Meny
Förlust mot Heby borta
Skrivet: 2019-05-21

Efter en seger hemma mot Strömsbergs IF så låg de i luften att knippa ytterligare tre nya poäng borta mot Heby. Nu vart de tyvärr förlust med 4-0 och inga hämtade poäng borta mot ett bra Heby.

Matchen startade i bra tempo från hemma laget som pressade ner Torsåkers försvaret som hade problem till en början. Men ju längre halvleken gick ju mer växte Torsåker in i matchen och skapade två 100% målchanser. Tyvärr ville de sig inte utan man fick med sig 0-0 i paus.

Andra halvlek startar Torsåkers grabbarna betydligt bättre och tar för sig samtidigt som man kanske inte skapar dom där 100% chanserna men med ett betydligt högre och aggressivare försvars spel en i första. Matchklockan tickar upp på 60 minuter och Alexander skråmo driver boll på mitten medan Heby spelaren sliter och drar i honom. Solklar frispark som resulterar i boll vinst för Heby som får omställ och avslut som oturligt tar på Torsåkers förvarar och in i mål!!

Grabbarna jobbar på medan Heby ger bort kommandot och känslan var att de kommer att komma några chanser. De gör de också utan resultat, klockan tickar upp på 80 och Torsåkers IF  får en hörna med sig som man flyttar fram med all kraft för att skapa något på... Tyvärr blir de ett omställ snabbt och 2-0.

3-0 kommer i matchminut 90 då laget fortfarande ligger högt och ett boll tapp före ett inlägg gör att de återigen blir omställ och 3-0. 4-0 kommer nästan direkt på avspark efter en lång boll upp mot forwards för att skapa en sista möjlighet att göra 1 mål på borta plan. men återigen snabbt omställ och 4-0.

Tyvärr inga poäng denna lördag men nya tag mot Bollnäs IF på lördag borta igen.

Så här kommenterar huvudtränare David Laksola matchen.

- Absolut våran bästa borta match där vi spelar ett spel som ska kunna ge oss poäng längre fram, vi är lugna och noggranna i defensiven matchen i genom. sen att vi åker på 3 omställ när vi ligger under får man räkna med när vi flyttar fram för att lyfta in och skapa den där högklassiga chansen. Vi har under helgen diskuterat och vi kommer se till att skapa en bättre förutsättningar till grabbarna för att prestera max även på borta plan. Vi känner att vi ledare har brustit i borta match planeringen. Men redan mot Bollnäs vidtar vi åtgärder för att komma en bättre förberedda till match.