Meny
Påskrivet och klart......
Skrivet: 2020-09-22

Påskrivet och klart...... 

Under kategorin Påskrivet och Klart kommer Torsåkers under hösten att  presentera befintliga spelare, nyförvärv och även just nu ledarrekryteringar. Påskrivet och Klart kommer du kunna följa på vår hemsidan. I dag öppnar vi med 4 st Påskrivet och Klart, detta för att verkligen rivstarta. 

 

Påskrivet och klart nr 1: Fredrik Hydén som har valt att förlänga med Torsåkers IF även 2021 för att vara den ledarfigur han är. Fredrik startade upp igen efter ett kortare uppehåll och har visat sig vara en viktig spelare för Torsåkers IF under 2020. 

Så här säger sportsligt ansvarige om att Fredrik väljer att skriva på även 2021:

Fredrik är en viktig spelare både på och utanför planen med sitt sätt att vara och leda andra så kommer han att vara en viktig kugge i en sån här pass stor förändring som vi är inne i just nu. Fredrik ledaregenskaper gör honom till en trygg punkt i omklädningsrummet.

 

Påskrivet och klart nr 2: Viktor Jansson som under året klivit fram och inkluderat de yngre spelarna på ett bra sätt. Med humor och skratt sprider Viktor positiv energi i gruppen. Viktor har under året gjort bra matcher i både DIV 4 och DIV 5 med en stor vilja och inställning 

Så här säger sportsligt ansvarige om att Viktor  väljer att skriva på även 2021:

Viktor har en annan typ av ledaregenskaper som en grupp behöver för att må bra med varandra och kunna ta nästa steg tillsammans oavsett ålder. Viktor har framhållits som en viktig och trygg punkt för dom yngre under året då han inkluderar dom på ett fantastiskt sätt. Den dag Viktor väljer att avsluta sin spelarkarriär är tränarrollen given.

 

Påskrivet och klart nr 3: Andreas Ohlsson  som valt att förlänga sitt kontrakt med Torsåkers IF och går då in på sin 12:e säsong i A-laget och Andreas jobbat mot 200 matcher i senior tröjan. Andreas blir då en fanbärare i klubbens 110 åriga historia. 

Så här säger sportsligt ansvarige om att Andreas väljer att skriva på även 2021:

Att Mr Torsåker väljer att skriva på ytterligare en säsong är vi väldigt tacksam för då vi behöver spelare som bär stafettpinnen vidare. Andreas har mycket spel i sig och kommer kunna ta sitt spel någon nivå till under de kommande åren. Andreas säsong 2018 är något att sträva emot då han var lysande på vänsterbacken. 

 

Påskrivet och klart nr 4: Linus Wårvik väljer att skriva på för ytterligare en ny säsong och en av dom "yngre" trotjänarna som föreningen kan luta sig mot. Linus har dom senaste två åren tyvärr inte kunna fullfölja säsongerna på grund av skada men när Linus är med är de 100% närvaro, oavsett match eller träning. 

Så här säger sportsligt ansvarige om att Linus väljer att skriva på även 2021:

Linus är en av de yngre i den nya generationen tro tjänare som föreningen är otroligt glad att ha med i grönsvart. En spelare man alltid kan lita på och som man alltid kan vända sig till om man behöver hjälp oavsett vad. Linus har gjort en kanon bra säsong och spelat mestadels i DIV 5 men hållit i hop spelet och styrt laget på ett exemplariskt sätt. 

 

Så här säger sportsligt ansvarige David Laksola om påskrifterna och frågan om hur läget ser ut på tränarfrågan.

- Påskrifterna i dag är ungefär 500 matchers erfarenhet i föreningens tjänst i A-lags sammanhang i serie, de är en enorm viktig faktor för att kunna bygga vidare förenings stadiga grund i en situation där vi går in i en del förändringar

- Tränar frågan är vi i ganska bra fas med tycker jag. Vi har titta runt och stämt av men vi kommer låta det ta tid och som vi även presenterat för grabbarna är att dom ska känna sig lugna utan här ska överlämning och en nystart bli mjuk och bra för alla parter. Vi kommer att jobba på det men i lagom hög fart. tillsvidare är sportgruppen ansvarig för laget under tiden ingen huvudtränare eller assisterande är på på plats. 

Hur kommer dom kommande veckorna att se ut ?

- Vi jobbar med att få klart våra egna först och inventera av innan vi hoppar på något annat. Vi har en trupp som vi är väldigt nöjd med och med en ny leding vid rodret och ny energi in i gruppen kommer detta att kunna utvecklas och bli ännu starkare 2021. Vi har inte stängt säsongen än men vi kan säga så här: vi är nöjda med de vi utvecklat och gjort hittills.