Meny

Aktuellt

2019-11-20

Spelare 11 klart inför 2020

Spelare numer 11 är i dag klar för Torsåkers IF några skriver sina kontrakt på ett kansli, en bil på Willys vi skriver i dag kontraktet på Sibylla Hofors. Vi kan i dag meddela att även Calle Waara kommer att spela i Torsåkers IF tröjan kommande säsong, Calle har spelat 44 matcher i föreningens A-lag. Detta är Viktigt att fortsätta bygga gruppen på spelare som vill spela Fotboll i Torsåkers IF och på lokala karaktärer.

 

Sportchefen säger om Påskriften

Vi är väldigt tacksamma att Calle väljer att fortsätta tillsammans med oss inför kommande säsong. Calle ligger rätt i våran spelarprofil då han är från kommunen och har varit här under en längre tid. Med hans erfarenhet och hans skils kommer vi kunna bygga vidare på något riktigt bra. Calle har under förra säsongen klivit fram både på planen men även som individ och förebild för våra yngre spelare vi hoppas att Calle ska kunna ta ytterligare steg.

 

Hur ser övriga arbetet ut ?

- Övriga arbetet ser ut att flyta på bra vi är just nu inne i slutfasen där vi ska hitta dom 17 första klara spelarna innan nästa vecka startar. Detta kommer vi med största sannolikhet att göra.

 

Då är de bara 3 platser kvar till 20 där de är stopp eller ? 

- Japp där är de stopp då vi kommer viga dom två tomma utspelar platserna till våra juniorer för att dom ska ha en egen plats där dom får sitta när dom är med oss i sommar.

 

Hur ser de ut med dom tre platserna då för jag antar att upp till 17 spelare känner ni er så gott som klara med eller ?

- Ja dom första 17 platserna känner jag mig nöjd och stolt över att kunna fylla med spelare som har varit här under förra året. De är viktigt för oss att vi ska fortsätta bygga lokalt, Sen dom övriga 3 platserna till 20 spelare kommer vi ha två alternativ att fylla. Antingen är de med några try-out spelare som vi kommer köra på eller så är de rena nyförvärv. 

 

Så de skulle kunna bli 20 st av spelare som varit i föreningen tidigare och som kommer tillbaka och inte ett enda nyförvärv ? 

- De är för tidigt att säga men de är högst sannolikt att truppen kommer bestå av en 97% av spelare som varit i föreningen tidigare och jag tror vi kommer ha bland den högsta siffran någonsin på lokalförankring i truppen sedan jag kom för 7 år sedan.  

 

Vad är nyckeln till detta ?

- De finns många som sitter just nu där ute som säger att man ska bygga nytt och att man ska göra de ena eller de andra för spelarna om dom kommer. Men jag tror och hoppas att spelarna vi har och har haft känner att vi vill deras bästa och inte målar upp en fasad av saker. Vi har varit här i 7 år och kliver in till en 8 säsong dom vet att vi gör allt för våra spelare och att vi är måna om dom även som människor och inte bara som spelare. De tror jag är största nyckeln.

 

Är de några som kommer lämna ?

- Ja de finns några spelare som kommer att lämna oss inför sommaren och som jag har sett att dom är klara för en annan klubb en oss. Men jag kommer inte nämna några spelare utan de för den nya föreningen göra själva jag har bara sätten att berätta vilka jag själv har skrivit på med.

 

Truppen just nu

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10. Oskar Wadia 

11. Calle Waara 

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21. Junior spelare

22. Junior spelare

 

2019-11-18

Partnerkuggarna fylls på. 

Har nu gjort klart med Bilmetro Sandviken för säsongerna 2020 och 2021

Just den här veckan så är det provkörning av bilar hos just Bilmetro, ett bra samarbete där Torsåkers IF får 100 kr/provkörning och har sen chans på en bonus.

Ett stort TACK Bilmetro Sandviken för ett spännande samarbete

 

/Birgitta

 

 

 

 

2019-11-14

Träffar med våra partner inför framtiden pågår hela tiden.

Våra partner är viktiga kuggar i föreningen och då kan vi meddela att Enerco Group AB väljer att samarbeta med oss dom två kommande åren.

Vi är otroligt glada för det och ett STORT TACK till Enerco Group AB

 

/Birgitta 


2019-11-13

Onsdag Morgon dags igen! 

Onsdag morgon och nu är de dags att presentera spelare nr 11 i truppen, vi kan i dag meddela att Oskar Wadia kommer att fortsätta spela i Torsåkers IF under 2020. Oskar tog under förra året stora steg och blev en bra box till box spelare med ett hårt jobb i både defensiven men även offensiven.  Så stort tack för att du vill vara kvar under 2020

 

Sportchefen säger om förlängningen. 

Oskar är en spelare som vi ser stor potential i och som vi tror kommer kunna ta nästa steg under dom kommande två åren, Oskar jobbade hårt både på träning och match under förra året och vart en nyckelspelare på många sätt. Oskar kom som en duktig offensiv spelare men under året utvecklade han stora delar av sitt spel och blev en hårt jobbande spelare som tog ansvar både offensivt och defensivt. 

 

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10. Oskar Wadia 

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

 

 

 

2019-11-12

Spelare NR 10 att förlänga...

Spelare 10 och andra för dagen att förlänga är ingen mindre en spelare som har under åren klivit fram och utvecklats båda på planen men även utanför planen. Vi är väldigt glada att Viktor Jansson väljer att vara kvar under 2020 för att förstärka gruppen och föreningen inför kommande säsong.

Viktor har spelat fotboll under hela sin karriär med Torsåkers IF och ytterligare en säsong är kommen och Viktor blir kvar i Torsåkers IF.

 

Sportchefen säger...

Viktor är en spelare som har haft stor utveckling under säsongen men även under dessa 7 år, Viktor har blivit en jämn spelare som man vet vad man får av. Viktor har under en längre tid visat fram fötterna och bevisat att fotbolls kunskap, vi har erbjudit viktor att gå första steget för att bli fotbollstränare efter karriären. Vi kommer att jobba med spelarna under året för att fostra nya tränare inom föreningen och inom laget. Vi ser gärna att så många som möjligt går en tränar utbildning under sin aktiva karriär för att få förståelse och kunskap både för sitt eget spelande men även för att ha med sig de i bagaget efter spelarkarriären. 

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9. Viktor Jansson 

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

2019-11-12

Förlängning i Torsåkers IF 

Torsåkers IF jobbar vidare med att förlänga avtalen och skriva avtal med spelare, I dag kommer de en välbehövlig förlängning som föreningen kan presentera och som man är väldigt glada för att ha gjort klart inför 2020. Denna gång förlänger man med Målvakten Tobias Wiberg Persson. Tobias kom till föreningen under hösten och gjorde de riktigt bra och kom in i gruppen på ett bra sätt. 

 

Sportchefens ord om förlängningen

Tobias är en bra målvakt som vi har haft hos oss under två perioder, nu återvände han "hem" till oss under hästen och vi är väldigt glada och tacksamma att han stannar även över 2020 för att utvecklas och bidra med ett stabilt målvaktsspel. 

 

Truppen har nu börjat byggas på och så här ser den ut just nu. Ytterligare en förlängning kommer under dagen så håll ögonen öppna!

MV.Tobias Wiberg-Persson

MV.

MV.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén

3.Johan Lindkvist

4.Linus Wårvik

5.Rikard Eriksson 

6.Linus Lindkvist

7.Hugo Eriksson

8.Nisse Hällberg 

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

2019-11-10

Bygget 2020 pågår på flera håll, många kuggar som ska fungera. 

Våra partner är en otroligt viktigt kugge i föreningen. '

Vi är därför väldigt glada att presentera Robin Sjöström Bygg AB som fortsätter jobba med oss även 2020.

Stort TACK Robin Sjöström Bygg AB

 

/Birgitta

Ordförande 

2019-11-07

Lojalitet och delaktighet nu förlänger.... 

 

Efter en veckans hårt jobb med samtal så kan vi presentera ytterligare 2 spelare som väljer att förlänga, lojalitet och delaktighet är synonymen för båda två spelare som är lojala mot sina medspelare och väldigt delaktiga i gruppen, därför känns de extremt roligt att kunna presentera att årets MVP Nisse berg och Framröstad med hela 30 % av rösterna i år Linus Lindkvist väljer att förlänga sina avtal inför kommande säsong. 

 

Sportchefen säger så här om Linus Linkdkvist

Linus har under dessa året klivit fram och varit högst lojal mot gruppen alltid på plats och gör sitt yttersta för att prestera. Därför känns de fantastiskt roligt att kunna presentera folkets spelare 2019 som förlängning inför 2020.

 

Sportchefen säger så här om Nisse Hällberg

Nisse är en av dom lojalaste spelarna jag haft med många bra tankar tar han den plats i gruppen han vill och har trivts väldigt bra under året. Nisse Var ledarnas MVP under 2019 då han höll den jämnaste lägsta nivå och en hög högstanivå. 

 

Vi är otroligt glada att både Nisse och Linus Väljer att spela i den grönsvarta tröjan inför 2020. Båda dessa kommer kunna ha en nyckelroll i vårat sätt att spela och driva gruppen mot seger i sommar. Vi jobbar stenhårt med att hitta spelare som vill vara delaktig i något som under en 3 års period kommer bli väldigt bra. Dessa två spelare kommer i högsta grad bidra med detta.

2019-11-04

Trio av 99:or fortsätter 

 

Dags i gen då, nu kan vi presentera spelare 4-5-6 som är födda 1999 och kommer vara en del av Torsåkers IF A-lag under sommaren. Vi hälsar grabbarna varmt välkommen säsongen 2020 säger vi till Rikard Eriksson, Linus Wårvik & Hugo Eriksson 

 

Truppen börjar ta form hur är känslan just nu ?

- Arbetet rullar vidare och de krävs ett hårt arbete för att sy i hopp en trupp inför 2020, känslan inför 2020 är som jag nämnt tidigare väldigt bra. Vi har under 2019 kanske tagit ett steg tillbaka men lärt oss mycket som gjort att vi är redo att ta tre steg framåt. Vi har byggt en tydligare kravbild, förväntningar och planering struktur kring verksamheten inför 2020. 

 

Hur kommer de sig att ni har gjort de ?

- Vi är städning självkritiska och utvärderar verksamheten hårt år efter år, de är de som gör oss unika och tar stora steg varje år.

Sportchefen om att Rikard Eriksson

Rikard fick årets MPP och Spelarnas pris 2019 och är en viktig pusselbit för oss då han under säsongen 2019 tog stora steg utanför planen framförallt i sitt sätt att leda gruppen under träning och match. Rikard har med sitt sätt att vara blivit en nyckelspelare på planen och utanför.

 

Sportchefen om Linus Wårvik

Linus är en hårt arbetande spelare som alltid ger allt och som ställer upp för laget i alla väder. Söker man lagspelare på Googel så kommer Linus upp. Linus var borta under hösten pga av skada, men är för tillfället i fullträning igen inför 2020.

 

Sportchefen om Hugo Eriksson 

Hugo har under året vuxit in i gruppen och klivit fram på planen och utanför planen med en positiv inställning och högträningsnärvaro så har de gett resultat. Hugo kommer under vintern att vara utlånad inom Futsal säsongen till Årsunda IF. 

 

Truppen 2020

MV.

MV.

Mv.

1.Anton Wallqvist 

2.Fredrik Hydén 

3.Johan Lindkvist 

4.Linus Wårvik 

5.Hugo Eriksson 

6.Rikard Eriksson  

7. 

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

 

2019-11-01

spelare 3 av 25 klar inför 2020

 

Fredag morgon och dags för föreningsavslutning i kväll, en kväll som ska fira av säsongen 2019 där vi tagit stora steg inom organisationen. Vi firar därför även med ytterligare en påskrift av Johan Lindkvist som väljer att fortsätta över 2020. En påskrift som väger tungt för oss utifrån Johans status i gruppen och hans sätt att tävla. säger Sportassistent Patrik Berg 

Sportchefen David Laksola fyller på med ett uttalande. 

Johan är en viktig spelare i gruppen för oss, Johan är en tydlig ledare för samtliga och som tar stort ansvar för att laget och föreningen ska ta nästa steg. Johan har under säsongen 2019 klivit fram ytterligare som ledare och trots ett tyngre år varit på plats och drivit gruppen framåt. Vi ser Johan som en ytterst viktig pusselbit inför 2020.

Sista passet i går och nu ledigt hur summerar du oktober månaden ?

- Fantastiskt bra, vi har haft bra närvaro utifrån dom parametrarna att vi åkt ur,första gången med oktober träningar och kyligt ute sista två veckorna. Så väldigt nöjd med hur spelarna som har närvarat och visat att dom vill vara kvar har levererat.

 

Hur går tankarna nu inför ledigheten?

- Ledighet för spelare för oss ledare och kanske framförallt för mig och Patrik kommer vi att behöva lägga många timmar i träffar och möten inför starten i gen i december. Men känner mig trygg att de kommer kunna bli en bra November månad.

 

Vad är fokus under denna period ?

- Planering och liknande är klart nu blir de att sy i hopp truppen inför 2020, vi har ett max på 25 spelare men kommer inte att fylla truppen till max utan kommer att låta några fortsätta att testa och se vad vi kan få in. Vi pratar om antalet 18-20 spelare inför Nyår sen får vi se hur de ser ut.

 

När kör ni igång i gen?

- Träningarna startar första veckan i december samt en ej datum satt kickoff dag med fokus på kravbild,vision och bygga grupp

 

Då va spelare 3 klar inför 2020 och du vet att du ska fortsätta att följa arbetet med truppen här!

 

2019-10-31


I går presenterade vi en ung kille som har gjort sina första 10 matcher i seniorerna, idag presenterar vi en återvändare som har valt att starta i gen efter ett kortare uppehåll som spelare men som har varit med i verksamheten under tiden. Med sina 113 matcher och ska nu slåss för att komma än högre i maraton tabellen. Vi hälsar Fredrik Hydén välkommen tillbaka till Torsåkers IF 2020

Sportchefen David säger som följer efter dagens påskrift

Att få tillbaka Fredrik i gruppen kommer stärka oss som lag med hans tydliga ledaregenskaper och trygghet som individ. Fredrik har under den tid han har varit borta som spelare varit med på sidan av organisationen på olika sätt men fick själv in suget att spela i gen och kom på egenhand i slutet av säsongen och meddelade att han var intresserad av att spela. Fredrik har under oktober månad tränat på bra med laget men även på sidan av. Ser ni en lång kille efter gatorna med reflexväst så är de troligtvis han som är ute och tränar hårt inför 2020. extra skönt är de när Fredrik själv nämner att vinterträningen för honom kommer vara viktig för att kunna prestera i sommar. 

 

 

Spelare 2 av 25 är klar i morgon hoppas vi på spelare 2 och kanske även 4

 

2019-10-30

Nu börjar de hända grejer inom föreningen, efter en lång period med hårt arbete så är nu spelare 1 av 25 klar inför säsongen 2019. I dag kan vi presentera den första spelaren som har kritat på för Torsåkers IF inför kommande säsong. Vi säger stort grattis till Anton Wahlqvist som i dag gjort klart med spel inför 2020. Detta efter en bra säsong 2019 där Anton efter hösten spelade regelbundet i DIV 3. 

Hur känns de att för första gången få skriva A-lags kontrakt med moderföreningen? 


-De känns väldigt roligt,det har varit ett mål jag har haft ett tag nu och de känns bra att uppnå. Det känns även kul att få spela med spelare som jag har sett upp till när jag var yngre. .

Hur känner du inför kommande säsong vad har du för målsättning med säsongen ?

- Jag tycker de känns bra, de känns som att vi har tydligare mål i gruppen och att vi har ett bra upplägg inför säsongen. Jag själv har som målsättning att starta så många matcher som möjligt i DIV 4 

Utifrån dina matcher i DIV 3 föra säsongen vad tar du med dig och hur skulle du beskriva första matchen och känslan när du fick starta i DIV 3 ?

- Jag tycker det kändes bra, det var väldigt roligt men samtidigt nervöst att göra sin debut. under året kändes de som att jag kom in bättre och bättre i matchmiljön och jag tror att jag kommer ha med mig de in till kommande säsong. 

 

Tränaren och Sportchef David Laksola säger så här om påskriften.

Anton är en spelare som har under senaste året tagit stora steg och visat en inställning och vilja att utvecklas och fått en bra utveckling som vi vill vara med och bidra ytterligare med under 2020. Därför känns de självklart att Anton ska ha ett seniorkontrakt med oss inför kommande säsong. 

 

Hur ser de ut inför kommande påskrifter?

-Vi har i dag startar den processen efter att ha genomfört spelarsamtal 1 och 2 med befintliga spelare och nu går in i spelarsamtal 3, Spelarsamtal 3 är ett samtal där vi presenterar våran målsättning vision och kravbild på spelarna. Utifrån de får spelarna själva bestämma om dom väljer att krita på. Vi har även genomfört dom 3 första rekryterings samtalen. Vi hoppas på under slutet av veckan och i början av veckan att kunna presentera en trupp som består av 10 spelare.

 

Så de kommer hända mycket under dom kommande dagarna och veckorna?

- Absolut vi har en tydlig bild på vad vi har att arbeta med och vilka som är klara att krita på och vilka av dom nya som kommer krita på.

 

Vad kan du säga om din känsla inför kommande säsong ?

- Kan bara uttrycka mig i form av att de kommer bli en av dom mest spännande trupperna i min tid i Torsåkers IF.

 

Spännande att höra fortsätt att titta in på hemsidan för nu kan de gå fort fram....

2019-10-30

 Ni tar väl er en tur i vårt fina spår.

Otroligt fina spår för både promenader och löpning.

Var ut och mötte flera glada motionärer och hundar!

Och ännu kan man hitta lite svamp.

Fint grill skydd finns för avkoppling och fika 

 

 

Vill ni stötta spåret och namnge en egen stolpe

swish 123- 551 22 98

Bg5329-4740 

(Ange namnet som ska stå på din egen stolpe )

2019-10-21

Seniorverksamheten tar form inför 2020 

 

De har nu gått tre veckor av oktober och arbetet med Seniorerna börjar ta form. Herrarna som i dag har kört 6 pass i oktober har ytterligare 4 pass kvar innan de blir ledigt för spelarna. Ledarna och organisationen runt om får inte ledigt utan har startat den intensivaste perioden som föreningsledare oavsett position i föreningen. David Laksola sportsligt ansvarig för verksamheten presenterar några saker och hur läget är inför 2020. 

 

David har ordet själv där han beskriver verksamhetens formtagning.

Oktoberträningarna har varit fantastisk bra både med uppslutning av spelare men även utvecklingen vi har fått på dom yngre spelarna som ska kliva in i ett nytt äventyr och spela seniorfotboll med prio på utveckling. Ska man vara ärlig så har man tänkt att de kommer bli jobbigt att träna oktober också men nu har de gått över till att de känns konstigt att vara ledig om två veckor. Men både vi och spelarna har pratat konstant under dessa pass att vi tränar och gör de ordentligt för de här är inga pass där vi tränar bara för att träna och hålla i gång utan snarare den första försäsongs månaden. De är som vi sagt tidigare någonstans här i från vi ser hur truppen kommer att se ut inför kommande säsong. 

I övrigt har arbetet med organisationen runt laget startat med väldigt bra samtal och jag säger som många har sagt, att de känns som en omstart i hela föreningen. En omstart från att förra året va ett så kallat 0 år där vi va klar med målsättningen som hade levt under lång tid och nu startar vi en ny resa med nya mål och dom målen är de nog många som kommer höja på ögonbrynen när vi presenterar. Men som vi själva känner är högst relevanta och realistiska.

Spelartruppen har genomfört både samtal 1 och 2 av vårat samtals program som vi startat för att bygga individen i gruppen och få individen att utvecklas tillsammans med gruppen. Vi har under en längre tid jobbat hårt med att VI känslan ska finnas där och vi känner nu att vi är på rätt väg med detta samtals program som vi byggt fram. Samtalas programmet är en manual med förberedda frågor allt utifrån kravställning på varandra till Position i gruppen så väl på planen som utanför men även en mer utvecklande del. 

 

Ledigt säger du hur ser november planeringen ut? 

- Ja jag har de lugnare nu utifrån att vi har delat upp de mer än tidigare min sportassisten Patrik Berg har dragit ett stort lass och kommer få dra ett stort lass under denna period med alla samtal med alla intressanta spelare som ska göras. Sen när vi ska träffa dom så är de första gången jag kommer ha kontakt med dom. Men förre de så är de Patrik som har kontakt med dom. Detta underlättar mitt jobb otroligt mycket då de är många samtal och återkopplingar som ska göras innan vi kommer till en fysisk träff.

 

Hur ser spelartruppen ut just nu? 

- Spelartruppen är för tillfället bara intresserade spelare likt dom spelare som vi hade förra året. Vi kommer under november månad att sätta oss och göra klart med dom befintliga spelarna som har haft samtal 1 och 2 för att sedan gå vidare med nyförvärven.

 

Antals mesigt så vet vi att de kommer att göras en förändring då de kommer att vara ett max på 22 utespelare och 3 målvakter hur känns de att jobba med de?

- Jo de känns rimligt och de känns som att de ligger i tiden utifrån vart vi har varit och vart vi vill, Man har varit sugen på att haft de så tidigare men då har vi inte varit redo, är de någon gång vi är redo så är de nu. Vi har i dag mellan 14-16 spelare som har varit i föreningen under föregående säsong som har sagt att dom är intresserade och som vi känner skulle kunna vara aktuella.

 

Hur ser de ut på spelare in till truppen finns de intresse ? och vad söker ni ?

- Jo vi märker att de finns ett stort intresse vi har en lista i dag som vi jobbar utifrån och sorterar och tar in information om spelare, vi jobbar mer strukturerat nu en tidigare men dels utifrån att vi inte kommer kunna vara med en 25 spelare totalt i truppen. Detta innebär att vi måste lägga ett större krut på att hitta rätt spelare. Vi har i dag 7 spelare som vi har en träff inbokad med vi vet att vi inte kommer kunna skriva kontrakt med alla 7 men vi vill träffa så många som möjligt för att dels ha en chans att träffa spelarna och bilda oss en uppfattning. Sen vet man att alla kanske inte är intresserad i slutet men vi jobbar utifrån att alla vill och att vi ska välja rätt spelare.

 

Låter som en bra situation ?

- De är en ynnest att ha de som vi har de men de skapar man inte över en natt och jag tror också som jag sagt tidigare att vi ställer krav på oss att vi inte kommer kunna ta in fler än 25 då de kommer att bli tydligare i omklädningsrummet och vi har 25 platser där inför kommande år och inte som dom senaste 7 åren ett mer eller mindre platslöst land där de kan trängas i bland. Blir de som vi önskar så blir de nya snygga bås med 25 platser. Då krävs de av oss att hitta dom 25 som verkligen vill de här och inte ha  spelare som väljer annat eller väljer bort oss när dom själva tycker. De är inga spelare i är intresserad av.

 

Vad är de för typer av spelare, förra året va de yngre spelare som ni sökte ?

- Stämmer bra i år har vi tittat på en blandning mellan några äldre och erfarna spelare men även spelare som är 23-21 år. För att skapa en större mix i år utifrån att vi har yngre spelare nu inom våran egen organisation som kommer att kunna få en plats dom med.

 

De låter som ni har en bra plan och ett bra arbete framför er men även bakom er?

-Absolut vi är väldigt nöjda med den grund vi lagt nu ska pusselbitarna falla på plats inom dom närmaste dagarna. 

 

När kommer vi kunna se den första klara spelaren inför 2020?

- Ja inte under denna vecka men förhoppningsvis under nästa vecka ska vi börja se om vi kan skriva dom första spelarna i Torsåker IF 2020.

2019-09-23

Ombyggnation inför kommande säsong 

Efter säsongen 2019 år DIV 3 äventyr som tyvärr tar slut nu på Söndag, kommer föreningen att strukturera om och bygga om verksamheten för att kunna ta nästa steg i att utveckla verksamheten för att vara slagkraftig inför framtiden. vi har jobbat långsiktigt under en längre tid och de ska fortsätta kommenterar sportchefen David Laksola.

 

Vi ber David Laksola att förklara verksamhetens framtid och hur tankarna har varit under arbetet fram till beslutet som presenteras i dag.

Beslutet som vi kommer presentera i dag har vi jobbat med över tid och kommer inte som en blixt från klar himmel för oss inom ledningsgruppen för den sportsliga verksamheten, jag kan se tillbaka på dom gångna 7 åren och ser att vi har jobbat på med en tydlig vision och en del i visionen kommer vi nu kunna verkställa och de kommer kunna göra att vi tar nästa steg med verksamheten. Detta är inget man gör över en natt men som vi har haft som vision och mål över en längre tid.

Vi startade säsongen 2019 med en stor Herrtrupp för att kunna bedriva både DIV 4 och DIV 5 laget i hamn och hålla P03 laget intakt och låta dom spela ungdomsfotboll även 2019. Detta tillsammans med att vi gjorde en gigantisk stor Herrtrupp för att forma en grupp inför 2020. Detta hade vi så klart hoppet om kunna leda oss till DIV 3 spel 2020 men så vart inte fallet men vi har gjort ett bra jobb för att kunna ta nästa steg in i framtiden med Torsåkers IF. En målsättning och vision man inte kan förmedla ut vitt och brett utan som har jobbats med under hela året inom sportgruppen. 

 

Inför 2020 kommer vi att separera DIV 4 och DIV 5 laget från senior sidan. Vi kommer skapa ett utvecklingslag av årets P03 grupp som har under året spelat i pojkar DIV 2. Detta kommer göra att vi går från 3 matchmiljöer på två grupper till enbart 2  matchmiljöer på två grupper. Detta ser vi som en fantastisk styrka och möjlighet.

Herrtruppen kommer bestå av 2-3 målvakter och 22 utespelare, utespelarna är i grunden 15-17 av dom som varit en del av seniorlaget under 2019. Dessa spelare kommer vara tänkta att ska träna och tävla om att vinna DIV 4 2020. Detta ser vi inte som en omöjlighet utan en självklarhet med dom namn vi har klara för tillfället.

Tränargruppen för DIV 4 kommer se ut som följer

Huvudtränare: David Laksola

Assisterande: Jens Engkvist

Assisterande: Juha Laksola

Assisterande: Fortfarande inte klart.

Målvakts tränare: Fortfarande inte klart

Lagledare:Fortfarande inte klart

Materialförvaltare: Ulf Wårvik

Materialförvaltare: Christoffer Hillberg

Materialförvaltare: Fortfarande inte klart

Herrtruppen kommer att presenteras under november månad. Men vi för dagligen samtal med spelare som är tilltänkta inför kommande säsong och vi ser en stor potential i gruppen. Vi kommer jobba med en tydlighet och strategi om att vi ska vara med i guldkampen 2020. Försäsongen startar redan i oktober två pass i veckan med eftersäsongs träning. 

 

DIV 5 laget kommer från och med 2020 att vara P03 laget som kommer driva i tydligare samarbete med Herrlaget, vi har under en längre tid pratat om att skapa en miljö som man kan spela i mellan ungdoms fotbollen och seniorfotbollen för att kunna spela fotboll längre, Då juniorserier eller liknande knappt existerar ser vi DIV 5 som ett bra steg mellan ungdom och A-lags fotboll. Detta kommer kunna ge oss mycket över tid då vi kan mixa spel i ungdom och senior med olika sätt utifrån hur DIV 5 laget ser ut. Samarbetet mellan ledargrupperna och spelartrupperna kommer vara en viktig faktor för att likrikta verksamheten. 

 

Ledargruppen i DIV 5 kommer bestå av 

Tränare: Poe Englund

Tränare: Roger Wallqvist

Tränare: Söker " Samt stöttning av Herrlaget"

Lagledare: Ewa-Liz Löf Halvarsson

Vi ser detta som en mycket bra framtid då vi kan över tid bedriva verksamheten med lugn och ro framåt. Vi Har fler planer och strukturella beslut som inte riktigt är klara att presenteras men som kommer kunna bedriva verksamheten framåt. Vi ska bedriva verksamheten som om vi spelade i DIV 3 inför kommande säsong, vi ska inte backa i något utan snarare satsa en mer på att utveckla verksamheten framåt att ta nästa steg.

2019-09-23

 

2019-09-22

Intresserad att testa ny bil ?

Nu finns chansen på Bygdemarknaden att provköra bilar. I samarbete med vår partner Bilmetro kan Du provköra bilar och samtidigt stötta Torsåkers IF.

Vi finns i TIF tältet hela marknadsdagen och representanter för Bilmetro finns på plats 11-14.30.

Bilmetro är även matchvärd på div 3 matchen kl 14.00, TIFA - SAIK

Välkommen !

 

Torsåkers IFhttp://www.torsakersif.se/Media/Provk%C3%B6rning%20Bilmetro.pdf 

2019-09-09

 

TIF matcher:

Hemmamatcher:

14/9

KL: 10.00    Torsåkers IF F 08 – Åbyggeby FK/ Ockelbo

KL: 11.30    Torsåkers IF P 09 - Hille IF Gul

KL: 14.00    Torsåkers IF  DIV 3 – Forssa BK

KL: 16.30    Torsåkers IF P 03 – Valbo FF

 

15/9

 

KL: 15.00   Torsåkers IF DIV 5 – Älvkarleby IK

 

21/9

 

KL: 11.00   Torsåkers IF P 03   - Hille IF Svart

 

Borta matcher:

7/9

KL: 11.30   Älvkarleby IK – Torsåkers IF P-10

 

14/9

KL: 11.00   Hedesunda IF  - Torsåkers IF - 07

 

20/9

KL: 18.00     Årsunda IF – Torsåkers IF P 03

 

21/9

KL:15.00     Slätta SK– Torsåkers IF Div 3

 

22/9

KL: 11.00     IK Huge  - Torsåkers IF F 08

KL: 15.00     Sandvikens IF International – Torsåkers IF 2

 

Kom till Vindarnas & hejja från våra lag, köp en kaffe & glass i cafeterian.

Glädje - Gemenskap – Stolthet

2019-09-09

 

http://img2.anpdm.com/72474/foreningsdagar_v37_epost.jpg

 Exklusivt erbjudande till alla våra medlemmar! Den 11–15 september önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva  föreningsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT!

Som medlem får  du 25% rabatt på allt i butiken*. Passa på att inhandla höstens jackor  och allt för en ny härlig idrottssäsong.
Ta med den här inbjudan till någon av våra butiker eller visa upp den i din smartphone i kassan för att erhålla rabatten. Du kan också använda rabattkoden Förening25 på intersport.se.
Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se!
*Erbjudandet gäller 11–15 september på ord. pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik,  föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror

2019-09-04

 Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

2019-09-02

 

TIF matcher:

 

Hemmamatcher:

7/9 Kl: 11.00

Torsåkers IF P-12 - Gävle GIK FK

 

Borta matcher:

7/9

KL: 11.30   Älvkarleby IK – Torsåkers IF P-10

 

7/9

KL: 15.00  Sala FF - Torsåkers IF Div 3

 

8/9

KL: 13.00   Valbo FF – Torsåkers IF F-11

 

8/9

KL:15.00   Österfärnebo IF /Hedesunda IF – Torsåkers IF Div 5

 

 

Kom till Vindarnas & hejja från våra lag, köp en kaffe & glass i cafeterian.

Glädje - Gemenskap – Stolthet

 

#visesihofors2019
#TIF1910

 

2019-08-21

 

2019-08-12

 

TIF matcher:

Ny vecka & fullspäckat spelschema för våra lag.

 

Hemmamatcher:

17/8 KL:  11.00

Torsåkers IF P 10 – Gefle IF

 

20/8 KL: 18.30

Torsåkers IF Div 5 – Storviks IF

 

Borta matcher:

15/8

KL: 19.00   HilleIF 2 – Torsåkers IF DIV 5

 

16/8

KL: 18.30   Strömsbergs IF – Torsåkers IF( P12)

 

18/8

KL: 14.00    Valbo FF- Torsåkers IF (P12)

KL: 17.00     Skutskärs IF – Torsåkers IF (F 11)

 

Kom till Vindarnas & hejja från våra lag, köp en kaffe & glass i cafeterian.

Glädje - Gemenskap – Stolthet

 

#visesihofors2019
#TIF1910

 

2019-08-09

Då va de dags för den riktiga höstpremiären på vindarnas tempel, vi smygstartade hösten med DIV 5 matchen mot Järbo under Tisdags kvällen där grabbarna spelade hem en 3-2 seger, i morgon lördag är de återigen dags för match och då är de äntligen DIV 3 fotboll på vindarnas tempel. Senaste matchen mot Avesta AIK borta förlorade man snöpligt med 1-0 efter att ha skakat fram mängder av högklassiga chanser. Men med bra stämning i gruppen har grabbarna under veckan genomfört 3 pass och vi tar en snabb titt med huvudtränare David Laksola vad han säger inför matchen. 

 

Senast mot Avesta skapade ni mängder av chanser men målskyttet är fortfarande frånvarande varför ? och hur var känslan efter matchen ?

- Ja de är märkliga känslor som utspelar sig i kroppen när spelet i allmänhet är bra och att vi skapar så många bra målchanser men kunde inte få den där lilla studsen med oss tyvärr. känslan efter matchen va ändå att vi är på rätt spår med vårat box spel jämfört med i våras där ett inspel i boxen kanske inte resulterade i ett avslut ens så utan att ha räknat så vart de minst ett avslut efter varje inlägg och många gånger även först på returen, så de va en bra känsla. Men surt så klart att inte kunna bärga en trepoängare med de spelet vi har.

 

Hur har snacket i veckan varit och hur är känslan efter Avesta matchen i gruppen ?

- Min egen inre drivkraft just nu är att vi inför september månad ska ha ett 2 poäng upp till kvalplats och att de blir en dramatisk september där vi vet att allt kan hända och där motivation alltid slår klass, och där motivationen kommer väga över i matcherna. Jag har varit här i 7 år och haft drivet att spela div 3 fotboll med Torsåkers IF och mitt driv just nu är att vi ska ta oss till en kvalplats för att få ytterligare en chans till nytt kontrakt 2020, men de är ett hårt jobb och en inre tro på de vi gör som kommer avgöra om vi grejar de. Snacket i veckan har gått ut på de att starta kampen mot september där vi ska ha 2 poäng upp till en kvalplats och den kampen startar på lördag mot Fagersta. 

 

Fagersta på lördag 2-0 borta i våras, vad vet vi om Fagersta och hur ska vi lyckas ta segern hemma på lördag ?

- Fagersta matchen borta är en märklig historia, där vi i första halvlek blir nertryckta med deras tunga och stora starka forwards som skapar mycket inlägg mot oss samt fasta situationer, Men vi står ut och krigar länge innan dom får 1-0. under tiden så skapar vi några halvchanser som även då skulle kunna ha rubbat dom men inte. Vi har tittat och analyserat Fagersta så jag är övertygad att orkar vi jobba tillsammans och orkar hålla matchplanen i 90 minuter så kommer vi ta 3 poäng hemma på lördag, då jag tror Fagersta passar oss bra. Sen så klart behövs ju som alltid ett bra stöd på hemma plan. 

 

Hemmaplan ja de är 4 matcher i Augusti och 3 av dom spelas hemma hur mycket kommer de kunna spela in?

- De kommer kunna göra mycket för oss att kunna få vara hemma på IP och inte vara ute på alla dessa fantastiskt dåliga konstplanerna som finns, hemma på IP har vi alltid mycket folk. spelarna vet varenda millimeter innanför grindarna och vi har en bra känsla hemma. Så absolut de är en dröm att få spela på vindarnas och de får vi nu göra 3 gånger på kort tid.

 

Hur ser läget i i laget inför helgen ?

- Inför helgen har vi inga avstängningar och de är skönt så som alltid oavsett så är de fantastiskt roligt att kunna presentera en laguppställning med hungriga spelare. de är nog de jag ändå är mest stolt över hur vi har tagit hand om denna säsong hittills att vi inte lämnat grundpelaren i förening utveckling och utbildning. vi har varken värvat in "klara" fotbollsspelare eller åt-sido satt dom yngre spelarna utan rullat på och fått en enorm utveckling på många spelare som jag hoppas ska kunna ta nästa steg inom några år. och de är den utvecklingen som vi kommer få se nu under hösten där vi kommer kunna leverera mer mål och mer poäng.

 

Så nu hoppas vi att alla kommer till vindarnas i morgon kl:14.00 för att se laget kliva ut på höstens första men absolut inte sista hemma match!

2019-08-08

 

 

INBJUDAN TILL TORSÅKERS BYGDEMARKNAD SÖNDAGEN DEN 29 SEPTEMBER 2019 KL 10-16

 

Torsåkers IF inbjuder Er till en genuin Bygdemarknad med tonvikt på kvalitet. Vi kommer som tidigare år att ha olika aktiviteter såsom, veteranbilar, ponnyridning, uppträdande av lokala förmågor, provkörning bilar mm.

 

Marknaden kommer att genomföras i centrala Torsåker samt aktiviteter på Torsåkers IP.

 

Skulle Du/Ni vilja vara med och sälja Era produkter eller marknadsföra ditt företag så anmäl till oss med företagsnamn, organisationsnr/personnr, telnr och mailadress. Samt hur stor marknadsplats Ni behöver.

 

Kostnaden är 400 kr/3 m. Behöver Ni el tillkommer en kostnad om 100 kr.

Anmälan och frågor till Sussi Toresson, tfn 070-314 98 77 eller mail

sussi.toresson@torsakersif.se

 

Anmälan vill vi ha senast 11 september för att garantera plats.

 

Betalning sker till bg 5329-4740 senast 18 september. Märk betalningen med ”Bygdemarknad och företagsnamn”. Platsen är garanterat när betalning är gjord.

 

Välkommen att anmäla Dig önskar TORSÅKERS IF

 

Besök oss även på FB – Torsåkers Bygdemarknad

2019-08-06

Hemma matcher:


Tisdag 6/8
TIFB - Järbo, kl: 19.00

 

Lördag 10/8


TIF F08 - SIF, kl 10.00
           TIF P07 - Strömsbro, kl 11.30

 

A Lag
TIFA - Fagersta, kl 14.00

Välkommen till Vindarnas!


                                      
Bildresultat för fagersta södra ik


 

2019-07-31

 

2019-07-11

Sommarhälsning från Torsåkers IF

Nu tar i en välbehövlig sommarvila efter 60 talet matcher för våra lag, TIFY cup, 5 mot 5 sammandrag, camping, ledarmöten, styrelsemöten och en massa annat.

Tack till alla spelare, ledare, föräldrar, personal, fler som gör mindre, alla partner, alla publik. Ja alla som följer och stöttar oss.

 

Vill önska er alla en skön sommar !

 

Birgitta

Ordförande 

2019-07-03

En vårsäsong med mycket marginaler och svårt att göra mål har gett oss ett läge inför hösten där vi ser att vi behöver förstärka organisationen och utveckla verksamheten för att kunna ge höstsäsongen och kommande matcher en ordentlig chans. Därför kommer vi nu att strukturera om i Herrlagets ledargrupp, vi har under våren sett en utvecklingspotential som gör att vi inte står och väntar på att göra dom förändringarna utan gör dom redan till höststarten. 

 

Vi är väldigt glada att kunna presentera två nya ledare i dag för att avlasta befintliga ledare men samtidigt kunna ge spelarna dom bästa förutsättningarna till att prestera.

 

Vi välkomnar Juha Laksola in som assisterande tränare under hösten, Juha har tidigare varit i Hofors AIF och har mängder av rutin bakom sig både som spelare men även som ledare. Juha kommer från och med Höststarten kliva in som assisterande bakom David. Denna överenskommelse är höst säsongen ut. 

 

- Att återigen få jobba tillsammans med farsan kommer inte var några problem, jag har under hela vårsäsongen diskuterat och analyserat matcherna tillsammans med honom så jag tror att detta är en bra lösning då han är väl insatt redan, vi har gjort en säsong tillsammans i Hofors AIF där jag fortfarande var väldigt grön som ledare och han tillsammans med Jerry lärde  mig mycket. Säger David Laksola

 

Vi kommer även förstärka materialare gruppen ytterligare, materialare gruppen har en väldigt viktigt roll at samverka material på träning men även vara närmare spelarna för att sprida harmoni och glädje i gruppen. Därför är de väldigt glädjande att vi nu kan få in en väldigt stor glädjespridare i gruppen som kommer tillsammans med övriga materialare att ta ett stort ansvar för deras gemensamma uppgift. Varmt välkommen Mattias Magnusson.

 

- Mattias har sedan skadan varit väldigt saknad i gruppen och föreningen, Mattias är och har alltid varit en nyckelperson som gör mycket för harmonin och den stora glädjen som har varit i verksamheten. Därför känns de väldigt roligt att kunna hitta denna lösning tillsammans med Mattias 

 

Vi kommer även se över andra lösningar och förändringar inför hösten för att ge oss själva en ordentlig chans att spela till oss ett nytt kontrakt i DIV 3 södranorrland. Vi kommer absolut inte att ge oss, vi har sett tidigare år att man kan spela sig kvar efter 22 omgångar och man kan även vinna en serie efter 22 omgångar. Vi har varit med i alla matcher och som senast hemma mot Sätter är de ett under att vi inte får med oss en enda poäng. Vi ska nu till Regnsjö på lördag och ge allt för att ta 3 viktiga poäng för att ge oss själva chansen inför höst starten, Under dessa 3 veckor där de blir ledigt kommer de att finnas utrymme för oss ledare att se över planering, spelartruppen och även titta hur ska vi maxa höstsäsongen. 

 

 

 

2019-07-02

Förändringar i herrlaget 

Under kvällen kommer vi att presentera vissa strukturella förändringar i herrlaget inför hösten, vi har en DIV 3 match kvar som skall genomföras och ge oss 3 viktiga poäng inför hösten. Inför Hösten kommer de att ske  förändringar för att klara av de nya kontraktet. 

 

Arbetet runt verksamheten fortlöper under uppehållet för att komma rustade inför omstarten. mer information kommer under kvällen. 

2019-07-02

 

Ni missar väl inte att BLUEGRASS drar igång i helgen

Camping finns på IP. Några platser kvar.
Boka på tele 070-3675429
el mail sussi.toresson@torsakersif.se

Klicka på bilden för mer info

 

             

2019-06-27

 Hemma Match

Torsåkers IF - Säters IF FK 

28/6

KL: 19,00 

 

Match Sponsor  

 

2019-06-25

 På Torsdag öppnar vi kiosken i Malmjärn

Må-Sön kl:11-17

Från v 26-31 

Vid fint väder

Glass, Toast, Godis, Pan Pizza, Läsk mm 

Välkomna 

 
Bildresultat för sommar ritad

2019-06-25

 Vi presenterar 

Anton Wallqvist och Amanda Belvén Frejd 

Som gör ett Jätte bra jobb på IP i två veckor. 


 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-06-20

 Torsåkers IF

Önskar alla en fin Midsommar afton 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-05-30

Sammandrag på Torsåkers IP 

En otrolig helg väntar oss i helgen över 56 lag kommer att spela 5 mot 5 sammandrag i Torsåker och vi förväntar oss mycket folk i byn, Vi Hoppas att alla ni som bor i Torsåker och verkar här ska uppskatta helgen ni med så kom förbi ip under Söndagen för att se morgondagens fotbollsspelare.

 

Här har ni spelprogrammet för söndagen.

http://www.torsakersif.se/Media/Sammandrag%202019%20-%20Kopia%20av%20Spelprogram%201.pdf

2019-05-28

 

2019-05-25

Dags för en presentation från styrelsen igen.

Den här gången är det en som gör comeback i föreningen, Stefan Lindkvist

Vem är Stefan Lindkvist ?

Bor i Torsåker, gift, stor familj och gillar lagidrotter

Har du varit med länge i föreningen ?

Ca 30 år och har då varit aktiv i styrelsen och olika lag. Varit borta från TIF några år men nu tillbaka igen.

Vad är din roll i styrelsen ? 

Ledamot med inriktning mot seniorfotbollen

Vad fick dig att tacka ja och återvända till TIF ?

Vill vara med och jobba för föreningen

Hur ser du på 2019 ?

Tror på ett bra år. Många ungdomar och många bra ledare samt bra fart på seniorsidan.

Torsåkers IF med 3 ord ?

Glädje - Gemenskap - Stolthet 

 

Tack för pratstunden och lycka till  

2019-05-23

Åk med till Bollnäs 

 

Efter hårt jobb så har de nu kommit en unik möjlighet att få följa med till Bollnäs på Lördag tillsammans med Herrarna. Åk med spelarbussen ta del av snacket i bussen och va med på resan igenom DIV 3 även på Borta matcherna. Denna match kommer de att finnas 20 platser som kostar 100kr st. 

 Gå in och anmäl dig här

Betalning sker i bussen på väg till match och sker genom swish eller kontant 

 

Avfärd IP 11.00

Upphämtning i Sandviken Cirkel K kl 11.30

Lunch stopp Hagsta 30 Min ca 12.15

Framme I Bollnäs 13.30

Match start 15.00

Hemresa ca 45 min efter match

2019-05-21

Förlust mot Heby borta 

Efter en seger hemma mot Strömsbergs IF så låg de i luften att knippa ytterligare tre nya poäng borta mot Heby. Nu vart de tyvärr förlust med 4-0 och inga hämtade poäng borta mot ett bra Heby.

Matchen startade i bra tempo från hemma laget som pressade ner Torsåkers försvaret som hade problem till en början. Men ju längre halvleken gick ju mer växte Torsåker in i matchen och skapade två 100% målchanser. Tyvärr ville de sig inte utan man fick med sig 0-0 i paus.

Andra halvlek startar Torsåkers grabbarna betydligt bättre och tar för sig samtidigt som man kanske inte skapar dom där 100% chanserna men med ett betydligt högre och aggressivare försvars spel en i första. Matchklockan tickar upp på 60 minuter och Alexander skråmo driver boll på mitten medan Heby spelaren sliter och drar i honom. Solklar frispark som resulterar i boll vinst för Heby som får omställ och avslut som oturligt tar på Torsåkers förvarar och in i mål!!

Grabbarna jobbar på medan Heby ger bort kommandot och känslan var att de kommer att komma några chanser. De gör de också utan resultat, klockan tickar upp på 80 och Torsåkers IF  får en hörna med sig som man flyttar fram med all kraft för att skapa något på... Tyvärr blir de ett omställ snabbt och 2-0. 

3-0 kommer i matchminut 90 då laget fortfarande ligger högt och ett boll tapp före ett inlägg gör att de återigen blir omställ och 3-0. 4-0 kommer nästan direkt på avspark efter en lång boll upp mot forwards för att skapa en sista möjlighet att göra 1 mål på borta plan. men återigen snabbt omställ och 4-0. 

 

Tyvärr inga poäng denna lördag men nya tag mot Bollnäs IF på lördag borta igen.

Så här kommenterar huvudtränare David Laksola matchen.

- Absolut våran bästa borta match där vi spelar ett spel som ska kunna ge oss poäng längre fram, vi är lugna och noggranna i defensiven matchen i genom. sen att vi åker på 3 omställ när vi ligger under får man räkna med när vi flyttar fram för att lyfta in och skapa den där högklassiga chansen. Vi har under helgen diskuterat och vi kommer se till att skapa en bättre förutsättningar till grabbarna för att prestera max även på borta plan. Vi känner att vi ledare har brustit i borta match planeringen. Men redan mot Bollnäs vidtar vi åtgärder för att komma en bättre förberedda till match. 

 

 

 

 

2019-05-20

Varmt välkommen till Torsåkers IF

Vi kan i dag presentera ytterligare ett nyförvärv som vi hoppas kan förstärka truppen. och vi hälsar Abdi Sheriff varmt välkommen till Torsåkers IF Abdi kommer spela i tröja #29 kommande säsong och kommer senast från Strömsbergs IF där han spelade förra säsongen. 

 

Så här säger David Laksola om Sheriff.

- Abdi är fortfarande en ung lovande spelare som kan ta nästa steg tillsammans med oss. Alla spelare som Abdi som vi ser en utveckling i och som kan göra skillnad för oss är intressanta för oss. Abdi kommer in som en stark offensiv kraft i laget, lite ur match form kanske men vi tillsammans med Abdi är väldigt glad att kunna få arbeta tillsammans under året.

 

Vi tar ett kort snack tillsammans med Sheriff före dagens träning.

 

Varför väljer du Torsåkers IF ?

- För att klubben har nått intressant på gång och att de har långsiktiga mål, med tanke på deras unga trupp.

 

Hur har din karriär varit hittills? 

- Har varit i Sandvikens IF som 15 åring sen flyttade jag till grannarna Sandvikens AIK som då spelade div 4 men vart inte hela säsongen där utan jag flyttade till Strömsberg IF som då vid den tiden spelade DIV 2. I Strömsberg IF  vart de 2 säsonger.

 

Beskriv dina egenskaper som spelare ? 

- Skulle väl säga målfarlig anfallare som älskar att göra mål, stor vinnarmentalitet. 

 

Vad har du att säga om första intrycket av föreningen ?

- En liten klubb men alla är som en familj och en klubb som vill framåt sakta men säkert. satsar mycket på deras unga spelare så de ser positivt ut för framtiden.

 

Har du någon relation med någon i laget sedan innan ? 

- Jag känner några av grabbarna men de jag umgås dagligen med är John Daniel vi gick i samma skola och spelade tillsammans i Sandvikens IF. Men känner också Nisse och Meron. 

 

Vad kan publiken vänta sig av dig ?

- En glad kille på planen och förhoppningsvis får jag bjuda på lite mål och kanske någon fint ibland.

2019-05-20

Förstärkning till herrarna

 

De har gått 6 omgångar i DIV 3 södra Norrland och som vi tidigare har hört och fått reda på så ska de förstärkas under dagen med en spelar till vi pratar med David Laksola Huvudtränare i A-laget om vad vi kan vänta oss för förstärkning. De har tidigare meddelat att de jobbar hela tiden med möjligheter att förstärka en redan stark trupp. nu verkar de vara något på gång in i laget. 

 

David kan du säga något om vem de är som kommer förstärka truppen?

- Vem de är kan jag inte meddela nu men jag kan säga att vi fortsätter att förstärka tuppen i antal och i kvalité för att skapa oss dom förutsättningar vi behöver. samtidigt som träningsmiljön blir bättre kommer alla att utvecklas av.

 

Vad är de för ålder på spelaren som kommer att komma in i laget ?

- Fortfarande satsar vi ungt då vi hoppas kunna vara med och forma morgondagens spelare till högre divisioner en DIV 3. Men man ska veta att DIV 3 är en bra plattform för våra unga att ta nästa steg i från. Många unga spelare i dag har för bråttom fram och hoppar gärna över 1-2 steg i deras utveckling. Men DIV 3 kan vara den perfekta språngbrädan till nästa nivå.

 

Kan du släppa vad för typ av spelare de är vi kommer få till Torsåkers IF under dagen?

- De är en offensiv kraft med kvalliter som vi behöver för att få målskyttet att komma i gång.

 

Så de är en målskytt ?

- Ja de är en offensiv kraft vi bygger inte laget kring att en ska gör målen men vi behöver hitta fler som an göra de. kanske inte bara genom att göra själva målen men även slå den avgörande passningen eller den där sista lilla detaljen.

 

Hur känns truppen i övrigt ?

- Truppen känns bra vi har haft en tuff vecka med sjukdomar och små skavanker som gör att vi inte kan mönstra varken DIV 3 eller DIV 5 som vi vill. Men många av spelarna tar stora steg varje dag och några av 99 orna som varit med under många år med oss har tagit stora kliv och dominerar sin match i matchen för tillfället. De är väldigt roligt att se.

 

Kan de vara fler på g in efter denna förstärkning ?

- Kanske

 

Så inga dörrar stängda ?

- Som jag sa tidigt vi gör allt i vår makt för att spela DIV 3 2020 och vi kommer göra de som krävs för att göra de så väll med spelarna vi har i dag och med dom som skulle kunna bli aktuella. Vi jobbar utifrån en tydlig målbild och den håller vi fast vid.

 

Stort tack för intervjun de rycktas som att nyförvärvet kommer att publiceras på EM/ Kvällen titta gärna in i gen

2019-05-20

Välkommen till Torsåkers IP och Torsåkers IF på sammandrag 5
mot 5 för pojkar och flickor födda 2010 & 2011. Under dagen
kommer vi att ha cafeterian öppen för både korv och hamburgare grillning.

Vi hoppas att du får en trevlig dag tillsammans med oss!

Anmälan: david.laksola@torsakersif.se
I anmälan vill vi att ni fyller i föreningens namn, kontaktperson med
telefonnummer och mailadress.

Detta för en smidig och enkel hantering
av eran anmälan.
Anmälningsavgift: SPONSRAS av TORSÅKERS IF
samarbetspartner
Sista anmälningsdag är den 25-Maj och spelschemat är sedan klart
under den 27-maj.

Kontaktperson för sammandraget
david.laksola@torsakersif.se 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-05-19

Pojkar/Flickor 2011/2012
Välkomna och träna med oss! Vi spelar fotboll, leker, har stafett och har skoj varje träning!
Vi som är ledare är: Jonas Nornholm, Mattias Berg och Marie Modén
Träningstider är Måndagar 17:30-18:30 och Torsdagar 17:30-18:30!
Har ni frågor eller funderingar kontakta Marie Modén 073-4407185 eller Marie.moden@gmail.com

Vi vill gärna att fler kommer och tränar med oss!

    

 

Här kan ni se stafetten som laget kör

 

Här kommer en peppande film

 

2019-05-15

 

TORSÅKERS IF fotbollsskola 2019

2 årets upplagan av Torsåkers IF egna fotbollsskola går av stapeln 2019 förra årets succé fortsätter vi hoppas att du och ditt barn kommer och är med under 2 dagar där vi spelar, leker och provar på att spela fotboll.

 

Vi bjuder in dig som är födda 2010 - 2015 pojkar och flickor oavsett om du har spelat förut eller bara vill komma och prova på så är du välkommen!

 

15-16 Juni 09:00-12:30

Torsåkers IP

kostnad: 350 kr 

 

Anmälan görs på https://goo.gl/forms/F7PiyUZIQoUt6hvm1

 

Vid Frågor eller funderingar: 

Kontakta Sussi

sussi.toresson@torsakersif.se

070-3149877

  

2019-05-15

 Idag presenterar vi 

  Som sammarbets partner 2019

 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-05-14

Summering herrar efter 5 omgångar 

 

Herrarna har nu spelat 5 omgångar och ligger på 6 poäng efter två vinster och tre förluster. Men med endast 5 mål insläppta kan man vara nöjda med starten i den nya serien. Herrarna tog senast mot Strömsberg hem där de vart segern med 2-1 på vindarnas tempel som även va den riktiga hemma premiären för grabbarna inför ca 200 åskådare. Vi tar ett snack med ansvarige David Laksola om hur han känner efter dom första 5 omgångarna. 

 

5 omgångar spelade och 6 poäng in på konto hur summerar du första delen av säsongen ?

- Bra start i en ny serie, vi har pratat om tidigare att bygga ett spel som gör att vi ska vara med i alla matcher och som gör att vi kan sno med oss poäng även i dom tuffa matcherna. De har vi gjort och nu väntar nästa steg i en process som vi är inne i och de är att skapa mer målchanser samtidigt som vi inte ska tumma på de bra defensiva arbetet. 

 

De defensiva arbetet är du inne på som nykomlingar efter 5 omgångar har ni bara släppt in 5 mål och släpper inte till så mycket, hur kommer de sig ?

- Vi har jobbat hårt med de defensiva som gjort att vi är där vi är i dag, jag tror på att ha en bra defensiv struktur för att vinna matcher och de har vi skapat. De är lättare att släppa upp hängslena för att våga skapa mer, en tvärt om att vi lära knyta åt hängslena nu efter 5 omgångar för att vi läcker i försvaret.

 

Så ni kommer att släppa upp defensiven nu för att skapa mer ?

- Absolut inte, de där är en balans gång utifrån hur mycket man kan släppa men vi kommer aldrig att släppa våra rammar utifrån hur vi vill spela fotboll och hur vi tror att vi ska spela för att ta poäng. allt handlar om att ta poäng i matcherna och spelet utan boll är en viktig del i de.

 

Vilka matcher är du mest nöjd med efter 5 omgångar ?

- Jag är nöjd med mycket och vi har haft en process plan som vi pratat om under längre tid och för att lära oss serien och komma in med bra resultat och kunna jobba vidare under säsongen. Processen vi har pratat om är att lära oss serien och bygga på små saker, Vi har exempelvis varit tydliga med första kvarten är alltid ett mål att hålla 0-0 och komma in i matchen. När de målet är klart har vi pratat om att komma in med 0-0 i paus och sista delmålet för att vara helt i hamn och verkligen känna att nu är vi inne i serien va att göra 1-0 före paus. Kan tyckas tråkigt och destruktivt men allt handlar om att skapa sig så bra läge som möjligt i matcherna och inte vara naiva när man tar en ny serie. 

 

Så är delmålen nu klara och processen slutförd?

- Nej näste steg i detta är att lära sig hur tar man poäng på borta plan, hemma vet vi att vi är starka men nu måste vi lära oss hur ska vi spela för att ta med oss poäng även på borta plan oavsett 1 eller 3. Ju högre upp i serierna man kommer ju viktigare blir hemma plan och borta plan. De är skillnad, så nu ska vi jobba för att ta våra första poäng borta mot Heby och hitta ett spel som kan passa oss även där.

 

Fick vi något svar på vilken match du va mest nöjd med ?

- hehehe, kanske inte men självklart senast mot Strömsberg, de är den matchen som jag är absolut stoltast över hur grabbarna tar till sig de vi prata om i veckan och kliver ut och genomför den, sen är de en självklarhet att de blir som de blir på slutet där jag tycker vi blir för passiva och inte spelar de spel vi ska göra. Men alla vet hur viktigt de va med 3 poäng i den matchen för att hålla 1,2 snittet.

 

1,2 snittet vad innebär de ?

- Vi jobbar metodiskt och har gjort under många år där vi tittar på 5 omgångar i taget och räknar på vad man behöver för snitt poäng snitt för att hålla sig kvar, den statistiken är sedan plockad från 5 år tillbaka och då visar de sig att snittet för att hålla sig kvar har varit 1,2 poäng per match. Vi jobbade lika förra året för att ha koll på hur vi ligger till för att veta vart vi ska sikta. Självklart går de inte att veta att 1,2 poäng håller just i år men de är en finger visning för ett långsiktigt arbete.

Så i ligger rätt utifrån eran plan och strategi nu med 1,2 poäng efter 5 omgångar ?

- Absolut vårat primära mål är att spela DIV 3 fotboll även 2020 då klubben firar 110 år. men å andra sidan så är vi vinnare och vi vill självklart vinna alla matcher, men prio 1 är att ta sina poäng för att säkra kontrakt och ingen skulle vara gladare än oss om vi kan göra de tidigt för att sikta högre. 

 

Heby borta på lördag vad väntar oss då ?

- Heby är ett rutinerat lag med många bara fotbolls spelare, men jag tycker vi har sett att alla slår alla och att allt som vanligt handlar om inställning, attityd och hårt arbete för att ta poäng. Vi vet också att vi kan vinna över alla samtidigt som vi kan förlora över alla. Vi ska göra vårat och vi ska kriga för våra poäng borta mot Heby också.

 

 

Stort tack för pratstunden och vi hoppas på bra resultat i matchen mot Heby på lördag.

 

2019-05-09

 HEMMA PREMIÄR


Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-05-09

 I dag presenterar vi 

 

Som partner 2019

2019-05-07

 I dag presenterar vi

Wallqvist Bygg AB

                                             

Som partner 2019 

2019-05-02

 Vi tackar


som partner 2019 

 

           Glädje-Gemenskap-Stolthet 

2019-04-29

Här kommer information kring platsvarumärket samt #visesihofors2019 och varför vi använder det.

Entré Hofors arrangerar för tredje året en tävling. Så här säger Entré Hofors: Då alla föreningar är en otrolig viktig del av kommunen och vårt ansikte utåt är det viktigt att stimulera och visa uppskattning till det arbete de gör. Därför annonserar vi denna tävling där alla föreningar i kommunen har chansen att vinna 15 000 kr och 10 000 kr.

För Torsåkers IF var det en självklarhet att anmäla oss till tävlingen.  Vi är alla beroende av varandra i kommunen, föreningsliv-näringsliv-kommun. Vi har deltagit även tidigare år.

Vi i föreningen får mycket besök på vår anläggning och vi är på anläggningar i Gästrikland, Hälsingland och Dalarna så föreningen och kommunen marknadsförs mycket vilket är väldigt bra.

Läs mer om tävlingsreglerna i bifogat.

Har ni frågor så kontakta undertecknad eller någon annan i styrelsen.

 

/Birgitta, ordförande TIF 

 

http://www.torsakersif.se/Media/t%C3%A4vling%20%232019.docx 

 

2019-04-29

 Idag presenterar vi 

Byggteknik AB 

Som sammarbets partner 

 

2019-04-24

 Ni firar väl valborg med oss!

 

Välkommen till Vindarnas tempel. 

2019-04-10

 Nu är de dags efter 23 års frånvaro och exakt 195 dagar sedan den fantastiska seriesegern på hemma plan så är de nu seriestart igen. Ny serie, nytt motstånd och nya möjligheter. hoppas du kommer och stöttar oss i resan mot nytt kontrakt .

Glädje-Gemenskap-Stolthet

 

 

2019-04-08

 

Fler som gör mindre 2019

Här kommer information från träffen ”Fler som gör mindre”

 

Ett 30 tal personer var med och ordförande Birgitta berättar om föreningen, var vi är nu och vart vi vill. Sedan berättade Roger Hydèn om sitt företagande, mycket intressant och många likheter med föreningslivet.

 

Därefter var det fritt fram att prata med respektive arbetsgrupp

 

Syftet med Fler som gör mindre är att få fler engagerande i Torsåkers IF och Torsåker, inte bli beroende av personer, fortsätta den utveckling vi är i mm.

 

Kunde du inte vara med 474 men vill vara med i Torsåkers IF, kontakta någon av arbetsgrupperna eller till Sussi Toresson,070-314 98 77

Alla insatser, stort eller smått, är oerhört värdefulla.

 

Anläggning/elljusspåret:

Röja sly, skruva trall, måla, städa mm

Ansvarig: Roger Wallqvist, 070-508 39 34

 

Cafeteria:

Baka, jobba i cafeterian, grilla hamburgare, kiosken Malmjärn mm

Ansvarig: Marie Wihrén, 070-259 54 49 & Annika Wårvik, 073-981 36 46

 

Hemmamatcher seniorer:

Ta emot gästande lag, domare, entré mm

Ansvarig: Jan Juhlin, 070-264 03 45 & Stefan Östblom, 073-420 13 11

 

Bygdemarknad:

Planering, rita platser, ta emot knallar, städ efteråt, p-vakter

Martin Huld, 076-817 94 66

 

Bilbingo:

Ansvara för försäljningen under spelkvällarna

Ansvarig: Lars Hedkvist, 021-343 342

 

Camping i samband med Bluegrass:

Pågår under 3 dagar,  ta emot campare, städa, dra el mm

Ansvarig: Anna-Karin Gustafsson, 070-367 5429

 

Marknad:

Kontakt med partner (sponsorer) inför säsong

Ansvarig: Birgitta Osmund Eriksson, 073-822 50 56

 

Hoppas Du är intresserad och bara höra av sig

 

Hälsningar

 

 

Styrelsen

2019-04-05

Här kommer nästa presentation av styrelsen,

Stefan Östblom;

Vem är Du ?
Fotbollsnörd från Sandviken som via Vallentuna, Stockholm, Gävle och Valbo hamnade i Torsåker för 17 år sedan.

Har du varit med länge i föreningen ?
Sedan 2007 då jag kom med som ledare för ett ungdomslag, hade det till 2016. De två senaste säsongerna ingick jag i seniorlagets ledarteam

Vad är din roll i styrelsen ?
Ledamot sedan i höstas.
Var med i styrelsen 2010-16 som ledamot samt ungdomsansvarig.

Vad fick dig att tacka ja ?

Nu när jag inte har något ledaruppdrag längre vill jag ändå fortsätta vara med och bidra med det jag kan på den fortsatta resan.
I mån av tid vill säga eftersom mitt uppdrag som ordförande i Gestriklands FF’s tävlingskommitté kräver sitt och går i första hand.

Hur ser du på kommande 2019 ?
Ska bli spännande att se hur herrlaget klarar sig i division 3.
Men framför allt är det ju att se hur det myllrar av aktivitet på IP när ungdomslagen tränar en vardagskväll.

Torsåkers If med 3 ord ?

Glädje Stolthet Gemenskap

 

2019-03-31

 Under närmaste veckorna kommer vi att presentera styrelsen i TIF.

 I dag är det Janne Juhlins tur.

Vem är Du ??

Medelålders allmänt sportintresserad Torsåkersbo.

 

Här du varit med länge i föreningen ?

Från födseln.

 

Vad är din roll i styrelse

Sportansvarig tillsammans med Stefan Lindkvist.  

 

Vad fick dig att tacka ja ?

Alternativet till att inte ställa upp och bidra med en arbetsinsats är att vi inte har en förening  i byn.

Det vore katastrof, om fler gör mindre blir det bra.  

 

Hur ser du på  2019 ?

Riktigt spännande år som troligen kommer att sätta ramarna för hur vi ska arbete framåt.

 

Torsåkers IF med 3 ord ?

Glädje, Stolthet Gemenskap naturligtvis

 

Stort tack och lycka till ! 

2019-03-28

I går kväll hade vi årsmötet. Ett traditionellt årsmöte och sedan information av ordförande om vad som är på gång i föreningen under 2019. Tackar avgående ledamöter Alva Persson och Pernilla Strömberg samt tack till Roger Wallqvist för årsmötesordförande:

Styrelse 2019:

Birgitta Osmund Eriksson, ordförande

Martin Huld, vice ordförande

Marie Wihrén, sekreterare

Jan Juhlin

Lars Hedkvist

Stefan Lindkvist

Stefan Östblom

Valberedning 

Anders Haglund och Bosse Lindström.

När mötet var slut så fick vi några ord med ordförande:

Ja ordförande igen då, hur känns det ?
Känns fantastiskt bra & känner mig hedrad som får förtroendet återigen.

Hur många år är det nu.
Ja du, 2011 var förstå året så det här blir nionde året.

Oj, imponerande. Men vill minnas du sa max 3 år då 2011.
Ja det stämmer, ha ha

Men vad är det som gör att du fortsätter.
Ja du, det är många anledningar.
Väldigt roligt och få vara med om den utveckling som har skett och fortfarande sker. Har varit något nytt varje år.
Att se alla dessa spelare & ledare på IP en härlig sommarkväll räcker bra för att vilja & orka fortsätta. Sen alla andra som finns i & kring föreningen med sitt engagemang.
Att möta & diskutera med våra partner är också grymt inspirerande.
Finns mycket som sagt.

Tar lite tid gissar jag ?
Ja blir några timmar & hårt arbete men det är det värt.

Vad är starkaste minnet hittills då ?
Oj oj, finns massor men att bli Årets Barn & Ungdomsförening i Gästrikland är ett starkt minne. Förra årets Kulturstipendie var speciellt. Allt sportsligt med framgångar för våra ungdomslag & seriesegern i div 4. Att vi också vågade oss på att bli arrangör av Bygdemarknaden

Hur ser du på 2019 ?
Ett spännande år, herrarna i div 3, 23 år sedan sist.
Ungdomsverksamheten & samarbete skolan är en spännande utveckling
Diplomerad Förening och se resultatet av enkäten.
Fler som gör mindre
Som sagt, ett spännande år.

Tack för pratstunden & lycka till med allt.

 

2019-03-26

17 dagar till DIV 3 premiär

23 år sedan sist men nu är de bara 17 dagar kvar till seriestart mot Regnsjö SK på Stålringen, vi har följt lagbygget och starten på säsongen med spänning och sett att truppen har bytt skepnad och de nya TIF ska ge sig in i säsongen. Ledare har lämnat och omorganisationer i leden har gjort att de andas ny luft i Torsåkers IF A-lag. Vi kommer här att gå igenom truppen lagbygget, ledargruppen och slutet av försäsongen med Huvudtränare David Laksola.

 

vi börjar med 17 dagar kvar till seriestart och en dag som ni väntat på i 7 års tid hur är känslan ?

- Känslan är fantastisk men vemodig då som sagt man drömt om att stå på sidan inför premiären i DIV 3 och att då behöva missa premiären pga jobb resa "hockey dömning" i serbien C-VM. Så min premiär får vänta några dagar till. Men jag är inte orolig att resten av ledargruppen och spelartruppen kommer göra en bra start på säsongen. Dom vet vad som krävs och vad vi ska göra.

 

När vi ändå är inne på ledargruppen, hur är känslan med nya roller och ny struktur?

- Ja vi tappade HP,Alexander och Stefan inför detta år av olika anledningar och inte tagit in några ny tränare  utan omstrukturerat oss och Jens och Jackis jobbar närmare mig, ett samarbete som jag tycker fungerat väldigt bra, vi kommer fortfarande ha saker att slipa på men samarbetet och rollerna fungerar bra. Putte är kvar och likt mig går in på 7 raka säsongen tillsammans, en väldigt viktig kugge dels för mig men även för målvakterna. Kricke och Niklas fortsätter med materialet och där kan vi väl släppa att vi söker en till för att underlätta ett väldigt tidskrävande jobba. Omstruktureringen ligger på att vi har tagit in Fredrik Hydén och Daniel Dihlen som kommer hjälpa oss med Administration och lagledare ledar under säsongen.

 

Spelartruppen har de också kommit några nya spelare och några har valt att trappa ner, hur känns gruppen ?

- Gruppen börjar sätta sig och jag tror att rollerna börjar bli tydligare och tydligare, många nya som har kommit in med energi och bra fotbollskunnande, En rejäl kvalité som stärker alla och som ger bra förutsättningar för att utveckla individen och gruppen på sikt.

Dom nya är

Viktor Hedberg, Nils Hällberg, Oskar Wadia, Meron Tekle, Credo Mawapop, John Daniel, Johan Eriksson, Christoffer Sjögren,

 

Kommer de att fyllas på med några till eller är truppen klar inför säsongen?

- Vi är i kontakt med två till för att stärka upp antalet och se till att skapa bra förutsättningar för oss, då vi inte riktigt vet status på några spelare och hur länge några är borta, vi kommer som tidigare nämnt bygga en större trupp inför året och de kräver att vi hela tiden håller ögon och öron öppna för eventuella öppningar.

 

Tung start på tävlings året men seger senast mot Strömsberg borta med 3-2, hur skulle du sammanfatta matchen mot Strömsberg?

- Lussande match rent försvars mäsigt, tydlighet i uppflyttning och nedflyttning, värderingarna i försvars spelet va bland de bättre jag sett ett Grönsvart Torsåkers If gjort, De va många delar som va väldigt bra. Vi har som måtto att alltid ge oss själva chansen att vinna matcher genom att inte släppa till så mycket chanser bakåt utan vara noggranna där och skoningslösa i offensiven. Vi jobbar med ett spel som ska kunna plocka poäng mot alla. Vi har en bit kvar men vi försöker att ta spelet i små delar, försvars spelet har varit prio nu några veckor och inför helgens match camp så är de fokus på de egna offensiva spelet.

 

Helgen bjuder ni på två hemma matcher efter en borta turné, hur har tankarna varit med borta matcherna och hur är känsla inför matcherna på fredag och lördag?

- tanken med att ha långa borta matcher direkt är att lära sig att komma till nya arenor där ingen varit och börja resa till matcherna från start vi har en sån borta turné kvar innan serie start men vi mellan landar på stålringen på fredag mot Hile IF kl19.00 samt Malungs IF lördag kl:15.00 vi hoppas på att kunna få vissa fram fötterna för hemma publiken och att dom kan få ett smakprov på  oss innan serie start.

 

Stort tack och vi hoppas så klart att vi fyller stålringen på fredag kl:19.00 samt lördag kl:14.00 då hemmapubliken kan få se de nya Torsåkers IF för första gången.

2019-03-20

 Presenterar 

 

som partner 2019. 

 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

 

2019-03-19

Vi presenterar ännu en partner 2019

Dalgränsens Mekaniska AB 

 STATIONSVÄGEN 14, 813 95 Torsåker

0290-430 82 

 

 

Vi tackar för det !

 

2019-03-19

 

Hej alla medlemmar och spelare.

Ni kommer få hem en enkät att svara på i mailen. Tar ca 7-8 min att svara på.

 

Vissa har fått flera då de är olika som spelare/vårdnadshavare och ledare.
Vi gör detta för att ev kunna bli en diplomerad förening.

Så tack på förhand att ni svarar.

 

2019-03-13

 Vi presenterar


Som partner 2019 

 

 

2019-03-11

DM avklarat utan avancemang...

Då har herrarna spelat klart DM och tyvärr så har dom inte tagit sig vidare från gruppen då laget har förlorat dom inledande matcherna på säsongen, men budskapet har varit tydligt från start att inga poäng delas ut i DIV 3 södra norrland än. Matchen mot Sandvikens AIK slutade med förlust 4-1 och en försvars inriktad match som vi fick se från läktare. Vi hör med David Laksola vad han tycker och tänker om matchen.

 

Förlust 4-1 mot ett topp tippat Sandvikens AIK spontana reflektioner ?

- En förslut med 4-1 mot SAIK är inget att skämmas över ett SAIK som värvar för avancemang och en topp placering mot nykomlingar och desarmerat lag med mycket sjuka och bortresta. Så spontant välldigt nöjd med många delar i vårat spel.

Vilka delar är du mest nöjd med ?

- Attityden till att jobba hårt både offensivt och defensivt är något vi trycket på jämt, vi står för en hårt jobbande fotboll där man tar jobbet åt båda riktningarna och de gör vi verkligen i dag, sen många små saker som vi internt har pratat om under veckan och och som jag tycker har varit på tok för dåligt under dom förra. Så skönt att se ett gensvar på de saker vi pratat om.

Några spelare som sticker ut i matchen?

- Oskar Wadia ser ut att växa in i den grönsvarta tröjan och hitta vårat typ av spel på ett bra sett och kommer kunna växa under våren med tiden och med arbetssättet. Oskar är en grymt duktig fotbollsspelare som har kvar att lära men jag gillar att jobba med Oskar då han lyssnar och levererar dom saker vi arbetar med, Anton Wallqvist våran egna produkt född 02 kliver in och gör en kanon bra insats mot ett topptippat SAIK och gör en av dom bättre insatserna på planen. Viktor Jansson har under alla matcher tagit steg och gör en kanon bra insats och ser ut att ha mognat i sitt spel och tar stort ansvar. Sen är de många som gör de väldigt bra men vill lyfta dessa spelare i denna match.

4 raka torsken och vi vet att de inte delas ut poäng än men hur får man laget och spelarna att fortsätta att jobba på och inte få någon större stress?

- Jag tror mycket handlar om att vara tydlig med vad man vill se i vissa matcher, jag som ledare har ett stort ansvar i att förmedla de på ett tydligt sett och att vi sedan gör de. Tror även att vinnarkulturen är så pass bra och stor nyckel till detta och då menar jag kanske inte i segrar men att skapa goda vanor och att utveckla varandra till framgång är stark så ju längre in på säsongen som vi kommer så har vi gjort varandra till vinnare på ett eller annat sätt. Med många nya spelare så tar de tid att forma den vinnarkulturen och den dynamiken att vi vågar att ge och ta feedback och att vi ser varandras styrkor.

Ny vecka och ni ska ta laget till Hudiksvall och möta Strands IF vad förväntar du dig och vad ligger på agendan i veckan?

- Jag förväntar mig att vi bygger vidare på den inställning och den karaktär vi visar men samtidigt ska vi bygga vidare på anfalls spelet för att bygga ett mer eget spel mot bra motstånd, De är vad som ligger på agendan i veckan.

 

 

2019-03-11

 En helt ny partner för oss är

 

Vi tackar för det! 

 

2019-03-07

 Idag presenterar vi 

Som partner 2019.

 

Glädje-Gemenskap-Stolthet 

 

2019-03-06

 Vi kan nu presentera

Som vår Huvud Partner 2019

Som är en helt ny partner till oss ! 

 

2019-03-05

 Vi presenterar 

 

Som partner 2019 

 

2019-03-03

3 matcher 3 förluster

 

Försäsongen 2019 är i gång och herrarna har spelat 3 matcher och förlorat 3 matcher med siffrorna 3-2 mot GIF U19 2-1 mot Stensätra IF 5-1 Mot Brynäs IF. Men när vi sätter oss ner och summerar starten med huvudansvarige David Laksola så är han nöjd och känner ingen oro över hur resultaten har rullat in.

 

Hur skulle du summera dom första 3 matcherna?

- Jag skulle summera dom som att de är som vanligt denna period på året väldigt ovist om positioner, spel och hitta form. Jag har lärt mig att inte fokusera på resultaten denna tid på året, vissa ledare kanske värderar resultatet så här tidigt och jag tror att dom ledarna går hårdare på sina spelare för tillfället en vad vi gör, Vi rullar runt och låter spelare spela på olika positioner och få speltid. 

 

Vad är de ni lägger vikt vid för tillfället, och hur får man gruppen att förstå att resultatet är inte viktigt nu?

- Efter lång och hårt arbete med samma grupp har de vuxit fram en trygg het även i dom och den där frustrationen som kanske fans för 3 år sedan denna tid har lagt sig, dom har sett att när väl serien startar så är vi rustade på bästa sätt. Vi gick inte bra på försäsongen förra året heller men vi står även som serie segrare i DIV 4 2018. Jämför man med andra lag som kanske gick väldigt bra i DM och träningsmatcherna men hade problem med skador och liknande när väl serien startar och vart ett mitten lag så tror jag att våra spelare uppskattar de tankesätt vi har och hur vi jobbar med dom. Vi har ju ändå vunnit 2 serier på 6 år så något bra gör vi nog om man ska sticka ut hakan lite.

 

Många nyförvärv har kommit in och hur påverkar de gruppen och hur har dom sett ut i starten?

- Klart att alla som har jobbat som ledare vet att oavsett hur många som kommer in om de är 1 eller 8 så påverkar de gruppen. klart de påverkar gruppen mer nu och jag ska inte sticka under stolen att de är hårdare jobb i år för att få alla att anpassa sig till våran kultur och vårat sätt att träna,spela och bete sig. Men de är väldigt bra fotbolls spelare som redan har lyft träningarna och spelet några nivåer till.

 

5-1 mot Brynäs IF i går går att jämföra med förra årets DM som slutade i 8-0 förlust, hur summerar du matchen i går ?

- Hahah ja då va vi tillbaka med de där resultat fixerande, Ja självklart är vi ute efter att vinna matcher men just nu är prestationen och kemimellan spelare viktigare att hitta. För oss i går fick vi väldigt många bra svar där vi spelade med ett nytt Mittbacks par med Isak och Linus L som gör en bra match tillsammans, med hjälp av ytterbackarna Rikard och Jansson så va de en väldigt bra. Vi testade även Nisse och Skårmo på de defensiva mittfältet och helt ärligt kan de vara bland de bättre sittande mittfältet jag sett, arbetsmönstret och spelet med och utan boll va klockrent. Credo och Hugo börjar hitta rätt och blir bara bättre och bättre ju mer speltid dom får och Oskar, Totte, Mero gör även dom bra insatser och kommer ju mer vi får jobba och komma in i spelidén.

 

Låter som du va nöjd efter gårdagen ?

- absolut vi pratade om före matchen att spela för sin egen existens och vissa att man vill kriga om sin plats inför starten i DIV 3 och att oavsett resultat så handlar de om att börja hitta form. Och de tycker jag till stora delar genomsyrade gårdagen med bra arbetes kapacitet och bra initiativ i defensiven som offensiven. 

 

Vad tar vi med oss inför veckan och vad har vi för tankar inför SAIK på Söndag?

- Vi ska bygga vidare på de vi gjorde bra i lördags och fortsätta jobba bort små grejer som jag absolut inte gillar och absolut inte vill se att man gör i en Torsåkers tröja.

 

Några exempel på vad?

- Nej de vet nog några av spelarna om och de håller vi i gruppen, men under veckan kommer de vara tydligt vad som gäller i framtiden.

 

Låter som de blir en rolig vecka att jobba med inför SAIK ?

- Absolut de är alltid roligt att jobba med spelare och se utveckling på spelare så de ska bli en spännande vecka att se hur vi kan jobba vidare tillsammans. Men SAIK matchen kommer bli liknande som i lördags jobba vidare på de vi ska göra och sen kan alla andra utanför våra egna dörrar få fokusera på att resultatet är dåligt liknande. Jag och VI ska fokusera på de vi ska göra och de är att spela oss kvar i DIV 3 södra Norrland och vad jag vet har dom poängen inte börjat delats ut än.


2019-03-03

2016 startade vi Fler som gör mindre. Det är nu dags att göra ett omtag så därför bjuder vi in till en träff för Fler som gör mindre. Alla är välkommen, ny eller om Du/Ni redan är med och jobbar. 

Välkommen så berättar vi mer och Du hittar kanske vad just du vill och kan bidra med. 

Under kvällen kommer Roger Hydén att föreläsa om sin resa och även ge sin syn på ideella arbetet och föreningslivet. 

Torsåkers IF är navet i byn FÖR och MED Dig

 

Varmt välkommen ! 

 

/Styrelsen Torsåkers IF

 

http://www.torsakersif.se/Media/Inbjudan%204%20april%202019.pdf

2019-02-28

 AD Bildelar Hofors

Är en av våra Partner 2019

Vi tackar för det. 

 

2019-02-27

 Vi presenterar

T Östbergs Åkeri AB

som sammarbets

partner 2019

 Linvägen 1

813 40 Torsåker 

TEL: 070-553 85 55

 

2019-02-27

 

TORSÅKERS IF fotbollsskola 2019

2 årets upplagan av Torsåkers IF egna fotbollsskola går av stapeln 2019 förra årets sucsé fortsätter vi hoppas att du och ditt barn kommer och är med under 2 dagar där vi spelar,leker och provar på att spela fotboll.


Vi bjuder in dig som är födda 2010 - 2015 pojkar och flickor oavsett om du har spelat förut eller bara vill komma och prova på så är du välkommen!


15-16 Juni 09:00-12:30

Torsåkers IP

kostnad: 350 kr 


Anmälan görs på

https://goo.gl/forms/F7PiyUZIQoUt6hvm1 

 


2019-02-26

Välkommen till årsmöte  onsdag 27 mars kl 19.00 på Torsåkers IP.

Dags också för medlemsavgiften

Familj 400 kr, enskild medlem 250 kr

Betala med Swish 123 551 22 98 eller Bankgiro 5329-4740, ange namn och personnummer

 

Varmt välkommen till årsmötet

 

/Styrelsen

 

http://www.torsakersif.se/Media/Affisch%20%C3%A5rsm%C3%B6te%2027%20mars.doc 

2019-02-25

 Hofors Bladet väljer att vara partner 

även 2019.

 

Vi Tackar för det. 

2019-02-18

 Vi presenterar

 

Som partner 2019 

 

2019-02-14

 Vi önskar alla en fin Alla hjärtans dag

Och Passar på att presentera

Som partner 2019 

2019-02-12

Internationellt nyförvärv med U23 landskamper

I dag kan Torsåkers IF meddela att man har gjort klart med ytterligare en spelare med U23 meriter i ryggen från Tanzani. En Meriterad spelare med många bra egenskaper med en rutin från proffsspel i Tanzania. Vi välkomnar den 34 åriga Credo Mwaipopo. Credo har spelat på proffs nivå i Tanzania och även varit uttagen i U23 landskamper för sitt hemland, Senast kommer Credo från spel i svenska klubbar. 2010 var credo och provspelat för en allsvensk klubb som de tyvärr inte vart något spel med. Credo har under dom senaste 3 säsongerna haft ett uppehåll på grund av en skada som han har rehabiliterat sig tillbaka och är sugen för spel och spel i den grön svart randiga tröjan. Credo har spelat på mittfältet som offensivmittfältare i större delen av karriären.

 

David Laksola säger så här om nyförvärvet

- Vi har haft förmånen att få se credo i både fysträning men även en del futsal och fotbolls träning, de är en spelare med rutin och bra spelskicklighet och spelförståelse. Vi har värvat på bra under året med många yngre spelare så credo Mwaipopo kommer in med en rutin och en erfarenhet som vi saknar och som kan vara bra att få för våra yngre spelare.

Om du skulle få ge ett uttalande om truppen och hur magkänslan är inför säsongen som är 2 månader bort?

- Vi har haft en mycket bra uppslutning på träningarna och jag ser fram emot att få börja hitta ett spel som kommer kunna passa oss då vi fått in rätt spelartyper för den fotboll vi vill spela. I slutändan är de ändå poängen som ska hem för att hålla oss kvar men vi ser fram emot att få starta säsongen 2019.

 

Credo själv säger så här om övergången till Torsåkers IF

Välkommen till Torsåkers IF hur har de känts att träna med Torsåkers IF under den tid du varit här ?

- Jag känner mig så bra omhändertagen från tränarstaben och spelartrupp, så de har varit väldigt roligt att träna med Torsåkers IF. Laget tränar på med ett bra allvar och är seriösa de gillar jag.

 

Vad har du för förväntningar inför 2019 med Torsåkers IF ?

- Jag hoppas att tillsammans med tränarna och dom yngre spelarna kunna kämpa för att skriva historia i svenska fotboll.

 

Vi hälsar Credo Mwaipopo välkommen till Torsåkers IF och tröja numer 26

Youtube klipp från en Tanzanias tv-kanal

Intervju i Tanzania med Credo

 

  

 

 

 

 

2019-02-12

 Vi tackar Robin Sjöström Bygg AB

som väljer att stödja oss  även 2019 

 

2019-01-31

Vi presenterar  MIDROC

som sponsor/partner även 2019

 

2019-01-30

 Vi tackar Pizzeria Parma

för samarbete 2019.

 

2019-01-29

 Vi Tackar COOP Hofors

som väljer att sponsra oss med kaffe även denna säsong.

 

 

2019-01-21

Säsongen 2019 

 

Säsongen 2019 börjar närma sig med storm steg, Herrarna börjar snart träna utomhus och de närmar sig även träningsmatcher mot GIF U 17 som är först ut för i år den 17/2 kl17,30 följt av 3 DM matcher för att sedan bli en intensiv period med TR-Matcher på försäsongen.

 

DIV 3 södra Norrland ser tuffare ut en på Mycket länge med många bra lag och föreningar med tradition i dom högre serierna, Detta innebär att Herrlaget måste ta ytterligare kliv och fortsätta med den frekventa tränings mängd och inte slappna av för fem öre. vill ni se kalendern för herrarnas träningar och matcher så finns den här KLICKA HÄR!! den ligger under hela säsongen öppen på Hemsidan under fliken Herrar och kalender. Där kan ni följa tränings tider och även matcherna.

 

DIV 5 Har också kommit och läggs paralelt med DIV 3 schemat, ett pussel att få i hopp 44 matcher med träningar och matcher. Ni kan se DIV 3 serien här Klicka här där är matcherna utan tid ej satta medan dom med tid är bokade & DIV 5 Ser ni här KLICKA här  där har alla en tid men alla tider är inte klara än så där får man lugna sig innan man skriver in dom i kalendern. 

 

Hoppas ni fortsätter att följa oss i våran resa mot säsongen 2019, förhoppningen är att vi snart ska kunna presentera ytterligare ett nyförvärv, så håll ut vi jobbar vidare.

 

 

2019-01-21

 Vi Tackar HL-Bil för fortsatt

samarbete även 2019

 

2019-01-20

I vårt fortsatta utvecklingsarbete för att säkerställa verksamheten så kommer Torsåkers IF att delta i Svenska Fotbollförbundets ”Diplomerad Förening”.

Steg 1 innebär att alla ledare, barn, ungdom, seniors spelare och vårdnadshavare får ett personligt mail med frågeställningar om föreningens olika delar. Enkäten kommer att skickas inom kort och vi är tacksam om ni tar er tid att svara.

Om ni vill veta mer om självskattningen hittar ni både information och testenkäter på Svenska Fotbollförbundets hemsida, se länk nedan.
Självskattningen är en del av Diplomerad förening, svensk fotbolls paketering av föreningsutveckling vars syfte är att det ska bli enklare och tydligare för föreningar att arbeta med sin utvecklingsprocess.

Under senast april kommer alla enkätsvaren att sammanställs och ligger sedan till grund för Torsåkers IF´s framtida utvecklingsarbete mot att bli en Diplomerad Förening tillsammans med Gestriklands FF och SISU Idrottsutbildarna.

Vill du veta mer om Diplomerad Förening se följande länk https://www.svenskfotboll.se/svff/diplomerad-forening/

 

Har ni frågor så kontakta

Birgitta Osmund Eriksson, ordförande 

 

 

 

2019-01-19

I vårt samhällsengagemang Gemenskap Torsåker så genomför vi två gånger per år en möjlighet för arbetslösa ungdomar att träffa företagare.

Det är ett samarbete med våra partner och Arbetsförmedlingen.

Mer om Vägen In finns att läsa på torsakersif.se 

Välkommen till Vägen In och speed date tisdag 19/2 kl 15-17

Läs mer i bifogad inbjudan

Välkommen !

 

http://www.torsakersif.se/Media/Inbjudan%20feb.pdf 

 

 

2019-01-18

Missa inte att anmäla er till Fotbollskolan

den 15-16 juni

Gäller barn födda 2010-2015

Kl:9-13 i två dagar 

mer info på länken nedan 

http://www.torsakersif.se/fotbollsskolan

 

#visesihofors2019

2019-01-17

Förstärkning inför 2019

Bilma Cup och Sandviken Futsal cup har avslutats och säsongen närmar sig med storm steg, i dag kom även spelprogrammet för DIV 3 och DIV 5 och vi sitter just nu och planerar in alla 44 matcher.  Men mitt upp i detta så kan vi meddela en förstärkning till truppen 2019. En hemvändare som har varit på vift några säsonger och tagit med sig några bra erfarenheter och utvecklats som spelare. Vi välkomnar hem Christoffer "Totte" Sjögren till Torsåkers IF 2019.

 

David Laksola, sportsligt ansvarig, säger detta om övergången.

- Vi är väldigt glada att även Totte väljer att komma hem likt Johan Eriksson. Totte uppfyller den kravprofil vi har på våra nyförvärv då han är en ung spelare som har drivet att utvecklas och bli bättre. Vi fortsätter att förstärka en redan stark trupp med ytterrliggare en ung duktig spelare. Vi är väldigt nöjda att Totte kommer hem till Torsåkers IF igen. Vi hoppas även kunna förstärka truppen ytterligare inom dom närmaste veckorna.

 

Här kan du se hela truppen

2019-01-15

Tjejer sökes

 

Vi kommer nu att starta träningarna för våra tjejer födda 2007-2010  vi söker därför dig som är född denna ålder och vill komma och prova att spela fotboll tillsammans med oss. Alla är välkomna! Vi hoppas att du och dina barn kommer och är med, alla är välkomna oavsett hur mycket eller lite man har spelat förut.

 

Tisdag kl:17.00-18.30 Solbergaskolan

Vid frågor kontakta Emil Hillberg 070-512 95 69

Varmt välkommen att prova på hälsar Emil,Morgan och Micke tillsammans med Torsåkers IF

 

 

2019-01-09

Nu är det spårat i el ljus spåret.

1,5, 2,5 och 5 km. Inte kanonspår, några genomslag så ta inte dom bästa skidorna.

 

Sedan en vädjan GÅ INTE I SKIDSPÅRET.

2019-01-02

Panta Mera

2018 slut och 2019 tar vid. 

Påminner om "gula lådan" som finns vid IP där ni kan slänga alla pant.

Gör då två goda gärningar:

SKÄNK DIN PANT FÖR EN RENARE MILJÖ OCH SAMTIDIGT ÄR NI MED OCH BIDRA TILL EN AKTIV FÖRENING


 

2018-12-21

Torsåkers IF Lucka 23

Vi pratar med en hängiven TIF supporter

Anders Haglund

Vad gör dig till hängiven supporter av TIF?

Varit verksam på olika sätt sedan 1972 så därför är det självklart att vara TIF supporter.

Dina tankar från 2018?

Tankar kring 2018 är naturligtvis att vi åter är i div 3 efter 23 långa år, efter en mycket stabil säsong.

Förhoppningar/tankar inför 2019?

Förhoppningarna inför 2019 är naturligtvis att vi klarar nytt kontrakt i 3:an och på sikt kan bli ett etablerat lag i 3:an.

Finns det nåt som fattas eller borde vara bättre?

Jag tycker det mesta i TIF är bra och det är bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Slutligen Tänker du fortsätta vara med oss både i mot som medgång?

Som slutord kan jag bara säga att jag ALLTID ska vara TIF supporter.

Vi Tackar Anders för allt stöd och support och för dina fina ord.

Dagens Luckvärd är Auido video / Elon

 

2018-12-19

 Torsåkers IF Lucka 22

Lite om hur Du/Ni kan göra för att sponsra Torsåker IF

Bli Stolp fadder:

För att utveckla våra motionsslingor kan du för 200Kr/år bli stolp fadder. Pengarna går då oavkortat till underhåll av spåret i form av hyra maskiner eller underlags material.

För ett levande El ljusspår!

Swischa 200 kr till 123 551 22 98  eller Bankgiro 200Kr till 5329-4740

Märk med namn och vad du vill att det ska stå på din stolpe!

Frågor : Roger Wallqvist 070-50 83 934 

Panta mera:

 

Vi från TIF jobbar ständigt med att utveckla oss som förening samt att ta samhällsansvar, Ett samhällsansvar är att hålla miljön ren och snygg men samtidigt som vi gör det ger vi dig möjlighet att hjälpa oss rent ekonomiskt med vår verksamhet.

Så skänk din pant för en renare miljö men samtidigt en möjlighet att vara med att bidra till en aktiv förening

Du kan lämna din pant vid TIF´S "holk eller lämna ditt kvitto på ICA Torsåker. 

Gräsroten:

 

Svenska spel sponsrar varje år idrotten i Sverige.

Nåt alla klubbar är tacksamma för. Det enda du behöver göra är att gå in på svenska spel och anslut ditt spelkort till Torsåkers IF. Då stödjer du klubben varje gång du spelar hos svenska spel. 

Sponsor Huset:

 

Både du och Torsåkers IF tjänar pengar när du handlar på sponsorhuset, läs mer i länken nedan. 

https://www.sponsorhuset.se/torsakersif/

Ett Stort tack till alla som väljer att sponsra TIF

på alla möjliga sett. 

Dagens Luck Sponsor är Wallqvist Bygg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-12-18

 Lucka 20

Hej alla morgonpigga!

Bra start på julaftonsmorgon

Torsåkers IF arrangerar även i år en Julaftons promenad 

Julaftons mys 24/12 -18 

07,00-8,30 är vi på plats vid 5:ans vindskydd och grillar korv och dricker glögg, kaffe till alla som kommer upp och firar in julaftons morgonen med oss.

Vi hoppas på mycket folk och ett glatt morgonhumör!

Dagens sponsor är AM Hodin AB.

 

 

 

2018-12-18

 Torsåkers IF Lucka 19

Dagens lucka kommer vi träffa legenden inom Torsåkers IF

Henrik Persson 

 

Henrik har under dom året a-laget spelat i div 4 varit Davids högra hand och kollega i ledargruppen. Inför 2019 har HP även kallat hoppat av sitt uppdrag men självklart kommer han att vara närvarande på matcherna men då på sidan av planen. Vi tar ett snack med Henrik inför säsongen för att se vad han säger.

 Hur skulle du beskriva förra året ?

-Ett helt fantastiskt år som började lite knackigt under inomhus cuper och träningsmatcher men vi fortsatte att träna hårt och det gav ju resultat till slut.

Vad har du för minnen av förra året ?

-Det som kommer upp på näthinnan är naturligtvis derbymatcherna men även att vi lyckades hålla ihop det på slutet när Brynäs tappade lite fart.  

Du har valt att avsluta ditt uppdrag som assisterande tränare efter 3 säsongen hur skulle du beskriva dessa år ?

-Tre helt fantastiska år där jag fått äran att jobba med underbara ledare med David i spetsen. Samt att få dela med mig av det jag kan till en grupp ambitiösa spelare som verkligen tar jobbet varje dag. Det enskilt största minnet är första året i 4:an när vi var tvungen att vinna dom fyra sista matcherna för att hålla oss kvar och lyckas med det. Magiskt.

Varför har du valt att sluta ?

-Tiden räcker inte till. Jag har ju jobbat som ledare i TIF i nio år och kombinerat med ett skiftjobb så känner jag att jag aldrig är hemma. Antingen är jag på jobbet eller på Vindarnas.

Om du fick skicka med en sak till laget och ledarna inför 2019 vad blir de då ?

-Om ni har samma inställning som i topp matcherna i fjol så tror jag att det kommer att gå riktigt bra.

Fortsätt att ha roligt tillsammans, då kommer alla andra delar automatiskt.

 Dag luck sponsor är Bröderna Juhlin Invest AB 

 

2018-12-17

Torsåkers IF 

önskar er alla

En riktigt God Jul

 

 

2018-12-17

 Torsåkers IF Lucka 21

I dag kommer vi redogöra olika kanaler som ni kan följa Torsåkers IF på.

Vi försöker hela tiden att göra de lättare för våra medlemmar supportrar och aktiva att följa arbetet både på planen men även utanför och bakom. Så därför radar vi upp dom medier vi har och vad du kan hitta vad. 

Hemsidan:

http://www.torsakersif.se/

Från och med 1 Januari så kommer laget.se att läggas ner då kommer alla egna sidor där flyttas över hit och vi kommer att ha all kommunikation för våra ungdomslag under deras flikar.

Facebook: 

https://www.facebook.com/TorsakersIfOfficiellaSida/

Youtube: 

Youhttps://www.youtube.com/channel/UCGa7vRB66PBSdkM_0uVVVHQtube

På Youtube kan du titta på intervjuer, matcher som sänds och allt annat som händer. Vi lägger upp där med jämna mellanrum. 

Instagram:

 https://www.instagram.com/torsakersif/?hl=sv

Ny satsning för en yngre kategori av följare som vi driver till föreningen. Under försäsongen kommer vi att ha nåt vi kallar spelaren tar över, Vi kommer låta A-lag spelare ta över kontot veckovis för att dela och knäppa bilder från olika aktiviteter. 

 

Dagens Luck sponsor är

Poe´s Elteknik

Forsvägen 40

813 95 Torsåker

070-582 67 61

 

 

2018-12-17

 Torsåkers IF Lucka 18

I lucka 18 kommer vi ta ett snack med Torsåkers IF huvudtränare då han ska förklara för oss allt som hänt efter säsongen och vad som nu ligger i linjen inför de kommande året. Vi hoppas att du som följer oss när du får veta vad David Laksola har för framtids tankar och planer. 

Hej David, Hur skulle du beskriva förra året? 

- Jag skulle beskriva det som ett av de bästa ögonblicken jag haft, att ha jobbat dag och natt i 6 års tid med en vision och dröm, Och att du får den drömmen att gå i uppfyllelse är fantastiskt.

Bästa ögonblicket förra året? 

-De starkaste ögonblicket är nog alla hemma matcher på slutet av året då man ser hur folket sluter upp och man inser att de är ett enormt intresse från bygden. Även Derbymatchen hemma är ett starkt minne som tyvärr är lite naggat i kanten men de minne tycker jag är ett fantastiskt härlig match med alla typer av händelser och att även få vända 0-2 till4-2 seger är underbart.

Nu går vi in i den första säsongen i DIV 3 och du går in på ditt 7 år som ledare i Torsåkers IF, En mäktig siffra då de är få ledare som  är kvar över så lång tid som du varit, Varför väljer du att köra ytterligare ett år i föreningen? 

-Ja precis som du beskriver de så är de en väldigt lång tid och jag kan väl bara säga att de inte alltid varit självklart att köra alla dessa år men de har slutat med att man stått där ändå. Men tiden börjar väl rinna ut snart och de gör ont när jag tänker på de men samtidigt så är det nog naturligt. Men först ska vi köra detta år som kommer bli fantastiskt roligt för mig personligen.

Vad har du för tankar inför 2019? 

- Mina tankar inför 2019 är att vi kommer behöva göra personbästa och många spelare kommer kunna få en enorm utveckling av detta år. Och de är lite upp till var och en hur stor utveckling man får. Jag är fortfarande så sjukt förvånad att inte de är bättre koll på våra spelare från högre föreningar i distriktet och i länet för jag är övertygad att vi har 5-7 st som skulle kunna ta steg och göra de bra i DIV 3 och även högre. Så de tror jag vi kommer kunna se under året som spelarna själva ger de chansen att få en stor utveckling på sitt eget spel.  

Vad är målsättningen eller visionen med nästa år?

- Målsättningen och förhoppningen är att vi ska spela oss kvar i första läget och kunna göra de tidigt. Kapaciteten har vi som jag va inne på tidigare men sen är starten av året och egentligen från den 1 Januari där de börjar och hur det flyter på med allt. Men vi får se hur de ser ut när vi kommer fram till seriestart. Men absolut spela oss kvar i första läget.

Stort tack David och vi hoppas att ni fortsätter följa Julkalendern hela vägen in i kaklet !

Dagens sponsor är SORPTION AB

 

 

2018-12-13

Torsåkers IF lucka 14

I dagens lucka som sponsras av Gamelstilla café kommer vi presentera ytterligare en förlängning, en förlängning som vi är väldigt stolta över och som vi hoppas kommer kunna ta nästa steg under året säger en nöjd David Laksola sportansvarig Torsåkers IF. Vi presenterar i dag bygdens egna "lilla 4an" som GD så fint döpte han till under derby matcherna och vi pratar så klart om Rikard Eriksson som väljer att stanna i föreningen även 2019. 

Vi tog ett snack med Rikard under dagen för att få höra tankarna efter säsongen men samtidigt inför säsongen som kommer samt även om återkomsten till Vindarnas tempel.

 

Hur skulle du beskriva säsongen som har varit?

-Säsongen var grym, mäktigt att vara med att ta upp Torsåker i 3an igen. Kul att serien blev så jämn som den blev det kändes ännu skönare att lyckas vinna den då.

Hur kändes de att komma tillbaka till Torsåkers IF och Vindarnas tempel?

-Det blev roligt med fotboll igen var väl den första känslan.

Vad va de bästa med förra året?

-Självklart att vi vann serien! Sen derbymatcherna mot Hofors AIF var otroligt sköna segrar.

Hur går tankarna inför kommande säsong?

-Det ska bli roligt att komma igång igen å se hur vi står oss i jämfört med bättre motstånd

Vad har du för egen ambition med nästa säsong ?

-Spela så mycket som möjligt och ha riktigt roligt under säsongen

Vad tror du att laget kan prestera i DIV 3?

-Tror vi kan bli en liten överraskning då vi möter många nya lag som förmodligen kommer underskatta oss lite. Sen ser nyförvärven bra ut vilket gör att det ser ännu mer lovande ut.

Futsal är en annan idrott som bedrivs hårt i föreningens herrlag och snart är de dags för Bilma Cup, hur är känslan inför turneringen ?

-Tycker ändå känslan är bra trots förra helgens missräkning. Om vi kommer upp i nivå så tror jag vi kan vinna Bilma iår.

 

Besök Hemsidan här

Eller kontakta oss på Tfn: 070-490 07 89

2018-12-13

 

 WIIKS RÖR

Har beslutat att sponsra Torsåkers IF även 2019.

Tack för ert stöd 

 

2018-12-13

 Torsåkers IF Lucka 15

Gör TIF nytta och skillnad?

Vi är med i EttBraNätverk Gävleborg. Nätverket har många uppgifter men en är att gemensamt visa den nytta som föreningslivet gör

Gör vi nytta då?

Ja helt övertygad om det. För att visa det har vi gjort ett socioekonomisk bokslut.

Vad är socioekonomisk bokslut?

Enkelt förklarat är det en modell för att på ett annat sätt än traditionellt bokslut visa värdet av den verksamhet vi bedriver i Torsåkers IF.

Tror alla är ganska medveten om att varje individ som hamnar i utanförskap kstar samhället enorma summor. Kan vi då i Torsåkers IF erbjuda en bra och meningsfull verksamhet för alla så minskar utanförskapet. En vinst för individen och för samhället.

Intressanta siffror, bla så den tid våra ledare gör motsvarar 6 heltidsanställda, all den tid föräldrar och övriga gör i cafeteria mm motsvarar också 6 heltids anställningar. Vem trodde det!

Se hela socioekonomiska bokslutet  länken

WWW.torsakersif.se/bokslut

Har ni frågor så hör av dig

MVH

Birgitta. ordförande

073-822 50 56

Dagens sponsor är  Swedbank 

2018-12-12

 

Ordförande har ordet!

 

Julen står för dörren och dags att summera året som gått.

Ett helt fantastiskt fotboll och föreningsår !!!!!

 

Att se alla dessa barn och ungdomar som tränar och spelar match, mycket glädje och aktivitet. Alla dessa ledare som vecka ut och vecka in finns på Vindarnas.

 

Vårt A-lag som vinner div 4, vilken bragd. En målsättning vi hade inför 2020 men det var dags redan 2018. Avslutar dessutom säsongen med att bli Länsmästare också.

 

Dessa kvällar på Vindarnas där det är träning och aktivitet på varje gräsyta.

Allt från Boll & Lek till A-laget . 

 

Gemenskap Torsåker med alla arrangemang för bygden. Samarbete med skolan för att få fler att röra på sig, Bygdemarknad, Camping, Speedmeeting för arbetslösa, Spökstig. Föreningsdag och mycket mer.

 

Att vi sen fick Torsåkers Hembygdsförenings kulturstipendie var mycket hedrande. Någon vi är oerhört stolt över.

 

Nu blir det lite julledigt innan 2019 startar.

Förutom all fotboll så blir fokus på Gemenskap Torsåker med alla våra arrangemang Vi att lägga mycket arbete på Diplomerad Förening. Ett jobb som bygger på enkät till aktiva, föräldrar och ledare och övriga medlemmar. Enkäten ligger sedan till grund för verksamhetsplan och jobbet framåt. Mer info om det kommer i början av 2019.

 

Vi kommer också att lägga stort arbete på Fler som gör mindre. Kommer att ha en info träff under tidig vår, se kommande inbjudningar.

 

Vill avsluta med ett stort TACK till alla. Det här gör vi gemensamt.

Spelare, ledare, styrelse, supporter, alla som är med och jobbar i stort och smått, våra partner, publik, föräldrar och alla som följer oss på sociala medier - tack

 

Glädje – Gemenskap - Stolthet

 

Vill önska er alla en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR !

 

Vi syns 2019

 

/Birgitta

Ordförande

 

Dagens sponsor är Gulf Macken 

 

2018-12-10

 

Torsåkers IF Lucka 13

I denna lucka redogör Förenings och fotbolls utvecklaren David Laksola verksamhetsåret 2018 samt blickar in i 2019.

2018 har varit ett år med många bra utvecklingssteg  både runt de sportsliga och runt föreningen som helhet. jag kommer att punkta ner dom punkter där jag anser att vi har tagit störst steg under året.


 • Fler Barn och ungdomar i rörelse genom fotboll

Barn och ungdomsfotbollen har tagit och blivit en mer attraktiv verksamhet där vi har jobbat för att få fler man och ungdomar i rörelse. Ett unikt samarbete med SKF som delar ut fotbollar till alla barn i förskoleklass för att skapa ett intresse för rörelse tidigt. även under denna punkt vill jag ta upp fotbolls skolan som vi drev tillsammans med Stanno för att få ner kostnaden för att under två dagar spela, leka och umgås med kompisar för att stimulera barn till rörelse, ett väldigt uppskattat koncept från föräldrar och barn.


 • Fler externa personer runt föreningens verksamhet

Under året har vi jobbat med att försöka koppla på fler externa personer som ska kunna vara med och bidra till föreningens utveckling och olika evengemang för att fortsätta att jobba med visionen och verksamhets idén vi har. Detta har blivit ett bra utfall av och fler personer har kopplats på i olika sammanhang och även klivit in i styrelse och övriga viktiga positioner i förening. Vi kommer fortsätta jobba i samma anda under 2019 för att stärka organisationen ytterligare.


 • Spelarutveckling och attraktivitets kraften kring föreningens verksamhet

Under 6 års tid har vi haft en talesätt att vi ska vara en förening som andra tittar på och som andra blir inspirerad av. Nu under 2018 har vi fått de bekräftat då flera ledare, spelare och andra fotbollsintresserade runt om i distriktet talat med oss hur gör ni och vad gör ni för att få fram så många unga duktiga spelare till erat A-lag men samtidigt ut i andra klubbar. Detta är en viktig punkt då vi vill vara attraktiva som förening och att våra egna spelare ska vara stolta för att vara en del av föreningen. Nu får vi spelare till vårt A-lag som ser en chans att komma och utvecklas till att bli en bättre fotbollsspelare och kunna ta detta som ett steg i sin fortsatta karriär detta är fantastisk roligt men samtidigt en utmaning för oss som förening.

Inför 2019

Vi kommer ha ett hårt jobb framför oss inför 2019 att förberedda oss på nya utmaningar både organisations mässigt, evenemang mässigt men framförallt sportsligt. DIV 3 spel kräver ett annat typ av fokus och att vi fortsätter jobba långsiktigt för att bli en stabil förening med stabila värderingar och arbetssätt. Dags flugor och dagsländor hör inte hemma på vindarnas tempel här är de långsiktighet och uthållighet som krävs. Små delmål kommer att prägla säsongen 2019 rent sportsligt och dessa delmål kommer vi att presentera för er löpande för att få en klarhet i och en tydlighet i vad vi står och vad som är fokus just nu för att nå vårat mål i slutet av 2019.

Till sist vill jag bara önska alla stolta Torsåkers IF supportrar en riktig god jul och gott nytt år och hoppas att följet upp till Bilma blir stort under alla 3 dagarna efter nyår 4-6 januari.


 Dagens värd är ICA Tor-center. 

 

2018-12-10

Lucka 12

Fler som gör mindre

Vi i Torsåkers IF jobbar aktivt med att rekrytera arbetsvilliga personer för att underlätta arbetet runt föreningen i stort och smått. Vi jobbar aktivt med att försöka sätta Torsåker och Torsåkers IF på kartan och gör det dels med den ordinarie fotbollsverksamheten men samtidigt med de evenemang utanför fotbollen som bedrivs. 

Projektet "Fler som gör mindre" innebär att man är med och hjälper till med allt i från cafeteriatjänst, röjning i elljuspåret, Bygdemarknaden, Spökstigen etc. För att föreningen ska kunna fortsätta bedrivas som den gör i dag behöver vi vara just - "Fler som gör mindre". Är du intresserad av att hjälpa till med något hör gärna av dig, alla tjänster är välkomna oavsett hur mycket tid man vill hjälpa till med. Våran vision är att vara den drivande länken i byn och göra byn attraktiv att komma till och åka till.

Våra arbetsgrupper:

Arrangemang

Marknad

Anläggning

Sport

Vi kommer under våren att bjud in till en träff för att informera och få fler som är med i föreningen. Håll koll på hemsida, FB och affischer

Ser mer också i länken 

http://www.torsakersif.se/fler-gor-mindre

Hälsningar Styrelsen

Dagens sponsor är Gästis. 

2018-12-10

 Torsåkers IF Lucka 11

2 advent har passerat och det är bara 2 veckor kvar till julafton. 

Julafton som är barnens högtid och vi hoppas att alla barn ska få en riktig god jul och gott nytt år.

Vi fortsätter att jobba för bygdens invånare och hoppas att ni som bybor uppskattar våra sociala arrangemang för eran och vår byggd skull.

Ett av dessa sociala evenemang är julaftons morgon där vi serverar glögg och korv till dom som tar sig upp till 5:ans vindskydd och delar julaftons morgon med oss. Hoppas att du är en av dom som kommer till oss för att förgylla och fira in morgonen.

Mellan 07:00-08:30 serverar vi kaffe, glögg samt bjuder på pepparkaka och korv. Hoppas att ni är morgonpigga tillsammans med oss.

Varmt välkommen på julaftons morgon 2018. 

 

Dagens sponsor är Motivera Mera AB 

 

2018-12-06

 WIIKS RÖR

Har beslutat att sponsra Torsåkers IF även 2019.

Tack för ert stöd 

 

2018-12-06

Torsåkers IF lucka 16

Ett julklapps tips  från  

 

Tillsammans med InterSport så finns nu en vinterjacka med tryck Torsåkers IF, perfekt som julklapp eller köp ändå.

 

 

Storlek & Pris:

Herr: S-3 xl     Dam: 34/xs - 44/xxl  Pris: 539 kr ink tryck.

Junior: 110/120, 130/140, 150/160  Pris: 439 kr ink tryck.

Beställ direkt till Ingemar via mail: Ingemar.lovdahl@intersport.se

 *Ange storlek, namn, telefon nummer.

Betalning och hämtning görs direkt hos InterSport i Sandviken

Har du frågor så ring Ingemar 070-600 89 04

GOD JUL 

 

 

 

2018-12-05

 

Verksamhetsberättelse Pojkar 09/10 för verksamhetsåret 2018

 

Vi körde igång säsongen i januari genom att träna inomhus varje söndag fram till och med april månad.

Vi valde att inte gå ut och träna på konstgräset i Hofors. Det fanns flera skäl till det. Vi var en ganska liten grupp mellan fyra och sju killar som höll i och tränade i Solbergahallen. Vi hade också två dubbelidrottande killar som var med lite sporadiskt. Vi valde samtidigt att inte spela några futsal matcher vilket vi i såhär i efterhand kanske borde ha gjort för att öka intresset för inomhussäsongen.

Vi hörde flera gånger att killarna trodde att de som saknades skulle komma bara vi började utomhus. Det visade sig ganska snabbt att vi tappade tre spelare, två som slutade helt och en som började spela med Hofors istället. Samtidigt fick vi två nya spelare in i truppen Ibland kan det vara svårt att se och uppskatta vilka framsteg varje spelare gör när vi ser dom flera gånger varje vecka och nöter övningar. När vi fick två nya spelare som aldrig spelat tidigare stod det klart för oss att våra killar som vi nött med hade lärt sig både ett och annat.

Det var samtidigt roligt att få in nya spelare i truppen men det påverkade också gruppsammansättningen. Vi fick ägna våren åt att betona vikten av att vi är ett lag och att alla spelar för varandra. Det gäller inte minst på träning att man gör övningar med alla och inte bara sina närmaste kompisar. Vi har haft en stabil trupp på runt 11-13 spelar och spelat femmanna serie med ”mini-sammandrag” Det är en stor fördel att ha dessa då det inte blir match varje helg.

Vi har konsekvent följt förbundets rekommendationer om att spela positionslöst men det har verkligen tärt på tränarnas tälamod. Vi har under match efter match sett fyra killar titta på boll och helt tappa bort motståndarna som gjort mål på mål på oss. Killarna börjar själva fråga efter när vi ska börja med positionsspel så det är en stor fråga framöver att fundera över. Gruppen har svårt att lyssna och fokusera på träningarna vilket vi jobbat hårt med vilket rönt varierande framgång.

Vi är övertygade om att de som varit på våra träningar och matcher överlag har haft väldigt roligt även om de själva håller koll på resultatet mer än vad vi gör. Vi lägger fokus på att utveckla spelarna och spelförståelsen och inte på resultatet. Vi tycker oss dock tydligt se att det inte är många lag vi möter som spelar positionslöst. Vi försöker även skapa intresse genom att uppmuntra killarna att titta på a-lagsmatcher och är det något vi skött exemplariskt så är det bollkalleriet. Där är vi nog bäst i föreningen.

Vid sidan om seriespelet har vi även spelat ett par större sammandrag i distriktet. Det är svårt att få ihop ett lag vid vissa tidpunkter trots att vi är runt 10-11 spelare på varje träningen. Vid ett tillfälle fick vi hjälp av flickor 09 vilket vi var mycket tacksamma för.

Vi gläds med a-lagets framgångar och hoppas det kan skapa intresse för fotbollen i bygden så att vi kan få nya spelare och kanske någon tillbaka.

    

Mikael Svensson          Ulf Wårvik

 Dagens lucka sponsras av HL BIL.

 

 

2018-12-05

 Dagens lucka 8

Får vi veta mer om Pojkar 03.

Verksamhets berättelse 

Under året har spelarna utvecklats och börjat hitta sina roller på planen samt utanför.

Det är ett sammansvetsat lag som ger, tar och lär av varandra.

Det har spelats Futsal både i serie och på Göransson Cup och under senhösten och vintern är futsalen igång igen.

Seriespel har genomförts och en del av spelarna har varit med i division 5 samt DM för P99.

Första helgen i Augusti var laget iväg till Timrå på Mid Nordic Cup vilket var mycket uppskattat hos spelarna och ledarna.

Under hösten och i vinter kommer det vara inomhus träningar på Solberga skolans gymnastik sal.

Futsal är inplanerat även på Göransson Cup i Januari -19. 

Det blev lag ledar byte, Linda Jonsson samt Martin Huld valde att sluta och Ewa-Liz Lööf Halvarsson tillfrågades och tog över som lagledare.

Laget ser fram emot en bra inomhus säsong för att till våren komma ut och vara ännu mer samspelta och ha roligt både på planen och utanför. 

 

Dagens lucka är sponsrad av Andersson & Rask 

2018-12-05

 Lucka 7

Får vi information om Styrelsen och organisationen inför 2019

Tisdag den 4-december hade vi årets sista styrelsemöte. Mötet hade fokus på 2019. Vi jobbar ständigt med att utveckla och bli en stabil och hållbar förening över tid. Vi jobbar hela tiden med en organisation med olika grupper för att få en tydlighet i föreningen, fördela ansvar och jobb samt få fler att jobba i föreningen med olika uppdrag.

Detta kommer vi arbeta ännu mer med under 2019. 

Vi har idag en organisation där:

- Vi har två delar, Sport och Gemenskap Torsåker

- Styrelsen har huvudansvar för hela föreningen.

- David Laksola är fotbollsutvecklare och sport ansvarig för hela föreningen.

- 4 Arbetsgrupper, Sport, Arrangemang, Anläggning och Marknad.

I varje grupp finns representanter från styrelsen med

Sport: Jan Juhlin och from idag Stefan Östblom.

Arrangemang: Martin Huld

Anläggning: Roger Wallqvist ( Ledare som är utvald av styrelsen) 

Marknad: Birgitta Osmund Eriksson.

Stora jobbet under 2019 kommer bli Diplomerad Förening, ett arbete som grundar sig i en enkät till alla aktiva, ledare, styrelse, medlemmar och övriga. En enkät som sedan ligger för grund för fortsatta jobb. 

Vi kommer också jobba med kring " Fler som gör mindre" för att få fler som engagerar sig i stort och smått i TIF .Ja det var dagsläget från styrelsen, Vi återkommer under början av 2019 med mer information.

Stort TACK till alla för 2018

 

Ordförande

Birgitta

 

 Vi tackar Midroc för sponsring av dagens lucka

 

2018-12-03

 Torsåkers IF lucka 6

A-LAGET berättar om året som gått. 

Året 2018 startade tyngre än tidigare år, Direkt ur i Bilma cup i januari stora förluster i Valbo Cupen och sen ett DM spel som va under all kritik, så såg de ut att bli en tung säsong. Fotbollskunniga runt laget pratade om en bak smäll från 2017 års bra resultat och att grabbarna och ledarna är kanske inte bättre en så här.  

 

Men när serien rullade i gång hade spelare och ledare samlat ihop sig och börja hittat formen. Serien rullade i gång med en stor seger över Järbo hemma på stålringen och 5-0 seger mot GGIK så såg de mycket bättre ut direkt. Spelet såg ut att ha tagit form och grabbarna såg laddad ut i gen. Efter de vart de en ordentlig holmgång mot Ockelbo Borta och efter 3 raka förluster hade en säkerhet smugit sig in men man lyckades ändå vinna matchen. Så 4 raka segrar löstes av med Stensätra hemma och IK Huge borta och 1-0 seger i 74” matchminuten.

 

Sen vart de en tidig seriefinal borta mot topp favoriterna Brynäs IF, en match som innehöll bra kamp och bra spel, men en match som vi inte riktigt orkade hålla ihop spelet på. Efter 6 raka segrar och mycket matcher tätt inpå så vart de för tufft mot Brynäs IF som spelade en mycket bra fotboll just under denna period. Meda vi inte kom upp på den nivån vi ville. Så en 4-0 förlust kom i omgång 7.

 

För att sedan lösas av mot Derby konkurrenterna Hofors AIF, en match som alla hade sett fram emot över 800 åskådare va på plats på vindarnas tempel och allt var upplagt för en riktigt trevlig fotbolls tillställning. Matchen startade och efter 20 minuter har Hofors AIF tryggt in 0-1 och 0-2 på Straff och hörna. Ni som följt laget vet historien i tidigare derbyn och många hade nog samma tanke att, ska de bli en till derbyförlust till nu när folket slutit upp. Men attityden och gruppens moral visade framgång och innan paus tröck den ständiga målskytten Johan Lindqvist in 1-2 på straff ett mål som va viktigt att ha med sig in i paus. Under pausen va stämningen lugn och harmonisk för att inte säga självsäker på att vi grejar de om vi fortsätter mala på oavsett när målen kommer så kommer vi greja de.

 

Andra halvlek startar i samma höga fart från TIF spelarna och Alexander Skråmo trycker in 2-2 och kort därpå kliver Marcus Eriksson in i spelet och alla vet vad Markus har gjort mot oss tidigare i derby sammanhang och sista orden från huvudtränare David Laksola till Markus innan  han hoppade in va "du ha sänkt oss förut nu får du frälsa oss.”  Mycket riktigt så är de han som kliver in i matchen och efter 15 minuter in i andra har matchen vänt och ställningen är 3-2 och slutresultatet blir 4-2 och derbysegern är hemma.

 

Våren fortsätter i bra takt och vi avslutar våren med att ligga några poäng bakom Brynäs IF inför höstens avslutning och den får ni läsa in någon annan lucka framöver hur höstens avslutning gick till samt kanske även få höra några röster från spelarna själva.

 

 

Dagens lucka presenteras av  Helena och Lottas hårstudio

 2018-12-02

Bilma Cup 2019

 

Vintersäsongens stora höjdpunkt är snart här och där säsongs starten brukar dra av de stora start skottet. Vi riktar in oss självklart mot Bilma Cup och för första gången kommer Torsåkers IF att spela med 2 lag då truppen är stor och många som vill vara med och spela. 

 

Här kommer schemat inför Bilma CUP

Fredag den 4/1 16.10 Torsåkers IF Grön-Norrsundets IF

Fredag den 4/1 19.05 SIF internationel Röd-Torsåkers IF Grön 

Fredag den 4/1 21.25 Torsåkers IF Grön - Ockelbo IF Vit

 

Lördag  den 5/1 10.00 Torsåkers IF Svart - Åshammars IK

Lördag den  5/1 11.10 Hudiksvalls SK - Torsåkers IF Svart

Lördag den 5/1 14.05 BK Legend- Torsåkers IF Svart

Lördag den 5/1 18.10 Torsåkers IF Svart - Marma IF

 

2018-11-30

 Vi tackar

Marklunds Betong

För fortsatt samarbete även 2019

 

 

 

2018-11-30

 

 Torsåkers IF Lucka 5

 Torsåkers IF pojkar 06/07/08 verksamhetsberättelse 2018.

Säsongen 2018 har Torsåkers IF haft ett fotbollslag för pojkar födda 2006-2008. Laget har deltagit i en av Gästriklands fotbollsförbund 7 mot 7 serier och totalt har det blivit 70 fotbollstillfällen under säsongen som sträcker sig från Januari till Oktober.

Inför säsongen hade vi totalt 14 spelare i truppen och trots att tre spelare slutat under året så har även tre nya tillkommit vilket gjorde att antalet var oförändrat när vi avslutade på höstkanten. Precis som tidigare år har flertalet av våra spelare varit tränings villiga och endast missat ett fåtal träningar var.

Säsongen drog igång med sedvanlig inneträning i Solbergahallen från början av Januari. En gång i veckan fram till andra halvan av mars då vi gick ut på konstgräsplanen i Hofors.

Två pass i veckan där tills dess att det riktiga gräset hemma på IP i Torsåker var spelbart i mitten av Maj. Förutom träning så deltog vi under vinter säsongen på Göransson Cup där våra pojkar 04-05. Sedan deltog även i HAIFs Cup på stålringen i april.

Från Maj till och med September med undantag för sommaruppehållet i juli så har vi tränat två gånger i veckan hemma i Torsåker samt deltagit i GFF seriespel för pojkar -07, 7-mannalag utan tabell. Totalt under säsongen har det blivit 52 tränings tillfällen och 15 serie matcher  samt ovan nämnda turneringar. Ytterligare ett par specifika arrangemang som varit uppskattade i år var när vi hade föreningsdag på vårkanten samt den gemensamma avslutningsaktiviteten där alla lag deltar i en mini turnering.

Tränare har även detta år varit Daniel Damm och Mattias Sundqvist med stöd av lagledare Jonas Ekman samt administratör Cicci Hedwall.

Säsongen avslutades med föräldramöte inför 2019 samt efterföljande pizza & läsk på Gästis för grabbarna. 

Vi Tackar Wiiks rör för dagens lucka

Klicka på bilden 

2018-11-30

 Torsåkers IF lucka 3

 Verksamhetsberättelse 2018 P03

Under året har spelarna utvecklas och börjat hitta sina roller på planen samt utanför planen.

Det är ett sammansvetsat lag som ger, tar och är av varandra.

Det har spelats Futsal både i serie och på Göranssonska Cup och nu under senhösten och vintern är futsalen igång igen.

Seriespel har genomförts och en del av spelarna har varit med i division 5 samt p DM för P99.

Första helgen i augusti var laget iväg till Timrå på Mid Nordic Cup vilket var mycket uppskattat hos spelarna och ledarna.

Under hösten och vintern kommer det vara inomhus träning på Solberganskolans gymnastik sal.

Det blev ett lagledarbyte, Linda Jonsson samt Martin Huld valde att sluta och Ewa-Liz Lööf Halvarsson tillfrågades och tog över som lagledare.

Laget ser fram emot en bra inomhussäsong för att till våren komma ut och vara ännu mer samspelta och ha roligt både på planen och utanför.

Dagens lucka presenterar Hofors Bygg och montage AB

klicka på bilden070-5627040

2018-11-30

 Torsåkers IF lucka 4

Fortsatt sammandrag från Boll och Lek 

 

 Det andra sammandraget var 15 september i Strömsbro. Det var det sista sammandraget för säsongen och barnen hade enormt roligt och har utvecklas både som spelare och som individer gentemot varandra.

10 September deltog några av barnen på landskamp, vilket barnen som deltog tyckte var skoj och de var otroligt stolta av att få delta på inmarschen.

Boll och lek hade säsongsavslutning 18 November enligt barnens egna önskemål skulle vi (barnen, föräldrar och syskon) äta på gästis. Vi avslutade säsongen på det sättet och planerar inför den kommande säsongen med att träna inomhus och planera för 2019 ha ett lag i 5 mot 5 med barn födda 2011/2012.

 

Stort tack för den gångna säsongen och väl mött nästa säsong.

Marie Modén & Jonas Nornholm ledare Torsåkers IF

 

Dagens Lucka Tackar vi Hoforsbladet för 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

2018-11-30

 Torsåkers IF lucka 2

Verksamhetsberättelse Boll och lek 

Säsongen inleddes inomhus där de barn som var intresserade fick vara med lag 09/10 på solbergaskolans idrottshall. Några av barnen från Boll och lek deltog. Vi startade utomhus med träningar i maj på Vindarnas IP.Inledningsvis var vi många barn på träningarna och ensam ledare var Marie Modén.Vi blandade mycket lek med en del fotboll. Vi hade strålande väder och vi hade enormt roligt.20 maj deltog vi på sammandrag 3 mot 3 i Valbo på Åbyvallen. Vi spelar 4*3 min och med en sarg av nät.3 Juni anordnade Torsåkers IF på egenhand sammandrag i 3 mot 3 och barnen hade en kul och härlig dag tillsammans.I September deltog vi på ytterligare två 3 mot 3 sammandrag det första ägde rum 3 september på Måsberget Brynäs som var uppskattat av barnen och de minns flera delar, bl.a att Jonas var ensam ledare på det sammandraget 

"Torsåkers IF Boll och Lek upplevs som ett härligt gäng barn" 

Vi tackar Logårdens Håratelje för dagens lucka.

Klicka på bilden.

 

2018-11-30

 Torsåkers IF lucka 1

Roger och spår gruppen har nu lucka 1, Roger berättar att det röjts och lagt på grus för att sen fyllts på med stenmjöl.Det blir ett bra underlag för skidåkningen i vinter och även sommartid för löpning och promenader.Jobbet fortsätter till våren 2019.

 

Det här är möjligt tack vare "stolp faddrar"

Finns plats för flera för 200 kronor

Är du intresserad så betala till bankigiro:5329-4740

eller Swich : 123 551 2298

Ange Namn och vad som ska stå på stolpen. 


 Vi tackar Robin Sjöström Bygg AB som är dagens sammarbets partner

2018-11-26

 

 

Torsåkers IF Lucka 10                                             

        Hej

Som många vet så började jag som kanslist halvtid på IP 12 November.

Vem är jag Då?

Sussi 46 år ( i morgon!) bor i Gästrike Hammarby med katt och sonen 14 år, dotra bor i Sandviken och är vuxen.

Bor i radhus som jag målar och fixar med, liten trädgård som jag är ute i stort sett jämt.

Fritiden blir det mycket skogs vändor i jakt på svamp, ofta är vi ute och fiskar.

Jag har jobbat med allt möjligt men de sista var att öppna Sporterian i Hofors vilket var jätte kul.

Tyvärr fick vi ingen överman som ville ta över ansvaret vilket var tråkigt för oss och alla låntagare vi hade.

Före det var det nog många som kände igen mig på Wallqvist Bygg, där vart det ca 4 år med grabbarna .

Ser jättemycket fram emot att lära känna er alla och kanske till och med lär mig lite om fotboll.

Ha en fin jul !

 • sussi.toresson@torsakersif.se
 • 073-31 49 877 

 

 Stort tack till Enerco för att ni är samarbetspartner i julkalendern 2018. 

2018-11-25

Uppstart och nyförvärv

Tiden går och vi har varit DIV 3 klara i exakt 55 dagar och ett enormt arbeta genomförs utanför planen för att sy i hopp truppen och organisationen kring laget inför kommande säsong. I morgon 26-november startar säsongen 2019 igen och laget samlas för en kortare introduktions möte samt träning. Så här säger tränaren David Laksola om uppstarten i morgon.

 

 

- De ska bli riktigt roligt att rulla igång i gen och träffa alla spelare både nya och gamla spelare, Vi kommer rulla igång lugnt nu för att förberedda kroppen på den tuffare perioden i Januari och februari månad där kropparna ska vara mottagliga för den tunga belastning som kommer att ske. Men de ska bli riktigt inspirerande att äntligen få starta igång säsongen i en ny organisation och med nya spelare en ny trupp att bygga.

 

 

Vi kan idag även släppa nästa nyförvärv som kommer från Sandvikens IF U19 och som har varit en del av Valbo FF DIV 2 trupp dom senaste åren. Ytterligare en ung lovande talang som väljer att skriva på för Torsåkers IF inför 2019. vi välkomnar Oskar Wadia som har valt att skriva på och hoppas att han ska trivas tillsammans med oss.

- Oscar är en skicklig spelare som är född 2000 och har många år att spela, vi hoppas att oskar ska utvecklas tillsammans med oss. Oscar är en spelare vi har sett och hört mycket om och vi är övertygad om att han kommer kunna tillföra våran grupp mycket.

 

Oscar själv sägger så här om övergången.

Vem är du som Persson?

-Är en väldigt ödmjuk och glad person som är lugn av mig och kan va en peppande typ.

Vad är du för spelartyp?

- Är en väldigt snabb ytter som älskar att utmana 1 mot 1. Är en väldigt löpande spelare som kan använda båda fötterna i avslut, Styr oftast musiken i lagen

Härligt då får vi se vad Jens W säger om musik frågan men Varför valde du Torsåkers IF ?

- Vill prova på nya möjligheter som sagt och utvecklas som spelare och vara en nyckelspelare! Alltid gillat publiken i Torsåkers If

Vad har du för relation till Torsåkers IF

- Kände att det va läge att prova på ny fotbollsmiljö! Känner många spelare i laget så annars är det ett helt nytt äventyr

2018-11-22

Nyförvärv numer 4

Ledargruppen börjar ta form och som vi tidigare under dagen presenterade så är de en lika stor grupp av ledare med olika roller, några ändringar sedan tidigare och några saker som inte riktigt är på plats en. Samma gäller Spelartruppen många spelare klara men några är fortfarande under diskussion men vi kan i dag presentera Meron Tekle född 1999 kommer från Sandvikens AIK DIV 3 förra säsongen och har varit en spelare som föreningen haft bra koll på under några år men som nu väljer att ansluta till Torsåkers IF.

 

- Meron är en ung och lovande spelare med spännande kvalité som vi kan utnyttja i vårat spel och hur vi vill spela fotboll, Meron har visat på bra karaktär och personlighet och vi hoppas att Meron kommer fortsätta att utvecklas tillsammans med oss. Säger David Laksola

 

Meron själv säger så här om övergången till Torsåkers IF

Varmt välkommen meron till Torsåkers IF, Hur skulle du beskriva dig som person?

- Jag är en väldig social människa har en käft som babblar mer än radio och en glädje spridare! 

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

- Allround spelare! kan spela överallt på planen men jag trivs bäst som yttermittfältare och ytterback där jag får använda mina största styrkor!

Ny förening och då alltid roligt att höra vad du har för relation till föreningen sedan tidigare?

- Min relation till Torsåker IF är att jag känner väldigt många spelare och sedan så vet jag att de är en väldigt familjär förening.

Varför valde du Torsåkers IF inför 2019 ?

- Jag valde Torsåker IF för att jag kände att klubben har nått stort på gång och sedan så har de en plan på hur de ska jobba med spelare nu och några år framåt och det är inte alla lag som vet hur de ska utveckla sina spelare.

2018-11-21

Ledargruppen 2019

Ledargruppen 2019 börjar ta form och vi har en bit kvar till önskat läge men vi jobbar fortfarande hårt för att stärka gruppens kunskap och olikheter för att bli en stark ledargrupp på sidan av planen, Vi kan idag meddela att Vi förstärker Ledargruppen med Per Jaktlund som kommer att kliva in som Assisterande under David Lakola tillsammans med Jens Engkvist och Alexander Engholm.

- Ledargruppen har vi jobbat med under en lång tid samtidigt som med spelartruppen och titta på olika lösningar för att va lika stark på plan som på sidan av planen. Vi jobbar mot att vara den 5 bästa herrlaget i distriktet så väll på som utanför. Då är de naturligt att bygga en organisation. Vi är väldigt glada att Per väljer att kliva in tillsammans med oss.Vi är inte riktigt klara med organisationen men vi kan presentera delar av den i dag.

 

Herr teamet 2019

 

Tränar teamet

HT: David Laksola

Ass: Jens Engkvist

Ass: Alexander Engholm

Ass: Per Jaktlund

 

Material teamet

Chef: Christofer Hilberg

Ass: Niklas Hilberg

 

Administration teamet 

Lagledare:Fredrik Hydén

Lagledare:Daniel Dilén

2018-11-19

 Ett stort tack till ICA Tor center

    Som väljer att förlänga samarbetet även under 2019 

 

 

 

2018-11-19

En era tar slut...

 

I dag kan vi meddela att omorganisation i herr teamet fortsätter och att Henrik "HP" Persson väljer att lägga visselpipan och tidtagaruret på hyllan för denna gång. Henrik har varit med i Herrlaget som ledare dom senaste 3 säsongerna och klev in när laget tog steget upp i DIV 4. Nu efter många år inom fotbollen i Torsåkers IF väljer Henrik att lägga pipan och klockan på hyllan för denna gång.

 

- De har varit en ära att få jobba tillsammans med HP under dessa tre säsonger som de vart och vi har hittat ett samarbete som fungerat väldigt bra. De har varit 3 fantastiska år som jag kommer se tillbaka på med stor värme och glädje och jag har fått en vän för livet i och med samarbetet. Vi hoppas att HP kommer axla en ny roll i Torsåkers IF framöver.

 

 

2018-11-19

 Ett stort tack till Swedbank.

     Som väjer att förlänga samarbetet även 2019 

 

 

2018-11-19

 Ett stort tack till Hofors Plåtslageri AB

          Som väljer att förlänga samarbetet även 2019

 

 

 

 

2018-11-18

Omorganisation Herrar

Vi har tidigare meddelat att vi kommer göra om de på kansli, Detta innebär även en omorganisation på herrsidan där David Laksola som ansvarig för de sportsliga har skött mycket administrativt för herrarna. Men i och med den nya tjänsten så kommer organisationen i Herrlaget att göras om och mer runt de kommer inom kort.

 

Men vi kan i dag meddela att två lagledare kommer att ansluta inför 2019 och skötta den administrativa runt herrarna. Vi hälsa Fredrik Hydén och Daniel Dilén välkommen till Herr teamet inför 2019.

 

- De ar varit naturligt att jag skött mycket av de addmensitrativa runt herrarna i och med att jag jobbat för föreningen, men i och med omorganisationen där så kändes de naturligt att börja leta efter en mer klassisk lagledare. Detta har vi tittat på under ett tag och de föll sig naturligt att fråga Fredrik och Daniel då de är två välbekanta ansikten som har bra koll på föreningen och laget från start. Så vi välkomnar grabbarna till ledargruppen säger David Laksola

 

 

2018-11-17

Kulturbärare fortsätter

Spelare kommer spelare går men de är väldigt viktigt för en stabil förening att behålla den lokala förankringen i laget för att bygga långsiktigt. Därför är vi väldigt glada att Linus Englund väljer att fortsätta tillsammans med oss. Linus kommer under vintern att jobba i Sälen och ansluter till truppen efter de. Vi önskar Linus all lycka i sälen för att sedan komma hem till oss med energi och kraft inför säsongen 2019

 

- Linus har under året tagit stora steg i sitt spel och blivit en stabil spelare i backlinjen. Linus har varit en stabil defensiv kraft i backlinjen tillsammans med övriga. Vi är väldigt glada att Linus Väljer att ansluta till oss i gen efter sälen  jobbet säger David Laksola

 

 

2018-11-13

 Enerco Group AB

 Väljer att förlänga samarbetet ytterligare ett år med Torsåkers IF.

2018-11-13

 I dag kan vi meddela att vi förlänger med ytterligare spelare i Herrtruppen och att vi har16 utespelare och 2 målvakter klara.

Arbetet rullar vidare och nu kan vi meddela att Hugo anslöt till truppen i April förra året och gjort enorma framsteg.

-Hugo är en spelare som kommer fortsätta att ta steg, en spelare som under året har tränat bra och som kommer fortsätta att utvecklas med åren. Hugo har kommit in i gruppen och känns som   en spelare som har tillhört oss länge med sitt sätt att var  Säger David Laksola 

 

 

2018-11-13

 

Bra start på tisdags morgon.

Tisdag morgonen börjar på bästa sätt vi kan meddela att vi gjort klart med Viktor Hedberg som närmast kommer från DIV 3 Årsunda IF. Viktor har tillhört Sandvikens IF under omgångar och varit utlånad till Järbo IF, Gestrike-Hammmarby och nu kommer Viktor ansluta sig till oss i Torsåkers IF. Viktor är en ung och spännande målvakt som  vi tror kommer passa in i målvakts gruppen och i spelartruppen.

 

-Jag har haft Viktor tidigare i Distrikt laget och har stött på honom i olika lag under åren och de vi sett är att Viktor utvecklats och vi tror att Viktor kommer kunna ta steget. säger David Laksola

Så här säger Viktor själv om övergången.

 Vem är du som person? 

-Jag är en person som försöker att inte ta vardagen allt för seriöst. Det mesta jag gör siktar jag på att göra med humor och glädje. Däremot drar jag mig inte för att vara seriös och allvarlig om situationen kräver det.

Vad är du för spelartyp? 

-Som målvakt har jag ett i grunden defensivt tänk, och vinner hellre med 1-0 än 4-3. På planen anser jag att mina styrkor är kommunikation med mina lagkamrater, samt mitt orädsla i luftdueller.

 

Vad har du för relation till Torsåkers IF ?

-Jag känner till några av spelarna i truppen sedan innan av olika anledningar. Sedan har jag under distriktslags tiden för några år sedan haft David Laksola som tränare.

 

Varför valde du Torsåker IF? 

-Jag valde Torsåkers IF av främst en anledning, vilket är att jag upplever klubben och truppen som väldigt engagerande i vad de gör, oavsett om det är träning, match eller annan aktivitet. Min bild är också att spelarna  klubben är träningsvilliga, och vill utvecklas framåt, vilket tilltalar mig. 

 

2018-11-12

Förlängningarna fortsätter!

Ett tecken på långsiktighet och hårt arbete är grunden för att bygga en hållbar förening sportsligt. Nyförvärven börjar trilla in och de gör att arbetet med truppen nu går i en rasande fart. Arbetet Med truppen startade direkt efter sista Matchen den 1 oktober och därför ser de väldigt bra ut på spelarsidan. Vi kan i dag presentera att även Jens Waldorf kommer fortsätta över 2019. Jens går in på sin 5 säsong i Torsåkers IF och de är vi evigt tacksam att Super Jens stannar!

 

- Jens har med sin karaktär och sitt sett att vara bidragit till gruppens utveckling. En spelare och personlighet som så väl spelare som ledare uppskattar att ha runt sig. Vi är evigt tacksam att Super Jens som smeknamnet lyder på Sociala medier väljer att stanna. Säger David Laksola

 

 

2018-11-10

Nyförvärv 2 ansluter

Fredagen avslutades med första nyförvärvs bomben. I dag lördag kan vi presentera nyförvärv numer 2. Ett mindre bekant ansikte som har spelat i Sandvikens AIK hela sin karriär. Vi säger varmt välkommen till Nils Hällberg som nu kommer att ta steget över till Torsåkers IF inför 2019. 

 

- Jag har haft Nils tidigare i distrikts laget och vet att han kommer passa in i gruppen och kommer tillföra oss en spetskompetens som vi kommer ha nytta av i serien. Nils har spelat med SAIK under året och haft speltid som offensiv spelare på olika positioner och är en spelare som vi haft koll på tidigare. säger David Laksola

Nils kommenterar övergången

Hej Nils vem är du som Persson?

- Jag skulle säga att jag är en lugn och trevlig person som vill andra i min omgivning väl.

Vad är du för spelartyp?

-Jag ser mig själv som en poängspelare som oftast lirat ytter eller forward men jag känner mig flexibel att spela på andraoffensiva positioner.

Vad har du för relation till Torsåkers IF 

-Min relation till Torsåker IF är att jag haft David Laksola som tränare i distriktlaget för många år sedan.Det känns även väldigt häftigt att få tillhöra en klubb som gjort en liknande resa som jag själv har gjort med SAIK igenom divisionerna

Varför valde du Torsåkers IF ?

- Främst för att klubben är väldigt proffsiga i allt arbete de gör på planen men även utanför.
Jag tycker även David är en väldigt spännande tränare som har lyckats med mycket sedan han tog över Torsåker IF. Det är många personer runt om klubben som sliter för klubbmärket och ställer upp och det är något jag vill ta del utav.

2018-11-09

Fredags bomben!

I dag fredag den 9-november dagen före föreningens årliga avslutning i samarbete med våran fantastiska samarbetspartner Gästis Torsåker. Så kan vi släppa årets första nyförvärv, De är ett välkänt ansikte för många som kommer kunna göra stor nytta för Laget och för föreningen. Vi hälsar Johan Eriksson som kommer att spela i tröja numer 8 i sommar och vi hälsar han varmt välkommen hem till Vindarnas Tempel efter 2 år på Åbyvallen med Valbo FF .

- Johan har varit en av spelarna vi har varit med och fostrat sedan tidigare och de är alltid roligt när egna spelare kommer hem efter en tid. Johan kommer kunna tillföra mycket och gör att vi spetsar till truppen ytterligare inför 2019. Säger David Laksola

 

 

2018-11-08

Serieförslag, Försäsongs matcher och Charleys

Sista dagarna har de varit intensivt med nyheter, denna dag är ingen annorlunda dag. De har i dag kommit de första förslaget på serie sammansättningen och Torsåkers IF herrar släpper försäsongsmatcherna för 2019 samt att Charlys är klar för nytt sammarbete inför 2019.

 

Seriesammansättningen är inga konstigheter, detta är ett förslag som ska spikas på representantskaps möte i november månad innan spelschemat kommer ut. David Laksola kommenterar förslaget som ett förenings mässigt bra förslag rent ekonomiskt.

- Jag tror att förslaget som vi nu hoppas ska gå igenom är ett bra förslag för oss då de kommer bli en omställning att få möta andra lag och komma till andra arenor. Skönt att vi slipper den andra parametern 1,5-2H resor mer än en gång denna säsong säger David 

 

 

 

Försäsongs matcherna inför kommande säsong är nu släppt och ser du HÄR, De är ett annorlunda försäsongs schema jämfört med tidigare där de är mycket borta matcher och många nya motståndare.

- Jag tar med mig dom erfarenheter jag en gång fick lära mig när jag vara med under Jerry i Hofors AIF när vi tog steget upp. Där jag tror att vi kommer kunna lära oss att resa, komma till nya arenor och möta nytt motstånd. Vi ska inte åka på borta match för att bli ställda av omständigheterna utan vi ska ta möjligheterna.

 

Till sist vill vi tacka Rafi och Charlys för ytterligare ett års samarbete över 2019. Vi hoppas att du tillsammans med oss kan fortsätta att utvecklas och samarbete.

 

 

De va dagens information hoppas ni fortsätter följa oss!

2018-11-08

2 av 2 förlänger

I dag torsdag den 8-november kan vi meddela att vi gjort klart med  mellan Ohlsson, Så nu kommer bröderna att spela ytterligare en sommar tillsammans. Vi är väldigt glada att Mattias väljer att spela ytterligare en säsong i Torsåkers IF grön/svart Randiga tröja.

 

- Mattias har gjort en enorm resa fotbollsmässigt i och med positions bytte under hösten 2017 då vi skolade om han till Ytter forward eller ytter mittfältare så har han fått ut max av sin styrka och snabbhet med och utan boll. Mattias kommer kunna ta ytterligare steg i och med avancemanget till DIV 3. säger David Laksola


2018-11-07

Audio Video & Elon

De är inte bara spelare som väljer att fortsätta sitt samarbete med Torsåkers IF under nästa år. Även Audio Video & Elon i Hofors har i dag valt att förlänga samarbetet även över 2019 stort tack Johan med Personal.

 

Vi ser fram emot 2019 och samarbetet tillsammans med er

 

 

2018-11-06

Ordförande har ordet

En helt fantastisk 2018 går mot sitt slut. En massa fotboll och Gemenskap Torsåker Nu startar jobbet inför framtiden och som vi tidigare nämnt kommer föreningen att jobba med ett strategiarbete för att stärka föreningens framtid, målsättning 2021. Detta för att bygga stabilitet både på och utanför planen. Viktigt att vi har en organisation som inte är beroende av enskilda personer och som är hållbar i längden.

David Laksola är anställd som förenings och fotbollsutvecklare tom årsskiftet. Vi har därför nu gemensamt tittat på olika alternativ samt även tittat på vad som behöver stärkas upp under den dagliga driften och för att kunna utvecklas som förening enl målsättning 2021

 

Därför kommer vi nu att göra en omorganisation för att bygga vidare inför 2019 med en bra struktur och fortsätta att ta oss in i framtiden

 

From måndag den 12 november har vi ny organisation som innebär att David Kommer att arbeta 50% i föreningen och då fokusera på fotbolls verksammheten i föreningen, herr, barn & ungdom. David kommer även from den 12-november att börja jobba som Team säljare på Intersport Gävle .

 

From måndag den 12 november så börjar Sussi Toresson hos oss 50% som kanslist. Sussi kommer att rikta sig mot administrativa uppgifter i föreningen och avlasta den delen David gjort rent administrativt. Sussi kommer även att göra mycket annat. Sussi har tidigare jobbat bland annat hos roger Wahlqvist Bygg och senast hos Sporterian Hofors.

 

En mycket bra lösning för alla och som vi tror skapar mycket bra förutsättningar för att jobba långsiktigt i föreningen. En tydlighet på det sportsliga och övrig verksammhet.  I början av året återkommer vi med mer information där vi bland annat kommer att göra en nystart med Fler gör mindre.

 

Vi hälsar Sussi varmt välkommen till Torsåkers IF och önskar David lycka till på Intersport Gävle

Hälsningar Styrelsen genom Ordförande Birgitta

 

2018-11-06

Samarbetet fortsätter....

Samarbetet mellan Torsåkers IF och SKF fortsätter även över säsongen 2019. 

 

Vi är väldigt stolta att ha hittat ett samarbete även säsongen 2019, vi vill tacka SKF för fortsatt förtroende och ett fortat bra samarbete. 

 

2018-11-06

Resan fortsätter....

 

Resan fortsätter även för Linus Wårvik som väljer att skriva på inför 2019, Linus har gått genom våra ungdomsled och tagit en naturlig plats i laget och i gruppen. Linus har dom senaste 3 åren tillhört Seniortruppen och gjort stora framsteg. Vi är väldigt glada att Linus väljer att fortsätta spela i Torsåkers IF även 2019.

 

- Linus har gjort en stor resa och har under dom senaste året tagit steg varje år och utvecklat sitt spel men även som individ. Linus är en lojal lagspelare med ett stort Torsåkers IF hjärta och som kommer kunna ta steg även under 2019. Linus är en förenings och lag spelare i alla lägen och sätter alltid föreningen och laget före jaget. En ynnest att ha såna spelare som Linus i föreningen Säger David Laksola

2018-11-05

David Laksola om dom senaste veckornas arbete

Arbetet har vi sedan tidigare meddelat dragigt igång och de finns olika faser i planeringen som ska jobbs med under denna perioden. Vi tittar in ytterligare en gång hos ansvarige David Laksola för att se hur arbetet går. 

Spelartruppen börjar hitta sin form men utan nyförvärv på listan fortfarande, hur ser de ut ?

- Arbetet med spelartruppen är i full gång haltar något fortfarande med spelar samtal då de är många pusselbitar som ska falla på plats under denna november månad. Men att arbetet flyter på och att vi kommer kunna presentera en 33 + 3 manna trupp V.48 är jag ganska övertygad om. De kanske fortfarande är några spelare som saknas då men grunden är då klar.

 

Vilka andra delar jobbar ni med nu parallellt för att kunna fortsätta resan med Torsåkers IF ?

- De är dels säsongs planeringen som ska spikas och den är som vanligt väldigt rörig denna tid på åren innan allt sätter sig, Träningsmatcherna är till 98 % spikade då vi har ett gäng träningsmatcher klara (Se nedan vilka matcher de är). Sen är de ledar gruppen och förenings organisationen inför 2019. Samt att vi bygger en strategi plan fram till 2021 för att säkra föreningens framtid dom kommande tre åren och dels för att veta vad vi gör säsongen 2019 och 2020 för att vara där vi vill 2021.

 

Ledargruppen säger du vad är de i den som ska jobba med ?

- De är ett arbete vi håller intern för att sedan presentera hur den kommer se ut inför 2019. Min ambition och föreningen ambition är att säkra en stabil framtid och en stabilitet i alla led för att stärka Torsåkers IF. Sen känner jag att vi kan plocka fram varandras egenskaper på ett bättre sätt en vi gjort i år och de är ett arbete som kommer starta under veckan. vi hade ett avslutande herrsektions möte förra veckan där vi ventilerade och diskuterade saker som rör både ledare och spelar. Där vi gjorde en SWOOT analys. (svagheter,Styrkor,Möjligheter och hot).

 

Planerings sidan då hur går de där och vad är tanken inför 2019 ?

- planeringen och tankarna inför 2019 är att göra en bättre planering än 2018 som vi lyckades med på ett okej sätt. vi kommer inte kunna träna så mycket mer som lag utan varje individ måste lägga ner några fler pass en 2018 för att vi som kollektiv vara bättre. De är allas uppgift att ta ansvar för våran gemensamma prestation under sommaren. De arbetet startar V.48 då gemensamma passen drar i gång för att sätta tonen på säsongen 2019.

 

Hur ligger tankarna inför säsongen 2019 som helhet ?

- Tankarna inför säsongen 2019 och framtiden är att vi ska bedriva den 5 bästa miljön i distriktet. och då måste allt från spelartruppen,ledargruppen,planering och Träning vara 5 bästa för att vi ska utvecklas och kunna fortsätta resan. 

 

Mycket intressant att få en inblick i vad som händer och vad som händer runt truppen. Vi kommer inom närmsta veckorna även titta på föreningen i stort då de pratas mycket om en strategi plan fram till 2021 för att se vad innehåller den och hur går tankarna kring framtiden.

 

 

 

2018-11-05

Efter futsal starten i helgen han stannar...

Efter en fina start på vintersäsongen och vinterlagets resa i futsal serien, Efter en utflykt i DIV 1 futsal så är Torsåkers IF åter tillbaka i Distrikts serien efter en tung säsong, I lördags startade man återigen en säsong i futsal sammanhang där man nu van första matchen mot Åshammar och sedan besegrade Högbo AIK med stora siffror.

Efter en bra helg rent spelmässigt kommer de ytterligare besked om spelare som stannar i klubben inför 2019. I dag meddelar vi att Viktor Jansson stannar över 2019 för att fortsätta resan tillsammans med Torsåkers IF. Viktor är en egen produkt som har varit i A-laget under lång tid och kan klubben historia och varit med på resan från start. En kulturbärare skriver alltså på inför 2019

 

- Som alltid roligt när spelare vill stanna i föreningen och extremt viktigt för oss som lag men för klubben i synnerhet att Viktor väljer att stanna över 2019 för att fortsätta bygga vidare på gruppen vi har men samtidigt kunna få in nya spelare in i gruppen med hans sätt att vara. Säger David Laksola

2018-10-31

Nästa spelare att skriva på...

Arbetet med Truppen är i gång och pusselbitarna börjar falla på plats. I dag kan vi meddela att Fredrik Lindberg väljer att skriva på inför 2019 och de är vi väldigt glada för. En naturlig ledare både på men utanför planen. Fredrik kommer att gå in på sin 7 säsong i Torsåkers IF och de är vi väldigt glad för.

 

 

-Välldigt roligt att Fredrik väljer att spela även 2019, Fredrik är en naturlig ledare på planen men även utanför. En väldigt viktig spelare för våra yngre som han tar hand om väldigt bra. Fredrik är en aggressiv och rejäl back med sin styrkor i de defensiva spelet. Säger David Laksola

 

Klara spelare inför 2019

#90 Jesper Olsson

#20 Linus Lindkvist

#47 Alexander Srkåmo 

#3  Fredrik Lindberg

#11 Marcus Eriksson 

#6 Isak Högblom

#16 Carl Waara

#17 Andreas Ohlsson

#92 Kalle Korhonen

#5 Johan Lindkvist

 

2018-10-28

Mot 115 matcher han förlänger.


Jesper Olsson väljer att förlänga sitt kontrakt inför 2019, Jesper har varit i klubben sedan 2013 då han valde att ta steget från Hofors AIF till Torsåkers If för att göra en resa mot DIV 3. Jesper har under sina år bidragit med trygghet och en enorm vinnare mentalitet. Jesper är första målvakt att skriva nytt kontrakt inför 2019 och kommer bilda målvakts trio under sommaren. 

 

- En Spelare med stor integritet och en vinnarskalle utöver de vanliga, som får alla spelare och ledare att alltid göra sitt yttersta. Jesper har spelat många matcher för Torsåkers IF och vi hoppas att han kan vara med och fortsätta utveckla föreningen,laget och alla sina målvakts kollegor. säger David Laksola

2018-10-27

Mycket som ska fungera i en förening och en viktig del är våra partner.

Det jobbas nu för fullt med kontakter inför 2019.

Först ut är som SKF fortsätter att stödja oss även 2019.

 

Stort TACK  !!!!

 /Marknadsgruppen

Birgitta

 

 

 

2018-10-26

Resan fortsätter även för....

 

Resan fortsätter även för Linus Lindkvist som nu går in på sin 4 säsong i klubben och har under sin tid gjort en utveckling spelmässigt och har likt många av dom andra spelarna jobbat hårt träning och match, med ett hårt arbete kommer utveckling och resultat. Linus har med sina 3 tidigare säsongen representerat Torsåkers IF A-lag hela 60 matcher ett snitt på 20 matcher per säsong. Söker man på lojalitet på Google så kommer Linus Lindkvist upp.

 

- De är en ära att ha Linus i truppen, mer lojal spelare för gruppen är svårt att hitta och viktiga att ha i ett lag, Linus har under sin tid här gått från att vara junior till senior både i spelet och med inställningen. Inför förra året fördes diskussionen med Linus om målsättningar och liknande och siktet i ögonen och blicken var glasklar, Svaret vi fick var "jag ska spela DIV 3 2019" . De har han nu uppnå och tillsammans med oss kommer Linus att kunna utvecklas en mer i sitt spel och växa. säger David Laksola

2018-10-26

 

Ingen förening utan en styrelse, jobbet fortsätter.....

I går hade vi styrelsemöte, första efter denna härliga fotbollssommar. Vi jobbar nu vidare med att trygga framtiden och säkerställa verksamheten för att nå strategi 2021.

För att göra rätt saker och utvecklas som vi vill så kommer  Sussi Toresson att börja på kansliet, 50 %
Sussi kommer att sköta administration, ekonomi, Fotbollsskolan bara för att nämna några saker.
Sussi kommer närmast från Sporterian i Hofors och innan dess Wallqvist Bygg.

Sussi börjar måndag 12 november.
Ta gärna vägen förbi & träffa Sussi.

David ska ha fokus på fotbollsutvecklingen, både barn, ungdom & senior

Övrigt på styrelsemötet:
- nästa styrelsemöte kommer vi uteslutande ägna till Strategi 2021 men framförallt vad som ska göras under 2019.
- Vi kommer att anmäla oss till Diplomerad Förening. SVFF har tagit fram verktyg för detta.
Det här ligger helt i linje med vårt jobb med strategi & verksamhetsupplägg.

Nästa styrelsemöte 4/12, 18.30.

Vi hälsar Sussi varmt välkommen till föreningen.

Önskar alla en trevlig helg

 

/Birgitta

 Ordförande 

2018-10-25

Calle Waara förlänger...

Kalle med K och nu Calle med C. Calle har varit i föreningen sedan 2016 och skriver nu under inför 2019 och gör då sin tredje säsong i klubben. Calle meriter från DIV 3 spel som föreningen nu ställs inför och har gjort fantastiska insatser för föreningen och för gruppen. Calle har varit en stor bidragande orsak till att Torsåkers IF i dag spelar DIV 3 och vi hoppas att Calle kommer vara med i många år framöver på Torsåkers IF resan. 

 

 

- En ynnest att få skriva att Calle  är kvar även över 2019 för att kunna fortsätta arbetet tillsammans. Calle har tagit stora steg under året som varit och blivit en lugn naturlig ledare på planen. Calle kommer kunna utvecklas även under dom kommande åren och med de spel som vi bedriver passar Calle in bra med sin intelligensens. Säger David Laksola

2018-10-25

Mitt under brinnande arbete...

Mitt under brinnande arbete tar vi oss ett snack med David Laksola som har tillsammans med resten av ledargruppen jobbat hårt sista tiden med att prata med spelare och lägga upp strategin inför 2019. Arbetet är i full gång och som de verkar blir många av spelarna kvar. Vi har kunna presenterat 6 spelare på kort tid. Nu vill vi veta mer om tankarna inför kommande säsong och hur tankarna runt lagbygget går.

Arbetet i full gång 6 spelare klara inför säsongen, hur ser de ut på övriga i truppen har vi några som är på gång?

- Ja arbetet är som sagt i full gång och vi har jobbat hårt sista veckorna för att dels dra upp någon slags riktning på vad vi jobba med under dom kommande veckorna. Några av spelarna vi har presenterat nu samt några till är klara för att inte släppa namnen nu på en gång utan deras godkännande så väljer jag att passa på alla sådana frågor och namnen kommer upp under tidens gång.

Hur känns de då i den befintliga truppen om vi börjar där?

- De känns väldigt bra då alla man pratat med har varit positiva till fortsatt spel några ska som sagt fundera men alla är inspirerade över att få fortsätta resan tillsammans med oss. Vi har som sagt haft ett gigantiskt arbete nu under några veckor och serien slutade ju ganska snabbt slut utifrån att jag och många med mig hade nog ställt in oss på kvalspel. Därför haltar vi lite i våra samtal till spelare i befintliga truppen men de kommer under kommande veckor att ske.

 

Så alla spelare har inte haft samtal än?

- Nej tyvärr men vi kommer inom närmaste veckorna att ha individuella samtal med resterande spelare som inte haft de. Vi har fått jobba parallellt nu för att dels scanna av läget på marknaden om intresse finns. Men samtidigt gjorde jag klart för spelarna direkt efter sista serie matchen att vi kommer fortsätta på den vägen vi har vandrat och låta alla vara kvar i truppen som vill vara med ett steg till. Jag vill att dom spelarna som har spelat föreningen upp i DIV 3 ska få möjligheten att konkurrera ett år till samtidigt som alla är införstådda med att vi självklart måste ha in någon till för att klara oss kvar.

 

Du säger att ni scannat av marknaden och att ni jobbar parallellt med egen trupp och nya, hur ser de ut på marknaden är de ett intresse för Torsåkers IF ?

- Ja de kan jag säga under mina 6 år här och under mina 6 säsonger som man scannat av marknaden så har jag aldrig varit med om större intresse, vi har i dagsläget spelare som har kontaktat oss själva för att vissa sitt intresse och de har väl bara hänt någon enstaka gång under alla 6 år tidigare. Samtidigt vill jag vara noga med att säga att vi inte är som fågelungar och gapar och tar emot allt. Vi scannar av och försöker binda upp dom spelare som passar in i gruppen eller som tillför gruppen utanför banna något. Numer två att den spelaren vi tar in ska vara träningsvillig och kunna bidra på planen.

 

Är de några spelare i dagsläget som är klara för Torsåkers IF 2019 utifrån att ringer man själv och ni känner att de passar in så antar jag att de kan gå fort?

- Ja de kan jag säga att vi är väldigt nära att skriva på med 4 nya inom kommande veckorna. Samtal har skett och båda parter är intresserad av att dels spela i Torsåkers IF men samtidigt är vi intresserad av spelare. Vi skriver sällan kontrakt direkt utan sitter ner samtalar och diskuterar för att sedan få smälta dom dryga 1,5-2H vi sitter och känner varandra på pulsen. Men så mycket kan jag säga att de är 4 som är väldigt nära att presenteras.

4 st spelare gånger 1,5 H per spelare de blir l 6 timmar, hur många samtals timmar blir de under ett sånt här arbete ?

- Ja de blir många timmar jag skulle kunna tro att vi kanske lägger ner 20-25 H på att arbeta fram nya spelare under samtal. Vi gör ett stort jobb med de och vi ser de som viktigt för att dels bilda oss en uppfattning om spelaren privat och om spelaren värderar samma åsikter som oss. Vi vet till 98% hur spelaren är under match och vart den spelar. Men sen privata planet anser vi är precis lika viktigt och då måste man del sitta några timmar. 

När kommer nästa klara spelare tror du om du får fundera?

- Inom några timmar skulle jag kunna tänka mig att nästa namn är publicerat.

Nyförvärv eller nyteckning ?

- Ett av alternativen blir de kanske båda med tur...

 

Spännande vi fortsätter att publicera och ni vet vart ni hittar allt om truppen dom närmaste dagarna.

 


2018-10-24

Torsåker,Storvik,Sandviken,Norge nu Finland

 

Arbetet går vidare olika typer av spelare olika typer av bakgrund är viktigt för att få kemin i laget. Vi kan konstatera att vi har en från Torsåker, en från Storvik två från Sandviken en halv Norsk klara nu lägger vi på Hofors halvfinnen och vi kan nu meddela att vi förlänger med Kalle Korhonen. Kalle kom inför säsongen 2016 och nu går vi in på säsong 3 kalle med sitt lugn och trygga spel med boll. Kalle har under dom åren han spelat för klubben varit med och utvecklat spelet i positiv riktning. Nu väljer Kalle att förlänga och fortsätta resan tillsammans med Torsåker IF även över 2019.

 

- Kalle har under sin tid i Torsåkers IF utvecklat spelet och kommit in i gruppen på ett lysande sätt. Kalle har tyvärr inte kunnat spela alla matcher under tiden han varit med oss då en skada som han dragits med under större delarna av karriären, men som vi nu hoppas kunna jobba bort under vintern och försäsongen för att Kalle ska kunna spela enu fler matcher tillsammans med oss. Säger David Laksola

2018-10-24

Kulturbärare... 

 

De är dags att bygga laget runt kulturbärare och vad är inte bättre en att skriva nytt kontrakt med spelare som gjort över 100 matcher i föreningens A-lag och som leder interna maratontabell i antalet matcher för A-laget. Vi är nöjda att vi får vara med och skriva att Andreas Ohlsson väljer att vara med på resan även 2019. Andreas med sina 137 matcher för Torsåkers IF A-lag kommer fortsätta och göra matcher i Torsåkers tröjan.

 

- De är viktigt att få kvar stommen och kulturbärarna i föreningen, Andreas är en karaktärsstark person både på och utanför planen, han vet föreningens historia och har varit med under både uppgång och motgång. Han vet vad Torsåkers IF står för och vad Torsåkers IF vill vara i framtiden. Vi är glada att Andreas väljer att spela ytterligare en säsong för Torsåkers IF  säger David Laksola

2018-10-24

Lunch Bomben

 

De fortsätter att fyllas på med spelare inför 2019 och senast i raden är de Markus Eriksson som väljer att spela för Torsåkers IF 2019. Marcus komma till klubben inför förra året och har bidragit till en fartfyllt spelstil med explosivitet och snabbhet. Markus är känd för att vara en spelare med hög högsta nivå och en spelare med enorma maxlöpningar. Vi är väldigt stolta över att Markus väljer att spela i Torsåkers IF även 2019.

 

- Markus har kommit in i gruppen på ett mycket bra sätt och är väldigt användbar för sättet som vi vill spela på. Vi är väldigt glada av att kunna få kvar Markus i DIV 3 nästkommande säsong för att fortsätta att utveckla både vårat spel och han som fotbolls spelare. Säger en väldigt nöjd  David Laksola

2018-10-23

Steven Gerard 2019...

 

Igår fick vi veta att både Johan Lindkvist och Isak Högbom väljer att skriva på inför 2019 idag kommer super bomben som hela fotbolls Gästrikland väntat på. Torsåkers IF egna Steven Gerard väljer att skriva på för 2019. Alexander skråmo har under dom senaste året varit en brutalt jobbig spelare att möta för både motståndare och medspelare på träning och skapat sig en identitet som spelare. Identiteten som spelare har varit väldigt jobbig för motståndarna då han har varit längst fram i anfall men även först hem i defensiven. Nu väljer Alexander Skråmo att skriva på även för 2019.

 

David Laksola om att Alexander skråmo blir kvar 2019...

- Få spelare har kunnat skapa sig en sån stark identitet som Alexander, vi har pratat under året om att veta vad man är bra på och göra de och vara stolt över de. Att ha en egen identitet och ett eget driv på att göra saker som man är bra på gång på gång är väldigt viktigt dels för ett lag men även för den egna utvecklingen och den egna karriären. Alexander har under året gjort en resa som fotbolls spelare som jag under mina 6 år i klubben eller under mina 10 år som fotbolls tränare aldrig sett. De är en enorm ära att ha såna spelare i ett lag som med stolthet tar ett hemjobb på 70-100 meter max fart för att sedan lika snabbt köra igång ett nytt anfall.

 

2018-10-23

Kapten lämnar skeppet sist...

Kvinnor och barn först och kapten lämnar oftast skeppet sist. Men I Torsåkers IF är de ingen kapten som lämnar utan här stannar vi kvar för att fortsätta fotbolls seglingen framåt. Isak Högblom har styrt skeppet till DIV 3 och varit en stöttepelare när de blåst storm. I dag väljer Isak Högblom att skriva på ytterligare en säsong för Torsåkers IF och vi är väldigt tacksamma för att Isak vill fortsätta att vara med på en resa med Torsåkers IF.

 

- Isak har varit hos oss i 5 säsonger och vuxit in i gruppen och föreningen, till i år vart han de självklara valet som kapten med sitt lugn och sin naturliga pondus. Vi tillsammans med Isak har byggt en grund att fortsätta bygga på och vi är tacksamma för att Isak väljer att spela för oss även 2019. Säger David Laksola

 

 

2018-10-23

Trupp bygget 2019

De är inte bara ombyggnation på anläggningen utan arbetet med att bygga truppen för herrarna inför 2019 är i gång och vi kan i dag presentera att Torsåkers IF och Johan Lindkvist förlänger kontraktet inför 2019. Johan som har varit i tuppen sedan 2017 och varit en stark kraft till avancemanget väljer alltså att förlänga sitt kontrakt även över 2019.

 

David Laksola säger så här om läget i truppen och om Johan Lindkvist val att stanna kvar i föreningen.

- De är väldigt roligt att Johan väljer att spela för klubben ytterligare en säsong och att han tillsammans med oss har hittat glädjen för fotbollen i gen. Truppbygget är i gång och de ska breddas upp och stärkas upp inför kommande säsong. Vi har alltid lagt ner mycket tid på att skapa dom bästa förutsättningarna för att kunna prestera. ju längre upp i divisionerna vi kommer desto mer behöver vi arbeta. Nu är de truppen och ledargruppen i fokus för att skapa en grupp som kommer hålla oss kvar i DIV 3 kommande säsong för att fortsätta arbetet med strategi planen 2021.

Kan de komma fler nyteckningar av kontrakt redan i kväll eller är de nya på g in redan i kväll?

- Allt kan hända!

Men inget är klart ?

- Kanske..

 

2018-10-23

DIV 3 kontraktet är klart nu bygger Torsåkers IF om.

 

Torsåkers IF har skrivit historia och nu är de dags att bygga om även på sidan av planen. Den förfallna uteserveringen ska byggas om och vi behöver din hjälp. Tack vara samarbetets partners som gått in med material så kan vi nu bygga en uteservering som anläggningen förtjänar. Under Lördag och söndag 27-28 Oktober kommer de att röjas både i slingan men även på Torsåkers IP för att bygga om uteserveringen men även städa in sommaren för att göra sig redo för vintern.

 

Nu behöver vi din hjälp Anmäl dig till Roger Wallqvist 070-508 39 34

 

Har du pant hemma så kommer vi även att samla in de under helgen så skicka ett sms till 070-2695976 med adress så plockar vi upp de under lördag och söndag

2018-10-07

Spökvandring på Torsåkers IP

Nu är de dags för den årliga spökvandringen på Torsåkers IP. Lördag den 3-November kl:17.00 startar vi. Hoppas att ni kommer och att ni vågar besöka Torsåkers IP där spökena alltid är vakna och har skrämt många motståndare under sommaren. Nu är de din tur att få besöka Spökplatsen Torsåkers IP.

Inträde 20kr

Spöklikt välkommen!

 

 

2018-10-04

SISTA RYCKET!

De kan inte undgått någon att Torsåkers IF säljer Gästriklands Tidning, då Gästriklands Tidning som stolt samarbetets partner. Detta då de är en bra WIN-WIN koncept för föreningen och målsättningen är 200 abonnemang. Nu har vi snart bara en vecka kvar och vi har någonstans mellan 110-150 sålda abonnemang.

 

Så har du inte varit med tidigare är de dags att vara med nu för att hjälpa oss med dom sista abonnemangen. Har du ett abonnemang själv så kan man ge bort ett abonnemang!

 

Beställ abonnemanget här eller kontakta Birgitta Osmund-Eriksson för mer information

 

2018-10-03

DIV 3 2019 med Torsåkers IF

Då har de gått några dagar och telefonerna har gått varma och återigen vill vi tacka alla som hört av sig för att gratulera. Vi vill som sagt återigen även tacka Våra fantastiska samarbetspartners för 2018 och utan er har detta aldrig varit möjligt. Vi har nu genomgått en stor förvandling och tagit oss till DVI 3 något som vi själva har pratat om att vi ska vara med och kriga om 2020. Detta har varit en otrolig resa och en otrolig säsong.

Vi ska ta ett snack med ansvarig tränare David Laksola, för att få höra hur tankarna är efter avancemanget! 

Till att börja med Stort grattis till avancemanget och en mycket bra genomför säsong.

- Stor tack väldigt roligt och väldigt tacksam över att jag har fått äran att vara en del av de här!

Kan du beskriva känslan när domaren blåste av matchen i söndags och de stod klart.

- De va en blandning mellan tomhet och en stor glädje, jag har varit krasslig hela veckan och toppade allt med att ha feber i söndags så va tom på energi redan innan men de kändes som de kvittade. De va en väldigt skön känsla.

Hur ser planerna ut just nu är de ledighet direkt eller vad gör man efter man vunnit DIV 4 ? 

- Nej de är sällan man bara tar med sig skorna hem och avslutar, de brukar alltid vara något pass eller någon träff som man försöker genomföra med så bra kvalité som möjligt för att utvärdera och runda av säsongen. I år har vi förmånen att få spela två matcher till. Den ena går i kväll 20.15 Jernvallen DM final P19 samt att vi har en Herrmatch kvar. Länsmästerskapet där vi får möta våra kommande motståndare från Hälsingland och segrande lag i DIV 4  där. Den matchen går på vindarnas kl14.00 nästa lördag alltså den 13-oktober

Efter de ska vi försöka att runda av för spelarna då de är dags för ledarna att försöka nysta i hur truppen och ledargruppen ser ut inför nästkommande säsong.

Så när spelarna går på ledighet då arbetar ni vidare?

- Jajamen de gör vi, som ledare är de sällan man släpper de helt man har olika perioder där vi jobbar mer och mindre. Under denna ledighet blir de extremt med jobb då de är mycket som ska falla på plats inför starten igen. Under sommaruppehållet är de mindre med jobb då är de mesta på plats och de rullar bara vidare. Som HP sa i Söndags så är de olika känslor att vinna som spelare och som ledare, detta är nog en av faktorerna. För som ledare har du någonstans jobbat med detta i 12 månader och har under många kvällar och träning & spellediga dagar haft möten eller pratat i telefon ändå.

Tor du att spelare förstår vilket arbete som läggs förutom allt annat ? 

- Våra spelare vet att vi arbetar väldigt hårt för att allt ska vara så bra som möjligt, Jag tror på den modellen att arbetar vi ledare väldigt hårt så kommer vi att dels få spelare som jobbar väldigt hårt och som trivs väldigt bra.

Hur ser tankarna ut inför 2019?

- Har inte hunnit tänkt så mycket på 2019 en utan startar förberedelse arbetet redan i går med individuella samtal med spelarna för att få deras syn på säsongen som varit, vi startade även den anonyma spelarenkäten för att säkra att vi får fram vad dom tycker och hur vi ska jobba vidare. Detta arbete kommer ta ca 2-3 veckor att få fram. Där i från sen börjar vi bygga ledargrupp och sen spelargrupp.

Intressant upplägg, hur ser de ut på spelarfronten ? nyförvärv och spelare som blir kvar ? är de något klart redan nu..

- Nej de är absolut inget klart redan nu, Jag vet och jag har hört mycket snack om de tidigare under dom senaste veckorna att vi måste förstärka och att vi måste få in x antal nyförvärv. Men de är inte riktigt våran melodi. Vi kommer fortsätta med den principen som vi gjort under dom senaste 6 åren. Dom som spelade oss upp ska få chansen att spela oss kvar. Sen därifrån så ser vi hur många som verkligen vill fortsätta och vara med och de antalet vi tappar de ska vi få in på de ena eller de andra sättet. Så först ska vi se hur många av våra spelare som vill fortsätta de är de primära.

Med andra ord kan de bli en rätt lik trupp från förra året, och då antar jag att du räknar med att vi kommer hålla oss kvar med den trupp vi har ?

- I den bästa av värdar så är de samma trupp som förra året, sen får man se under samtalen vart de lutar. Jag är övertygad om att den trupp vi har skulle göra de grymt bra i DIV 3. Vi har alltså 6 spelare med från start i söndags som spelade matchen när vi vann div 5 2015, 10 av matchtruppen va med då. De va samma snack då att vi måste förstärka och vi måste ha in ett x antal. Men denna grupp är fortfarande utvecklings bara och den resa dessa spelare har gjort med sin egen utveckling de är grymt häftigt. Så ja jag är övertygad om att får vi jobba hårt en hell vinter och gnugga som vi gjorde inför våran första DIV 4 säsong med bra närvaro och bra energi så kommer vi lyckas spela oss kvar med den trupp vi har. Men återigen vi får se hur samtalen med dom egna spelarna går först innan vi spekulerar.

 

Mycket intressanta veckor väntar då de verkar som de startar ett arbete som kommer kunna ta några veckor innan mer klara besked kommer. Men att arbetet är i gång de är de ingen tvekan om. Vi hoppas att ni kommer till Jernvallen i kväll samt kommer tillbaka till vindarnas tempel för ny titel match då länsmästaren i DIV4 Gästrikland/Hälsingland ska avgöras kl 14.00 nästa lördag!

 

2018-09-27

DIV  4 Seger 2018!

Efter en händelserik Söndag med Bygdemarknad och DIV 4 seger för herrarna så har oktobermånaden startat med att ta emot grattuationer och andra hejarop från distriktets alla fotbolls hörn. Vi tackar ödmjukast för alla tack som vi får..

Nu blir de att försöka sortera in allt som hänt under de senaste 24 H och ladda batterierna för nästa tuffa uppgift med DM final P19 mot Sandvikens IF på Onsdag.  Därför blir de inget längre sammandrag av söndagen just nu utan vi återkommer närmare helgen då allt har lagt sig. Men återigen stort tack för ert stöd och alla gratulationer.

Med vänliga hälsningar Torsåkers IF A-lag

 

2018-09-27

Kan de bli bättre?

Bygdemarknaden som nu arrangeras av Torsåkers IF i samarbete med lokala handlare och utställare, från 10.00 då invigningen sker med Eva-Lena Kempe som talare. Sen rullar de på under hela dagen med. Bygdemarknaden som nu arrangeras för 27 gången har vuxit till en familjen dag med många barn aktiviteter. 

Vi kommer även under dagen att spela två matcher på Torsåkers IP dom vi hoppas att ni besöker och hejar fram både dom yngre och dom äldre spelarna. Första matchen är kl:11.00 och är grabbarna i P07 som spelar mot HÖGBO AIK sen avslutar vi dagen med Herrar DIV 4 avslutnings match där allt handlar om serieseger och avancemang till DIV 3 inför 2019, Motståndare för dagen står Hagaströms SK för.

 

Hoppas ni besöker oss och att vädrets makter är med oss så får vi en underbar söndag tillsammans.

 

2018-09-25

Inför omgång 22 med Laksola

Med bara 2 dagar kvar inför slutomgången så tar vi ett snack med Huvudtränare David Laksola som nu avslutar sin 6 säsong i Torsåkers IF. En resa som han är både stolt och glad över att han har fått vara med om. Vi hör med honom om hur känslan är inför den slutliga omgången.

 

Laksola hur känns de inför omgång 22, Ni har krigat i underläge hela tiden och jobbat för att äta i kapp men nu ska ni hålla undan hur känns de?

- Som jag sa där någonstans före Ockelbo hemma i höst starten så är de sekundärt vart man ligger om de är 1,2 eller 3 i tabellen under säsongen utan vårt mål har varit att vi ska vara topp 2. Där emellan är de alltid små marginaler vart man hamnar. Nu är de klart med topp två och vi kan sätta guldkant på 2018 med en serieseger. De är få spelare, ledare som får vara med om att stå inför sista omgången och ha något att spela för. Så detta läge är en ynnest att få vara med om.

Hur var känslan inför Valbo FF:2 när ni återigen fick chansen att vara serieledare inför omgång 22? 

- Självklart va de en fantastisk känsla att kunna få chansen att åka ditt och skapa bra förutsättningar inför omgång 22. Likt mitt förra svar så svarar jag lika här allt handlar om att ha så bra förutsättningar som möjligt för att kunna avgöra själv. Sen är de både svårt att avgöra själv och sätta sig i den situationen. De gäller att vinna rätt matcher och tappa poäng vid rätt tillfälle om man kan säga så. Men självklart en väldigt bra känsla.

Om du får summera matchen mot Valbo Borta hur låter de då ?

- Precis som jag sa i matchgenomgången i måndags till spelarna och ledarna efter matchen. De va den perfekta matchen.

Förklara vad menar du med den perfekta matchen ?

- Alla matcher är olika och har olika den perfekta matchen, De kanske inte va den perfekta matchen rent spelmässigt men de behövs inte i omgång 21 utan då ska man ta 3 poäng. Hade de varit omgång 4 så hade de inte varit den perfekta matchen då man ska bygga ett spel som ska hålla över 22 omgångar.

Intressant tanke, Om du får titta tillbaka på året vad kommer du komma i håg och vad kommer du bära med dig för känsla ?

- Mycket svårt har inte summerat så mycket av säsongen utan jobbat med en dag i taget nu sedan starten i April. Kommer fortsätta så fram till serien är slut, De är bara nästa träning och nästa match som gäller. Allt för att skapa förutsättningar för att göra ett bra jobb. Men min känsla inför denna vecka är att jag är väldigt inspirerad,glad och harmonisk. 

Hur gör man för att hålla just den där distansen och jobba en dag i taget ? hur gör du för att se till att hålla fokus på här och nu ?

- Självklart är de ingen lätt grej över en lång säsong och självklart ibland lär man gå tillbaka för att titta vad gjorde vi då och hur såg de ut då i början för att veta vart vi ska ta nästa steg eller om något inte funkar. Men att sväva i väg och börja blicka för långt fram eller för långt bak och bli nostalgis och tro att de vi gjorde då funkar nu de tror jag inte på. Jag tror de är viktigt att känna gruppen och förstå att gruppen rör sig och att alla får nya erfarenheter efter varje dag som dom tar med sig in i gruppen. Men jag försöker jobba så mycket en dag i taget som möjligt.

Vad händer dom sista dagarna nu fram till match start för er ledare och spelare?

- Vi ändrade lite i träningarna då vi kände att de vart för långt mellan sista träningen Torsdag och match söndag så vi har haft en vecka där vi i måndags gick igenom matchen i söndags och tömde kropp och skallar. Tisdagen va de DIV 5 match för vissa och i onsdags startade vi upp match förberedelserna inför söndag för att sedan ta ledigt Torsdag och Fredag och i morgon lördag är de sista passet innan match. I övrigt kommer jag inte göra så mycket annorlunda.

 

Stort tack för e och vi önskar dig och truppen stort lycka till på Söndag

 

2018-09-25

Dramatik in i de sista!

Division 4 ska avgöras och de är dramatiskt in i de sista, Avslutande omgången spelas söndag den 30-September och inför slutomgången är de dramatiskt. Brynäs IF har haft serieledningen Större delen av säsongen, Torsåker Jagat och haft chansen att gå om men inte lyckats. Inför omgång 20 va de Spännande då Brynäs Tappade 3 poäng borta mot Stensätra IF och Läget rullades över till Torsåker att kunna komma upp på samma poäng som Brynäs. Men man fick med sig 2-2 från Forsbacka efter ett sent kvitterings mål av Mattias Olsson. En poäng som efter omgång 21 skulle vissa sig vara väldigt viktig.

 

Omgång 21 spelade Brynäs IF hemma mot IK Huge i Gävle derby, ett derby som verkligen va blåsigt och kyligt, Brynäs Ligger under efter 45 minuter och kliver in i andra med en helt annan pondus och stänker ditt 1-1 och skapar många chanser till att avgöra men i stället kliver IK Huge fram och avgör på stopptid och slutresultatet blir 2-1 i lördagens tillställning.

 

Nu va de samma läge som för en vecka sedan och spelare,ledare och dom ca 80 tillresta supportrarna som kom till Åbyvallen för köpa sitt EM kaffe och avnjuta en koppen i solen under en mycket spännande match. Matchen startar och de är en spänd start likt för en vecka sedan. Men i dag fanns både hjärta och en arbetsinsats från samtliga som måste hyllas om och om i gen. För alla TIF Älskare kommer  detta alltid vara matchen på Åbyvallen den 23-September  "Matchen med hjärta och krig". Men efter 18 minuter trycker Johan Lindkvist i 1-0 till Torsåker och endast 5 minuter senare även 2-0 nu är känslan betydligt bättre fast spelet är trevande. Man ska även nämna att Valbo FF:2 har något riktigt spännande på gång med ett fantastisk spel och många bra yngre spelare som vill spela en modern fotboll. Andra halvlek blir en tids fördrivande halvlek från TIF-grabbarnas sida som inte va intresserad av så mycket spel efter marken eller att gå för 3-0 utan mer ligga rätt och inte bjuda på misstag. Något som man lyckades väldigt bra med och stänger ner matchen. Matchen slutar 2-0 seger och för första gången sedan omgång 5 18-maj tar man tillbaka serieledningen.

 

En svängig avslutning som kommer leva hela vägen in i omgång 22, omgång 22 är en samlad omgång och alla matcher startar 15.00 Torsåkers IF-Hagaströms SK / Brynäs IF- Hofors AIF. Två högintressanta matcher som kommer avgöra vem som vinner serien och tar direkt platsen till DIV 3 och vem som får ta den långa vägen genom ett kvalspel till DIV 3.

 

2018-09-18

 För 27:e gången arrangeras Bygdemarknaden i Torsåker och Torsåkers IF är arrangör för 4:e året.

Marknaden är fylld av knallar, uppträdanden, kolbullar, hästridning, fotboll, loppis mm mm. Se annonser.

Att arrangera marknaden är den del i Torsåkers IF´s samhällsengagemang Gemensakp Torsåker.

 

Varmt välkommen ! 

 http://www.torsakersif.se/Media/Torsa%CC%8Akers%20Bygdemarknad%201839.pdf

 

2018-09-12

Va med och bidra till en bättre förening...

 

Våran vision och vårat mål är att vi tillsammans ska vara en modern fotbolls förening som blickar framåt med ett stort samhällsengagemang och ständig utveckling. För att vi ska kunna göra detta och fortsätta att utvecklas som förening och utveckla dels den sportsliga verksammheten i takt med dom sociala samhälles engagemangen vi gör behöver vi din hjälp.

 

Nu har du chanser att på ett enkelt sätt vara med och bidra till Torsåkers IF genom att stödja föreningen med en prenumeration på Gästriklands tidning. Vi har tillsammans med Gästriklands tidning skrivit ett väldigt förmånligt avtal som gynnar föreningen, Gästriklands tidning men även dig som prenumerant.

 

Föreningen får ekonomisk ersättning för varje prenumerant vi tecknar, detta bidrar till en bra intäkt till föreningens verksamhet.

Gästriklands tidning kommer ut i flera hushåll och hittar andra läsare som kan vara med och utveckla tidning.

Prenumeranten får en tidning varje fredag med lokala artiklar till ett bra reducerat pris nu 400kr för ett helt år med tidning varje fredag 7,5 kr i veckan istället för 659 kr för ett helt år.

 

Så va med och stötta föreningen beställ Gästriklands tidning HÄR!!!!!

2018-09-05

NO PYRO ONLY PARTY är rubriken som kommer från den öppna brevet som i dag A-lags ledarna tillsammans med spelarna lämnar till Supportrarna i green Farmers samt övriga Torsåkersanhängare. I brevet beskriver man att man är väldigt tacksamma för dom stämningsfyllda matcher som har varit. Men att man hoppas att supportrarna och anhängarna för Torsåkers IF respekterar att varken spelare eller ledare i Torsåkers IF inte vill se bengaler eller liknande från supporterläktaren för Torsåkers IF under derbyt på Fredag mot Hofors AIF.

Vi vill ta ställning och vissa vart vi står i pyroteknikfrågan, förutsättningarna har ändrats sedan DIV 6 tiden och derbymatcherna mot Gestrike Hammarby. Meddelar Laget i de öppna brevet som i dag går ut till alla supportrar..

 

2018-06-07

Efter derbyt under fredagen den 1/6-2018 kom nu beslutet från Gestriklands fotbolls förbunds Tävlingskommittés.

Tävlingskommittén har beslutat att Torsåkers IF....

 • Ska spel inför tomma läktare i matchen den 10/6-2018 mot Valbo FF:2 i DIV 4
 • Att grinden på södra sidan ska hållas stängd och låst
 • Att föreningen ska se till att de finns en tydligare avgränsning med staket på södra sidan. 
 • Skyltar på anläggningen måste upp med text om att de är förbjudet att förtära alkohol på anläggningen.

Vi respekterar beslutet och kommer arbeta vidare utifrån detta, några av åtgärderna Tävlingskommittén har beslutat om har vi diskuterat och startat ett arbete runt. Vi vill nu att alla vi hjälps åt att informera åskådare om att matchen på söndag inte kommer få ses av åskådare på arenan. samt att södra sidan är avstängd tills dess att arbete med räcke och liknande är klart.

 

 

 

 

2018-05-30

Onsdag kväll och publiksiffran inför derbyt verkar slå alla tiders rekord! Vi beräknar att publiksiffran kommer att hamna runt 600 minst. Med våra säsongskort och förköp inräknade så är siffran uppe på 451 personer redan.

För alla er som åker ner på HAIFs supporterbuss på Fredag kommer de finnas biljetter på plats på bussen att köpa.

Förköpet på IP stänger i morgon Torsdag kl:19.00 och kan endast köpas på plats under morgondagen mellan 16.00-19.00 Så välkommen till Torsåkers IP i morgon om ni vill ha biljetter till matchen.

 

 

 

 

2018-05-29

Folkfesten kan börja och vi kan nu meddela att sittplats möjligheterna på södra sidan kommer att utökas till fredagens stora folkfest. Hoppas att södra sidan blir belamrad av grönt på fredag och att vi får den folkfest byn förtjänar med bra stämning och en härlig gemenskap mellan dom två bästa lagen i västar Gästrikland.

 

Vi vill även påminna om att alla barn och ungdomar under 18 år går in som vanligt fri entré

Säsongskorten är också som vanligt. 

 

Förköp kostar 50 kr och köps av David Laksola hör av er med uppgifter på David.laksola@torsakersif.se

Biljett i luckan kostar 70 kr

 

Säsongskorts erbjudande köps nu för endast 250kr före fredag kontakta david.laksola@torsakersif.se så betalar ni den i luckan på fredag när ni hämtar ut kortet.

 

,

 

 

 

2018-05-28

De vankas publikfest på Torsåkers IP på fredag och vi hoppas att du inte missat att köpa din biljett till matchen. Antalet sålda biljetter just nu 228 biljetter.....

 

Förköps biljetter köper du på Torsåkers IP eller kontaktar David.laksola@torsakersif.se Biljettpriset är 50 kr och i luckan på matchdag 70kr

 

DERBY ERBJUDANDE PÅ ÅRSKORT!

Nu endast 250kr!

Beställ före matchen på till david.laksola@torsakersif.se så har du de i stora entrén vid matchen på fredag där du även betalar och hämtar ut de.

 

2018-05-28

Derby veckan kan starta!

 

Inget kan vara bättre en Fotboll i Juni och inget kan vara bättre en fotbollsfest tillsammans där vi förenar kommunens båda fotbolls föreningar och bjuder kommunen på en bra fotbolls match och ett evenemang att vara stolta över. Man säger att idrotten är en viktig del i sammhället, Vi tillsamman med Hofors AIF har haft en bra dialog inför derby veckan sedan spelschemat vart klart. Vi tillsammans med Kommunen har jobbat för att detta ska bli en folk fest som vi alla kan njuta av. En folkfest där barn och ungdomar kan bli inspirerad av att spela fotboll. Sedan Februari månad har de varit en enorm planering inför dessa två matcher där både ordförande i Torsåkers IF Birgitta Osmund-Eriksson och ordförande i Hofors AIF Johanna Grönlund har varit drivande i att dessa två matcher nu på våren ska vara en Glädje fylld tillställning där vi tillsammans kan marknadsföra västra Gästriklands två bästa fotbolls föreningar i samma kommun. Äntligen är veckan här nu kan vi börja räkna ner inför den första av två derbyn på mindre en 24 H. 

Viktig info inför Derbyt den 1/6 & 2/6.

Ett gemensamt beslut att ej tillåta pyroteknik inne på området Torsåkers IP eller Stålringens IP under derbyt den 1/6 och den 2/6 är taget av båda föreningarna. Vi hoppas att båda supportergrupperna Green Farmers och 1924Ulltras ställer sig bakom de och hejar fram sina respektive föreningar med flaggor och ett enormt folkstöd

Budskap från båda föreningarna är.

Vi tillsammans hoppas att vi ska få två fotbolls matcher som vi tillsammans kan vissa upp och vara stolta över. Vi hoppas att alla som kommer på matcher hjälper oss att höja stämningen och sätta på sig respektive lags match färger.För enkelheten stödjer man Torsåkers IF så tar man en grönt plagg eller hämtar sin match tröja på Gästis före matchen. Hejar man på Hofors aif så tar man på sig ett blått plagg eller en match tröja.

Förköp

Vi hoppas att alla har köpt förköps biljetter till matchen för att göra våran hantering lättare för samtliga. För att köpa förköps biljetter kontakta david.laksola@torsakersif.se. Förköp 50kr entre i luckan 70 kr. (Säsongskort är som vanligt) Säsongskorten kan du även köpa i luckan för 350 kr till resterande hemma matcher.

 

Vad händer på Gästis ?

Gästisburgare och dryck 150 kr förbokas hos Gästis på telefon nr 0290-40940.

Uppladdningen startar 17.00

Med middag och dryck för att vara nöjda och belåtna inför matchstart.

Derby uppsnack 18.00

Under derby uppsnacket får vi träffa förenings representanter och lagets tränare som kommer svara på frågor inför matchen och hoppas att ni är på plats då.

 

Här har ni skissen över vart dom olika supportergrupperna kan ansluta sig. 

Samt vart de sedan finns plats för övriga. Vi hänvisar till att platserna kommer att va begränsade så kom i tid.

 

 

 

2018-05-25

Seriefinalen mot Brynäs IF i Onsdags slutade 4-0 och årets första förlust i DIV 4. En säsong som startat på absolut bästa sätt för herrarna med 6 raka vinster, men nu kom första förlusten.

Matchen startade i ett högt tempo och vi förstod på förhand att Brynäs skulle komma ut med ett högt passningsspel och trycka på. Vi fick jobba stenhårt första kvarten och löste uppgiften bra utifrån hur vi ville spela denna match mot ett bra Brynäs som vi fick ditt vi ville. Efter 20 minuter mattades Brynäs press av och vi fick upp bollen högre upp i banan och började skapa chanser vi med, samt mängder av hörnor. Men första halvlek slutade 0-0

I paus pratade vi om att vi måste fortsätta jobba hårt och eventuellt sätta en högre press och sen ta vara på dom få chanserna vi får i en sån här match.

Andra halvlek blir inte alls som planerat den är bara 4 minuter gammal när de blir ett offensivt inkast på halva plan för våran del som vi gör general misstag på och blir lite för offensiva i våran tanke och kastar den rakt in i banan där Brynäs hugger som kobror och vinner bollen och får ställa om snabbt mot våran backlinje och 1-0. De va inte den starten vi ville ha i en redan tuff tillställning. Efter målet har vi en 15 minuters period som ser ut att bli våran och känslan är att de kommer att komma snart Brynäs har lagt sig på försvar och försöker bara stänga matchen. Men när klockan tickar upp på 74 minuter kommer nästa plump i ett läge där vi är allt för konstruktiva och inte så resoluta som vi brukar och bara rensa bort bollen. Brynäs får ställa om åter igen och de blir 2-0 och matchen stängd.

De blir även 3-0 och 4-0 Men de spelar mindre roll i detta läge. En olycklig andra halvlek med många små misstag som man inte har råd med i en toppmatch mot Brynäs på Måsberget i en serie final. Men de positiva är att alla dom misstagen kom en och samma match och att vi städar av dom direkt.

De är bara att slicka såren och gå vidare mot Hofors AIF den 1/6. Vi har nu haft ett mycket tufft match schema och grabbarna och ledarna är nu välförtjänta av en ledig helg och 9 dagars till nästa match. Vi summerar säsongs inledningen i siffror länge ner kontra 2017 så ser man ganska snabbt en stor förbättring nu gäller de kommande 6 matcherna att hålla samma standard för att vara starka inför hösten i gen.


2018-05-20

 Styrelsen har beslutat om Integritetspolicy, den finns att läsa på www.torsakersif.se/gdpr

 Har ni frågor så kontakta ordförande

 

Hälsningar

 

Styrelsen Torsåkers IF

/Birgitta Ordförande 

2018-05-20

Premiärerna i DIV 4 och DIV 5 på Vindarnas är avklarade och vilket styrkebesked de vart, 6-2 vinst i fredagens match mot Stensätra IF och 1-0 seger i dag söndag mot ett topplag som Brynäs IF i DIV 5. Roligt att vi äntligen får vara hemma på en fantastiskt bra fotbollsplan så här pass tidigt på året.

 

Snabbt referat från DIV 4 fredag.

Matchens inledningen är skakig och Stensätra får mycket tid med boll, men vi jobbar oss in i matchen men känslan är att snart gör borta laget Stensätra mål på en av dom halvchanser som dom får. Men just i de ögonblicket så vänder vi spelet snabbt och trycker in 1-0 i minut 21 och bara 2 minuter senare gör vi även 2-0 och båda målen görs av #20 Linus Lindkvist. I samma veva fortsätter vi att trycka på och i match minut 26" gör vi även 3-0 av Markus Eriksson. Ibland är inte idrott rättvist men vi är kliniska i våra omställningar och när vi får chansen är vi skoningslösa. 

Första halvlek fortsätter att vara en kamp om mitten och en kamp om att äga boll och taktpinnen i spelet. Men solen spelade en stor roll i att Stensätra får sitt reducerings mål i match minut 30 då bollen spelats i luften i vårat straffområde ett flertal gånger och till slut hamnade den på fötterna på Stensätra IFs ständiga målgörare Danich Ali som trycker ditt 3-1 kliniskt och Stensätra tar över taktpinnen i gen. Men som många gånger förr så ställer vi om snabbt och trycker ditt 4-1 bara 2 minuter före halvtid av Alexander Skråmo. och  matchen går till paus med ställning 4-1

Vi försöker att stänga matchen och stänga centrala delar på planen för att få kontroll på inledningen av andra men i match minut 49" får Peter Bromman trycka in 4-2 och nu känns Stensätra livsfarliga igen. men vi jobbar stenhårt och reder ut stormen och klockan tickar fram till minut 78 då Carl Warra trycker in 5-2 och bara en minut senare gör vi även 6-2 med en elegant lobb av Alexander Skråmo och där stänger vi matchen och kallar in ytterligare 3 poäng på kontot.

Titta på uppsnacket inför matchen här

 

DIV 5 Söndag mot Brynäs IF2

En svår refererad match med ett spel som var sönderryck både av blåsten på Vindarnas Tempel men av mängder med frisparkar. En första halvlek som bara blåser bort där Brynäs har den hetaste chansen med ett längre skott där bollen får en otäck fart och en båge av vinden och till slut räddas av ribban.

I andra halvlek känns de som om båda lagen vill framåt men Brynäs lyckas koppla fast oss på våran planhalva och har kontroll på match bilden. Men vi har en god känsla av att vi kommer få en eller två chanser då vi kommer att rinna igenom. Vi slår om till att spela 4-4-2 och chansa för att ta tre poäng. En chansning som visade sig vara lyckad då vi i en omställning får med oss mittbacken Rikard Eriksson som kliver in i mellan våra två forwards som samarbetar sig fram med fina väggspel och till slut lägger den i djupled på en löpande Rikard Eriksson som kommer fri mot målvakten och elegant för att vara mittback placerar in den i  målvaktens vänstra hörn och vi leder nu med 1-0 och endast 8 minuter kvar. Dom sista 8 minuterna blir ett hårt krigande för att värja oss och i matchens sista minut kommer Brynäs sista chans på en hörna som går utanför och segern var klar.

En match som inte var spelmässigt bra men vi tar poäng och de är viktigt för att lämna botten av tabellen

 

Nu kommer de att vara tajt med matcher dom kommande dagarna då de är IK Huge i morgon i DIV 4 kl 19.00 på Kastvallen och sedan onsdag borta mot Brynäs IF i DIV 4 kl 19.00 på Måsberget. Hoppas du fortsätter att vara med oss i kampen om poängen. Mer info om matchen kommer här i morgon....

 

 

2018-05-17

Nu drar säsongen i gång på allvar!! DIV 4 premiär på vindarnas är som sig bör alltid startskottet på säsongen 2018. Nu har serien redan spelats 4 omgångar och herrarna har startat kanon bra med 4 segrar och 21-1 i målskillnad. Nu går Herrarna in i en tuff period med matcher för att sedan ha 9 dagars spelledigt i DIV 4.

Herrarna startar med Stensätra IF fredag den 18-Maj kl.19.00 för att sedan på Måndag åka till kastvallen för att möta IK Huge borta för att endast 2 dagar senare onsdag den 23-maj fara till Måsberget och möta Brynäs IF. 

Vi ställde frågan till Herrarnas huvudtränare David Laksola vad han säger om de tajta spelschemat som vart efter att IK Huge inte kunde spela omgång 2 hemma efter en extrem vinter.

- Jag tror att de kommer kunna passa oss bra att under 7 dagar träna och spela 3st DIV 4 matcher och 1st DIV 5, Kan vi jobba med våran inställning och attityd under dessa dagar och sprida och ge energi till varandra så kommer de kunna bli 7 roliga dagar säger en tydlig och sammanbiten David Laksola  

 

I övrigt vill vi bara uppmana alla att besöka Gästis som vanligt för Uppsnack 18.30 där lagens ledare kommer och svarar på frågor. Detta sker inför samtliga DIV 4 matcher även i år efter önskemål från er alla grönsvarta supportrar där ute både på Facebook och ni som är på plats. 

 

Information om Förköps biljetter till DERBY den 1-Juni

Vi har även ett derby där vi kommer under morgondagens match att börja sälja förköps biljetter för en enklare och smidigare match dag för både oss som arrangör men samtidigt för er som publik.Förköps biljetterna kostar som en vanlig entré 50 kr medan köper du en biljett i luckan till Matchen så kostar de då 70kr. Alla med årskort går in som vanligt. Så passa på att köp din biljett i morgon i luckan till Matchen den 1-Juni. 

 

 

 

 

 

 

2018-05-16

Derbyhelg 1:a och 2:a juni 2018

Torsåkers IF och Hofors AIF har gemensamt beslutat att inte söka tillstånd för användning av bengaler och knallskott i samband med de båda seriematcherna den 1:a och 2:a juni.
Detta innebär att det kommmer att vara totalförbund mot att använda bengaler, knallskott eller liknande produkter inne på Torsåkers IP och Stålringen.

Låt oss tillsammans skapa en fin fotbollsstämning och trevligt Tifo.

(Tifo är en förkortning av italienskans tifosi (fans, supportrar) och syftar på när supportrar hyllar sitt lag genom att göra läktararrangemang, framförallt inom organiserad fotboll. Tifokulturen växte fram i Italien och Sydeuropa under sent 1960-tal och tidigt 1970-tal då supportrar började träffas på en mötesplats för att organiserat stötta sitt lag på bortamatcher genom banderoller och flaggor. Vanliga beståndsdelar i tifot är konfetti, tygmosaik, creperullar, ballonger, banderoller och flaggor. Större, mer genomarbetade arrangemang kallas koreografier. Tifoarbetet utförs oftast av lagets tifo-grupp eller ultras.

Vi vet att matcherna väcker stort intresse i hela Gästrikland, och vi har här möjlighet att visa upp "Västra Gästrikland" fina och stora fotbollsengagemang.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen Torsåkers IF

2018-05-03

 

Tors Loge 2018

För dig som är dansintresserad eller vill träffa folk välkomnar vi till logdans i Torsåkers hjärta. Vi från Torsåkers IF samt våra samarbetsföreningar SMK Hofors och Hofors HC hälsar er hjärtligt välkomna i sommar!

 

Danser 2018

 • Lörd 12 maj  Blenders
 • Lörd 19 maj Casanovas
 • Lörd 2 juni Expanders                                                              
 • Lörd 16 juni Sannex. På dagen storloppis på Logen 
 • Lörd 30 juni Voize
 • Lörd 7 juli Bluegrass festival
 • Lörd 14 juli Jannes
 • Lörd 28 juli Per-Håkans
 • Lörd11 augusti Wahlströms
 • Lörd 18 augusti Spel-Stinas festival  

 

Öppet tider: 21.00-01.00

Entré: 160 kr 

2018-04-26

Idag har Torsåkers IF representerats i skolan genom David Laksola (sportsligt ansvarig) tillsammans med Daniel Wallberg Tränare F06, Daniel Damm Tränare P07 och Ulf Wårvik Tränare P09/10 Varit på Solberga skolan och informera och affischerat om årets ungdomsträningar. Vi söker dig som vill vara med och prova att spela fotboll tillsammans med oss. vi uppmuntrade alla barn och ungdomar att komma och prova på en träning tillsammans med oss.

 

Vi tillsammans med SKF har gjort ett samarbete där vi skänkte 30 bollar till eleverna på olika sätt. Alla barn i Förskoleklassen fick en varsin boll att ta med hem för att spela och leka med. Samt att vi skänkte ungefär 10 bollar som alla eleverna kan använda på rasterna. Detta gör vi för att vara med och bidra till en aktiv fritid.

 

Vi hoppas nu att du som förälder hjälper just DITT barn till att prova på Fotboll tillsammans med oss. Vill du komma i kontakt med tränare eller ansvariga för den åldersgrupp som ditt barn ska träna med så har vi kontaktuppgifter nedan.

 

Glöm inte bort att anmäla ditt barn till Stannos fotbollsskola 2018 Vi kommer inte att arrangera landslagets fotbollsskola då vi hittat en helhetslösning tillsammans med Stanno för att stärka Vårat eget varumärke tillsammans med dom. Vi hoppas att ni kommer och är med på den första upplagan.

Anmälan görs här !


2018-04-20

Ett bra och engagerande möte. Mycket information men också några viktiga beslut.

Som alla, oavsett vad man gör nästan, så är fokus på GDPR. Vi börjar få bra koll och efter nästa styrelsemöte kommer vi ut med hur just vi kommer att arbeta med GDPR.

Vi har sagt att vi inte ska göra så mycket nytt utan förädla och utveckla det vi redan gör men blir ändå lite nytt i år. Det som händer är att vi har påbörjat samarbete med Solberga skola, känns väldigt intressant. Mer info kommer om det.

Vid årets Årsmöte så valdes 3 nya personer in i styrelsen, Lars Hedkvist, Jan Juhlin och Marie Wirhén.

Vi kommer att presentera dess här och först ut är 3 snabba frågor till Jan Juhlin,

Vem är Jan Juhlin ? Jag är Torsåkersbo med stort intresse för idrott och ett stort hjärta för bygden

Har du själv spelat fotboll i Torsåker ? Ja som ungdom. Men har faktiskt gjort en A-lagsmatch, blev inropad i sista stund, fick då avbryta träningen för jag var ungdomsledare då :)

Varför valde du att tacka ja till styrelsen ? För att dra mitt "strå till stacken" och jag kommer framförallt vara länken ungdomssidan till styrelsen. Sen är det otroligt viktigt för bygden med en aktiv förening och det är precis vad Torsåkers IF är.

Stort tack Janne ! 

Nästa styrelsemöte är torsdag 17/5 kl 18.30 på IP

/Birgitta, ordförande

 

#visesihofors2018

#TIF1910

 

2018-04-18

Nyförvärv 4 inför 2018

Bara dagar innan serie starten har Torsåkers IF förstärkt truppen med en nygammal spelare som väljer att återvända till grön svart randiga krigarna. En spelare som har varit ute på ett kortare äventyr men som nu väljer att spendera fotbolls spelandet 2018 på vindarnas tempel. Varmt välkommen tillbaka säger vi till #19 Rikard Eriksson som nu kommer spela i tröja #14.

Välkommen tillbaka till Torsåkers IF, hur är känslan att vara tillbacka i den grön svart randiga tröjan ?

- Känns riktigt kul att få komma tillbaka till Torsåker Igen!.

Hur har tiden i Valbo FF varit ?

- Det har varit bra. Varit mycket skadad men har lärt mig mycket och haft väldigt roligt.

Vad är dom största skillnaderna i Torsåkers If från när du gick till nu tycker du efter dom första träningspassen ?

-Svårt att säga, har inget bra svar på den frågan just nu efter 3 pass med truppen.

Vad har du fått för intryck av truppen ?

- Bra sammanhållning som det alltid varit, har väldigt kul ihop. Tror det kan bli en bra säsong då vi har många spännande spelare.

Vad har du för individuella målsättningar med 2018 ?

- Spela så mycket fotboll som möjligt igen och ha roligt.

Vad tror du om eran chans nu inför seriestarten i både DIV 4 och DIV 5 nästa vecka ?

- Tror vi har bra chanser i båda serierna. Jag tror och hoppas av vi ska va med i toppen och kriga i båda serierna.

Sista frågan hur ska de bli att få komma hem till vindarnas och vara på hemmaplan igen ?

- Ska bli väldigt kul att spela i den grön/svarta tröjan igen, är riktigt taggad på att matcherna ska starta.

 

Huvudtränaren David Laksola kommenterar övergången.

Vi är väldigt glada att Rikard som egen produkt väljer att komma hem till en stark trupp, en övergång som Rikard själv har valt att göra och vi endast kan tacka för att han valt att komma hem till oss. Vi jobbar ständigt med att lotsa ut dom egna produkterna till bra föreningar på högre nivå för att få en bra fotbolls utbildning för att sedan kunna återvända hem. Nu vart de tidigare en förväntat för Rikard utifrån ett skade samt 2017 men vi kommer fortsätta att jobba för att Rikard ska ta steg tillsammans med oss.


2018-04-17

Säsongs start 2018

 

 DIV 5, DIV 6 men sällan har vi kunna tittat på båda kommunens lag i DIV 4, men i år 2018 ska vi få bevittna slaget om Hofors kommuns bästa fotbollslag.

Vi kommer även att kunna se ett helt gäng ungdomsmatcher, 3 mot 3 sammandrag på Torsåkers IP den 3-Juni ett sammandrag för dom absolut yngsta.

Vi kröna fotbolls året 2018 med att arrangera landskamp på Torsåkers IF för U18 i september månad.

Vi hoppas att ni kommer att följa oss under året och ni glömmer väl inte att anmäla er till Stanno och Torsåkers IF fotbollsskola anmäl er här!

Eller att beställa ett säsongs kort som både gäller under DIV 4 & DIV 5 matcherna. Beställ ditt kort här!

 

DIV 4 programmet ser ut enligt nedan..

23/4 kl:19,00 Torsåkers IF-Järbo IF  O.B.S Stålringens IP

27/4 kl:19,00 Norrsundets IF-Torsåkers IF

4/5 kl:19,00 Torsåkers IF - GGIK  O.B.S Stålringens IP

8/5 Kl:19.00 IK Huge - Torsåkers IF

11/5 Kl:19.00 Ockelbo IF -Toirsåkers IF

18/5 Kl:19,00 Torsåkers IF- Stensätra IF

23/5 Kl:19,00 Brynäs IF-Torsåkers IF

1/6 kl:19,00 Torsåkers IF-Hofors AIF

10/6 kl:15,00 Valbo FF - Torsåkers IF

12/6 kl:19,00 Forsbacka IK-Torsåkers IF

15/6 kl:19.00 Torsåkers IF- Hagaströms SK

20/6 kl:19.00 Järbo IF-Torsåkers IF

29/6 kl:19,00 Torsåkers IF-Norrsundets IF

3/8 kl:19.00 GGIK - Torsåkers IF

11/8 kl:15.00 Torsåkers IF- IK Huge

18/8 kl:13.00 Torsåkers IF- Ockelbo IF

24/8 kl:19.00 Stensätra IF-Torsåkers IF

1/9 kl:14.00 Torsåkers IF-Brynäs IF

7/9 kl:19.00 Hofors AIF-Torsåkers IF

15/9 kl:15.00 Torsåkers IF-Forsbacka Ik

23/9 kl:15.00 Torsåkers IF-Valbo FF

30/9 kl:15.00 Torsåkers IF-Hagaströms SK

 

För att följa serien gå in på länken här!

 

 

2018-04-07

De är nu dags att beställa ditt säsongskort inför fotbollssäsongen 2018 med kortet går du in på både div 4 & div 5 matcher i sommar. Hoppas du väljer att beställa ditt kort genom oss.

 

Kostnaden är 350 kr Som du betalar i entrén när du kommer på matchen! 

Beställ ditt kort här !

 


2018-04-07

Stort TACK till er alla som valt att vara Stolpfadder. Är ni inte Stolpfadder men vill bli, swicha 200 kr till 123 551 22 98, ange namn och vad ni vill det ska stå på stolpen.

Vad kommer då att hända i spåret i år ?

När snön är borta kommer det att köras ut stenmjöl och spån för att förbättra och jämna ut underlaget. Det kommer att gynna både sommar och vintersäsongen. Röjning av sly sker löpande av "Spårgruppen".

Skulle ni vilja vara med och jobba i spåret så kontakta Roger Wallqvist,  070-508 39 34

Hälsningar

 

Torsåkers IF 

#visesihofors2018

 

 

2018-03-26

Årliga årsmötet är avklarat.

11 deltagare och mötet leddes av Roger Wallkvist med den äran.

Så här ser styrelsen ut 2018:
Ordförande: Birgitta Osmund Eriksson
Vice ordf: Marin Huld
Kassör: tv Anna-Karin Gustafsson, adjungerad
Sekreterare: Alva Persson
Ledamotöter: Lars Hedkvist,

Pernilla Strömberg, Jan Juhlin och Marie Wihrén

3 suppleanter ska tillsättas under året.

 

Valberedning Stefan Lindkvist och Bosse Lindström

 

De som slutat i år är Anna-Karin Gustafsson Tommy Karlsson och Daniel Damm

 

Ett STORT TACK till avgående styrelsemedlemmar som fortsätter med andra uppdrag i föreningen och ett VARMT VÄLKOMMEN till nya styrelsemedlemmarna.

 

Nu startar vi fotbollsåret 2018 !

 

Glädje - Gemenskap - Stolthet

 

Hälsningar

 

Birgitta 

2018-02-24

Välkommen till Torsåker IF´s Årsmöte

söndag 25 mars kl 18.00, Torsåkers IP

 

På årets årsmöte ska det beslutas om nya stadgar. Dessa behöver uppdateras utifrån vår verksamhet idag. Handlingar till Årsmötet kommer att finnas på plats. Ordförande för årsmötet är Roger Wallqvist.

Vi bjuder på fika. 

Varmt välkommen till årets Årsmöte !


http://www.torsakersif.se/Media/Inbjudan%20A%CC%8Arsmo%CC%88te%202018.doc 

 

2018-02-02

Valbo Cupen bryter av försäsongen

80 dagar kvar till serie start i DIV 4 och endast 22 dagar till DM rullar i gång för herrarna så kan man konstatera att de har varit en bra försäsongs träning efter en Bilma cup som inte gick som förväntat. Spelarna känns laddade och många av spelarna känns laddade inför säsongen 2018.

I Helgen rullar Valbo Cupen i gång med start lördag den 3/2

Matcher i cupen

3/2 kl:15.00  Persien

3/2 kl:17.00 Åbyggeby

3/2 kl:19.00 Järbo IF

Alla matcher kan ni följa på FB-sidan om ni inte kommer till Anderbergs hallen

175 

2018-01-24

Gemensamt jobbar vi för att sänka ungdomsarbetslösheten i länet. Det här är en del i vårt samhällsengagemang i Torsåkers IF.

Idag har vi genomfört vår första Speedmeeting, en lyckad dag. 

12 företag och 30 ungdomar träffades idag, ungdomarna fick möjlighet att presentera sig och lämna sitt CV, företagen fick möjlighet att träffa ungdomarna och berätta om sina verksamheter.

Målet är praktik men att bara få träffas och knyta en kontakt är det viktigaste.

Stort TACK till alla som var med idag

Nästa Speedmeeting är v 38 2018

2018-01-13

Hofors Idrottsgala är en gala för att lyfta föreningslivet i kommunen, årets gala är lördag 10/2.

Till årets gala är Torsåkers IF nominerad och sen en av finalisterna till Årets Förening. 

Det är otroligt hedrande att vara nominerad och sen dessutom en av finalisterna. Att bli uppmärksammad är svårt att sätta ord på men ger massor av energi och bekräftelse på att vi gör rätt saker.

Det här är någon vi alla gemensamt i Torsåkers IF gör tillsammans !

2018-01-07

Tillsammans sänker vi ungdomsarbetslösheten!

-      Välkommen att delta på vår speed-date i Hofors !

Gävleborgs län har under en lång tid toppat listorna för ungdomsarbetslöshet i Sverige. Det är något vi i föreningarna vill ändra på, och vi behöver hjälp av er företagare. Vi ber er företag att hjälpa oss med att bidra med praktikplatser för arbetssökande ungdomar hos er.

Vi samordnar en speed-date där ni som arbetsgivare möter arbetssökande ungdomar för korta speed-date intervjuer under en timmes tid. Vårt gemensamma mål är att ungdomarna ska komma ut i värdefull praktik. Praktik är en väg för ungdomar att få en första rad på sitt CV och knyta kontakter för att komma in i arbetslivet eller ta steget till vidareutbildning.

Vi bjuder in dig till speed-date onsdag den 24/1 klockan 07.30-09.30 på Folkets Hus i Hofors.

Då hoppas vi att Du är med oss för att sänka ungdomsarbetslösheten!

Vår speed-date är en av många denna vecka. Vi samarbetar med Brynäs IFs sociala verksamhet En bra start, där vi tillsammans med idrottsföreningar i Gävleborg och våra starka partnernätverk ska sänka ungdomsarbetslösheten. Vi gör det genom att via praktik öppna dörrar till näringslivet för arbetslösa ungdomar på vår ort och i hela Gävleborg. Vi kallar denna modell för Vägen in.

Vi hoppas att du och ditt företag är engagerade och kommer att delta, anmäl dig direkt till

Torsåkes IF, birgitta.thomas@osmund.se eller via telefon 073-822 50 56

HAIF, johgrohof@gmail.com eller via telefon 070-512 07 35

HHC, emilielindberg@live.se eller via telefon 070-259 56 75

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans sänker vi ungdomsarbetslösheten i Gävleborg!

http://www.torsakersif.se/Media/Inbjudan%2020180124.docx%2C%20alt%202.pdf

2018-01-05

Bilma Cup 2018

Nu är de dags. Mindre än 24 timmar kvar till de är dags för TIF-A att ta plats i bilarna och åka till Ockelbo för att prestera och försvara Bilma Cup. En turnering med stor erfarenhet och som de stod i cup bilagan, för oss som var på plats i dag en turnering som står för Spänning-Folkfest-Tradition.  Här är Torsåkers IF spelschema under helgen.

Lördag den 7 januari

09.30 Sandvikens IF Internationell DIV 6

12.00 Hofors AIF DIV 4

13.30 Jädraås DIV 6

15.00 Norrsundet DIV 4

Här är truppen som åker upp till Bilma i morgon. 

#30 Jakob Markarian

#90 Jesper Olsson 

#2 Linus Englund

#3 Fredrik Lindberg

#5 Johan Lindkvist

#6 Isak Högblom

#10 Mattias Magnusson

#11 Marcus Ericsson

#15 Linus Wårvik

#17 Andreas Ohlsson

#19 André Kuismin

#20 Linus Lindkvist

#22 Gustav Sunell

#47 Alexander Skråmo

Vi hoppas på massivt publikstöd av er alla TIFARE för nu ska vi tillsammans ta oss till slutspel...

För Er som inte kan komma så uppdaterar vi på FB sidan länken finns Här

2017-12-30

Torsåkers IF vill tacka alla för det här året och önskar alla ett riktigt

GOTT NYTT ÅR !

Hälsningar

Birgitta 

Ordförande 

2017-12-24

Torsåkers IF Lucka 24

Vi från Torsåkers IF

Önskar er alla en riktigt God Jul

Önskar TORSÅKERS IF

2017-12-20

Torsåkers IF Lucka 23

Med dan före dopparedan i samarbete med Enerco Group

Dan före dan är här och i dag är den längsta dagen av dom alla för dom flesta barnen, väntan på att julafton kommer och att klapparna får öppnas och känslan av att Julaftons morgonen kommer är stor. Vi tillsammans med alla barn känner i gen känslan men vi bär den oftast inför serie start varje år. Känslan är den samma att få kliva fram och börja tävla om poäng i gen efter en lång väntan. Som ni såg i gårdagens lucka är de ett späckat schema vi har framför oss och de kommer dyka upp mer eftersom och allt vad som händer följer ni så klart på www.Torsakersif.se eller på Facebook, Instagram eller Youtube. Vi jobbar för att du ska känna dig delaktig i verksamheten.

Verksamheten i dag är beroende av att alla hjälps åt och vi försöker hela tiden utveckla oss. I dagsläget söker vi fortfarande några poster och en större Torsåkers IF grupp inför 2018 då några har valt att avsluta eller byta poster inom föreningen. Vi har 71 roller i föreningen. Detta gör att vi kan vara så pass inriktade så ingen behöver göra allt utan alla kan göra något. vi kommer här att vissa upp vilka poster som är tomma för tillfället och som vi söker efter inför 2018. Skulle du känna dig intresserad av att veta mer vad dom olika posterna innebär kontaktar du antingen David Laksola eller Birgitta Osmund-Eriksson.

 

SÅ känner du spontant nu att ja jag vill vara med och hjälpa till med exempelvis ungdomssektion, ja då kontaktar du oss direkt. Vi jobbar med projektet Fler som gör mindre där vi ser att alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Detta innebär att vi får ett levande samhälle men vi får även en mindre arbete börda på alla. Nu kan man även tänka sig att gud va tomt de är men de finns namn som är intresserade men inte tackat till 100% ja inför 2018 så vi kommer att fortsätta att uppdatera hemsidan när vi får namn till dom olika posterna. under Januari februari kommer vi att presentera personer som väljer att vara med. Så håll ögonen öppna. 

Vi tackar så klart för allas engagemang under 2017 och vi siktar mot ett en bättre 2018 tillsammans med alla ideella krafter och alla våra samarbetets partners. En av dom är Enerco Grruo som önskar alla en riktigt God Jul

2017-12-20

Torsåkers IF Lucka 22

Med inför 2018 i samarbete med ICA Torcenter

Då va de dags att presentera en grov planering av evenemang som Torsåkers IF driver eller kommer vara delaktiga i. Vi vill ge en en inblick i hur de ser ut över ett år med Torsåkers IF. 2017 va ett kanon år med besökare på TIF evemenag och vi hoppas att ni kommer även 2018.

Januari 

6-7 Januari Bilma Cup

A-laget ska åka och försvara segern förra året med start lördag

V.4 Vägen in

Är ett samhällsprojekt som vi tillsammans med våra 10 andra föreningar i Ett Bra Nätverk och 7 SHL klubbar kommer jobba för att sänka arbetslösheten bland ungdomar. Vi vill vara med och försöka bidra till att ungdomar kommer ut i arbetet. Vi har ca 133 arbetslösa ungdomar mellan åldrarna 18-25 i Hofors kommun.

26-28 Januari Göransson Cup

Ungdomsturnering i Sandviken som flera av våra lag kommer vara med och delta i.

Februari

10-Februari Idrottsgalan Hofors

24-Februari DM Herrar match 1 Hille IF Gavlevallen kl:10.00

Mars

4-Mars DM Herrar match 2 Hofors AIF Stålringen Kl:10.00

11-Mars DM Herrar match 3 Brynäs IF Jernvallen kl:12.15

17-Mars Träningsmatch Herrar Motstånd Ej klart Stålringen Kl:13.00

23-Mars Träningsmatch Herrar Årsunda IF Stålringen Kl:19.00

April

7-April Träningsmatch Herrar Korsnäs IF  borta Tid EJ klart

14-15 April TIFY Cup Helg 1

15-19 April Herrarna Träningsläger Alicante

20-April DIV 4 startar

22-April DIV 5 Startar

21-22 April TIFY CUP helg 2

30-April Valborgsmässofirande IP

Maj

5-Maj Föreningsdag

Under försäljningsdagen kommer föräldrar,Spelare,ledare och föreningen att dels ha föreläsningar,upptaktsträffar, träningar och information. Denna dag gör vi för att stärka Gemenskapen mellan grupperna och mellan föräldrarna. En mycket intressant dag för alla berörda

Juni

2-Juni TIF Dagen "Preliminärt"

9-10 Juni Landslagets fotbollsskola

27-Juni  VM Kväll

Juli

6-8 Juli Blugrass festivalen

September

28-September TIF-Avslutning

Är en kväll där vi spelar och leker fotboll tillsammans mellan grupperna. En uppskattad kväll där Glädje-Gemenskap- Stolthet står i fokus

Oktober 

7-Oktober Byggdemarknaden

November

10-November Spökstigen

December

24-December Julaftons morgon

2017-12-20

Torsåkers IF Lucka 21

Med Torsåkers IF i samarbete med Handelsbanken

Vi förstår er att ni inte hinner sitta och läsa allt så i dag kommer de en film i stället klicka på Handelsbankens logga så kommer den.

2017-12-20

Torsåkers IF Lucka 20

Med Matilda Andersson  i samarbete med Family House

Nu vankas de snart till julafton och de är bara 4 dagar kvar innan de är dags att öppna upp den sista luckan i julkalendern, ställa fram julskinkan, öppna klapparna och vänta in den där röda gubben som vi kallar för Jultomten. I dagens lucka tar vi snack med en driven kraft inom Torsåker och Torsåkers IF varmt välkommen till lucka 20 med Matilda Andersson.

Hej vad har du för funktion i föreningen, vi brukar se dig på spökstigen, Valborgsmässofirande och några av dom andra evenemangen?

-Ja, jag sitter med i arrangörsgruppen, Ser till att när det inte är fotboll i byn, händer det lite annat runt omkring, på, under och över vindarnas. Ibland gräver jag  gravar till spökstigen ibland  flyger jag helikopter. ”Det var riktigt roligt” Men vi behöver påfyllnad av kreativa personer som vill hoppa med och hjälpa till i arrangörsgruppen. Allt från att hjälpa till med som du sa sista april firande till derbymatcherna. Sen är jag mamma till Gustav i TIFA och Stina (numera HAIF) och dom vill man ju också hinna följa. Maskoten TIFY ligger mej också varmt om hjärtat!!

 Hur kommer de sig att du är engagerad i Torsåkers IF ?

- Torsåkers IF har jag alltid varit engagerad i. Jag har själv åkt skidor, spelat fotboll och varit gympaledare i föreningen. Min mamma hade också stort hjärta för TIF och under 80-talet var det hon som tillsammans med Ove Winges och Haglund som stod för nöjeslivet i föreningen.

 Om du skulle sätta tre ord på föreningen Torsåkers IF vilka tre ord skulle de bli ?

- Stora brinnande hjärtan

Är de något evenemang du saknar inom Torsåkers IF som du har en dröm om att skapa ?

- Önskar att vi vågade satsa lite nytänkt angående logen. Vi har ju planer men det är ju stora ekonomiska frågor och krävs enormt med arbete! Men logen tror jag att vi kan använda till mycket. Men vi har ju redan ganska stora evenemang, men min tokiga hjärna arbetar ju hela tiden så man vet aldrig. Inget är ju omöjligt.

Intressant vi får väl se om de blir något nytänkande där. Men vilket av alla evenemang inom föreningen ligger dig varmast om hjärtat.

- Oj, allt är kul när man väl står där. Men vägen ditt är ju mycket jobb, men när man får se glädjen i barns ögon det är en fröjd, så spökstigen är ju kul samt när man ser ögonen på  David när han tar ton i "Glad så som fågeln" i TIF-Kören den är ju oslagbar...

Dom flesta såg dig senast på Gästis i en omtyckt julshow, hur kommer de sig att du engagerar dig i de?

 - Show, show, Jag har ju förutom min heltidstjänst på Entré Ungdom, ett eget företag MELLOTILDIS och då har man möjlighet och göra små uppträdanden här och där!! Julshowen på Gästis var fantastiskt kul!!

 Vad har du för planer inför nästa evenemang eller är de hemligt, och vad har du för nästa evenemang ?

- Granliden behöver lite uppträdande på nyårsafton, 19 januari kör jag även karaoke där, men nästa stora projekt är "The night show" i mars, det bokar man genom Lars Lilja och dom showerna brukar det vara ett jävla drag på!!

Vilket evenemang inom Torsåkers IF är ditt nästa uppdrag ?

-Ja då blir det väl sista april då, men då jobbar jag ju. Kväll. Sen längtar jag ju till derbymatcherna. Kommunlagen ska göra upp om vem som är storebror eller lillebror. Sen tror jag att ni kommer att få höra mej i sommartorpet då jag avlastar Haglund när han inte kan. Jag kan inte ersätta Johan, men någon måste ändå göra jobbet. Sen nämnde även Magnusson att han var intresserad av att sätta upp en show tillsammans med mig, vad de kommer sluta är de ingen som vet men de kanske kan vara ett nytänkande på Tors loge

En sista fråga om du skulle få välja mellan att sjunga med HP eller Roger Pontare i vindarna viskar vem skulle du välja och varför ?

- Den var svår jag tror jag tar båda.

Som ni hör så är de en tankeverksamhet som aldrig slutar att snurra, detta symboliserar både arrangemangs gruppen men även Torsåkers IF. Vi är ständigt i utveckling och på ständig språng. Vi tackar Matilda för pratstunden och i morgon bjuder vi återigen på en ny lucka och en inblick i föreningen. 

2017-12-19

Torsåkers IF Lucka 19

Med presentation av den sportsliga verksammheten i samarbete med Vermigrön

Vi har tidigare i luckorna lyft fram de andra benet som föreningen jobbar med i form av samhällsengagemang som vi samlar under Gemenskap Torsåker. Dag ska vi presentera den sportsliga verksammheten som vi bedriver med över 150 Aktiva ungdomar och 25 ungdomsledare. Hoppas din bild av Torsåkers IF blir tydligare i form av julkalendern 2018 där vi försöker lyfta fram dom olika områdena inom föreningen. 

Den sportsliga organisationen är uppdelad i ungdomssektion och Herrsektion. i den bästa av världar har vi även haft en damsektion för våra ungdomar men där är vi inte och vi jobbar i stället med att ha ett bra samarbete med Hofors AIF.

Ungdomssektionen

Ungdomssektion är basen i den sportsliga organisationen för att vi ska få till spetsen som får ses som i dagsläget är herrsektion och herrlaget. Utan dessa delar mår vi inte bra som förening, och utan dessa delar kan vi aldrig göra samhällsengagemangen heller. Vi har i dagsläget 5 ungdomslag och en boll och lek grupp. Åldrarna för respektive ålder ser ni i skissen.

I Ungdomssektion sitter alla ledare som sköter den dagliga driften med träningar och matcher, sedan sitter de även externa personer som är med på mötena och hjälper till runt omkring med saker som ska göras eller fixas för att ledarna ska kunna få stöttning och avlastning.

Herrsektion

Herrsektionen drivs likt ungdomssektion av ledarna i den dagliga driften som i sin tur har med externa som hjälper till med allt från kontakt med befintliga spelare och ser till att dom är nöjda med hur våran tävlingsverksamhet bedrivs. För under herrsektion ligger matmiljö DIV 4 och DIV 5 där DIV 4 är en ren och skär tävlings verksamhet som går ut på att vinna så många matcher som möjligt.  DIV 5 är mer en inkörs port för våra ungdomar och även dom som är på gränsen att vara med i DIV 4. Vi ser en stor vikt vid att båda  match miljöerna mår bra och att vi kan skapa en möjlighet för så många som möjligt att vara kvar i Torsåkers IF oavsett ålder eller ambition.

Så hur mår den sportsliga organisationen frågar vi oss nu föreningens ansvarige David Laksola?

- Föreningens sportsliga sida mår bättre en på många många år, vi har dels skapat en stolthet i att spela i Torsåkers IF A-lag, den stoltheten har varit borta under många år. Men nu ser vi att vi får ungdomarna att vilja spela i Torsåkers IF och detta är en förutsättning för att vi ska lyckas på lång sikt.

Hur har ni jobbat för att skapa den verksamhet ni har i dag ?

- De finns bara en sak för att nå dit man vill och de är hårt arbete och en långsiktighet för att få en varaktighet. Allt för många föreningar som går bra under några år slutar oftast med att man hamnar tillbaka på ruta 1 inom några år. Den resan har vi redan gjort och nu jobbar vi med att stärka upp så de inte ska bli så igen för oss.

Om du får delge några exempel på den långsiktighet ni har arbetat efter ?

- Ja för 5 år sedan när vi startade arbetet stack jag och resten av ledarna ut hakan och sa att vi ska spela i div 4 om 3 år och de gjorde vi inte men året där på spelade vi 4an och jag är övertygad om att vårat sätt att arbeta har varit rätt dels med hur vi har rekryterat spelare, jobbat med gruppen men även hur vi har strategiskt tagit olika delar.

Alla minns nog tiden där ni stack ut hakan och skulle vara bäst, ni va älskade att retas med av alla som de oftast blir. Hur har tankarna gått själv och vad tror du att ni kan göra över 5 nya år?

- Om jag får spåna fritt så i min värld och i mina tankar om jag får titta i spåkulan fritt fram 5 år i tiden utan att tänka på vad saker och ting kostar och om saker och ting är möjligt eller ej så tror jag med den kraft som finns just här och just nu så är jag övertygad om att vi skulle kunna vinna DIV 3 och vara aktuella för DIV2. Med egen konstgräs plan och en större anläggning.

Högt uppsatta mål men vad skulle krävas av er för att ta er ditt ?

- Ja de är högt satta mål men orealistiska eller inte vet jag inte utan du fråga och du fick ett snabbt svar utifrån vad jag tror vi skulle kunna lyckas med. vi har en enorm kraft i bygden och föreningen. De räcker lång och vi har en bra ungdomsverksamhet som fostrar bra spelare att. Kan vi fortsätta med de och sedan få hem dom inom en 5 års period bättre en dom gick så är de ingen omöjlighet att de skulle kunna ske. Men de va helt utifrån vad jag tror vi skulle kunna lyckas med men sen är de ingen målsättning vi har i dagsläget utan vi ska fortsätta att fostra bra spelare till vårat A-lag och vara en samhällskraft i bygden. Men de är alltid roligt att titta vad man skulle kunna tänka sig.

Stort tack för din tid och jag tror som många med mig höjer på ögonbrynen när dom läser denna lucka men väldigt intressant läsning om dina tankar. Vi tackar även dagens samarbetspartner Vermigrön.

2017-12-18

Idag har Torsåker IF haft sin årligaupptaktsträff på Gästgiveriet i Torsåker.

Under middagen presenterades Torsåkers första nyförvärv på ledarsidan och det är ingen mindre är Per Jaktlund!

För den oinsatte så är 55åriga Jackis född och uppvuxen i Torsåker, närmare bestämt Råbacka. I dagsläget bor Jaktlund 150 meter ifrån IP tillsammans med sin fru och tre barn. Två av dem spelar fotboll varav den ena i Torsåkers herrlag. Jaktlund gjorde sin debut i Grönsvart redan i början på 70-talet och har varit Torsåker IF trogen sen dess. Förutom att han var ledare i kommunens andralag Hofors AIF under 2 säsonger på 90-talet så är Torsåker den enda klubb som Jackis har representerat. 

Jaktlund kommer närmast från Flicklaget 02 och innan dess var han ledare för den talangfulla 99 kullen så det är ingen nykomling inom ledarskap som nu ansluter sig till en redan stark ledargrupp.

Under upptaktsträffen berättade Jaktlund att han alltid följt herrlagets framfart och haft bra koll på seniorerna. Jaktlund var en av orsakerna till att Laksola skrev på för Torsåker inför säsongen 2013 då han på den tiden satt i föreningens styrelse och jobbade med att få hit just David.

När Torsåkers flicklag lades ner efter årets säsong så gick Jaktlund i tankar på att sluta helt med fotboll men samtidigt så har fotbollen varit en central del i hela ens liv och det var just det som ledde till att han hoppade på sitt nya uppdrag som ansvarig ledare för division fem laget."Jag tycker man har varit rätt nära ledarna trots att jag tränat juniorlagen, framförallt HP. Han ser jag upp till och han är en av anledningarna till att jag tackade ja" - Jaktlund om att tacka ja till erbjudandet som ansvarig ledare för division fem laget.


Jaktlunds fokus i herrlaget kommer främst att vara matchansvarig för utvecklingslaget i 5an. I samråd med Laksola och övriga ledare så kommer ett lag tas ut varje match och därifrån har Jaktlund mer eget ansvar för genomförande och se till att Torsåker tar hem alla tre poäng.

"Det minsta man kan begära av en spelare är att ta i och kämpa så det är något jag ska försöka förmedla till spelarna"  Så lät det när Jaktlund presenterade sin filosofi för spelarna under upptaktsmötet.

Torsåker Media tog ett snack med fotbollsansvarige David Laksola angående Per Jaktlund

Varför föll valet på att låta Jaktlund bli ansvarig ledare för div fem laget?

- Vi valde Jaktlund för att vi ville ha en tydlig ledare som viste om organisationen och som alla grabbar känner den början. Jaktlund va ett självklart val för oss och de va roligt att han ville vara med.

Fanns det en tanke med att ni värvade från egna ledet?

- Ja de va självklart, vi vill gärna ta från dem egna leden så länge de inte stör den ordinarie verksamheten. Individen har varit i fokus tidigare och nu vart de så att jaktlunds tjejer flyttade till Hofors AIF och då stod Jaktlund utan uppdrag så de va inge problem att få hit han.


Vad kommer Jaktlund bidra med till herrlaget?

- Jaktlund kommer bidra med stor erfarenhet, bra kunskap om lokalfotbollen och framförallt en väldigt trygg och lugn ledare i en annars väldigt hetsig ledargrupp


Hur gick rekryteringsprocessen till?


- Vi har inte haft en aktiv proces utan vi har tittat var behoven fanns och vi såg att behoven finns för att vi ska fortsätta att utveckla bra fotbollsspelare och framförallt kunna ha en bra nivå i div fem,  då krävs de att vi har en ansvarig där som ger allt. Efter de började vi fundera vem och vad vi sökte. Jaktlund var ett namn som kom upp på topp tre direkt så väldigt roligt att han väljer att vara med oss.

Titta mer från upttaktsträffens och ett längre samtal med Cheftränare David Laksola Här.

2017-12-18

Torsåkers IF Lucka 18

Med ikonen i samarbete med Kickis Blomster 

I dag lyfter vi fram ett välkänt ansikte för alla Torsåkersbor och i synnerhet Torsåkers IF. Per-Olov Englund, allmänt kallad Poe, är huvudtränare i P03 och har varit en del i Torsåkers IF ungefär lika länge som föreningen har funnits(1910). Skämt och sido så har Poe varit en av föreningen trogna ledare under många år och han har även haft en fotbollskarriär i föreningen. Bland annat var han med och tog TIF till div 3 när det begav sig.

Poe, när satt du din fot i föreningen för första gången?

- 1974-75 började jag träna, först var man knott och sedan mygg. Jag tränades av Per-Anders Nyman.

Några andra kända torsåkersnamn som var med i samma lag?

- Några av dem var Dennis Berglund, Henka Persson och Johnny Ferlin.

Hur länge har du tränat P03?

- Sedan dom var sju år, så 2010.

Har du tränat något annat lag tidigare?

 -Jag har tränat 74:orna, 94:orna och seniorlaget ett halvår.

Största merit inom din karriär som fotbollsspelare i TIF?

-Jag har ju faktiskt spelat A-lags-fotboll i fyra decennier, det är det nog inte så många andra som kan säga. 70-talet, 80-talet, 90-talet och 2000-talet.

Om du ser tillbaka på P03s säsong, finns det något du minns extra mycket?

- Det finns så mycket, det händer ju saker hela tiden som är minnesvärda. Ska jag säga en sak så är det nog veckan på Gothia Cup. Det har vi sett fram mot länge och det var kul att vi kom iväg.

Vad tycker du om TIF som förening?

- Det är en bra förening. Den är kamratlig och hjärtlig och har varit så i alla år.

Vad har du för mål och förväntningar inför kommande säsong?

- Att vi ska få alla att dribbla framåt mot mål. Göra sin gubbe i rätt riktning.

Stort tack för ditt fantastiska engagemang och din stolthet för bygden och föreningen, vi hoppas att du kommer vara med oss i många år framöver. I dag har Kickis Blomster ett fantastiskt erbjudande, hela 50% på dessa tomtar fantastiskt... Besök Kickis blomsterhandel

2017-12-17

Torsåkers IF Lucka 17

Med Julafton i samarbete med Logårdens Håratelje

Som ni kunde Läsa i Lucka 16 så jobbar vi med många projekt runt sammhället och inte bara idrott. Med 1 vecka kvar till Julafton vill vi lyfta fram ett av dessa projekt som vi anordnar just 24december. Julaftonsmorgonpromenad är ett samhällsprojekt där fokus ligger på Motion & Gemenskap. Vi alla vet att under Julafton så blir de mycket mat och dryck och vi sitter still för mycket så varför inte börja med motion på morgonen för att sedan kunna ta de lugnt. Gemenskapen får vi tillsammans när vi umgås under morgonen. 

Alla som går och är med får en korv och glögg som vi från Torsåkers IF vill ge er alla som kommer.

Vi kommer även att ha en tävling på vägen upp för dom yngre så de ska bli roligare att gå till 5:ans vindskydd. Tävlingen går ut på att räkna Torsåkers IF märken som är uthängda i skogen, gjorda med reflex, så låt era barn ta med sig en ficklampa ut och lys och leta efter Torsåkers märken.

Julaftons morgon 07.00-08.30 5:ans vindskydd

Varmt välkommen 

Vi vill även lyfta fram dagens samarbetspartner Logårdens Håratelje i Storvik som vill önska alla en riktigt God Jul men även vissa upp deras fantastiska present bord där dom har extra pris på tänger och andra produkt. Besök Logårdens håratelje

2017-12-15

Torsåkers IF Lucka 16

Med Ett Bra Nätverk Gävleborg i samarbete med Audio Video

Brynäs IF och En bra start driver det regionala föreningsnätverket Ett bra nätverk.

Idrottsföreningarna bidrar genom sina verksamheter till stor samhällsnytta. En utmaning för föreningar idag, stora som små, är dels att påvisa kopplingen mellan den verksamhet föreningarna bedriver och samhällsnyttan, och dels att påvisa verksamhetens effekter i samhällsnyttan.

Ett bra nätverk består av idrottsföreningar i Gävleborgs län som har ett socialt engagemang och en stark vilja att göra skillnad i samhället. Föreningarna i nätverket har en stark förankring lokalt på sin ort samt är ledande, aktiva och ambitiösa.

Ett Bra Nätverk arbetar tillsammans fram nya och kreativa lösningar för hur idrottsföreningar i Gävleborgs län kan stärka sin roll i samhället och hitta former för samarbete med regionen, kommuner och företag kring ett förebyggande och långsiktigt samhällsnyttigt arbete.

Målet med arbetet i Ett Bra Nätverk är att regionens idrottsföreningar ska bli hållbara samhällskrafter och ha balans i både verksamhet och ekonomi.

Vi har självklart hört med föreningens ordförande vad hon tror att Nätverket kommer kunna ge föreningen i framtiden?

- Ett Bra Nätverk ger oss i framtiden ett nytt sätt att se på samhällsengagemang och hur vi kan synliggöra det för vår medlemmar, kommunen och framförallt ge oss en bra ingång i samarbetet med våra partner (sponsorer)

Om du får titta vad Nätverket har gett oss sedan de startade 2015?

- Vi har fått kunskap om hur andra föreningar arbetar och då framförallt med ekonomi och samhällsengagemang. För oss så har vi fått en bekräftelse på att vi gör mycket bra saker och är på rätt väg. Ibland kan man tycka att vi ska göra mer men med erfarenhetsutbytet i nätverket så, ja vi är i mångt och mycket i framkant.Som medlem i nätverket så har vi också uppdraget att informera övriga föreningar i kommunen vilket vi har påbörjat, det kommer också på sikt att stärka alla föreningar i kommunen. Först ut nu är samarbetet med Haif och HHC vad gäller Speedmeting, 24/1 12018. Ett samhällsengagemang för att få ungdomar till sin första praktik/första rad i ett CV.

 Det här görs gemensamt i nätverket för hela länet samt i 7 SHL klubbar

Titta här här för att se en kort film från

Vi vill rikta ett stort tack och God jul till alla medlemmar i nätverket och vi ser fram emot 2018 med nya tuffa utmaningar med start redan V.4

2017-12-11

Torsåkers IF Lucka 13

Med P09/10 i samarbete med Sorption

Verksamhetsberättelse för pojkar 2009/10

När vi började detta verksamhetsår (2017) så var vi en ganska stor Boll & Lek grupp med många barn i olika åldrar, både tjejer och killar. Det hade både sina fördelar och nackdelar. Det var en stor utmaning att hitta ett träningsinnehåll som passade alla, oavsett vilken nivå de befann sig på. Vi började inomhus under våren och tränade i Solbergaskola. Under vinterhalvåret blev det mer och mer fotbollsträning som vi introducerade. Gruppen var inte så stor utan varierade mellan 4-10 spelare och vi tappade några som inte var så intresserade av fotboll. Vi kände på oss att det skulle bli många fler när vi väl började träna utomhus på Vindarnas tempel.

Vi valde att avsluta vintersäsongen genom att bara spela inomhus i Solberga idrottshall och inte gå ut på konstgräset i Hofors. När vi väl gick ut och tränade på riktigt gräs ökade gruppen betydligt och vid hade barn födda 2009-2012 vilket vi försökte möta genom att blanda lek med boll och även spela både femmannafotboll samtidigt som vi provade på att spela tremanna inne i Strömsbro. Det var en riktig höjdare när A-lagsledningen kom och tittade på de minsta när de spelade 3-manna fotboll!

Vi började vårsäsongen med sammandrag på Vallhovs IP i Sandviken och för arrangemanget stod Sandvikens AIK. Vi har varit mellan 10-15 spelare på träningarna men något färre på matcherna. Gräsmattan lämnade en hel del att önska men det viktigaste var att vi hade roligt. Vi valde under säsongen att gå på Gestriklands FF´s rekommendationer om att spela helt positionslöst och rotera på målvaktspositionen. Allt efter säsongen gick så fick vi intrycket att vi var ganska ensamma om att spela så positionslöst bland de lag vi mötte. Nästa sammandrag krockade med föreningens arrangemang ”Landslagets fotbollsskola” så vi valde att fokusera på den istället. Vi avslutade istället intensivt veckan innan midsommar med att dubblera både fem mot fem för de äldsta i Skutskär samtidigt som vi körde ett överlappande arrangemang med 3 mot 3 i Strömsbro för de yngsta. Det gjorde att vi fick splittra ledarstaben delvis men det fungerade bra och gav en stor tillfredsställelse att vi kunde erbjuda alla en matchmiljö. Vi uppfattade 3 mot 3 som en väldigt bra spelform som vi hoppas fotbollsförbundet fortsätter utveckla. Vi tog under våren också beslutet att dela på gruppen och bilda ett 09/10 lag och låta de yngsta fortsätta i boll & lek. Detta för att ge bästa möjliga tränings- och matchmiljö. Tyvärr tappade vi någon spelare i den processen också men förhoppningsvis kommer de tillbaka.

 

Höstsäsongen startade med att vi försökte dubblera med både Boll & Lek samt P 09/10 då Boll & Lek inte fått tag i någon ny ledare. I början av säsongen var vi tre ledare men när Henrik Andersson fick alltmer att göra i sin teaterkarriär så minskade möjligheten att vara ledare. Det gjorde att vi blev mer sårbara på ledarsidan under hösten. Vi styrde kosan mot Älvkarleby och spelade ett sammandrag där. Resultaten är inte det viktiga men det kändes lite tungt att få ganska så mycket mål i baken och det märktes lite på barnen också. Vi har dock fortsatt att tro på idén att låta alla få prova på att vara målvakt och spela positionslöst i övrigt. Vi känner oss också stolta att i TIF är alla välkomna oavsett utvecklingsnivå och intresse för fotbollen. Att backa ur när målvakten har fungerat si och så. Vi har i Torsåker alltid varit duktiga på det och något vi tryckt på hela säsongen med barnen.

Med 09/10 laget spelade vi sammandrag i Hille i början på september för att sedan avsluta säsongen i Hagaström där Ulf gjorde ett jättebra arbete som ensam ledare på grund av utlandsresa för Mikael. Sammanfattningsvis får vi vara nöjda med att ha tränat på en dag i veckan och spelat samtliga 5-manna sammandrag som har varit tillgängliga för oss. Vi har även deltagit i Landslgets fotbollsskola och startat upp ett nytt lag.

Under nästa säsong får vi fortsätta att lägga fokus på att få ihop gruppen och jobba vidare med det koncept vi tror på. Vi skulle gärna ha in en ledare till då båda ledarna har jobb som gör att de är borta någon gång då och då. Både barnen och vi ser att vi behöver öka träningsdosen till två dagar i veckan.

Ulf Wårvik och Mikael Svensson.

Stort tack Uffe,Micke och så klart alla spelare och föräldrar för ett kanon bra år tillsammans, Vi tillsammans med Sorption vill Önska alla en riktigt God Jul

2017-12-10

Nyförvärv 3 inför 2018

Då kan vi i dag presentera ytterligare ett nyförvärv som vi är väldigt glada att ha kunna knyta till oss inför 2018. Vi jobbar hårt med att hitta dom där spelarna som ska passa in i gruppen men även i våran målbild. Nu kan vi med stolthet presentera en spelare som vi har mött under många år och som vi har haft stor respekt för då hans snabbhet och hans sinne för målskytte. Vi hälsar Marcus Eriksson Varmt välkommen till Torsåkers IF.

Marcus har spelat i Sandvikens AIK senast och förre de i Gästrike Hammarby. Marcus är en spelare med spets kvalité som har sinne för målskytte och en fantastiskt bra fotbolls spelare som vi kommer ha väldigt stor nytta av i vårat spel. säger sportansvarige David Laksola om övergången.

För att hitta mer om truppen titta gärna här

2017-12-06

Torsåkers IF Lucka 15

Med ordförande Birgitta i samarbete med Wiiks Rör AB 

Idag tar vi ett snack med ordförande Birgitta Osmund-Eriksson i samarbete med Wiiks Rör. 

Ordförande, hur länge har du varit det ?

- Ja gör mitt 7 och sista år som ordförande, max 3 år sa jag men…ja det har blivit några till.

Jag det kan man lugnt säga, men hur är det att vara ordförande då och vad är det som gjort att du är kvar !

- Att vara ordförande är att ha övergripande ansvar. Första året gick all tid till att får ordning på ekonomin och få en struktur i föreningen. Sen har det hänt mycket och vi har utvecklas hela tiden. Det har varit och är fortfarande en häftig resa vi gör men känner att det är dags för någon annan att ta över.

Fotbollen är grunden i föreningen, hur känns den ?

- Fotbollen känns stabil, seniorerna ångar på. Var väldigt nära med kval till div 3 i år. Ungdomssidan, som är det absolut viktigaste i föreningen är också stabil, en otrolig ledarstab som jobbar gemensamt för alla lag. På mindre orter så gäller det att samarbeta mellan lagen för att ge möjlighet för alla att träna och spela så länge som möjligt.

Ni gör mycket utöver fotbollen, samhällsengagemanget, vad innebär det och  varför gör ni det ?  

- Vi tog ett aktivt beslut inför säsongen 2015 att bli knutpunkten i ”byn”, sätta Torsåkers IF och Torsåker på kartan. Därför gör vi då en mängd arrangemang som inte har med fotboll att göra, en del riktade till barn och ungdomar en del för bygden.  Finns säkert dom som undrar varför vi gör allt detta men som förening idag så behöver vi ta ett större samhällsansvar. För oss är det otroligt viktigt att barn och ungdomar har en meningsfull fritid och inte hamnar i utanförskap. Vi vet hur viktigt det är att röra på sig.  För hela bygden är det också viktigt att vi gemensamt gör arrangemang i byn.

Lite mer konkret, vad gör ni för samhällsengagemanget och vilka effekter har ni  sett av det ?

- Vi arrangerar Bullspring, Bygdemarknad, Camping, Cuper, Bilbingo, Danskväll mm. Det vi nu kommer att göra i början av 2018 är ett samarbete med våra samarbetspartner samt HAIF, HHC och Arbetsförmedlingen. Vi kommer att ha Speedmeting, att ge möjlighet för ungdomar som idag står utanför arbetsmarknaden att träffa företag och förhoppningsvis få en praktikplats. Det här är ett samarbete också som sker över hela länet genom Ett Bra Nätverk i Gävleborg som vi är med i. Effekter, jag vi har blivit utsedd till Årets Förening i Hofors kommun 2 gånger, jag har varit och informerat andra föreningar i och utanför kommunen om hur vi jobbar i TIF och vad vi gjort. Ett större intresse från samarbetspartner märker vi också.

En sista fråga, vad är bäst med att vara engagerad i en förening ?

- Gemenskapen, engagemanget och allt vi gemensamt gör i föreningen, att se hur barn och ungdomar utvecklas. Stoltheten vi gemensamt känner för vår föreningen. Uppmanar verkligen fler att engagera sig, vet att tid är en bristvara men man får så fantastiskt mycket tillbaka genom att vara engagerad och följa alla dessa ungdomar.

Avslutningsvis så vill jag säga att jag är väldigt tacksam som har förtroende att få vara ordförande i en sån grym förening men det här är inget man gör själv. Pekar med hela handen ibland kanske (ha ha) men har man inte resten av föreningen med sig så spelar det ingen roll hur mycket man pekar. Gemensam framgång.  Jag är imponerad av alla ledare som lägger ner 20-30 timmar i veckan, alla föräldrar som finns vid sidan av lagen, alla övriga som är med och jobbar, alla samarbetspartner som tror på oss. Ja listan kan göras lång.

Vi har under året jobbat fram våra värdeord:  Gemenskap – Glädje – Stolthet

Men dom orden tackar jag för det här året och önska alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År

Birgitta Osmund Eriksson

Ordförande

2017-12-06

Torsåkers IF Lucka 14

Med Gustav Sundell i samarbete med Parma

Gustav Sundell kom till Torsåkers IF inför 2017. Gustav är en snabb och karaktärsstark person både på och utanför planen som vi har varit intresserad av under en längre tid. Därför var det med stor ära och stolthet vi kunde presentera han som nyförvärv inför 2017. Vi hoppas att de blir många år fram över vi får se Gustav i Torsåkers IF tröjan.

Varför valde du Torsåkers IF ?
- För att testa nått nytt efter 10 år i Järbo, sen hade jag hört mycket bra om föreningen från Hydda. Vadslagningen med Magnusson var också en liten del i det. men han såg jag nästan aldrig på Vindarnas efter att jag skrev på konstigt nog.

Vad visste du på förhand väntade dig som spelare när du signa kontraktet med Torsåkers IF ?
-Inte så värst mycket förutom det Hydda berättat. Men hade en bild av att det var en väldigt seriös förening men som ändå har jäkligt kul på sidan av och det stämde ju.

Visste du på förhand vad som förväntades av dig som spelare och lagkamrat i den grönsvarta tröjan ?
- Svår fråga att svara på själv, den borde David och Putte ta och svara på som tjatade över en till föreningen. Dom förväntade sig nog inte att jag skulle vara så mycket skadad som jag varit denna säsong, för då hade dem nog ändrat sig och erbjudit kontraktet till någon annan. Jag tror iallafall att dom såg en spelare som skulle öka konkurrensen i den redan breda truppen och kanske få in en ny sorts spelartyp än de som fanns sen tidigare

Vad är det bästa med att vara en spelare i Torsåkers herrlag ?
-
Gemenskapen och att det alltid är bra stämning och roligt på träningarna. Fast de gånger man är i samma lag som Fredda Lindberg och är i det förlorande laget när det är tävlingsmoment då är det inte lika roligt, han blir rätt grinig av sig.

Vad kan förbättras då enligt dig ?
- Jag kan tycka att David borde placera Lindberg i vinnande laget lite oftare, eller så finns det en anledning till att hans lag alltid förlorar hehe. I övrigt så anser jag att det mesta är bra.

Du som spelat största delen av ditt liv i samma förening, Järbo IF. Vad är största skillnaden mellan klubbarna ?
- Ojdå, det är stor skillnad och på många plan dessutom. Torsåker är en mer seriös förening, alltifrån den som sitter och tar insläppet på matchdag och hela vägen upp till styrelsen. Alla är hjälpsamma här ute och gör sitt yttersta för att vi spelare ska kunna koncentrera oss till fullo på att utvecklas och spela matcher.

Vilken blev den största förändringen för dig vid klubbytet ?
- Största förändringen är all hjälp man får på träningar och vid matcher. Allt från att kaffet är kokat, tejprullarna ligger vid ens plats och många små detaljer som man egentligen inte tänker på förens man får vara med och uppleva det. En stor eloge till våra fantastiska materialare och det jobbet dem gör i det tysta för oss spelare.

Vilken förändring skulle du påstå är bäst ?
- Svårt att säga just en specifik sak, det är nog själva helheten att komma till detta fantastiska gäng och vara en del av föreningen.

Det verkar vara en hel del bra förändringar sen du skrev på för Torsåker, men finns det något du anser har försämrats sen du skrev på ?
- Nä, det finns inga dåliga förändringar alls faktiskt.

Du nämnde tidigare att materialarna jobbade på bra i det tysta, har du någon koll på vad Torsåkers herrgrupp har för sysslor i föreningen och vad dem jobbar med?
- Dom vet jag inte så mycket alls om egentligen om jag ska vara ärlig. När jag tänker efter på hur bra vi spelare har det med allt så kan jag tänka mig dem gör ett jättejobb för oss spelare som vi dock inte är särskilt medvetna om. En stor eloge till dem också !

Tack för pratsunden Sundell, och hoppas att 2018 blir ett skadefritt år för din del !
-
Tack själv, det hoppas jag med !

Roligt att höra att alla tre nyförvärven inför 2017 är nöjda med sitt klubbyte och som deras gemensamma nämnare lyder är att man märker inte hur bra man har de. Vi tar och hör med Sportansvarige David Laksola om vad han tycker när han läser nyförvärvens åsikter.

- Väldigt roligt att höra att vi lyckts med våran verksamhet och de vi jobbat för. Vi har jobbat stenhårt under 5 år för att spelarna ska spela fotboll,utvecklas och till sist prestera. Vi anser att när spelarna kommer till träning ska man trivas och tycka de är roligt att umgås med varandra och då ska inte spelarna stå och pumpa bollar, vika tvätt eller koka kaffe. De är inte deras uppgift, deras uppgift är att spela fotboll och prestera i den grönsvarta tröjan.

Prestera säger du när anser du att man presterar  ?

- Ja svår fråga men jag anser att man presterar som bäst när man får bra förutsättningar, när man trivs tillsammans och när glädjen finns där. Då kan man utvecklas och prestera, därför har vi den grundtanken.

2017-12-06

Torsåkers IF Lucka 12

Med Boll och Lek  i Samarbete med PIA

En dag kvar till Lucia och i dagens lucka tar vi fram våran yngsta grupp i fotbolls verksamheten, I dagens lucka har även våran samarbetspartner PIA ett kanon erbjudande. Titta på bilden till höger

Boll och lek har funnits under många år. I år skapades det ur Boll och lek laget 09/10 och barnen i yngre åldrar bildar idag Boll och Lek.

Vi är blandat tjejer och killar! Vi har under hösten tränat på måndagar kl:17.30-18.30 och haft roligt med att varva lek med fotboll samt spelande.

Vi kommer också efter årsskiftet att starta lugnt inomhus. Vi avslutade säsongen med en gemensam avslutning Boll och Lek och laget 09/10 i Hofors simhall som uppskattades mycket av barnen!

Målet med boll och lek är att barnen skall känna Fotbollsglädje och mitt mål som tränare är att barnen vill fortsatt spela fotboll men med fokus på Lek!

// Marie Moden Boll och lek ansvarig

Vi är väldigt tacksam för att Marie vill vara en del av Torsåkers IF men vi söker fler ledare till Boll och lek gruppen för att vi ska kunna fortsätta driva verksammheten framåt.

2017-12-06

Torsåkers IF Lucka 11

Med Reine Schröder i samarbete med Helena & Lottas Hårstudio

Han kom som en utav distriktets stora legender inom idrotten och går ifrån Torsåkers IF inför 2018 som en kung. Reine har varit en stor bidragande orsak till varför vi är där vi är idag. David Laksola Sportens ansvarige kommenterar tiden med Reine så här: De var inget lätt beslut att ta in Reine i truppen då han var omtalad av alla och redan då några år på nacken. Nu går han från oss som en riktig kung. Han kommer lämna stor tomhet. Vi är väldigt tacksam att ha fått lära känna Reine.

Varför väljer du att lämna Torsåkers IF efter 2,5 år i föreningen ?

Inget jag väljer själv egentligen men har aldrig haft så ont och  värk i kroppen när jag spelat. Jag har fått tejpat upp mig och bitit ihop under träning och match. De har känts som om jag har spelat på 70 procent men har väl gått rätt bra en då.. Sen är de ju distansen till Torsåker ganska långt att åka och tar mycket tid, kanske på tiden att familjen får se mig.

 Hur har du upplevt tiden i föreningen och laget ?

 Tanken kom när jag dömde Torsåkers IF under en match och där satte en speciell person med sitt speciella skratt och leende, han hette David sedan var det inte svårt.  Det har varit en underbar tid att lära känna och få träffa sådana underbara vänner och människor glädje kärlek respekt är symbolen för Torsåkers IF 

Du kom till Torsåkers IF under hösten 2015 hur skulle du beskriver den resa som du har varit en del av ?

Det har varit en underbar resa tillsammans vi har under min tid här uppnått fina målsättningar och fått vunnit serie, cuper och framför allt träffat fina människor en publik som varit fantastisk. Men framförallt spelare och ledare sen måste jag bara nämna den fina platsen o anläggning Torsåker underbart....

Om du skulle få berätta dom tre bästa sakerna med föreningen ?

Bästa är sammanhållning sen kärleken ti laget och efter de Föreningen

2,5 år är en långt tid varför har du stannat så pass länge i en förening som ligger 6 mil från bostaden?

Därför jag stannade så länge var att jag blev så bra bemött av ledningen och  spelarna samt ville uppnå målen som vi satte upp viket vi gjorde med stolthet...

Du kom som en legend och går från föreningen som Kung, vad har Torsåkers IF gjort för dig?

 Allt jag kommer sakna er mina vänner och bröder men hoppas vi hörs och träffas mvh reine Maradona Romario Schröder 11 �

Stort tack för allt vi kommer sakna dig. Nu har kanske inte Reine nytta av det erbjudande som Helena & Lottas hårstudio erbjuder.

2017-11-30

Bilma Cup 2018

Förra året tog vi cup segern genom att besegra Gefle Legend i finalen efter en dramatisk söndag med många spännande slutspels matcher. De är alltid roligt att stå som segare efter en turnering eller en serie för oavsett division eller turnering så är de alltid svårt att vinna. Man ska ha en hel del flyt genom många matcher och det ska studsa med en. Nu åker vi upp för att försvara en titel vi inte har försvarat på 25 år och de är nästan svårare att försvara något man tagit hem. Men vi ska ge allt för att försvara titeln även 2018.

I dag kom spelschemat för 2018 års turnering och vi får ett ytterligare kommun derby direkt i gruppspelet. Vi har redan 4 matcher mot Kommunens Blå sida i årets serie spel 2 st i div 4 och 2 st i div 5 och nu ytterligare ett smakprov redan i Bilma Cup. Fantastiskt roligt att möta kraft redan nu. 

2017-11-29

Nyförvärv 2 klart och arbetet med truppen fortsätter... 

Arbetet fortsätter och vi har i dag gjort klart med nyförvärv 2 inför 2018, Jesper Kujanpää född 1999 från Årsunda IF har i dag valt att skriva på. Jesper är en ung lovande försvarsspelare som vi är väldigt tacksam att kunna presentera. Jesper är en utan dom yngre spelare vi har diskuterat under en tid och vi är väldigt glada att han valde Torsåkers IF inför 2018. Vi hoppas att Jesper kommer att trivas tillsammans med oss och varmt välkommen till Torsåkers IF.

Arbetet med att bygga truppen inför 2018 fortsätter och vi hoppas kunna prestera några nyförvärv till inom dom kommande dagarna.

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 9

Med del 2 David Laksola i samarbete med Gästis 

Sen finns de få saker som gör mig lika förbannad som föräldrar som felprioriterar eller prioriterar annat. Men sen finns de alltid dom som ställer upp och hoppar den där egentiden och står där i ur och skur oavsett väder och oavsett aktivitet och hejar. Just en sådana föräldrar har jag alltid haft och dom ska ha en stor eloge för att dom är just de.

Jag kommer alltid minnas dagarna då pappa hämtade mig inför träningen och efter det tog med mig på hans egna träning eller fick vänta kvar till mammas träning var slut. Att säga att jag bedrivit min uppväxt på en fotbollsplan är inte att  överdriva. Mormor fick passa mig som 10 månader gammal under tiden mamma spelade och pappa var på borta match. Men de fanns såklart dom sekvenser när man vart äldre som vart tråkig med att ha föräldrar som var aktiva själva, en av  dom sekvenserna då man som 5 åring cyklade ut mitt under matchen för att heja och snacka med mamma. Men de var ju just de att matchen var i fullt gång ända till domaren fick syn på en grabb på trehjuling med en stor orange flagg som dinglade in på planen med cykel hjälm. Matchen fick så klart avbrytas så att mamma kunde leda av mig av planen och fortsätta spela. Men inte har jag tagit någon större skada av den uppväxten utan jag ser tillbaka på den tiden som en styrka att jag alltid har fått vara med i en gemenskap.     

För mig som vuxit upp på en fotbollsplan vet också vad styrkan i att få vara en del av en förening och att få vara med om allt som händer i en förening. Jag tror och hoppas att alla barn oavsett idrott eller verksamhet får vara med i en gemenskap och utvecklas som individer.

Gemenskapen har blivit otroligt tydlig för mig under mina 5 år i Torsåker, styrkan som finns på små orter där alla känner alla, där vi tillsammans kan hjälpa barn och ungdomar att inte hamna i utanförskap eller på glid. Styrkan i att gå på skolan i byn där kanske även A-lagets fotbollstränaren är idrottsvikarie, föräldrarnas vänner eller andra som man känner jobbar där. Blir en otrolig trygghet för barn och en styrka för oss som bor och verkar i Torsåker att tillsammans hjälpa ungdomarna att växa.

För under min tid i föreningen har jag ändrat på min syn  angående mitt uppdrag som föreningsansvarig från att de till en början endast handlade om att utveckla föreningen för att ta poäng och vinna matchen på plan. Till att vi även ska vinna matchen utanför plan, för att skapa ett samhälle som är levande och där vi kan gör så mycket för så många.

Matchen utanför planen är en stor fråga för oss just nu där de krävs både resurser och samarbete för att kunna vara en del av den stora matchen utanför plan som vi ska bedriva. Många fördomar kring våra evenemang kan förekomma och många föräldrar tycker att varför ska jag hjälpa till på Bygdemarknad, Spökstig eller liknande. Men de är just av den anledningen att få bygden att leva och att få ungdomarna att vara stolta över den bygd dom bor i. 

Vi arbetar 365 dagar om året för att få våra 150 aktiva att vara stolta för att komma får Torsåker och Torsåkers IF. Men att vi behöver engagerade föräldrar, samarbetspartners och bygden med på tåget är utan tvekan de absolut viktigaste för att vi ska kunna göra vårt samhälle lite bättre.

Tillsammans ska vi jobba för att undvika att ungdomar hamnar i utanförskap, detta ska vi göra genom idrotten och den verksamhet vi bedriver och jag ser fram emot att starta 2018 och gå in på mitt 6 år med Torsåkers IF och jag ser med spänd förväntan fram emot att kunna jobba vidare med att skapa ett bättre Torsåker, för jag säger bättre och inte stoltare för de är svårt att göra dom stoltaste invånarna stoltare.

God Jul och Gott nytt år Önskar David Laksola tillsammans med Gästis en av dom samarbetspartners som hjälper oss att lyckas. 

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 8 

Med David Laksola i samarbete med Andersson & Rask AB

5 År har passerat och de som skulle bli 1 kanske 2 år är nu inne på att bli 6 år och en fortsättning i den grönsvarta borgen Vindarnas Tempel. Bygden med 900 invånare har slukat mig och jag känner mig mer eller mindre som en Torsåkers kille som är placerad i Hofors.

En häftig resa där jag inte ser slutet på riktigt än. Resa som startades upp av en förening som jag med handen på hjärtat inte hade speciellt höga förhoppningar av men som jag nu 6 år senare är sjukt stolt över att få vara en del av.

Under dessa år har jag lärt mig vad stolthet innebär, att vara så där patriotisk så de nästan går över gränsen och just de där att kunna vara stolt för något som andra kanske inte förstår. Men nu är jag en av dom där patriotiska och stolta personerna som verkar inom Torsåkers IF. Så pass stolt så jag till och med skulle viljan bosätta mig i Torsåker.  En tanke som var helt orimlig för 6 år sedan.

Resan som startades upp med A-laget var en resa jag kommer bära med mig under hela mitt liv, resan startades upp av tre riktiga karaktärer som hade siktet inställt på att ta A-laget till toppen av div 4. Därför är de med stor sorg som jag nu kan konstatera att en av oss tre har lämnat oss alldeles för tidigt, men jag vet att du alltid kommer att vara med oss Johan.

Jag har upplevt serieseger, Cup seger, 59 vinster med A-laget, 37 vinster med B-laget, ca 80 spelare har passerat under åren, 524 träningar och mängder av timmar i telefon.

Men de finns inget av detta som gör mig lika stolt som att vi har fått bygden med oss på resan. Känslan när man ser att ungdomarna på IP ser upp till A-lagsspelare och kämpar dag efter dag för att få en plats i omklädningsrummet. Eller dom där diskussionerna om som man ibland får när  jag får en plats, många av oss som är ledare kanske kan tycka att man som ungdom ska rätta in sig i ledet och vänta på sin tur.

Jag vänder på de och blir grymt stolt att vi har kunna bygga en verksamhet som attraherar ungdomarna att träna mer för att jobba sig in i A-laget i en by där de bor 900 invånare. För är de inte just de hela idrottsrörelsen handlar om att få barn och ungdomar att spela,leka och träna fotboll eller vilken annan idrott som helst för att få vara med i en gemenskap. Kan vi då attrahera ungdomarna till att träna så länge som möjligt för att dels undvika att hamna på glid eller i utanförskap, men framförallt att kunna nå slutmålet i föreningens A-laget på sikt.

Sen finns de få saker som gör mig lika förbannad som föräldrar……

Läs mer i lucka 9 i morgon

God Jul och gott nytt år önskar

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 10

Med Verksamhetsberättelse P07 i samarbete med Marklunds Betongprodukter

Verksamhetsberättelse 2017

Torsåkers IF pojkar 06/07/08

Säsongen 2017 kan sammanfattas som en mycket positiv säsong och den stora bidragande orsaken till detta var att spelartruppen utökades med pojkar födda 08. Vi fick därigenom ett lag med pojkar födda från 06-08. Fortfarande inte en jättestor trupp, någon flyttade och någon tillkom så vi har legat ganska stadigt på 14 stycken aktiva pojkar. Dock har alla spelare har varit mycket träningsvilliga och endast missat ett fåtal träningar var. Detta har gett en positiv effekt på både kvalité och glädje i samband med våra träningar.  

Säsongen drog annars igång med sedvanlig inne träning i Solbergahallen från början av januari. En gång i veckan fram till mitten av mars då vi gick ut på konstgräsplanen i Hofors. Två pass i veckan där till dess att det riktiga gräset hemma på IP i Torsåker var spelbart. Förutom träning så deltog vi under försäsongen i ”Barn Hjälper Barn” cupen inomhus i Valbo med lyckat resultat samt att vi spelade träningsmatch mot Djurgården på Stålringen. Sedan deltog vi självfallet också i vår egen Tiffy Cup på Stålringen. Från maj till och med september med undantag för sommaruppehåll i juli så har vi tränat två ggr per vecka hemma i Torsåker samt deltagit i GFF seriespel för pojkar 07, 7-mannalag utan tabell. Totalt under säsongen har det blivit 48 träningstillfällen och 12 seriematcher samt ovan nämnda turneringar. Ytterligare ett par specifika arrangemang som varit uppskattade i år var när vi hade ett par A-lagsspelare med på vår träning samt den gemensamma avslutningsaktiviteten där alla lag deltar i en miniturnering.

Huvudtränare har även detta år varit Daniel Damm med stöd från lagledare Jonas Ekman och administratör Cissi Hedwall. Under säsongen tillkom även Mattias Sundqvist som tränare vilket är ett mycket uppskattat tillskott till ledarstaben.

Säsongen avslutades med traditionsenlig match mot föräldrar samt efterföljande pizza & läsk i vår klubblokal.

Torsåker 2017-12-01

Jonas Ekman

Stort tack till denna härliga grupp av ledare,spelare och föräldrar som vi har i föreningen. Stolthet glädje och gemenskap är nycklarna till en fungerande verksamhet. Vi är väldigt tacksam för att ni är en del av Torsåkers IF.

    

Önskar alla en riktigt God Jul och Gott nytt år

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 7

Med Verksamhetsberättelse från P03 i samarbete med GULF Torsåker

Torsåkers IF P03, Verksamhetsberättelse

P03 är ett 20-tal spelare födda 2002-2005. Spelarna har tränat tillsammans under många år och de flesta av dem startade sin fotbollskarriär i Torsåkers IFs verksamhet Landslagets Fotbollsskola eller Boll & Lek.

På papperet skiljer det ganska många år mellan yngsta och äldsta spelaren men såväl som på planen som utanför är det ingenting som märks.

Gemenskapen hos det här gänget växer sig starkare för varje träningstillfälle och spelarna har tillsammans tagit fram ledord för laget: RESPEKT, KAMRATSKAP, GLÄDJE, KONCENTRATION,SAMARBETSVILJA

Efter många års insamlande av pengar åkte laget på Gothia Cup sommaren 2017, något som var en otrolig upplevelse för spelare, tränare och föräldrar.

Laget tränas i dagsläget är duon POE Englund och Roger Wallqvist. Håller ordning på papper och ser till att spelare och ledare är på rätt plats vid rätt tillfälle gör lagledarna Martin Huld och Linda Jonsson.

Stort tack till alla för säsongen 2017

Återigen vi har en verksamhet av barn och ungdomar blandat mellan pojkar och flickor som är aktiva i föreningen och vi är väldigt tacksam för alla som på ett eller annat sätt hjälper oss att fylla barn och ungdomars tillvaron i Torsåker. En av de bidragande orsakerna är våra samarbetets partners och i dag lyfter vi fram den lokala macken GULF och tackar dom för ett bra samarbete under 2017


2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 6

Med F05 Verksamhetsberättelse 2017 i samarbete med Sportringen Hofors 

Verksamhetsberättelse 2017
Torsåkers IF F-05

Vi började året med inomhusträning på Solberga och Göransson Cup i Sandviken. Lika häftigt som året före och lika många bra lag som året före. Otroligt roligt att få spela en sådan cup och möta så många bra lag.

En sen vår gjorde att vi fick träna på konstgräs längre än väntat och Vindarnas tog tid på sig för att komma i form. Detta gjorde att träningsmatcherna fick stryka på foten istället för bollen.....

Serien kom därför tidigt på nåt vis men det var bara att gilla läget och det är inget problem i detta gäng "Skitcoolt" . 

Vi har spelat Kompisligan F-12 i år och det har varit 7 mot 7 och 9 mot 9. Jobbigt för tjejerna på ett vis men även lärorikt att ställa om från match till match med både speltid och regler.

Den första delen av säsongen var väldigt bra och det var mycket kämpa för tjejerna och vi kände nog alla att tålamod också är en form av träning. Eftersom det är ett gäng träningsvilliga tjejer så har utvecklingen funnits där under hela tiden. Både vad det gäller att vara med i ett lag och vad det gäller att spela fotboll.

Den andra delen av serien var helt otrolig. Vilka tjejer, så mycket vilja, så mycket fotboll och så mycket glädje... Man blir så biten av det när det finns så mycket glädje i det dom gör och framför allt hur tjejerna är mot varandra. Det tycker vi ledare är stort.

Som vanligt så avslutade vi säsongen med mat och prat och vi ledare skickade även ut några frågor till tjejerna om denna säsong och inför nästa säsong. Vi har fått en bra bild av vad dom vill träna mer på och vad dom saknat under detta år så det tycker vi känns bra inför den inomhusträning vi nu står inför.

Tack tjejer och Torsåkers IF
Mvh Ledarna F-05

Vi från Torsåkers IF vill tacka alla föräldrar, spelare och framförallt ledare som gör de möjligt för oss att bedriva denna verksamhet vidare och fortsätta att få ungdomar att fostras och ha en meningsfull vardag och vi jobbar vidare för att undvika att ungdomar hamnar i utanförskap.

Stort tack även till våran samarbetspartner Sportringen Hofors för 2017 vi ser fram emot 2018

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 5

Med Mattias Sköld i samarbete med Bröderna Juhlin Invest AB

Mattias är en ung lovande målvakt i från Torsåkers IF P03 som under året även har gjort några DIV 5 matcher. Vi från Torsåkers IF är väldigt stolta att kunna attrahera unga spelare till att utvecklas och Mattias är en av dom unga spelarna vi ser utvecklas mycket i Torsåkers IF.

Kort Bakgrund

Mattias ”Matte” Sköld är Hoforskillen som vaktar målet åt P03.
För knappa två år sedan provtränade han med laget för första gången och redan från första minuten blev han en del av laget.

Med en fantastisk attityd och alltid ett glatt humör bidrar han till en härlig stämning i laget.

Mattias, du ville provträna för Torsåkers IF för två år sedan, hur kom det sig?

Jag hade hört att det var bra samspel och bra laganda i laget. Jag provade träna och det var roligt att spela och roliga lagkamrater.

Vad tycker du om föreningen?

- Föreningen är det inga större fel på. Alla får spela och ingen blir utanför och alla får vara med

Hur skulle du beskriva ditt lag?

- Det är jättebra laganda, bra spel men vi är dåliga på att komma fram till mål, det är något vi måste träna på.

Handen på hjärtat, vem är slarvigast i laget?

- Oj, det blir en jämn kamp mellan mig, Hugo och Widmark.

Och vem är det mest ordning på?

- Joel Östblom kanske. En av de yngsta killarna i laget.

Vad är roligast med att träna i Torsåkers IF?

- Det är som sagt bra laganda och oftast ingen som blir sur. Man brukar kunna skämta om vad som helst i laget.

Ni var på Gothia Cup i somras, hur var det?

- Det var roligt. Det var helt klart en speciell grej att få vara med om. Vi hade bra sammanhållning i laget och den kanske blev lite bättre efter Gothia.

 

Ni ska vara med på Göransson Cup i januari, vad har du för tankar kring det?

- Det kan bli tufft, men det brukar vara en rolig cup att vara med på.

Förväntningar inför nästa säsong?

- Det kommer kanske att gå lite bättre än vad det gjorde förra säsongen. Jag tycker att vi ska bli bättre på att ta mer chanser!

Stort tack för intervjun och stort tack till Bröderna Juhlin Invest AB för samarbete med lucka 5 i Torsåkers IF Julkalender

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 4

Med Johan Lindkvist i samarbete med Mer än Hoforsbladet

I lucka 4 kan vi presentera nyförvärvet inför 2017 som kom in med en vinnar kultur genom att han i alla tider har besegrat lillebror Lindkvist i de mesta, enligt Johan själv. Johan vart skyttekung i Torsåkers IF 2017 och fick även spelarnas pris som årets spelare av spelarna själva.

Varför valde du Torsåkers IF?
- Jag valde Torsåker för att dom har något bra på gång fotbollsmässigt i klubben till oss spelare., men även all gemenskap runt om som spelar in minst lika mycket.

Visste du på förhand vad som väntade dig som spelare i Torsåkers IF?
- J
ag visste väl egentligen inte så mycket om Torsåker som lag inför förra säsongen när jag skrev på, mer än det verkade som än rolig klubb att spela i och den känslan visade sig ju vara rätt.

Visste du innan du skrev på vad som förväntades av dig som spelare i föreningen?
- Väldigt svårt att säga, kanske att jag skulle komma in med lite erfarenhet i truppen samt att lyckas vinna några höjdbollar. Annars tror jag nog ledarstaben höll det mesta för sig själv vad dem ansåg jag skulle bidra mest med.

Vad är det bästa med att vara en del av Torsåkers herrlag?

- Det bästa med att tillhöra laget och vara en i gänget är självklart den underbara gemenskapen och den proffsighet som genomsyrar hela föreningen. I dagsläget spelar vi fyran men jag upplever att mycket som sker i och kring laget håller en högre standard än var vi ligger i seriesystemet än så länge. Men det är något som kommer jämna ut sig med tiden.

Vad kan förbättras?

- Svårt att peka på enstaka saker som kan förbättras, men tycker att klubben går framåt hela tiden och så länge den gör det tycker jag inte man ska ändra ett vinnande recept.

Du kom från Järbo IF inför förra säsongen.  Vad är skillnaden gentemot din tidigare klubb om man ser till hur laget sköts om vid sidan av?

- Skillnaden är just proffsigheten och hur mycket tid ledarstaben tillsammans med herrgruppen lägger ner bakom kulisserna för att vi ska ha det så bra dom möjligt. Det är lätt att glömma när man får allt serverat.

Vad upplever du är den största sportsliga förändringen sen du skrev på för Torsåkers IF?
- Största förändringen är framförallt bredden i truppen, att alltid vara mycket folk på träningarna är guld värt. Sen för min egen del så kanske man gick från att vara en i mängden, till att vara en av dem mest erfarna, vilket är lite ovant.

Vilken förändring skulle du säga var den bästa med ditt klubbyte?
 - Bästa förändringen är helt klar att alltid ha mycket folk på träningarna, både spelar och ledarmässigt samt att kunna bedriva bra träningar i bra tempo.

Om du måste hitta något negativt då, vilken förändring skulle du säga var mindre bra?
- Lite småsaker går ju alltid att ändra på, men upplever inte att något skulle vara dåligt.

Vilka uppgifter tror du herrgruppen bakom laget har och vad dem gör för er spelare?
-
Utan att veta exakt allt, så vet jag att dom gör ett enormt jobb för att få oss spelare att trivas så bra som möjligt i laget och föreningen.
Självklart uppfattar man mycket av de som görs, men jag tror det är en del som man inte vet om heller. Som sagt, när man har de såhär bra är det lätt att ta allt för givet.

Tack för du ställde upp i dagens lucka Linkan och lycka till med försäsongen nu!
- Tack själv, och trevlig jul på er alla!

Vi vill tacka Johan för hans insatser under 2017 och vi väntar med spänning på 2018. Stort tack även till våran samarbetspartner som i dag är Mer än Hoforsbladet. Besök deras hemsida genom att klicka på loggan.

 

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 3

Med ungdomsledare Ulf Wårvik i samarbete med JH Byggteknik AB

Vi har i dag valt att presentera en av våra 25 ledare som tar et stort ansvar i föreningen och som har varit en del av föreningen under en längre tid men som förälder. Nu har Ulf valt att ta sig an P09/10 som ledare i föreningen. Läs hans intervju nedan om varför han är ledare i Torsåkers IF. 

Hej Ulf ! Du är nu ledare för P09/10 i Torsåkers If och har en son i A-laget och en i P09/10 så du har upplevt både att vara förälder med nu även som ledare i Torsåkers IF, Hur skulle du beskriva Torsåkers IF för någon som inte vet vad Torsåkers IF är för typ av förening ?

Torsåker IF är för mig en liten trivsam förening med mycket aktiviteter utöver fotbollen och sen tycker jag att vi alla som är med och arbetar i föreningen oavsett om man är spelare, ledare, styrelse eller i någon arbetsgrupp har väldigt roligt tillsammans.

Varför har du valt att vara en av 25 ungdomsledare i Torsåker ?  

Jag valde att bli ungdomsledare i Torsåker IF P09/10  då  jag tyckte det var en bra väldigt bra  förening med mycket glädje och gemenskap utöver de vanliga aktiviteterna.

Om du skulle få förklara för föräldrar som inte har en funktion i Torsåkers IF i dagsläget till varför dom skulle vara med i föreningen antingen som ledare, styrelse eller i någon av våra arbetsgrupper, Vad skulle du säga till dom då?  

Att den energin och gemenskapen man får genom att vara med i föreningen utöver fotbollen är värt allt. Mellan lagen, styrelse och arbetsgrupper är de en stor gemenskap och glädje.

Åter till P09/10 hur ser den åldersgruppen ut i dagsläget, antal, när och hur tränar ni ?

Unders sommaren var vi ca 10-12 spelare. För tillfället så har vi uppehåll och börjar träna i januari med 1gång i veckan inomhus. När vi börjar  ute till våren kommer vi att träna 2 gånger i veckan.  

Hur har föreningen hjälpt dig till att utveckla barnen i ditt lag ?

Föreningen ger mig stöd mellan lagen genom våra ungdomsledarmöten där vi diskuterar och ventilerar situationer och försöker hjälpa varandra.  Förening hjälper även till med utbildningar som anordnas av GFF och SvFF.  

Anser du att du som ledare för en barngrupp i Torsåkers IF tar ett stort samhällsansvar ?  

Ja Jag tror att vi ledare i föreningar, inte bara Torsåker IF, tar ett stort ansvar för att barn ska komma rätt i samhället och att man ska respektera andra och även bli respekterad själv.   

Till sist om jag nu har en pojke eller flicka som vill börja spela fotboll varför ska jag som förälder låta mitt barn spela fotboll i Torsåkers IF  och hur går jag till väga om jag vill de ?

De ska välja Torsåker IF för den gemenskapen och glädjen som finns i föreningen, barnen kommer att ha en rolig utveckling i fotbollen och  få många nya kompisar.

Torsåkers IF tackar för Ulf för hans intervjun och hoppas att han kommer att fortsätta vara en viktig del i Torsåkers IF i många år framöver. Stort tack till JH Byggteknik för att dom är samarbetspartner i Julkalendern 2017

För att komma till JH bygg teknik klicka på loggan

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 2

Arrangemangs året 2017 i samarbete med Bröderna Norling

Torsåkers IF en modern fotbollsförening som blickar framåt, med ett samhällsengagemang och ständig utveckling, så lyder föreningens vision. Vi ska nu titta på samhällsengagemanget som Torsåker IF anordnar och vill vara en del av. Samhällsengagemang kan man ta på många olika sätt Torsåkers IF har valt att vara navet i bygden och göra bygden levande genom olika aktiviteter utanför fotbollen.

Många kan fundera varför vi ska göra så mycket mer än att bara spela fotboll men för oss som är en del av föreningen är det en självklarhet att vi ska vara en del av samhälle även på sidan av planen. Mottot brukar låta hellre ett grönsvart lag på planen en ett ungdomsgäng på stan.

Då till dom evenemang som genomförts i Torsåkers IF regi under året för att få bygden att leva.

TIFY-CUP en turnering för barn och ungdomar som är en del i att få bygdens ungdomar att spela fotboll och tycka att det är roligt med fotboll och vad kan då vara bättre än att starta fotbolls året med ett gäng matcher mot andra lag runt om i vårat närområde.

Valborgsmässofirande ett evenemang där vi samlar byggdes befolkning kring Vindarnas Tempel och hälsar våren välkommen och sjunger in den med TIF-Kören, har små eldar i gång. samt ett vårtal med talare, i år kommunchefen Mimmi Abrahamsson. Ett event som är väldigt välbesökt och uppskattat i blandade åldrar.

Blugrass Camping är ett evenemang som vi tillsammans med Bluegrass föreningen anordnar. Vi har huvudsysslan camping och får gästerna och besökarna som kommer till bygden att trivas och känna sig väl omhändertagen. Campingen på IP har vuxit under åren vi haft ansvaret för den, besökarantalet är svårt att uppskatta men de är mängder av människor som vistas på IP som inte är bosatta i bygden eller kommunen utan reser till Torsåker för att lyssna och vara med på Festivalen. Förra året var besökarna allt i från Kiruna i norr till Holland, Mora i Dalarna, Toronto Canada och Tyskland för att nämna några av alla orter och länder som var representerade. Så de är en stor spridning på människor som besöker bygden under dessa dagar och gör bygden levande.

Cafeterian Malmjärn I år vart de inte många dagar då cafeterian i Malmjärn var öppen då vädret inte tillät de men vi har som ansvar att erbjuda badgästerna diverse tilltugg och trivsel runt badplatsen. Ett samhälls projekt och arrangemang som vi har haft under många år.

Året börjar sedan ta slut och vi kommer till hösten där det absolut största arrangemanget och en viktig del i bygdens identitet  Bygdemarknaden svårt även här att uppskatta hur många besökare de är men vi kan konstatera att antalet växer och att vi har kunna utvecklat ett redan bra evenemang. Vi ser att vi fortfarande kan utveckla detta än mer och ju fler vi är som kan hjälpas åt desto mer kan vi göra. Men att marknaden har börjat att ta form och är en publikattraktion de kan vi lugnt konstatera.

Bullspring har genomförts under höstens sista söndagar och detta är en viktig del i att få barn att tycka de är roligt med fysisk aktivitet. Ett evenemang där Erica Jönsson ska ha ett stort tack för att hon har varit en stor bidragande orsak till varför vi kan genomföra detta. 

Spökstigen utgick tyvärr i år men åter med nya tag inför 2018

Ett evenemang som nu ligger rätt i tiden är Julaftons morgon som inte är genomfört än men de kommer att ske som vanligt på julaftons morgon. Där vi bjuder på grillad korv, glögg, kaffe och saft till barnen. Ett evenemang som varit uppskattat sedan vi återupptog de för några år sedan, nu hoppas vi på en månad med mycket snö så de blir en mysigt julaftons morgon. Väl mött på de och mer information kommer att komma.

utöver dessa evenemang så har vi även Tors Loge och Lemstanäs bilbingo.

Ett år som varit väldigt händelserikt och vi vill tacka alla som  varit en del av arrangemangen och vi hoppas att både ni och fler vill vara med och göra bygden levande även 2018.  

Vi vill även rikta ett stort tack till en trogen samarbetspartner som Bröderna Norling som även valt att vara en del av Torsåkers IF julkalender 2017

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 1

Med Calle Waara i samarbete med Robin Sjöström Bygg AB

Varför valde du Torsåkers IF?
- Jag valde Torsåker för att jag tyckte att de verkade vara en fantastisk förening, på många olika sätt. Ledarstaben visste jag att skulle bli bra och vissa av spelarna känner jag sedan tidigare, fantastiskt gäng allihopa.

Vad visste du på förhand väntade dig som spelare i Torsåker?
- Bra fråga faktiskt. Jag minns inte riktigt exakt vad jag väntade mig när jag skrev på för Torsåker om jag ska vara ärlig. Jag visste på förhand att spelarna i Torsåker jobbar en del utanför Vindarnas Tempel med olika aktiviteter, så det var jag inställd på när jag skrev under kontraktet. Att jobba ideellt i en förening man brinner för ser jag inte som något problem då jag är en lagspelare och alltid kommer ställa upp för grabbarna. Framförallt för att få ge tillbaka till laget då jag kände mig varmt välkommen redan under första träningen, vilket jag var införstådd i att man gör här ute i Torsåker med detta fantastiska gäng.

Vad visste du på förhand förväntades av dig som spelare och lagkamrat i Torsåker?
- Jag tror ledarna hade en rätt tydlig bild av mig som fotbollsspelare och min olika kvalitéer. Dem förväntade sig nog även en skade frisäsong för min del, tyvärr så blev det inte så tråkigt nog. Jag tror även att både ledarna och lagkamraterna förväntade sig att jag är en seriös och ansvarsfull spelare som ger järnet varje träning och match

Vad är det bästa med att vara en del av Torsåkers herrlag?
- Att det alltid är roligt och man har kul ihop, man åker ner till varje träning med glädje. Alla är seriösa och vill utvecklas tillsammans.

Vad kan förbättras?
- Att David skippar stegarna redan från början av säsongen skulle vara kanon.

Vad är skillnaden mot din tidigare klubb Hofors AIF?
- Torsåker känns mer seriöst, det är mer engagerat överlag. Ända ifrån bollkallarna upp till styrelsen så känns det uppstyrt där alla har en tydlig roll och hjälper varandra, man vill framåt med hela föreningen helt enkelt.

Vad blev största förändringen vid klubbyte?

-Att jag fick hitta glädjen med fotbollen igen och finna en trygghet i mitt spel samtidigt som jag får fortsätta utvecklas i ett lag där konkurrensen är större och bättre.

Vilken förändring var bäst?
- Glädjen jag fann i laget och med fotbollen var den viktigaste för mig. Spela fotboll utan glädje så stannar utvecklingen och det är jag glad jag slipper här.

Någon förändring som var dålig?
- Nej absolut inte, ingen förändring har varit dålig sen jag blev en del av Torsåkers herrlag!

Vad tror du att herrgruppen gör i bakgrunden av fotbollen för er spelare?

- Helt ärligt så har riktigt aldrig förstått vilka herrgruppen är tyvärr eller vad deras sysslor är, jag träffar mest ledare och spelare när jag är på träning och match.

Så du uppfattar mer att det jobbas mycket i det dolda för att ni spelare och ledare ska ha det bra?

- Precis, så uppfattar jag det. Sen att dem bidrar med ett stort engagemang har jag förstått men detaljerna har jag lite dålig koll på. Förmodligen gör dem mycket av grovjobbet vilket är så självklart för oss spelare att vi glömmer av eller inte ens märker deras arbete. Lite synd tyvärr men jag är säker att deras arbete skulle märkas om dem slutade med det.

Tack för du ställde upp i dagens lucka Calle och hoppas du får en trevlig decemberdag.
- Tack själv. Forza TIFA!

Vi tackar både Calle Waara som är  första lucka i Torsåkers IF Julkalender men framförallt Robin Sjöström Bygg för att dom gjort lucköppningen möjlig genom att vara en stolt samarbetets partner till Torsåkers IF Julkalender 2017

För att komma till Robin Sjöström Bygg AB

2017-11-27

Truppens börjar sätta sig inför 2018

Arbetet med att bygga Seniortruppen börjar ta sig och snart är truppen med dom 25 spelare + 2 målvakter klara. Vi kan in dag presentera Målvakten Jakob Markarian född 1999 och som kommer från Sandvikens AIK. Vi har sedan förra veckan jagat en målvakt då Tobias Persson Wiberg har valt att avbryta sitt samarbete med Torsåkers IF. Vi är väldigt glada att kunna presentera en bra och långsiktig lösning direkt säger Huvudansvarige David Laksola.

Huvudansvarige David Laksola kommenterar nyförvärvet med att säga att Jakob är en spelare som går under Torsåkers IF spelarprofil inför 2018, Vi jobbar med att hjälpa unga lovande spelare framåt och skapa en trygg miljö att utvecklas i. Vi har bevisat förr att vi har en bra miljö för unga spelare att kunna utvecklas i och de är viktigt för oss. Vi jobbar i dagsläget efter tre profilkrav för dom som vi kontaktar inför kommande år utöver skicklighet och position.  Karaktär att spelaren har rätt karaktär till träning och viljan att utvecklas", personlighet att man passar in i gruppen av individer vi har, Ålder man ska ha framtiden framför sig och inte bakom sig.  dessa tre kriterier är viktiga för oss och vi ser att Jakob har dessa.

Varmt välkommen Jakob till Torsåkers IF och Torsåker   

För att se hela truppen och organisationen inför 2018

2017-11-22

Julkalender

Även i år kör Torsåkers IF en julkalender med lucköppning varje dag. I år är Julkalendern inriktad på hela föreningen med lag,  olika karaktärer, profiler och evenemang.

De kommer även finnas annonser med bland annat erbjudande på vissa av våra luckor från våra samarbetspartner som du kommer kunna ta del av.

Hoppas du kommer följa Torsåkers IF Julkalender 2017

För samarbetets partners

Har du önskemål eller frågor kontakta Birgitta Osmund-Eriksson

2017-11-20

Ica Tor-Center och Torsåkers IF i samarbete med Panta Mera projektet.

En av våra nära samarbetets partner är ICA Tor-Center, bygdes lokala matvarubutik som nu har kommit överens om en utveckling av Panta Mera projektet som Torsåkers IF jobbar med. Vi har tillsammans tittat på ett samarbete för att båda parter ska gynnas säger David Laksola Torsåkers IF Föreningsutvecklare

Torsåkers IF har sedan i somras jobbat med Panta Mera och den GULA Lådan på IP som fortfarande finns kvar. Detta projekt har inneburit många säckar pant och vi tillsammans med ICA har nu även utvecklat oss  så att du kan panta som vanligt på ICA och sedan lämna ditt pantkvitto i våran Fågelholk bredvid automaten. Här kan du välja om du vill skänka ditt pant kvitto eller inte, du kan även skänka delar av din pant genom att trycka ut ett kvitto och lägga i de i holken för att  sedan fortsätta att panta för din egen räkning.

Om du inte vill panta så kan du fortfarande skänka hela panten direkt till oss genom den GULA Lådan på IP.

Vi är väldigt tacksamma för att ICA Tor-Center har låtit oss samarbeta med dom på detta viset. Hoppas att du som ICA kund hjälper oss genom att skänka din pant i Torsåkers IF egna pant holk.

                                          

2017-10-02

För att göra en kort samanfatning av gårdagen och sätta ett ord på den känsla som fans så var de "SLUT"....

Söndagen den 1 oktober 2017 va dagen då resan tog slut. En dag som man inte tror kommer komma men den kommer till slut. När match klockan tickade upp på 85 minuter på vindarnas tempel fanns den där nervositeten i kroppen som är fantastisk. Nervositeten som infann sig va inte över den matchen som spelades på vindarnas utan som spelade på en annan plan ungefär 6 mil länge bort närmare bestämt på Kastvallen där IK Huge höll på att hjälpa oss vidare till spel i 3 veckor till. Nämligen i ett kvalspel under oktober månad.

       

Men med 1 minut kvar av matchen så kom rapporterna att SAIK precis har tryckt in 1-0 och den känslan va som en uppblåst ballong som får en nål i sig och all luft bara pyser ur långsamt fram till att den är tom och tomheten infinner sig när man inser att nu är de SLUT....   

För dom som aldrig varit involverad i en lagidrott som ledare förstår nog inte vilken sorts tomhets känsla de är, Den är inte alls lika som hos spelarna. Spelarna har en enklare vardag vill jag påstå. Då vi ledare jobbar nästan året om för att se till att skapa dom bästa förutsättningar för att vi ska kunna prestera så bra som möjligt under den korta tävlings säsong vi har. Just den känslan infann sig i går att alla dom där mötena i oktober och november förra året när vi satt timmar på vindarnas mörka och tråkiga höstkvällar och skissade på truppen och den upplaga vi nu har genomfört, samt som i går söndag den 1 oktober kl:15.45 tog slut....

   

En upplaga som jag och ledarna runt om mig är väldigt stolta att ha fått vara en del av men just den där känslan att kliva in i omkläddningsrumet i går efter matchen  och hurra för att man taggit 3 poäng  som inte är värt mer en att de kommer stå i historiebökerna att vi tog 45 poäng år 2017 och att de va de året vi missade kval med 1 poäng och den poängen va 3 minuter bort. Det va en märklig känsla samt ett hurrande som va ytligt. Tystnaden efter som innfan sig innan småpratandet mellan spelarna kom i gång i gen va bland de märkligaste småpratande som har infunnit sig efter en match där ingen egentligen visste hur gör man nu?

Samma känsla va även i Ledarrummet efter då vi insåg att nu är de SLUT alla ledare sitter med sin telefon i handen och vet egentligen inte vad man ska säga. Utan tystnaden fick tala. I ett ledarrum där de brukar vara snack och skratt mestadels av tiden, så kan man väll konstatera att den känslan va märklig att tystnaden fick tala sitt språk vad alla kände.

   

Men ska man lämna de och titta på detta i ett större perspektiv så har väll säsongen varit en av dom mest omtumlande säsongerna på alla sett och viss, en säsong där vi har skolat in 10 nya spelare i en grupp och fått ett resultat både på papperet men även individmässigt som är fantastiskt. En grupp som har jobbat för varandra i ur och skur, vi har gått igenom motgångar tillsammans och vänt dom till något bra. Både på plan men även utanför planen, Vi har kommit ett antalsteg närmare varandra som grupp och framtiden ser väldigt intressant ut. Men de är just de Framtiden som står och knackar på dörren och allt som har ett SLUT har även en början.

De är just den början som ska bli intressant och får den där tomhets känslan att lämna kroppen och blicka till framtiden. Att saker som att vara 4 eller 5  bästa upplaga genom tiderna i Torsåkers IF är något jag vet att denna grupp inte bryr sig om, utan jag vet att denna grupp som vi har vill vara bäst upplaga genom tiderna. För just att vara bäst är något som kan känneteckna denna grupp i allt. De är just den känslan som stimulerar och känns