsåkers IF A-lag under sommaren. Vi hälsar grabbarna varmt välkommen säsongen 2020 säger vi till Rikard Eriksson, Linus Wårvik & Hugo Eriksson 

 

Truppen börjar ta form hur är känslan just nu ?

- Arbetet rullar vidare och de krävs ett hårt arbete för att sy i hopp en trupp inför 2020, känslan inför 2020 är som jag nämnt tidigare väldigt bra. Vi har under 2019 kanske tagit ett steg tillbaka men lärt oss mycket som gjort att vi är redo att ta tre steg framåt. Vi har byggt en tydligare kravbild, förväntningar och planering struktur kring verksamheten inför 2020. 

 

Hur kommer de sig att ni har gjort de ?

- Vi är städning självkritiska och utvärderar verksamheten hårt år efter år, de är de som gör oss unika och tar stora steg varje år.

Sportchefen om att Rikard Eriksson

Rikard fick årets MPP och Spelarnas pris 2019 och är en viktig pusselbit för oss då han under säsongen 2019 tog stora steg utanför planen framförallt i sitt sätt att leda gruppen under träning och match. Rikard har med sitt sätt att vara blivit en nyckelspelare på planen och utanför.

 

Sportchefen om Linus Wårvik

Linus är en hårt arbetande spelare som alltid ger allt och som ställer upp för laget i alla väder. Söker man lagspelare på Googel så kommer Linus upp. Linus var borta under hösten pga av skada, men är för tillfället i fullträning igen inför 2020.

 

Sportchefen om Hugo Eriksson 

Hugo har under året vuxit in i gruppen och klivit fram på planen och utanför planen med en positiv inställning och högträningsnärvaro så har de gett resultat. Hugo kommer under vintern att vara utlånad inom Futsal säsongen till Årsunda IF. 

 

Truppen 2020

MV.

MV.

Mv.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén 

3.Johan Lindkvist 

4.Linus Wårvik 

5.Hugo Eriksson 

6.Rikard Eriksson  

7. 

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

 

2019-11-01

spelare 3 av 25 klar inför 2020

 

Fredag morgon och dags för föreningsavslutning i kväll, en kväll som ska fira av säsongen 2019 där vi tagit stora steg inom organisationen. Vi firar därför även med ytterligare en påskrift av Johan Lindkvist som väljer att fortsätta över 2020. En påskrift som väger tungt för oss utifrån Johans status i gruppen och hans sätt att tävla. säger Sportassistent Patrik Berg 

Sportchefen David Laksola fyller på med ett uttalande. 

Johan är en viktig spelare i gruppen för oss, Johan är en tydlig ledare för samtliga och som tar stort ansvar för att laget och föreningen ska ta nästa steg. Johan har under säsongen 2019 klivit fram ytterligare som ledare och trots ett tyngre år varit på plats och drivit gruppen framåt. Vi ser Johan som en ytterst viktig pusselbit inför 2020.

Sista passet i går och nu ledigt hur summerar du oktober månaden ?

- Fantastiskt bra, vi har haft bra närvaro utifrån dom parametrarna att vi åkt ur,första gången med oktober träningar och kyligt ute sista två veckorna. Så väldigt nöjd med hur spelarna som har närvarat och visat att dom vill vara kvar har levererat.

 

Hur går tankarna nu inför ledigheten?

- Ledighet för spelare för oss ledare och kanske framförallt för mig och Patrik kommer vi att behöva lägga många timmar i träffar och möten inför starten i gen i december. Men känner mig trygg att de kommer kunna bli en bra November månad.

 

Vad är fokus under denna period ?

- Planering och liknande är klart nu blir de att sy i hopp truppen inför 2020, vi har ett max på 25 spelare men kommer inte att fylla truppen till max utan kommer att låta några fortsätta att testa och se vad vi kan få in. Vi pratar om antalet 18-20 spelare inför Nyår sen får vi se hur de ser ut.

 

När kör ni igång i gen?

- Träningarna startar första veckan i december samt en ej datum satt kickoff dag med fokus på kravbild,vision och bygga grupp

 

Då va spelare 3 klar inför 2020 och du vet att du ska fortsätta att följa arbetet med truppen här!

 

2019-10-31


I går presenterade vi en ung kille som har gjort sina första 10 matcher i seniorerna, idag presenterar vi en återvändare som har valt att starta i gen efter ett kortare uppehåll som spelare men som har varit med i verksamheten under tiden. Med sina 113 matcher och ska nu slåss för att komma än högre i maraton tabellen. Vi hälsar Fredrik Hydén välkommen tillbaka till Torsåkers IF 2020

Sportchefen David säger som följer efter dagens påskrift

Att få tillbaka Fredrik i gruppen kommer stärka oss som lag med hans tydliga ledaregenskaper och trygghet som individ. Fredrik har under den tid han har varit borta som spelare varit med på sidan av organisationen på olika sätt men fick själv in suget att spela i gen och kom på egenhand i slutet av säsongen och meddelade att han var intresserad av att spela. Fredrik har under oktober månad tränat på bra med laget men även på sidan av. Ser ni en lång kille efter gatorna med reflexväst så är de troligtvis han som är ute och tränar hårt inför 2020. extra skönt är de när Fredrik själv nämner att vinterträningen för honom kommer vara viktig för att kunna prestera i sommar. 

 

 

Spelare 2 av 25 är klar i morgon hoppas vi på spelare 2 och kanske även 4

 

2019-10-30

Nu börjar de hända grejer inom föreningen, efter en lång period med hårt arbete så är nu spelare 1 av 25 klar inför säsongen 2019. I dag kan vi presentera den första spelaren som har kritat på för Torsåkers IF inför kommande säsong. Vi säger stort grattis till Anton Wahlqvist som i dag gjort klart med spel inför 2020. Detta efter en bra säsong 2019 där Anton efter hösten spelade regelbundet i DIV 3. 

Hur känns de att för första gången få skriva A-lags kontrakt med moderföreningen? 


-De känns väldigt roligt,det har varit ett mål jag har haft ett tag nu och de känns bra att uppnå. Det känns även kul att få spela med spelare som jag har sett upp till när jag var yngre. .

Hur känner du inför kommande säsong vad har du för målsättning med säsongen ?

- Jag tycker de känns bra, de känns som att vi har tydligare mål i gruppen och att vi har ett bra upplägg inför säsongen. Jag själv har som målsättning att starta så många matcher som möjligt i DIV 4 

Utifrån dina matcher i DIV 3 föra säsongen vad tar du med dig och hur skulle du beskriva första matchen och känslan när du fick starta i DIV 3 ?

- Jag tycker det kändes bra, det var väldigt roligt men samtidigt nervöst att göra sin debut. under året kändes de som att jag kom in bättre och bättre i matchmiljön och jag tror att jag kommer ha med mig de in till kommande säsong. 

 

Tränaren och Sportchef David Laksola säger så här om påskriften.

Anton är en spelare som har under senaste året tagit stora steg och visat en inställning och vilja att utvecklas och fått en bra utveckling som vi vill vara med och bidra ytterligare med under 2020. Därför känns de självklart att Anton ska ha ett seniorkontrakt med oss inför kommande säsong. 

 

Hur ser de ut inför kommande påskrifter?

-Vi har i dag startar den processen efter att ha genomfört spelarsamtal 1 och 2 med befintliga spelare och nu går in i spelarsamtal 3, Spelarsamtal 3 är ett samtal där vi presenterar våran målsättning vision och kravbild på spelarna. Utifrån de får spelarna själva bestämma om dom väljer att krita på. Vi har även genomfört dom 3 första rekryterings samtalen. Vi hoppas på under slutet av veckan och i början av veckan att kunna presentera en trupp som består av 10 spelare.

 

Så de kommer hända mycket under dom kommande dagarna och veckorna?

- Absolut vi har en tydlig bild på vad vi har att arbeta med och vilka som är klara att krita på och vilka av dom nya som kommer krita på.

 

Vad kan du säga om din känsla inför kommande säsong ?

- Kan bara uttrycka mig i form av att de kommer bli en av dom mest spännande trupperna i min tid i Torsåkers IF.

 

Spännande att höra fortsätt att titta in på hemsidan för nu kan de gå fort fram....

2019-10-30

 Ni tar väl er en tur i vårt fina spår.

Otroligt fina spår för både promenader och löpning.

Var ut och mötte flera glada motionärer och hundar!

Och ännu kan man hitta lite svamp.

Fint grill skydd finns för avkoppling och fika 

 

 

Vill ni stötta spåret och namnge en egen stolpe

swish 123- 551 22 98

Bg5329-4740 

(Ange namnet som ska stå på din egen stolpe )

2019-10-28

 

Lucka 1

Även i år kommer vi ha en Julkalender men ny spännande lucka varje dag. Först ut är: 

Presenterar vi "Fler som gör mindre"

Projektet "Fler som gör mindre" innebär att man är med och hjälper till med allt i från cafeteriatjänst, röjning i el ljus spåret, Bygdemarknaden, plocka pant, etc.

För att föreningen ska kunna fortsätta bedrivas som den gör i dag behöver vi vara just  "Fler som gör mindre".

 Är du intresserad av att hjälpa till med något hör gärna av dig, alla tjänster är välkomna oavsett hur mycket tid man vill hjälpa till med. Våran vision är att vara den drivande länken i byn och göra byn attraktiv att komma till och åka till.

Vi i TIF har så många härliga människor som hjälper till vid olika evenemang få frivilligt basis.

 Här snickrar Stig och Bernt vår fina altan

Våra arbetsgrupper 2019:

Anläggning/elljusspåret:

Röja sly, skruva trall, måla, städa mm

Ansvarig: Roger Wallqvist, 070-508 39 34

 

Cafeteria:

Baka, jobba i cafeterian, grilla hamburgare, kiosken Malmjärn mm

Ansvarig: Marie Wihrén, 070-259 54 49 & Annika Wårvik, 073-981 36 46

 

Hemmamatcher seniorer:

Ta emot gästande lag, domare, entré mm

Ansvarig: Jan Juhlin, 070-264 03 45 & Stefan Östblom, 073-420 13 11

 

Bygdemarknad:

Planering, rita platser, ta emot knallar, städ efteråt, p-vakter

Martin Huld, 076-817 94 66

 

Bilbingo:

Ansvara för försäljningen under spelkvällarna

Ansvarig: Lars Hedkvist, 021-343 342

 

Camping i samband med Bluegrass:

Pågår under 3 dagar,  ta emot campare, städa, dra el mm

Ansvarig: Anna-Karin Gustafsson, 070-367 5429

 

Marknad:

Kontakt med partner (sponsorer) inför säsong

Ansvarig: Birgitta Osmund Eriksson, 073-822 50 56

 

Hoppas Du är intresserad att vara med i TIF i stort eller smått.

 

 Dagens Sponsor är

 

 

 

 

 

 

 

 

2019-10-21

Seniorverksamheten tar form inför 2020 

 

De har nu gått tre veckor av oktober och arbetet med Seniorerna börjar ta form. Herrarna som i dag har kört 6 pass i oktober har ytterligare 4 pass kvar innan de blir ledigt för spelarna. Ledarna och organisationen runt om får inte ledigt utan har startat den intensivaste perioden som föreningsledare oavsett position i föreningen. David Laksola sportsligt ansvarig för verksamheten presenterar några saker och hur läget är inför 2020. 

 

David har ordet själv där han beskriver verksamhetens formtagning.

Oktoberträningarna har varit fantastisk bra både med uppslutning av spelare men även utvecklingen vi har fått på dom yngre spelarna som ska kliva in i ett nytt äventyr och spela seniorfotboll med prio på utveckling. Ska man vara ärlig så har man tänkt att de kommer bli jobbigt att träna oktober också men nu har de gått över till att de känns konstigt att vara ledig om två veckor. Men både vi och spelarna har pratat konstant under dessa pass att vi tränar och gör de ordentligt för de här är inga pass där vi tränar bara för att träna och hålla i gång utan snarare den första försäsongs månaden. De är som vi sagt tidigare någonstans här i från vi ser hur truppen kommer att se ut inför kommande säsong. 

I övrigt har arbetet med organisationen runt laget startat med väldigt bra samtal och jag säger som många har sagt, att de känns som en omstart i hela föreningen. En omstart från att förra året va ett så kallat 0 år där vi va klar med målsättningen som hade levt under lång tid och nu startar vi en ny resa med nya mål och dom målen är de nog många som kommer höja på ögonbrynen när vi presenterar. Men som vi själva känner är högst relevanta och realistiska.

Spelartruppen har genomfört både samtal 1 och 2 av vårat samtals program som vi startat för att bygga individen i gruppen och få individen att utvecklas tillsammans med gruppen. Vi har under en längre tid jobbat hårt med att VI känslan ska finnas där och vi känner nu att vi är på rätt väg med detta samtals program som vi byggt fram. Samtalas programmet är en manual med förberedda frågor allt utifrån kravställning på varandra till Position i gruppen så väl på planen som utanför men även en mer utvecklande del. 

 

Ledigt säger du hur ser november planeringen ut? 

- Ja jag har de lugnare nu utifrån att vi har delat upp de mer än tidigare min sportassisten Patrik Berg har dragit ett stort lass och kommer få dra ett stort lass under denna period med alla samtal med alla intressanta spelare som ska göras. Sen när vi ska träffa dom så är de första gången jag kommer ha kontakt med dom. Men förre de så är de Patrik som har kontakt med dom. Detta underlättar mitt jobb otroligt mycket då de är många samtal och återkopplingar som ska göras innan vi kommer till en fysisk träff.

 

Hur ser spelartruppen ut just nu? 

- Spelartruppen är för tillfället bara intresserade spelare likt dom spelare som vi hade förra året. Vi kommer under november månad att sätta oss och göra klart med dom befintliga spelarna som har haft samtal 1 och 2 för att sedan gå vidare med nyförvärven.

 

Antals mesigt så vet vi att de kommer att göras en förändring då de kommer att vara ett max på 22 utespelare och 3 målvakter hur känns de att jobba med de?

- Jo de känns rimligt och de känns som att de ligger i tiden utifrån vart vi har varit och vart vi vill, Man har varit sugen på att haft de så tidigare men då har vi inte varit redo, är de någon gång vi är redo så är de nu. Vi har i dag mellan 14-16 spelare som har varit i föreningen under föregående säsong som har sagt att dom är intresserade och som vi känner skulle kunna vara aktuella.

 

Hur ser de ut på spelare in till truppen finns de intresse ? och vad söker ni ?

- Jo vi märker att de finns ett stort intresse vi har en lista i dag som vi jobbar utifrån och sorterar och tar in information om spelare, vi jobbar mer strukturerat nu en tidigare men dels utifrån att vi inte kommer kunna vara med en 25 spelare totalt i truppen. Detta innebär att vi måste lägga ett större krut på att hitta rätt spelare. Vi har i dag 7 spelare som vi har en träff inbokad med vi vet att vi inte kommer kunna skriva kontrakt med alla 7 men vi vill träffa så många som möjligt för att dels ha en chans att träffa spelarna och bilda oss en uppfattning. Sen vet man att alla kanske inte är intresserad i slutet men vi jobbar utifrån att alla vill och att vi ska välja rätt spelare.

 

Låter som en bra situation ?

- De är en ynnest att ha de som vi har de men de skapar man inte över en natt och jag tror också som jag sagt tidigare att vi ställer krav på oss att vi inte kommer kunna ta in fler än 25 då de kommer att bli tydligare i omklädningsrummet och vi har 25 platser där inför kommande år och inte som dom senaste 7 åren ett mer eller mindre platslöst land där de kan trängas i bland. Blir de som vi önskar så blir de nya snygga bås med 25 platser. Då krävs de av oss att hitta dom 25 som verkligen vill de här och inte ha  spelare som väljer annat eller väljer bort oss när dom själva tycker. De är inga spelare i är intresserad av.

 

Vad är de för typer av spelare, förra året va de yngre spelare som ni sökte ?

- Stämmer bra i år har vi tittat på en blandning mellan några äldre och erfarna spelare men även spelare som är 23-21 år. För att skapa en större mix i år utifrån att vi har yngre spelare nu inom våran egen organisation som kommer att kunna få en plats dom med.

 

De låter som ni har en bra plan och ett bra arbete framför er men även bakom er?

-Absolut vi är väldigt nöjda med den grund vi lagt nu ska pusselbitarna falla på plats inom dom närmaste dagarna. 

 

När kommer vi kunna se den första klara spelaren inför 2020?

- Ja inte under denna vecka men förhoppningsvis under nästa vecka ska vi börja se om vi kan skriva dom första spelarna i Torsåker IF 2020.

2019-09-23

Ombyggnation inför kommande säsong 

Efter säsongen 2019 år DIV 3 äventyr som tyvärr tar slut nu på Söndag, kommer föreningen att strukturera om och bygga om verksamheten för att kunna ta nästa steg i att utveckla verksamheten för att vara slagkraftig inför framtiden. vi har jobbat långsiktigt under en längre tid och de ska fortsätta kommenterar sportchefen David Laksola.

 

Vi ber David Laksola att förklara verksamhetens framtid och hur tankarna har varit under arbetet fram till beslutet som presenteras i dag.

Beslutet som vi kommer presentera i dag har vi jobbat med över tid och kommer inte som en blixt från klar himmel för oss inom ledningsgruppen för den sportsliga verksamheten, jag kan se tillbaka på dom gångna 7 åren och ser att vi har jobbat på med en tydlig vision och en del i visionen kommer vi nu kunna verkställa och de kommer kunna göra att vi tar nästa steg med verksamheten. Detta är inget man gör över en natt men som vi har haft som vision och mål över en längre tid.

Vi startade säsongen 2019 med en stor Herrtrupp för att kunna bedriva både DIV 4 och DIV 5 laget i hamn och hålla P03 laget intakt och låta dom spela ungdomsfotboll även 2019. Detta tillsammans med att vi gjorde en gigantisk stor Herrtrupp för att forma en grupp inför 2020. Detta hade vi så klart hoppet om kunna leda oss till DIV 3 spel 2020 men så vart inte fallet men vi har gjort ett bra jobb för att kunna ta nästa steg in i framtiden med Torsåkers IF. En målsättning och vision man inte kan förmedla ut vitt och brett utan som har jobbats med under hela året inom sportgruppen. 

 

Inför 2020 kommer vi att separera DIV 4 och DIV 5 laget från senior sidan. Vi kommer skapa ett utvecklingslag av årets P03 grupp som har under året spelat i pojkar DIV 2. Detta kommer göra att vi går från 3 matchmiljöer på två grupper till enbart 2  matchmiljöer på två grupper. Detta ser vi som en fantastisk styrka och möjlighet.

Herrtruppen kommer bestå av 2-3 målvakter och 22 utespelare, utespelarna är i grunden 15-17 av dom som varit en del av seniorlaget under 2019. Dessa spelare kommer vara tänkta att ska träna och tävla om att vinna DIV 4 2020. Detta ser vi inte som en omöjlighet utan en självklarhet med dom namn vi har klara för tillfället.

Tränargruppen för DIV 4 kommer se ut som följer

Huvudtränare: David Laksola

Assisterande: Jens Engkvist

Assisterande: Juha Laksola

Assisterande: Fortfarande inte klart.

Målvakts tränare: Fortfarande inte klart

Lagledare:Fortfarande inte klart

Materialförvaltare: Ulf Wårvik

Materialförvaltare: Christoffer Hillberg

Materialförvaltare: Fortfarande inte klart

Herrtruppen kommer att presenteras under november månad. Men vi för dagligen samtal med spelare som är tilltänkta inför kommande säsong och vi ser en stor potential i gruppen. Vi kommer jobba med en tydlighet och strategi om att vi ska vara med i guldkampen 2020. Försäsongen startar redan i oktober två pass i veckan med eftersäsongs träning. 

 

DIV 5 laget kommer från och med 2020 att vara P03 laget som kommer driva i tydligare samarbete med Herrlaget, vi har under en längre tid pratat om att skapa en miljö som man kan spela i mellan ungdoms fotbollen och seniorfotbollen för att kunna spela fotboll längre, Då juniorserier eller liknande knappt existerar ser vi DIV 5 som ett bra steg mellan ungdom och A-lags fotboll. Detta kommer kunna ge oss mycket över tid då vi kan mixa spel i ungdom och senior med olika sätt utifrån hur DIV 5 laget ser ut. Samarbetet mellan ledargrupperna och spelartrupperna kommer vara en viktig faktor för att likrikta verksamheten. 

 

Ledargruppen i DIV 5 kommer bestå av 

Tränare: Poe Englund

Tränare: Roger Wallqvist

Tränare: Söker " Samt stöttning av Herrlaget"

Lagledare: Ewa-Liz Löf Halvarsson

Vi ser detta som en mycket bra framtid då vi kan över tid bedriva verksamheten med lugn och ro framåt. Vi Har fler planer och strukturella beslut som inte riktigt är klara att presenteras men som kommer kunna bedriva verksamheten framåt. Vi ska bedriva verksamheten som om vi spelade i DIV 3 inför kommande säsong, vi ska inte backa i något utan snarare satsa en mer på att utveckla verksamheten framåt att ta nästa steg.

2019-09-23

 

2019-09-22

Intresserad att testa ny bil ?

Nu finns chansen på Bygdemarknaden att provköra bilar. I samarbete med vår partner Bilmetro kan Du provköra bilar och samtidigt stötta Torsåkers IF.

Vi finns i TIF tältet hela marknadsdagen och representanter för Bilmetro finns på plats 11-14.30.

Bilmetro är även matchvärd på div 3 matchen kl 14.00, TIFA - SAIK

Välkommen !

 

Torsåkers IFhttp://www.torsakersif.se/Media/Provk%C3%B6rning%20Bilmetro.pdf 

2019-09-09

 

TIF matcher:

Hemmamatcher:

14/9

KL: 10.00    Torsåkers IF F 08 – Åbyggeby FK/ Ockelbo

KL: 11.30    Torsåkers IF P 09 - Hille IF Gul

KL: 14.00    Torsåkers IF  DIV 3 – Forssa BK

KL: 16.30    Torsåkers IF P 03 – Valbo FF

 

15/9

 

KL: 15.00   Torsåkers IF DIV 5 – Älvkarleby IK

 

21/9

 

KL: 11.00   Torsåkers IF P 03   - Hille IF Svart

 

Borta matcher:

7/9

KL: 11.30   Älvkarleby IK – Torsåkers IF P-10

 

14/9

KL: 11.00   Hedesunda IF  - Torsåkers IF - 07

 

20/9

KL: 18.00     Årsunda IF – Torsåkers IF P 03

 

21/9

KL:15.00     Slätta SK– Torsåkers IF Div 3

 

22/9

KL: 11.00     IK Huge  - Torsåkers IF F 08

KL: 15.00     Sandvikens IF International – Torsåkers IF 2

 

Kom till Vindarnas & hejja från våra lag, köp en kaffe & glass i cafeterian.

Glädje - Gemenskap – Stolthet

2019-09-09

 

http://img2.anpdm.com/72474/foreningsdagar_v37_epost.jpg

 Exklusivt erbjudande till alla våra medlemmar! Den 11–15 september önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva  föreningsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT!

Som medlem får  du 25% rabatt på allt i butiken*. Passa på att inhandla höstens jackor  och allt för en ny härlig idrottssäsong.
Ta med den här inbjudan till någon av våra butiker eller visa upp den i din smartphone i kassan för att erhålla rabatten. Du kan också använda rabattkoden Förening25 på intersport.se.
Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se!
*Erbjudandet gäller 11–15 september på ord. pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik,  föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror

2019-09-04

 Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

2019-09-02

 

TIF matcher:

 

Hemmamatcher:

7/9 Kl: 11.00

Torsåkers IF P-12 - Gävle GIK FK

 

Borta matcher:

7/9

KL: 11.30   Älvkarleby IK – Torsåkers IF P-10

 

7/9

KL: 15.00  Sala FF - Torsåkers IF Div 3

 

8/9

KL: 13.00   Valbo FF – Torsåkers IF F-11

 

8/9

KL:15.00   Österfärnebo IF /Hedesunda IF – Torsåkers IF Div 5

 

 

Kom till Vindarnas & hejja från våra lag, köp en kaffe & glass i cafeterian.

Glädje - Gemenskap – Stolthet

 

#visesihofors2019
#TIF1910

 

2019-08-21

 

2019-08-12

 

TIF matcher:

Ny vecka & fullspäckat spelschema för våra lag.

 

Hemmamatcher:

17/8 KL:  11.00

Torsåkers IF P 10 – Gefle IF

 

20/8 KL: 18.30

Torsåkers IF Div 5 – Storviks IF

 

Borta matcher:

15/8

KL: 19.00   HilleIF 2 – Torsåkers IF DIV 5

 

16/8

KL: 18.30   Strömsbergs IF – Torsåkers IF( P12)

 

18/8

KL: 14.00    Valbo FF- Torsåkers IF (P12)

KL: 17.00     Skutskärs IF – Torsåkers IF (F 11)

 

Kom till Vindarnas & hejja från våra lag, köp en kaffe & glass i cafeterian.

Glädje - Gemenskap – Stolthet

 

#visesihofors2019
#TIF1910

 

2019-08-09

Då va de dags för den riktiga höstpremiären på vindarnas tempel, vi smygstartade hösten med DIV 5 matchen mot Järbo under Tisdags kvällen där grabbarna spelade hem en 3-2 seger, i morgon lördag är de återigen dags för match och då är de äntligen DIV 3 fotboll på vindarnas tempel. Senaste matchen mot Avesta AIK borta förlorade man snöpligt med 1-0 efter att ha skakat fram mängder av högklassiga chanser. Men med bra stämning i gruppen har grabbarna under veckan genomfört 3 pass och vi tar en snabb titt med huvudtränare David Laksola vad han säger inför matchen. 

 

Senast mot Avesta skapade ni mängder av chanser men målskyttet är fortfarande frånvarande varför ? och hur var känslan efter matchen ?

- Ja de är märkliga känslor som utspelar sig i kroppen när spelet i allmänhet är bra och att vi skapar så många bra målchanser men kunde inte få den där lilla studsen med oss tyvärr. känslan efter matchen va ändå att vi är på rätt spår med vårat box spel jämfört med i våras där ett inspel i boxen kanske inte resulterade i ett avslut ens så utan att ha räknat så vart de minst ett avslut efter varje inlägg och många gånger även först på returen, så de va en bra känsla. Men surt så klart att inte kunna bärga en trepoängare med de spelet vi har.

 

Hur har snacket i veckan varit och hur är känslan efter Avesta matchen i gruppen ?

- Min egen inre drivkraft just nu är att vi inför september månad ska ha ett 2 poäng upp till kvalplats och att de blir en dramatisk september där vi vet att allt kan hända och där motivation alltid slår klass, och där motivationen kommer väga över i matcherna. Jag har varit här i 7 år och haft drivet att spela div 3 fotboll med Torsåkers IF och mitt driv just nu är att vi ska ta oss till en kvalplats för att få ytterligare en chans till nytt kontrakt 2020, men de är ett hårt jobb och en inre tro på de vi gör som kommer avgöra om vi grejar de. Snacket i veckan har gått ut på de att starta kampen mot september där vi ska ha 2 poäng upp till en kvalplats och den kampen startar på lördag mot Fagersta. 

 

Fagersta på lördag 2-0 borta i våras, vad vet vi om Fagersta och hur ska vi lyckas ta segern hemma på lördag ?

- Fagersta matchen borta är en märklig historia, där vi i första halvlek blir nertryckta med deras tunga och stora starka forwards som skapar mycket inlägg mot oss samt fasta situationer, Men vi står ut och krigar länge innan dom får 1-0. under tiden så skapar vi några halvchanser som även då skulle kunna ha rubbat dom men inte. Vi har tittat och analyserat Fagersta så jag är övertygad att orkar vi jobba tillsammans och orkar hålla matchplanen i 90 minuter så kommer vi ta 3 poäng hemma på lördag, då jag tror Fagersta passar oss bra. Sen så klart behövs ju som alltid ett bra stöd på hemma plan. 

 

Hemmaplan ja de är 4 matcher i Augusti och 3 av dom spelas hemma hur mycket kommer de kunna spela in?

- De kommer kunna göra mycket för oss att kunna få vara hemma på IP och inte vara ute på alla dessa fantastiskt dåliga konstplanerna som finns, hemma på IP har vi alltid mycket folk. spelarna vet varenda millimeter innanför grindarna och vi har en bra känsla hemma. Så absolut de är en dröm att få spela på vindarnas och de får vi nu göra 3 gånger på kort tid.

 

Hur ser läget i i laget inför helgen ?

- Inför helgen har vi inga avstängningar och de är skönt så som alltid oavsett så är de fantastiskt roligt att kunna presentera en laguppställning med hungriga spelare. de är nog de jag ändå är mest stolt över hur vi har tagit hand om denna säsong hittills att vi inte lämnat grundpelaren i förening utveckling och utbildning. vi har varken värvat in "klara" fotbollsspelare eller åt-sido satt dom yngre spelarna utan rullat på och fått en enorm utveckling på många spelare som jag hoppas ska kunna ta nästa steg inom några år. och de är den utvecklingen som vi kommer få se nu under hösten där vi kommer kunna leverera mer mål och mer poäng.

 

Så nu hoppas vi att alla kommer till vindarnas i morgon kl:14.00 för att se laget kliva ut på höstens första men absolut inte sista hemma match!

2019-08-08

 

 

INBJUDAN TILL TORSÅKERS BYGDEMARKNAD SÖNDAGEN DEN 29 SEPTEMBER 2019 KL 10-16

 

Torsåkers IF inbjuder Er till en genuin Bygdemarknad med tonvikt på kvalitet. Vi kommer som tidigare år att ha olika aktiviteter såsom, veteranbilar, ponnyridning, uppträdande av lokala förmågor, provkörning bilar mm.

 

Marknaden kommer att genomföras i centrala Torsåker samt aktiviteter på Torsåkers IP.

 

Skulle Du/Ni vilja vara med och sälja Era produkter eller marknadsföra ditt företag så anmäl till oss med företagsnamn, organisationsnr/personnr, telnr och mailadress. Samt hur stor marknadsplats Ni behöver.

 

Kostnaden är 400 kr/3 m. Behöver Ni el tillkommer en kostnad om 100 kr.

Anmälan och frågor till Sussi Toresson, tfn 070-314 98 77 eller mail

sussi.toresson@torsakersif.se

 

Anmälan vill vi ha senast 11 september för att garantera plats.

 

Betalning sker till bg 5329-4740 senast 18 september. Märk betalningen med ”Bygdemarknad och företagsnamn”. Platsen är garanterat när betalning är gjord.

 

Välkommen att anmäla Dig önskar TORSÅKERS IF

 

Besök oss även på FB – Torsåkers Bygdemarknad

2019-08-06

Hemma matcher:


Tisdag 6/8
TIFB - Järbo, kl: 19.00

 

Lördag 10/8


TIF F08 - SIF, kl 10.00
           TIF P07 - Strömsbro, kl 11.30

 

A Lag
TIFA - Fagersta, kl 14.00

Välkommen till Vindarnas!


                                      
Bildresultat för fagersta södra ik


 

2019-07-31

 

2019-07-11

Sommarhälsning från Torsåkers IF

Nu tar i en välbehövlig sommarvila efter 60 talet matcher för våra lag, TIFY cup, 5 mot 5 sammandrag, camping, ledarmöten, styrelsemöten och en massa annat.

Tack till alla spelare, ledare, föräldrar, personal, fler som gör mindre, alla partner, alla publik. Ja alla som följer och stöttar oss.

 

Vill önska er alla en skön sommar !

 

Birgitta

Ordförande 

2019-07-03

En vårsäsong med mycket marginaler och svårt att göra mål har gett oss ett läge inför hösten där vi ser att vi behöver förstärka organisationen och utveckla verksamheten för att kunna ge höstsäsongen och kommande matcher en ordentlig chans. Därför kommer vi nu att strukturera om i Herrlagets ledargrupp, vi har under våren sett en utvecklingspotential som gör att vi inte står och väntar på att göra dom förändringarna utan gör dom redan till höststarten. 

 

Vi är väldigt glada att kunna presentera två nya ledare i dag för att avlasta befintliga ledare men samtidigt kunna ge spelarna dom bästa förutsättningarna till att prestera.

 

Vi välkomnar Juha Laksola in som assisterande tränare under hösten, Juha har tidigare varit i Hofors AIF och har mängder av rutin bakom sig både som spelare men även som ledare. Juha kommer från och med Höststarten kliva in som assisterande bakom David. Denna överenskommelse är höst säsongen ut. 

 

- Att återigen få jobba tillsammans med farsan kommer inte var några problem, jag har under hela vårsäsongen diskuterat och analyserat matcherna tillsammans med honom så jag tror att detta är en bra lösning då han är väl insatt redan, vi har gjort en säsong tillsammans i Hofors AIF där jag fortfarande var väldigt grön som ledare och han tillsammans med Jerry lärde  mig mycket. Säger David Laksola

 

Vi kommer även förstärka materialare gruppen ytterligare, materialare gruppen har en väldigt viktigt roll at samverka material på träning men även vara närmare spelarna för att sprida harmoni och glädje i gruppen. Därför är de väldigt glädjande att vi nu kan få in en väldigt stor glädjespridare i gruppen som kommer tillsammans med övriga materialare att ta ett stort ansvar för deras gemensamma uppgift. Varmt välkommen Mattias Magnusson.

 

- Mattias har sedan skadan varit väldigt saknad i gruppen och föreningen, Mattias är och har alltid varit en nyckelperson som gör mycket för harmonin och den stora glädjen som har varit i verksamheten. Därför känns de väldigt roligt att kunna hitta denna lösning tillsammans med Mattias 

 

Vi kommer även se över andra lösningar och förändringar inför hösten för att ge oss själva en ordentlig chans att spela till oss ett nytt kontrakt i DIV 3 södranorrland. Vi kommer absolut inte att ge oss, vi har sett tidigare år att man kan spela sig kvar efter 22 omgångar och man kan även vinna en serie efter 22 omgångar. Vi har varit med i alla matcher och som senast hemma mot Sätter är de ett under att vi inte får med oss en enda poäng. Vi ska nu till Regnsjö på lördag och ge allt för att ta 3 viktiga poäng för att ge oss själva chansen inför höst starten, Under dessa 3 veckor där de blir ledigt kommer de att finnas utrymme för oss ledare att se över planering, spelartruppen och även titta hur ska vi maxa höstsäsongen. 

 

 

 

2019-07-02

Förändringar i herrlaget 

Under kvällen kommer vi att presentera vissa strukturella förändringar i herrlaget inför hösten, vi har en DIV 3 match kvar som skall genomföras och ge oss 3 viktiga poäng inför hösten. Inför Hösten kommer de att ske  förändringar för att klara av de nya kontraktet. 

 

Arbetet runt verksamheten fortlöper under uppehållet för att komma rustade inför omstarten. mer information kommer under kvällen. 

2019-07-02

 

Ni missar väl inte att BLUEGRASS drar igång i helgen

Camping finns på IP. Några platser kvar.
Boka på tele 070-3675429
el mail sussi.toresson@torsakersif.se

Klicka på bilden för mer info

 

             

2019-06-27

 Hemma Match

Torsåkers IF - Säters IF FK 

28/6

KL: 19,00 

 

Match Sponsor  

 

2019-06-25

 På Torsdag öppnar vi kiosken i Malmjärn

Må-Sön kl:11-17

Från v 26-31 

Vid fint väder

Glass, Toast, Godis, Pan Pizza, Läsk mm 

Välkomna 

 
Bildresultat för sommar ritad

2019-06-25

 Vi presenterar 

Anton Wallqvist och Amanda Belvén Frejd 

Som gör ett Jätte bra jobb på IP i två veckor. 


 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-06-20

 Torsåkers IF

Önskar alla en fin Midsommar afton 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-05-30

Sammandrag på Torsåkers IP 

En otrolig helg väntar oss i helgen över 56 lag kommer att spela 5 mot 5 sammandrag i Torsåker och vi förväntar oss mycket folk i byn, Vi Hoppas att alla ni som bor i Torsåker och verkar här ska uppskatta helgen ni med så kom förbi ip under Söndagen för att se morgondagens fotbollsspelare.

 

Här har ni spelprogrammet för söndagen.

http://www.torsakersif.se/Media/Sammandrag%202019%20-%20Kopia%20av%20Spelprogram%201.pdf

2019-05-28

 

2019-05-25

Dags för en presentation från styrelsen igen.

Den här gången är det en som gör comeback i föreningen, Stefan Lindkvist

Vem är Stefan Lindkvist ?

Bor i Torsåker, gift, stor familj och gillar lagidrotter

Har du varit med länge i föreningen ?

Ca 30 år och har då varit aktiv i styrelsen och olika lag. Varit borta från TIF några år men nu tillbaka igen.

Vad är din roll i styrelsen ? 

Ledamot med inriktning mot seniorfotbollen

Vad fick dig att tacka ja och återvända till TIF ?

Vill vara med och jobba för föreningen

Hur ser du på 2019 ?

Tror på ett bra år. Många ungdomar och många bra ledare samt bra fart på seniorsidan.

Torsåkers IF med 3 ord ?

Glädje - Gemenskap - Stolthet 

 

Tack för pratstunden och lycka till  

2019-05-23

Åk med till Bollnäs 

 

Efter hårt jobb så har de nu kommit en unik möjlighet att få följa med till Bollnäs på Lördag tillsammans med Herrarna. Åk med spelarbussen ta del av snacket i bussen och va med på resan igenom DIV 3 även på Borta matcherna. Denna match kommer de att finnas 20 platser som kostar 100kr st. 

 Gå in och anmäl dig här

Betalning sker i bussen på väg till match och sker genom swish eller kontant 

 

Avfärd IP 11.00

Upphämtning i Sandviken Cirkel K kl 11.30

Lunch stopp Hagsta 30 Min ca 12.15

Framme I Bollnäs 13.30

Match start 15.00

Hemresa ca 45 min efter match

2019-05-21

Förlust mot Heby borta 

Efter en seger hemma mot Strömsbergs IF så låg de i luften att knippa ytterligare tre nya poäng borta mot Heby. Nu vart de tyvärr förlust med 4-0 och inga hämtade poäng borta mot ett bra Heby.

Matchen startade i bra tempo från hemma laget som pressade ner Torsåkers försvaret som hade problem till en början. Men ju längre halvleken gick ju mer växte Torsåker in i matchen och skapade två 100% målchanser. Tyvärr ville de sig inte utan man fick med sig 0-0 i paus.

Andra halvlek startar Torsåkers grabbarna betydligt bättre och tar för sig samtidigt som man kanske inte skapar dom där 100% chanserna men med ett betydligt högre och aggressivare försvars spel en i första. Matchklockan tickar upp på 60 minuter och Alexander skråmo driver boll på mitten medan Heby spelaren sliter och drar i honom. Solklar frispark som resulterar i boll vinst för Heby som får omställ och avslut som oturligt tar på Torsåkers förvarar och in i mål!!

Grabbarna jobbar på medan Heby ger bort kommandot och känslan var att de kommer att komma några chanser. De gör de också utan resultat, klockan tickar upp på 80 och Torsåkers IF  får en hörna med sig som man flyttar fram med all kraft för att skapa något på... Tyvärr blir de ett omställ snabbt och 2-0. 

3-0 kommer i matchminut 90 då laget fortfarande ligger högt och ett boll tapp före ett inlägg gör att de återigen blir omställ och 3-0. 4-0 kommer nästan direkt på avspark efter en lång boll upp mot forwards för att skapa en sista möjlighet att göra 1 mål på borta plan. men återigen snabbt omställ och 4-0. 

 

Tyvärr inga poäng denna lördag men nya tag mot Bollnäs IF på lördag borta igen.

Så här kommenterar huvudtränare David Laksola matchen.

- Absolut våran bästa borta match där vi spelar ett spel som ska kunna ge oss poäng längre fram, vi är lugna och noggranna i defensiven matchen i genom. sen att vi åker på 3 omställ när vi ligger under får man räkna med när vi flyttar fram för att lyfta in och skapa den där högklassiga chansen. Vi har under helgen diskuterat och vi kommer se till att skapa en bättre förutsättningar till grabbarna för att prestera max även på borta plan. Vi känner att vi ledare har brustit i borta match planeringen. Men redan mot Bollnäs vidtar vi åtgärder för att komma en bättre förberedda till match. 

 

 

 

 

2019-05-20

Varmt välkommen till Torsåkers IF

Vi kan i dag presentera ytterligare ett nyförvärv som vi hoppas kan förstärka truppen. och vi hälsar Abdi Sheriff varmt välkommen till Torsåkers IF Abdi kommer spela i tröja #29 kommande säsong och kommer senast från Strömsbergs IF där han spelade förra säsongen. 

 

Så här säger David Laksola om Sheriff.

- Abdi är fortfarande en ung lovande spelare som kan ta nästa steg tillsammans med oss. Alla spelare som Abdi som vi ser en utveckling i och som kan göra skillnad för oss är intressanta för oss. Abdi kommer in som en stark offensiv kraft i laget, lite ur match form kanske men vi tillsammans med Abdi är väldigt glad att kunna få arbeta tillsammans under året.

 

Vi tar ett kort snack tillsammans med Sheriff före dagens träning.

 

Varför väljer du Torsåkers IF ?

- För att klubben har nått intressant på gång och att de har långsiktiga mål, med tanke på deras unga trupp.

 

Hur har din karriär varit hittills? 

- Har varit i Sandvikens IF som 15 åring sen flyttade jag till grannarna Sandvikens AIK som då spelade div 4 men vart inte hela säsongen där utan jag flyttade till Strömsberg IF som då vid den tiden spelade DIV 2. I Strömsberg IF  vart de 2 säsonger.

 

Beskriv dina egenskaper som spelare ? 

- Skulle väl säga målfarlig anfallare som älskar att göra mål, stor vinnarmentalitet. 

 

Vad har du att säga om första intrycket av föreningen ?

- En liten klubb men alla är som en familj och en klubb som vill framåt sakta men säkert. satsar mycket på deras unga spelare så de ser positivt ut för framtiden.

 

Har du någon relation med någon i laget sedan innan ? 

- Jag känner några av grabbarna men de jag umgås dagligen med är John Daniel vi gick i samma skola och spelade tillsammans i Sandvikens IF. Men känner också Nisse och Meron. 

 

Vad kan publiken vänta sig av dig ?

- En glad kille på planen och förhoppningsvis får jag bjuda på lite mål och kanske någon fint ibland.

2019-05-20

Förstärkning till herrarna

 

De har gått 6 omgångar i DIV 3 södra Norrland och som vi tidigare har hört och fått reda på så ska de förstärkas under dagen med en spelar till vi pratar med David Laksola Huvudtränare i A-laget om vad vi kan vänta oss för förstärkning. De har tidigare meddelat att de jobbar hela tiden med möjligheter att förstärka en redan stark trupp. nu verkar de vara något på gång in i laget. 

 

David kan du säga något om vem de är som kommer förstärka truppen?

- Vem de är kan jag inte meddela nu men jag kan säga att vi fortsätter att förstärka tuppen i antal och i kvalité för att skapa oss dom förutsättningar vi behöver. samtidigt som träningsmiljön blir bättre kommer alla att utvecklas av.

 

Vad är de för ålder på spelaren som kommer att komma in i laget ?

- Fortfarande satsar vi ungt då vi hoppas kunna vara med och forma morgondagens spelare till högre divisioner en DIV 3. Men man ska veta att DIV 3 är en bra plattform för våra unga att ta nästa steg i från. Många unga spelare i dag har för bråttom fram och hoppar gärna över 1-2 steg i deras utveckling. Men DIV 3 kan vara den perfekta språngbrädan till nästa nivå.

 

Kan du släppa vad för typ av spelare de är vi kommer få till Torsåkers IF under dagen?

- De är en offensiv kraft med kvalliter som vi behöver för att få målskyttet att komma i gång.

 

Så de är en målskytt ?

- Ja de är en offensiv kraft vi bygger inte laget kring att en ska gör målen men vi behöver hitta fler som an göra de. kanske inte bara genom att göra själva målen men även slå den avgörande passningen eller den där sista lilla detaljen.

 

Hur känns truppen i övrigt ?

- Truppen känns bra vi har haft en tuff vecka med sjukdomar och små skavanker som gör att vi inte kan mönstra varken DIV 3 eller DIV 5 som vi vill. Men många av spelarna tar stora steg varje dag och några av 99 orna som varit med under många år med oss har tagit stora kliv och dominerar sin match i matchen för tillfället. De är väldigt roligt att se.

 

Kan de vara fler på g in efter denna förstärkning ?

- Kanske

 

Så inga dörrar stängda ?

- Som jag sa tidigt vi gör allt i vår makt för att spela DIV 3 2020 och vi kommer göra de som krävs för att göra de så väll med spelarna vi har i dag och med dom som skulle kunna bli aktuella. Vi jobbar utifrån en tydlig målbild och den håller vi fast vid.

 

Stort tack för intervjun de rycktas som att nyförvärvet kommer att publiceras på EM/ Kvällen titta gärna in i gen

2019-05-20

Välkommen till Torsåkers IP och Torsåkers IF på sammandrag 5
mot 5 för pojkar och flickor födda 2010 & 2011. Under dagen
kommer vi att ha cafeterian öppen för både korv och hamburgare grillning.

Vi hoppas att du får en trevlig dag tillsammans med oss!

Anmälan: david.laksola@torsakersif.se
I anmälan vill vi att ni fyller i föreningens namn, kontaktperson med
telefonnummer och mailadress.

Detta för en smidig och enkel hantering
av eran anmälan.
Anmälningsavgift: SPONSRAS av TORSÅKERS IF
samarbetspartner
Sista anmälningsdag är den 25-Maj och spelschemat är sedan klart
under den 27-maj.

Kontaktperson för sammandraget
david.laksola@torsakersif.se 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-05-19

Pojkar/Flickor 2011/2012
Välkomna och träna med oss! Vi spelar fotboll, leker, har stafett och har skoj varje träning!
Vi som är ledare är: Jonas Nornholm, Mattias Berg och Marie Modén
Träningstider är Måndagar 17:30-18:30 och Torsdagar 17:30-18:30!
Har ni frågor eller funderingar kontakta Marie Modén 073-4407185 eller Marie.moden@gmail.com

Vi vill gärna att fler kommer och tränar med oss!

    

 

Här kan ni se stafetten som laget kör

 

Här kommer en peppande film

 

2019-05-15

 

TORSÅKERS IF fotbollsskola 2019

2 årets upplagan av Torsåkers IF egna fotbollsskola går av stapeln 2019 förra årets succé fortsätter vi hoppas att du och ditt barn kommer och är med under 2 dagar där vi spelar, leker och provar på att spela fotboll.

 

Vi bjuder in dig som är födda 2010 - 2015 pojkar och flickor oavsett om du har spelat förut eller bara vill komma och prova på så är du välkommen!

 

15-16 Juni 09:00-12:30

Torsåkers IP

kostnad: 350 kr 

 

Anmälan görs på https://goo.gl/forms/F7PiyUZIQoUt6hvm1

 

Vid Frågor eller funderingar: 

Kontakta Sussi

sussi.toresson@torsakersif.se

070-3149877

  

2019-05-15

 Idag presenterar vi 

  Som sammarbets partner 2019

 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-05-14

Summering herrar efter 5 omgångar 

 

Herrarna har nu spelat 5 omgångar och ligger på 6 poäng efter två vinster och tre förluster. Men med endast 5 mål insläppta kan man vara nöjda med starten i den nya serien. Herrarna tog senast mot Strömsberg hem där de vart segern med 2-1 på vindarnas tempel som även va den riktiga hemma premiären för grabbarna inför ca 200 åskådare. Vi tar ett snack med ansvarige David Laksola om hur han känner efter dom första 5 omgångarna. 

 

5 omgångar spelade och 6 poäng in på konto hur summerar du första delen av säsongen ?

- Bra start i en ny serie, vi har pratat om tidigare att bygga ett spel som gör att vi ska vara med i alla matcher och som gör att vi kan sno med oss poäng även i dom tuffa matcherna. De har vi gjort och nu väntar nästa steg i en process som vi är inne i och de är att skapa mer målchanser samtidigt som vi inte ska tumma på de bra defensiva arbetet. 

 

De defensiva arbetet är du inne på som nykomlingar efter 5 omgångar har ni bara släppt in 5 mål och släpper inte till så mycket, hur kommer de sig ?

- Vi har jobbat hårt med de defensiva som gjort att vi är där vi är i dag, jag tror på att ha en bra defensiv struktur för att vinna matcher och de har vi skapat. De är lättare att släppa upp hängslena för att våga skapa mer, en tvärt om att vi lära knyta åt hängslena nu efter 5 omgångar för att vi läcker i försvaret.

 

Så ni kommer att släppa upp defensiven nu för att skapa mer ?

- Absolut inte, de där är en balans gång utifrån hur mycket man kan släppa men vi kommer aldrig att släppa våra rammar utifrån hur vi vill spela fotboll och hur vi tror att vi ska spela för att ta poäng. allt handlar om att ta poäng i matcherna och spelet utan boll är en viktig del i de.

 

Vilka matcher är du mest nöjd med efter 5 omgångar ?

- Jag är nöjd med mycket och vi har haft en process plan som vi pratat om under längre tid och för att lära oss serien och komma in med bra resultat och kunna jobba vidare under säsongen. Processen vi har pratat om är att lära oss serien och bygga på små saker, Vi har exempelvis varit tydliga med första kvarten är alltid ett mål att hålla 0-0 och komma in i matchen. När de målet är klart har vi pratat om att komma in med 0-0 i paus och sista delmålet för att vara helt i hamn och verkligen känna att nu är vi inne i serien va att göra 1-0 före paus. Kan tyckas tråkigt och destruktivt men allt handlar om att skapa sig så bra läge som möjligt i matcherna och inte vara naiva när man tar en ny serie. 

 

Så är delmålen nu klara och processen slutförd?

- Nej näste steg i detta är att lära sig hur tar man poäng på borta plan, hemma vet vi att vi är starka men nu måste vi lära oss hur ska vi spela för att ta med oss poäng även på borta plan oavsett 1 eller 3. Ju högre upp i serierna man kommer ju viktigare blir hemma plan och borta plan. De är skillnad, så nu ska vi jobba för att ta våra första poäng borta mot Heby och hitta ett spel som kan passa oss även där.

 

Fick vi något svar på vilken match du va mest nöjd med ?

- hehehe, kanske inte men självklart senast mot Strömsberg, de är den matchen som jag är absolut stoltast över hur grabbarna tar till sig de vi prata om i veckan och kliver ut och genomför den, sen är de en självklarhet att de blir som de blir på slutet där jag tycker vi blir för passiva och inte spelar de spel vi ska göra. Men alla vet hur viktigt de va med 3 poäng i den matchen för att hålla 1,2 snittet.

 

1,2 snittet vad innebär de ?

- Vi jobbar metodiskt och har gjort under många år där vi tittar på 5 omgångar i taget och räknar på vad man behöver för snitt poäng snitt för att hålla sig kvar, den statistiken är sedan plockad från 5 år tillbaka och då visar de sig att snittet för att hålla sig kvar har varit 1,2 poäng per match. Vi jobbade lika förra året för att ha koll på hur vi ligger till för att veta vart vi ska sikta. Självklart går de inte att veta att 1,2 poäng håller just i år men de är en finger visning för ett långsiktigt arbete.

Så i ligger rätt utifrån eran plan och strategi nu med 1,2 poäng efter 5 omgångar ?

- Absolut vårat primära mål är att spela DIV 3 fotboll även 2020 då klubben firar 110 år. men å andra sidan så är vi vinnare och vi vill självklart vinna alla matcher, men prio 1 är att ta sina poäng för att säkra kontrakt och ingen skulle vara gladare än oss om vi kan göra de tidigt för att sikta högre. 

 

Heby borta på lördag vad väntar oss då ?

- Heby är ett rutinerat lag med många bara fotbolls spelare, men jag tycker vi har sett att alla slår alla och att allt som vanligt handlar om inställning, attityd och hårt arbete för att ta poäng. Vi vet också att vi kan vinna över alla samtidigt som vi kan förlora över alla. Vi ska göra vårat och vi ska kriga för våra poäng borta mot Heby också.

 

 

Stort tack för pratstunden och vi hoppas på bra resultat i matchen mot Heby på lördag.

 

2019-05-09

 HEMMA PREMIÄR


Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-05-09

 I dag presenterar vi 

 

Som partner 2019

2019-05-07

 I dag presenterar vi

Wallqvist Bygg AB

                                             

Som partner 2019 

2019-05-02

 Vi tackar


som partner 2019 

 

           Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-04-29

Här kommer information kring platsvarumärket samt #visesihofors2019 och varför vi använder det.

Entré Hofors arrangerar för tredje året en tävling. Så här säger Entré Hofors: Då alla föreningar är en otrolig viktig del av kommunen och vårt ansikte utåt är det viktigt att stimulera och visa uppskattning till det arbete de gör. Därför annonserar vi denna tävling där alla föreningar i kommunen har chansen att vinna 15 000 kr och 10 000 kr.

För Torsåkers IF var det en självklarhet att anmäla oss till tävlingen.  Vi är alla beroende av varandra i kommunen, föreningsliv-näringsliv-kommun. Vi har deltagit även tidigare år.

Vi i föreningen får mycket besök på vår anläggning och vi är på anläggningar i Gästrikland, Hälsingland och Dalarna så föreningen och kommunen marknadsförs mycket vilket är väldigt bra.

Läs mer om tävlingsreglerna i bifogat.

Har ni frågor så kontakta undertecknad eller någon annan i styrelsen.

 

/Birgitta, ordförande TIF 

 

http://www.torsakersif.se/Media/t%C3%A4vling%20%232019.docx 

 

2019-04-29

 Idag presenterar vi 

Byggteknik AB 

Som sammarbets partner 

 

2019-04-24

 Ni firar väl valborg med oss!

 

Välkommen till Vindarnas tempel. 

2019-04-10

 Nu är de dags efter 23 års frånvaro och exakt 195 dagar sedan den fantastiska seriesegern på hemma plan så är de nu seriestart igen. Ny serie, nytt motstånd och nya möjligheter. hoppas du kommer och stöttar oss i resan mot nytt kontrakt .

Glädje-Gemenskap-Stolthet

 

 

2019-04-08

 

Fler som gör mindre 2019

Här kommer information från träffen ”Fler som gör mindre”

 

Ett 30 tal personer var med och ordförande Birgitta berättar om föreningen, var vi är nu och vart vi vill. Sedan berättade Roger Hydèn om sitt företagande, mycket intressant och många likheter med föreningslivet.

 

Därefter var det fritt fram att prata med respektive arbetsgrupp

 

Syftet med Fler som gör mindre är att få fler engagerande i Torsåkers IF och Torsåker, inte bli beroende av personer, fortsätta den utveckling vi är i mm.

 

Kunde du inte vara med 474 men vill vara med i Torsåkers IF, kontakta någon av arbetsgrupperna eller till Sussi Toresson,070-314 98 77

Alla insatser, stort eller smått, är oerhört värdefulla.

 

Anläggning/elljusspåret:

Röja sly, skruva trall, måla, städa mm

Ansvarig: Roger Wallqvist, 070-508 39 34

 

Cafeteria:

Baka, jobba i cafeterian, grilla hamburgare, kiosken Malmjärn mm

Ansvarig: Marie Wihrén, 070-259 54 49 & Annika Wårvik, 073-981 36 46

 

Hemmamatcher seniorer:

Ta emot gästande lag, domare, entré mm

Ansvarig: Jan Juhlin, 070-264 03 45 & Stefan Östblom, 073-420 13 11

 

Bygdemarknad:

Planering, rita platser, ta emot knallar, städ efteråt, p-vakter

Martin Huld, 076-817 94 66

 

Bilbingo:

Ansvara för försäljningen under spelkvällarna

Ansvarig: Lars Hedkvist, 021-343 342

 

Camping i samband med Bluegrass:

Pågår under 3 dagar,  ta emot campare, städa, dra el mm

Ansvarig: Anna-Karin Gustafsson, 070-367 5429

 

Marknad:

Kontakt med partner (sponsorer) inför säsong

Ansvarig: Birgitta Osmund Eriksson, 073-822 50 56

 

Hoppas Du är intresserad och bara höra av sig

 

Hälsningar

 

 

Styrelsen

2019-04-05

Här kommer nästa presentation av styrelsen,

Stefan Östblom;

Vem är Du ?
Fotbollsnörd från Sandviken som via Vallentuna, Stockholm, Gävle och Valbo hamnade i Torsåker för 17 år sedan.

Har du varit med länge i föreningen ?
Sedan 2007 då jag kom med som ledare för ett ungdomslag, hade det till 2016. De två senaste säsongerna ingick jag i seniorlagets ledarteam

Vad är din roll i styrelsen ?
Ledamot sedan i höstas.
Var med i styrelsen 2010-16 som ledamot samt ungdomsansvarig.

Vad fick dig att tacka ja ?

Nu när jag inte har något ledaruppdrag längre vill jag ändå fortsätta vara med och bidra med det jag kan på den fortsatta resan.
I mån av tid vill säga eftersom mitt uppdrag som ordförande i Gestriklands FF’s tävlingskommitté kräver sitt och går i första hand.

Hur ser du på kommande 2019 ?
Ska bli spännande att se hur herrlaget klarar sig i division 3.
Men framför allt är det ju att se hur det myllrar av aktivitet på IP när ungdomslagen tränar en vardagskväll.

Torsåkers If med 3 ord ?

Glädje Stolthet Gemenskap

 

2019-03-31

 Under närmaste veckorna kommer vi att presentera styrelsen i TIF.

 I dag är det Janne Juhlins tur.

Vem är Du ??

Medelålders allmänt sportintresserad Torsåkersbo.

 

Här du varit med länge i föreningen ?

Från födseln.

 

Vad är din roll i styrelse

Sportansvarig tillsammans med Stefan Lindkvist.  

 

Vad fick dig att tacka ja ?

Alternativet till att inte ställa upp och bidra med en arbetsinsats är att vi inte har en förening  i byn.

Det vore katastrof, om fler gör mindre blir det bra.  

 

Hur ser du på  2019 ?

Riktigt spännande år som troligen kommer att sätta ramarna för hur vi ska arbete framåt.

 

Torsåkers IF med 3 ord ?

Glädje, Stolthet Gemenskap naturligtvis

 

Stort tack och lycka till ! 

2019-03-28

I går kväll hade vi årsmötet. Ett traditionellt årsmöte och sedan information av ordförande om vad som är på gång i föreningen under 2019. Tackar avgående ledamöter Alva Persson och Pernilla Strömberg samt tack till Roger Wallqvist för årsmötesordförande:

Styrelse 2019:

Birgitta Osmund Eriksson, ordförande

Martin Huld, vice ordförande

Marie Wihrén, sekreterare

Jan Juhlin

Lars Hedkvist

Stefan Lindkvist

Stefan Östblom

Valberedning 

Anders Haglund och Bosse Lindström.

När mötet var slut så fick vi några ord med ordförande:

Ja ordförande igen då, hur känns det ?
Känns fantastiskt bra & känner mig hedrad som får förtroendet återigen.

Hur många år är det nu.
Ja du, 2011 var förstå året så det här blir nionde året.

Oj, imponerande. Men vill minnas du sa max 3 år då 2011.
Ja det stämmer, ha ha

Men vad är det som gör att du fortsätter.
Ja du, det är många anledningar.
Väldigt roligt och få vara med om den utveckling som har skett och fortfarande sker. Har varit något nytt varje år.
Att se alla dessa spelare & ledare på IP en härlig sommarkväll räcker bra för att vilja & orka fortsätta. Sen alla andra som finns i & kring föreningen med sitt engagemang.
Att möta & diskutera med våra partner är också grymt inspirerande.
Finns mycket som sagt.

Tar lite tid gissar jag ?
Ja blir några timmar & hårt arbete men det är det värt.

Vad är starkaste minnet hittills då ?
Oj oj, finns massor men att bli Årets Barn & Ungdomsförening i Gästrikland är ett starkt minne. Förra årets Kulturstipendie var speciellt. Allt sportsligt med framgångar för våra ungdomslag & seriesegern i div 4. Att vi också vågade oss på att bli arrangör av Bygdemarknaden

Hur ser du på 2019 ?
Ett spännande år, herrarna i div 3, 23 år sedan sist.
Ungdomsverksamheten & samarbete skolan är en spännande utveckling
Diplomerad Förening och se resultatet av enkäten.
Fler som gör mindre
Som sagt, ett spännande år.

Tack för pratstunden & lycka till med allt.

 

2019-03-26

17 dagar till DIV 3 premiär

23 år sedan sist men nu är de bara 17 dagar kvar till seriestart mot Regnsjö SK på Stålringen, vi har följt lagbygget och starten på säsongen med spänning och sett att truppen har bytt skepnad och de nya TIF ska ge sig in i säsongen. Ledare har lämnat och omorganisationer i leden har gjort att de andas ny luft i Torsåkers IF A-lag. Vi kommer här att gå igenom truppen lagbygget, ledargruppen och slutet av försäsongen med Huvudtränare David Laksola.

 

vi börjar med 17 dagar kvar till seriestart och en dag som ni väntat på i 7 års tid hur är känslan ?

- Känslan är fantastisk men vemodig då som sagt man drömt om att stå på sidan inför premiären i DIV 3 och att då behöva missa premiären pga jobb resa "hockey dömning" i serbien C-VM. Så min premiär får vänta några dagar till. Men jag är inte orolig att resten av ledargruppen och spelartruppen kommer göra en bra start på säsongen. Dom vet vad som krävs och vad vi ska göra.

 

När vi ändå är inne på ledargruppen, hur är känslan med nya roller och ny struktur?

- Ja vi tappade HP,Alexander och Stefan inför detta år av olika anledningar och inte tagit in några ny tränare  utan omstrukturerat oss och Jens och Jackis jobbar närmare mig, ett samarbete som jag tycker fungerat väldigt bra, vi kommer fortfarande ha saker att slipa på men samarbetet och rollerna fungerar bra. Putte är kvar och likt mig går in på 7 raka säsongen tillsammans, en väldigt viktig kugge dels för mig men även för målvakterna. Kricke och Niklas fortsätter med materialet och där kan vi väl släppa att vi söker en till för att underlätta ett väldigt tidskrävande jobba. Omstruktureringen ligger på att vi har tagit in Fredrik Hydén och Daniel Dihlen som kommer hjälpa oss med Administration och lagledare ledar under säsongen.

 

Spelartruppen har de också kommit några nya spelare och några har valt att trappa ner, hur känns gruppen ?

- Gruppen börjar sätta sig och jag tror att rollerna börjar bli tydligare och tydligare, många nya som har kommit in med energi och bra fotbollskunnande, En rejäl kvalité som stärker alla och som ger bra förutsättningar för att utveckla individen och gruppen på sikt.

Dom nya är

Viktor Hedberg, Nils Hällberg, Oskar Wadia, Meron Tekle, Credo Mawapop, John Daniel, Johan Eriksson, Christoffer Sjögren,

 

Kommer de att fyllas på med några till eller är truppen klar inför säsongen?

- Vi är i kontakt med två till för att stärka upp antalet och se till att skapa bra förutsättningar för oss, då vi inte riktigt vet status på några spelare och hur länge några är borta, vi kommer som tidigare nämnt bygga en större trupp inför året och de kräver att vi hela tiden håller ögon och öron öppna för eventuella öppningar.

 

Tung start på tävlings året men seger senast mot Strömsberg borta med 3-2, hur skulle du sammanfatta matchen mot Strömsberg?

- Lussande match rent försvars mäsigt, tydlighet i uppflyttning och nedflyttning, värderingarna i försvars spelet va bland de bättre jag sett ett Grönsvart Torsåkers If gjort, De va många delar som va väldigt bra. Vi har som måtto att alltid ge oss själva chansen att vinna matcher genom att inte släppa till så mycket chanser bakåt utan vara noggranna där och skoningslösa i offensiven. Vi jobbar med ett spel som ska kunna plocka poäng mot alla. Vi har en bit kvar men vi försöker att ta spelet i små delar, försvars spelet har varit prio nu några veckor och inför helgens match camp så är de fokus på de egna offensiva spelet.

 

Helgen bjuder ni på två hemma matcher efter en borta turné, hur har tankarna varit med borta matcherna och hur är känsla inför matcherna på fredag och lördag?

- tanken med att ha långa borta matcher direkt är att lära sig att komma till nya arenor där ingen varit och börja resa till matcherna från start vi har en sån borta turné kvar innan serie start men vi mellan landar på stålringen på fredag mot Hile IF kl19.00 samt Malungs IF lördag kl:15.00 vi hoppas på att kunna få vissa fram fötterna för hemma publiken och att dom kan få ett smakprov på  oss innan serie start.

 

Stort tack och vi hoppas så klart att vi fyller stålringen på fredag kl:19.00 samt lördag kl:14.00 då hemmapubliken kan få se de nya Torsåkers IF för första gången.

2019-03-20

 Presenterar 

 

som partner 2019. 

 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

 

2019-03-19

Vi presenterar ännu en partner 2019

Dalgränsens Mekaniska AB 

 STATIONSVÄGEN 14, 813 95 Torsåker

0290-430 82 

 

 

Vi tackar för det !

 

2019-03-19

 

Hej alla medlemmar och spelare.

Ni kommer få hem en enkät att svara på i mailen. Tar ca 7-8 min att svara på.

 

Vissa har fått flera då de är olika som spelare/vårdnadshavare och ledare.
Vi gör detta för att ev kunna bli en diplomerad förening.

Så tack på förhand att ni svarar.

 

2019-03-13

 Vi presenterar


Som partner 2019 

 

 

2019-03-11

DM avklarat utan avancemang...

Då har herrarna spelat klart DM och tyvärr så har dom inte tagit sig vidare från gruppen då laget har förlorat dom inledande matcherna på säsongen, men budskapet har varit tydligt från start att inga poäng delas ut i DIV 3 södra norrland än. Matchen mot Sandvikens AIK slutade med förlust 4-1 och en försvars inriktad match som vi fick se från läktare. Vi hör med David Laksola vad han tycker och tänker om matchen.

 

Förlust 4-1 mot ett topp tippat Sandvikens AIK spontana reflektioner ?

- En förslut med 4-1 mot SAIK är inget att skämmas över ett SAIK som värvar för avancemang och en topp placering mot nykomlingar och desarmerat lag med mycket sjuka och bortresta. Så spontant välldigt nöjd med många delar i vårat spel.

Vilka delar är du mest nöjd med ?

- Attityden till att jobba hårt både offensivt och defensivt är något vi trycket på jämt, vi står för en hårt jobbande fotboll där man tar jobbet åt båda riktningarna och de gör vi verkligen i dag, sen många små saker som vi internt har pratat om under veckan och och som jag tycker har varit på tok för dåligt under dom förra. Så skönt att se ett gensvar på de saker vi pratat om.

Några spelare som sticker ut i matchen?

- Oskar Wadia ser ut att växa in i den grönsvarta tröjan och hitta vårat typ av spel på ett bra sett och kommer kunna växa under våren med tiden och med arbetssättet. Oskar är en grymt duktig fotbollsspelare som har kvar att lära men jag gillar att jobba med Oskar då han lyssnar och levererar dom saker vi arbetar med, Anton Wallqvist våran egna produkt född 02 kliver in och gör en kanon bra insats mot ett topptippat SAIK och gör en av dom bättre insatserna på planen. Viktor Jansson har under alla matcher tagit steg och gör en kanon bra insats och ser ut att ha mognat i sitt spel och tar stort ansvar. Sen är de många som gör de väldigt bra men vill lyfta dessa spelare i denna match.

4 raka torsken och vi vet att de inte delas ut poäng än men hur får man laget och spelarna att fortsätta att jobba på och inte få någon större stress?

- Jag tror mycket handlar om att vara tydlig med vad man vill se i vissa matcher, jag som ledare har ett stort ansvar i att förmedla de på ett tydligt sett och att vi sedan gör de. Tror även att vinnarkulturen är så pass bra och stor nyckel till detta och då menar jag kanske inte i segrar men att skapa goda vanor och att utveckla varandra till framgång är stark så ju längre in på säsongen som vi kommer så har vi gjort varandra till vinnare på ett eller annat sätt. Med många nya spelare så tar de tid att forma den vinnarkulturen och den dynamiken att vi vågar att ge och ta feedback och att vi ser varandras styrkor.

Ny vecka och ni ska ta laget till Hudiksvall och möta Strands IF vad förväntar du dig och vad ligger på agendan i veckan?

- Jag förväntar mig att vi bygger vidare på den inställning och den karaktär vi visar men samtidigt ska vi bygga vidare på anfalls spelet för att bygga ett mer eget spel mot bra motstånd, De är vad som ligger på agendan i veckan.

 

 

2019-03-11

 En helt ny partner för oss är

 

Vi tackar för det! 

 

2019-03-07

 Idag presenterar vi 

Som partner 2019.

 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

 

2019-03-06

 Vi kan nu presentera

Som vår Huvud Partner 2019

Som är en helt ny partner till oss ! 

 

2019-03-05

 Vi presenterar 

 

Som partner 2019 

 

2019-03-03

3 matcher 3 förluster

 

Försäsongen 2019 är i gång och herrarna har spelat 3 matcher och förlorat 3 matcher med siffrorna 3-2 mot GIF U19 2-1 mot Stensätra IF 5-1 Mot Brynäs IF. Men när vi sätter oss ner och summerar starten med huvudansvarige David Laksola så är han nöjd och känner ingen oro över hur resultaten har rullat in.

 

Hur skulle du summera dom första 3 matcherna?

- Jag skulle summera dom som att de är som vanligt denna period på året väldigt ovist om positioner, spel och hitta form. Jag har lärt mig att inte fokusera på resultaten denna tid på året, vissa ledare kanske värderar resultatet så här tidigt och jag tror att dom ledarna går hårdare på sina spelare för tillfället en vad vi gör, Vi rullar runt och låter spelare spela på olika positioner och få speltid. 

 

Vad är de ni lägger vikt vid för tillfället, och hur får man gruppen att förstå att resultatet är inte viktigt nu?

- Efter lång och hårt arbete med samma grupp har de vuxit fram en trygg het även i dom och den där frustrationen som kanske fans för 3 år sedan denna tid har lagt sig, dom har sett att när väl serien startar så är vi rustade på bästa sätt. Vi gick inte bra på försäsongen förra året heller men vi står även som serie segrare i DIV 4 2018. Jämför man med andra lag som kanske gick väldigt bra i DM och träningsmatcherna men hade problem med skador och liknande när väl serien startar och vart ett mitten lag så tror jag att våra spelare uppskattar de tankesätt vi har och hur vi jobbar med dom. Vi har ju ändå vunnit 2 serier på 6 år så något bra gör vi nog om man ska sticka ut hakan lite.

 

Många nyförvärv har kommit in och hur påverkar de gruppen och hur har dom sett ut i starten?

- Klart att alla som har jobbat som ledare vet att oavsett hur många som kommer in om de är 1 eller 8 så påverkar de gruppen. klart de påverkar gruppen mer nu och jag ska inte sticka under stolen att de är hårdare jobb i år för att få alla att anpassa sig till våran kultur och vårat sätt att träna,spela och bete sig. Men de är väldigt bra fotbolls spelare som redan har lyft träningarna och spelet några nivåer till.

 

5-1 mot Brynäs IF i går går att jämföra med förra årets DM som slutade i 8-0 förlust, hur summerar du matchen i går ?

- Hahah ja då va vi tillbaka med de där resultat fixerande, Ja självklart är vi ute efter att vinna matcher men just nu är prestationen och kemimellan spelare viktigare att hitta. För oss i går fick vi väldigt många bra svar där vi spelade med ett nytt Mittbacks par med Isak och Linus L som gör en bra match tillsammans, med hjälp av ytterbackarna Rikard och Jansson så va de en väldigt bra. Vi testade även Nisse och Skårmo på de defensiva mittfältet och helt ärligt kan de vara bland de bättre sittande mittfältet jag sett, arbetsmönstret och spelet med och utan boll va klockrent. Credo och Hugo börjar hitta rätt och blir bara bättre och bättre ju mer speltid dom får och Oskar, Totte, Mero gör även dom bra insatser och kommer ju mer vi får jobba och komma in i spelidén.

 

Låter som du va nöjd efter gårdagen ?

- absolut vi pratade om före matchen att spela för sin egen existens och vissa att man vill kriga om sin plats inför starten i DIV 3 och att oavsett resultat så handlar de om att börja hitta form. Och de tycker jag till stora delar genomsyrade gårdagen med bra arbetes kapacitet och bra initiativ i defensiven som offensiven. 

 

Vad tar vi med oss inför veckan och vad har vi för tankar inför SAIK på Söndag?

- Vi ska bygga vidare på de vi gjorde bra i lördags och fortsätta jobba bort små grejer som jag absolut inte gillar och absolut inte vill se att man gör i en Torsåkers tröja.

 

Några exempel på vad?

- Nej de vet nog några av spelarna om och de håller vi i gruppen, men under veckan kommer de vara tydligt vad som gäller i framtiden.

 

Låter som de blir en rolig vecka att jobba med inför SAIK ?

- Absolut de är alltid roligt att jobba med spelare och se utveckling på spelare så de ska bli en spännande vecka att se hur vi kan jobba vidare tillsammans. Men SAIK matchen kommer bli liknande som i lördags jobba vidare på de vi ska göra och sen kan alla andra utanför våra egna dörrar få fokusera på att resultatet är dåligt liknande. Jag och VI ska fokusera på de vi ska göra och de är att spela oss kvar i DIV 3 södra Norrland och vad jag vet har dom poängen inte börjat delats ut än.


2019-03-03

2016 startade vi Fler som gör mindre. Det är nu dags att göra ett omtag så därför bjuder vi in till en träff för Fler som gör mindre. Alla är välkommen, ny eller om Du/Ni redan är med och jobbar. 

Välkommen så berättar vi mer och Du hittar kanske vad just du vill och kan bidra med. 

Under kvällen kommer Roger Hydén att föreläsa om sin resa och även ge sin syn på ideella arbetet och föreningslivet. 

Torsåkers IF är navet i byn FÖR och MED Dig

 

Varmt välkommen ! 

 

/Styrelsen Torsåkers IF

 

http://www.torsakersif.se/Media/Inbjudan%204%20april%202019.pdf

2019-02-28

 AD Bildelar Hofors

Är en av våra Partner 2019

Vi tackar för det. 

 

2019-02-27

 Vi presenterar

T Östbergs Åkeri AB

som sammarbets

partner 2019

 Linvägen 1

813 40 Torsåker 

TEL: 070-553 85 55

 

2019-02-27

 

TORSÅKERS IF fotbollsskola 2019

2 årets upplagan av Torsåkers IF egna fotbollsskola går av stapeln 2019 förra årets sucsé fortsätter vi hoppas att du och ditt barn kommer och är med under 2 dagar där vi spelar,leker och provar på att spela fotboll.


Vi bjuder in dig som är födda 2010 - 2015 pojkar och flickor oavsett om du har spelat förut eller bara vill komma och prova på så är du välkommen!


15-16 Juni 09:00-12:30

Torsåkers IP

kostnad: 350 kr 


Anmälan görs på

https://goo.gl/forms/F7PiyUZIQoUt6hvm1 

 


2019-02-26

Välkommen till årsmöte  onsdag 27 mars kl 19.00 på Torsåkers IP.

Dags också för medlemsavgiften

Familj 400 kr, enskild medlem 250 kr

Betala med Swish 123 551 22 98 eller Bankgiro 5329-4740, ange namn och personnummer

 

Varmt välkommen till årsmötet

 

/Styrelsen

 

http://www.torsakersif.se/Media/Affisch%20%C3%A5rsm%C3%B6te%2027%20mars.doc 

2019-02-25

 Hofors Bladet väljer att vara partner 

även 2019.

 

Vi Tackar för det. 

2019-02-18

 Vi presenterar

 

Som partner 2019 

 

2019-02-14

 Vi önskar alla en fin Alla hjärtans dag

Och Passar på att presentera

Som partner 2019 

2019-02-12

Internationellt nyförvärv med U23 landskamper

I dag kan Torsåkers IF meddela att man har gjort klart med ytterligare en spelare med U23 meriter i ryggen från Tanzani. En Meriterad spelare med många bra egenskaper med en rutin från proffsspel i Tanzania. Vi välkomnar den 34 åriga Credo Mwaipopo. Credo har spelat på proffs nivå i Tanzania och även varit uttagen i U23 landskamper för sitt hemland, Senast kommer Credo från spel i svenska klubbar. 2010 var credo och provspelat för en allsvensk klubb som de tyvärr inte vart något spel med. Credo har under dom senaste 3 säsongerna haft ett uppehåll på grund av en skada som han har rehabiliterat sig tillbaka och är sugen för spel och spel i den grön svart randiga tröjan. Credo har spelat på mittfältet som offensivmittfältare i större delen av karriären.

 

David Laksola säger så här om nyförvärvet

- Vi har haft förmånen att få se credo i både fysträning men även en del futsal och fotbolls träning, de är en spelare med rutin och bra spelskicklighet och spelförståelse. Vi har värvat på bra under året med många yngre spelare så credo Mwaipopo kommer in med en rutin och en erfarenhet som vi saknar och som kan vara bra att få för våra yngre spelare.

Om du skulle få ge ett uttalande om truppen och hur magkänslan är inför säsongen som är 2 månader bort?

- Vi har haft en mycket bra uppslutning på träningarna och jag ser fram emot att få börja hitta ett spel som kommer kunna passa oss då vi fått in rätt spelartyper för den fotboll vi vill spela. I slutändan är de ändå poängen som ska hem för att hålla oss kvar men vi ser fram emot att få starta säsongen 2019.

 

Credo själv säger så här om övergången till Torsåkers IF

Välkommen till Torsåkers IF hur har de känts att träna med Torsåkers IF under den tid du varit här ?

- Jag känner mig så bra omhändertagen från tränarstaben och spelartrupp, så de har varit väldigt roligt att träna med Torsåkers IF. Laget tränar på med ett bra allvar och är seriösa de gillar jag.

 

Vad har du för förväntningar inför 2019 med Torsåkers IF ?

- Jag hoppas att tillsammans med tränarna och dom yngre spelarna kunna kämpa för att skriva historia i svenska fotboll.

 

Vi hälsar Credo Mwaipopo välkommen till Torsåkers IF och tröja numer 26

Youtube klipp från en Tanzanias tv-kanal

Intervju i Tanzania med Credo

 

  

 

 

 

 

2019-02-12

 Vi tackar Robin Sjöström Bygg AB

som väljer att stödja oss  även 2019 

 

2019-01-31

Vi presenterar  MIDROC

som sponsor/partner även 2019

 

2019-01-30

 Vi tackar Pizzeria Parma

för samarbete 2019.

 

2019-01-29

 Vi Tackar COOP Hofors

som väljer att sponsra oss med kaffe även denna säsong.

 

 

2019-01-21

Säsongen 2019 

 

Säsongen 2019 börjar närma sig med storm steg, Herrarna börjar snart träna utomhus och de närmar sig även träningsmatcher mot GIF U 17 som är först ut för i år den 17/2 kl17,30 följt av 3 DM matcher för att sedan bli en intensiv period med TR-Matcher på försäsongen.

 

DIV 3 södra Norrland ser tuffare ut en på Mycket länge med många bra lag och föreningar med tradition i dom högre serierna, Detta innebär att Herrlaget måste ta ytterligare kliv och fortsätta med den frekventa tränings mängd och inte slappna av för fem öre. vill ni se kalendern för herrarnas träningar och matcher så finns den här KLICKA HÄR!! den ligger under hela säsongen öppen på Hemsidan under fliken Herrar och kalender. Där kan ni följa tränings tider och även matcherna.

 

DIV 5 Har också kommit och läggs paralelt med DIV 3 schemat, ett pussel att få i hopp 44 matcher med träningar och matcher. Ni kan se DIV 3 serien här Klicka här där är matcherna utan tid ej satta medan dom med tid är bokade & DIV 5 Ser ni här KLICKA här  där har alla en tid men alla tider är inte klara än så där får man lugna sig innan man skriver in dom i kalendern. 

 

Hoppas ni fortsätter att följa oss i våran resa mot säsongen 2019, förhoppningen är att vi snart ska kunna presentera ytterligare ett nyförvärv, så håll ut vi jobbar vidare.

 

 

2019-01-21

 Vi Tackar HL-Bil för fortsatt

samarbete även 2019

 

2019-01-20

I vårt fortsatta utvecklingsarbete för att säkerställa verksamheten så kommer Torsåkers IF att delta i Svenska Fotbollförbundets ”Diplomerad Förening”.

Steg 1 innebär att alla ledare, barn, ungdom, seniors spelare och vårdnadshavare får ett personligt mail med frågeställningar om föreningens olika delar. Enkäten kommer att skickas inom kort och vi är tacksam om ni tar er tid att svara.

Om ni vill veta mer om självskattningen hittar ni både information och testenkäter på Svenska Fotbollförbundets hemsida, se länk nedan.
Självskattningen är en del av Diplomerad förening, svensk fotbolls paketering av föreningsutveckling vars syfte är att det ska bli enklare och tydligare för föreningar att arbeta med sin utvecklingsprocess.

Under senast april kommer alla enkätsvaren att sammanställs och ligger sedan till grund för Torsåkers IF´s framtida utvecklingsarbete mot att bli en Diplomerad Förening tillsammans med Gestriklands FF och SISU Idrottsutbildarna.

Vill du veta mer om Diplomerad Förening se följande länk https://www.svenskfotboll.se/svff/diplomerad-forening/

 

Har ni frågor så kontakta

Birgitta Osmund Eriksson, ordförande 

 

 

 

2019-01-19

I vårt samhällsengagemang Gemenskap Torsåker så genomför vi två gånger per år en möjlighet för arbetslösa ungdomar att träffa företagare.

Det är ett samarbete med våra partner och Arbetsförmedlingen.

Mer om Vägen In finns att läsa på torsakersif.se 

Välkommen till Vägen In och speed date tisdag 19/2 kl 15-17

Läs mer i bifogad inbjudan

Välkommen !

 

http://www.torsakersif.se/Media/Inbjudan%20feb.pdf 

 

 

2019-01-18

Missa inte att anmäla er till Fotbollskolan

den 15-16 juni

Gäller barn födda 2010-2015

Kl:9-13 i två dagar 

mer info på länken nedan 

http://www.torsakersif.se/fotbollsskolan

 

#visesihofors2019

2019-01-17

Förstärkning inför 2019

Bilma Cup och Sandviken Futsal cup har avslutats och säsongen närmar sig med storm steg, i dag kom även spelprogrammet för DIV 3 och DIV 5 och vi sitter just nu och planerar in alla 44 matcher.  Men mitt upp i detta så kan vi meddela en förstärkning till truppen 2019. En hemvändare som har varit på vift några säsonger och tagit med sig några bra erfarenheter och utvecklats som spelare. Vi välkomnar hem Christoffer "Totte" Sjögren till Torsåkers IF 2019.

 

David Laksola, sportsligt ansvarig, säger detta om övergången.

- Vi är väldigt glada att även Totte väljer att komma hem likt Johan Eriksson. Totte uppfyller den kravprofil vi har på våra nyförvärv då han är en ung spelare som har drivet att utvecklas och bli bättre. Vi fortsätter att förstärka en redan stark trupp med ytterrliggare en ung duktig spelare. Vi är väldigt nöjda att Totte kommer hem till Torsåkers IF igen. Vi hoppas även kunna förstärka truppen ytterligare inom dom närmaste veckorna.

 

Här kan du se hela truppen

2019-01-15

Tjejer sökes

 

Vi kommer nu att starta träningarna för våra tjejer födda 2007-2010  vi söker därför dig som är född denna ålder och vill komma och prova att spela fotboll tillsammans med oss. Alla är välkomna! Vi hoppas att du och dina barn kommer och är med, alla är välkomna oavsett hur mycket eller lite man har spelat förut.

 

Tisdag kl:17.00-18.30 Solbergaskolan

Vid frågor kontakta Emil Hillberg 070-512 95 69

Varmt välkommen att prova på hälsar Emil,Morgan och Micke tillsammans med Torsåkers IF

 

 

2019-01-09

Nu är det spårat i el ljus spåret.

1,5, 2,5 och 5 km. Inte kanonspår, några genomslag så ta inte dom bästa skidorna.

 

Sedan en vädjan GÅ INTE I SKIDSPÅRET.

2019-01-02

Panta Mera

2018 slut och 2019 tar vid. 

Påminner om "gula lådan" som finns vid IP där ni kan slänga alla pant.

Gör då två goda gärningar:

SKÄNK DIN PANT FÖR EN RENARE MILJÖ OCH SAMTIDIGT ÄR NI MED OCH BIDRA TILL EN AKTIV FÖRENING


 

2018-12-21

Torsåkers IF Lucka 23

Vi pratar med en hängiven TIF supporter

Anders Haglund

Vad gör dig till hängiven supporter av TIF?

Varit verksam på olika sätt sedan 1972 så därför är det självklart att vara TIF supporter.

Dina tankar från 2018?

Tankar kring 2018 är naturligtvis att vi åter är i div 3 efter 23 långa år, efter en mycket stabil säsong.

Förhoppningar/tankar inför 2019?

Förhoppningarna inför 2019 är naturligtvis att vi klarar nytt kontrakt i 3:an och på sikt kan bli ett etablerat lag i 3:an.

Finns det nåt som fattas eller borde vara bättre?

Jag tycker det mesta i TIF är bra och det är bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Slutligen Tänker du fortsätta vara med oss både i mot som medgång?

Som slutord kan jag bara säga att jag ALLTID ska vara TIF supporter.

Vi Tackar Anders för allt stöd och support och för dina fina ord.

Dagens Luckvärd är Auido video / Elon

 

2018-12-19

 Torsåkers IF Lucka 22

Lite om hur Du/Ni kan göra för att sponsra Torsåker IF

Bli Stolp fadder:

För att utveckla våra motionsslingor kan du för 200Kr/år bli stolp fadder. Pengarna går då oavkortat till underhåll av spåret i form av hyra maskiner eller underlags material.

För ett levande El ljusspår!

Swischa 200 kr till 123 551 22 98  eller Bankgiro 200Kr till 5329-4740

Märk med namn och vad du vill att det ska stå på din stolpe!

Frågor : Roger Wallqvist 070-50 83 934 

Panta mera:

 

Vi från TIF jobbar ständigt med att utveckla oss som förening samt att ta samhällsansvar, Ett samhällsansvar är att hålla miljön ren och snygg men samtidigt som vi gör det ger vi dig möjlighet att hjälpa oss rent ekonomiskt med vår verksamhet.

Så skänk din pant för en renare miljö men samtidigt en möjlighet att vara med att bidra till en aktiv förening

Du kan lämna din pant vid TIF´S "holk eller lämna ditt kvitto på ICA Torsåker. 

Gräsroten:

 

Svenska spel sponsrar varje år idrotten i Sverige.

Nåt alla klubbar är tacksamma för. Det enda du behöver göra är att gå in på svenska spel och anslut ditt spelkort till Torsåkers IF. Då stödjer du klubben varje gång du spelar hos svenska spel. 

Sponsor Huset:

 

Både du och Torsåkers IF tjänar pengar när du handlar på sponsorhuset, läs mer i länken nedan. 

https://www.sponsorhuset.se/torsakersif/

Ett Stort tack till alla som väljer att sponsra TIF

på alla möjliga sett. 

Dagens Luck Sponsor är Wallqvist Bygg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-12-18

 Lucka 20

Hej alla morgonpigga!

Bra start på julaftonsmorgon

Torsåkers IF arrangerar även i år en Julaftons promenad 

Julaftons mys 24/12 -18 

07,00-8,30 är vi på plats vid 5:ans vindskydd och grillar korv och dricker glögg, kaffe till alla som kommer upp och firar in julaftons morgonen med oss.

Vi hoppas på mycket folk och ett glatt morgonhumör!

Dagens sponsor är AM Hodin AB.

 

 

 

2018-12-18

 Torsåkers IF Lucka 19

Dagens lucka kommer vi träffa legenden inom Torsåkers IF

Henrik Persson 

 

Henrik har under dom året a-laget spelat i div 4 varit Davids högra hand och kollega i ledargruppen. Inför 2019 har HP även kallat hoppat av sitt uppdrag men självklart kommer han att vara närvarande på matcherna men då på sidan av planen. Vi tar ett snack med Henrik inför säsongen för att se vad han säger.

 Hur skulle du beskriva förra året ?

-Ett helt fantastiskt år som började lite knackigt under inomhus cuper och träningsmatcher men vi fortsatte att träna hårt och det gav ju resultat till slut.

Vad har du för minnen av förra året ?

-Det som kommer upp på näthinnan är naturligtvis derbymatcherna men även att vi lyckades hålla ihop det på slutet när Brynäs tappade lite fart.  

Du har valt att avsluta ditt uppdrag som assisterande tränare efter 3 säsongen hur skulle du beskriva dessa år ?

-Tre helt fantastiska år där jag fått äran att jobba med underbara ledare med David i spetsen. Samt att få dela med mig av det jag kan till en grupp ambitiösa spelare som verkligen tar jobbet varje dag. Det enskilt största minnet är första året i 4:an när vi var tvungen att vinna dom fyra sista matcherna för att hålla oss kvar och lyckas med det. Magiskt.

Varför har du valt att sluta ?

-Tiden räcker inte till. Jag har ju jobbat som ledare i TIF i nio år och kombinerat med ett skiftjobb så känner jag att jag aldrig är hemma. Antingen är jag på jobbet eller på Vindarnas.

Om du fick skicka med en sak till laget och ledarna inför 2019 vad blir de då ?

-Om ni har samma inställning som i topp matcherna i fjol så tror jag att det kommer att gå riktigt bra.

Fortsätt att ha roligt tillsammans, då kommer alla andra delar automatiskt.

 Dag luck sponsor är Bröderna Juhlin Invest AB 

 

2018-12-17

Torsåkers IF 

önskar er alla

En riktigt God Jul

 

 

2018-12-17

 Torsåkers IF Lucka 21

I dag kommer vi redogöra olika kanaler som ni kan följa Torsåkers IF på.

Vi försöker hela tiden att göra de lättare för våra medlemmar supportrar och aktiva att följa arbetet både på planen men även utanför och bakom. Så därför radar vi upp dom medier vi har och vad du kan hitta vad. 

Hemsidan:

http://www.torsakersif.se/

Från och med 1 Januari så kommer laget.se att läggas ner då kommer alla egna sidor där flyttas över hit och vi kommer att ha all kommunikation för våra ungdomslag under deras flikar.

Facebook: 

https://www.facebook.com/TorsakersIfOfficiellaSida/

Youtube: 

Youhttps://www.youtube.com/channel/UCGa7vRB66PBSdkM_0uVVVHQtube

På Youtube kan du titta på intervjuer, matcher som sänds och allt annat som händer. Vi lägger upp där med jämna mellanrum. 

Instagram:

 https://www.instagram.com/torsakersif/?hl=sv

Ny satsning för en yngre kategori av följare som vi driver till föreningen. Under försäsongen kommer vi att ha nåt vi kallar spelaren tar över, Vi kommer låta A-lag spelare ta över kontot veckovis för att dela och knäppa bilder från olika aktiviteter. 

 

Dagens Luck sponsor är

Poe´s Elteknik

Forsvägen 40

813 95 Torsåker

070-582 67 61

 

 

2018-12-17

 Torsåkers IF Lucka 18

I lucka 18 kommer vi ta ett snack med Torsåkers IF huvudtränare då han ska förklara för oss allt som hänt efter säsongen och vad som nu ligger i linjen inför de kommande året. Vi hoppas att du som följer oss när du får veta vad David Laksola har för framtids tankar och planer. 

Hej David, Hur skulle du beskriva förra året? 

- Jag skulle beskriva det som ett av de bästa ögonblicken jag haft, att ha jobbat dag och natt i 6 års tid med en vision och dröm, Och att du får den drömmen att gå i uppfyllelse är fantastiskt.

Bästa ögonblicket förra året? 

-De starkaste ögonblicket är nog alla hemma matcher på slutet av året då man ser hur folket sluter upp och man inser att de är ett enormt intresse från bygden. Även Derbymatchen hemma är ett starkt minne som tyvärr är lite naggat i kanten men de minne tycker jag är ett fantastiskt härlig match med alla typer av händelser och att även få vända 0-2 till4-2 seger är underbart.

Nu går vi in i den första säsongen i DIV 3 och du går in på ditt 7 år som ledare i Torsåkers IF, En mäktig siffra då de är få ledare som  är kvar över så lång tid som du varit, Varför väljer du att köra ytterligare ett år i föreningen? 

-Ja precis som du beskriver de så är de en väldigt lång tid och jag kan väl bara säga att de inte alltid varit självklart att köra alla dessa år men de har slutat med att man stått där ändå. Men tiden börjar väl rinna ut snart och de gör ont när jag tänker på de men samtidigt så är det nog naturligt. Men först ska vi köra detta år som kommer bli fantastiskt roligt för mig personligen.

Vad har du för tankar inför 2019? 

- Mina tankar inför 2019 är att vi kommer behöva göra personbästa och många spelare kommer kunna få en enorm utveckling av detta år. Och de är lite upp till var och en hur stor utveckling man får. Jag är fortfarande så sjukt förvånad att inte de är bättre koll på våra spelare från högre föreningar i distriktet och i länet för jag är övertygad att vi har 5-7 st som skulle kunna ta steg och göra de bra i DIV 3 och även högre. Så de tror jag vi kommer kunna se under året som spelarna själva ger de chansen att få en stor utveckling på sitt eget spel.  

Vad är målsättningen eller visionen med nästa år?

- Målsättningen och förhoppningen är att vi ska spela oss kvar i första läget och kunna göra de tidigt. Kapaciteten har vi som jag va inne på tidigare men sen är starten av året och egentligen från den 1 Januari där de börjar och hur det flyter på med allt. Men vi får se hur de ser ut när vi kommer fram till seriestart. Men absolut spela oss kvar i första läget.

Stort tack David och vi hoppas att ni fortsätter följa Julkalendern hela vägen in i kaklet !

Dagens sponsor är SORPTION AB

 

 

2018-12-13

Torsåkers IF lucka 14

I dagens lucka som sponsras av Gamelstilla café kommer vi presentera ytterligare en förlängning, en förlängning som vi är väldigt stolta över och som vi hoppas kommer kunna ta nästa steg under året säger en nöjd David Laksola sportansvarig Torsåkers IF. Vi presenterar i dag bygdens egna "lilla 4an" som GD så fint döpte han till under derby matcherna och vi pratar så klart om Rikard Eriksson som väljer att stanna i föreningen även 2019. 

Vi tog ett snack med Rikard under dagen för att få höra tankarna efter säsongen men samtidigt inför säsongen som kommer samt även om återkomsten till Vindarnas tempel.

 

Hur skulle du beskriva säsongen som har varit?

-Säsongen var grym, mäktigt att vara med att ta upp Torsåker i 3an igen. Kul att serien blev så jämn som den blev det kändes ännu skönare att lyckas vinna den då.

Hur kändes de att komma tillbaka till Torsåkers IF och Vindarnas tempel?

-Det blev roligt med fotboll igen var väl den första känslan.

Vad va de bästa med förra året?

-Självklart att vi vann serien! Sen derbymatcherna mot Hofors AIF var otroligt sköna segrar.

Hur går tankarna inför kommande säsong?

-Det ska bli roligt att komma igång igen å se hur vi står oss i jämfört med bättre motstånd

Vad har du för egen ambition med nästa säsong ?

-Spela så mycket som möjligt och ha riktigt roligt under säsongen

Vad tror du att laget kan prestera i DIV 3?

-Tror vi kan bli en liten överraskning då vi möter många nya lag som förmodligen kommer underskatta oss lite. Sen ser nyförvärven bra ut vilket gör att det ser ännu mer lovande ut.

Futsal är en annan idrott som bedrivs hårt i föreningens herrlag och snart är de dags för Bilma Cup, hur är känslan inför turneringen ?

-Tycker ändå känslan är bra trots förra helgens missräkning. Om vi kommer upp i nivå så tror jag vi kan vinna Bilma iår.

 

Besök Hemsidan här

Eller kontakta oss på Tfn: 070-490 07 89

2018-12-13

 

 WIIKS RÖR

Har beslutat att sponsra Torsåkers IF även 2019.

Tack för ert stöd 

 

2018-12-13

 Torsåkers IF Lucka 15

Gör TIF nytta och skillnad?

Vi är med i EttBraNätverk Gävleborg. Nätverket har många uppgifter men en är att gemensamt visa den nytta som föreningslivet gör

Gör vi nytta då?

Ja helt övertygad om det. För att visa det har vi gjort ett socioekonomisk bokslut.

Vad är socioekonomisk bokslut?

Enkelt förklarat är det en modell för att på ett annat sätt än traditionellt bokslut visa värdet av den verksamhet vi bedriver i Torsåkers IF.

Tror alla är ganska medveten om att varje individ som hamnar i utanförskap kstar samhället enorma summor. Kan vi då i Torsåkers IF erbjuda en bra och meningsfull verksamhet för alla så minskar utanförskapet. En vinst för individen och för samhället.

Intressanta siffror, bla så den tid våra ledare gör motsvarar 6 heltidsanställda, all den tid föräldrar och övriga gör i cafeteria mm motsvarar också 6 heltids anställningar. Vem trodde det!

Se hela socioekonomiska bokslutet  länken

WWW.torsakersif.se/bokslut

Har ni frågor så hör av dig

MVH

Birgitta. ordförande

073-822 50 56

Dagens sponsor är  Swedbank 

2018-12-12

 

Ordförande har ordet!

 

Julen står för dörren och dags att summera året som gått.

Ett helt fantastiskt fotboll och föreningsår !!!!!

 

Att se alla dessa barn och ungdomar som tränar och spelar match, mycket glädje och aktivitet. Alla dessa ledare som vecka ut och vecka in finns på Vindarnas.

 

Vårt A-lag som vinner div 4, vilken bragd. En målsättning vi hade inför 2020 men det var dags redan 2018. Avslutar dessutom säsongen med att bli Länsmästare också.

 

Dessa kvällar på Vindarnas där det är träning och aktivitet på varje gräsyta.

Allt från Boll & Lek till A-laget . 

 

Gemenskap Torsåker med alla arrangemang för bygden. Samarbete med skolan för att få fler att röra på sig, Bygdemarknad, Camping, Speedmeeting för arbetslösa, Spökstig. Föreningsdag och mycket mer.

 

Att vi sen fick Torsåkers Hembygdsförenings kulturstipendie var mycket hedrande. Någon vi är oerhört stolt över.

 

Nu blir det lite julledigt innan 2019 startar.

Förutom all fotboll så blir fokus på Gemenskap Torsåker med alla våra arrangemang Vi att lägga mycket arbete på Diplomerad Förening. Ett jobb som bygger på enkät till aktiva, föräldrar och ledare och övriga medlemmar. Enkäten ligger sedan till grund för verksamhetsplan och jobbet framåt. Mer info om det kommer i början av 2019.

 

Vi kommer också att lägga stort arbete på Fler som gör mindre. Kommer att ha en info träff under tidig vår, se kommande inbjudningar.

 

Vill avsluta med ett stort TACK till alla. Det här gör vi gemensamt.

Spelare, ledare, styrelse, supporter, alla som är med och jobbar i stort och smått, våra partner, publik, föräldrar och alla som följer oss på sociala medier - tack

 

Glädje – Gemenskap - Stolthet

 

Vill önska er alla en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR !

 

Vi syns 2019

 

/Birgitta

Ordförande

 

Dagens sponsor är Gulf Macken 

 

2018-12-10

 

Torsåkers IF Lucka 13

I denna lucka redogör Förenings och fotbolls utvecklaren David Laksola verksamhetsåret 2018 samt blickar in i 2019.

2018 har varit ett år med många bra utvecklingssteg  både runt de sportsliga och runt föreningen som helhet. jag kommer att punkta ner dom punkter där jag anser att vi har tagit störst steg under året.


 • Fler Barn och ungdomar i rörelse genom fotboll

Barn och ungdomsfotbollen har tagit och blivit en mer attraktiv verksamhet där vi har jobbat för att få fler man och ungdomar i rörelse. Ett unikt samarbete med SKF som delar ut fotbollar till alla barn i förskoleklass för att skapa ett intresse för rörelse tidigt. även under denna punkt vill jag ta upp fotbolls skolan som vi drev tillsammans med Stanno för att få ner kostnaden för att under två dagar spela, leka och umgås med kompisar för att stimulera barn till rörelse, ett väldigt uppskattat koncept från föräldrar och barn.


 • Fler externa personer runt föreningens verksamhet

Under året har vi jobbat med att försöka koppla på fler externa personer som ska kunna vara med och bidra till föreningens utveckling och olika evengemang för att fortsätta att jobba med visionen och verksamhets idén vi har. Detta har blivit ett bra utfall av och fler personer har kopplats på i olika sammanhang och även klivit in i styrelse och övriga viktiga positioner i förening. Vi kommer fortsätta jobba i samma anda under 2019 för att stärka organisationen ytterligare.


 • Spelarutveckling och attraktivitets kraften kring föreningens verksamhet

Under 6 års tid har vi haft en talesätt att vi ska vara en förening som andra tittar på och som andra blir inspirerad av. Nu under 2018 har vi fått de bekräftat då flera ledare, spelare och andra fotbollsintresserade runt om i distriktet talat med oss hur gör ni och vad gör ni för att få fram så många unga duktiga spelare till erat A-lag men samtidigt ut i andra klubbar. Detta är en viktig punkt då vi vill vara attraktiva som förening och att våra egna spelare ska vara stolta för att vara en del av föreningen. Nu får vi spelare till vårt A-lag som ser en chans att komma och utvecklas till att bli en bättre fotbollsspelare och kunna ta detta som ett steg i sin fortsatta karriär detta är fantastisk roligt men samtidigt en utmaning för oss som förening.

Inför 2019

Vi kommer ha ett hårt jobb framför oss inför 2019 att förberedda oss på nya utmaningar både organisations mässigt, evenemang mässigt men framförallt sportsligt. DIV 3 spel kräver ett annat typ av fokus och att vi fortsätter jobba långsiktigt för att bli en stabil förening med stabila värderingar och arbetssätt. Dags flugor och dagsländor hör inte hemma på vindarnas tempel här är de långsiktighet och uthållighet som krävs. Små delmål kommer att prägla säsongen 2019 rent sportsligt och dessa delmål kommer vi att presentera för er löpande för att få en klarhet i och en tydlighet i vad vi står och vad som är fokus just nu för att nå vårat mål i slutet av 2019.

Till sist vill jag bara önska alla stolta Torsåkers IF supportrar en riktig god jul och gott nytt år och hoppas att följet upp till Bilma blir stort under alla 3 dagarna efter nyår 4-6 januari.


 Dagens värd är ICA Tor-center. 

 

2018-12-10

Lucka 12

Fler som gör mindre

Vi i Torsåkers IF jobbar aktivt med att rekrytera arbetsvilliga personer för att underlätta arbetet runt föreningen i stort och smått. Vi jobbar aktivt med att försöka sätta Torsåker och Torsåkers IF på kartan och gör det dels med den ordinarie fotbollsverksamheten men samtidigt med de evenemang utanför fotbollen som bedrivs. 

Projektet "Fler som gör mindre" innebär att man är med och hjälper till med allt i från cafeteriatjänst, röjning i elljuspåret, Bygdemarknaden, Spökstigen etc. För att föreningen ska kunna fortsätta bedrivas som den gör i dag behöver vi vara just - "Fler som gör mindre". Är du intresserad av att hjälpa till med något hör gärna av dig, alla tjänster är välkomna oavsett hur mycket tid man vill hjälpa till med. Våran vision är att vara den drivande länken i byn och göra byn attraktiv att komma till och åka till.

Våra arbetsgrupper:

Arrangemang

Marknad