Meny

Aktuellt

2018-11-13

 Enerco Group AB

 Väljer att förlänga samarbetet ytterligare ett år med Torsåkers IF.

2018-11-13

 I dag kan vi meddela att vi förlänger med ytterligare spelare i Herrtruppen och att vi har16 utespelare och 2 målvakter klara.

Arbetet rullar vidare och nu kan vi meddela att Hugo anslöt till truppen i April förra året och gjort enorma framsteg.

-Hugo är en spelare som kommer fortsätta att ta steg, en spelare som under året har tränat bra och som kommer fortsätta att utvecklas med åren. Hugo har kommit in i gruppen och känns som   en spelare som har tillhört oss länge med sitt sätt att var  Säger David Laksola 

 

 

2018-11-13

 

Bra start på tisdags morgon.

Tisdag morgonen börjar på bästa sätt vi kan meddela att vi gjort klart med Viktor Hedberg som närmast kommer från DIV 3 Årsunda IF. Viktor har tillhört Sandvikens IF under omgångar och varit utlånad till Järbo IF, Gestrike-Hammmarby och nu kommer Viktor ansluta sig till oss i Torsåkers IF. Viktor är en ung och spännande målvakt som  vi tror kommer passa in i målvakts gruppen och i spelartruppen.

 

-Jag har haft Viktor tidigare i Distrikt laget och har stött på honom i olika lag under åren och de vi sett är att Viktor utvecklats och vi tror att Viktor kommer kunna ta steget. säger David Laksola

Så här säger Viktor själv om övergången.

 Vem är du som person? 

-Jag är en person som försöker att inte ta vardagen allt för seriöst. Det mesta jag gör siktar jag på att göra med humor och glädje. Däremot drar jag mig inte för att vara seriös och allvarlig om situationen kräver det.

Vad är du för spelartyp? 

-Som målvakt har jag ett i grunden defensivt tänk, och vinner hellre med 1-0 än 4-3. På planen anser jag att mina styrkor är kommunikation med mina lagkamrater, samt mitt orädsla i luftdueller.

 

Vad har du för relation till Torsåkers IF ?

-Jag känner till några av spelarna i truppen sedan innan av olika anledningar. Sedan har jag under distriktslags tiden för några år sedan haft David Laksola som tränare.

 

Varför valde du Torsåker IF? 

-Jag valde Torsåkers IF av främst en anledning, vilket är att jag upplever klubben och truppen som väldigt engagerande i vad de gör, oavsett om det är träning, match eller annan aktivitet. Min bild är också att spelarna  klubben är träningsvilliga, och vill utvecklas framåt, vilket tilltalar mig. 

 

2018-11-12

Förlängningarna fortsätter!

Ett tecken på långsiktighet och hårt arbete är grunden för att bygga en hållbar förening sportsligt. Nyförvärven börjar trilla in och de gör att arbetet med truppen nu går i en rasande fart. Arbetet Med truppen startade direkt efter sista Matchen den 1 oktober och därför ser de väldigt bra ut på spelarsidan. Vi kan i dag presentera att även Jens Waldorf kommer fortsätta över 2019. Jens går in på sin 5 säsong i Torsåkers IF och de är vi evigt tacksam att Super Jens stannar!

 

- Jens har med sin karaktär och sitt sett att vara bidragit till gruppens utveckling. En spelare och personlighet som så väl spelare som ledare uppskattar att ha runt sig. Vi är evigt tacksam att Super Jens som smeknamnet lyder på Sociala medier väljer att stanna. Säger David Laksola

 

 

2018-11-10

Nyförvärv 2 ansluter

Fredagen avslutades med första nyförvärvs bomben. I dag lördag kan vi presentera nyförvärv numer 2. Ett mindre bekant ansikte som har spelat i Sandvikens AIK hela sin karriär. Vi säger varmt välkommen till Nils Hällberg som nu kommer att ta steget över till Torsåkers IF inför 2019. 

 

- Jag har haft Nils tidigare i distrikts laget och vet att han kommer passa in i gruppen och kommer tillföra oss en spetskompetens som vi kommer ha nytta av i serien. Nils har spelat med SAIK under året och haft speltid som offensiv spelare på olika positioner och är en spelare som vi haft koll på tidigare. säger David Laksola

Nils kommenterar övergången

Hej Nils vem är du som Persson?

- Jag skulle säga att jag är en lugn och trevlig person som vill andra i min omgivning väl.

Vad är du för spelartyp?

-Jag ser mig själv som en poängspelare som oftast lirat ytter eller forward men jag känner mig flexibel att spela på andraoffensiva positioner.

Vad har du för relation till Torsåkers IF 

-Min relation till Torsåker IF är att jag haft David Laksola som tränare i distriktlaget för många år sedan.Det känns även väldigt häftigt att få tillhöra en klubb som gjort en liknande resa som jag själv har gjort med SAIK igenom divisionerna

Varför valde du Torsåkers IF ?

- Främst för att klubben är väldigt proffsiga i allt arbete de gör på planen men även utanför.
Jag tycker även David är en väldigt spännande tränare som har lyckats med mycket sedan han tog över Torsåker IF. Det är många personer runt om klubben som sliter för klubbmärket och ställer upp och det är något jag vill ta del utav.

2018-11-09

Fredags bomben!

I dag fredag den 9-november dagen före föreningens årliga avslutning i samarbete med våran fantastiska samarbetspartner Gästis Torsåker. Så kan vi släppa årets första nyförvärv, De är ett välkänt ansikte för många som kommer kunna göra stor nytta för Laget och för föreningen. Vi hälsar Johan Eriksson som kommer att spela i tröja numer 8 i sommar och vi hälsar han varmt välkommen hem till Vindarnas Tempel efter 2 år på Åbyvallen med Valbo FF .

- Johan har varit en av spelarna vi har varit med och fostrat sedan tidigare och de är alltid roligt när egna spelare kommer hem efter en tid. Johan kommer kunna tillföra mycket och gör att vi spetsar till truppen ytterligare inför 2019. Säger David Laksola

 

 

2018-11-08

Serieförslag, Försäsongs matcher och Charleys

Sista dagarna har de varit intensivt med nyheter, denna dag är ingen annorlunda dag. De har i dag kommit de första förslaget på serie sammansättningen och Torsåkers IF herrar släpper försäsongsmatcherna för 2019 samt att Charlys är klar för nytt sammarbete inför 2019.

 

Seriesammansättningen är inga konstigheter, detta är ett förslag som ska spikas på representantskaps möte i november månad innan spelschemat kommer ut. David Laksola kommenterar förslaget som ett förenings mässigt bra förslag rent ekonomiskt.

- Jag tror att förslaget som vi nu hoppas ska gå igenom är ett bra förslag för oss då de kommer bli en omställning att få möta andra lag och komma till andra arenor. Skönt att vi slipper den andra parametern 1,5-2H resor mer än en gång denna säsong säger David 

 

 

 

Försäsongs matcherna inför kommande säsong är nu släppt och ser du HÄR, De är ett annorlunda försäsongs schema jämfört med tidigare där de är mycket borta matcher och många nya motståndare.

- Jag tar med mig dom erfarenheter jag en gång fick lära mig när jag vara med under Jerry i Hofors AIF när vi tog steget upp. Där jag tror att vi kommer kunna lära oss att resa, komma till nya arenor och möta nytt motstånd. Vi ska inte åka på borta match för att bli ställda av omständigheterna utan vi ska ta möjligheterna.

 

Till sist vill vi tacka Rafi och Charlys för ytterligare ett års samarbete över 2019. Vi hoppas att du tillsammans med oss kan fortsätta att utvecklas och samarbete.

 

 

De va dagens information hoppas ni fortsätter följa oss!

2018-11-08

2 av 2 förlänger

I dag torsdag den 8-november kan vi meddela att vi gjort klart med  mellan Ohlsson, Så nu kommer bröderna att spela ytterligare en sommar tillsammans. Vi är väldigt glada att Mattias väljer att spela ytterligare en säsong i Torsåkers IF grön/svart Randiga tröja.

 

- Mattias har gjort en enorm resa fotbollsmässigt i och med positions bytte under hösten 2017 då vi skolade om han till Ytter forward eller ytter mittfältare så har han fått ut max av sin styrka och snabbhet med och utan boll. Mattias kommer kunna ta ytterligare steg i och med avancemanget till DIV 3. säger David Laksola


2018-11-07

Audio Video & Elon

De är inte bara spelare som väljer att fortsätta sitt samarbete med Torsåkers IF under nästa år. Även Audio Video & Elon i Hofors har i dag valt att förlänga samarbetet även över 2019 stort tack Johan med Personal.

 

Vi ser fram emot 2019 och samarbetet tillsammans med er

 

 

2018-11-06

Ordförande har ordet

En helt fantastisk 2018 går mot sitt slut. En massa fotboll och Gemenskap Torsåker Nu startar jobbet inför framtiden och som vi tidigare nämnt kommer föreningen att jobba med ett strategiarbete för att stärka föreningens framtid, målsättning 2021. Detta för att bygga stabilitet både på och utanför planen. Viktigt att vi har en organisation som inte är beroende av enskilda personer och som är hållbar i längden.

David Laksola är anställd som förenings och fotbollsutvecklare tom årsskiftet. Vi har därför nu gemensamt tittat på olika alternativ samt även tittat på vad som behöver stärkas upp under den dagliga driften och för att kunna utvecklas som förening enl målsättning 2021

 

Därför kommer vi nu att göra en omorganisation för att bygga vidare inför 2019 med en bra struktur och fortsätta att ta oss in i framtiden

 

From måndag den 12 november har vi ny organisation som innebär att David Kommer att arbeta 50% i föreningen och då fokusera på fotbolls verksammheten i föreningen, herr, barn & ungdom. David kommer även from den 12-november att börja jobba som Team säljare på Intersport Gävle .

 

From måndag den 12 november så börjar Sussi Toresson hos oss 50% som kanslist. Sussi kommer att rikta sig mot administrativa uppgifter i föreningen och avlasta den delen David gjort rent administrativt. Sussi kommer även att göra mycket annat. Sussi har tidigare jobbat bland annat hos roger Wahlqvist Bygg och senast hos Sporterian Hofors.

 

En mycket bra lösning för alla och som vi tror skapar mycket bra förutsättningar för att jobba långsiktigt i föreningen. En tydlighet på det sportsliga och övrig verksammhet.  I början av året återkommer vi med mer information där vi bland annat kommer att göra en nystart med Fler gör mindre.

 

Vi hälsar Sussi varmt välkommen till Torsåkers IF och önskar David lycka till på Intersport Gävle

Hälsningar Styrelsen genom Ordförande Birgitta

 

2018-11-06

Samarbetet fortsätter....

Samarbetet mellan Torsåkers IF och SKF fortsätter även över säsongen 2019. 

 

Vi är väldigt stolta att ha hittat ett samarbete även säsongen 2019, vi vill tacka SKF för fortsatt förtroende och ett fortat bra samarbete. 

 

2018-11-06

Resan fortsätter....

 

Resan fortsätter även för Linus Wårvik som väljer att skriva på inför 2019, Linus har gått genom våra ungdomsled och tagit en naturlig plats i laget och i gruppen. Linus har dom senaste 3 åren tillhört Seniortruppen och gjort stora framsteg. Vi är väldigt glada att Linus väljer att fortsätta spela i Torsåkers IF även 2019.

 

- Linus har gjort en stor resa och har under dom senaste året tagit steg varje år och utvecklat sitt spel men även som individ. Linus är en lojal lagspelare med ett stort Torsåkers IF hjärta och som kommer kunna ta steg även under 2019. Linus är en förenings och lag spelare i alla lägen och sätter alltid föreningen och laget före jaget. En ynnest att ha såna spelare som Linus i föreningen Säger David Laksola

2018-11-05

David Laksola om dom senaste veckornas arbete

Arbetet har vi sedan tidigare meddelat dragigt igång och de finns olika faser i planeringen som ska jobbs med under denna perioden. Vi tittar in ytterligare en gång hos ansvarige David Laksola för att se hur arbetet går. 

Spelartruppen börjar hitta sin form men utan nyförvärv på listan fortfarande, hur ser de ut ?

- Arbetet med spelartruppen är i full gång haltar något fortfarande med spelar samtal då de är många pusselbitar som ska falla på plats under denna november månad. Men att arbetet flyter på och att vi kommer kunna presentera en 33 + 3 manna trupp V.48 är jag ganska övertygad om. De kanske fortfarande är några spelare som saknas då men grunden är då klar.

 

Vilka andra delar jobbar ni med nu parallellt för att kunna fortsätta resan med Torsåkers IF ?

- De är dels säsongs planeringen som ska spikas och den är som vanligt väldigt rörig denna tid på åren innan allt sätter sig, Träningsmatcherna är till 98 % spikade då vi har ett gäng träningsmatcher klara (Se nedan vilka matcher de är). Sen är de ledar gruppen och förenings organisationen inför 2019. Samt att vi bygger en strategi plan fram till 2021 för att säkra föreningens framtid dom kommande tre åren och dels för att veta vad vi gör säsongen 2019 och 2020 för att vara där vi vill 2021.

 

Ledargruppen säger du vad är de i den som ska jobba med ?

- De är ett arbete vi håller intern för att sedan presentera hur den kommer se ut inför 2019. Min ambition och föreningen ambition är att säkra en stabil framtid och en stabilitet i alla led för att stärka Torsåkers IF. Sen känner jag att vi kan plocka fram varandras egenskaper på ett bättre sätt en vi gjort i år och de är ett arbete som kommer starta under veckan. vi hade ett avslutande herrsektions möte förra veckan där vi ventilerade och diskuterade saker som rör både ledare och spelar. Där vi gjorde en SWOOT analys. (svagheter,Styrkor,Möjligheter och hot).

 

Planerings sidan då hur går de där och vad är tanken inför 2019 ?

- planeringen och tankarna inför 2019 är att göra en bättre planering än 2018 som vi lyckades med på ett okej sätt. vi kommer inte kunna träna så mycket mer som lag utan varje individ måste lägga ner några fler pass en 2018 för att vi som kollektiv vara bättre. De är allas uppgift att ta ansvar för våran gemensamma prestation under sommaren. De arbetet startar V.48 då gemensamma passen drar i gång för att sätta tonen på säsongen 2019.

 

Hur ligger tankarna inför säsongen 2019 som helhet ?

- Tankarna inför säsongen 2019 och framtiden är att vi ska bedriva den 5 bästa miljön i distriktet. och då måste allt från spelartruppen,ledargruppen,planering och Träning vara 5 bästa för att vi ska utvecklas och kunna fortsätta resan. 

 

Mycket intressant att få en inblick i vad som händer och vad som händer runt truppen. Vi kommer inom närmsta veckorna även titta på föreningen i stort då de pratas mycket om en strategi plan fram till 2021 för att se vad innehåller den och hur går tankarna kring framtiden.

 

 

 

2018-11-05

Efter futsal starten i helgen han stannar...

Efter en fina start på vintersäsongen och vinterlagets resa i futsal serien, Efter en utflykt i DIV 1 futsal så är Torsåkers IF åter tillbaka i Distrikts serien efter en tung säsong, I lördags startade man återigen en säsong i futsal sammanhang där man nu van första matchen mot Åshammar och sedan besegrade Högbo AIK med stora siffror.

Efter en bra helg rent spelmässigt kommer de ytterligare besked om spelare som stannar i klubben inför 2019. I dag meddelar vi att Viktor Jansson stannar över 2019 för att fortsätta resan tillsammans med Torsåkers IF. Viktor är en egen produkt som har varit i A-laget under lång tid och kan klubben historia och varit med på resan från start. En kulturbärare skriver alltså på inför 2019

 

- Som alltid roligt när spelare vill stanna i föreningen och extremt viktigt för oss som lag men för klubben i synnerhet att Viktor väljer att stanna över 2019 för att fortsätta bygga vidare på gruppen vi har men samtidigt kunna få in nya spelare in i gruppen med hans sätt att vara. Säger David Laksola

2018-10-31

Nästa spelare att skriva på...

Arbetet med Truppen är i gång och pusselbitarna börjar falla på plats. I dag kan vi meddela att Fredrik Lindberg väljer att skriva på inför 2019 och de är vi väldigt glada för. En naturlig ledare både på men utanför planen. Fredrik kommer att gå in på sin 7 säsong i Torsåkers IF och de är vi väldigt glad för.

 

 

-Välldigt roligt att Fredrik väljer att spela även 2019, Fredrik är en naturlig ledare på planen men även utanför. En väldigt viktig spelare för våra yngre som han tar hand om väldigt bra. Fredrik är en aggressiv och rejäl back med sin styrkor i de defensiva spelet. Säger David Laksola

 

Klara spelare inför 2019

#90 Jesper Olsson

#20 Linus Lindkvist

#47 Alexander Srkåmo 

#3  Fredrik Lindberg

#11 Marcus Eriksson 

#6 Isak Högblom

#16 Carl Waara

#17 Andreas Ohlsson

#92 Kalle Korhonen

#5 Johan Lindkvist

 

2018-10-28

Mot 115 matcher han förlänger.


Jesper Olsson väljer att förlänga sitt kontrakt inför 2019, Jesper har varit i klubben sedan 2013 då han valde att ta steget från Hofors AIF till Torsåkers If för att göra en resa mot DIV 3. Jesper har under sina år bidragit med trygghet och en enorm vinnare mentalitet. Jesper är första målvakt att skriva nytt kontrakt inför 2019 och kommer bilda målvakts trio under sommaren. 

 

- En Spelare med stor integritet och en vinnarskalle utöver de vanliga, som får alla spelare och ledare att alltid göra sitt yttersta. Jesper har spelat många matcher för Torsåkers IF och vi hoppas att han kan vara med och fortsätta utveckla föreningen,laget och alla sina målvakts kollegor. säger David Laksola

2018-10-27

Mycket som ska fungera i en förening och en viktig del är våra partner.

Det jobbas nu för fullt med kontakter inför 2019.

Först ut är som SKF fortsätter att stödja oss även 2019.

 

Stort TACK  !!!!

 /Marknadsgruppen

Birgitta

 

 

 

2018-10-26

Resan fortsätter även för....

 

Resan fortsätter även för Linus Lindkvist som nu går in på sin 4 säsong i klubben och har under sin tid gjort en utveckling spelmässigt och har likt många av dom andra spelarna jobbat hårt träning och match, med ett hårt arbete kommer utveckling och resultat. Linus har med sina 3 tidigare säsongen representerat Torsåkers IF A-lag hela 60 matcher ett snitt på 20 matcher per säsong. Söker man på lojalitet på Google så kommer Linus Lindkvist upp.

 

- De är en ära att ha Linus i truppen, mer lojal spelare för gruppen är svårt att hitta och viktiga att ha i ett lag, Linus har under sin tid här gått från att vara junior till senior både i spelet och med inställningen. Inför förra året fördes diskussionen med Linus om målsättningar och liknande och siktet i ögonen och blicken var glasklar, Svaret vi fick var "jag ska spela DIV 3 2019" . De har han nu uppnå och tillsammans med oss kommer Linus att kunna utvecklas en mer i sitt spel och växa. säger David Laksola

2018-10-26

 

Ingen förening utan en styrelse, jobbet fortsätter.....

I går hade vi styrelsemöte, första efter denna härliga fotbollssommar. Vi jobbar nu vidare med att trygga framtiden och säkerställa verksamheten för att nå strategi 2021.

För att göra rätt saker och utvecklas som vi vill så kommer  Sussi Toresson att börja på kansliet, 50 %
Sussi kommer att sköta administration, ekonomi, Fotbollsskolan bara för att nämna några saker.
Sussi kommer närmast från Sporterian i Hofors och innan dess Wallqvist Bygg.

Sussi börjar måndag 12 november.
Ta gärna vägen förbi & träffa Sussi.

David ska ha fokus på fotbollsutvecklingen, både barn, ungdom & senior

Övrigt på styrelsemötet:
- nästa styrelsemöte kommer vi uteslutande ägna till Strategi 2021 men framförallt vad som ska göras under 2019.
- Vi kommer att anmäla oss till Diplomerad Förening. SVFF har tagit fram verktyg för detta.
Det här ligger helt i linje med vårt jobb med strategi & verksamhetsupplägg.

Nästa styrelsemöte 4/12, 18.30.

Vi hälsar Sussi varmt välkommen till föreningen.

Önskar alla en trevlig helg

 

/Birgitta

 Ordförande 

2018-10-25

Calle Waara förlänger...

Kalle med K och nu Calle med C. Calle har varit i föreningen sedan 2016 och skriver nu under inför 2019 och gör då sin tredje säsong i klubben. Calle meriter från DIV 3 spel som föreningen nu ställs inför och har gjort fantastiska insatser för föreningen och för gruppen. Calle har varit en stor bidragande orsak till att Torsåkers IF i dag spelar DIV 3 och vi hoppas att Calle kommer vara med i många år framöver på Torsåkers IF resan. 

 

 

- En ynnest att få skriva att Calle  är kvar även över 2019 för att kunna fortsätta arbetet tillsammans. Calle har tagit stora steg under året som varit och blivit en lugn naturlig ledare på planen. Calle kommer kunna utvecklas även under dom kommande åren och med de spel som vi bedriver passar Calle in bra med sin intelligensens. Säger David Laksola

2018-10-25

Mitt under brinnande arbete...

Mitt under brinnande arbete tar vi oss ett snack med David Laksola som har tillsammans med resten av ledargruppen jobbat hårt sista tiden med att prata med spelare och lägga upp strategin inför 2019. Arbetet är i full gång och som de verkar blir många av spelarna kvar. Vi har kunna presenterat 6 spelare på kort tid. Nu vill vi veta mer om tankarna inför kommande säsong och hur tankarna runt lagbygget går.

Arbetet i full gång 6 spelare klara inför säsongen, hur ser de ut på övriga i truppen har vi några som är på gång?

- Ja arbetet är som sagt i full gång och vi har jobbat hårt sista veckorna för att dels dra upp någon slags riktning på vad vi jobba med under dom kommande veckorna. Några av spelarna vi har presenterat nu samt några till är klara för att inte släppa namnen nu på en gång utan deras godkännande så väljer jag att passa på alla sådana frågor och namnen kommer upp under tidens gång.

Hur känns de då i den befintliga truppen om vi börjar där?

- De känns väldigt bra då alla man pratat med har varit positiva till fortsatt spel några ska som sagt fundera men alla är inspirerade över att få fortsätta resan tillsammans med oss. Vi har som sagt haft ett gigantiskt arbete nu under några veckor och serien slutade ju ganska snabbt slut utifrån att jag och många med mig hade nog ställt in oss på kvalspel. Därför haltar vi lite i våra samtal till spelare i befintliga truppen men de kommer under kommande veckor att ske.

 

Så alla spelare har inte haft samtal än?

- Nej tyvärr men vi kommer inom närmaste veckorna att ha individuella samtal med resterande spelare som inte haft de. Vi har fått jobba parallellt nu för att dels scanna av läget på marknaden om intresse finns. Men samtidigt gjorde jag klart för spelarna direkt efter sista serie matchen att vi kommer fortsätta på den vägen vi har vandrat och låta alla vara kvar i truppen som vill vara med ett steg till. Jag vill att dom spelarna som har spelat föreningen upp i DIV 3 ska få möjligheten att konkurrera ett år till samtidigt som alla är införstådda med att vi självklart måste ha in någon till för att klara oss kvar.

 

Du säger att ni scannat av marknaden och att ni jobbar parallellt med egen trupp och nya, hur ser de ut på marknaden är de ett intresse för Torsåkers IF ?

- Ja de kan jag säga under mina 6 år här och under mina 6 säsonger som man scannat av marknaden så har jag aldrig varit med om större intresse, vi har i dagsläget spelare som har kontaktat oss själva för att vissa sitt intresse och de har väl bara hänt någon enstaka gång under alla 6 år tidigare. Samtidigt vill jag vara noga med att säga att vi inte är som fågelungar och gapar och tar emot allt. Vi scannar av och försöker binda upp dom spelare som passar in i gruppen eller som tillför gruppen utanför banna något. Numer två att den spelaren vi tar in ska vara träningsvillig och kunna bidra på planen.

 

Är de några spelare i dagsläget som är klara för Torsåkers IF 2019 utifrån att ringer man själv och ni känner att de passar in så antar jag att de kan gå fort?

- Ja de kan jag säga att vi är väldigt nära att skriva på med 4 nya inom kommande veckorna. Samtal har skett och båda parter är intresserad av att dels spela i Torsåkers IF men samtidigt är vi intresserad av spelare. Vi skriver sällan kontrakt direkt utan sitter ner samtalar och diskuterar för att sedan få smälta dom dryga 1,5-2H vi sitter och känner varandra på pulsen. Men så mycket kan jag säga att de är 4 som är väldigt nära att presenteras.

4 st spelare gånger 1,5 H per spelare de blir l 6 timmar, hur många samtals timmar blir de under ett sånt här arbete ?

- Ja de blir många timmar jag skulle kunna tro att vi kanske lägger ner 20-25 H på att arbeta fram nya spelare under samtal. Vi gör ett stort jobb med de och vi ser de som viktigt för att dels bilda oss en uppfattning om spelaren privat och om spelaren värderar samma åsikter som oss. Vi vet till 98% hur spelaren är under match och vart den spelar. Men sen privata planet anser vi är precis lika viktigt och då måste man del sitta några timmar. 

När kommer nästa klara spelare tror du om du får fundera?

- Inom några timmar skulle jag kunna tänka mig att nästa namn är publicerat.

Nyförvärv eller nyteckning ?

- Ett av alternativen blir de kanske båda med tur...

 

Spännande vi fortsätter att publicera och ni vet vart ni hittar allt om truppen dom närmaste dagarna.

 


2018-10-24

Torsåker,Storvik,Sandviken,Norge nu Finland

 

Arbetet går vidare olika typer av spelare olika typer av bakgrund är viktigt för att få kemin i laget. Vi kan konstatera att vi har en från Torsåker, en från Storvik två från Sandviken en halv Norsk klara nu lägger vi på Hofors halvfinnen och vi kan nu meddela att vi förlänger med Kalle Korhonen. Kalle kom inför säsongen 2016 och nu går vi in på säsong 3 kalle med sitt lugn och trygga spel med boll. Kalle har under dom åren han spelat för klubben varit med och utvecklat spelet i positiv riktning. Nu väljer Kalle att förlänga och fortsätta resan tillsammans med Torsåker IF även över 2019.

 

- Kalle har under sin tid i Torsåkers IF utvecklat spelet och kommit in i gruppen på ett lysande sätt. Kalle har tyvärr inte kunnat spela alla matcher under tiden han varit med oss då en skada som han dragits med under större delarna av karriären, men som vi nu hoppas kunna jobba bort under vintern och försäsongen för att Kalle ska kunna spela enu fler matcher tillsammans med oss. Säger David Laksola

2018-10-24

Kulturbärare... 

 

De är dags att bygga laget runt kulturbärare och vad är inte bättre en att skriva nytt kontrakt med spelare som gjort över 100 matcher i föreningens A-lag och som leder interna maratontabell i antalet matcher för A-laget. Vi är nöjda att vi får vara med och skriva att Andreas Ohlsson väljer att vara med på resan även 2019. Andreas med sina 137 matcher för Torsåkers IF A-lag kommer fortsätta och göra matcher i Torsåkers tröjan.

 

- De är viktigt att få kvar stommen och kulturbärarna i föreningen, Andreas är en karaktärsstark person både på och utanför planen, han vet föreningens historia och har varit med under både uppgång och motgång. Han vet vad Torsåkers IF står för och vad Torsåkers IF vill vara i framtiden. Vi är glada att Andreas väljer att spela ytterligare en säsong för Torsåkers IF  säger David Laksola

2018-10-24

Lunch Bomben

 

De fortsätter att fyllas på med spelare inför 2019 och senast i raden är de Markus Eriksson som väljer att spela för Torsåkers IF 2019. Marcus komma till klubben inför förra året och har bidragit till en fartfyllt spelstil med explosivitet och snabbhet. Markus är känd för att vara en spelare med hög högsta nivå och en spelare med enorma maxlöpningar. Vi är väldigt stolta över att Markus väljer att spela i Torsåkers IF även 2019.

 

- Markus har kommit in i gruppen på ett mycket bra sätt och är väldigt användbar för sättet som vi vill spela på. Vi är väldigt glada av att kunna få kvar Markus i DIV 3 nästkommande säsong för att fortsätta att utveckla både vårat spel och han som fotbolls spelare. Säger en väldigt nöjd  David Laksola

2018-10-23

Steven Gerard 2019...

 

Igår fick vi veta att både Johan Lindkvist och Isak Högbom väljer att skriva på inför 2019 idag kommer super bomben som hela fotbolls Gästrikland väntat på. Torsåkers IF egna Steven Gerard väljer att skriva på för 2019. Alexander skråmo har under dom senaste året varit en brutalt jobbig spelare att möta för både motståndare och medspelare på träning och skapat sig en identitet som spelare. Identiteten som spelare har varit väldigt jobbig för motståndarna då han har varit längst fram i anfall men även först hem i defensiven. Nu väljer Alexander Skråmo att skriva på även för 2019.

 

David Laksola om att Alexander skråmo blir kvar 2019...

- Få spelare har kunnat skapa sig en sån stark identitet som Alexander, vi har pratat under året om att veta vad man är bra på och göra de och vara stolt över de. Att ha en egen identitet och ett eget driv på att göra saker som man är bra på gång på gång är väldigt viktigt dels för ett lag men även för den egna utvecklingen och den egna karriären. Alexander har under året gjort en resa som fotbolls spelare som jag under mina 6 år i klubben eller under mina 10 år som fotbolls tränare aldrig sett. De är en enorm ära att ha såna spelare i ett lag som med stolthet tar ett hemjobb på 70-100 meter max fart för att sedan lika snabbt köra igång ett nytt anfall.

 

2018-10-23

Kapten lämnar skeppet sist...

Kvinnor och barn först och kapten lämnar oftast skeppet sist. Men I Torsåkers IF är de ingen kapten som lämnar utan här stannar vi kvar för att fortsätta fotbolls seglingen framåt. Isak Högblom har styrt skeppet till DIV 3 och varit en stöttepelare när de blåst storm. I dag väljer Isak Högblom att skriva på ytterligare en säsong för Torsåkers IF och vi är väldigt tacksamma för att Isak vill fortsätta att vara med på en resa med Torsåkers IF.

 

- Isak har varit hos oss i 5 säsonger och vuxit in i gruppen och föreningen, till i år vart han de självklara valet som kapten med sitt lugn och sin naturliga pondus. Vi tillsammans med Isak har byggt en grund att fortsätta bygga på och vi är tacksamma för att Isak väljer att spela för oss även 2019. Säger David Laksola

 

 

2018-10-23

Trupp bygget 2019

De är inte bara ombyggnation på anläggningen utan arbetet med att bygga truppen för herrarna inför 2019 är i gång och vi kan i dag presentera att Torsåkers IF och Johan Lindkvist förlänger kontraktet inför 2019. Johan som har varit i tuppen sedan 2017 och varit en stark kraft till avancemanget väljer alltså att förlänga sitt kontrakt även över 2019.

 

David Laksola säger så här om läget i truppen och om Johan Lindkvist val att stanna kvar i föreningen.

- De är väldigt roligt att Johan väljer att spela för klubben ytterligare en säsong och att han tillsammans med oss har hittat glädjen för fotbollen i gen. Truppbygget är i gång och de ska breddas upp och stärkas upp inför kommande säsong. Vi har alltid lagt ner mycket tid på att skapa dom bästa förutsättningarna för att kunna prestera. ju längre upp i divisionerna vi kommer desto mer behöver vi arbeta. Nu är de truppen och ledargruppen i fokus för att skapa en grupp som kommer hålla oss kvar i DIV 3 kommande säsong för att fortsätta arbetet med strategi planen 2021.

Kan de komma fler nyteckningar av kontrakt redan i kväll eller är de nya på g in redan i kväll?

- Allt kan hända!

Men inget är klart ?

- Kanske..

 

2018-10-23

DIV 3 kontraktet är klart nu bygger Torsåkers IF om.

 

Torsåkers IF har skrivit historia och nu är de dags att bygga om även på sidan av planen. Den förfallna uteserveringen ska byggas om och vi behöver din hjälp. Tack vara samarbetets partners som gått in med material så kan vi nu bygga en uteservering som anläggningen förtjänar. Under Lördag och söndag 27-28 Oktober kommer de att röjas både i slingan men även på Torsåkers IP för att bygga om uteserveringen men även städa in sommaren för att göra sig redo för vintern.

 

Nu behöver vi din hjälp Anmäl dig till Roger Wallqvist 070-508 39 34

 

Har du pant hemma så kommer vi även att samla in de under helgen så skicka ett sms till 070-2695976 med adress så plockar vi upp de under lördag och söndag

2018-10-07

Spökvandring på Torsåkers IP

Nu är de dags för den årliga spökvandringen på Torsåkers IP. Lördag den 3-November kl:17.00 startar vi. Hoppas att ni kommer och att ni vågar besöka Torsåkers IP där spökena alltid är vakna och har skrämt många motståndare under sommaren. Nu är de din tur att få besöka Spökplatsen Torsåkers IP.

Inträde 20kr

Spöklikt välkommen!

 

 

2018-10-04

SISTA RYCKET!

De kan inte undgått någon att Torsåkers IF säljer Gästriklands Tidning, då Gästriklands Tidning som stolt samarbetets partner. Detta då de är en bra WIN-WIN koncept för föreningen och målsättningen är 200 abonnemang. Nu har vi snart bara en vecka kvar och vi har någonstans mellan 110-150 sålda abonnemang.

 

Så har du inte varit med tidigare är de dags att vara med nu för att hjälpa oss med dom sista abonnemangen. Har du ett abonnemang själv så kan man ge bort ett abonnemang!

 

Beställ abonnemanget här eller kontakta Birgitta Osmund-Eriksson för mer information

 

2018-10-03

DIV 3 2019 med Torsåkers IF

Då har de gått några dagar och telefonerna har gått varma och återigen vill vi tacka alla som hört av sig för att gratulera. Vi vill som sagt återigen även tacka Våra fantastiska samarbetspartners för 2018 och utan er har detta aldrig varit möjligt. Vi har nu genomgått en stor förvandling och tagit oss till DVI 3 något som vi själva har pratat om att vi ska vara med och kriga om 2020. Detta har varit en otrolig resa och en otrolig säsong.

Vi ska ta ett snack med ansvarig tränare David Laksola, för att få höra hur tankarna är efter avancemanget! 

Till att börja med Stort grattis till avancemanget och en mycket bra genomför säsong.

- Stor tack väldigt roligt och väldigt tacksam över att jag har fått äran att vara en del av de här!

Kan du beskriva känslan när domaren blåste av matchen i söndags och de stod klart.

- De va en blandning mellan tomhet och en stor glädje, jag har varit krasslig hela veckan och toppade allt med att ha feber i söndags så va tom på energi redan innan men de kändes som de kvittade. De va en väldigt skön känsla.

Hur ser planerna ut just nu är de ledighet direkt eller vad gör man efter man vunnit DIV 4 ? 

- Nej de är sällan man bara tar med sig skorna hem och avslutar, de brukar alltid vara något pass eller någon träff som man försöker genomföra med så bra kvalité som möjligt för att utvärdera och runda av säsongen. I år har vi förmånen att få spela två matcher till. Den ena går i kväll 20.15 Jernvallen DM final P19 samt att vi har en Herrmatch kvar. Länsmästerskapet där vi får möta våra kommande motståndare från Hälsingland och segrande lag i DIV 4  där. Den matchen går på vindarnas kl14.00 nästa lördag alltså den 13-oktober

Efter de ska vi försöka att runda av för spelarna då de är dags för ledarna att försöka nysta i hur truppen och ledargruppen ser ut inför nästkommande säsong.

Så när spelarna går på ledighet då arbetar ni vidare?

- Jajamen de gör vi, som ledare är de sällan man släpper de helt man har olika perioder där vi jobbar mer och mindre. Under denna ledighet blir de extremt med jobb då de är mycket som ska falla på plats inför starten igen. Under sommaruppehållet är de mindre med jobb då är de mesta på plats och de rullar bara vidare. Som HP sa i Söndags så är de olika känslor att vinna som spelare och som ledare, detta är nog en av faktorerna. För som ledare har du någonstans jobbat med detta i 12 månader och har under många kvällar och träning & spellediga dagar haft möten eller pratat i telefon ändå.

Tor du att spelare förstår vilket arbete som läggs förutom allt annat ? 

- Våra spelare vet att vi arbetar väldigt hårt för att allt ska vara så bra som möjligt, Jag tror på den modellen att arbetar vi ledare väldigt hårt så kommer vi att dels få spelare som jobbar väldigt hårt och som trivs väldigt bra.

Hur ser tankarna ut inför 2019?

- Har inte hunnit tänkt så mycket på 2019 en utan startar förberedelse arbetet redan i går med individuella samtal med spelarna för att få deras syn på säsongen som varit, vi startade även den anonyma spelarenkäten för att säkra att vi får fram vad dom tycker och hur vi ska jobba vidare. Detta arbete kommer ta ca 2-3 veckor att få fram. Där i från sen börjar vi bygga ledargrupp och sen spelargrupp.

Intressant upplägg, hur ser de ut på spelarfronten ? nyförvärv och spelare som blir kvar ? är de något klart redan nu..

- Nej de är absolut inget klart redan nu, Jag vet och jag har hört mycket snack om de tidigare under dom senaste veckorna att vi måste förstärka och att vi måste få in x antal nyförvärv. Men de är inte riktigt våran melodi. Vi kommer fortsätta med den principen som vi gjort under dom senaste 6 åren. Dom som spelade oss upp ska få chansen att spela oss kvar. Sen därifrån så ser vi hur många som verkligen vill fortsätta och vara med och de antalet vi tappar de ska vi få in på de ena eller de andra sättet. Så först ska vi se hur många av våra spelare som vill fortsätta de är de primära.

Med andra ord kan de bli en rätt lik trupp från förra året, och då antar jag att du räknar med att vi kommer hålla oss kvar med den trupp vi har ?

- I den bästa av värdar så är de samma trupp som förra året, sen får man se under samtalen vart de lutar. Jag är övertygad om att den trupp vi har skulle göra de grymt bra i DIV 3. Vi har alltså 6 spelare med från start i söndags som spelade matchen när vi vann div 5 2015, 10 av matchtruppen va med då. De va samma snack då att vi måste förstärka och vi måste ha in ett x antal. Men denna grupp är fortfarande utvecklings bara och den resa dessa spelare har gjort med sin egen utveckling de är grymt häftigt. Så ja jag är övertygad om att får vi jobba hårt en hell vinter och gnugga som vi gjorde inför våran första DIV 4 säsong med bra närvaro och bra energi så kommer vi lyckas spela oss kvar med den trupp vi har. Men återigen vi får se hur samtalen med dom egna spelarna går först innan vi spekulerar.

 

Mycket intressanta veckor väntar då de verkar som de startar ett arbete som kommer kunna ta några veckor innan mer klara besked kommer. Men att arbetet är i gång de är de ingen tvekan om. Vi hoppas att ni kommer till Jernvallen i kväll samt kommer tillbaka till vindarnas tempel för ny titel match då länsmästaren i DIV4 Gästrikland/Hälsingland ska avgöras kl 14.00 nästa lördag!

 

2018-09-27

DIV  4 Seger 2018!

Efter en händelserik Söndag med Bygdemarknad och DIV 4 seger för herrarna så har oktobermånaden startat med att ta emot grattuationer och andra hejarop från distriktets alla fotbolls hörn. Vi tackar ödmjukast för alla tack som vi får..

Nu blir de att försöka sortera in allt som hänt under de senaste 24 H och ladda batterierna för nästa tuffa uppgift med DM final P19 mot Sandvikens IF på Onsdag.  Därför blir de inget längre sammandrag av söndagen just nu utan vi återkommer närmare helgen då allt har lagt sig. Men återigen stort tack för ert stöd och alla gratulationer.

Med vänliga hälsningar Torsåkers IF A-lag

 

2018-09-27

Kan de bli bättre?

Bygdemarknaden som nu arrangeras av Torsåkers IF i samarbete med lokala handlare och utställare, från 10.00 då invigningen sker med Eva-Lena Kempe som talare. Sen rullar de på under hela dagen med. Bygdemarknaden som nu arrangeras för 27 gången har vuxit till en familjen dag med många barn aktiviteter. 

Vi kommer även under dagen att spela två matcher på Torsåkers IP dom vi hoppas att ni besöker och hejar fram både dom yngre och dom äldre spelarna. Första matchen är kl:11.00 och är grabbarna i P07 som spelar mot HÖGBO AIK sen avslutar vi dagen med Herrar DIV 4 avslutnings match där allt handlar om serieseger och avancemang till DIV 3 inför 2019, Motståndare för dagen står Hagaströms SK för.

 

Hoppas ni besöker oss och att vädrets makter är med oss så får vi en underbar söndag tillsammans.

 

2018-09-25

Inför omgång 22 med Laksola

Med bara 2 dagar kvar inför slutomgången så tar vi ett snack med Huvudtränare David Laksola som nu avslutar sin 6 säsong i Torsåkers IF. En resa som han är både stolt och glad över att han har fått vara med om. Vi hör med honom om hur känslan är inför den slutliga omgången.

 

Laksola hur känns de inför omgång 22, Ni har krigat i underläge hela tiden och jobbat för att äta i kapp men nu ska ni hålla undan hur känns de?

- Som jag sa där någonstans före Ockelbo hemma i höst starten så är de sekundärt vart man ligger om de är 1,2 eller 3 i tabellen under säsongen utan vårt mål har varit att vi ska vara topp 2. Där emellan är de alltid små marginaler vart man hamnar. Nu är de klart med topp två och vi kan sätta guldkant på 2018 med en serieseger. De är få spelare, ledare som får vara med om att stå inför sista omgången och ha något att spela för. Så detta läge är en ynnest att få vara med om.

Hur var känslan inför Valbo FF:2 när ni återigen fick chansen att vara serieledare inför omgång 22? 

- Självklart va de en fantastisk känsla att kunna få chansen att åka ditt och skapa bra förutsättningar inför omgång 22. Likt mitt förra svar så svarar jag lika här allt handlar om att ha så bra förutsättningar som möjligt för att kunna avgöra själv. Sen är de både svårt att avgöra själv och sätta sig i den situationen. De gäller att vinna rätt matcher och tappa poäng vid rätt tillfälle om man kan säga så. Men självklart en väldigt bra känsla.

Om du får summera matchen mot Valbo Borta hur låter de då ?

- Precis som jag sa i matchgenomgången i måndags till spelarna och ledarna efter matchen. De va den perfekta matchen.

Förklara vad menar du med den perfekta matchen ?

- Alla matcher är olika och har olika den perfekta matchen, De kanske inte va den perfekta matchen rent spelmässigt men de behövs inte i omgång 21 utan då ska man ta 3 poäng. Hade de varit omgång 4 så hade de inte varit den perfekta matchen då man ska bygga ett spel som ska hålla över 22 omgångar.

Intressant tanke, Om du får titta tillbaka på året vad kommer du komma i håg och vad kommer du bära med dig för känsla ?

- Mycket svårt har inte summerat så mycket av säsongen utan jobbat med en dag i taget nu sedan starten i April. Kommer fortsätta så fram till serien är slut, De är bara nästa träning och nästa match som gäller. Allt för att skapa förutsättningar för att göra ett bra jobb. Men min känsla inför denna vecka är att jag är väldigt inspirerad,glad och harmonisk. 

Hur gör man för att hålla just den där distansen och jobba en dag i taget ? hur gör du för att se till att hålla fokus på här och nu ?

- Självklart är de ingen lätt grej över en lång säsong och självklart ibland lär man gå tillbaka för att titta vad gjorde vi då och hur såg de ut då i början för att veta vart vi ska ta nästa steg eller om något inte funkar. Men att sväva i väg och börja blicka för långt fram eller för långt bak och bli nostalgis och tro att de vi gjorde då funkar nu de tror jag inte på. Jag tror de är viktigt att känna gruppen och förstå att gruppen rör sig och att alla får nya erfarenheter efter varje dag som dom tar med sig in i gruppen. Men jag försöker jobba så mycket en dag i taget som möjligt.

Vad händer dom sista dagarna nu fram till match start för er ledare och spelare?

- Vi ändrade lite i träningarna då vi kände att de vart för långt mellan sista träningen Torsdag och match söndag så vi har haft en vecka där vi i måndags gick igenom matchen i söndags och tömde kropp och skallar. Tisdagen va de DIV 5 match för vissa och i onsdags startade vi upp match förberedelserna inför söndag för att sedan ta ledigt Torsdag och Fredag och i morgon lördag är de sista passet innan match. I övrigt kommer jag inte göra så mycket annorlunda.

 

Stort tack för e och vi önskar dig och truppen stort lycka till på Söndag

 

2018-09-25

Dramatik in i de sista!

Division 4 ska avgöras och de är dramatiskt in i de sista, Avslutande omgången spelas söndag den 30-September och inför slutomgången är de dramatiskt. Brynäs IF har haft serieledningen Större delen av säsongen, Torsåker Jagat och haft chansen att gå om men inte lyckats. Inför omgång 20 va de Spännande då Brynäs Tappade 3 poäng borta mot Stensätra IF och Läget rullades över till Torsåker att kunna komma upp på samma poäng som Brynäs. Men man fick med sig 2-2 från Forsbacka efter ett sent kvitterings mål av Mattias Olsson. En poäng som efter omgång 21 skulle vissa sig vara väldigt viktig.

 

Omgång 21 spelade Brynäs IF hemma mot IK Huge i Gävle derby, ett derby som verkligen va blåsigt och kyligt, Brynäs Ligger under efter 45 minuter och kliver in i andra med en helt annan pondus och stänker ditt 1-1 och skapar många chanser till att avgöra men i stället kliver IK Huge fram och avgör på stopptid och slutresultatet blir 2-1 i lördagens tillställning.

 

Nu va de samma läge som för en vecka sedan och spelare,ledare och dom ca 80 tillresta supportrarna som kom till Åbyvallen för köpa sitt EM kaffe och avnjuta en koppen i solen under en mycket spännande match. Matchen startar och de är en spänd start likt för en vecka sedan. Men i dag fanns både hjärta och en arbetsinsats från samtliga som måste hyllas om och om i gen. För alla TIF Älskare kommer  detta alltid vara matchen på Åbyvallen den 23-September  "Matchen med hjärta och krig". Men efter 18 minuter trycker Johan Lindkvist i 1-0 till Torsåker och endast 5 minuter senare även 2-0 nu är känslan betydligt bättre fast spelet är trevande. Man ska även nämna att Valbo FF:2 har något riktigt spännande på gång med ett fantastisk spel och många bra yngre spelare som vill spela en modern fotboll. Andra halvlek blir en tids fördrivande halvlek från TIF-grabbarnas sida som inte va intresserad av så mycket spel efter marken eller att gå för 3-0 utan mer ligga rätt och inte bjuda på misstag. Något som man lyckades väldigt bra med och stänger ner matchen. Matchen slutar 2-0 seger och för första gången sedan omgång 5 18-maj tar man tillbaka serieledningen.

 

En svängig avslutning som kommer leva hela vägen in i omgång 22, omgång 22 är en samlad omgång och alla matcher startar 15.00 Torsåkers IF-Hagaströms SK / Brynäs IF- Hofors AIF. Två högintressanta matcher som kommer avgöra vem som vinner serien och tar direkt platsen till DIV 3 och vem som får ta den långa vägen genom ett kvalspel till DIV 3.

 

2018-09-18

 För 27:e gången arrangeras Bygdemarknaden i Torsåker och Torsåkers IF är arrangör för 4:e året.

Marknaden är fylld av knallar, uppträdanden, kolbullar, hästridning, fotboll, loppis mm mm. Se annonser.

Att arrangera marknaden är den del i Torsåkers IF´s samhällsengagemang Gemensakp Torsåker.

 

Varmt välkommen ! 

 http://www.torsakersif.se/Media/Torsa%CC%8Akers%20Bygdemarknad%201839.pdf

 

2018-09-12

Va med och bidra till en bättre förening...

 

Våran vision och vårat mål är att vi tillsammans ska vara en modern fotbolls förening som blickar framåt med ett stort samhällsengagemang och ständig utveckling. För att vi ska kunna göra detta och fortsätta att utvecklas som förening och utveckla dels den sportsliga verksammheten i takt med dom sociala samhälles engagemangen vi gör behöver vi din hjälp.

 

Nu har du chanser att på ett enkelt sätt vara med och bidra till Torsåkers IF genom att stödja föreningen med en prenumeration på Gästriklands tidning. Vi har tillsammans med Gästriklands tidning skrivit ett väldigt förmånligt avtal som gynnar föreningen, Gästriklands tidning men även dig som prenumerant.

 

Föreningen får ekonomisk ersättning för varje prenumerant vi tecknar, detta bidrar till en bra intäkt till föreningens verksamhet.

Gästriklands tidning kommer ut i flera hushåll och hittar andra läsare som kan vara med och utveckla tidning.

Prenumeranten får en tidning varje fredag med lokala artiklar till ett bra reducerat pris nu 400kr för ett helt år med tidning varje fredag 7,5 kr i veckan istället för 659 kr för ett helt år.

 

Så va med och stötta föreningen beställ Gästriklands tidning HÄR!!!!!

2018-09-05

NO PYRO ONLY PARTY är rubriken som kommer från den öppna brevet som i dag A-lags ledarna tillsammans med spelarna lämnar till Supportrarna i green Farmers samt övriga Torsåkersanhängare. I brevet beskriver man att man är väldigt tacksamma för dom stämningsfyllda matcher som har varit. Men att man hoppas att supportrarna och anhängarna för Torsåkers IF respekterar att varken spelare eller ledare i Torsåkers IF inte vill se bengaler eller liknande från supporterläktaren för Torsåkers IF under derbyt på Fredag mot Hofors AIF.

Vi vill ta ställning och vissa vart vi står i pyroteknikfrågan, förutsättningarna har ändrats sedan DIV 6 tiden och derbymatcherna mot Gestrike Hammarby. Meddelar Laget i de öppna brevet som i dag går ut till alla supportrar..

 

2018-06-07

Efter derbyt under fredagen den 1/6-2018 kom nu beslutet från Gestriklands fotbolls förbunds Tävlingskommittés.

Tävlingskommittén har beslutat att Torsåkers IF....

 • Ska spel inför tomma läktare i matchen den 10/6-2018 mot Valbo FF:2 i DIV 4
 • Att grinden på södra sidan ska hållas stängd och låst
 • Att föreningen ska se till att de finns en tydligare avgränsning med staket på södra sidan. 
 • Skyltar på anläggningen måste upp med text om att de är förbjudet att förtära alkohol på anläggningen.

Vi respekterar beslutet och kommer arbeta vidare utifrån detta, några av åtgärderna Tävlingskommittén har beslutat om har vi diskuterat och startat ett arbete runt. Vi vill nu att alla vi hjälps åt att informera åskådare om att matchen på söndag inte kommer få ses av åskådare på arenan. samt att södra sidan är avstängd tills dess att arbete med räcke och liknande är klart.

 

 

 

 

2018-05-30

Onsdag kväll och publiksiffran inför derbyt verkar slå alla tiders rekord! Vi beräknar att publiksiffran kommer att hamna runt 600 minst. Med våra säsongskort och förköp inräknade så är siffran uppe på 451 personer redan.

För alla er som åker ner på HAIFs supporterbuss på Fredag kommer de finnas biljetter på plats på bussen att köpa.

Förköpet på IP stänger i morgon Torsdag kl:19.00 och kan endast köpas på plats under morgondagen mellan 16.00-19.00 Så välkommen till Torsåkers IP i morgon om ni vill ha biljetter till matchen.

 

 

 

 

2018-05-29

Folkfesten kan börja och vi kan nu meddela att sittplats möjligheterna på södra sidan kommer att utökas till fredagens stora folkfest. Hoppas att södra sidan blir belamrad av grönt på fredag och att vi får den folkfest byn förtjänar med bra stämning och en härlig gemenskap mellan dom två bästa lagen i västar Gästrikland.

 

Vi vill även påminna om att alla barn och ungdomar under 18 år går in som vanligt fri entré

Säsongskorten är också som vanligt. 

 

Förköp kostar 50 kr och köps av David Laksola hör av er med uppgifter på David.laksola@torsakersif.se

Biljett i luckan kostar 70 kr

 

Säsongskorts erbjudande köps nu för endast 250kr före fredag kontakta david.laksola@torsakersif.se så betalar ni den i luckan på fredag när ni hämtar ut kortet.

 

,

 

 

 

2018-05-28

De vankas publikfest på Torsåkers IP på fredag och vi hoppas att du inte missat att köpa din biljett till matchen. Antalet sålda biljetter just nu 228 biljetter.....

 

Förköps biljetter köper du på Torsåkers IP eller kontaktar David.laksola@torsakersif.se Biljettpriset är 50 kr och i luckan på matchdag 70kr

 

DERBY ERBJUDANDE PÅ ÅRSKORT!

Nu endast 250kr!

Beställ före matchen på till david.laksola@torsakersif.se så har du de i stora entrén vid matchen på fredag där du även betalar och hämtar ut de.

 

2018-05-28

Derby veckan kan starta!

 

Inget kan vara bättre en Fotboll i Juni och inget kan vara bättre en fotbollsfest tillsammans där vi förenar kommunens båda fotbolls föreningar och bjuder kommunen på en bra fotbolls match och ett evenemang att vara stolta över. Man säger att idrotten är en viktig del i sammhället, Vi tillsamman med Hofors AIF har haft en bra dialog inför derby veckan sedan spelschemat vart klart. Vi tillsammans med Kommunen har jobbat för att detta ska bli en folk fest som vi alla kan njuta av. En folkfest där barn och ungdomar kan bli inspirerad av att spela fotboll. Sedan Februari månad har de varit en enorm planering inför dessa två matcher där både ordförande i Torsåkers IF Birgitta Osmund-Eriksson och ordförande i Hofors AIF Johanna Grönlund har varit drivande i att dessa två matcher nu på våren ska vara en Glädje fylld tillställning där vi tillsammans kan marknadsföra västra Gästriklands två bästa fotbolls föreningar i samma kommun. Äntligen är veckan här nu kan vi börja räkna ner inför den första av två derbyn på mindre en 24 H. 

Viktig info inför Derbyt den 1/6 & 2/6.

Ett gemensamt beslut att ej tillåta pyroteknik inne på området Torsåkers IP eller Stålringens IP under derbyt den 1/6 och den 2/6 är taget av båda föreningarna. Vi hoppas att båda supportergrupperna Green Farmers och 1924Ulltras ställer sig bakom de och hejar fram sina respektive föreningar med flaggor och ett enormt folkstöd

Budskap från båda föreningarna är.

Vi tillsammans hoppas att vi ska få två fotbolls matcher som vi tillsammans kan vissa upp och vara stolta över. Vi hoppas att alla som kommer på matcher hjälper oss att höja stämningen och sätta på sig respektive lags match färger.För enkelheten stödjer man Torsåkers IF så tar man en grönt plagg eller hämtar sin match tröja på Gästis före matchen. Hejar man på Hofors aif så tar man på sig ett blått plagg eller en match tröja.

Förköp

Vi hoppas att alla har köpt förköps biljetter till matchen för att göra våran hantering lättare för samtliga. För att köpa förköps biljetter kontakta david.laksola@torsakersif.se. Förköp 50kr entre i luckan 70 kr. (Säsongskort är som vanligt) Säsongskorten kan du även köpa i luckan för 350 kr till resterande hemma matcher.

 

Vad händer på Gästis ?

Gästisburgare och dryck 150 kr förbokas hos Gästis på telefon nr 0290-40940.

Uppladdningen startar 17.00

Med middag och dryck för att vara nöjda och belåtna inför matchstart.

Derby uppsnack 18.00

Under derby uppsnacket får vi träffa förenings representanter och lagets tränare som kommer svara på frågor inför matchen och hoppas att ni är på plats då.

 

Här har ni skissen över vart dom olika supportergrupperna kan ansluta sig. 

Samt vart de sedan finns plats för övriga. Vi hänvisar till att platserna kommer att va begränsade så kom i tid.

 

 

 

2018-05-25

Seriefinalen mot Brynäs IF i Onsdags slutade 4-0 och årets första förlust i DIV 4. En säsong som startat på absolut bästa sätt för herrarna med 6 raka vinster, men nu kom första förlusten.

Matchen startade i ett högt tempo och vi förstod på förhand att Brynäs skulle komma ut med ett högt passningsspel och trycka på. Vi fick jobba stenhårt första kvarten och löste uppgiften bra utifrån hur vi ville spela denna match mot ett bra Brynäs som vi fick ditt vi ville. Efter 20 minuter mattades Brynäs press av och vi fick upp bollen högre upp i banan och började skapa chanser vi med, samt mängder av hörnor. Men första halvlek slutade 0-0

I paus pratade vi om att vi måste fortsätta jobba hårt och eventuellt sätta en högre press och sen ta vara på dom få chanserna vi får i en sån här match.

Andra halvlek blir inte alls som planerat den är bara 4 minuter gammal när de blir ett offensivt inkast på halva plan för våran del som vi gör general misstag på och blir lite för offensiva i våran tanke och kastar den rakt in i banan där Brynäs hugger som kobror och vinner bollen och får ställa om snabbt mot våran backlinje och 1-0. De va inte den starten vi ville ha i en redan tuff tillställning. Efter målet har vi en 15 minuters period som ser ut att bli våran och känslan är att de kommer att komma snart Brynäs har lagt sig på försvar och försöker bara stänga matchen. Men när klockan tickar upp på 74 minuter kommer nästa plump i ett läge där vi är allt för konstruktiva och inte så resoluta som vi brukar och bara rensa bort bollen. Brynäs får ställa om åter igen och de blir 2-0 och matchen stängd.

De blir även 3-0 och 4-0 Men de spelar mindre roll i detta läge. En olycklig andra halvlek med många små misstag som man inte har råd med i en toppmatch mot Brynäs på Måsberget i en serie final. Men de positiva är att alla dom misstagen kom en och samma match och att vi städar av dom direkt.

De är bara att slicka såren och gå vidare mot Hofors AIF den 1/6. Vi har nu haft ett mycket tufft match schema och grabbarna och ledarna är nu välförtjänta av en ledig helg och 9 dagars till nästa match. Vi summerar säsongs inledningen i siffror länge ner kontra 2017 så ser man ganska snabbt en stor förbättring nu gäller de kommande 6 matcherna att hålla samma standard för att vara starka inför hösten i gen.


2018-05-20

 Styrelsen har beslutat om Integritetspolicy, den finns att läsa på www.torsakersif.se/gdpr

 Har ni frågor så kontakta ordförande

 

Hälsningar

 

Styrelsen Torsåkers IF

/Birgitta Ordförande 

2018-05-20

Premiärerna i DIV 4 och DIV 5 på Vindarnas är avklarade och vilket styrkebesked de vart, 6-2 vinst i fredagens match mot Stensätra IF och 1-0 seger i dag söndag mot ett topplag som Brynäs IF i DIV 5. Roligt att vi äntligen får vara hemma på en fantastiskt bra fotbollsplan så här pass tidigt på året.

 

Snabbt referat från DIV 4 fredag.

Matchens inledningen är skakig och Stensätra får mycket tid med boll, men vi jobbar oss in i matchen men känslan är att snart gör borta laget Stensätra mål på en av dom halvchanser som dom får. Men just i de ögonblicket så vänder vi spelet snabbt och trycker in 1-0 i minut 21 och bara 2 minuter senare gör vi även 2-0 och båda målen görs av #20 Linus Lindkvist. I samma veva fortsätter vi att trycka på och i match minut 26" gör vi även 3-0 av Markus Eriksson. Ibland är inte idrott rättvist men vi är kliniska i våra omställningar och när vi får chansen är vi skoningslösa. 

Första halvlek fortsätter att vara en kamp om mitten och en kamp om att äga boll och taktpinnen i spelet. Men solen spelade en stor roll i att Stensätra får sitt reducerings mål i match minut 30 då bollen spelats i luften i vårat straffområde ett flertal gånger och till slut hamnade den på fötterna på Stensätra IFs ständiga målgörare Danich Ali som trycker ditt 3-1 kliniskt och Stensätra tar över taktpinnen i gen. Men som många gånger förr så ställer vi om snabbt och trycker ditt 4-1 bara 2 minuter före halvtid av Alexander Skråmo. och  matchen går till paus med ställning 4-1

Vi försöker att stänga matchen och stänga centrala delar på planen för att få kontroll på inledningen av andra men i match minut 49" får Peter Bromman trycka in 4-2 och nu känns Stensätra livsfarliga igen. men vi jobbar stenhårt och reder ut stormen och klockan tickar fram till minut 78 då Carl Warra trycker in 5-2 och bara en minut senare gör vi även 6-2 med en elegant lobb av Alexander Skråmo och där stänger vi matchen och kallar in ytterligare 3 poäng på kontot.

Titta på uppsnacket inför matchen här

 

DIV 5 Söndag mot Brynäs IF2

En svår refererad match med ett spel som var sönderryck både av blåsten på Vindarnas Tempel men av mängder med frisparkar. En första halvlek som bara blåser bort där Brynäs har den hetaste chansen med ett längre skott där bollen får en otäck fart och en båge av vinden och till slut räddas av ribban.

I andra halvlek känns de som om båda lagen vill framåt men Brynäs lyckas koppla fast oss på våran planhalva och har kontroll på match bilden. Men vi har en god känsla av att vi kommer få en eller två chanser då vi kommer att rinna igenom. Vi slår om till att spela 4-4-2 och chansa för att ta tre poäng. En chansning som visade sig vara lyckad då vi i en omställning får med oss mittbacken Rikard Eriksson som kliver in i mellan våra två forwards som samarbetar sig fram med fina väggspel och till slut lägger den i djupled på en löpande Rikard Eriksson som kommer fri mot målvakten och elegant för att vara mittback placerar in den i  målvaktens vänstra hörn och vi leder nu med 1-0 och endast 8 minuter kvar. Dom sista 8 minuterna blir ett hårt krigande för att värja oss och i matchens sista minut kommer Brynäs sista chans på en hörna som går utanför och segern var klar.

En match som inte var spelmässigt bra men vi tar poäng och de är viktigt för att lämna botten av tabellen

 

Nu kommer de att vara tajt med matcher dom kommande dagarna då de är IK Huge i morgon i DIV 4 kl 19.00 på Kastvallen och sedan onsdag borta mot Brynäs IF i DIV 4 kl 19.00 på Måsberget. Hoppas du fortsätter att vara med oss i kampen om poängen. Mer info om matchen kommer här i morgon....

 

 

2018-05-17

Nu drar säsongen i gång på allvar!! DIV 4 premiär på vindarnas är som sig bör alltid startskottet på säsongen 2018. Nu har serien redan spelats 4 omgångar och herrarna har startat kanon bra med 4 segrar och 21-1 i målskillnad. Nu går Herrarna in i en tuff period med matcher för att sedan ha 9 dagars spelledigt i DIV 4.

Herrarna startar med Stensätra IF fredag den 18-Maj kl.19.00 för att sedan på Måndag åka till kastvallen för att möta IK Huge borta för att endast 2 dagar senare onsdag den 23-maj fara till Måsberget och möta Brynäs IF. 

Vi ställde frågan till Herrarnas huvudtränare David Laksola vad han säger om de tajta spelschemat som vart efter att IK Huge inte kunde spela omgång 2 hemma efter en extrem vinter.

- Jag tror att de kommer kunna passa oss bra att under 7 dagar träna och spela 3st DIV 4 matcher och 1st DIV 5, Kan vi jobba med våran inställning och attityd under dessa dagar och sprida och ge energi till varandra så kommer de kunna bli 7 roliga dagar säger en tydlig och sammanbiten David Laksola  

 

I övrigt vill vi bara uppmana alla att besöka Gästis som vanligt för Uppsnack 18.30 där lagens ledare kommer och svarar på frågor. Detta sker inför samtliga DIV 4 matcher även i år efter önskemål från er alla grönsvarta supportrar där ute både på Facebook och ni som är på plats. 

 

Information om Förköps biljetter till DERBY den 1-Juni

Vi har även ett derby där vi kommer under morgondagens match att börja sälja förköps biljetter för en enklare och smidigare match dag för både oss som arrangör men samtidigt för er som publik.Förköps biljetterna kostar som en vanlig entré 50 kr medan köper du en biljett i luckan till Matchen så kostar de då 70kr. Alla med årskort går in som vanligt. Så passa på att köp din biljett i morgon i luckan till Matchen den 1-Juni. 

 

 

 

 

 

 

2018-05-16

Derbyhelg 1:a och 2:a juni 2018

Torsåkers IF och Hofors AIF har gemensamt beslutat att inte söka tillstånd för användning av bengaler och knallskott i samband med de båda seriematcherna den 1:a och 2:a juni.
Detta innebär att det kommmer att vara totalförbund mot att använda bengaler, knallskott eller liknande produkter inne på Torsåkers IP och Stålringen.

Låt oss tillsammans skapa en fin fotbollsstämning och trevligt Tifo.

(Tifo är en förkortning av italienskans tifosi (fans, supportrar) och syftar på när supportrar hyllar sitt lag genom att göra läktararrangemang, framförallt inom organiserad fotboll. Tifokulturen växte fram i Italien och Sydeuropa under sent 1960-tal och tidigt 1970-tal då supportrar började träffas på en mötesplats för att organiserat stötta sitt lag på bortamatcher genom banderoller och flaggor. Vanliga beståndsdelar i tifot är konfetti, tygmosaik, creperullar, ballonger, banderoller och flaggor. Större, mer genomarbetade arrangemang kallas koreografier. Tifoarbetet utförs oftast av lagets tifo-grupp eller ultras.

Vi vet att matcherna väcker stort intresse i hela Gästrikland, och vi har här möjlighet att visa upp "Västra Gästrikland" fina och stora fotbollsengagemang.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen Torsåkers IF

2018-05-03

 

Tors Loge 2018

För dig som är dansintresserad eller vill träffa folk välkomnar vi till logdans i Torsåkers hjärta. Vi från Torsåkers IF samt våra samarbetsföreningar SMK Hofors och Hofors HC hälsar er hjärtligt välkomna i sommar!

 

Danser 2018

 • Lörd 12 maj  Blenders
 • Lörd 19 maj Casanovas
 • Lörd 2 juni Expanders                                                              
 • Lörd 16 juni Sannex. På dagen storloppis på Logen 
 • Lörd 30 juni Voize
 • Lörd 7 juli Bluegrass festival
 • Lörd 14 juli Jannes
 • Lörd 28 juli Per-Håkans
 • Lörd11 augusti Wahlströms
 • Lörd 18 augusti Spel-Stinas festival  

 

Öppet tider: 21.00-01.00

Entré: 160 kr 

2018-04-26

Idag har Torsåkers IF representerats i skolan genom David Laksola (sportsligt ansvarig) tillsammans med Daniel Wallberg Tränare F06, Daniel Damm Tränare P07 och Ulf Wårvik Tränare P09/10 Varit på Solberga skolan och informera och affischerat om årets ungdomsträningar. Vi söker dig som vill vara med och prova att spela fotboll tillsammans med oss. vi uppmuntrade alla barn och ungdomar att komma och prova på en träning tillsammans med oss.

 

Vi tillsammans med SKF har gjort ett samarbete där vi skänkte 30 bollar till eleverna på olika sätt. Alla barn i Förskoleklassen fick en varsin boll att ta med hem för att spela och leka med. Samt att vi skänkte ungefär 10 bollar som alla eleverna kan använda på rasterna. Detta gör vi för att vara med och bidra till en aktiv fritid.

 

Vi hoppas nu att du som förälder hjälper just DITT barn till att prova på Fotboll tillsammans med oss. Vill du komma i kontakt med tränare eller ansvariga för den åldersgrupp som ditt barn ska träna med så har vi kontaktuppgifter nedan.

 

Glöm inte bort att anmäla ditt barn till Stannos fotbollsskola 2018 Vi kommer inte att arrangera landslagets fotbollsskola då vi hittat en helhetslösning tillsammans med Stanno för att stärka Vårat eget varumärke tillsammans med dom. Vi hoppas att ni kommer och är med på den första upplagan.

Anmälan görs här !


2018-04-20

Ett bra och engagerande möte. Mycket information men också några viktiga beslut.

Som alla, oavsett vad man gör nästan, så är fokus på GDPR. Vi börjar få bra koll och efter nästa styrelsemöte kommer vi ut med hur just vi kommer att arbeta med GDPR.

Vi har sagt att vi inte ska göra så mycket nytt utan förädla och utveckla det vi redan gör men blir ändå lite nytt i år. Det som händer är att vi har påbörjat samarbete med Solberga skola, känns väldigt intressant. Mer info kommer om det.

Vid årets Årsmöte så valdes 3 nya personer in i styrelsen, Lars Hedkvist, Jan Juhlin och Marie Wirhén.

Vi kommer att presentera dess här och först ut är 3 snabba frågor till Jan Juhlin,

Vem är Jan Juhlin ? Jag är Torsåkersbo med stort intresse för idrott och ett stort hjärta för bygden

Har du själv spelat fotboll i Torsåker ? Ja som ungdom. Men har faktiskt gjort en A-lagsmatch, blev inropad i sista stund, fick då avbryta träningen för jag var ungdomsledare då :)

Varför valde du att tacka ja till styrelsen ? För att dra mitt "strå till stacken" och jag kommer framförallt vara länken ungdomssidan till styrelsen. Sen är det otroligt viktigt för bygden med en aktiv förening och det är precis vad Torsåkers IF är.

Stort tack Janne ! 

Nästa styrelsemöte är torsdag 17/5 kl 18.30 på IP

/Birgitta, ordförande

 

#visesihofors2018

#TIF1910

 

2018-04-18

Nyförvärv 4 inför 2018

Bara dagar innan serie starten har Torsåkers IF förstärkt truppen med en nygammal spelare som väljer att återvända till grön svart randiga krigarna. En spelare som har varit ute på ett kortare äventyr men som nu väljer att spendera fotbolls spelandet 2018 på vindarnas tempel. Varmt välkommen tillbaka säger vi till #19 Rikard Eriksson som nu kommer spela i tröja #14.

Välkommen tillbaka till Torsåkers IF, hur är känslan att vara tillbacka i den grön svart randiga tröjan ?

- Känns riktigt kul att få komma tillbaka till Torsåker Igen!.

Hur har tiden i Valbo FF varit ?

- Det har varit bra. Varit mycket skadad men har lärt mig mycket och haft väldigt roligt.

Vad är dom största skillnaderna i Torsåkers If från när du gick till nu tycker du efter dom första träningspassen ?

-Svårt att säga, har inget bra svar på den frågan just nu efter 3 pass med truppen.

Vad har du fått för intryck av truppen ?

- Bra sammanhållning som det alltid varit, har väldigt kul ihop. Tror det kan bli en bra säsong då vi har många spännande spelare.

Vad har du för individuella målsättningar med 2018 ?

- Spela så mycket fotboll som möjligt igen och ha roligt.

Vad tror du om eran chans nu inför seriestarten i både DIV 4 och DIV 5 nästa vecka ?

- Tror vi har bra chanser i båda serierna. Jag tror och hoppas av vi ska va med i toppen och kriga i båda serierna.

Sista frågan hur ska de bli att få komma hem till vindarnas och vara på hemmaplan igen ?

- Ska bli väldigt kul att spela i den grön/svarta tröjan igen, är riktigt taggad på att matcherna ska starta.

 

Huvudtränaren David Laksola kommenterar övergången.

Vi är väldigt glada att Rikard som egen produkt väljer att komma hem till en stark trupp, en övergång som Rikard själv har valt att göra och vi endast kan tacka för att han valt att komma hem till oss. Vi jobbar ständigt med att lotsa ut dom egna produkterna till bra föreningar på högre nivå för att få en bra fotbolls utbildning för att sedan kunna återvända hem. Nu vart de tidigare en förväntat för Rikard utifrån ett skade samt 2017 men vi kommer fortsätta att jobba för att Rikard ska ta steg tillsammans med oss.


2018-04-17

Säsongs start 2018

 

 DIV 5, DIV 6 men sällan har vi kunna tittat på båda kommunens lag i DIV 4, men i år 2018 ska vi få bevittna slaget om Hofors kommuns bästa fotbollslag.

Vi kommer även att kunna se ett helt gäng ungdomsmatcher, 3 mot 3 sammandrag på Torsåkers IP den 3-Juni ett sammandrag för dom absolut yngsta.

Vi kröna fotbolls året 2018 med att arrangera landskamp på Torsåkers IF för U18 i september månad.

Vi hoppas att ni kommer att följa oss under året och ni glömmer väl inte att anmäla er till Stanno och Torsåkers IF fotbollsskola anmäl er här!

Eller att beställa ett säsongs kort som både gäller under DIV 4 & DIV 5 matcherna. Beställ ditt kort här!

 

DIV 4 programmet ser ut enligt nedan..

23/4 kl:19,00 Torsåkers IF-Järbo IF  O.B.S Stålringens IP

27/4 kl:19,00 Norrsundets IF-Torsåkers IF

4/5 kl:19,00 Torsåkers IF - GGIK  O.B.S Stålringens IP

8/5 Kl:19.00 IK Huge - Torsåkers IF

11/5 Kl:19.00 Ockelbo IF -Toirsåkers IF

18/5 Kl:19,00 Torsåkers IF- Stensätra IF

23/5 Kl:19,00 Brynäs IF-Torsåkers IF

1/6 kl:19,00 Torsåkers IF-Hofors AIF

10/6 kl:15,00 Valbo FF - Torsåkers IF

12/6 kl:19,00 Forsbacka IK-Torsåkers IF

15/6 kl:19.00 Torsåkers IF- Hagaströms SK

20/6 kl:19.00 Järbo IF-Torsåkers IF

29/6 kl:19,00 Torsåkers IF-Norrsundets IF

3/8 kl:19.00 GGIK - Torsåkers IF

11/8 kl:15.00 Torsåkers IF- IK Huge

18/8 kl:13.00 Torsåkers IF- Ockelbo IF

24/8 kl:19.00 Stensätra IF-Torsåkers IF

1/9 kl:14.00 Torsåkers IF-Brynäs IF

7/9 kl:19.00 Hofors AIF-Torsåkers IF

15/9 kl:15.00 Torsåkers IF-Forsbacka Ik

23/9 kl:15.00 Torsåkers IF-Valbo FF

30/9 kl:15.00 Torsåkers IF-Hagaströms SK

 

För att följa serien gå in på länken här!

 

 

2018-04-07

De är nu dags att beställa ditt säsongskort inför fotbollssäsongen 2018 med kortet går du in på både div 4 & div 5 matcher i sommar. Hoppas du väljer att beställa ditt kort genom oss.

 

Kostnaden är 350 kr Som du betalar i entrén när du kommer på matchen! 

Beställ ditt kort här !

 


2018-04-07

Stort TACK till er alla som valt att vara Stolpfadder. Är ni inte Stolpfadder men vill bli, swicha 200 kr till 123 551 22 98, ange namn och vad ni vill det ska stå på stolpen.

Vad kommer då att hända i spåret i år ?

När snön är borta kommer det att köras ut stenmjöl och spån för att förbättra och jämna ut underlaget. Det kommer att gynna både sommar och vintersäsongen. Röjning av sly sker löpande av "Spårgruppen".

Skulle ni vilja vara med och jobba i spåret så kontakta Roger Wallqvist,  070-508 39 34

Hälsningar

 

Torsåkers IF 

#visesihofors2018

 

 

2018-03-26

Årliga årsmötet är avklarat.

11 deltagare och mötet leddes av Roger Wallkvist med den äran.

Så här ser styrelsen ut 2018:
Ordförande: Birgitta Osmund Eriksson
Vice ordf: Marin Huld
Kassör: tv Anna-Karin Gustafsson, adjungerad
Sekreterare: Alva Persson
Ledamotöter: Lars Hedkvist,

Pernilla Strömberg, Jan Juhlin och Marie Wihrén

3 suppleanter ska tillsättas under året.

 

Valberedning Stefan Lindkvist och Bosse Lindström

 

De som slutat i år är Anna-Karin Gustafsson Tommy Karlsson och Daniel Damm

 

Ett STORT TACK till avgående styrelsemedlemmar som fortsätter med andra uppdrag i föreningen och ett VARMT VÄLKOMMEN till nya styrelsemedlemmarna.

 

Nu startar vi fotbollsåret 2018 !

 

Glädje - Gemenskap - Stolthet

 

Hälsningar

 

Birgitta 

2018-02-24

Välkommen till Torsåker IF´s Årsmöte

söndag 25 mars kl 18.00, Torsåkers IP

 

På årets årsmöte ska det beslutas om nya stadgar. Dessa behöver uppdateras utifrån vår verksamhet idag. Handlingar till Årsmötet kommer att finnas på plats. Ordförande för årsmötet är Roger Wallqvist.

Vi bjuder på fika. 

Varmt välkommen till årets Årsmöte !


http://www.torsakersif.se/Media/Inbjudan%20A%CC%8Arsmo%CC%88te%202018.doc 

 

2018-02-02

Valbo Cupen bryter av försäsongen

80 dagar kvar till serie start i DIV 4 och endast 22 dagar till DM rullar i gång för herrarna så kan man konstatera att de har varit en bra försäsongs träning efter en Bilma cup som inte gick som förväntat. Spelarna känns laddade och många av spelarna känns laddade inför säsongen 2018.

I Helgen rullar Valbo Cupen i gång med start lördag den 3/2

Matcher i cupen

3/2 kl:15.00  Persien

3/2 kl:17.00 Åbyggeby

3/2 kl:19.00 Järbo IF

Alla matcher kan ni följa på FB-sidan om ni inte kommer till Anderbergs hallen

175 

2018-01-24

Gemensamt jobbar vi för att sänka ungdomsarbetslösheten i länet. Det här är en del i vårt samhällsengagemang i Torsåkers IF.

Idag har vi genomfört vår första Speedmeeting, en lyckad dag. 

12 företag och 30 ungdomar träffades idag, ungdomarna fick möjlighet att presentera sig och lämna sitt CV, företagen fick möjlighet att träffa ungdomarna och berätta om sina verksamheter.

Målet är praktik men att bara få träffas och knyta en kontakt är det viktigaste.

Stort TACK till alla som var med idag

Nästa Speedmeeting är v 38 2018

2018-01-13

Hofors Idrottsgala är en gala för att lyfta föreningslivet i kommunen, årets gala är lördag 10/2.

Till årets gala är Torsåkers IF nominerad och sen en av finalisterna till Årets Förening. 

Det är otroligt hedrande att vara nominerad och sen dessutom en av finalisterna. Att bli uppmärksammad är svårt att sätta ord på men ger massor av energi och bekräftelse på att vi gör rätt saker.

Det här är någon vi alla gemensamt i Torsåkers IF gör tillsammans !

2018-01-07

Tillsammans sänker vi ungdomsarbetslösheten!

-      Välkommen att delta på vår speed-date i Hofors !

Gävleborgs län har under en lång tid toppat listorna för ungdomsarbetslöshet i Sverige. Det är något vi i föreningarna vill ändra på, och vi behöver hjälp av er företagare. Vi ber er företag att hjälpa oss med att bidra med praktikplatser för arbetssökande ungdomar hos er.

Vi samordnar en speed-date där ni som arbetsgivare möter arbetssökande ungdomar för korta speed-date intervjuer under en timmes tid. Vårt gemensamma mål är att ungdomarna ska komma ut i värdefull praktik. Praktik är en väg för ungdomar att få en första rad på sitt CV och knyta kontakter för att komma in i arbetslivet eller ta steget till vidareutbildning.

Vi bjuder in dig till speed-date onsdag den 24/1 klockan 07.30-09.30 på Folkets Hus i Hofors.

Då hoppas vi att Du är med oss för att sänka ungdomsarbetslösheten!

Vår speed-date är en av många denna vecka. Vi samarbetar med Brynäs IFs sociala verksamhet En bra start, där vi tillsammans med idrottsföreningar i Gävleborg och våra starka partnernätverk ska sänka ungdomsarbetslösheten. Vi gör det genom att via praktik öppna dörrar till näringslivet för arbetslösa ungdomar på vår ort och i hela Gävleborg. Vi kallar denna modell för Vägen in.

Vi hoppas att du och ditt företag är engagerade och kommer att delta, anmäl dig direkt till

Torsåkes IF, birgitta.thomas@osmund.se eller via telefon 073-822 50 56

HAIF, johgrohof@gmail.com eller via telefon 070-512 07 35

HHC, emilielindberg@live.se eller via telefon 070-259 56 75

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans sänker vi ungdomsarbetslösheten i Gävleborg!

http://www.torsakersif.se/Media/Inbjudan%2020180124.docx%2C%20alt%202.pdf

2018-01-05

Bilma Cup 2018

Nu är de dags. Mindre än 24 timmar kvar till de är dags för TIF-A att ta plats i bilarna och åka till Ockelbo för att prestera och försvara Bilma Cup. En turnering med stor erfarenhet och som de stod i cup bilagan, för oss som var på plats i dag en turnering som står för Spänning-Folkfest-Tradition.  Här är Torsåkers IF spelschema under helgen.

Lördag den 7 januari

09.30 Sandvikens IF Internationell DIV 6

12.00 Hofors AIF DIV 4

13.30 Jädraås DIV 6

15.00 Norrsundet DIV 4

Här är truppen som åker upp till Bilma i morgon. 

#30 Jakob Markarian

#90 Jesper Olsson 

#2 Linus Englund

#3 Fredrik Lindberg

#5 Johan Lindkvist

#6 Isak Högblom

#10 Mattias Magnusson

#11 Marcus Ericsson

#15 Linus Wårvik

#17 Andreas Ohlsson

#19 André Kuismin

#20 Linus Lindkvist

#22 Gustav Sunell

#47 Alexander Skråmo

Vi hoppas på massivt publikstöd av er alla TIFARE för nu ska vi tillsammans ta oss till slutspel...

För Er som inte kan komma så uppdaterar vi på FB sidan länken finns Här

2017-12-30

Torsåkers IF vill tacka alla för det här året och önskar alla ett riktigt

GOTT NYTT ÅR !

Hälsningar

Birgitta 

Ordförande 

2017-12-24

Torsåkers IF Lucka 24

Vi från Torsåkers IF

Önskar er alla en riktigt God Jul

Önskar TORSÅKERS IF

2017-12-20

Torsåkers IF Lucka 23

Med dan före dopparedan i samarbete med Enerco Group

Dan före dan är här och i dag är den längsta dagen av dom alla för dom flesta barnen, väntan på att julafton kommer och att klapparna får öppnas och känslan av att Julaftons morgonen kommer är stor. Vi tillsammans med alla barn känner i gen känslan men vi bär den oftast inför serie start varje år. Känslan är den samma att få kliva fram och börja tävla om poäng i gen efter en lång väntan. Som ni såg i gårdagens lucka är de ett späckat schema vi har framför oss och de kommer dyka upp mer eftersom och allt vad som händer följer ni så klart på www.Torsakersif.se eller på Facebook, Instagram eller Youtube. Vi jobbar för att du ska känna dig delaktig i verksamheten.

Verksamheten i dag är beroende av att alla hjälps åt och vi försöker hela tiden utveckla oss. I dagsläget söker vi fortfarande några poster och en större Torsåkers IF grupp inför 2018 då några har valt att avsluta eller byta poster inom föreningen. Vi har 71 roller i föreningen. Detta gör att vi kan vara så pass inriktade så ingen behöver göra allt utan alla kan göra något. vi kommer här att vissa upp vilka poster som är tomma för tillfället och som vi söker efter inför 2018. Skulle du känna dig intresserad av att veta mer vad dom olika posterna innebär kontaktar du antingen David Laksola eller Birgitta Osmund-Eriksson.

 

SÅ känner du spontant nu att ja jag vill vara med och hjälpa till med exempelvis ungdomssektion, ja då kontaktar du oss direkt. Vi jobbar med projektet Fler som gör mindre där vi ser att alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Detta innebär att vi får ett levande samhälle men vi får även en mindre arbete börda på alla. Nu kan man även tänka sig att gud va tomt de är men de finns namn som är intresserade men inte tackat till 100% ja inför 2018 så vi kommer att fortsätta att uppdatera hemsidan när vi får namn till dom olika posterna. under Januari februari kommer vi att presentera personer som väljer att vara med. Så håll ögonen öppna. 

Vi tackar så klart för allas engagemang under 2017 och vi siktar mot ett en bättre 2018 tillsammans med alla ideella krafter och alla våra samarbetets partners. En av dom är Enerco Grruo som önskar alla en riktigt God Jul

2017-12-20

Torsåkers IF Lucka 22

Med inför 2018 i samarbete med ICA Torcenter

Då va de dags att presentera en grov planering av evenemang som Torsåkers IF driver eller kommer vara delaktiga i. Vi vill ge en en inblick i hur de ser ut över ett år med Torsåkers IF. 2017 va ett kanon år med besökare på TIF evemenag och vi hoppas att ni kommer även 2018.

Januari 

6-7 Januari Bilma Cup

A-laget ska åka och försvara segern förra året med start lördag

V.4 Vägen in

Är ett samhällsprojekt som vi tillsammans med våra 10 andra föreningar i Ett Bra Nätverk och 7 SHL klubbar kommer jobba för att sänka arbetslösheten bland ungdomar. Vi vill vara med och försöka bidra till att ungdomar kommer ut i arbetet. Vi har ca 133 arbetslösa ungdomar mellan åldrarna 18-25 i Hofors kommun.

26-28 Januari Göransson Cup

Ungdomsturnering i Sandviken som flera av våra lag kommer vara med och delta i.

Februari

10-Februari Idrottsgalan Hofors

24-Februari DM Herrar match 1 Hille IF Gavlevallen kl:10.00

Mars

4-Mars DM Herrar match 2 Hofors AIF Stålringen Kl:10.00

11-Mars DM Herrar match 3 Brynäs IF Jernvallen kl:12.15

17-Mars Träningsmatch Herrar Motstånd Ej klart Stålringen Kl:13.00

23-Mars Träningsmatch Herrar Årsunda IF Stålringen Kl:19.00

April

7-April Träningsmatch Herrar Korsnäs IF  borta Tid EJ klart

14-15 April TIFY Cup Helg 1

15-19 April Herrarna Träningsläger Alicante

20-April DIV 4 startar

22-April DIV 5 Startar

21-22 April TIFY CUP helg 2

30-April Valborgsmässofirande IP

Maj

5-Maj Föreningsdag

Under försäljningsdagen kommer föräldrar,Spelare,ledare och föreningen att dels ha föreläsningar,upptaktsträffar, träningar och information. Denna dag gör vi för att stärka Gemenskapen mellan grupperna och mellan föräldrarna. En mycket intressant dag för alla berörda

Juni

2-Juni TIF Dagen "Preliminärt"

9-10 Juni Landslagets fotbollsskola

27-Juni  VM Kväll

Juli

6-8 Juli Blugrass festivalen

September

28-September TIF-Avslutning

Är en kväll där vi spelar och leker fotboll tillsammans mellan grupperna. En uppskattad kväll där Glädje-Gemenskap- Stolthet står i fokus

Oktober 

7-Oktober Byggdemarknaden

November

10-November Spökstigen

December

24-December Julaftons morgon

2017-12-20

Torsåkers IF Lucka 21

Med Torsåkers IF i samarbete med Handelsbanken

Vi förstår er att ni inte hinner sitta och läsa allt så i dag kommer de en film i stället klicka på Handelsbankens logga så kommer den.

2017-12-20

Torsåkers IF Lucka 20

Med Matilda Andersson  i samarbete med Family House

Nu vankas de snart till julafton och de är bara 4 dagar kvar innan de är dags att öppna upp den sista luckan i julkalendern, ställa fram julskinkan, öppna klapparna och vänta in den där röda gubben som vi kallar för Jultomten. I dagens lucka tar vi snack med en driven kraft inom Torsåker och Torsåkers IF varmt välkommen till lucka 20 med Matilda Andersson.

Hej vad har du för funktion i föreningen, vi brukar se dig på spökstigen, Valborgsmässofirande och några av dom andra evenemangen?

-Ja, jag sitter med i arrangörsgruppen, Ser till att när det inte är fotboll i byn, händer det lite annat runt omkring, på, under och över vindarnas. Ibland gräver jag  gravar till spökstigen ibland  flyger jag helikopter. ”Det var riktigt roligt” Men vi behöver påfyllnad av kreativa personer som vill hoppa med och hjälpa till i arrangörsgruppen. Allt från att hjälpa till med som du sa sista april firande till derbymatcherna. Sen är jag mamma till Gustav i TIFA och Stina (numera HAIF) och dom vill man ju också hinna följa. Maskoten TIFY ligger mej också varmt om hjärtat!!

 Hur kommer de sig att du är engagerad i Torsåkers IF ?

- Torsåkers IF har jag alltid varit engagerad i. Jag har själv åkt skidor, spelat fotboll och varit gympaledare i föreningen. Min mamma hade också stort hjärta för TIF och under 80-talet var det hon som tillsammans med Ove Winges och Haglund som stod för nöjeslivet i föreningen.

 Om du skulle sätta tre ord på föreningen Torsåkers IF vilka tre ord skulle de bli ?

- Stora brinnande hjärtan

Är de något evenemang du saknar inom Torsåkers IF som du har en dröm om att skapa ?

- Önskar att vi vågade satsa lite nytänkt angående logen. Vi har ju planer men det är ju stora ekonomiska frågor och krävs enormt med arbete! Men logen tror jag att vi kan använda till mycket. Men vi har ju redan ganska stora evenemang, men min tokiga hjärna arbetar ju hela tiden så man vet aldrig. Inget är ju omöjligt.

Intressant vi får väl se om de blir något nytänkande där. Men vilket av alla evenemang inom föreningen ligger dig varmast om hjärtat.

- Oj, allt är kul när man väl står där. Men vägen ditt är ju mycket jobb, men när man får se glädjen i barns ögon det är en fröjd, så spökstigen är ju kul samt när man ser ögonen på  David när han tar ton i "Glad så som fågeln" i TIF-Kören den är ju oslagbar...

Dom flesta såg dig senast på Gästis i en omtyckt julshow, hur kommer de sig att du engagerar dig i de?

 - Show, show, Jag har ju förutom min heltidstjänst på Entré Ungdom, ett eget företag MELLOTILDIS och då har man möjlighet och göra små uppträdanden här och där!! Julshowen på Gästis var fantastiskt kul!!

 Vad har du för planer inför nästa evenemang eller är de hemligt, och vad har du för nästa evenemang ?

- Granliden behöver lite uppträdande på nyårsafton, 19 januari kör jag även karaoke där, men nästa stora projekt är "The night show" i mars, det bokar man genom Lars Lilja och dom showerna brukar det vara ett jävla drag på!!

Vilket evenemang inom Torsåkers IF är ditt nästa uppdrag ?

-Ja då blir det väl sista april då, men då jobbar jag ju. Kväll. Sen längtar jag ju till derbymatcherna. Kommunlagen ska göra upp om vem som är storebror eller lillebror. Sen tror jag att ni kommer att få höra mej i sommartorpet då jag avlastar Haglund när han inte kan. Jag kan inte ersätta Johan, men någon måste ändå göra jobbet. Sen nämnde även Magnusson att han var intresserad av att sätta upp en show tillsammans med mig, vad de kommer sluta är de ingen som vet men de kanske kan vara ett nytänkande på Tors loge

En sista fråga om du skulle få välja mellan att sjunga med HP eller Roger Pontare i vindarna viskar vem skulle du välja och varför ?

- Den var svår jag tror jag tar båda.

Som ni hör så är de en tankeverksamhet som aldrig slutar att snurra, detta symboliserar både arrangemangs gruppen men även Torsåkers IF. Vi är ständigt i utveckling och på ständig språng. Vi tackar Matilda för pratstunden och i morgon bjuder vi återigen på en ny lucka och en inblick i föreningen. 

2017-12-19

Torsåkers IF Lucka 19

Med presentation av den sportsliga verksammheten i samarbete med Vermigrön

Vi har tidigare i luckorna lyft fram de andra benet som föreningen jobbar med i form av samhällsengagemang som vi samlar under Gemenskap Torsåker. Dag ska vi presentera den sportsliga verksammheten som vi bedriver med över 150 Aktiva ungdomar och 25 ungdomsledare. Hoppas din bild av Torsåkers IF blir tydligare i form av julkalendern 2018 där vi försöker lyfta fram dom olika områdena inom föreningen. 

Den sportsliga organisationen är uppdelad i ungdomssektion och Herrsektion. i den bästa av världar har vi även haft en damsektion för våra ungdomar men där är vi inte och vi jobbar i stället med att ha ett bra samarbete med Hofors AIF.

Ungdomssektionen

Ungdomssektion är basen i den sportsliga organisationen för att vi ska få till spetsen som får ses som i dagsläget är herrsektion och herrlaget. Utan dessa delar mår vi inte bra som förening, och utan dessa delar kan vi aldrig göra samhällsengagemangen heller. Vi har i dagsläget 5 ungdomslag och en boll och lek grupp. Åldrarna för respektive ålder ser ni i skissen.

I Ungdomssektion sitter alla ledare som sköter den dagliga driften med träningar och matcher, sedan sitter de även externa personer som är med på mötena och hjälper till runt omkring med saker som ska göras eller fixas för att ledarna ska kunna få stöttning och avlastning.

Herrsektion

Herrsektionen drivs likt ungdomssektion av ledarna i den dagliga driften som i sin tur har med externa som hjälper till med allt från kontakt med befintliga spelare och ser till att dom är nöjda med hur våran tävlingsverksamhet bedrivs. För under herrsektion ligger matmiljö DIV 4 och DIV 5 där DIV 4 är en ren och skär tävlings verksamhet som går ut på att vinna så många matcher som möjligt.  DIV 5 är mer en inkörs port för våra ungdomar och även dom som är på gränsen att vara med i DIV 4. Vi ser en stor vikt vid att båda  match miljöerna mår bra och att vi kan skapa en möjlighet för så många som möjligt att vara kvar i Torsåkers IF oavsett ålder eller ambition.

Så hur mår den sportsliga organisationen frågar vi oss nu föreningens ansvarige David Laksola?

- Föreningens sportsliga sida mår bättre en på många många år, vi har dels skapat en stolthet i att spela i Torsåkers IF A-lag, den stoltheten har varit borta under många år. Men nu ser vi att vi får ungdomarna att vilja spela i Torsåkers IF och detta är en förutsättning för att vi ska lyckas på lång sikt.

Hur har ni jobbat för att skapa den verksamhet ni har i dag ?

- De finns bara en sak för att nå dit man vill och de är hårt arbete och en långsiktighet för att få en varaktighet. Allt för många föreningar som går bra under några år slutar oftast med att man hamnar tillbaka på ruta 1 inom några år. Den resan har vi redan gjort och nu jobbar vi med att stärka upp så de inte ska bli så igen för oss.

Om du får delge några exempel på den långsiktighet ni har arbetat efter ?

- Ja för 5 år sedan när vi startade arbetet stack jag och resten av ledarna ut hakan och sa att vi ska spela i div 4 om 3 år och de gjorde vi inte men året där på spelade vi 4an och jag är övertygad om att vårat sätt att arbeta har varit rätt dels med hur vi har rekryterat spelare, jobbat med gruppen men även hur vi har strategiskt tagit olika delar.

Alla minns nog tiden där ni stack ut hakan och skulle vara bäst, ni va älskade att retas med av alla som de oftast blir. Hur har tankarna gått själv och vad tror du att ni kan göra över 5 nya år?

- Om jag får spåna fritt så i min värld och i mina tankar om jag får titta i spåkulan fritt fram 5 år i tiden utan att tänka på vad saker och ting kostar och om saker och ting är möjligt eller ej så tror jag med den kraft som finns just här och just nu så är jag övertygad om att vi skulle kunna vinna DIV 3 och vara aktuella för DIV2. Med egen konstgräs plan och en större anläggning.

Högt uppsatta mål men vad skulle krävas av er för att ta er ditt ?

- Ja de är högt satta mål men orealistiska eller inte vet jag inte utan du fråga och du fick ett snabbt svar utifrån vad jag tror vi skulle kunna lyckas med. vi har en enorm kraft i bygden och föreningen. De räcker lång och vi har en bra ungdomsverksamhet som fostrar bra spelare att. Kan vi fortsätta med de och sedan få hem dom inom en 5 års period bättre en dom gick så är de ingen omöjlighet att de skulle kunna ske. Men de va helt utifrån vad jag tror vi skulle kunna lyckas med men sen är de ingen målsättning vi har i dagsläget utan vi ska fortsätta att fostra bra spelare till vårat A-lag och vara en samhällskraft i bygden. Men de är alltid roligt att titta vad man skulle kunna tänka sig.

Stort tack för din tid och jag tror som många med mig höjer på ögonbrynen när dom läser denna lucka men väldigt intressant läsning om dina tankar. Vi tackar även dagens samarbetspartner Vermigrön.

2017-12-18

Idag har Torsåker IF haft sin årligaupptaktsträff på Gästgiveriet i Torsåker.

Under middagen presenterades Torsåkers första nyförvärv på ledarsidan och det är ingen mindre är Per Jaktlund!

För den oinsatte så är 55åriga Jackis född och uppvuxen i Torsåker, närmare bestämt Råbacka. I dagsläget bor Jaktlund 150 meter ifrån IP tillsammans med sin fru och tre barn. Två av dem spelar fotboll varav den ena i Torsåkers herrlag. Jaktlund gjorde sin debut i Grönsvart redan i början på 70-talet och har varit Torsåker IF trogen sen dess. Förutom att han var ledare i kommunens andralag Hofors AIF under 2 säsonger på 90-talet så är Torsåker den enda klubb som Jackis har representerat. 

Jaktlund kommer närmast från Flicklaget 02 och innan dess var han ledare för den talangfulla 99 kullen så det är ingen nykomling inom ledarskap som nu ansluter sig till en redan stark ledargrupp.

Under upptaktsträffen berättade Jaktlund att han alltid följt herrlagets framfart och haft bra koll på seniorerna. Jaktlund var en av orsakerna till att Laksola skrev på för Torsåker inför säsongen 2013 då han på den tiden satt i föreningens styrelse och jobbade med att få hit just David.

När Torsåkers flicklag lades ner efter årets säsong så gick Jaktlund i tankar på att sluta helt med fotboll men samtidigt så har fotbollen varit en central del i hela ens liv och det var just det som ledde till att han hoppade på sitt nya uppdrag som ansvarig ledare för division fem laget."Jag tycker man har varit rätt nära ledarna trots att jag tränat juniorlagen, framförallt HP. Han ser jag upp till och han är en av anledningarna till att jag tackade ja" - Jaktlund om att tacka ja till erbjudandet som ansvarig ledare för division fem laget.


Jaktlunds fokus i herrlaget kommer främst att vara matchansvarig för utvecklingslaget i 5an. I samråd med Laksola och övriga ledare så kommer ett lag tas ut varje match och därifrån har Jaktlund mer eget ansvar för genomförande och se till att Torsåker tar hem alla tre poäng.

"Det minsta man kan begära av en spelare är att ta i och kämpa så det är något jag ska försöka förmedla till spelarna"  Så lät det när Jaktlund presenterade sin filosofi för spelarna under upptaktsmötet.

Torsåker Media tog ett snack med fotbollsansvarige David Laksola angående Per Jaktlund

Varför föll valet på att låta Jaktlund bli ansvarig ledare för div fem laget?

- Vi valde Jaktlund för att vi ville ha en tydlig ledare som viste om organisationen och som alla grabbar känner den början. Jaktlund va ett självklart val för oss och de va roligt att han ville vara med.

Fanns det en tanke med att ni värvade från egna ledet?

- Ja de va självklart, vi vill gärna ta från dem egna leden så länge de inte stör den ordinarie verksamheten. Individen har varit i fokus tidigare och nu vart de så att jaktlunds tjejer flyttade till Hofors AIF och då stod Jaktlund utan uppdrag så de va inge problem att få hit han.


Vad kommer Jaktlund bidra med till herrlaget?

- Jaktlund kommer bidra med stor erfarenhet, bra kunskap om lokalfotbollen och framförallt en väldigt trygg och lugn ledare i en annars väldigt hetsig ledargrupp


Hur gick rekryteringsprocessen till?


- Vi har inte haft en aktiv proces utan vi har tittat var behoven fanns och vi såg att behoven finns för att vi ska fortsätta att utveckla bra fotbollsspelare och framförallt kunna ha en bra nivå i div fem,  då krävs de att vi har en ansvarig där som ger allt. Efter de började vi fundera vem och vad vi sökte. Jaktlund var ett namn som kom upp på topp tre direkt så väldigt roligt att han väljer att vara med oss.

Titta mer från upttaktsträffens och ett längre samtal med Cheftränare David Laksola Här.

2017-12-18

Torsåkers IF Lucka 18

Med ikonen i samarbete med Kickis Blomster 

I dag lyfter vi fram ett välkänt ansikte för alla Torsåkersbor och i synnerhet Torsåkers IF. Per-Olov Englund, allmänt kallad Poe, är huvudtränare i P03 och har varit en del i Torsåkers IF ungefär lika länge som föreningen har funnits(1910). Skämt och sido så har Poe varit en av föreningen trogna ledare under många år och han har även haft en fotbollskarriär i föreningen. Bland annat var han med och tog TIF till div 3 när det begav sig.

Poe, när satt du din fot i föreningen för första gången?

- 1974-75 började jag träna, först var man knott och sedan mygg. Jag tränades av Per-Anders Nyman.

Några andra kända torsåkersnamn som var med i samma lag?

- Några av dem var Dennis Berglund, Henka Persson och Johnny Ferlin.

Hur länge har du tränat P03?

- Sedan dom var sju år, så 2010.

Har du tränat något annat lag tidigare?

 -Jag har tränat 74:orna, 94:orna och seniorlaget ett halvår.

Största merit inom din karriär som fotbollsspelare i TIF?

-Jag har ju faktiskt spelat A-lags-fotboll i fyra decennier, det är det nog inte så många andra som kan säga. 70-talet, 80-talet, 90-talet och 2000-talet.

Om du ser tillbaka på P03s säsong, finns det något du minns extra mycket?

- Det finns så mycket, det händer ju saker hela tiden som är minnesvärda. Ska jag säga en sak så är det nog veckan på Gothia Cup. Det har vi sett fram mot länge och det var kul att vi kom iväg.

Vad tycker du om TIF som förening?

- Det är en bra förening. Den är kamratlig och hjärtlig och har varit så i alla år.

Vad har du för mål och förväntningar inför kommande säsong?

- Att vi ska få alla att dribbla framåt mot mål. Göra sin gubbe i rätt riktning.

Stort tack för ditt fantastiska engagemang och din stolthet för bygden och föreningen, vi hoppas att du kommer vara med oss i många år framöver. I dag har Kickis Blomster ett fantastiskt erbjudande, hela 50% på dessa tomtar fantastiskt... Besök Kickis blomsterhandel

2017-12-17

Torsåkers IF Lucka 17

Med Julafton i samarbete med Logårdens Håratelje

Som ni kunde Läsa i Lucka 16 så jobbar vi med många projekt runt sammhället och inte bara idrott. Med 1 vecka kvar till Julafton vill vi lyfta fram ett av dessa projekt som vi anordnar just 24december. Julaftonsmorgonpromenad är ett samhällsprojekt där fokus ligger på Motion & Gemenskap. Vi alla vet att under Julafton så blir de mycket mat och dryck och vi sitter still för mycket så varför inte börja med motion på morgonen för att sedan kunna ta de lugnt. Gemenskapen får vi tillsammans när vi umgås under morgonen. 

Alla som går och är med får en korv och glögg som vi från Torsåkers IF vill ge er alla som kommer.

Vi kommer även att ha en tävling på vägen upp för dom yngre så de ska bli roligare att gå till 5:ans vindskydd. Tävlingen går ut på att räkna Torsåkers IF märken som är uthängda i skogen, gjorda med reflex, så låt era barn ta med sig en ficklampa ut och lys och leta efter Torsåkers märken.

Julaftons morgon 07.00-08.30 5:ans vindskydd

Varmt välkommen 

Vi vill även lyfta fram dagens samarbetspartner Logårdens Håratelje i Storvik som vill önska alla en riktigt God Jul men även vissa upp deras fantastiska present bord där dom har extra pris på tänger och andra produkt. Besök Logårdens håratelje

2017-12-15

Torsåkers IF Lucka 16

Med Ett Bra Nätverk Gävleborg i samarbete med Audio Video

Brynäs IF och En bra start driver det regionala föreningsnätverket Ett bra nätverk.

Idrottsföreningarna bidrar genom sina verksamheter till stor samhällsnytta. En utmaning för föreningar idag, stora som små, är dels att påvisa kopplingen mellan den verksamhet föreningarna bedriver och samhällsnyttan, och dels att påvisa verksamhetens effekter i samhällsnyttan.

Ett bra nätverk består av idrottsföreningar i Gävleborgs län som har ett socialt engagemang och en stark vilja att göra skillnad i samhället. Föreningarna i nätverket har en stark förankring lokalt på sin ort samt är ledande, aktiva och ambitiösa.

Ett Bra Nätverk arbetar tillsammans fram nya och kreativa lösningar för hur idrottsföreningar i Gävleborgs län kan stärka sin roll i samhället och hitta former för samarbete med regionen, kommuner och företag kring ett förebyggande och långsiktigt samhällsnyttigt arbete.

Målet med arbetet i Ett Bra Nätverk är att regionens idrottsföreningar ska bli hållbara samhällskrafter och ha balans i både verksamhet och ekonomi.

Vi har självklart hört med föreningens ordförande vad hon tror att Nätverket kommer kunna ge föreningen i framtiden?

- Ett Bra Nätverk ger oss i framtiden ett nytt sätt att se på samhällsengagemang och hur vi kan synliggöra det för vår medlemmar, kommunen och framförallt ge oss en bra ingång i samarbetet med våra partner (sponsorer)

Om du får titta vad Nätverket har gett oss sedan de startade 2015?

- Vi har fått kunskap om hur andra föreningar arbetar och då framförallt med ekonomi och samhällsengagemang. För oss så har vi fått en bekräftelse på att vi gör mycket bra saker och är på rätt väg. Ibland kan man tycka att vi ska göra mer men med erfarenhetsutbytet i nätverket så, ja vi är i mångt och mycket i framkant.Som medlem i nätverket så har vi också uppdraget att informera övriga föreningar i kommunen vilket vi har påbörjat, det kommer också på sikt att stärka alla föreningar i kommunen. Först ut nu är samarbetet med Haif och HHC vad gäller Speedmeting, 24/1 12018. Ett samhällsengagemang för att få ungdomar till sin första praktik/första rad i ett CV.

 Det här görs gemensamt i nätverket för hela länet samt i 7 SHL klubbar

Titta här här för att se en kort film från

Vi vill rikta ett stort tack och God jul till alla medlemmar i nätverket och vi ser fram emot 2018 med nya tuffa utmaningar med start redan V.4

2017-12-11

Torsåkers IF Lucka 13

Med P09/10 i samarbete med Sorption

Verksamhetsberättelse för pojkar 2009/10

När vi började detta verksamhetsår (2017) så var vi en ganska stor Boll & Lek grupp med många barn i olika åldrar, både tjejer och killar. Det hade både sina fördelar och nackdelar. Det var en stor utmaning att hitta ett träningsinnehåll som passade alla, oavsett vilken nivå de befann sig på. Vi började inomhus under våren och tränade i Solbergaskola. Under vinterhalvåret blev det mer och mer fotbollsträning som vi introducerade. Gruppen var inte så stor utan varierade mellan 4-10 spelare och vi tappade några som inte var så intresserade av fotboll. Vi kände på oss att det skulle bli många fler när vi väl började träna utomhus på Vindarnas tempel.

Vi valde att avsluta vintersäsongen genom att bara spela inomhus i Solberga idrottshall och inte gå ut på konstgräset i Hofors. När vi väl gick ut och tränade på riktigt gräs ökade gruppen betydligt och vid hade barn födda 2009-2012 vilket vi försökte möta genom att blanda lek med boll och även spela både femmannafotboll samtidigt som vi provade på att spela tremanna inne i Strömsbro. Det var en riktig höjdare när A-lagsledningen kom och tittade på de minsta när de spelade 3-manna fotboll!

Vi började vårsäsongen med sammandrag på Vallhovs IP i Sandviken och för arrangemanget stod Sandvikens AIK. Vi har varit mellan 10-15 spelare på träningarna men något färre på matcherna. Gräsmattan lämnade en hel del att önska men det viktigaste var att vi hade roligt. Vi valde under säsongen att gå på Gestriklands FF´s rekommendationer om att spela helt positionslöst och rotera på målvaktspositionen. Allt efter säsongen gick så fick vi intrycket att vi var ganska ensamma om att spela så positionslöst bland de lag vi mötte. Nästa sammandrag krockade med föreningens arrangemang ”Landslagets fotbollsskola” så vi valde att fokusera på den istället. Vi avslutade istället intensivt veckan innan midsommar med att dubblera både fem mot fem för de äldsta i Skutskär samtidigt som vi körde ett överlappande arrangemang med 3 mot 3 i Strömsbro för de yngsta. Det gjorde att vi fick splittra ledarstaben delvis men det fungerade bra och gav en stor tillfredsställelse att vi kunde erbjuda alla en matchmiljö. Vi uppfattade 3 mot 3 som en väldigt bra spelform som vi hoppas fotbollsförbundet fortsätter utveckla. Vi tog under våren också beslutet att dela på gruppen och bilda ett 09/10 lag och låta de yngsta fortsätta i boll & lek. Detta för att ge bästa möjliga tränings- och matchmiljö. Tyvärr tappade vi någon spelare i den processen också men förhoppningsvis kommer de tillbaka.

 

Höstsäsongen startade med att vi försökte dubblera med både Boll & Lek samt P 09/10 då Boll & Lek inte fått tag i någon ny ledare. I början av säsongen var vi tre ledare men när Henrik Andersson fick alltmer att göra i sin teaterkarriär så minskade möjligheten att vara ledare. Det gjorde att vi blev mer sårbara på ledarsidan under hösten. Vi styrde kosan mot Älvkarleby och spelade ett sammandrag där. Resultaten är inte det viktiga men det kändes lite tungt att få ganska så mycket mål i baken och det märktes lite på barnen också. Vi har dock fortsatt att tro på idén att låta alla få prova på att vara målvakt och spela positionslöst i övrigt. Vi känner oss också stolta att i TIF är alla välkomna oavsett utvecklingsnivå och intresse för fotbollen. Att backa ur när målvakten har fungerat si och så. Vi har i Torsåker alltid varit duktiga på det och något vi tryckt på hela säsongen med barnen.

Med 09/10 laget spelade vi sammandrag i Hille i början på september för att sedan avsluta säsongen i Hagaström där Ulf gjorde ett jättebra arbete som ensam ledare på grund av utlandsresa för Mikael. Sammanfattningsvis får vi vara nöjda med att ha tränat på en dag i veckan och spelat samtliga 5-manna sammandrag som har varit tillgängliga för oss. Vi har även deltagit i Landslgets fotbollsskola och startat upp ett nytt lag.

Under nästa säsong får vi fortsätta att lägga fokus på att få ihop gruppen och jobba vidare med det koncept vi tror på. Vi skulle gärna ha in en ledare till då båda ledarna har jobb som gör att de är borta någon gång då och då. Både barnen och vi ser att vi behöver öka träningsdosen till två dagar i veckan.

Ulf Wårvik och Mikael Svensson.

Stort tack Uffe,Micke och så klart alla spelare och föräldrar för ett kanon bra år tillsammans, Vi tillsammans med Sorption vill Önska alla en riktigt God Jul

2017-12-10

Nyförvärv 3 inför 2018

Då kan vi i dag presentera ytterligare ett nyförvärv som vi är väldigt glada att ha kunna knyta till oss inför 2018. Vi jobbar hårt med att hitta dom där spelarna som ska passa in i gruppen men även i våran målbild. Nu kan vi med stolthet presentera en spelare som vi har mött under många år och som vi har haft stor respekt för då hans snabbhet och hans sinne för målskytte. Vi hälsar Marcus Eriksson Varmt välkommen till Torsåkers IF.

Marcus har spelat i Sandvikens AIK senast och förre de i Gästrike Hammarby. Marcus är en spelare med spets kvalité som har sinne för målskytte och en fantastiskt bra fotbolls spelare som vi kommer ha väldigt stor nytta av i vårat spel. säger sportansvarige David Laksola om övergången.

För att hitta mer om truppen titta gärna här

2017-12-06

Torsåkers IF Lucka 15

Med ordförande Birgitta i samarbete med Wiiks Rör AB 

Idag tar vi ett snack med ordförande Birgitta Osmund-Eriksson i samarbete med Wiiks Rör. 

Ordförande, hur länge har du varit det ?

- Ja gör mitt 7 och sista år som ordförande, max 3 år sa jag men…ja det har blivit några till.

Jag det kan man lugnt säga, men hur är det att vara ordförande då och vad är det som gjort att du är kvar !

- Att vara ordförande är att ha övergripande ansvar. Första året gick all tid till att får ordning på ekonomin och få en struktur i föreningen. Sen har det hänt mycket och vi har utvecklas hela tiden. Det har varit och är fortfarande en häftig resa vi gör men känner att det är dags för någon annan att ta över.

Fotbollen är grunden i föreningen, hur känns den ?

- Fotbollen känns stabil, seniorerna ångar på. Var väldigt nära med kval till div 3 i år. Ungdomssidan, som är det absolut viktigaste i föreningen är också stabil, en otrolig ledarstab som jobbar gemensamt för alla lag. På mindre orter så gäller det att samarbeta mellan lagen för att ge möjlighet för alla att träna och spela så länge som möjligt.

Ni gör mycket utöver fotbollen, samhällsengagemanget, vad innebär det och  varför gör ni det ?  

- Vi tog ett aktivt beslut inför säsongen 2015 att bli knutpunkten i ”byn”, sätta Torsåkers IF och Torsåker på kartan. Därför gör vi då en mängd arrangemang som inte har med fotboll att göra, en del riktade till barn och ungdomar en del för bygden.  Finns säkert dom som undrar varför vi gör allt detta men som förening idag så behöver vi ta ett större samhällsansvar. För oss är det otroligt viktigt att barn och ungdomar har en meningsfull fritid och inte hamnar i utanförskap. Vi vet hur viktigt det är att röra på sig.  För hela bygden är det också viktigt att vi gemensamt gör arrangemang i byn.

Lite mer konkret, vad gör ni för samhällsengagemanget och vilka effekter har ni  sett av det ?

- Vi arrangerar Bullspring, Bygdemarknad, Camping, Cuper, Bilbingo, Danskväll mm. Det vi nu kommer att göra i början av 2018 är ett samarbete med våra samarbetspartner samt HAIF, HHC och Arbetsförmedlingen. Vi kommer att ha Speedmeting, att ge möjlighet för ungdomar som idag står utanför arbetsmarknaden att träffa företag och förhoppningsvis få en praktikplats. Det här är ett samarbete också som sker över hela länet genom Ett Bra Nätverk i Gävleborg som vi är med i. Effekter, jag vi har blivit utsedd till Årets Förening i Hofors kommun 2 gånger, jag har varit och informerat andra föreningar i och utanför kommunen om hur vi jobbar i TIF och vad vi gjort. Ett större intresse från samarbetspartner märker vi också.

En sista fråga, vad är bäst med att vara engagerad i en förening ?

- Gemenskapen, engagemanget och allt vi gemensamt gör i föreningen, att se hur barn och ungdomar utvecklas. Stoltheten vi gemensamt känner för vår föreningen. Uppmanar verkligen fler att engagera sig, vet att tid är en bristvara men man får så fantastiskt mycket tillbaka genom att vara engagerad och följa alla dessa ungdomar.

Avslutningsvis så vill jag säga att jag är väldigt tacksam som har förtroende att få vara ordförande i en sån grym förening men det här är inget man gör själv. Pekar med hela handen ibland kanske (ha ha) men har man inte resten av föreningen med sig så spelar det ingen roll hur mycket man pekar. Gemensam framgång.  Jag är imponerad av alla ledare som lägger ner 20-30 timmar i veckan, alla föräldrar som finns vid sidan av lagen, alla övriga som är med och jobbar, alla samarbetspartner som tror på oss. Ja listan kan göras lång.

Vi har under året jobbat fram våra värdeord:  Gemenskap – Glädje – Stolthet

Men dom orden tackar jag för det här året och önska alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År

Birgitta Osmund Eriksson

Ordförande

2017-12-06

Torsåkers IF Lucka 14

Med Gustav Sundell i samarbete med Parma

Gustav Sundell kom till Torsåkers IF inför 2017. Gustav är en snabb och karaktärsstark person både på och utanför planen som vi har varit intresserad av under en längre tid. Därför var det med stor ära och stolthet vi kunde presentera han som nyförvärv inför 2017. Vi hoppas att de blir många år fram över vi får se Gustav i Torsåkers IF tröjan.

Varför valde du Torsåkers IF ?
- För att testa nått nytt efter 10 år i Järbo, sen hade jag hört mycket bra om föreningen från Hydda. Vadslagningen med Magnusson var också en liten del i det. men han såg jag nästan aldrig på Vindarnas efter att jag skrev på konstigt nog.

Vad visste du på förhand väntade dig som spelare när du signa kontraktet med Torsåkers IF ?
-Inte så värst mycket förutom det Hydda berättat. Men hade en bild av att det var en väldigt seriös förening men som ändå har jäkligt kul på sidan av och det stämde ju.

Visste du på förhand vad som förväntades av dig som spelare och lagkamrat i den grönsvarta tröjan ?
- Svår fråga att svara på själv, den borde David och Putte ta och svara på som tjatade över en till föreningen. Dom förväntade sig nog inte att jag skulle vara så mycket skadad som jag varit denna säsong, för då hade dem nog ändrat sig och erbjudit kontraktet till någon annan. Jag tror iallafall att dom såg en spelare som skulle öka konkurrensen i den redan breda truppen och kanske få in en ny sorts spelartyp än de som fanns sen tidigare

Vad är det bästa med att vara en spelare i Torsåkers herrlag ?
-
Gemenskapen och att det alltid är bra stämning och roligt på träningarna. Fast de gånger man är i samma lag som Fredda Lindberg och är i det förlorande laget när det är tävlingsmoment då är det inte lika roligt, han blir rätt grinig av sig.

Vad kan förbättras då enligt dig ?
- Jag kan tycka att David borde placera Lindberg i vinnande laget lite oftare, eller så finns det en anledning till att hans lag alltid förlorar hehe. I övrigt så anser jag att det mesta är bra.

Du som spelat största delen av ditt liv i samma förening, Järbo IF. Vad är största skillnaden mellan klubbarna ?
- Ojdå, det är stor skillnad och på många plan dessutom. Torsåker är en mer seriös förening, alltifrån den som sitter och tar insläppet på matchdag och hela vägen upp till styrelsen. Alla är hjälpsamma här ute och gör sitt yttersta för att vi spelare ska kunna koncentrera oss till fullo på att utvecklas och spela matcher.

Vilken blev den största förändringen för dig vid klubbytet ?
- Största förändringen är all hjälp man får på träningar och vid matcher. Allt från att kaffet är kokat, tejprullarna ligger vid ens plats och många små detaljer som man egentligen inte tänker på förens man får vara med och uppleva det. En stor eloge till våra fantastiska materialare och det jobbet dem gör i det tysta för oss spelare.

Vilken förändring skulle du påstå är bäst ?
- Svårt att säga just en specifik sak, det är nog själva helheten att komma till detta fantastiska gäng och vara en del av föreningen.

Det verkar vara en hel del bra förändringar sen du skrev på för Torsåker, men finns det något du anser har försämrats sen du skrev på ?
- Nä, det finns inga dåliga förändringar alls faktiskt.

Du nämnde tidigare att materialarna jobbade på bra i det tysta, har du någon koll på vad Torsåkers herrgrupp har för sysslor i föreningen och vad dem jobbar med?
- Dom vet jag inte så mycket alls om egentligen om jag ska vara ärlig. När jag tänker efter på hur bra vi spelare har det med allt så kan jag tänka mig dem gör ett jättejobb för oss spelare som vi dock inte är särskilt medvetna om. En stor eloge till dem också !

Tack för pratsunden Sundell, och hoppas att 2018 blir ett skadefritt år för din del !
-
Tack själv, det hoppas jag med !

Roligt att höra att alla tre nyförvärven inför 2017 är nöjda med sitt klubbyte och som deras gemensamma nämnare lyder är att man märker inte hur bra man har de. Vi tar och hör med Sportansvarige David Laksola om vad han tycker när han läser nyförvärvens åsikter.

- Väldigt roligt att höra att vi lyckts med våran verksamhet och de vi jobbat för. Vi har jobbat stenhårt under 5 år för att spelarna ska spela fotboll,utvecklas och till sist prestera. Vi anser att när spelarna kommer till träning ska man trivas och tycka de är roligt att umgås med varandra och då ska inte spelarna stå och pumpa bollar, vika tvätt eller koka kaffe. De är inte deras uppgift, deras uppgift är att spela fotboll och prestera i den grönsvarta tröjan.

Prestera säger du när anser du att man presterar  ?

- Ja svår fråga men jag anser att man presterar som bäst när man får bra förutsättningar, när man trivs tillsammans och när glädjen finns där. Då kan man utvecklas och prestera, därför har vi den grundtanken.

2017-12-06

Torsåkers IF Lucka 12

Med Boll och Lek  i Samarbete med PIA

En dag kvar till Lucia och i dagens lucka tar vi fram våran yngsta grupp i fotbolls verksamheten, I dagens lucka har även våran samarbetspartner PIA ett kanon erbjudande. Titta på bilden till höger

Boll och lek har funnits under många år. I år skapades det ur Boll och lek laget 09/10 och barnen i yngre åldrar bildar idag Boll och Lek.

Vi är blandat tjejer och killar! Vi har under hösten tränat på måndagar kl:17.30-18.30 och haft roligt med att varva lek med fotboll samt spelande.

Vi kommer också efter årsskiftet att starta lugnt inomhus. Vi avslutade säsongen med en gemensam avslutning Boll och Lek och laget 09/10 i Hofors simhall som uppskattades mycket av barnen!

Målet med boll och lek är att barnen skall känna Fotbollsglädje och mitt mål som tränare är att barnen vill fortsatt spela fotboll men med fokus på Lek!

// Marie Moden Boll och lek ansvarig

Vi är väldigt tacksam för att Marie vill vara en del av Torsåkers IF men vi söker fler ledare till Boll och lek gruppen för att vi ska kunna fortsätta driva verksammheten framåt.

2017-12-06

Torsåkers IF Lucka 11

Med Reine Schröder i samarbete med Helena & Lottas Hårstudio

Han kom som en utav distriktets stora legender inom idrotten och går ifrån Torsåkers IF inför 2018 som en kung. Reine har varit en stor bidragande orsak till varför vi är där vi är idag. David Laksola Sportens ansvarige kommenterar tiden med Reine så här: De var inget lätt beslut att ta in Reine i truppen då han var omtalad av alla och redan då några år på nacken. Nu går han från oss som en riktig kung. Han kommer lämna stor tomhet. Vi är väldigt tacksam att ha fått lära känna Reine.

Varför väljer du att lämna Torsåkers IF efter 2,5 år i föreningen ?

Inget jag väljer själv egentligen men har aldrig haft så ont och  värk i kroppen när jag spelat. Jag har fått tejpat upp mig och bitit ihop under träning och match. De har känts som om jag har spelat på 70 procent men har väl gått rätt bra en då.. Sen är de ju distansen till Torsåker ganska långt att åka och tar mycket tid, kanske på tiden att familjen får se mig.

 Hur har du upplevt tiden i föreningen och laget ?

 Tanken kom när jag dömde Torsåkers IF under en match och där satte en speciell person med sitt speciella skratt och leende, han hette David sedan var det inte svårt.  Det har varit en underbar tid att lära känna och få träffa sådana underbara vänner och människor glädje kärlek respekt är symbolen för Torsåkers IF 

Du kom till Torsåkers IF under hösten 2015 hur skulle du beskriver den resa som du har varit en del av ?

Det har varit en underbar resa tillsammans vi har under min tid här uppnått fina målsättningar och fått vunnit serie, cuper och framför allt träffat fina människor en publik som varit fantastisk. Men framförallt spelare och ledare sen måste jag bara nämna den fina platsen o anläggning Torsåker underbart....

Om du skulle få berätta dom tre bästa sakerna med föreningen ?

Bästa är sammanhållning sen kärleken ti laget och efter de Föreningen

2,5 år är en långt tid varför har du stannat så pass länge i en förening som ligger 6 mil från bostaden?

Därför jag stannade så länge var att jag blev så bra bemött av ledningen och  spelarna samt ville uppnå målen som vi satte upp viket vi gjorde med stolthet...

Du kom som en legend och går från föreningen som Kung, vad har Torsåkers IF gjort för dig?

 Allt jag kommer sakna er mina vänner och bröder men hoppas vi hörs och träffas mvh reine Maradona Romario Schröder 11 �

Stort tack för allt vi kommer sakna dig. Nu har kanske inte Reine nytta av det erbjudande som Helena & Lottas hårstudio erbjuder.

2017-11-30

Bilma Cup 2018

Förra året tog vi cup segern genom att besegra Gefle Legend i finalen efter en dramatisk söndag med många spännande slutspels matcher. De är alltid roligt att stå som segare efter en turnering eller en serie för oavsett division eller turnering så är de alltid svårt att vinna. Man ska ha en hel del flyt genom många matcher och det ska studsa med en. Nu åker vi upp för att försvara en titel vi inte har försvarat på 25 år och de är nästan svårare att försvara något man tagit hem. Men vi ska ge allt för att försvara titeln även 2018.

I dag kom spelschemat för 2018 års turnering och vi får ett ytterligare kommun derby direkt i gruppspelet. Vi har redan 4 matcher mot Kommunens Blå sida i årets serie spel 2 st i div 4 och 2 st i div 5 och nu ytterligare ett smakprov redan i Bilma Cup. Fantastiskt roligt att möta kraft redan nu. 

2017-11-29

Nyförvärv 2 klart och arbetet med truppen fortsätter... 

Arbetet fortsätter och vi har i dag gjort klart med nyförvärv 2 inför 2018, Jesper Kujanpää född 1999 från Årsunda IF har i dag valt att skriva på. Jesper är en ung lovande försvarsspelare som vi är väldigt tacksam att kunna presentera. Jesper är en utan dom yngre spelare vi har diskuterat under en tid och vi är väldigt glada att han valde Torsåkers IF inför 2018. Vi hoppas att Jesper kommer att trivas tillsammans med oss och varmt välkommen till Torsåkers IF.

Arbetet med att bygga truppen inför 2018 fortsätter och vi hoppas kunna prestera några nyförvärv till inom dom kommande dagarna.

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 9

Med del 2 David Laksola i samarbete med Gästis 

Sen finns de få saker som gör mig lika förbannad som föräldrar som felprioriterar eller prioriterar annat. Men sen finns de alltid dom som ställer upp och hoppar den där egentiden och står där i ur och skur oavsett väder och oavsett aktivitet och hejar. Just en sådana föräldrar har jag alltid haft och dom ska ha en stor eloge för att dom är just de.

Jag kommer alltid minnas dagarna då pappa hämtade mig inför träningen och efter det tog med mig på hans egna träning eller fick vänta kvar till mammas träning var slut. Att säga att jag bedrivit min uppväxt på en fotbollsplan är inte att  överdriva. Mormor fick passa mig som 10 månader gammal under tiden mamma spelade och pappa var på borta match. Men de fanns såklart dom sekvenser när man vart äldre som vart tråkig med att ha föräldrar som var aktiva själva, en av  dom sekvenserna då man som 5 åring cyklade ut mitt under matchen för att heja och snacka med mamma. Men de var ju just de att matchen var i fullt gång ända till domaren fick syn på en grabb på trehjuling med en stor orange flagg som dinglade in på planen med cykel hjälm. Matchen fick så klart avbrytas så att mamma kunde leda av mig av planen och fortsätta spela. Men inte har jag tagit någon större skada av den uppväxten utan jag ser tillbaka på den tiden som en styrka att jag alltid har fått vara med i en gemenskap.     

För mig som vuxit upp på en fotbollsplan vet också vad styrkan i att få vara en del av en förening och att få vara med om allt som händer i en förening. Jag tror och hoppas att alla barn oavsett idrott eller verksamhet får vara med i en gemenskap och utvecklas som individer.

Gemenskapen har blivit otroligt tydlig för mig under mina 5 år i Torsåker, styrkan som finns på små orter där alla känner alla, där vi tillsammans kan hjälpa barn och ungdomar att inte hamna i utanförskap eller på glid. Styrkan i att gå på skolan i byn där kanske även A-lagets fotbollstränaren är idrottsvikarie, föräldrarnas vänner eller andra som man känner jobbar där. Blir en otrolig trygghet för barn och en styrka för oss som bor och verkar i Torsåker att tillsammans hjälpa ungdomarna att växa.

För under min tid i föreningen har jag ändrat på min syn  angående mitt uppdrag som föreningsansvarig från att de till en början endast handlade om att utveckla föreningen för att ta poäng och vinna matchen på plan. Till att vi även ska vinna matchen utanför plan, för att skapa ett samhälle som är levande och där vi kan gör så mycket för så många.

Matchen utanför planen är en stor fråga för oss just nu där de krävs både resurser och samarbete för att kunna vara en del av den stora matchen utanför plan som vi ska bedriva. Många fördomar kring våra evenemang kan förekomma och många föräldrar tycker att varför ska jag hjälpa till på Bygdemarknad, Spökstig eller liknande. Men de är just av den anledningen att få bygden att leva och att få ungdomarna att vara stolta över den bygd dom bor i. 

Vi arbetar 365 dagar om året för att få våra 150 aktiva att vara stolta för att komma får Torsåker och Torsåkers IF. Men att vi behöver engagerade föräldrar, samarbetspartners och bygden med på tåget är utan tvekan de absolut viktigaste för att vi ska kunna göra vårt samhälle lite bättre.

Tillsammans ska vi jobba för att undvika att ungdomar hamnar i utanförskap, detta ska vi göra genom idrotten och den verksamhet vi bedriver och jag ser fram emot att starta 2018 och gå in på mitt 6 år med Torsåkers IF och jag ser med spänd förväntan fram emot att kunna jobba vidare med att skapa ett bättre Torsåker, för jag säger bättre och inte stoltare för de är svårt att göra dom stoltaste invånarna stoltare.

God Jul och Gott nytt år Önskar David Laksola tillsammans med Gästis en av dom samarbetspartners som hjälper oss att lyckas. 

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 8 

Med David Laksola i samarbete med Andersson & Rask AB

5 År har passerat och de som skulle bli 1 kanske 2 år är nu inne på att bli 6 år och en fortsättning i den grönsvarta borgen Vindarnas Tempel. Bygden med 900 invånare har slukat mig och jag känner mig mer eller mindre som en Torsåkers kille som är placerad i Hofors.

En häftig resa där jag inte ser slutet på riktigt än. Resa som startades upp av en förening som jag med handen på hjärtat inte hade speciellt höga förhoppningar av men som jag nu 6 år senare är sjukt stolt över att få vara en del av.

Under dessa år har jag lärt mig vad stolthet innebär, att vara så där patriotisk så de nästan går över gränsen och just de där att kunna vara stolt för något som andra kanske inte förstår. Men nu är jag en av dom där patriotiska och stolta personerna som verkar inom Torsåkers IF. Så pass stolt så jag till och med skulle viljan bosätta mig i Torsåker.  En tanke som var helt orimlig för 6 år sedan.

Resan som startades upp med A-laget var en resa jag kommer bära med mig under hela mitt liv, resan startades upp av tre riktiga karaktärer som hade siktet inställt på att ta A-laget till toppen av div 4. Därför är de med stor sorg som jag nu kan konstatera att en av oss tre har lämnat oss alldeles för tidigt, men jag vet att du alltid kommer att vara med oss Johan.

Jag har upplevt serieseger, Cup seger, 59 vinster med A-laget, 37 vinster med B-laget, ca 80 spelare har passerat under åren, 524 träningar och mängder av timmar i telefon.

Men de finns inget av detta som gör mig lika stolt som att vi har fått bygden med oss på resan. Känslan när man ser att ungdomarna på IP ser upp till A-lagsspelare och kämpar dag efter dag för att få en plats i omklädningsrummet. Eller dom där diskussionerna om som man ibland får när  jag får en plats, många av oss som är ledare kanske kan tycka att man som ungdom ska rätta in sig i ledet och vänta på sin tur.

Jag vänder på de och blir grymt stolt att vi har kunna bygga en verksamhet som attraherar ungdomarna att träna mer för att jobba sig in i A-laget i en by där de bor 900 invånare. För är de inte just de hela idrottsrörelsen handlar om att få barn och ungdomar att spela,leka och träna fotboll eller vilken annan idrott som helst för att få vara med i en gemenskap. Kan vi då attrahera ungdomarna till att träna så länge som möjligt för att dels undvika att hamna på glid eller i utanförskap, men framförallt att kunna nå slutmålet i föreningens A-laget på sikt.

Sen finns de få saker som gör mig lika förbannad som föräldrar……

Läs mer i lucka 9 i morgon

God Jul och gott nytt år önskar

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 10

Med Verksamhetsberättelse P07 i samarbete med Marklunds Betongprodukter

Verksamhetsberättelse 2017

Torsåkers IF pojkar 06/07/08

Säsongen 2017 kan sammanfattas som en mycket positiv säsong och den stora bidragande orsaken till detta var att spelartruppen utökades med pojkar födda 08. Vi fick därigenom ett lag med pojkar födda från 06-08. Fortfarande inte en jättestor trupp, någon flyttade och någon tillkom så vi har legat ganska stadigt på 14 stycken aktiva pojkar. Dock har alla spelare har varit mycket träningsvilliga och endast missat ett fåtal träningar var. Detta har gett en positiv effekt på både kvalité och glädje i samband med våra träningar.  

Säsongen drog annars igång med sedvanlig inne träning i Solbergahallen från början av januari. En gång i veckan fram till mitten av mars då vi gick ut på konstgräsplanen i Hofors. Två pass i veckan där till dess att det riktiga gräset hemma på IP i Torsåker var spelbart. Förutom träning så deltog vi under försäsongen i ”Barn Hjälper Barn” cupen inomhus i Valbo med lyckat resultat samt att vi spelade träningsmatch mot Djurgården på Stålringen. Sedan deltog vi självfallet också i vår egen Tiffy Cup på Stålringen. Från maj till och med september med undantag för sommaruppehåll i juli så har vi tränat två ggr per vecka hemma i Torsåker samt deltagit i GFF seriespel för pojkar 07, 7-mannalag utan tabell. Totalt under säsongen har det blivit 48 träningstillfällen och 12 seriematcher samt ovan nämnda turneringar. Ytterligare ett par specifika arrangemang som varit uppskattade i år var när vi hade ett par A-lagsspelare med på vår träning samt den gemensamma avslutningsaktiviteten där alla lag deltar i en miniturnering.

Huvudtränare har även detta år varit Daniel Damm med stöd från lagledare Jonas Ekman och administratör Cissi Hedwall. Under säsongen tillkom även Mattias Sundqvist som tränare vilket är ett mycket uppskattat tillskott till ledarstaben.

Säsongen avslutades med traditionsenlig match mot föräldrar samt efterföljande pizza & läsk i vår klubblokal.

Torsåker 2017-12-01

Jonas Ekman

Stort tack till denna härliga grupp av ledare,spelare och föräldrar som vi har i föreningen. Stolthet glädje och gemenskap är nycklarna till en fungerande verksamhet. Vi är väldigt tacksam för att ni är en del av Torsåkers IF.

    

Önskar alla en riktigt God Jul och Gott nytt år

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 7

Med Verksamhetsberättelse från P03 i samarbete med GULF Torsåker

Torsåkers IF P03, Verksamhetsberättelse

P03 är ett 20-tal spelare födda 2002-2005. Spelarna har tränat tillsammans under många år och de flesta av dem startade sin fotbollskarriär i Torsåkers IFs verksamhet Landslagets Fotbollsskola eller Boll & Lek.

På papperet skiljer det ganska många år mellan yngsta och äldsta spelaren men såväl som på planen som utanför är det ingenting som märks.

Gemenskapen hos det här gänget växer sig starkare för varje träningstillfälle och spelarna har tillsammans tagit fram ledord för laget: RESPEKT, KAMRATSKAP, GLÄDJE, KONCENTRATION,SAMARBETSVILJA

Efter många års insamlande av pengar åkte laget på Gothia Cup sommaren 2017, något som var en otrolig upplevelse för spelare, tränare och föräldrar.

Laget tränas i dagsläget är duon POE Englund och Roger Wallqvist. Håller ordning på papper och ser till att spelare och ledare är på rätt plats vid rätt tillfälle gör lagledarna Martin Huld och Linda Jonsson.

Stort tack till alla för säsongen 2017

Återigen vi har en verksamhet av barn och ungdomar blandat mellan pojkar och flickor som är aktiva i föreningen och vi är väldigt tacksam för alla som på ett eller annat sätt hjälper oss att fylla barn och ungdomars tillvaron i Torsåker. En av de bidragande orsakerna är våra samarbetets partners och i dag lyfter vi fram den lokala macken GULF och tackar dom för ett bra samarbete under 2017


2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 6

Med F05 Verksamhetsberättelse 2017 i samarbete med Sportringen Hofors 

Verksamhetsberättelse 2017
Torsåkers IF F-05

Vi började året med inomhusträning på Solberga och Göransson Cup i Sandviken. Lika häftigt som året före och lika många bra lag som året före. Otroligt roligt att få spela en sådan cup och möta så många bra lag.

En sen vår gjorde att vi fick träna på konstgräs längre än väntat och Vindarnas tog tid på sig för att komma i form. Detta gjorde att träningsmatcherna fick stryka på foten istället för bollen.....

Serien kom därför tidigt på nåt vis men det var bara att gilla läget och det är inget problem i detta gäng "Skitcoolt" . 

Vi har spelat Kompisligan F-12 i år och det har varit 7 mot 7 och 9 mot 9. Jobbigt för tjejerna på ett vis men även lärorikt att ställa om från match till match med både speltid och regler.

Den första delen av säsongen var väldigt bra och det var mycket kämpa för tjejerna och vi kände nog alla att tålamod också är en form av träning. Eftersom det är ett gäng träningsvilliga tjejer så har utvecklingen funnits där under hela tiden. Både vad det gäller att vara med i ett lag och vad det gäller att spela fotboll.

Den andra delen av serien var helt otrolig. Vilka tjejer, så mycket vilja, så mycket fotboll och så mycket glädje... Man blir så biten av det när det finns så mycket glädje i det dom gör och framför allt hur tjejerna är mot varandra. Det tycker vi ledare är stort.

Som vanligt så avslutade vi säsongen med mat och prat och vi ledare skickade även ut några frågor till tjejerna om denna säsong och inför nästa säsong. Vi har fått en bra bild av vad dom vill träna mer på och vad dom saknat under detta år så det tycker vi känns bra inför den inomhusträning vi nu står inför.

Tack tjejer och Torsåkers IF
Mvh Ledarna F-05

Vi från Torsåkers IF vill tacka alla föräldrar, spelare och framförallt ledare som gör de möjligt för oss att bedriva denna verksamhet vidare och fortsätta att få ungdomar att fostras och ha en meningsfull vardag och vi jobbar vidare för att undvika att ungdomar hamnar i utanförskap.

Stort tack även till våran samarbetspartner Sportringen Hofors för 2017 vi ser fram emot 2018

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 5

Med Mattias Sköld i samarbete med Bröderna Juhlin Invest AB

Mattias är en ung lovande målvakt i från Torsåkers IF P03 som under året även har gjort några DIV 5 matcher. Vi från Torsåkers IF är väldigt stolta att kunna attrahera unga spelare till att utvecklas och Mattias är en av dom unga spelarna vi ser utvecklas mycket i Torsåkers IF.

Kort Bakgrund

Mattias ”Matte” Sköld är Hoforskillen som vaktar målet åt P03.
För knappa två år sedan provtränade han med laget för första gången och redan från första minuten blev han en del av laget.

Med en fantastisk attityd och alltid ett glatt humör bidrar han till en härlig stämning i laget.

Mattias, du ville provträna för Torsåkers IF för två år sedan, hur kom det sig?

Jag hade hört att det var bra samspel och bra laganda i laget. Jag provade träna och det var roligt att spela och roliga lagkamrater.

Vad tycker du om föreningen?

- Föreningen är det inga större fel på. Alla får spela och ingen blir utanför och alla får vara med

Hur skulle du beskriva ditt lag?

- Det är jättebra laganda, bra spel men vi är dåliga på att komma fram till mål, det är något vi måste träna på.

Handen på hjärtat, vem är slarvigast i laget?

- Oj, det blir en jämn kamp mellan mig, Hugo och Widmark.

Och vem är det mest ordning på?

- Joel Östblom kanske. En av de yngsta killarna i laget.

Vad är roligast med att träna i Torsåkers IF?

- Det är som sagt bra laganda och oftast ingen som blir sur. Man brukar kunna skämta om vad som helst i laget.

Ni var på Gothia Cup i somras, hur var det?

- Det var roligt. Det var helt klart en speciell grej att få vara med om. Vi hade bra sammanhållning i laget och den kanske blev lite bättre efter Gothia.

 

Ni ska vara med på Göransson Cup i januari, vad har du för tankar kring det?

- Det kan bli tufft, men det brukar vara en rolig cup att vara med på.

Förväntningar inför nästa säsong?

- Det kommer kanske att gå lite bättre än vad det gjorde förra säsongen. Jag tycker att vi ska bli bättre på att ta mer chanser!

Stort tack för intervjun och stort tack till Bröderna Juhlin Invest AB för samarbete med lucka 5 i Torsåkers IF Julkalender

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 4

Med Johan Lindkvist i samarbete med Mer än Hoforsbladet

I lucka 4 kan vi presentera nyförvärvet inför 2017 som kom in med en vinnar kultur genom att han i alla tider har besegrat lillebror Lindkvist i de mesta, enligt Johan själv. Johan vart skyttekung i Torsåkers IF 2017 och fick även spelarnas pris som årets spelare av spelarna själva.

Varför valde du Torsåkers IF?
- Jag valde Torsåker för att dom har något bra på gång fotbollsmässigt i klubben till oss spelare., men även all gemenskap runt om som spelar in minst lika mycket.

Visste du på förhand vad som väntade dig som spelare i Torsåkers IF?
- J
ag visste väl egentligen inte så mycket om Torsåker som lag inför förra säsongen när jag skrev på, mer än det verkade som än rolig klubb att spela i och den känslan visade sig ju vara rätt.

Visste du innan du skrev på vad som förväntades av dig som spelare i föreningen?
- Väldigt svårt att säga, kanske att jag skulle komma in med lite erfarenhet i truppen samt att lyckas vinna några höjdbollar. Annars tror jag nog ledarstaben höll det mesta för sig själv vad dem ansåg jag skulle bidra mest med.

Vad är det bästa med att vara en del av Torsåkers herrlag?

- Det bästa med att tillhöra laget och vara en i gänget är självklart den underbara gemenskapen och den proffsighet som genomsyrar hela föreningen. I dagsläget spelar vi fyran men jag upplever att mycket som sker i och kring laget håller en högre standard än var vi ligger i seriesystemet än så länge. Men det är något som kommer jämna ut sig med tiden.

Vad kan förbättras?

- Svårt att peka på enstaka saker som kan förbättras, men tycker att klubben går framåt hela tiden och så länge den gör det tycker jag inte man ska ändra ett vinnande recept.

Du kom från Järbo IF inför förra säsongen.  Vad är skillnaden gentemot din tidigare klubb om man ser till hur laget sköts om vid sidan av?

- Skillnaden är just proffsigheten och hur mycket tid ledarstaben tillsammans med herrgruppen lägger ner bakom kulisserna för att vi ska ha det så bra dom möjligt. Det är lätt att glömma när man får allt serverat.

Vad upplever du är den största sportsliga förändringen sen du skrev på för Torsåkers IF?
- Största förändringen är framförallt bredden i truppen, att alltid vara mycket folk på träningarna är guld värt. Sen för min egen del så kanske man gick från att vara en i mängden, till att vara en av dem mest erfarna, vilket är lite ovant.

Vilken förändring skulle du säga var den bästa med ditt klubbyte?
 - Bästa förändringen är helt klar att alltid ha mycket folk på träningarna, både spelar och ledarmässigt samt att kunna bedriva bra träningar i bra tempo.

Om du måste hitta något negativt då, vilken förändring skulle du säga var mindre bra?
- Lite småsaker går ju alltid att ändra på, men upplever inte att något skulle vara dåligt.

Vilka uppgifter tror du herrgruppen bakom laget har och vad dem gör för er spelare?
-
Utan att veta exakt allt, så vet jag att dom gör ett enormt jobb för att få oss spelare att trivas så bra som möjligt i laget och föreningen.
Självklart uppfattar man mycket av de som görs, men jag tror det är en del som man inte vet om heller. Som sagt, när man har de såhär bra är det lätt att ta allt för givet.

Tack för du ställde upp i dagens lucka Linkan och lycka till med försäsongen nu!
- Tack själv, och trevlig jul på er alla!

Vi vill tacka Johan för hans insatser under 2017 och vi väntar med spänning på 2018. Stort tack även till våran samarbetspartner som i dag är Mer än Hoforsbladet. Besök deras hemsida genom att klicka på loggan.

 

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 3

Med ungdomsledare Ulf Wårvik i samarbete med JH Byggteknik AB

Vi har i dag valt att presentera en av våra 25 ledare som tar et stort ansvar i föreningen och som har varit en del av föreningen under en längre tid men som förälder. Nu har Ulf valt att ta sig an P09/10 som ledare i föreningen. Läs hans intervju nedan om varför han är ledare i Torsåkers IF. 

Hej Ulf ! Du är nu ledare för P09/10 i Torsåkers If och har en son i A-laget och en i P09/10 så du har upplevt både att vara förälder med nu även som ledare i Torsåkers IF, Hur skulle du beskriva Torsåkers IF för någon som inte vet vad Torsåkers IF är för typ av förening ?

Torsåker IF är för mig en liten trivsam förening med mycket aktiviteter utöver fotbollen och sen tycker jag att vi alla som är med och arbetar i föreningen oavsett om man är spelare, ledare, styrelse eller i någon arbetsgrupp har väldigt roligt tillsammans.

Varför har du valt att vara en av 25 ungdomsledare i Torsåker ?  

Jag valde att bli ungdomsledare i Torsåker IF P09/10  då  jag tyckte det var en bra väldigt bra  förening med mycket glädje och gemenskap utöver de vanliga aktiviteterna.

Om du skulle få förklara för föräldrar som inte har en funktion i Torsåkers IF i dagsläget till varför dom skulle vara med i föreningen antingen som ledare, styrelse eller i någon av våra arbetsgrupper, Vad skulle du säga till dom då?  

Att den energin och gemenskapen man får genom att vara med i föreningen utöver fotbollen är värt allt. Mellan lagen, styrelse och arbetsgrupper är de en stor gemenskap och glädje.

Åter till P09/10 hur ser den åldersgruppen ut i dagsläget, antal, när och hur tränar ni ?

Unders sommaren var vi ca 10-12 spelare. För tillfället så har vi uppehåll och börjar träna i januari med 1gång i veckan inomhus. När vi börjar  ute till våren kommer vi att träna 2 gånger i veckan.  

Hur har föreningen hjälpt dig till att utveckla barnen i ditt lag ?

Föreningen ger mig stöd mellan lagen genom våra ungdomsledarmöten där vi diskuterar och ventilerar situationer och försöker hjälpa varandra.  Förening hjälper även till med utbildningar som anordnas av GFF och SvFF.  

Anser du att du som ledare för en barngrupp i Torsåkers IF tar ett stort samhällsansvar ?  

Ja Jag tror att vi ledare i föreningar, inte bara Torsåker IF, tar ett stort ansvar för att barn ska komma rätt i samhället och att man ska respektera andra och även bli respekterad själv.   

Till sist om jag nu har en pojke eller flicka som vill börja spela fotboll varför ska jag som förälder låta mitt barn spela fotboll i Torsåkers IF  och hur går jag till väga om jag vill de ?

De ska välja Torsåker IF för den gemenskapen och glädjen som finns i föreningen, barnen kommer att ha en rolig utveckling i fotbollen och  få många nya kompisar.

Torsåkers IF tackar för Ulf för hans intervjun och hoppas att han kommer att fortsätta vara en viktig del i Torsåkers IF i många år framöver. Stort tack till JH Byggteknik för att dom är samarbetspartner i Julkalendern 2017

För att komma till JH bygg teknik klicka på loggan

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 2

Arrangemangs året 2017 i samarbete med Bröderna Norling

Torsåkers IF en modern fotbollsförening som blickar framåt, med ett samhällsengagemang och ständig utveckling, så lyder föreningens vision. Vi ska nu titta på samhällsengagemanget som Torsåker IF anordnar och vill vara en del av. Samhällsengagemang kan man ta på många olika sätt Torsåkers IF har valt att vara navet i bygden och göra bygden levande genom olika aktiviteter utanför fotbollen.

Många kan fundera varför vi ska göra så mycket mer än att bara spela fotboll men för oss som är en del av föreningen är det en självklarhet att vi ska vara en del av samhälle även på sidan av planen. Mottot brukar låta hellre ett grönsvart lag på planen en ett ungdomsgäng på stan.

Då till dom evenemang som genomförts i Torsåkers IF regi under året för att få bygden att leva.

TIFY-CUP en turnering för barn och ungdomar som är en del i att få bygdens ungdomar att spela fotboll och tycka att det är roligt med fotboll och vad kan då vara bättre än att starta fotbolls året med ett gäng matcher mot andra lag runt om i vårat närområde.

Valborgsmässofirande ett evenemang där vi samlar byggdes befolkning kring Vindarnas Tempel och hälsar våren välkommen och sjunger in den med TIF-Kören, har små eldar i gång. samt ett vårtal med talare, i år kommunchefen Mimmi Abrahamsson. Ett event som är väldigt välbesökt och uppskattat i blandade åldrar.

Blugrass Camping är ett evenemang som vi tillsammans med Bluegrass föreningen anordnar. Vi har huvudsysslan camping och får gästerna och besökarna som kommer till bygden att trivas och känna sig väl omhändertagen. Campingen på IP har vuxit under åren vi haft ansvaret för den, besökarantalet är svårt att uppskatta men de är mängder av människor som vistas på IP som inte är bosatta i bygden eller kommunen utan reser till Torsåker för att lyssna och vara med på Festivalen. Förra året var besökarna allt i från Kiruna i norr till Holland, Mora i Dalarna, Toronto Canada och Tyskland för att nämna några av alla orter och länder som var representerade. Så de är en stor spridning på människor som besöker bygden under dessa dagar och gör bygden levande.

Cafeterian Malmjärn I år vart de inte många dagar då cafeterian i Malmjärn var öppen då vädret inte tillät de men vi har som ansvar att erbjuda badgästerna diverse tilltugg och trivsel runt badplatsen. Ett samhälls projekt och arrangemang som vi har haft under många år.

Året börjar sedan ta slut och vi kommer till hösten där det absolut största arrangemanget och en viktig del i bygdens identitet  Bygdemarknaden svårt även här att uppskatta hur många besökare de är men vi kan konstatera att antalet växer och att vi har kunna utvecklat ett redan bra evenemang. Vi ser att vi fortfarande kan utveckla detta än mer och ju fler vi är som kan hjälpas åt desto mer kan vi göra. Men att marknaden har börjat att ta form och är en publikattraktion de kan vi lugnt konstatera.

Bullspring har genomförts under höstens sista söndagar och detta är en viktig del i att få barn att tycka de är roligt med fysisk aktivitet. Ett evenemang där Erica Jönsson ska ha ett stort tack för att hon har varit en stor bidragande orsak till varför vi kan genomföra detta. 

Spökstigen utgick tyvärr i år men åter med nya tag inför 2018

Ett evenemang som nu ligger rätt i tiden är Julaftons morgon som inte är genomfört än men de kommer att ske som vanligt på julaftons morgon. Där vi bjuder på grillad korv, glögg, kaffe och saft till barnen. Ett evenemang som varit uppskattat sedan vi återupptog de för några år sedan, nu hoppas vi på en månad med mycket snö så de blir en mysigt julaftons morgon. Väl mött på de och mer information kommer att komma.

utöver dessa evenemang så har vi även Tors Loge och Lemstanäs bilbingo.

Ett år som varit väldigt händelserikt och vi vill tacka alla som  varit en del av arrangemangen och vi hoppas att både ni och fler vill vara med och göra bygden levande även 2018.  

Vi vill även rikta ett stort tack till en trogen samarbetspartner som Bröderna Norling som även valt att vara en del av Torsåkers IF julkalender 2017

2017-11-28

Torsåkers IF Lucka 1

Med Calle Waara i samarbete med Robin Sjöström Bygg AB

Varför valde du Torsåkers IF?
- Jag valde Torsåker för att jag tyckte att de verkade vara en fantastisk förening, på många olika sätt. Ledarstaben visste jag att skulle bli bra och vissa av spelarna känner jag sedan tidigare, fantastiskt gäng allihopa.

Vad visste du på förhand väntade dig som spelare i Torsåker?
- Bra fråga faktiskt. Jag minns inte riktigt exakt vad jag väntade mig när jag skrev på för Torsåker om jag ska vara ärlig. Jag visste på förhand att spelarna i Torsåker jobbar en del utanför Vindarnas Tempel med olika aktiviteter, så det var jag inställd på när jag skrev under kontraktet. Att jobba ideellt i en förening man brinner för ser jag inte som något problem då jag är en lagspelare och alltid kommer ställa upp för grabbarna. Framförallt för att få ge tillbaka till laget då jag kände mig varmt välkommen redan under första träningen, vilket jag var införstådd i att man gör här ute i Torsåker med detta fantastiska gäng.

Vad visste du på förhand förväntades av dig som spelare och lagkamrat i Torsåker?
- Jag tror ledarna hade en rätt tydlig bild av mig som fotbollsspelare och min olika kvalitéer. Dem förväntade sig nog även en skade frisäsong för min del, tyvärr så blev det inte så tråkigt nog. Jag tror även att både ledarna och lagkamraterna förväntade sig att jag är en seriös och ansvarsfull spelare som ger järnet varje träning och match

Vad är det bästa med att vara en del av Torsåkers herrlag?
- Att det alltid är roligt och man har kul ihop, man åker ner till varje träning med glädje. Alla är seriösa och vill utvecklas tillsammans.

Vad kan förbättras?
- Att David skippar stegarna redan från början av säsongen skulle vara kanon.

Vad är skillnaden mot din tidigare klubb Hofors AIF?
- Torsåker känns mer seriöst, det är mer engagerat överlag. Ända ifrån bollkallarna upp till styrelsen så känns det uppstyrt där alla har en tydlig roll och hjälper varandra, man vill framåt med hela föreningen helt enkelt.

Vad blev största förändringen vid klubbyte?

-Att jag fick hitta glädjen med fotbollen igen och finna en trygghet i mitt spel samtidigt som jag får fortsätta utvecklas i ett lag där konkurrensen är större och bättre.

Vilken förändring var bäst?
- Glädjen jag fann i laget och med fotbollen var den viktigaste för mig. Spela fotboll utan glädje så stannar utvecklingen och det är jag glad jag slipper här.

Någon förändring som var dålig?
- Nej absolut inte, ingen förändring har varit dålig sen jag blev en del av Torsåkers herrlag!

Vad tror du att herrgruppen gör i bakgrunden av fotbollen för er spelare?

- Helt ärligt så har riktigt aldrig förstått vilka herrgruppen är tyvärr eller vad deras sysslor är, jag träffar mest ledare och spelare när jag är på träning och match.

Så du uppfattar mer att det jobbas mycket i det dolda för att ni spelare och ledare ska ha det bra?

- Precis, så uppfattar jag det. Sen att dem bidrar med ett stort engagemang har jag förstått men detaljerna har jag lite dålig koll på. Förmodligen gör dem mycket av grovjobbet vilket är så självklart för oss spelare att vi glömmer av eller inte ens märker deras arbete. Lite synd tyvärr men jag är säker att deras arbete skulle märkas om dem slutade med det.

Tack för du ställde upp i dagens lucka Calle och hoppas du får en trevlig decemberdag.
- Tack själv. Forza TIFA!

Vi tackar både Calle Waara som är  första lucka i Torsåkers IF Julkalender men framförallt Robin Sjöström Bygg för att dom gjort lucköppningen möjlig genom att vara en stolt samarbetets partner till Torsåkers IF Julkalender 2017

För att komma till Robin Sjöström Bygg AB

2017-11-27

Truppens börjar sätta sig inför 2018

Arbetet med att bygga Seniortruppen börjar ta sig och snart är truppen med dom 25 spelare + 2 målvakter klara. Vi kan in dag presentera Målvakten Jakob Markarian född 1999 och som kommer från Sandvikens AIK. Vi har sedan förra veckan jagat en målvakt då Tobias Persson Wiberg har valt att avbryta sitt samarbete med Torsåkers IF. Vi är väldigt glada att kunna presentera en bra och långsiktig lösning direkt säger Huvudansvarige David Laksola.

Huvudansvarige David Laksola kommenterar nyförvärvet med att säga att Jakob är en spelare som går under Torsåkers IF spelarprofil inför 2018, Vi jobbar med att hjälpa unga lovande spelare framåt och skapa en trygg miljö att utvecklas i. Vi har bevisat förr att vi har en bra miljö för unga spelare att kunna utvecklas i och de är viktigt för oss. Vi jobbar i dagsläget efter tre profilkrav för dom som vi kontaktar inför kommande år utöver skicklighet och position.  Karaktär att spelaren har rätt karaktär till träning och viljan att utvecklas", personlighet att man passar in i gruppen av individer vi har, Ålder man ska ha framtiden framför sig och inte bakom sig.  dessa tre kriterier är viktiga för oss och vi ser att Jakob har dessa.

Varmt välkommen Jakob till Torsåkers IF och Torsåker   

För att se hela truppen och organisationen inför 2018

2017-11-22

Julkalender

Även i år kör Torsåkers IF en julkalender med lucköppning varje dag. I år är Julkalendern inriktad på hela föreningen med lag,  olika karaktärer, profiler och evenemang.

De kommer även finnas annonser med bland annat erbjudande på vissa av våra luckor från våra samarbetspartner som du kommer kunna ta del av.

Hoppas du kommer följa Torsåkers IF Julkalender 2017

För samarbetets partners

Har du önskemål eller frågor kontakta Birgitta Osmund-Eriksson

2017-11-20

Ica Tor-Center och Torsåkers IF i samarbete med Panta Mera projektet.

En av våra nära samarbetets partner är ICA Tor-Center, bygdes lokala matvarubutik som nu har kommit överens om en utveckling av Panta Mera projektet som Torsåkers IF jobbar med. Vi har tillsammans tittat på ett samarbete för att båda parter ska gynnas säger David Laksola Torsåkers IF Föreningsutvecklare

Torsåkers IF har sedan i somras jobbat med Panta Mera och den GULA Lådan på IP som fortfarande finns kvar. Detta projekt har inneburit många säckar pant och vi tillsammans med ICA har nu även utvecklat oss  så att du kan panta som vanligt på ICA och sedan lämna ditt pantkvitto i våran Fågelholk bredvid automaten. Här kan du välja om du vill skänka ditt pant kvitto eller inte, du kan även skänka delar av din pant genom att trycka ut ett kvitto och lägga i de i holken för att  sedan fortsätta att panta för din egen räkning.

Om du inte vill panta så kan du fortfarande skänka hela panten direkt till oss genom den GULA Lådan på IP.

Vi är väldigt tacksamma för att ICA Tor-Center har låtit oss samarbeta med dom på detta viset. Hoppas att du som ICA kund hjälper oss genom att skänka din pant i Torsåkers IF egna pant holk.

                                          

2017-10-02

För att göra en kort samanfatning av gårdagen och sätta ett ord på den känsla som fans så var de "SLUT"....

Söndagen den 1 oktober 2017 va dagen då resan tog slut. En dag som man inte tror kommer komma men den kommer till slut. När match klockan tickade upp på 85 minuter på vindarnas tempel fanns den där nervositeten i kroppen som är fantastisk. Nervositeten som infann sig va inte över den matchen som spelades på vindarnas utan som spelade på en annan plan ungefär 6 mil länge bort närmare bestämt på Kastvallen där IK Huge höll på att hjälpa oss vidare till spel i 3 veckor till. Nämligen i ett kvalspel under oktober månad.

       

Men med 1 minut kvar av matchen så kom rapporterna att SAIK precis har tryckt in 1-0 och den känslan va som en uppblåst ballong som får en nål i sig och all luft bara pyser ur långsamt fram till att den är tom och tomheten infinner sig när man inser att nu är de SLUT....   

För dom som aldrig varit involverad i en lagidrott som ledare förstår nog inte vilken sorts tomhets känsla de är, Den är inte alls lika som hos spelarna. Spelarna har en enklare vardag vill jag påstå. Då vi ledare jobbar nästan året om för att se till att skapa dom bästa förutsättningar för att vi ska kunna prestera så bra som möjligt under den korta tävlings säsong vi har. Just den känslan infann sig i går att alla dom där mötena i oktober och november förra året när vi satt timmar på vindarnas mörka och tråkiga höstkvällar och skissade på truppen och den upplaga vi nu har genomfört, samt som i går söndag den 1 oktober kl:15.45 tog slut....

   

En upplaga som jag och ledarna runt om mig är väldigt stolta att ha fått vara en del av men just den där känslan att kliva in i omkläddningsrumet i går efter matchen  och hurra för att man taggit 3 poäng  som inte är värt mer en att de kommer stå i historiebökerna att vi tog 45 poäng år 2017 och att de va de året vi missade kval med 1 poäng och den poängen va 3 minuter bort. Det va en märklig känsla samt ett hurrande som va ytligt. Tystnaden efter som innfan sig innan småpratandet mellan spelarna kom i gång i gen va bland de märkligaste småpratande som har infunnit sig efter en match där ingen egentligen visste hur gör man nu?

Samma känsla va även i Ledarrummet efter då vi insåg att nu är de SLUT alla ledare sitter med sin telefon i handen och vet egentligen inte vad man ska säga. Utan tystnaden fick tala. I ett ledarrum där de brukar vara snack och skratt mestadels av tiden, så kan man väll konstatera att den känslan va märklig att tystnaden fick tala sitt språk vad alla kände.

   

Men ska man lämna de och titta på detta i ett större perspektiv så har väll säsongen varit en av dom mest omtumlande säsongerna på alla sett och viss, en säsong där vi har skolat in 10 nya spelare i en grupp och fått ett resultat både på papperet men även individmässigt som är fantastiskt. En grupp som har jobbat för varandra i ur och skur, vi har gått igenom motgångar tillsammans och vänt dom till något bra. Både på plan men även utanför planen, Vi har kommit ett antalsteg närmare varandra som grupp och framtiden ser väldigt intressant ut. Men de är just de Framtiden som står och knackar på dörren och allt som har ett SLUT har även en början.

De är just den början som ska bli intressant och får den där tomhets känslan att lämna kroppen och blicka till framtiden. Att saker som att vara 4 eller 5  bästa upplaga genom tiderna i Torsåkers IF är något jag vet att denna grupp inte bryr sig om, utan jag vet att denna grupp som vi har vill vara bäst upplaga genom tiderna. För just att vara bäst är något som kan känneteckna denna grupp i allt. De är just den känslan som stimulerar och känns intressant att hitta vad vi nu ska göra med den början som står i dörren...

Men till sist vill jag tacka alla som gjort detta år möjligt och jag hoppas att ni alla ser fram emot att följa  arbete som kommer uppdateras allt eftersom på hemsidan. För nu är 2017 SLUT!! sen får vi se vad framtiden och 2018 kommer att erbjuda i allt kring Torsåkers IF. Tack för nu

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ FOLKETS PRIS 2017

MVH David Laksola

2017-09-27

Nu har den andra säsongen i div 4 snart tagit slut men vilken säsong det varit. På söndag kommer vi att bjudas på Bygdemarknad och den rafflande omgång 22. Vi kommer här att dra förutsättningarna inför omgång 22 .

Den rafflande avslutning i Div 4 då Sandvikens AIK som nu ligger på kvalplatsen till DIV 3 men med endast 1 poäng före Torsåkers IF. Torsåkers IF som har tagit dom senaste två matcherna med storm och spelat en bra fotboll samt bjudit på frejdigt anfallsspel. Sandvikens AIK har match borta mot IK Huge samma dag samma tid så de innebär att de blir spännande hela vägen in till domaren blåser 90 minuter på Vindarnas Tempel. Sandvikens AIK som har haft favoritskapet hela vägen missade serie ledningen när man tappade en 2-1 ledning mot Årsunda IF för 2 veckor sedan och förlorade till slut med 3-2, Dom har nu återigen allt i egna händer och kan spela hem kvalplaceringen. Vi kommer inte att ha live uppdatering under matchens gång men vi kommer när matchen är slut att rapportera slutresultatet i Sandvikens AIK match. De enda som gäller för TIF grabbarna är att ta sina tre poäng och hoppas att IK Huge skräller och tar minst oavgjort resultat eller vinst. Då är de Torsåkers IF som får spela kvalmatcher under tre veckorna, annars är säsongen 2017 slut.

Vi hoppas nu att ni kommer och hjälper grabbarna till en kanon bra match och hoppas tillsammans med oss att vi ska få tre veckor till av fotboll.

Vi hoppas att du besöker Byggdemarknaden på Söndag

Uppsnacket  inför matchen på söndag kommer att ske på scen vid Ica.

Dagens matchvärd är Entré Hofors 

2017-09-27

Nu på Söndag är de dags Bygdemarknaden 2017

2017-09-19

Nu är avverkningar klara kring elljusspåret så den här veckan startat arbetet  upp med röjning och fortsätter sedan med förbättring av underlaget, påfyllnad av material för att förbättra och jämna till.

Vill du vara med och jobba i spåret eller har frågor, kontakta Roger Wallqvist, 070-508 39 34

2017-09-15

Med tre omgångar kvar så har Torsåkers IF snart genomfört en grymt bra säsong i DIV 4 oavsett vad som kommer framöver. En säsong som har präglats av 1-0 segrar och de va så de va tidigare i somras när laget mötte Ockelbo IF borta. Nu väntar Ockelbo IF hemma ett rutinerat lag som har spelat DIV 4 fotboll på högnivå länge och levererar bra resultat år efter år.

Hoppas vi ses i morgon kl:14.30 Uppsnack Gästis

Matchstart kl:15.00

Laget inför matchen

#30 Tobbe Persson-Wiberg

#2 Linus Englund                                                                         MATCHSPONSOR

#3 Fredrik Lindberg

#5Johan Lindkvist

#6 Isak Högblom

#7 Viktor Jansson

#9 Mattias Ohlsson

#15 Linus Wårvik

#16 Carl Waara

#17 Andreas Ohlsson

#18 Gustav Andersson

#20 Linus Lindkvist

#22 Gustav Sundell

#44 Fredrik Hydén

#77 Adam Berglund

#92 Kalle Korhonen

Vi vill även säga ett stort grattis till Årsunda IF som i dag gjorde klart med seriesegern och avancemang till DIV 3 inför 2018 stort grattis och vi ses nästa vecka.

2017-09-08

Inför matchen mot Brynäs IF DIV 4

Efter en vecka som varit sjukdoms drabbat i TIF- Lägret så är man åter på benen efter att ha varit tvungen att ta 4 dagar ledigt och lägga om schemat för veckan. Men i dag fredag bedrev man en väldigt glad och härlig träning som hördes hela vägen bort till Hästbo och fredagsvallen. Så  I morgon är de åter dags att hoppa på vinnartåget. Hoppas att ni är på plats för att stötta grabbarna till seger, kom och va med på en trevlig lördags underhållning. Plocka även med dig din pant till matchen så är du med och stöttar Torsåkers If även till att fortsätta att utvecklas. 

Morgondagens match sponsor

Laget i morgon kl:15.00

#30 Tobbe P-W

#2 Linus Englund

#3 Fredrik Lindberg

#5 Johan Lindkvist

#6 Isak Högblom

#9 Mattias Ohlsson

#11 Reinne Schröder

#14 Jens Walldorf

#16 Carl Waara

#20 Linus Lindkvist

#22 Gustav Sundell

#44 Fredrik Hydén (C)

#47 Alexander Skråmo

#77 Adam Berglund

#92 Kalle Korhonen

Glöm inte att ta med dig panten!

Kom till Gästis före matchen tycker både vi och Matchsponsorn Maserfrakt!

2017-08-31

Nytt kontrakt i DIV 5 och fortsatt bra spelmiljöer både för senior spelarna men framförallt för våra alla Juniorer som ska ta steget att bli A-lags spelare en dag. Vikten av bra spelmiljöer för juniorerna innan man tar steget har visat sig och vi har hela tiden strävat efter att ha en så bra miljö som möjligt och efter avancemanget förra året till DIV 5 så va målsättningen att skriva nytt kontrakt.

Detta gjorde vi nu klart i omgång 17 borta mot Hofors AIF 2 i en derby match där vi nu har skapat så pass många poäng så vi är kvar i DIV 5 inför kommande säsong. Efter underläge med 1-0 i paus så kliver vi in och vänder matchen med ett snyggt frisparks mål av Isak Högblom och ett klass mål som få forwards klarar av men våran målvakt Jesper Olsson för dagen ute spelare klarar av de och placerar in vändningen snyggt i bortre hörnet.

Imponerande och se hur vi har klarat av denna säsong med så pass många från våra ungdoms lag med på planen samtidigt och man får ett perspektiv ytterligare på de när man ser hur pass bra dom presterar och utvecklas för varje minut dom är på planen. De viktigaste för dessa spelare nu är att man fortsätter att utvecklas och tar ansvar för sin egen utveckling och ligger i och kör framförallt på deras egna matcher. dessa matcher i med DIV 5 är en "boost" match som ska vara för att stimuleras och få nya utmaningar.

Stort grattis Torsåkers IF och framförallt alla juniorer nu har vi 1 år till minst med fantastiska utvecklings möjligheter fram för os.  

2017-08-24

Då va de dags i gen och denna gång mot Stensätra IF, Under våren så förlorade TIFA matchen borta med 2-0 efter de att Stenästra tryckt in 2 straffar. Detta va ingen rolig match för våran del men känslan är att de kommer bli en tuff drabbning även denna gång så de gäller att vara med från start och ta vara på chanserna även i kväll.

Matchen senast mot Valbo FF:2 på Åbyvallen va ingen rolig syn de med där TIFA förlorade matchen med 5-0 stora siffror men allt har sin orsaker. Så laddningen kommer med största sannolikhet att vara på topp då man dels har revansch att utlysa på Stensätra IF och dels efter den senaste matchen.

Match start är 18.00 så skynda er för Uppsnacket börjar redan 17.30... Tidig match innebär att man hinner käka efter matchen på Gästis.

Match Sponsor i morgon är Enerco Group

Truppen som ställer upp är.

#90 Jesper O

#2 Linus E

#3 Fredrik L

#5 Johan L

#6 Isak H

#9 Mattias O

#11 Reinne S

#19 André K

#20 Linus L

#21 Martin F

#44 Fredrik H

#47 Alexander S

#77 Adam B

#15 Linus W

2017-08-21

Träningen i dag för alla barn födda 11 och yngre är inställd. Detta då vi fortfarande inte har kunnat få in några nya ledare att bedriva den verksammheten. Tråkigt men finns inga andra alternativ. Ytterligare ett bevis på hur svårt de är att bedriva verksammheten utan frivilliga ledare. Nästa vecka kl:17.30 kör vi föräldrar träff för alla föräldrar som har barn som är födda 11 och yngre. Där vi kommer klargöra vad och hur vi kommer fortsätta med verksammheten. Under tiden så är de som vanligt träning för barnen.

Är du intresserad av att vara ledare kontakta David Laksola så fort som möjligt. 070-2695976

2017-08-21

Efter förra veckans seger mot Hagaström SK borta så är vi fortsatt tvåa i tabellen och slås nu om att fortsätta att vara med om första placeringen i DIV 4 2017. I kväll ställs vi inför en tuff och svår borta match mot Valbo FF:2 kl:18.30.

Läget i truppen är på topp och vi kan mönstra ett lag som ser ut som följer. vi saknad endast Gustav Andersson som är avstängd,samt skadade eller sjuka Alexander Skråmo, Calle Waara och André kuismin.

#90 Jesper Olsson

#14 Jens Walldorf

#6 Isak Högblom 

#3 Fredrik Lindberg

#2 Linus Englund

#92 Kalle Korhonen 

#5 Johan Lindkvist

#9 Mattias Ohlsson

#22 Gustav Sundell

#20 Linus Lindkvist

#77 Adam Berglund

#17 Andreas Ohlsson

#11 Reinne Schröder

#21 Martin Frejd

#44 Fredrik Hydén

Hoppas vi ses på Åbyvallen i kväll kl18.30

2017-08-09

Inför matchen mot Järbo IF

Onsdag den 9/8  KL:19.00

Då va de äntligen dags i gen för match i DIV 4. Matchen spelas mot Järbo IF och vi kommer ta ett snack inför matchen med Huvud tränare David Laksola. Tabellen är haltande då Torsåkers IF har spelat 13 matcher inför i dag och Järbo IF har hunnit spelat 14 matcher. Järbo IF har redan hunnit spelat en match efter uppehållet som man förlorade med 1-3 hemma mot Sandvikens AIK. Men att matchen i kväll har stor betydelse hur fortsättningen ska bli för båda lagen kan man lugnt sagt säga.

Hej David hoppas uppehållet har varit bra hur har du spenderat den?

- Hej jo de har varit skönt med ledighet från träningar och matcher under 2 veckor, så mycket ledigt blir de aldrig i denna roll utan man får fokusera på annat så som planering inför hösten och de som kommer framöver.

Hur känns truppen nu efter dom 8 träningspass + träningshelgen ni genomfört nu efter uppehållet?

- Truppen känns väldigt sugna och laddade inför avslutningen på hösten. Att säga något annat känns fel, tror de är en styrka för oss att vi har en sån bredd och stor trupp som vi har för vi har kunna genomföra alla träningar med minst 15 gubbar per pass och de är kanon bra. Sista träningspassen nu har de varit 20 utespelare och 2 målvakter som genomfört alla tänkbara förberedelser inför dom avslutande 9 omgångarna.

Att de är tajt om vilka som spelar och vilka som inte spelar är något vi har pratat om tidigare men hur tycker du att spelarna tacklar de ?

- Absolut när vi har så pass bredd och jämn trupp som vi har så känns de bra att vi kan ha så många alternativ och jag lär säga att jag tycker att alla grabbar tar de bra. alla krigar på träning och visar att man vill vara med. Vi har snackat om de tidigare att de inte är någon självklarhet att man ska spela i DIV 4 utan de är en bonus. För som de är nu när alla är tillbaka så är de stenhårt om platserna och de utvecklar oss som lag och spelarna som individer.

Vad har ni pratat om inför matchen mot Järbo IF ?

- Vi har försökt att titta tillbaka på den matchbild som va borta och försökt att få känslan hur den va då. de va ett hårt jobb i 90 minuter och matchbilden va inte den vi ville ha där vi sjönk ner alldeles för lågt i plan och inte kunde få till något anfalls spel alls. Självklart är de poängen som räknas men i den bästa av världar så ska vi spela bättre och ta poäng samtidigt.

Några specifika delar som ni pratat om?

- Ja de har vi både i anfall och försvar, men mer släpper vi inte.

Dagens trupp

#90 Jesper Olsson

#2 Linus Englund

#3 Fredrik Lindberg

#44 Fredrik Hydén

#16 Carl Waara

#17 Andreas Ohlsson

#18 Gustav Andersson

#20 Linus Lindkvist

#5 Johan Lindkvist

#11 Reinne Schröder

#9 Mattias Ohlsson 

#14 Jens Walldorf

#6 Isak Högblom

#22 Gustav Sundell

#47 Alexander Skårmo

#77 Adam Berglund

Då får vi önska TIFA och ledarna ett stort lycka till inför matchen och vi hoppas att du som publik kommer och så vi kan fortsätta att ligga i toppen av publikligan också. Match start 19.00 men du missar väl inte uppsnacket kl:18.30 på Gästis.... 

Dagens matchsponsor

 

 

2017-08-08

Omstart div 4

I morgon onsdag den 9 augusti är de omstart i div 4 för Torsåkers IF. Nu väntar Järbo IF där TIFA tog 3 viktiga poäng i våras med en 1-0 seger. Ett klassiskt resultat som var gångbart under våren. TIFA tog hela 5 matcher med 1-0 segrar och nu inför hösten hoppas man kunna få målskyttet att lossna och se till att fortsätta vara täta bakåt. Torsåkers IF har haft två veckors uppehåll från träning och har hunnit kört 8 pass tillsammans inför matchen i morgon. Detta känns som en stabil grund att stå på inför höstens sista 9 matcher. Placeringen i tabellen är för tillfället 2:a med 4 poäng bakom Årsunda IF och 1 poäng ner till Sandvikens AIK. Både Sandvikens AIK och Årsunda IF har spelat en match mer en TIFA. Så att säga att alla matcher kommer vara viktiga är ingen underdrift. Utan nu gäller de att vi tillsammans stöttar och hejar fram grabbarna till en härlig slutplacering.

Hoppas att du kommer på både borta och hemma matcher under Hösten.

Här är dom sista 9 matcherna

9/8  Kl:19.00  Järbo IF   hemma

14/8 Kl:19.00 Hagaström SK borta

21/8 kl:19.00 Valbo FF borta

25/8 Kl:18.00 Stensätra IF hemma

1/9 kl:19.00 Sandvikens AIK borta

9/9 Kl:15.00 Brynäs IF FF hemma

16/9 Kl:15.00 Ockelbo IF hemma

23/9 Kl:15.00 Årsunda IF borta

1/10 Kl:14.00 Gefle Legend hemma

Sen vill vi bara passa på att påminna er om att när ni besöker IP ta med er pant och fortsätt panta era burkar och plast flaskor på IP.....

2017-08-07

Då var hösten i gång och matcher, träningar, marknader och andra aktiviteter kommer lösa av varandra på IP. Tyvärr så kommer vi inte att genomföra någon loppmarknad nu till helgen då det är får få antal bokade bord samt att de inte blev någon fotbolls turnering. Så båda aktiviteterna är inställda. Nytt försök med loppmarknad kommer att komma underhösten men alltså ingen planerad just nu..

2017-07-24

Panta Mera

Vi drog i gång Panta Mera insamlingen innan sommar uppehållet och vi hoppas att ni hjälper oss dels med att hålla Torsåker Rent från burkar och pant flaskor, genom att lägga din pant oavsett om den är knölig,utan etikett eller utländsk så håller du Torsåker Rent och samtidigt stödjer du Torsåkers IF. 

Vi jobbar ständigt med att vara en driven kraft i bygden och få bygden levande är viktigt för oss. Med ditt bidrag kan vi de. Så panta mera på Torsåkers IP nu.

2017-07-11

Ledare sökes!

Vi kommer från och med hösten att splittra boll och lek då gruppen har blivit för stor för att ge den bästa utvecklingen för barnen samt att kunna stimulera alla på ett bra sätt. Vi söker därför ledare till Boll och lek!

Vi hoppas kunna hitta en lösning för att kunna starta verksammheten för utan ledare är de omöjligt för oss att starta en grupp med spelare. Vi hoppas att du som förälder eller anhörig skulle kunna vara en del av detta och fortsätta att utveckla spelarna till bra fotbollsspelare men även hjälpa dom i deras individuella utveckling.

Grupperna som kommer vara inför hösten ser ut som följer

Flickor födda 2007-2010   

Träning: Tisdagar mellan kl 17.30-19.00

Ledare: Mikael Sehlberg

Lagets Hemsida

Pojkar födda 2009-2010  

Träning: Tisdagar mellan kl 17.30-18.45

Ledare: Mikael Svensson, Henrik Andersson & Ulf Wårvik

Lagets Hemsida

Boll och lek födda 2011-2014 

Träning: Måndagar mellan kl 17.30-18.45

Ledare: LEDARE SÖKER FÖR INTRESSE KONTAKTA DAVID LAKSOLA

Lagets Hemsida

2017-07-05

Sommar information från Torsåkers IF

Då var vårsäsongen 2017 snart slut, endast en match återstår, och de är nu dags att summera en händelserik vår med mängder av matcher och träningar. Vi Från Torsåkers IF vill till att börja med tacka alla spelare och ledare som är en stor del av föreningens aktiva. Sen vill vi även rikta ett stort tack till alla sponsorer,föräldrar och alla andra som är med runt om kring i organisationen och gör den möjlig.

Herrar

Herrarna har under den första delen av säsongen tagit 29 poäng av 36 möjliga och ligger för tillfället 1:a i div 4 med en match mer spelad, Att kunna få presentera detta med så pass många kommunala spelare som vi ändå har i vårat A-lag är en bedrift i sig.  En målsättning vi haft under 5 år är att kunna vara med i toppen av div 4.

Herrarna tar nu 2 veckors ledigt med egen fys för att komma så pass bra förberedda man bara kan inför hösten.

                             

Ungdom

Ungdomslagen har rullat på och antalet aktiva ungdomar är otroligt många men vi har tyvärr tappat ett lag då vi tvingades lägga ner A- pojk laget men vi kommer till hösten att korrigera detta med att starta upp en ny ålders grupp i form av P09-10 or. Detta innebär att vi nu söker ledare till Boll och Lek i åldrarna 11 till 13 or. Skulle du vara intresserad av att vara en del av föreningens viktigaste lag, Boll och Lek, inför hösten så kontakta David L 070-31 49 877

Nu önskar vi P03 och F02 lycka till under Gothia Cup..

Camping under Bluegrassfestivalen

För 4 året i rad så var vi en av medarrangörerna till festivalen där vi har ansvaret för campingen. En camping som växt och besökarna var väldigt nöjda efter helgen i Torsåker. Vi vill dels tacka alla som var med och jobbade men även ett stort tack till besökarna för deras vistelse i Torsåker.

     

Panta mera

Föreningen jobbar aktivt för att dels skapa ett stabilare ekonomi och vara en del av den stora samhällnyttan. Nu vill vi göra båda delar, med din hjälp om du skänker din pant så skapar vi en bättre miljö och samtidigt gynnar du Torsåkers IF. Vi tar gärna emot alla burkar och flaskor oavsett pant etikett eller inte. Vi hoppas att du vill vara med och gynna miljön och Torsåkers IF. Lämna in dina burkar 24 H om dygnet i våran pant box som är placerad på IP. Vi kommer även efter sommaren att åka runt och hämta in så passa på och spar dina burkar och flaskor.  

TIF-lotten

TIF-lotten är en välbehövlig inkomst för att vi ska kunna ge bra förutsättningar till alla våra lag. En förutsättning med de prylar som behövs för att spela fotboll. Vi är väldigt stolta att kunna ge alla en bra verksamhet till så låg kostad som möjligt och alla kan vara med. Detta är tack vara alla evenemang, lotter, kiosken i Malmjärn, Bilbingon, Tors logen, Cafeterian under alla matcher samt TIF-lotten etc. Tack vara dig som hjälper till att sälja lotter, jobba under evenemang och liknande så gör vi en stor samhällsnytta så att alla barn och ungdomar ska kunna få spela och leka fotboll utan att betala massa dyra avgifter. Utan ert arbeta skulle vi vara tvungna att införa detta men vi hoppas att vi ej behöver komma dit.   

Styrelsen

Just nu är styrelsen, utöver allt ordinarie arbete, mitt uppe i ett jobb som heter "Målstegen"

Vi arbetar igenom  vision, värdegrund, värdeord, organisation och framtida målsättning.

Det är jätteviktigt att vi har en gemensam syn i föreningen,  tydliga mål och uppföljning på det vi gör. Viktigt med tydlighet  genom hela föreningens så vi vet "vilket håll vi ska mot".

Det här gör vi tillsammans med SISU och vi är halvvägs i jobbet. Efter sommaren  kommer vi att berätta mer.

Till sist vill vi önska alla TIFARE en fantastisk sommar så ses vi snart igen.

2017-07-04

Inför matchen mot Hedesunda IF

Kl19.00 Torsåkers IF

Nu va de dags för omgång 13 och sista omgången före uppehållet, vi hoppas nu att du kommer och hejar fram grabbarna till ytterligare en seger och den 6 i ordningen, en härlig trend som nu håller på att hända. Vi hoppas grabbarna på laddade och att vi kan få slippa regnet.  Vi tar ett snack med David Laksola Huvudansvarig för Torsåkers IF A-Lag.

Hej David hur ser läget ut i laget inför kvällen?

- Läget i laget inför helgen ser stabilt ut vi har återigen fått tillbaka några spelare men tappat Fredrik Hydén efter smällen borta mot Gefle Legend.

Ni har nu tagit 5 raka segrar och endast släppt in 8 mål på 12 omgångar vad är de vinnande konceptet? 

- Vi har under dom senaste omgångarna jobbat väldigt hårt och tagit ett gigantiskt jobb i både offensiven och defensiven. Springer man och är aktiv både med och utan boll så vinner man matcher och de har vi bevisat. Vi har många starka karaktärer i laget och med en bra lagmoral och ett aktivt spel så vinner man matcher och släpper också in lite mål.

Ni sa före säsongen att 1 poäng bättre en förra året va målsättningen, med 3 poäng in i dag så har ni tagit 2poäng mer en på hela förra året är ni nöjd och då?

- Självklar inte vi jobbar ständigt med att vinna varje match, vi brukar ofta prata om att vi såklart vill spela bra fotboll men ibland lär man anpassa sig utifrån att de är poängen som räknas i slutändan. Men så klar är vi inte nöjd utan kommer inför hösten att diskutera om en ny målsättning som vi ska arbeta efter. Nu är vi ju med och självklart ska vi jobba utifrån att vi vill vara i toppen i serien när vi summerar i oktober.

Vad är viktigast nu då när ni går på ledighet är de mycket träning som gäller för grabbarna ?

- Absolut vi kommer jobba med egen träning under V.28-29 där grabbarna själva får träna 3 pass i veckan. med allt från styrka till löpning. För att sedan köra i gång i gen V.30, Vikten av att träna ser vi alltid resultat på och ju mer man tränar desto mindre sjuk och skadad blir man de är bara att konstatera. Vi har summerat våren och ser ett tydligt täcken på att försäsongs träningen har get resultat, dom som legat i och kört den har inte varit lika sjuk eller skadade som dom andra . Så Träning är A & O för att utvecklas och kunna prestera.

Vad Tror du om dagens match ?

- Ja de är ju två olika form kurvor, men vi vet att tar inte vi uppgiften på fullaste allvar så kan vi tappa poäng de har vi sett förut, i DIV 4 i år finns de inge lag som man kan gå på halvfart mot utan man måste alltid jobba hårt för att kunna vinna.

Hoppas vi ses på uppsnacket kl:18.30 på Gästis

Marklunds betongprodkuter är match sponsor

#90 Jesper Olsson

#2 Linus Englund

#3 Fredrik Lindberg

#6 Isak Högblom

#19 André Kuismin

#18 Gustav Andersson

#47 Alexander Skråmo

#5 Johan Lindkvist

#20 Linus Lindkvist

#16 Carl Waara

#11 Reinne Schröder

Ersättare

#22 Gustav Sundell

#77 Adam Berglund

#17 Andres Ohlsson

#TIF1910

#Visesihofors2017

2017-06-26

En mycket givande kväll tillsammans med SISU där vi jobbat med vår Vision & Verksamhetsområden.

Ett bra jobb vi gör under 3 tillfällen med "hemläxa" däremellan.

Ett viktigt arbete för Torsåkers IF's framtid.

/Birgitta 

Ordförande

2017-06-21

Inför matchen mot Gefle Legend

Efter 3 raka segrar och 0 insläppta mål på 287 match minuter så är de återigen dags att vara förberedda att ta ett hårt jobb för att poängen ska hem till vindarnas inför midsommarhelgen. Vi hoppas att du kommer till Brynäsvallen och hejar fram grabbarna till ytterligare en seger. Inför matchen tog vi kontakt med Huvudtränaren David Laksola för att höra hur känslan är inför omgång 11 och där vi nu vill höra hur

man känner med situationen.

Tankar från Huvudtränare David Laksoal inför Gefle Legend.

Vi har hamnat i en period med mycket skador men som nu ser ut att ordna upp sig, vi har rätt ut den perioden med bravur och de är en styrka som lag att kunna byta ut spelare och få in precis lika bra kvalité. Detta är något som vi kommer kunna dra nytta av nu när serien vänder efter omg 11. Vi vet att höstarna oftast är tuffa för många av lagen då skador,semestrar och annat lockar. vi kommer kunna fortsätta att hålla en hög kvalité trots detta.  

Efter den dipp vi hade med beteende och attityd som vi pratade om och som vi alla kände så har vi nu skapat en grupp som känns harmoniska med varandra och alla vet sin uppgift, viktigast för oss nu är att vi fortsätter ha samma attityd och inställning inför dom kommande tre matcherna för att vi ska kunna få de slagläge vi vill inför hösten. Vi vet att DIV 4 är jämnare en någonsin och målsättningen har varit att bli 1 poäng bättre en förra året och de kan vi lyckas med redan innan uppehållet.  Klarar vi de tar vi semester med en stor lättnad och vi kan slappna av under 2 veckor för att ladda batterierna och sätta upp en ny målsättning inför hösten.

Inför matchen i kväll har vi tvingats göra vissa förändringar men inget som kommer störa oss i vårat spel utan de lag vi mönstrar kommer va de lag som ska jobba för att ta 3 nya poäng. De viktigaste är att vi fortsätter att vara nogranna i våra defensiva omställningar. Samt att vi tar jobbet utan boll både Off och Def. För utan rörelse och aktivitet kan man inte vinna fotbolls matcher. Detta är något som alla grabbarna har visat att vi kan och då spelar vi en briljant fotboll, men dom stunder som vi inte löper och är aktiva så är vi lika dålig som vi kan vara bra. 

Dagens trupp Match start kl:19.00 Gefle Legend  "Brynäsvallen"

#90 Jesper Olsson

#2 Linus Englund

#6 Isak Högblom

#44 Fredrik Hydén

#19 André Kuismin

#18 Gustav Andersson

#5 Johan Lindkvist

#9 Mattias Ohlsson

#17 Andreas Ohlsson

#20 Linus Lindkvist

#11 Reine Schröder

Ers

#77 Adam Berglund

#21 Martin Frejd

#16 Carl Waara

#7 Viktor Jansson

2017-06-20

Information från Torsåkers IF

Matcherna rullar på och de ser lovande ut inför fortsättningen i Div 4 där laget nu har plockat 20 poäng och som har placerat sig på 3:e plats. En placering som man nu jobbar för att behålla fram till sommar uppehållet som kommer om 2,5 vecka. I Div 5 har man också samlat tillräckligt med poäng för att ligga ovanför nedflyttnings strecket. En placering vi är väldigt nöjda med som situation  har sett ut med skador och sjukdomar under våren. Med bara veckor kvar innan de är sommarledigt, v28 & 29, för A-lags spelarna så har man chans att plocka hem  ytterligare 9 poäng i både DIV 4 och Div 5.Matcherna ser ni nedan.

Man har även fått tråkiga besked då #8 Andreas Cöster idag har valt att bryta sitt kontrakt med Torsåkers IF. Ledningen vill bara påpeka att man skiljs som vänner och man är överens om detta. Vi önskar Andreas lycka till i hans fortsatta karriär och tackar honom för den tid som varit.

Glädjande besked kom även under dagen då man fick med en av juniorerna som hade chansen att få åka med distrikts laget till Halmstad. Ett tecken på att utbildningen och utvecklingen för våra ungdomar ger resultat och att man även från små föreningar som oss kan få uppleva såna läger med distrikts lag. En spännande och lärorik resa väntar Martin och vi önskar honom lycka till och ett stort och innerligt grattis.

Kommande matcher

DIV 5 ons 21/6  kl19.30  Torsåkers IF:2 vs Älvkarleby IK 

DIV 4 Tor 22/6  kl19.00  Gefle Legend vs Torsåkers IF 

DIV 4 Fre 30/6  kl19.00   Ik Huge vs Torsåkers IF 

DIV 5 Sön 2/7   kl15.00   Torsåkers IF:2 vs Skutskärs IF

DIV 4 Tis 4/7    kl19.00   Torsåkers IF vs Hedesunda IF

DIv 5 Sön 9/7   kl15.00   Torsåkers IF:2 vs GGIK

2017-06-20

  Vinst nr från TIF lotterna 2017

Först och främst vill vi tacka alla våra samarbetspartners med TIF lotten. Utan er skulle vi aldrig kunna genomföra lotteriet. Sen ett stort och innerligt tack till alla er som va med och köpte lotter...

Här kommer vinst numren
1: 351
2: 25                                                         
3: 502
4: 162

5: 367
6: 47
7: 246
8: 2

9: 9
10: 536
11: 292
12: 459
13: 365
14: 8

15: 357
16: 344
17: 503
18: 248
19: 71
20: 27                                                                                        
21: 581
22: 144
23: 135
24: 3

Stort TACK till våra samarbetspartners, utan er inget lotteri. Vinsterna hämtas ut på Torsåkers IP senast 15 augusti.

Torsåkers IF
/styrelsen

2017-06-15

Matchtröjans dag

Då har fredagen kommit och matchtröjans dag är äntligen här ryckte säger att de väntas bli en storpublik från Årsunda och vi hoppas att vi nu tar med oss alla bekanta vi har ner till vindarnas tempel för att stötta våra hjältar. Har du ingen match tröja så hoppas vi att du köper en av alla match tröjor som nu föreningen säljer. Eller att du klär dig i grönt eller svart för att framhäva din medverkan på läktaren och din stöttning... 

Bland annat så finns matchtröjor från seger året i DIV 4 att köpa, och sedan några andra varianter. Alla tröjor säljer vi nu för 70 kr. Försäljningen startar på Gästis kl 18.00......

Under kvällen kommer även dom sista TIF- lotterna att finnas till försäljning och dragningen kommer komma i Pausen.

Före matchen missar ni väl inte att uppsnacket och uppladdningen börjar redan kl 18.00, Båda lagens tränarna kommer till Gästis som vanligt kl18.30   Har du inte bokat bord så är de läge att göra detta nu!! 0290-409 40

Inför matchen med #18 Gustav Andersson

Efter en viktig vecka med 6 poäng och 90 minuters spel för dig i båda dessa hur va känslan att ta dessa viktiga poäng både mot Ockelbo IF och Brynäs IF?

- Kändes bra och väldigt skönt! Jag tycker att det kändes som vi började hitta in i vårat spel under denna vecka redan mot Brynäs då jag ändå tycker vi va det bättre laget och sedan även mot Ockelbo där vi klart och tydligt är de bättre laget och är värd mer än bara ett mål, då Ockelbo är längre bort att göra 1-1 än vad vi är att göra 2-0 kanske till och med 3-0.

Hur kan de komma sig att med de skadeläge ni haft så tar ni en då poäng och presterar en riktigt bra fotboll vad är anledningen tror du ?

- Ja jag kan ju inte gnälla att det blivit så för det betyder bara att jag fått mer speltid och nu fått visat vad jag kan. Men sen tror jag att vi har en sån pass bra trupp så vi kan kriga hem matcher genom att bara springs mycket mer än motståndaren som mot Brynäs och Ockelbo, för man kan komma mycket långt bara genom att springa mer tror jag

Hur har tränings veckan som gått varit ? är de något speciellt ni tränat på eller gjort extra mycket ?

- Vi har tränat mycket avslut och själva tekniken vid avslut så vi slipper spela av 1-0 matcher varje match och istället stänga dom men även mot Ockelbo så vela vi ju tydligen bara läggs oss på 1-0 ändå :- D sedan har vi tränat mycket på att lägga in bollar i boxen vilket jag tycker vi verkligen har utnyttjat dom två senaste matcherna då vi är det farligare laget i boxen.

Du spelade även en P19 match i veckan där ni tog er vidare till Semi final i år i gen och denna gång får ni möta Valbo FF i semi efter sommarledigheten, hur kändes matchen och hur känns de att få spela Semifinal i gen ?

- Det va väldigt roligt och väldigt speciellt på ett sätt då man helt plötsligt va bland dom äldsta istället för bland dom yngsta. Tycker det va riktigt roligt att få spela ihop med dom duktiga p-03 killarna som jag tycker skötte det jättebra, jag tyckte jag kände mig lite sliten så tur man visste att man hade dom grabbarna bakom sig som kunde backa upp oss. Roligt att vi även gick vidare och att få möta Valbo FF där jag kanske får chansen att möta min junior mittfälts kamrat under mina junior år då vi spelat mycket ihop så ser fram emot det och då ska vi såklart vinna!

Inför matchen i kväll mot serie ledarna Årsunda IF vad har ni pratat om att ni måste göra för att fortsätta den härliga poängskörd ni har i dag ?

-Jag tror den stora nyckeln helt enkelt är att bara gå ut och ha roligt och inte tänka så mycket precis som vi gjort dom två senaste matcherna. springa  och vara aktiva så klart.

Till sist vad har du för tips på resultat och målskytt som avgör matchen i kväll ?
- Jag tror 2-1 till oss och matchvinnare blir nog Johan Lindkvist då han är en maskin som bara smäller in en boll precis som mot Ockelbo.

Hoppas vi ses till kl 18.00 på gästis i grönsvarta kläder eller att ni köper av match tröja av Torsåkers Profilen Mattias Magnusson.

Dagens trupp

#30 Tobbe Persson

#90 Jesper Olsson

#2 Linus Englund

#44 Fredrik Hydén

#3 Fredrik Lindberg

#19 André Kuismin

#18 Gustav Andersson

#5 Johan Lindkvist

#77 Adam Berglund

#20 Linus Lindkvist

#47 Alexander Skråmo

#11 Reine Schröder

#9 Mattias Ohlsson

#6 Isak Högblom

#21 Martin Frejd

2017-06-14

Futsal DIV 1 herrar

Som första lag från Gästrikland kommer Torsåkers IF herrar att delta under vintersäsongens futsal DIV 1, detta är Sveriges näst högsta serie. Ett bevis på långsiktigt målmedvetet arbete att försöka skapa så bra tävlings möjligheter som möjligt under vintersäsongen. Vi har tidigare spelat i DIV 2 som är en distrikts serie där man har flera matcher samma dag, detta är ett komplement för dom som inte spelar eller tränar någon annan idrott att kunna få en vettig verksamhet även på vinter.

Det finns för tillfället 6 st DIV 1 serier i Sverige som är geografiskt uppdelad, och vi har inte fått den 100% serie tillhörigheten en men de ryckas som att vi kommer hamna i DIV 1 serie som heter Norra Svealand, i den serien förra året så deltog föreningar som (Djurgårdens IF FF, Edsbro,Hallstahammar, Slätta SK, Märsta IK och IFK Söderhamn)

Detta innebär att vi kommer kunna marknadsföra inte bara Hofors kommun, Torsåkers IF och Torsåker som by utan även våra fantastiska samarbetets partners på ett helt annat sätt då vi kommer att synas på en helt annan arena en den vanliga Gästrike arenan. Ett av våra långsiktiga mål är just de att sätta Torsåker och Torsåkers IF på kartan och de kan vi nog säga att vi gjort nu som första lag i distriktet att vara med i futsal DIV 1.  

Vi ser mycket fram emot avslutningen på den gångna Fotbolls säsongen, men samtidigt ser vi med spänning fram emot en ny tidsepok även vinter tid. Så misströsta inte när sommaren är slut du kommer kunna se oss även spela boll oftare på vintern fast i Hoforshallen och Futsal DIV 1.

Mer info kommer och mer info kommer du att se under Våra lag---> Herrar----> Futsal

Vill du veta mer om Futsal

2017-06-13

Folkfesten startar redan på Torsdag....

DIV 5 Torsåkers IF:2 - Stensätra IF:2

Kl:19.00 Vindarnas tempel

Matchtröjans dag DIV 4 match mot serieledande Årsunda IF i all ära men ryktesvägen så låter de som om de kommer bli en folkfest redan på Torsdag då de är ett gäng "veteraner" som kommer att vara med i DIV 5 och hjälpa till för att underlätta de hårda skadde läge och match klimatet som både Seniorlaget och P03 har hamnat i för tillfälle. Några av namnen som de ryktas om ska vara med är, En målfarlig anfallare som Niklas Andersson, Bröderna Hilberg och sen den alltid kvicka och stensäkra backen Poe Englund, ett ryckte som kom sent i går säger även att vaktmästaren Åkerberg ska vara med och spela men de är inget bekräftat en....

Jag tycker du gör som alla andra och tar en titt ner på IP under matchen på Torsdag och se vad de är för lirare som ska vara med och spela med våra nuvarande fotbolls stjärnor i byn.... 

2017-06-12

Matchtröjans Dag 16-Juni

Torsåkers IF-Årsunda IF

DIV 4 Kl:19.00 Vindarnas tempel

Nu på fredag den 16-Juni vankas de toppmatch i DIV 4 Gästrikland när Torsåkers IF tar emot Årsunda IF som för tillfället leder serien på sina 23 poäng. Ett Årsunda som inte har förlorat en och ligger på en stabil ledning. Dessa två lagen har börjat starkt i årets DIV 4 och nu ska de två byalagen möta sina krafter mot varandra.

Vi gör ett krafttag tillsammans och fyller läktarna med Grönsvarta tröjor och gör som sig bör detta till en riktig folkfest. För dig som inte har någon matchtröja så kommer de finns chans att köpa en på Gästis av våran egen nr 10 Mattias Magnusson mellan kl 18.00-19.00. Vi säljer nu ut gamma match tröjor från tidigt 90-tal.

Kom i tid till Gästis för att käka din middag före matchen, innan matchen kommer de så klart att vara en hell del grejer som händer och vi hopps att du vill vara med redan kl 18.00. Boka bord nu 0290-40940 

I pausen sen kommer den efterlängtade TIF-Lotten att dras av ordförande Birgitta Osmund - Eriksson med hjälp av två ungdoms spelare.

Efter matchen kommer de att bli sång och dans på Gästis och en riktig efter matchen tillställning.Så ta tig till IP du med på Fredag och nu fyller vi läktarna med grönsvarta tröjor.

2017-06-12

Loppis på Torsåkers IP

Samtidigt slaget om vindarnas!!

Fotbollsturnering och loppmarknad samtidigt. Vi kommer för första gången att arrangera en riktig loppmarknad på Torsåkers IP samtidgt som de är fotbollsturnering för kompislag, va med på folkfesten.

Lördag den 12-Augustio

10.00-15.00

Torsåkers IP

Vill du va med och sälja under dagen så anmäl dig till David Laksola

David.laksola@torsakersif.se

070-314 98 77

Kostnad för att ställa ut

1 plats 2m med eget bord  150 Kr

1 plats 2m med hyrt bord  200kr  

vill du ha extra 50 M så kostar de 50 kr extra

2017-06-08

Matcherna kommer efter varandra som på ett pärlband och svårt att hinna träna i denna tuffa period. Men efter matchen borta mot Brynäs IF som vi tog hem med 1-0 efter en gedigen försvars insats i gen, Efter några knackiga prestationer så va energin och intensiteten där i gen och vi kunde prestera 45 riktigt bra minuter. men sista halvan av matchen kändes de som Brynäs IF FK tog över en del och skapade några riktigt farliga chanser. 

Inför Matchen mot Ockelbo har skadeläget blivit ljusare och några av spelarna har kommit tillbaka i träning och kommer att snurra i gång med matcher till kommande vecka. Så ett riktigt positivt slut på denna vecka där förhoppningen är att de återigen ska kunna bli en trepoängare i dag. Men framförallt att vi återigen kan göra en bra prestation både i de offensiva och de defensiva spelet. 

Laget till dagens match Ockelbo IF borta kl 19.00 

#90 Jesper Olsson

#2 Linus Englund

#44 Fredrik Hydén

#3 Fredrik Lindberg

#19 André Kuismin

#18 Gustav Andersson

#5 Johan Lindkvist

#47 Alexander Skråmo

#11 Reine Schröder

#7 Viktor Jansson

#20 Linus Lindkvist

#15 Linus Wårvik

#6 Isak Högblom

#13 Alex Östblom

Läget på Skadade/frånvarande / sjuka / örvigt spelare för tillfället

#77 Adam berglun    Åter i träning i går Torsdag

#86 Jens Walldorf     Åter i träning i går Torsdag

#12 Viktor Jaktlund   Åter i Träning i går Torsdag

#8 Andreas Cöster        Sjuk

# 92 Kalle Korhonen     Avstängd

#9 Mattias Ohlsson       Resa

#17 Anderas Ohlsson    Resa

#22 Gustav Sundell       Resa

#21 Martin Frejd            Sjuk

#16 Carl Waara             Skadad

#10 Mattias Magnusson  Skadad

2017-06-07

Du vet att du kan köpa dina mobilskal direkt på nätet med snygga märken och designer med TIF loggan på...

Nu kan du även köpa din egna FIDGET spinner sommarens största underhållnings leksak.

När du köper dom hos supporterskallet så stödjer du samtidigt Torsåkers IF

Klicka här för att beställa...

 

2017-06-07

Torsåkers Gym i samarbete Med Torsåkers IF

I dag tisdag den 7-juni har Torsåkers GYM och Torsåkers IF gjort upp om ett samarbetsavtal där Aktiva medlemmar från Torsåkers IF kan teckna medlemskap till rabatterat priser på Torsåkers GYM. Detta samarbete kommer löpa för att främja möjligheterna till extra träning för samtliga aktiva medlemmar från 15 år och upp till A-laget.

 

 

Pris för Aktiva medlemmar i Torsåkers IF                  

Halv års avtal   195 kr 

Hel års avtal    175 kr  

 

Kontakta

Tommy Karlsson på Torsåkers Gym

073-034 59 15

Klicka här för att komma till FB sida för Torsåkers GYM

2017-06-06

Efter en bra insats mot Sandvikens AIK i fredags är de i dag dags att ta bilarna och åka in till Gävle och Måsberget för att möta Brynäs IF, ett Brynäs som kommer från en 7-0 Seger mot Hedesunda IF borta och som nu har tagit sig upp på en 4 plats. Men en seger i dag för TIF-krigarna så har man åter tagit sig upp i toppen efter att man nu har halkat ner några placeringar.

Ord från huvudtränaren inför matchen.

- Efter en bra prestation senast så har vi höga förhoppningar till dagens match att kunna få en bra prestation och även kunna ta med oss poäng hem. De är tur att vi har en bredd trupp eftersom vi har ett skadeläge som är helt absurt. Har aldrig tidigare varit med om en liknande situation och de håller vi på att utvärderar varför. Men vi kan ändå ställa ett hårt jobbande grönsvart lag på benen i dag.

Dagens trupp match Start 15.00

#90 Jesper O

#30 Tobbias W

#2 Linus E

#3 Fredrik L

#5 Johan L

#7 Viktor J

#11 Reinne S

#13 Alexander Ö

#15 Linus W

#18 Gustav A

#20 Linus L

#21 Martin F

#44 Fredrik H

#47 Alexander S

#92 Kalle K

Skadade/sjuk Listan inför kvällens match 

#77 Adam Berglund

#16 Carl Waara

#86 Jens Walldorf

#10 Mattias Magnusson

#22 Gustav Sundell

#8 Andreas Cöster

#12 Viktor Jaktlund

Övriga

#19 André Kuismin  Avstängd

#9 Mattias Ohlsson Bortrest

#6 Isak Högblom   Bortrest

#17 Andreas Ohlsson Avstängd/bortrest

2017-06-02

Då va de dags i gen och denna gång mot toppfavoriterna Sandvikens AIK som för tillfället ligger 5a och endast 2 poäng bakom Torsåkers IF. Så att säga att detta är en riktig 6 poängs är ingen under bedrift. Torsåkers IF kommer från sin första förlust match i DIV 4 då man fick stryk mot Stensätra IF med 2-0. Vi tar i dag ett snack med Huvudtränaren David Laksola inför kvällens tuffa drabbning

 

Hej David hur har veckan varit efter förlusten mot Stensätra IF?

Veckan har varit bra då vi pratat mycket om beteende och hur vi uppträdde senast, Vi är inte alls nöjd med matchen då de såg lojt och väldigt dåligt ut.

Ja om vi tar oss tillbaka till förra fredagen vad hände och vad ska ni förbättra i dagens match?

Ja vad va de som hände, de är väl så att i vissa matcher så fungerar inte grejerna och då måste man spela enklare och göra de man är bra på. Vi kan inte kliva ut och tro att kompisen ska göra jobbet åt en och att någon annan ska göra de vi bestämt oss för att göra. Alla 11 måste ta sitt ansvar för att vi ska kunna prestera.

 

 

Vad ska ni förändra i spelet inför dagens match mot Sandvikens AIK?

Spelet i säg har vi inte diskuterat så mycket utifrån att jag och ledare temat är mest besviken över hur vi agerar och vad vi utstrålar, vi brukar prata om att vi måste brinna och vissa att vi vill vara på plats!  Så de enda vi har pratat om är just den delen.

 

Sandvikens AIK va tippade att ligga i toppen av serien och med en knackig start så har dom jobbat sig tillbaka och är nu med, vad tror du om dagens match ?

Jag har tittat på dom själv en gång och även haft folk som varit och sett dom, så vi vet att de är ett bra spelande lag med mycket kvalité. Viktigast för oss i denna match är att vi är med från start och att vi verkligen tar jobbet för annars kan detta bli en tung kväll.

Om du skulle få önska ett resultat och en målskytt vad önskar du då?

Resultatet i säg i dag vet jag inte allt handlar för oss om att vi måste studsa tillbaka och vara nöjd med prestationen. Men en spelare som har sett het ut sista matcherna är Alexander skåmo så varför inte att han avgör i dag fint framspelad av Reinne.

 

Dagens trupp Inför matchen

#90 Jesper Olsson  

#2 Linus Englund

#3 Fredrik Lindberg

#44 Fredrik Hydén

#17 Andreas Ohlsson

#92 Kalle Korhonen

#9 Mattias Ohlsson

#47 Alexander Skråmo

#20 Linus Lindkvist

#11 Reine Schröder

#22 Gustav Sundell

#5 Johan Linkvist

#19 André Kusmin

#21 Martin Frejd

#18 Gustav Andersson

2017-05-29

Måndagkväll hade vi första träffen av 3 med "Målstegen". Jobbet leds av SISU.

Syftet och mål med projektet är att vi ska arbeta fram en långsiktig målsättning som vi enkelt kan följa och framförallt följa upp att vi gör det vi sagt och når våra mål.

Under första träffen har vi fokuserat på Verksamhetsidé & Värdegrund. Många bra diskussioner och framförallt ett stort engagemang av alla.

Ett bra jobb som kommer att stärka oss och ta oss ytterligare ett eller flera steg framåt som förening.

Tack till alla för en bra första träff !

/Birgitta 

Ordförande

#TIF 910

#visesihofors2017

2017-05-27

Visserligen är Stensätra nykomlingar i serien, men det är ett gäng rutinerade lirare med flera säsonger i högre divisioner som står för motståndet. Att de kan spela fotboll det vet vi, men hur är det med konditionen?

Direkt i inledningen är det Stensätra som tar kommandot. De sätter hög press och hittar också rätt med sina långa bollar upp mot forwards. Man skapar också ett par bra chanser under första 10. När vi närmar oss 20 spelade så har spelet jämnat ut sig och vi hittar mer rätt i positionerna. Ändå känns SIF lite vassare i sina attacker än vad vi gör. Klockan tickar upp mot 30 å det råder fortfarande ett ställningskrig på planen. Våra försök att komma igenom i mitten hindras effektivt av en säker Kochin Ali. Han står oftast rätt och är omöjlig att komma åt i luftrummet. Så i 32´får SIF straff efter att Kochin gått i backen efter en hörna. Danich Ali sätter den och vi hamnar i underläge 1-0. Vi fortsätter dock att jobba hårt men får inte riktigt till det. Ingen lugn å ro med bollen utan vi stressas till misstag allt som oftast. Klockan har tickat fram till 36´när vi får ett ypperligt läge att kvittera. I efterspelet efter en högerhörna så är det först Kuza och sedan Matte som får till avslut, men båda gångerna rensas bollen undan på mållinjen av försvarare! I 39´så får Kuza gult efter en närkamp, och dryga fem minuter senare går halvtidsvisslan, 1-0.

En jobbig halvlek där det känns som att vi inte får tag i bollen. SIF är säkrare med bollen och har också kontrollen över mittfältet. De vinner betydligt fler andrabollar än oss och deras långa spel hittar oftare rätt adress än vårat dito. De verkar heller inte ha svårt att orka. Har man bollen slipper man ju jaga och då är mycket vunnet. Ändå är vi absolut inte borträknade. Vi jobbar hårt och har också ett par riktigt heta kvitteringschanser. En del att fundera på i pausen.

Andra halvlek hinner knappt starta innan SIF får ett jätteläge att utöka ledningen men bränner chansen. Det går dock endast några minuter så är det dags igen. I 49´så skjuter SIF i stolpen och det är riktigt nära! Nu vaknar vi iallafall till och inom loppet av några minuter så testar vi keepern i SIF ett par gånger, men avsluten är för tama. ! 59´så drar Danich Ali på sig ett gult. Vi försöker driva upp tempot och jobbar hårt men det vill sig inte. I 65´kommer Cöster in och Reine går ut. Minuten senare gör Stensätra ett byte, det är Adam Andersson som går ut och in kommer Fredrik Lövgren. Drygt minuten senare så får SIF sin andra straff i matchen. Den här gången är det Ardeshir Dadgar som agerar exekutör, och han gör inget misstag, 2-0. Nu blir uppförsbacken än tyngre och det vill till ett snabbt reduceringsmål om det här ska gå vägen. Vi satsar allt framåt och gör vad vi kan men det vill sig inte. I 76´byter vi ut Linus E och in med Gustav A och går ner på en trebackslinje. Resultatet blir dock fruktlöst och 2-0 står sig tiden ut. Därmed är första förlusten i årets serie ett faktum.

Sett till matchen som helhet är det ett rättvist resultat. Vi kom helt enkelt inte till idag. De hade dessutom en jätte i Kochin Ali som stoppade det mesta vi hade i anfallsväg. Vi lyckades inte lösa uppgiften idag och får ladda om å ta nya tag inför nästa match. Då möter vi SAIK hemma på Vindarnas 2/6 19:00.

Dagens +

Inga skador den här gången!

Dagens -

Samarbetet Huvuddomare-Linjedomare lämnar mycket övrig att önska!

Matchens tre stjärnor

*** Johan L - försökte å slet i 90

** André - Aktiv och delaktig såväl bakåt som framåt

* Matte - Alltid 100%

Torsåkers IF

 • 90. Jesper Olsson (MV) 
 • 2. Linus Englund 
 • 3. Fredrik Lindberg 
 • 5. Johan Lindkvist 
 • 9. Mattias Olsson 
 • 11. Reine Schröder 
 • 15. Fredrik Hydén (K) 
 • 19. André Kuismin 
   
 • 20. Linus Lindkvist 
 • 47. Alexander Skråmo 
 • 92. Kalle Korhonen 

Ersättare

 • 7. Viktor Jansson 
 • 8. Andreas Cöster 
 • 18. Gustav Andersson 


2017-05-26

Matcherna rullar på och i kväll är de återigen dags för DIV 4 borta mot Stensätra IF. Efter en stark inledning så är de dags för omgång 6 och återigen hoppas vi på att både spelet och poängen fortsätter att fungera och rulla in. Vi har tagit ett snack med Lagkaptenen och en utav Torsåkers IF mittbacksgeneraler Fredrik Hydén. 

Tajt mellan matcherna nu DIV 4 i Tisdags och DIV 5 i går hur laddar ni om efter 3 viktiga poäng i tisdags mot Järbo IF?

-Ja det är riktigt tätt med matcher nu men de är bara roligt, alla vill spela matcher så det är bra. Att ladda om är inga problem då vi inte är nöjda, vi har tränat på bra och är förberedda.

Skadeläget i laget är oroväckande men en då tar ni poäng hur kommer de sig ?

- Riktigt starkt av oss att plocka alla poäng mot både Valbo och Järbo trots mycket försvarsspel men vi försvarar bra över hela banan. Vi är bra med folk, skador kommer man alltid ha tyvärr, men förhoppningsvis får vi tillbaka lite folk snart.

Om vi tittar tillbaka mot Järbo så är de dom som för spelet och för dom som tittar på kanske de ser ut som ni endast är nöjd med att försvara er, Hur ser du på den matchbild som va?

- Nöjda va vi såklart inte, vi fick inte till något anfallsspel men Järbo gör det bra och pressar ner oss rejält stundtals, men dom skapade väll 1 farligt läge bara så de kändes som vi hade ganska bra koll ändå.

Hur ska ni kunna ta 3 nya vikta poäng mot Stensätra IF i morgon, ett lag som har mycket rutin och är svåra på hemma plan att möta?

- Jag har ingen koll på Stensätras spelare. Det kommer säkert bli liknande matchbild som det varit de senaste omgångarna då gräsplanerna behöver lite mer tid på sig, men det viktigaste för oss är att fortsätta med de hårda jobbet och fokusera på vårt egna spel så kommer vi poäng.

Försvars spelet som du och Lindberg styr galant för tillfället har sett säkert ut hur är känslan mellan er är de lika säkert som de ser ut ?

- Känslan är bra det känns lugnt och tryckt, vi jobbar på och förbättrar saker hela tiden. Lindberg är väldigt enkel att spela med.

Om du skulle få tippa utgången på matchen i morgon och en avgörande målskytt hur tror du de går till hur låter de då från dig ?

- Gör vi det vi har pratat om så kommer alla poäng följa med till Torsåker efter en 2-0 seger där Skråmo skickar i en kanon och stänger matchen.

Truppen som åker till Stensätra i kväll 19.00

#90 Jesper Olsson

#2 Linus Englund

#3 Fredrik Lindberg

#44 Fredrik Hydén

#19 André Kuismin

#92 Kalle Korhonen

#5 Johan Linkdvist

#9 Mattias Ohlsson

#47 Alexander Skråmo

#20 Linus Lindkvist

#11 Reine Schröder

#18 Gustav Andersson

#7 Viktor Jansson

#8 Andreas Cöster

Hoppas vi ses där i kväll matchstart 19.00 Stensätra IP

#TIF1910

#Visesihofors2017

2017-05-24

Snacka om drömstart! Knappa minuten in på matchen når Linkan SR högst på en högerhörna och vips så ledde vi med 1-0! Visserligen återstod det minst 89 minuter, men hellre en tidig ledning än lika eller underläge. 

Järbo hängde dock inte läpp för detta utan morskade upp sig och bjöd upp till kamp. I 4´så åker kortleken fram för första gången den här kvällen. Det är Järbos Christian Haaranen som får det för protest. Matchen präglas av täta närkamper och stundtals tufft spel. Några halvchanser åt vardera håll men ingen riktigt het chans. I 19´går JIF´s Anthon Löv ut efter att ha fått en känning efter en närkamp med Kuza, in kommer Patrik Ålund. Knappa 5 minuter senare så får Hydda gult för en kapning. Tuffa tag således och inte skulle det bli lugnare...! När klockan slagit 30´så sker en något märklig situation. På kanten ungefär mitt på plan så är det kamp om bollen mellan Linkan SR och en Järbospelare. Linkan JR ansluter som understöd men i villervallan lyckas han träffa storebror över munnen med armbågen. Det hela slutar med att Linkan SR tvingas bryta med en avslagen tand, brödrakärlek! In som ersättare kommer Gustav A. Han hinner spela i 10 minuter innan han också får ett gult. Minuten senare i 41´så drar Järbo på sig sitt andra gula genom Alexander Rahm.  Med knappa 5 minuter kvar till halvtidsvilan så är det nu Järbo som trycker på för en kvittering. Vi lyckas dock hålla ledningen och på övertid i första så åker Ante på ett gult. 

Herregud vilken pärs! 0-1 på tavlan, 2-3 i gula och 1-1 i skador, det är fotboll det! Planen inbjuder tyvärr inte till nått vidare skönspel, utan det blir mest kamp och spel för att undvika misstag på den ojämna planen. Järbo har mer boll än oss och verkar också behärska underlaget bättre. 45 tuffa minuter återstår!

Vi gör ett byte direkt i halvtid. Det är Ante som kliver av efter en känning och Linus E kommer in. Knappt 4 minuter hinner gå av andra innan Sundell går sönder och vi kastar in Skråmo. Järbo har nu tagit över bollinnehavet och trummar på för att få till en kvittering. I 54´byter Järbo ut Andreas Leljewahl och in kommer Anders Tano Ljungkvist. Knappt två minuter senare kommer Järbos stora chans. Man spelar sig igenom och kommer fri med Jeppe från vänster. Avslutet är bra men Jeppes parad ännu bättre, där var det nära! Nu ökar Järbo trycket och vid flera tillfällen får vi iväg bollen i vild panik. I 64´får Robert Hillblom, Järbo gult. 4 minuter senare drar Limpan på sig TIF´s fjärde kort för kvällen. Minuten senare går Gustav A sönder och Cöster kommer in. Järbo öser nu på med allt de har och skapar också en del chanser. Samtidigt öppnar det det upp för kontringar och vid ett par tillfällen är det riktigt nära att vi kommer igenom. Järbo kastar nu in forne skyttekungen Omar Raik i 74´, ut går Christian Haaranen. Sista kvarten är ett riktigt försvarskrig från våran sida och med både tur och en hel del skicklighet lyckas vi knyta ihop säcken. Seger 0-1!

Dagens +

Vädret! - SOL

Hålla ledningen i 89 minuter, starkt!

Dagens -

Planen - inget skönspel erbjöds

Alla skador, aj aj!

Matchens tre stjärnor

*** Hydda - Captain Torsåker!

** Limpan - Vilket slit!

Jeppe - 4:e nollan av 5 möjliga, respekt!

Torsåkers IF

 • 90. Jesper Olsson (MV) 
 • 3. Fredrik Lindberg 
   
 • 5. Johan Lindkvist 
 • 9. Mattias Olsson 
 • 11. Reine Schröder 
 • 15. Fredrik Hydén (K) 
   
 • 17. Andreas Olsson 
   
 • 19. André Kuismin 
 • 20. Linus Lindkvist 
 • 22. Gustav Sundell
 • 92. Kalle Korhonen 

Ersättare

 • 2. Linus Englund 
 • 8. Andreas Cöster 
 • 18. Gustav Andersson 
   
 • 47. Alexander Skråmo 

2017-05-22

Då va de dags i gen tätt mellan matcherna nu och vi har denna vecka 4 matcher 2 i DIV 4 och 2 i DIV 5. Detta innebär en stor belastning på spelarna och en anpassad tränings vecka för att komma så bra förberedda till Match som möjligt. I vårat nya inslag i DIV 4 "Inför matchen " så möter vi i dag en defensivt duktig Vänster back som alltid jobbar hårt och är obekväm, våran nr 19 André Kuismin.

Efter 1-0 Mot Valbo FF:2 för 4 dagar sedan hur är känslan inför dagens match mot Järbo IF?

- Känslan är bra, vi har lirat bra senaste matcherna. Vi har dock haft svårt att trycka dit bollarna på att våra chanser så vi hoppas att de lossnar ikväll!

Vad säger du om senaste matchen utifrån eran prestation?

- Tycker att den var skaplig. Planen var som sagt inte den bästa så det blev mycket långbollar och de var mer krig än skönspel men tre poäng är alltid tre poäng!

Vart du förvånad över att ni tog segern mot Valbo FF:2 som har startat serien bra?

- Absolut inte förvånad. Vi vet dock att Valbo kan komma med helt olika lag och denna gången hade dom ett yngre lag som sprang och krigade mycket. Men vi vann kriget genom att göra en balja och det räckte för denna gången.

Vad säger dom om dagens match, vad är viktigt för er att jobba med för att inkassera 3 nya?

- Det viktigaste är att fortsätta ha tålamod. Tålamod i 90minuter och mycket mer noggrannhet i avsluten så lovar jag att det blir tre poäng.

Vad vet du om Järbo på förhand?

- Vet väl inte så mycket mer än att de gått tyngre för dom denna säsong än förra och att dom tappat en del spelare, två av dom till oss. Men ska fråga Reine innan matchen han har stenkoll på alla lag.

Ett tips på vem som avgör vill vi så klart ha hur han avgör?

- Jag hoppas att det blir Linkar SR eller Gurra som avgör med ett riktigt drömmål mot sin gamla klubb. Men jag tror faktiskt att Reine avgör då han fortfarande kokar sedan matchen senast då han var besviken på sig själv för några missade lägen. Så han gör väl tre skottfinter och en chipp imorgon. Och jag står samtidigt och skriker "meeen skjut och har hjärtat i halsgropen" som så många gånger förr!

Sist men inte minst du va inte med i söndagens div 5 match där tydligen Jesper Olsson gjorde en kanon match som forward vad har du och säga om de, och tror du Att han skulle passa bättre där en i mål?

- Haha ja trodde att det var ett skämt när jag såg de. Såg inte matchen så vet fortfarande inte hur allt har gått till. Stod att han gjorts ner och fixade straff och då undrar man ju hur Hille killen såg ut om han gjorde ner Jeppe som är den största pansarvagnen vi har i TIFA. Men att han gjorde mål förvånar mig faktiskt inte då han förmodligen har bättre bollkänsla än halva laget. Nej han får hålla sig i målet, tror han skulle dra på sig alldeles för många kort som utespelare.

Vi tackar Andre för detta och hoppas att han och grabbarna tar med sig tre poäng hem i kväll..

Truppen i kväll kl 19.00 Järbo IP ser ut som följer!!!

#90 Jesper Olsson

#2 Linus Englund

#17 Andreas Ohlsson

#44 Fredrik Hydén

#3 Fredrik Lindberg

#19 André Kuismin

#92 Kalle Korhonen

#9 Mattias Ohlsson

#5 Johan Lindkvist

#47 Alexander Skråmo

#20 Linus Lindkvist

#22 Gustav Sundell

#11 Reine Schröder

#8 Andreas Cöster

#18 Gustav Andersson

2017-05-22

Som så många år tidigare samarbetar Torsåkers IF med Västra Gästrike Flygklubb med Bilbingo på Lemstanäs.

Första speldag är måndag 29/5, kassan öppnar 17.15 och första utrop 18.30.

Övriga speldagar, se under "Bilbingo"

Varmt välkommen till Lemstanäs i sommar !

Torsåkers IF & Västra Gästrike Flygklubb

2017-05-20

Efter 1 poäng senast mot Hagaströms SK va truppen, publiken och alla följare på Facebook laddade för att åter ta tre poäng, efter ett bra spel senast va vi alla förväntansfulla för att ta emot Valbo FF 2 och se vad vi skulle kunna prestera.

Matchen startade i en fruktansvärt hög fart med mycket kamp på mitten med stenhårda dueller. Spelet som vi såg mot Hagaström senast va som natt och dag, Dagens match skulle präglas av ett längre spel i luften och ett duellspel som skulle vissa sig vara de viktigaste under matchen. Efter cirka 10 minuter så skapar vi en hörna som Alexander Skråmo levererar på bästa möjliga sätt och skapar en situation i Valbos FFs straffområde, till slut kommer Linus Lindkvist fram och trycker distinkt in 1-0. 

Första halvlek fortsätter som den startar och med den ständiga kamp mellan dom båda lagen, skönspelet uteblir men kampen fortsätter och Torsåkers IF behåller ledningen under den första halvlek som har präglats av målchanser från båda lagen.

I andra halvlek tar Valbo FF över spelet och skapar dom hetaste målchanserna i början av andra,Torsåkers IF får verkligen viss fram sin bästa sida vad gällande försvarsspel. Spelet fortsätter vara övertag Valbo men Torsåker ställer om snabbt och missar några heta målchanser som man skulle ha tagit vara på och stängt matchen, de kliniska anfalls spelet lyser fortfarande med sin frånvaro men chanserna skapas absolut för att göra fler mål. 

Den hetaste chansen för Valbo FF kommer i match minut 88´ då före detta Torsåkers spelare Johan Eriksson hamnar i ett kanon läge efter att Torsåker målvakten Jesper Olsson har fått agera försvars spelare långt utanför straffområdet,  Johan tar avslut men André Kuismin agerar målvakt och sträcker ut de brutala vänster benet och räddar bollen från att gå i mål. Ett läge där de förre de hade ett avslut i ribban och de såg ut som att dom sista avslutande minuterna  skulle bli väldigt jobbiga men domaren för dagen blåser av matchen och 3 viktiga poäng stannar på vindarnas tempen och kampen om topp placeringen fortsätter.

Dagens + 

+ Kampen som utspelade sig på planen mellan alla spelare utan att bli grinigt.

+ Att äntligen få se att vi klarade av att stänga matchen efter 60 minuter och spela på ledning.

Dagens - 

- Den fantastiska torra fotbollsplanen, Citat från sidan " ser ut som ni spelar på en grön asfalts yta "

Topp tre spelare i dag 

+++ Johan Lindkvist - brutal i luften och i duellerna.

++ Linus Lindkvist som alltid springer och springer !!!

+ Fredrik Lindberg som alltid styr Torsåkers förvaret med röst och karaktär 

Nästa match i div 4 spelas på Järbo IP den 23 maj kl 19.00 mot Järbo IF 

2017-05-18

Då va de dags i gen och vi hoppas att ni fortsätter att vara oss trogna på hemma planen, under matchen i fredags va besökarantalet över 100 personer och vi hoppas att vi kan nå samma siffra i gen. Inför matchen tog vi oss en snack med nr 20 Linus Lindkvist.

Hur har veckan efter 2-2 varit Mot Hagaströms SK varit ?

- Den har varit bra, vi har tränat mycket på att finslipa några detaljer i spelet. Vi är inte nöjda med resultatet mot Hagaström men spelet var däremot riktigt bra.

Vad har ni pratat om att ni behöver förbättra sen senast ?

- Vi har pratat mycket om att fortsätta våga rulla boll lika bra som vi gjorde sist men vara mer noggranna i avsluten.

Vad har du för känsla nu så här när de gått 3 omgångar ?

- Känslan är bra, vi är obesegrade hittills och även om vi kanske borde haft nån poäng mer så är det en stor skillnad från förra året. Vår spelidé har funkat otroligt bra, speciellt nu senast. sätter vi våra chanser bara så kommer vi bli svårslagna i år.

Hur tror du att matchen mot Valbo kommer se ut ?

- Det kommer bli en jämn match med mycket fysiskt spel och två lag som vill rulla boll mycket.

Vad behöver ni göra för att ta 3 poäng mot Valbo ?

- Vi lär fortsätta ha tålamod i vårt spel och sätta avsluten på mål. Tar vi jobbet för varandra så tar vi 3 poäng idag.

Vad vet du om Valbo FF så här på förhand?

- Jag vet inte så mycket men har pratat med Johan Eriksson en del och det låter som att de har ett bättre lag än förra året. De flesta slåss om en plats i deras div2 lag så det blir nog en tuff men jämn match.

Senast va de en hel del folk på IP vad kommer dom få se om dom kommer i dag?

- Dom kommer få se på en underhållande fotboll och ett TIFA som kommer kriga sig till första vinsten för i år hemma på vindarnas.

Vad blir de i matchen och vem avgör och hur?

- Vi vinner med 2-1. Hydda avgör på en stenhård nick från en hörna.

Tack Linus Lindkvist för pratstunden och nu hoppas vi att du är med oss redan från 18.30 på uppsnack inför matchen mot Valbo FF:2.

2017-05-18

Martin Frejd till Junsele

Vi från Torsåkers IF kan stolt presentera att en utav våra egna ungdomsspelare som har varit i Torsåkers IF sedan han startade sin fotbolls karriär i boll och lek nu är en av dom 17 utespelarna som får chansen att åka till Junselelägret.

Vi kontaktade Martin och gratulerade honom till platsen samt pratade med han angående framtiden och han som spelare.

Stort grattis till platsen, har detta varit en utav dina målsättningar eller kom de som en överraskning?

- Det var ingen speciell målsättning som jag hade funderat på speciellt mycket, jag ville bara se hur långt jag kunde gå.

När är Junsele lägret ?

- Junsele lägret är från den 25 maj till den 28 maj.

Jätte roligt att du kom med, vad har du för målsättning med resan ?

- Jag har bara en målsättning och det är att fokusera på mitt egna spel och gör det så bra jag kan utifrån mina förutsättningar.

Hur har din start på säsongen 2017 varit?

- Starten av säsongen har varit bra, det känns som det har gått bra för mig och för laget på träningar och match.

Vi kan bara hålla med de har sett bra ut och vad har du för målsättning med resten av spelåret 2017? 

- Nu när jag kom med till Junsele känns det som att en målsättning är att ta sig hela vägen till Halmstad lägret, men jag vill också bara jobba vidare med mitt egna spel och kanske till och med spel 1 eller 2 matcher i div 4.

Om du får titta på dina egna styrkor som spelare vad anser att du har för styrkor?

- Mina styrkor som spelare skulle jag säga är att jag är en riktig vinnarskalle och hatar att förlora. Jag skulle också säga att min spelförståelse är en stor del av mitt spel.

Man har inte bara styrkor som spelare utan även saker att förbättra vad skulle du säga då ?

- Jag känner absolut att jag behöver förbättras på en hel del olika saker, men något som jag behöver förbättra är att mogna till och ta snabbare och bättre beslut under match och träning.

Sista frågan vad har du för framtids mål med fotbolls spelandet ?

- Min målsättning i framtiden är att förhoppnings vis kunna spela som proffs. Men det viktigaste för mig är att kunna spela fotboll och bara att fortsätta att utveckla mitt spel.

För att se hela truppen

Vi önskar Martin stort lycka till under lägret nästkommande vecka och vi hoppas att du kommer tycka att dessa dagar är både givande men framförallt att du har riktigt roligt.

Keep up the good work !!

2017-05-14

Lite varmare i luften och emellanåt en värmande sol, gjorde att förutsättningarna var hyggliga inför drabbningen. Helges kom från en uddamålsförlust senast mot förmodade topplaget Forsbacka, medan vi också förlorade senast mot GGIK efter en rent bedrövlig insats första 45. Nu ville vi verkligen visa att vi är bättre än så, samtidigt som vi suktade efter säsongens första trea.

Inledningen är lovande och vi spelar lugnt och metodiskt. Framförallt är det försvarsarbetet som är stabilt. Vi vänder spelet ett antal gånger och vårdar bollen riktigt bra. Framåt är det lite trevande och vi kommer inte riktigt till de där heta chanserna. Helges jobbar rätt högt i banan och försöker störa oss tidigt. Ett par halvchanser för båda lagen men inga mål under första 45.

Inför andra halvlek går Sundell ut och Jaktlund kommer in. Knappa 4 minuter hinner gå av andra innan Cöster formligen bombar in ledningsmålet från 18,6m! Stärkta av ledningsmålet fortsätter vi att trycka på framåt. Mitt i pressen kontrar dock Helges och kan rulla in kvitteringen i ´57. Vi fortsätter ändå att gå offensivt och det betalar sig till slut. I ´64 så är det återigen Cöster som den här gången från nära håll kan trycka in bollen. Visserligen väldigt misstänkt offside, men godkänt av domaren och ledning 2-1. Nu flyttar Helges fram positionerna och kommer i våg efter våg i sin iver att kvittera. I ´82 så går Linus E sönder och Emil kommer in.  Vi håller ställningarna och ser ut att gå mot en trepoängare. Då slår blixten ner och från nära håll sätter Helges kvitteringen i ´89. Laxen piskar iväg en vattenflaska i frustration och vrålar ut nya direktiv till spelarna. När matchklockan tickat fram till ´92 så vinner Mert ett motlägg på vänsterkanten, får bollen lite långt ifrån sig men hinner fram och skickar in 3-2 precis intill målvaktens högra stolpe! Matchen är slut och vi tog hem 3 efterlängtade poäng, skönt!

Dagens +

Regnet - Precis på slutsignalen kom det! Mycket efterlängtat av den torra planen!

Chillbergs tillrättavisning av slarviga spelare i omklädningsrummet!

Dagens -

- Inte nåt faktiskt!

Matchens tre stjärnor

*** Cöster - Ett klassmål och ett viljemål, skyttekungen varvar upp!

** Martin Frejd - Stupsäkert agerande av vår yngsta lirare. Mittback med pondus!

* Mert Özel - Målskytt och frälsare!

Torsåkers IF 2

30. Isac Österlund (MV) 

2. Linus Englund (K)

3. Fredrik Lindberg 

7. Viktor Jansson 

8. Andreas Cöster 

15. Linus Vårvik 

18. Gustav Andersson 

20. Linus Lindkvist 

21. Martin Frejd 

22. Gustav Sundell 

23. Mert Özel 

Ersättare

12. Victor Jaktlund 

13. Alexander Östblom 

24. Emil Nilsson Johansson 

2017-05-14

Förra veckan var det äntligen öppning och premiär på Vindarnas Tempel. Vi tog emot Hagaströms SK i div 4 Under lördagen fortsatte fotbolls festen med P03, söndagen bjöd vi på F06 och div 5 fotboll och publiken var återigen på plats. En fantastiskt premiärhelg på Vindarnas Tempel och vi hoppas att ni fortsätter att komma till den anrika anläggningen för att vara en del av den stora familjen.

Några av dom premiärer vi genomförde i helgen!

 • Uppsnack div 4 inför alla matcher på Gästis 30 minuter före match startdär möter vi lagens båda tränare.
 • Hemsidan som du just nu inne på är föreningens nya hemsida där du kan läsa dom senaste förenings nyheterna.
 • Enerco läktaren hade öppnings premiär.
 • TIF bakelsen som serveras i cafeterian inför alla div 4 matcher den kommande säsongen.
 • Tippa första hemma målskytt i matchen kan du göra under alla div 4 matcher. Denna gång var det Johan Lindkvist som gjorde första målet och vinnaren för första gången i denna tävling var puck kastnings legenden Mattias Magnusson, även god vän till Johan.
 • You Tub kanalen öppnade där vi kommer samla alla klippen du vill se om och om igen!
 • Sommartorpet hade även den en ny skylt och ny blomster inför premiären och Haglunds härliga röst hördes för första gången 2017 över byn.

Vilken premiär helg och nu öppnar vi grindarna för v 20 och nya matcher, hoppas att du är tillbaka redan på onsdag då de är dags för GFF cupen !!

Matcher på vindarnas tempel V.20

Onsdag den 17-maj kl 18.30 GFF-cupen P03

Torsåkers IF- Stensätra IF

Fredag den 19-maj kl 19.00 div 4 herrar

Torsåkers IF- Valbo FF2

Lördag den 20-maj kl 13.30 P03

Torsåkers IF-Årsunda IF

Söndag den 21-maj kl 18.00 F03

Torsåkers IF - Hille IF

    

Länk till You Tub kanalen

Uppsnack 2017

Arbetarbladets TIF bevakning

DIV 5 bevakningen mot Helges IF

Artikel 1 hela matchen

Publik festen på Torsåkers IP

2017-05-13

          

Äntligen fick vi komma hem till Vindarnas! Nykomlingen Hagaström stod för motståndet. Ett motstånd vi stött på tidigare på försäsongen då vi möttes i en DM-match. Då blev resultatet 9-1 till oss, men att det skulle bli sådana siffror igen var vi tämligen säkra på att det inte skulle bli. Nykomlingar är alltid svåra att möta tidigt på säsongen och detta skulle inte bli nåt undantag. 

Vi försöker ta tag i spelet direkt men vi hittar inte riktigt rätt i passningsspelet och det blir en rätt så jämn öppning. Planen är inte direkt spelvänlig och spelet blir därefter. När knappa kvarten är spelad så drar Kuza en volley i kryssribban från nära håll. Efter det så känns det som vi är lite hetare och vaskar också fram en del halvchanser. I 26´så tar vi ledningen genom Johan L som stöter in ett lågt högerinlägg av Hydda. Rättvist så långt. Nu känns det som vi hittar mer rätt med passningarna och är lite mer bestämda i spelet. Hagaström är dock inte ofarliga i sina framstötar. Främst är det deras långa inspel som hotar. Det är också ett sånt som till slut resulterar i ett kvitteringsmål i 41´. En lång lyftning från backlinjen som sedan skarvas vidare in mot straffpunkten där Kuza skall rensa men tyvärr rensar den in i eget mål. Halvtid och 1-1 känns väl sådär men vi vill ha mer!

I andra så trycker vi på gasen lite mer och tar också över spelet. I 53´så bjuds vi på en riktig delikatess när Skråmo får bollen av Matte lite till vänster, bryter in och trycker av strax utanför straffområdeslinjen. Bollen borrar in sig i målvaktens vänstra hörn, vackert! Men säg den lycka som varar...!? Drygt sju minuter senare kvitterar Hagaström. Återigen är det en lång lyftning, den här gången från mittplan, som tas emot och snyggt och kanske lite turligt lobbas in från straffområdeslinjen. Frustrerande och irriterande! Vi jagar dock vidare och driver matchen ganska klart. I 70´så är samtliga TIF-fans på Vindarnas beredda att applådera Reine för ett ledningsmål, men bolluslingen rullar på nåt märkligt sätt utanför! Strax därefter är det oerhört nära igen då Sundell träffar insidan av målvaktens vänstra stolpe och sedan rullar längs mållinjen och utanför den högra!! Hur är det möjligt?!? Då mitt i våran press med endast några minuter kvar kontrar Hagaström och dunkar ett avslut i Jeppes vänsta stolpe! Där kom vi undan med blotta förskräckelsen!

Matchen slutar 2-2. Inte vad vi hade hoppats på, och sett till klara målchanser så skulle vi nog ha gjort nåt mål mer. Nu blev det inte så, och Hagaström var farliga med sitt långa spel och visade att man inte tänker bli nån slagpåse i serien. Tre matcher spelade och vi är fortfarande obesegrade, det tar vi med oss till nästa match mot Valbo hemma på fredag 19/5 kl 19:00.

Kvällens +

Hemmapremiär!

Media på plats!

Nydesignad TIF-bakelse i cafeterian!

Kvällens -

2 tappade pinnar

Planen eller åkern, välj själv!

Matchens tre stjärnor

*** Skråmo - Sliter i 90 och vilken balja!

** Hydda - Alltid på jobbet, rejäl, assist på första.

* Matte - Stenhårt jobb hela vägen, flera skottförsök, ass på Skråmos kanon.

Torsåkers IF

 • 90. Jesper Olsson (MV) 
 • 3. Fredrik Lindberg 
 • 5. Johan Lindkvist  GK´47 
   
   
 • 11. Reine Schröder 
 • 15. Fredrik Hydén (K) 
 • 17. Andreas Olsson 
 • 19. André Kuismin 
 • 20. Linus Lindkvist  
 • 47. Alexander Skråmo  GK´87
 • 72. Mattias Olsson 
 • 92. Kalle Korhonen  GK´44
 •  
   

Ersättare

 • 2. Linus Englund 
 • 8. Andreas Cöster 
 • 22. Gustav Sundell
 • 77. Adam Berglund 

För mer Bilder och alla målen besök Arbetarbladet här!!

2017-05-12

Inför matchen mot Hagaströms SK

12-MAJ kl:19.00 Vindarnas tempel  

Då va de dags att komma hem till vindarnas tempel i gen efter två omgångar på annan ort. Inför dagens match mot Hagaströms SK möter vi målvakten #90 Jesper Olsson för att höra vad han har för tankar efter att ha hållit nollan i två omgångar.

Hur är känslan inför matchen så här timmarna innan match start ?

- Det är bra som vanligt är man lagom taggat så här timmarna före.

Härligt att höra hur har veckan efter matchen mot Hedesunda IF sett ut ?

- En ganska vanlig träningsvecka, tyvärr har vi haft sm skador och sjukdomar i början av veckan men jag tror att så gott som alla är återställda inför kvällens drabbning.

Om du får återkoppla till matchen mot Hedesunda senast hur va känslan under matchen ?

- Det kändes stabilt, vi spelade rakare och enklare än vad vi brukar göra så vi följde den plan vi hade, vi hade egentligen tillräckligt med chanser för att vinna matchen men ibland funkar inte det där sista.

Fredrik Lindberg pratade om inför matchen mot Hedesunda att ni lära va noggranna och hålla uppe tempo tycker du att ni lyckades med de mot Hedesunda ?

- Stundtals lyckades vi med det men Hedesunda är bra på att få matcherna dit dom vill med mycket kamp och långbollar och tyvärr så trillade vi ner i deras tempo lite för ofta under dom 90 minuterna som spelades.

Andra matchen i rad utan insläppta mål vad är nyckeln till de ?

- Backlinjen och jag i mål har spelat väldigt många matcher med varandra under åren och det känns som vi haft koll på defensiven under en ganska lång tid egentligen, ibland kommer man in i perioder när man inte får några straffar mot sig och bollen studsar rätt någon gång extra och då ska vi hålla nollan mot många av lagen vi stöter på.

Vad har ni som grupp pratat om att bygga vidare på i ert spel efter matchen mot Hedesunda ?

- Vi måste upp lite i tempo i allt vi gör, det vi tar med oss är väl just att det ser stabilt ut bakåt.

Vad tror du om kvällens match mot nykomlingarna Hagaström SK som spelade jämnt mot SAIK senast och som förlorade premiären med 4-1 mot för tillfället serieledande Stensätra IF ?

- Jag tror årets serie är mycket jämn så jag förväntar mig en tuff match som inte kommer vara avgjord förrns matchminut 90+.

Vad vet ni om Hagströms SK ?

- Inte så mycket egentligen, det var något år sedan vi mötte dom, så vi har väl ingen jättekoll på dom tycker jag.

De nya är ju med dessa intervjuer före dagens match att man får tippa vem av Torsåkers Spelarna som avgör matchen, Vem tror du avgör matchen och hur ? - Reine har sett het ut dom första 2 matcherna och gör många bra saker så jag tror han dundrar i en volley och chippar över målis elegant i slutminuterna!

Sen en helt annan fråga vad betyder de att ha en sån pass kompetent målvakt tränarna som Putte berg som kan lära en allt han kan och ge en stöttning och kärlek när de behövs ?

- Det är faktiskt väldigt kul att Putte tagit den rollen och det är skönt för oss att gå iväg, träna på det vi tycker vi behöver. Kompetens förbättras hela tiden och han är nästan lika ambitiös med målvaktstränar rollen som han är när han äter kakor så jag tror han kan bli en grym målvaktstränare!

Vi tackar för pratstunden och hoppas att dom 3 nya poängen som de ska kämpas om i kväll stannar i Torsåker. Du missar väl inte UPPSNACK:s premiären i kväll kl:18.30 på Gästis!!

                          

2017-05-11

Nytt Koncept "Uppsnack"

Vi jobbar ständigt med att försöka få fotbollen i Torsåkers IF levande och attraktiv, både vara en del av men även komma och titta på. I div 4 kommer vi från och med hemkomsten till Vindarnas att starta upp något som vi kallar för Uppsnack.

Uppsnack startar 30 minuter före avspark på Gästis där båda lagens tränare eller laganknuten kommer att få svara på frågor och förklara läget i lagen inför dagens match. Tanken är att du som besöker matchen ska få svar på just dina frågor och även få information om vad som händer i dom båda föreningarna.

Uppsnacket håller på i ca 15 minuter så kom i tid och inta din position på Gästis. De är ingen kostnad utan bara komma in och lyssna på vad dom båda tränarna har att säga. 

Kan du inte vara på plats så kan du följa detta på Torsåkers IF´s officiella Facebook sida där vi kommer live sända dessa 15 min.

Hoppas vi ses på premiären av Uppsnack den 12/5 kl 18.30 på Gästis

Match start 19.00 Torsåkers IF - Hagaströms SK

                   

2017-05-05

Ny hemsida!

Torsåkers IF fortsätter under 2017 på samma spår som tidigare med att sätta Torsåkers IF och Torsåker på kartan ! Därför är vi nu stolta över att presentera en ny egen hemsida där du som medlem, aktiv, förälder, samarbetspartner eller annan intressent hittar det du söker om föreningen. Stort tack till Svensk Webbhandel som gjort detta möjligt !

All information samlad på en plats

På denna sida kommer du hitta:

 • All information om våra evenemang
 • Senaste nytt som gäller föreningen
 • Laginformation från varje lag, såsom matchreferat från Ungdomsmatcher
 • Torsåkers IF´s filosofi - Gröna tråden
 • Information om Eljusspåret
 • Information om vår organisation och information för dig som vill hjälpa till
 • Information om anläggningen och hur du gör för att hyra den
 • Kontaktinformation
 • En separat Matchkalelender och Evenemangskalender

Och inte minst kommer våra fantastiska Sammarbetspartners framhävas ytterligare!

Facebook

Såklart kommer vi fortsätta arbeta med vår Facebooksida där vi lägger ut allt som är aktuellt och på gång. 

Liveuppdatering från matcher kommer även i framtiden enbart visas på Facebook och en massa härliga fotbollsbilder från soliga sommardagar hoppas vi kunna dela med oss av!

Vi ses i Sommar!

#visesihofors2017

#TIF1910


Annons

Nästa herr match

1 januari Kl. 00:00

Kommande matcher

januari
1
Kl. 00:00
Inga planerade matcher.
Se alla kommande matcher

Kalender

december
4
Kl. 18:30

24
Kl. 07:30
Se alla kommande händelser