Meny
Skrivet: 2020-12-01

Lucka 1

Årets TIF kalender inför Julen är i gång och enda fram till JULAFTON kommer vi att presentera en ny lucka där vi summerar året som har varit och tittar framåt med en förhoppning av att vi ska få ett normalt år tillsammans under 2021. Idag summerar vi Herrarnas verksamhet och hoppas att ni hänger med enda fram till den 24-december. 

Herrarna startade en ny säsong efter degraderingen från DIV 3, Säsongsstarten vart annorlunda då man startade redan i oktober för att bygga upp dom kommande Seniorspelarna som tog steget in i seniorfotbollen från ungdomsfotbollen.

November månad va de sig likt med ledighet och uppladdning inför december och Bilma CUP i Januari månad. Under hela vinter halvåret präglades de av mycket löpning och styrka med bland annat aktivera fabrikens instruktör Christian Länk. 

Mars månad startade och oron för covid-19 pandemin som börja komma in i Sverige och i samhället startade. Men laget började sätta sitt nya frejdiga spel med ett högre press spel och en offensivare och mer passnings orienterat anfalls spel mellan lagdelarna. Tyvärr vart de som befarat ett nytt uppehåll och backa bandet i gen för att ladda för en seriestart i slutet av Juni. 

Serien vart endast 11 omgångar i div 4 och 11 omgångar i DIV 5. Tyvärr vart de inte riktigt som planerat varken med utbildningen eller med resultatet som de var tänkt. Utan allt vart mer hoptryckt och den fysik som skulle gnugga ner motståndarna i 22 omgångar kom aldrig till sin nytta utan man kunde efter 4-5 omgångar se att de inte skulle bli något avancemang utan mer en kamp om placeringar då även seriespelet va ett udda år med endast 1 lag som fick chansen att ta steget tillbaka till DIV 3. Men A-laget slutade på en hedrande 4 placering. 

DIV 5 laget fick jobba hela vägen in i mål för att säkra ett nytt kontrakt då seriespelet vart jämnare en någonsin på grund av den korta säsongen. Men över tid kommer detta år ha stärkt dom unga spelarna som fick mängder av träning i bra miljö och spela bra matcher i tuffa lägen. Tyvärr vart de för få matcher för många av spelarna men förutsättningarna varat som de vart.

Blickar vi fram emot 2021 så sker de stora förändringar i Herrlaget efter 8 år kommer vi se en nytt tränarteam som tar sig an uppgiften att träna Herrarna och utveckla spelet och gruppen. Tränarna kommer att vara Juha Laksola, Poe Englund till sin hjälp kommer dom att ha Daniel Dihlén och Linus Englund. En grupp med stor erfarenhet med många olika erfarenheter. Tyvärr så blir starten framflyttad med träningar fram till efter nyår. enligt planeringen skulle träningarna startat i dag den 1/12 men på grund av Covid så får verksamheten pausas. något som vi inte är speciellt oroliga för då herrarna tränade på riktigt bra under förra säsongen och kan behöva en lugnare start en på länge för att para energi och ladda batterierna inför säsongen.

Sponsras av lucka 1  

Nästa Seniormatch

DIV 4 Hille IF (B)
26 april Kl. 18:30
Tr Match Skogsbo-Avesta IF (H)
27 april Kl. 11:00

Kommande matcher

april
26
Kl. 18:30
Herrar DIV 4 Hille IF (B)
Hille IF, Frideborgsvägen 22, 806 45 Gävle, Sverige

27
Kl. 11:00
Damer Tr Match Skogsbo-Avesta IF (H)
Stålringen Idrottscenter, Göklundsvägen 21, 813 31 Hofors, Sverige
maj
3
Kl. 19:00
Herrar DIV 4 Hagaströms SK (B)
Arena Träffen, Porfyrvägen 15, 806 31 Gävle, Sverige

7
Kl. 19:00
Herrar DIV 4 Stensätra IF (H)
Torsåkers IF, Idrottsvägen 1, 813 40 Torsåker, Sverige

9
Kl. 15:00
Damer DIV 4 Gävle DFF 2 (H)
Torsåkers IF, Idrottsvägen 1, 813 40 Torsåker, Sverige
Se alla kommande matcher

Kalender

maj
Se alla kommande händelser